brak logo

Frapol

Kraków

Opinie o Frapol

kbc 2015-08-01 22:17:49
kierownictwo same chamy tylko mysla o sobie
2
Pracownik 2015-08-08 14:40:16
To co kierownictwo wyprawia w tej firmie to samowola narzucanie pracownikom terminów jakich nie wytrzyma nawet Gołota. Mobbing i zastraszanie to codzienność. Zabieranie premii, ustalanie wypłat tym powinny się zająć odpowiednie służby. Pomimo kurczącej się liczby pracowników nic nie dociera do głów kierownictwa. Czy naczelni nie widzą jaka jest sytuacja w firmie czy im to po prostu pasuje. Panowie. Jak tak dalej będziecie kierować ludźmi to sami złapiecie młotki i szlifierki w ręce. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie pracował w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Całkowite zdziczenie. Może jak klima w biurach się zepsuje to się obudzicie.
1
kierownik 2015-08-19 11:18:02
Skoro nie widzisz że pracownicy się kurczą, to dlaczego nie wiesz jaką umowę dają?!!! Przyjdź, zapytaj a nie wypytuj bezsensownie na forum.
Jumbo 2015-08-20 14:54:25
Monter slusarz jak wygląda praca, czy ktos taki jak ja, czyli gosc nie majacy stycznosci z narzedziami w rece ma szanse sie odnaleźć na tym stanowisku?
kierownik 2015-08-21 10:46:17
Nie musisz posiadać kwalifikacji ani nie musisz być mądry, najważniejsze żebyś umiał obsługiwać młotek. Jak popracujesz kilka miesięcy, może lat, to może dostaniesz awans, tzn. możliwość obsługiwania np. szlifierki (tzw. bosza) a może pójdziesz na zgrzewarkę? Powiem Ci, że możliwości awansu są tutaj jak najbardziej prawdopodobne i realne! Jak najbardziej zapraszam.
2
KR 2015-08-28 22:28:56
Wiecie dlaczego pracownicy się kurczą w tej firmie? Ponieważ w Krakowie nie rosną czereśnie a w KBC, KBR i KLI czereśnie w tym roku nie obrodziły !!! Więc ja się pytam, skąd tych ludzi brać ???!!!
kkk 2015-09-06 18:03:56
w biurach nie ma klimy...
Pracownik 2015-09-08 18:24:52
Bez komentarza......
Wicek 2015-09-08 18:28:34
Mam nadzieję że chociaż wypłata będzie na czas.
pracownik 1 2015-09-08 21:09:36
Termin wypłaty masz określony w regulaminie i choćby skały s.... musisz mieć ją 10-tego każdego miesiąca lub dzień po, chyba że 10-tego wypada w piątek a przelew puszczą w godzinach popołudniowych, to dopiero na koncie będziesz miał w poniedziałek, czyli 13-tego.
KR 2015-09-08 22:57:31
W biurach nie ma klimy???! Niemożliwe! To pewnie na klapach p.poż. też nie ma?! Chyba że... jak w wierszu: tu sroczka kaszkę warzyła, swoich kabecoków karmiła, temu dała w garnuszeczku, temu w rondeleczku, temu dała w miseczce, temu w łyżeczce. A temu nic nie dała tylko, frrrr do byłego dospelowego dyrektora od plastikowych wiatraczków poleciała...
1
szukający pracy 2015-09-10 08:07:52
Tzn. Kogo masz na myśli ?
1
patrzeiwidze 2015-09-10 22:16:31
Bez podpuchy ;-)))Komu kto warzy to dobrze wiemy klapy KBC a później reszta nikt rozsądny w swoje gniazdo nie sra,ale nic co dobre wiecznie nie trwa na każdego przyjdzie kreska ,więc niech hapie ile morze
szukający pracy 2015-09-11 08:20:50
Pytam serio bo tam nie pracuje ale myślałem o złożeniu CV , więc chociaż trochę chcę wiedzieć o firmie .
prac. 2015-09-11 10:44:49
O firmie to możesz przeczytać na stronie www.frapol.com.pl więc po co pytasz. Jeżeli chcesz wiedzieć o atmosferze panującej w firmie i o zarobkach to poczytaj wpisy od początku. Nic się w tej materii niestety nie zmieniło na lepsze.
