logo ASCO Numatics Sp. z o.o.

ASCO Numatics Sp. z o.o.

Łódź (Biuro Handlowe)

Opinie o ASCO Numatics Sp. z o.o.

tadeusz 2012-01-12 18:43:08
pracowałem tam też trochę czasu. Zakad średni,pensje nizuitko. Złapałem fajniejszą pracę,to uciekłem. Do dziś wspominam,jak co niektórzy pseudo-przełożeni w szatni,ale nie tylko robili wydajność z dwiema pracownicami,co dzień zmiana.Wielu z Was może nie wiedzieć,ale to w weekendy było często. Nie napiszę szczegółów,bo wszyscy zorientowaliby się w temacie.
2
nawiedzony 2012-02-07 21:25:46
Wymagania jak w NASA, płaca na poziomie krajów 3-ego świata. Mam nadzieję, że kiedyś Polacy obudzą się i swoimi protestami będą domagać się warunków pracy oraz płac z Asco France, Holland, Englan [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jesteśmy gorsi? Robimy tyle samo(jak nie więcej) a zarabiamy mniej. W tej firmie nie ma mowy o demokracji, tu panuje dziki kapitalizm, a nawet, chyba nie przesadzę, [usunięte przez administratora] i permamentna inwigilacja pracownika...
1
Maciek 2012-02-13 14:46:48
To nie kapitalizm ta firma to jakiś Ośrodek Badawczy preferujący wszystko, tylko nie to związane z produkcją ważniejsze jest raportowanie niż produkcja detali . " DEMOKRACJA " jesteśmy skazani na jednego nieomylnego ŁASKAWCĘ.
2
Pracownik 2012-03-18 22:11:46
Dobra ludzie. Firma jak firma ma swoje plusy i minusy jak każda, jednym się spodoba innych odstraszy najlepiej sprawdzić samemu. Ja przed rozpoczęciem pracy w tej firmie czytałem te komentarze, ale zaryzykowałem i nie żałuje, a pracuje tu już dobre 2 lata.
Może i jest w niektórych miejscach kiepska atmosfera, ale to wasza wina że jeszcze tego nie załatwiliście. Zarobki na początku moźe i nie ceikawe ale to szybko można zmienić (przynajmniej na produkcji). za pomocą systemu LUZ to od nas zależy jak się postaramy i kiedy zdamy egzaminy (prznajmniej do pewnego momętu). jedna sprawa mnie tylko w asco irytuje - straszna biurokracja która tylko utrudnia pracę. Tak czy owak polecam wszystkim zainteresowanym pracę w tej firmie
maciek 2012-03-19 22:33:51
To ile ci nawaliło w tym LUZie , że jesteś taki szczęśliwy.
2
Anonim 2012-03-28 07:22:30
Po pierwsze. Nie jestem dyrem
Po drugie. Jeźeli znasz firmę w łodzi w której na produkcji zarobie więcej nie płaszcząc się przed kadrą kierowniczą o podwyżkę to powiedz, bo zwiedziłem wiele zakładów zanim dotarłem do asco i nigdzie nie miałeś takich możliwości finansowych i rozwojowych jak tu.
Praca jak praca, robić trzeba, a skoro dla was praca ma być lżejsza od spania to faktycznie powinniście się rozejrzeć za inną robotą
Qwerty 2012-04-14 14:09:43
Hej Anonim, czytam Twoje wpisy i albo miałeś wyjątkowego pecha co do firm albo ...i tu się ugryzę w język.
Musiałeś się kiepsko rozglądać za pracą skoro tylko na gorsze firmy trafiałeś. Jeśli byłoby tak jak piszesz to dlaczego tyle ludzi stąd odchodzi i nie mam tu tylko na myśli pracowników produkcyjnych ale i ich przełożonych. Może i dyrem nie jesteś ale skoro twierdzisz "nigdzie nie miałem takich możliwości finansowych i rozwojowych jak tu" to pewnie niebawem zostaniesz :))
2
Młody 2012-04-15 12:10:34
Jakie darmowe napoje?
