ASCO Numatics Sp. z o.o.

Łódź (Zakład Produkcyjny)

Opinie o ASCO Numatics Sp. z o.o.

Xman 2014-02-07 09:07
Wzrost płać dla pracowników produkcji w Asco 2% jałmużna, jak dla emerytów.
5
jojo 2014-04-19 22:25
witam mam pytanko ile mozna zarobic jako operator cnc w tej firmie? z góry dzieki za info pozdrawiam
doradca 2014-06-05 16:25
miedzy MCC a MMMCC netto w zaleznosci od poziomu na ktorym jestes. sa cztery poziomy. nie polecam zostawac na dluzej niz dwa lata, ale warto sie przewinac zeby poznac ciekawe maszyny(a tam jest ich sporo) i ich obsluge-bardzo przydatne jak sie szuka powaznej pracy-np jako programista, bo operatorow jest tysiace.
5
Kris 2014-06-10 00:12
Witam, zauważyłem ogłoszenie na stanowisko inżyniera automatyka. Pracuję w Poznaniu, ale żonę mam z Łodzi i zastanawiamy się nad przeprowadzką. Ile jako automatyk mógłbym zarobić? Obecnie mam powyżej 4 tys. netto, ale nie znam łódzkiego rynku pracy i nie wiem jak kształtują się tutaj zarobki.
4
patek 2014-06-10 15:32
Co prawda pracował mój tam kolega, a nie ja, ale nie wyciągał więcej niż 3600 w ostatnim okresie:/
patek 2014-06-10 15:35
Brutto niestety, ale to znaczy, że macie dobry rynek w Poznaniu:)
Piotr 2014-07-28 19:19
A jak jest tam z pracą na stanowiskach inżynieryjnych? Jaka atmosfera w pracy, zarobki, możliwości rozwoju?
wikson 2014-07-28 22:28
ja słyszałem wiele opinii podobnych do Twojej, że może praca w Asco nie jest spełnieniem marzeń, ale warto jest się tutaj zahaczyć chociażby po to, aby nabrać troszeczkę doświadczenia i zobaczyć jak wygląda prawdziwa praca. Polecam ludziom tuż po studiach. Oczywiście skończona politechnika jest obowiązkiem przed przyjęciem w szeregi Asco. Firma zajmuje się kompleksowymi rozwiązaniami automatyki procesowej, także każda inna szkoła z góry odpada. Obecnie mają kilka ciekawych ofert nad którymi warto przysiąść i je powaznie rozpatrzeć. W szczególności chodzi mi tutaj o inżyniera konstruktora i automatyka
1
Asco Numatics 2014-10-16 18:26
Firma zatrudnia wielu pracowników na wakacje (po to żeby stali pracownicy którzy mają umowy z firmy mogli jechać na wakacje w okresie urlopowym czerwiec-wrzesień), po okresie wakacyjnym pozbywa się ich bez skrupułów. Nadużywane jest zatrudnianie przez agencje zatrudnienia, podczas takiego zatrudnienia nie ma prawa do normalnego urlopu dłuższego niż 2 dni. Urlop nie kumuluje się i nie przechodzi na kolejne miesiące. Firma potrafi trzymać pracownika na takiej śmieciowej umowie 1,5 roku i zamiast go przejąć na umowę z firmy nie robi tego tylko zmienia agencje zatrudnienia która daje następne umowy miesięczne. Niektórzy ludzie tam są naprawdę fałszywi, dużo obiecują np. umowy z Asco a za plecami kombinują jak się człowieka pozbyć i go wykorzystać. W większości na szczęście ludzie są fajni i przyjemni. Trzeba uważać bo jest też niestety dużo donosicieli. Firma prowadzi tzw. system szkoleń LUZ Ludzie Umiejętności Zarobki po zdaniu egzaminów wypłaca dodatki do pensji za te egzaminy z opóźnieniem, jeśli się krótko pracuje można wcale na tym nie skorzystać mimo zdania tych egzaminów. Przy pracy przez agencje zatrudnienia istnieje super system powiadamiania SMS "masz przedłużoną umowę" lub "nie masz przedłużonej umowy" <- to się nazywa stabilność zatrudnienia dopiero. Umowy są miesięczne najczęściej. Po zdaniu egzaminów wynagrodzenie staje się wyższe niż u innych pracodawców produkcyjnych z Łodzi i jeśli akceptujesz brak możliwości wzięcia normalnego urlopu to polecam zatrudnienie się tam. Poza tym wszystkim co napisałem to firma jest w normie, panuje tam porządek, przestrzegany jest regulamin kodeksu pracy i zasady BHP (dość rygorystyczne) oczywiście z wszystkimi minusami wynikającymi z faktu że masz umowę agencyjną. Nie piszę o stanowiskach inżynierskich i biurowych bo tam pracownicy dostają umowy bezpośrednio z firmy. Na produkcji i montażu przeważnie są umowy agencyjne i niechętnie przyjmują nowych pracowników na umowy z firmy bo mają już swoich stałych pracowników.