Zainteresowany współpracą 2015-09-18 12:14:07
Czytam Wasze posty Panowie i się zastanawiam czy faktycznie w tej Firmie jest tak źle, czy to tylko grono niezadowolonych Pracowników prężnie działa, aby ukazać negatywną opinię.
Zazwyczaj tak to jest, że na forach nikt nic i nikogo nie chwali, tylko oczernia.
Naprawdę nie ma tam zadowolonych Ludzi?
Pracownik 2015-09-18 21:00:14
No właśnie, ja mam na temat tej Firmy bardzo pozytywne zdanie. Dlatego popieram w 100% Twoj post.
Zawsze znajdzie się grono krytykantów, którzy w ramach wolnego czasu lubią hejtować wszystko w koło!!
1
produkcja 2015-09-19 00:23:25
Myślę, że jakbyś przyszedł i złożył cv i podanie na przyjęcie na produkcję to nie byłoby problemu z przyjęciem. Warunek jest taki, że musisz być kreatywny, lojalny, odporny na stres, poniżanie, uległy kier. majstrom, brygadzistom, przygotowany na pracę po 10 godz. dziennie (ale nie zawsze, w zależności od nawału i działu) + soboty i zdolności manualne tzn. młotek, silikonowanie, foliowanie, zgrzewanie, załadunek towaru i praca w atmosferze, że praca jest najważniejsza i KBC ponad wszystko, to robote załapiesz! Na wstępie um. zlec. przez jakieś 3 mies. do roku, może więcej a potem umowa na czas określony z wszystkimi świadczeniami zus, nfz a ponadto nie licz na więcej, chyba ze sobie z pensji odejmiesz, to firma zapłaci a Ty będziesz miał socjal. A po roku lub więcej jeżeli stwierdzisz, że nie stać cię na mieszkanie lub coś innego, to zmień prace i weź kredyt, jak to były prezydent radził. Pomyślnej aplikacji życzę i do zobaczenia na hali.
1
Żelazny 2015-09-19 12:24:16
Dobrze, że mnie już tam nie ma.
ANDRZEJ 2015-09-24 09:05:07
Jak dobrze, że tam jestem, że tak powiem...
swój chłop 2015-09-24 21:31:22
Pany my KBC-oki musimy tszymać się rasem żeby nam te tubulcoki krakusy primitywusy w droge nie wchodziły a i rłoboty nie podbirali. Przecies nas jest wiocy wiec musimy czymać ich krutko. Niech na nas robio głymby jedne. Nie zyje KBC. Pozdrawiam Pietrek z klap.
4
milon 2015-11-28 15:52:24
Spróbuj w SMAY
XYZ 2015-11-29 16:26:22
Jeśli startujesz na któreś ze stanowisk biurowych to nie idź do Frapolu. Chyba że jesteś w potrzebie, jest to Twoja pierwsza praca albo masz poczucie misji i łudzisz się że możesz coś naprawić w firmie do której idziesz. Krzywda Ci się nie stanie ale szkoda nerwów. Prawdopodobnie wylądujesz w openspace w którym nie ma klimatyzacji (to nie żart), dostaniesz zabytkowy komputer sprzed 10 lat jeszcze z windows xp z tanimi lub darmowymi zamiennikami programów których faktycznie powinno się używać. Za to będziesz mieć zainstalowany program monitorujący co robisz na komputerze. Pensja będzie minimalna, a jak pójdziesz na urlop lub zachorujesz to premia zadaniowa która ma być częścią pensji zostanie proporcjonalnie obcięta. Szybko się okaże że musisz uważać co do kogo mówisz, bo wielu pracowników jest od kogoś wyżej lub z czyjejś rodziny. Na dodatek bałagan i brak wizji szybko da Ci się we znaki. Podsumowując. To firma z którą nie należy się wiązać na dłużej i trzeba traktować jako poczekalnia przed znalezieniem czegoś lepszego.