Jakie zamiany stanowiskami?
Jakie obiady za 2 zł?

Wszystko ściema, pracuję 2,5 roku i nigdy czegoś takiego nie było... [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak chcesz zareklamować jakiś syf to chociaż pisz prawdę
1
fizioł 2012-05-18 09:20:45
O klasie pracodawcy świadczy sposób w jaki zwalnia ( nie dyscyplinarnie ) swoich długoletnich pracowników. A w Asco wygląda to tak: przychodzisz do pracy w ostatni dzień miesiąca, stajesz przy maszynie i po jakimś czasie podchodzi kierownik i prosi o przejście z nim
do kadr tam otrzymujesz odpowiedni dokument z wyssanym z palca
powodem zwolnienia , następnie nieodstępując zwolnionego kierownik
idzie z nim do szatni aby opróżnił swoją szafkę ubraniową i po przebraniu
odprowadza do bramy zakładu .Cały proces trwa może 15-20 minut i jesteś na bruku, na koniec brakuje tylko strzału w potylicę przy bramie.
Tak się zwalnia pracowników w Światowej Firmie pod szyldem EMERSON .
2
justa 2012-05-24 12:00:57
(usunięte przez administratora).Z czystym sumieniem odradzam te firme
rat 2012-05-24 18:04:06
prace w asco odradzam to nie jest zaklad produkcyjny nawet nie manufaktura tylko jedno wielkie rekodzielo pracownicy biurowi i kadra kierownicza robi wszystko zeby utrudnic prce pracownikom produkcyjnym (usunięte przez administratora)
pracownik firmy 2012-05-28 23:45:00
Może i faktycznie jest trochę absurdów w Asco , ale uwierzcie mi znam dużo gorsze kołchozy i wynalazki pracodawcze . Stwierdziłbym po wielu latach tam zostawienia swojego zdrowia że jest średnio . Nie jest najgorzej i nie jest też tak źle jak niektórzy opisują w komentarzach powyższych .
Praca jak każda inna . Trzeba po prostu robić swoje i tyle .
Jest możliwość podnoszenia płacy i umiejętności ( szkolenia i system LUZ ) . Jeśli robisz swoje i to co każą masz spokój .
Pozdrawiam aferzystów . :-)
1
MagdaLDZ 2012-05-31 17:29:46
Słuchajcie mam pytanko jutro mam jechać na rozmowę w sprawie pracy do ASCO i powiedziano mi że tj. na ul.Kurczaki 130 czy tam czasem nie jest Hutchinson?!? przcowałam w Hutchinsonie 2 lata i za nic nie widziałam w poblizu innego zakładu/Firmy :/ bardzo proszę o odpowiedz. z góry dziękuję.
2
kamil 2012-06-04 19:04:14
asco jest za hutchinsonem to nie to samo,ale szczerze odradzam prace w tej firmie
1
ciekawy 2012-09-16 14:55:47
Witam.A w jakiej wysokości są bony na święta.I na ile zmian się tam pracuje.
2
ciekawy 2012-09-16 14:59:54
Jeszcze jedno pytanko.Czy naprawde tam są wypłacane 13 pensje.Bo na dzisiejsze czasy to nie bardzo się chce w to wierzyć.
1
Maciek 2012-09-18 12:46:57
Jakie bony świąteczne ?
Jaka 13-tka ?
W tej firmie dostajesz raz w roku 50% przysługującego funduszu socjalnego.Oraz absolutne minimum udogodnień dla pracowników, aby dyrekcja mogła się szczycić, że w firmie istnieje socjal.
1
czytelnik 2012-11-02 20:30:45
Słusznie, stanowczo odradzam pracę w tym zakładzie, ponieważ czekam aż zwolni się miejsce i zatrudnią mojego szwagra i siostrę. Czekają na tę pracę :)) A wy tylko zajmujecie miejsca tym co szukają pracy.
xxx 2013-05-08 08:34:23
Czy szwagier i siostra już pracują, bo Dyrekcja czeka na takich pracowników, którzy chcą pracować za wszelką cenę?