1
Operator CNC w ASCO 2014-10-16 18:33
UWAGA !!! jeśli zostaniesz zatrudniony przez ASCO (umowa od nich) i pracujesz jako operator CNC odpowiadasz za maszynę, jak coś zepsujesz to w umowie jest zapis że odpowiadasz za to finansowo, a koszty mogą być poważne, te maszyny przeważnie są japońskie, jak operator spowoduje np. kolizję i wykrzywi się wrzeciono itp. to serwis może stwierdzić koszty naprawy np. 100 tyś złotych.
Xman 2014-11-23 13:18
Jaki pakiet socjalny taki nie istnieje w Asco
MAJ 2014-12-19 18:07
Normy wyśrubowane nawet starzy pracownicy mają problem z wykonaniem.Firma chwali się jakością ale mija to się z celem w związku z narzuconymi normami.Maszyny zaniedbane mimo ciągłych prewencji bo DuR ich nie umie dobrze naprawić oczywiście za wadliwie wykonane detale przez te urządzenia winę ponosi pracownik nierzadko zmusza się pracowników w celu poprawy tych detali do zostawania po pracy w ramach niepłatnych nadgodzin.Zakład lubuje się w różnego rodzaju zebraniach jak za komuny często już po godzinach pracy,częste szkolenia .Płaca :O ile stali pracownicy mają jeszcze pensje w miarę chociaż szału nie ma to pracownicy tymczasowi dostają grosze i umowę co miesiąc żenada dużo się obiecuje i nic z tego nie wynika mam nadzieje że dyrektor wyciągnie wnioski bo jeśli nie to jeszcze trochę a pies z kulawą nogą tam nie zajrzy
4
Xman 2014-12-21 12:34
Dyrektor nie wyciągnie wniosków, bo wszystko, co się dzieje w tym zakładzie to jego pomysł i sposób na funkcjonowanie tej firmy.

5
xxx 2015-02-18 19:38
Kto chetny po wakacjach na wyjazd do Anglii za kasą? może do west pimbo do asco w UK? zawsze jakis grosz wpadnie a i mozna przywrocic produkcje ktora przejelismy. Lub gdzie kolwiek pracowac za 1800funtow jako operator lub kto kolwiek
łukasz 2015-02-19 20:27
za ile na reke to jest wazne
Oferty Pracy
2015-02-16
Żródło: Gowork.pl
Łódź
(łódzkie)
Pracownik Sekretariatu Miejsce pracy: Łódź, Zakład Produkcyjny, ul. Kurczaki 132   W strukturze organizacyjnej Pracownik Sekretariatu będzie podlegał/a funkcyjnie Asystentce Dyrektora Operacyjnego Zatrudnienie przez firmę zewnętrzną   Główny cel stanowiska: Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za prowadzenie recepcji, rejestrowanie faktur, przygotowywanie prezentacji i raportów, obsługę gości,
Czołgista 2015-06-10 10:44
Jako pracownik na wakacje masz najniższą krajową.
System egzaminów - na początku masz do zdania kilkanaście egzaminów dotyczących firmy (nie zależnie od twoich kompetencji lub stanowiska) jak nie zdasz, nie masz zatrudnienia.
Jak przez to przejdziesz masz następne egzaminy, odnoszące się do twojego stanowiska pracy - jak zdasz dostajesz podwyżkę. Ok 110zł za każdy egz. Egzaminy ciężkie do zdania, często nie związane z wykonywaną pracą. Po nie zdanym egz okres karencji 30 dni.