12
biuro 2015-12-02 17:37:54
Info dla planujących pracę we Frapolu. Pamiętajcie że tu nie ma nadgodzin... płatnych. Ale niech nikt się nie odważy odmówić zostawania po godzinach, bo w piątek tuż przed godziną piętnastą lub będąc na szkoleniu może się spodziewać wypowiedzenia. Niestety Frapol nie rozdaje swoich produktów za darmo tak jak bierze pracę ludzi za darmo.
5
Znajomy Hanysa 2015-12-11 10:29:50
Sporo tutaj firmowych TROLI komentuje.
Już nic nie jest wiarygodne :(
Żelazny 2015-12-11 10:50:57
Dobrze że znów mnie przygarnęli :p
prac. 2015-12-11 17:47:38
TROLU TROLASTY, przyjdź, zatrudnij się i wtedy wyzywaj ludzi głąbie Ty jeden chamiasty...
pracownik... 2015-12-18 17:02:32
Jeżeli kolego nie zostajesz po godzinach to nie wypowiadaj sie na ten temat... ja czasem zostaje i na kwitku zawsze jest to uwzglednione! Nie sa brane pod uwage soboty... ale jezeli twoim idolem jest ktorys z pracownikow ktory uwaza ze piniondze mi sie nolezo a robic to czeba tyko po 8 godzin to powodzenia... Kto robi ten zarobi i taka jest prawda...
biuro 2015-12-19 21:02:16
Drogi... "kolego". Zapewne jesteś ze szczebla kierowniczego (wnioskuję na podstawie braku umiejętności czytania ze zrozumieniem). Gdzie w moim wpisie znajduje się informacja o tym że nie zostaję po godzinach? (Proszę o podanie dokładnego cytatu.) Ilość moich nadgodzin można już liczyć w dniach (w sumie wychodzi kilkanaście dni roboczych). Faktycznie to doświadczenie nauczyło mnie by dawać z siebie minimum (gdyż staranie się w tej firmie nie popłaca) i utrzyma się to aż firma zacznie szanować moją pracę lub po prostu zmienię pracę (zapewne to drugie stanie się wcześniej).
2
centr. 2015-12-19 23:21:08
Chłopy zapraszamy na produkcję, wtedy zobaczycie co to są nadgodziny i jaka jest tam praca i PŁACA. Biurowi nie znają realiów pracy na produkcji a tam nie każdy jest po zawodówce czy ze średnim wykształceniem i ma samochód z rej. KBC lub KLI. Realia i perspektywy wybicia się z tego gówna produkcyjnego bez "pleców" są nierealne. Ale już wkrótce mnie też tam nie będzie, wtedy odetchnę z ulgą, bo przecież to nie jest obóz pracy a i na moje miejsce jest dziesiątki, jak to niektórzy mówią. Pytanie tylko, który normalny szanujący się człowiek wytrzyma to wszystko (nie tylko ciężką pracę i marne zarobki). KBC wytrzyma, zresztą nie ma innego wyjścia - nieprawdaż "koledzy" moi sympatyczni???