2
Xman 2013-09-13 12:44:53
Jak wszędzie, oszczędzamy! ( na pracownikach ale nie na dyrekcji )
1
xxx 2014-01-12 02:42:52
WITAM. Ciekawe dlaczego ostatni wpis ma datę 2013 wrzesień.
Czy nic ciekawego się nie dzieje w firmie.
Czyżby dyrektor zabronił swobodnych wypowiedzi?????
1
Xman 2014-02-07 09:07:09
Wzrost płać dla pracowników produkcji w Asco 2% jałmużna, jak dla emerytów.
4
jojo 2014-04-19 22:25:56
witam mam pytanko ile mozna zarobic jako operator cnc w tej firmie? z góry dzieki za info pozdrawiam
doradca 2014-06-05 16:25:07
miedzy MCC a MMMCC netto w zaleznosci od poziomu na ktorym jestes. sa cztery poziomy. nie polecam zostawac na dluzej niz dwa lata, ale warto sie przewinac zeby poznac ciekawe maszyny(a tam jest ich sporo) i ich obsluge-bardzo przydatne jak sie szuka powaznej pracy-np jako programista, bo operatorow jest tysiace.
3
Kris 2014-06-10 00:12:12
Witam, zauważyłem ogłoszenie na stanowisko inżyniera automatyka. Pracuję w Poznaniu, ale żonę mam z Łodzi i zastanawiamy się nad przeprowadzką. Ile jako automatyk mógłbym zarobić? Obecnie mam powyżej 4 tys. netto, ale nie znam łódzkiego rynku pracy i nie wiem jak kształtują się tutaj zarobki.
2
patek 2014-06-10 15:32:34
Co prawda pracował mój tam kolega, a nie ja, ale nie wyciągał więcej niż 3600 w ostatnim okresie:/
patek 2014-06-10 15:35:16
Brutto niestety, ale to znaczy, że macie dobry rynek w Poznaniu:)
Piotr 2014-07-28 19:19:04
A jak jest tam z pracą na stanowiskach inżynieryjnych? Jaka atmosfera w pracy, zarobki, możliwości rozwoju?
Asco Numatics 2014-10-16 18:26:51
Firma zatrudnia wielu pracowników na wakacje (po to żeby stali pracownicy którzy mają umowy z firmy mogli jechać na wakacje w okresie urlopowym czerwiec-wrzesień), po okresie wakacyjnym pozbywa się ich bez skrupułów. Nadużywane jest zatrudnianie przez agencje zatrudnienia, podczas takiego zatrudnienia nie ma prawa do normalnego urlopu dłuższego niż 2 dni. Urlop nie kumuluje się i nie przechodzi na kolejne miesiące. Firma potrafi trzymać pracownika na takiej śmieciowej umowie 1,5 roku i zamiast go przejąć na umowę z firmy nie robi tego tylko zmienia agencje zatrudnienia która daje następne umowy miesięczne. Niektórzy ludzie tam są naprawdę fałszywi, dużo obiecują np. umowy z Asco a za plecami kombinują jak się człowieka pozbyć i go wykorzystać. W większości na szczęście ludzie są fajni i przyjemni. Trzeba uważać bo jest też niestety dużo donosicieli. Firma prowadzi tzw. system szkoleń LUZ Ludzie Umiejętności Zarobki po zdaniu egzaminów wypłaca dodatki do pensji za te egzaminy z opóźnieniem, jeśli się krótko pracuje można wcale na tym nie skorzystać mimo zdania tych egzaminów. Przy pracy przez agencje zatrudnienia istnieje super system powiadamiania SMS "masz przedłużoną umowę" lub "nie masz przedłużonej umowy" <- to się nazywa stabilność zatrudnienia dopiero. Umowy są miesięczne najczęściej. Po zdaniu egzaminów wynagrodzenie staje się wyższe niż u innych pracodawców produkcyjnych z Łodzi i jeśli akceptujesz brak możliwości wzięcia normalnego urlopu to polecam zatrudnienie się tam. Poza tym wszystkim co napisałem to firma jest w normie, panuje tam porządek, przestrzegany jest regulamin kodeksu pracy i zasady BHP (dość rygorystyczne) oczywiście z wszystkimi minusami wynikającymi z faktu że masz umowę agencyjną. Nie piszę o stanowiskach inżynierskich i biurowych bo tam pracownicy dostają umowy bezpośrednio z firmy. Na produkcji i montażu przeważnie są umowy agencyjne i niechętnie przyjmują nowych pracowników na umowy z firmy bo mają już swoich stałych pracowników.