System siłowni/basenów/atrakcji sportowych - płatny (zakład dopłaca tylko do najniższego karnetu)
Zakład beznadziejny, cały czas ktoś się czepia, wywołuje presje. Dużo audytów, zła atmosfera pracy. Niskie zarobki
2
greenjob 2015-06-14 20:11
Wykasują tę opinię czy nie?
ANDZIUS 2015-06-28 00:10
ja chętna pisz na 19angdon95@wp.pl :)
artik 2015-07-22 06:41
Nie uważam, żeby duża liczba audytów źle wpływałą na pracę w jakiejkolwiek firmie, bo przecież jeśli jest audyt to potem są jakieś zalecenia do wykonania. A to dlatego, żeby firma lepiej prosperowała i robiła lepsze wyniki. Szkoda, że jeszcze u nas w Polsce takie podejście jest, żę jeśli jest sprawdzanie to od razu jest źle. Mnie zainteresowałą ta firma przez ogłoszenie na pracuj.pl na młodszego inżyniera w dziale R&D - jestem na ostatnim roku i taki projekt to idealna szansa.
An 2015-08-20 18:58
artik, zalecenia po audycie powinny być robione rzetelnie, a nie tak by się podobały tylko pewnym osobom. Także liczba audytów jak widać na przykładzie wpływa na prace w różnoraki sposób niekoniecznie pozytywny.
elcia 2015-08-21 16:14
audyty @an to bardzo dobra sprawa, poprawiają jakość usług i się ich nie czepiaj. ja wiem że jeśli postaram się u nich o zatrudnienie jako inżynier produktu i procesu, bo taki wakat jest teraz w firmie w Łodzi, to na pewno na audyty nie będe narzekała. przynajmniej będę miała świadomość że wszystko robię dobrze
An 2015-08-23 11:10
Najpierw się postaraj Elcia o to zatrudnienie, popracuj z pół roku i później możesz dywagować.
mils 2015-09-20 20:03
a ja tak zrobie @An, owszem sprobuje sie dostac i popracowac. o mojej poprzedniej firmie tez bylo duzo roznych opini, a jakos jak zaczelam prace to inne wrazenie odnioslam, ale ze wzgledu przeprowadzi musze zmienic prace. a widze ze aktualnie poszukuja osoba na stanowiska Specjalista ds. Planowania Produkcji, inzynier sprzedazy oraz Inżynier ds. Technicznego Wsparcia Sprzedaży. wiec jak wspomnialam zaaplikuje.
jaks 2015-09-20 20:09
No niestety, ale kazdy audyt wiaze się z jakimś stresem, czasem także uniemożliwia np. wzięcie dnia wolnego lub nawet wyjazd na urlop, trzeba się dostosować. Jednak jeśli ktoś jest wyszkolony i robi wszystko dobrze, to audytor powinien być zadowolony i nie ma czego się bać. No chyba, że ktoś ma niedociągnięcia.
ytre 2015-11-28 16:04
natknąłem sie jakiś czas temu an dwie oferty pracy od firmy Asco Numatics Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością a mianowicie na kieorwnika działu IT oraz dyrektora działu projektowania i rozwoju
3
we 2015-11-30 19:08
też wydaje mi sie, że u nich znajomość języka się badzo liczy nawet na stanowisku związanym z It, tak jak mówi kolega wyżej. Dajcie znać prosze jeszcze jak to jest z atmosferą?
bartek 2015-12-02 23:00
Poza pracownikiem w dziale IT, szukają także dyrektora działu projektowania i rozwoju. Wymagania są ogromne: wykształcenie wyższe inżynierskie i doświadczenie w pracy w dziale konstrukcyjnym/R&D (10 lat) oraz doświadczenie menedżerskie (minimum 7 lat)
mifel 2015-12-05 03:15
jezeli ktos by chcial to spokojnie kariere w tej firmie moze robic. nie wiem tylko ile lat realnie mogloby zajac zeby jakies normalne stanowisko odziedziczyc
szerman 2016-01-08 02:36
W poprzedniej robocie byłem na śmieciowej umowie. Zastanawiałem się czy w mojej branży jest opcja w ogóle na lepszą.W asco podobno obecnie jest taka możliwość?
pieprz 2016-02-20 13:08
nie wiem na jakie stanowisko chcesz kandydować, ale teraz dostępne jest np. European Quality Data Analyst no i chcą właśnie na umowę o pracę zatrudnić, więc dla ciebie będzie to na pewno korzystne :)
pracownik 2016-02-22 11:23
Asco mieści się na ul. Kurczaki 132 - 1 budynek za Hutchinsonem
gość asco 2016-02-23 11:28
kogo zatrudnili na stanowisku dyrektora?