pracownik... 2015-12-21 18:34:08
Widze ze wypowiadaja sie pewnie Ci najzdolniejsi... Jezeli dajesz z siebie minimu, to masz racje odejdz bo takie zalosne zero jak Ty odbiera tylko kase brygadzie a co za tym idzie kase dla pracownikow ktorzy cos staraja sie robic
KRAKUS 2015-12-21 20:34:02
O widać pracowniku, że należysz do tych z rejestracją, jak wyżej ten z "centr." napisał. Zarobas się znalazł! A może to właśnie ty jesteś tym leserem, ha,ha,ha... Znajdź sobie pracę w tej waszej Kaliforni, bo rano jak jadę ul. Christo Botewa od strony autostrady, to na 1 rej. KR jadą 3 KBC lub KLI. I jadą upchani po dach, szyby zaparowane i śpią baciuchy (szkoda, że w pięcioosobowym samochodzie nie da rady jechać w 7 osób, byłoby jeszcz taniej!!!!). Robotę ludzią w Krakowie zabierają. A i za pół darmo by robili, byle rłobota była. Wszędzie ich pełno, a na najwięcej na budowach. Tutejszym firmą zabierają robotę, bo robią i partaczą za pół ceny. A ten wielki pracownik o KASIE na brygadę będzie pisał. Żałosny. Was jest jak tych nielegalnych uchodźców napływających do Europy. Ot co...
1
Pracownik 2016-01-08 19:04:51
Przypominam szanownej Pani Z iż wypłata ma być na czas tzn, do 10 każdego miesiąca. Jeśli 10 jest w niedzielę wtedy pieniądze powinny znaleść się w piątek na kontach pracowników . Tłumaczenie że dyrektor nie podpisał wypłat jest żenujące. Jeśli pracownik ma konto w innym banku niż firma powinien mieć wypłatę jak wyżej. Firma nas lekceważy!!!!!
2
Pracownik 2016-01-09 09:16:46
Tak mam napisane w umowie. To może i ja zaczne sie spóźniać do roboty?
NSZZ "S" 2016-04-13 23:37:32
Mam pytanie, czy w tak dużej firmie są związki zawodowe czy ludzie po prostu biorą co im dają, czyt. rób a ja ci zapłacę ile mi się widzi? Proszę o odpowiedź.
nigdy więcej F. 2016-04-24 15:22:39
ha, ha, ha, Janek powiedz Ty lepiej, że pracujesz we Frapku i z godnym zainteresowaniem polecasz pracę na DTH. A ja polecam wcześniejsze posty na temat pracy DTH w tej firmie. To przestroga dla zainteresowanych pracą na ww. stanowisku...
franciszek 2016-04-27 10:21:57
Ktoś tam się pytał o automatyków systemów wentylacji.
Atmosfera w pracy miła. W kwestii kasy nie chce się wypowiadać, ale jeśli komuś zależy na jakimś rozwoju to nie polecam. O szkoleniach zapomnij, wdrożenie polega na oprowadzeniu Cie po zakładzie. Dostaniesz stary komputer, jakieś schematy do klepania które są w dużej mierze identyczne, o programowaniu zapomnij, za to wyślą Cie na budowę kablować.
1
PLEWA 2016-05-17 21:09:03
Jak chcesz sie przyjac do prapolu to zycze powodzenia za 2500zl bedziesz zapierdalal az ci przepuklina wyjdzie i garb a i tak cie nie docenia Krzysiu i Endriu ci pokaza miejsce w szeregu czyli kierownik produkcji i mistrz! trzymaj sie z daleka od tej firmy my robimy bo nie mamy wyjscia ale kazdy z nas szuka czegos innego tu nie ma przyszlosci i mysla ze czlowiek to sie koniem urodzil i bedzie jebal bez opamietaniaq tyle na ten temat .a nowy deroktorek fotografek co tylko kara wszystkich i zdjecia robi z jego niekompetentnoscia i kazda decyzja spalona bez pojecia tez jest dobry .nie wroze tej firmie sukcesow ani rozwoju chyba ze z KBC! pozdrawiam
petitek 2016-05-18 21:33:50
synku wal śmiało na starszego speca powodzenia
Nick 2016-08-19 13:38:47
Teraz sa przyjecia. I jak wyglada teraz ta praca jako monter? Podobno pierwsza umowa to zlecenie, za miesiac o prace na okres probny, a nastepnie na 2 lata. Od pon-piatku na 2 zmiany, są nadgodziny ? A jak sa to czy sa platne? Pierwszy miesiac 16 brutto, potem mniej na umowie (SIC!), ale daja premie. I kolejne pytanie czy na prawde dają i ile srednio sie teraz tam zarabia na produkcji. I podobno swieta i weekendy wolne.