Operator CNC w ASCO 2014-10-16 18:33:02
UWAGA !!! jeśli zostaniesz zatrudniony przez ASCO (umowa od nich) i pracujesz jako operator CNC odpowiadasz za maszynę, jak coś zepsujesz to w umowie jest zapis że odpowiadasz za to finansowo, a koszty mogą być poważne, te maszyny przeważnie są japońskie, jak operator spowoduje np. kolizję i wykrzywi się wrzeciono itp. to serwis może stwierdzić koszty naprawy np. 100 tyś złotych.
Xman 2014-11-23 13:18:35
Jaki pakiet socjalny taki nie istnieje w Asco
MAJ 2014-12-19 18:07:45
Normy wyśrubowane nawet starzy pracownicy mają problem z wykonaniem.Firma chwali się jakością ale mija to się z celem w związku z narzuconymi normami.Maszyny zaniedbane mimo ciągłych prewencji bo DuR ich nie umie dobrze naprawić oczywiście za wadliwie wykonane detale przez te urządzenia winę ponosi pracownik nierzadko zmusza się pracowników w celu poprawy tych detali do zostawania po pracy w ramach niepłatnych nadgodzin.Zakład lubuje się w różnego rodzaju zebraniach jak za komuny często już po godzinach pracy,częste szkolenia .Płaca :O ile stali pracownicy mają jeszcze pensje w miarę chociaż szału nie ma to pracownicy tymczasowi dostają grosze i umowę co miesiąc żenada dużo się obiecuje i nic z tego nie wynika mam nadzieje że dyrektor wyciągnie wnioski bo jeśli nie to jeszcze trochę a pies z kulawą nogą tam nie zajrzy
1
Xman 2014-12-21 12:34:51
Dyrektor nie wyciągnie wniosków, bo wszystko, co się dzieje w tym zakładzie to jego pomysł i sposób na funkcjonowanie tej firmy.

4
xxx 2015-02-18 19:38:56
Kto chetny po wakacjach na wyjazd do Anglii za kasą? może do west pimbo do asco w UK? zawsze jakis grosz wpadnie a i mozna przywrocic produkcje ktora przejelismy. Lub gdzie kolwiek pracowac za 1800funtow jako operator lub kto kolwiek
łukasz 2015-02-19 20:27:31
za ile na reke to jest wazne
Oferty Pracy
2015-02-16
Żródło: Gowork.pl
Łódź
(łódzkie)
Pracownik Sekretariatu Miejsce pracy: Łódź, Zakład Produkcyjny, ul. Kurczaki 132   W strukturze organizacyjnej Pracownik Sekretariatu będzie podlegał/a funkcyjnie Asystentce Dyrektora Operacyjnego Zatrudnienie przez firmę zewnętrzną   Główny cel stanowiska: Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za prowadzenie recepcji, rejestrowanie faktur, przygotowywanie prezentacji i raportów, obsługę gości,
Czołgista 2015-06-10 10:44:01
Jako pracownik na wakacje masz najniższą krajową.
System egzaminów - na początku masz do zdania kilkanaście egzaminów dotyczących firmy (nie zależnie od twoich kompetencji lub stanowiska) jak nie zdasz, nie masz zatrudnienia.
Jak przez to przejdziesz masz następne egzaminy, odnoszące się do twojego stanowiska pracy - jak zdasz dostajesz podwyżkę. Ok 110zł za każdy egz. Egzaminy ciężkie do zdania, często nie związane z wykonywaną pracą. Po nie zdanym egz okres karencji 30 dni.