Xman 2016-03-05 10:08
Jaki pakiet medyczny ?
alice 2016-03-05 11:19
oczywiście @guns zatrudnić się u nich nie jest prosto. Tak jak teraz mają pracę dobrą dla profesjonalistów:Specjalista ds. Planowania Produkcji. Mają wymagania ale pomagają też. Mają Program Adaptacji Nowych Pracowników no i Multisport i inne. To bardzo rzadko spotykane
ambor 2016-03-09 17:53
Co do benefitów to rzeczywiście @alice jest w czym wybierać. Jednakże cieszy bardziej to, że liczą na rozwój swoich pracowników, stąd też właśnie te szkolenia.
Makbet 2016-03-20 20:52
No jest w czym wybierać, mam otwarte teraz trzy ogłoszenia i powiem Ci, że naprawdę warto się tutaj rozeznać i być może wysłać CV, ogólnie to sprawa jest super
Zainteresowana 2016-04-13 11:23
Ile placa na montazach?
6
mani 2016-04-19 20:55
a to w ogól;e teraz kolego szanowny szukają kogoś na montaże? z tego co wiedzę to poszukują inżyniera kontruktora, młodszego specjalisty ds. paramteryzacji systemu ERP, a nawet data quality specjalisty (code request), to jest na pewno aktualne jak chcesz
2
grzegi 2016-05-08 10:18
faktycznie troszkę tych stanowisk teraz jest, fajnie, że praca w łodzi co raz bardziej się rozwija i jest szansa na co raz to lepsze stanowiska :) poza tym fajne jest zwłaszcza to na European Quality Data Analyst, tylko wiadomo, znajomość branży europejskiej w tym zakresie robi znaczenie
miko 2016-06-30 16:06
Specjalista ds. Planowania Sprzedaży i Operacji teraz jest u nich potrzebny no i widze, że taka osoba odpowiedzialny jest za wspieranie procesów planowania sprzedaży i operacji (S&OP) w Europie oraz za współpracę z zespołem ds. sprzedaży i operacji (Sales & Operations) przy zarządzaniu projektami i usprawnianiu wywiązywania się z dostaw.
1
Nick 2016-12-29 09:25
Najnizsza krajowa
9
irek 2017-03-01 15:03
Pod warunkiem że obronisz mistrza. A taka obrona z egzaminami jest co roku i jak to nazwali to jest weryfikacja kwalifikacjii
Grzyb 2017-03-02 07:31
Możesz mieć swoje zdanie, tylko musisz mieć coś interesującego do powiedzenia :-)
Alicja 2017-03-02 11:17
Wiedzieliście, że ASCO Numatics Sp. z o.o. oferuje praktyki i staże? Wszystkie informacje są zamieszczone pod linkiem - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,6019,0,0,praktyki+i+sta%C5%BCe ;)
operatocnc 2017-03-20 21:28
nie polecam chyba ze ktoś jest desperatem...omijać na 100 %
2
Alicja 2017-03-21 10:55
@operatocnc, dlaczego tak oceniasz ASCO Numatics Sp. z o.o.?
marc 2017-04-20 09:39
Byłem tam, jak zaczynali 20 lat temu. W ogłoszeniu tak fajnie wszystko: przeszkolimy, nauczymy. OK. Poszedłem. "Panieee jakie szkolenie, tu trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robić od razu na pełnych obrotach !!!" Fajna firma.
bastian 2017-04-22 14:42
czy są oferty pracy na weekend ?sobota i niedziela w dowolnych godzinach uzależnionych od firmy ? dla osób którzy mają już umowę a chcą tylko dorobić ?
Zostaw swoją opinię o ASCO Numatics Sp. z o.o. - Łódź (Zakład Produkcyjny)
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ASCO Numatics Sp. z o.o.