wd 2016-08-20 11:12:06
Fajnie, że tak uważasz, ale nic z tego nie wynika... Idziesz do takiej pracy, a potem się okazuję, że premie kradną, albo obcinają, siedzisz po godzinach (mimo, że mówili wcześniej, że bardzo rzadko są). Następnie się okazuję, że weekendy miały być wolne, ale trzeba przychodzić w soboty... Więc 50% z tego co naobiecują mija się z prawdą i wychodzi na to, że taki pracodawca Cię najzwyczajniej okłamał, abyś tylko podpisał umowę i tyrał.

Nie pracuję tam i piszę czysto hipotetycznie, bo często się tak zdarza w takich miejscach pracy.
były tyracz 2016-08-24 12:53:25
Nie pracowałeś a wiesz dokładnie, że tam tak na prawdę jest! Ja tam niestety pracowałem parę lat i w 100% potwierdzam Twoje słowa...
Pozdrawiam niezdecydowanych i zapraszam na produkcję za dwa tysiące. Firma wentylacyjno-klimatyzacyjna a w starej hali , jak na zewnątrz jest 30st. to w hali ok. 36st. Warunki pracy skandaliczne a do tego zero szacunku dla pracownika na produkcji. Pracując tam, jesteś jak tzw. mięso armatnie. Niedowiarków zapraszam do poczytania wcześniejszych wiadomości...
piotrek2001 2016-09-06 11:37:34
witam , czy ktos ma coś do powiedzenia w temacie pracy dla Frapolu w Belgii ? Przedstawiane przez nich warunki są bardzo interesujące , ale jak jest w rzeczywistości ? Jaka płaca na rekę , jaka atmosfera ?
Dubo 2016-10-11 23:06:18
Zarobki kolo 7000 na rękę dla doświadczonego pomocnika. Monter zarobią wiecej. Ekipa wymagająca bo zatrudniaja tylko doświadczonych. Sprzęt nowy niczego nie brakuje...
1
Dubo 2016-10-12 18:39:29
Stawka realna. Mam kumpli w Be to mówią że kasa Ok. O ile wiem to cały czas szukają bo ludzi mają za mało i do tego nowe budowy mają być.
siara 2016-10-18 20:47:40
nie jest az tak rozowo :( i uwaga na podatki
Dubo 2016-10-18 23:17:28
No niestety. Polska, Belgiaczy Francja podatki trzeba płacić. Dodam że w Be masz stały podatek. W Pl drugi próg powyżej 84 tys płn brutto wiec wszędzie Cie oskubia. A zarabiając 9 tys brutto MC szybko dobijesz w Pl do tej kwoty. W Be jeśli masz rodzinę możesz spodziewać się nawet sporego zwrotu podatku z US w Belgii.
siara 2016-10-19 13:23:18
no własnie , kawaler dostaje "w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; i podatki sa dużo wyższe niż w Polsce , ale już z dzieciakami i niepracująca kobitą jest na plus
troll 2016-11-29 20:30:03
Witam ponownie! Już dawno nikt nic nie hejtował a w prapolu sie dzieje łoj dzieje.Jest nowy mistrz,co robi kilometry i chyba za to mu placom ,kris i luk odetchnęli z ulgom bo majom wiecej casu na nic nierobienie.Dyrektorek fotografek coś jakby odpuścił.Kbc-oki coś przygaśli tak jak ich bohater ,że tak powiem.Nawet prezes chyba nie wie co jest grane bo puścił ankiete do luda,żeby lud dał głos.Już niedługo wigilia ,bedom życzenia i abyśmy sie szanowali .Do siego roku .
1
kuku 2016-12-09 19:38:57
firma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Zostaw swoją opinię o Frapol - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Frapol