System siłowni/basenów/atrakcji sportowych - płatny (zakład dopłaca tylko do najniższego karnetu)
Zakład beznadziejny, cały czas ktoś się czepia, wywołuje presje. Dużo audytów, zła atmosfera pracy. Niskie zarobki
greenjob 2015-06-14 20:11:09
Wykasują tę opinię czy nie?
ANDZIUS 2015-06-28 00:10:22
ja chętna pisz na 19angdon95@wp.pl :)
An 2015-08-20 18:58:40
artik, zalecenia po audycie powinny być robione rzetelnie, a nie tak by się podobały tylko pewnym osobom. Także liczba audytów jak widać na przykładzie wpływa na prace w różnoraki sposób niekoniecznie pozytywny.
An 2015-08-23 11:10:56
Najpierw się postaraj Elcia o to zatrudnienie, popracuj z pół roku i później możesz dywagować.
pikantny kurczak burger 2015-11-28 12:28:44
Ty rzeczywiscie mozesz pracowac co najwyzej jako "kto kolwiek" w Anglii piszac takie pierdoly. Nie jeden z asco probowal juz tam robic kariere na cnc. Byly przypadki ze szybciutko ktos wrocil z podkulonym ogonkiem. musisz znac jezyk i musisz znac sie na robocie. uwierz mi ze wiekszosc operatorow z asco nie zna ani jednego ani drugiego, ale smialo probujcie i zobaczcie jaki jest poziom cnc w UK.powodzenia marzyciele z wielkimi szczekaczkami
precz z agencjami 2016-01-07 12:46:28
No tak kolejny inżynierek potencjalny, pierdzistołek, nieroby śmierdzące, wcale się nie dziwie, że 'wam' pasują audyty i generalnie wszystko to gdzie się nic nie robi tak tak to my doskonale wiemy...Po co samemu pracować skoro można zrobić sobie inżynierka i mówić innym co mają robić za kilkukrotnie większą pensje. Zobaczymy jeszcze trochę i w końcu runie cały ten syf w tym chorym kraju, zobaczymy jak i was inżynierków z bożej łaski zaczną zatrudniać za 2000 brutto przez pieprzone, pasożytnicze agencje pracy to czy będziesz taki zadowolony cwaniaczku jeden. Będziecie inżynierki zapieprzać sami, za takie marne ochłapy, w tych nędznych fabrykach bo jak wykształcenie będzie miał każdy to tak jakby go nie miał nikt; gnoje jedne jak śmiecie w ogóle podważać obiektywne opinie pracowników co??! Pracowników powtarzam a nie plagi zarządzających pierdzistołków, chore korporacje, jebane obozy pracy!!!
2
pracownik 2016-02-22 11:23:20
Asco mieści się na ul. Kurczaki 132 - 1 budynek za Hutchinsonem
gość asco 2016-02-23 11:28:41
kogo zatrudnili na stanowisku dyrektora?
Xman 2016-03-05 10:08:18
Jaki pakiet medyczny ?
Zainteresowana 2016-04-13 11:23:11
Ile placa na montazach?
4
antek 2016-06-29 23:47:26
Na montażach pracują ludzie z najniższych sfer społ. Jeżeli już tam pracować to wyżej,znacznie wyżej,tym bardziej,że benefitem ściemniaja pensję.
miko 2016-06-30 16:06:48
Specjalista ds. Planowania Sprzedaży i Operacji teraz jest u nich potrzebny no i widze, że taka osoba odpowiedzialny jest za wspieranie procesów planowania sprzedaży i operacji (S&OP) w Europie oraz za współpracę z zespołem ds. sprzedaży i operacji (Sales & Operations) przy zarządzaniu projektami i usprawnianiu wywiązywania się z dostaw.
Zostaw swoją opinię o ASCO Numatics Sp. z o.o. - Łódź (Biuro Handlowe)
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ASCO Numatics Sp. z o.o.