Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DGP Grupa Polska Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie DGP Grupa Polska Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
robol - 2014-04-11 00:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pan z UB,o którym wyżej mowa,już nie jest na kopalni tylko w Centrum psychiatrii w Katowicach,ale wszystko trzyma mocno w ryzach,a pijakom daje kary pieniężne i szanse dalej pracować.Mój ojciec na emeryturze mundurowej robi na konto rencisty i wszyscy zadowoleni. Na obiekcie są komisje i różne badania,czasem wjeżdża ponad 200aut na dobę,kasując połowę dla siebie,masz około dwie stówy w kieszeni.Gdzie to zarobisz,za statystowanie..? ;)
zdjecie uzytkownika
także ten... - 2014-06-07 08:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, wy nie rozumiecie - to nie wina DGP, że jest jak jest, ale rynku. Firma biorąca udział w przetargach i głownie na nich bazująca, chcąc istnieć musi wygrywać, a że kryterium wyboru jest cena, trzeba robić co się da. We wszystkich firmach z tej branży tak jest i dopóki prawo się nie zmieni, pracownicy na obiektach nie będą zadowoleni.
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2014-07-22 21:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To dlaczego pracując 8 godzin dziennie przy sprzątaniu ZGM Legnica mamy tylko umowy zlecenia ( a nie umowy o pracę ) i nie otrzymujemy nawet 1260zł tylko 800 za pełny etat ? Gdzie jest PIP , ZUS i US ?
zdjecie uzytkownika
kinia - 2014-09-18 18:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile za cały dzień pracy się dostaje? 800zł to nie wiem jaką macie stawkę za godzinę, wyjdzie chyba po 4 czy 5 zł na godzine, to opłaca się Wam to w ogóle? Mam nadzieje, że chociaz perspektywy awansu macie jakieś konkretne, a nie tylko do końća życia zarabiać nawet nie tysiąca złotych na rękę...
zdjecie uzytkownika
pika - 2014-10-10 16:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
miałam okazję pracować w tej firmie.Niestety nie ma ludzi którzy nie popełniają błędów.Tak fatalnie zarządzanej firmy nie widziałam jeszcze na rynku,kontrakty na pograniczu opłacalności,brak umów o pracę a jeżeli już umowa to łączona z nie ozusowanym zleceniem.ZESTAW DYREKTORÓW TO BANDA NIEKOMPETENTNYCH DZIADKÓW LEŚNYCH, firma zatrzymała się w rozwoju.WYGLĄDA TO NA PRALNIE PIENIĘDZY.zysków brak,a kary za sprawowanie ochrony np na wybrzeżu 1800000 to nie żart, taką karę otrzymali w kwietniu.Nikomu nie polecam pracy w tej firmie, a nawet przestrzegam nie zatrudniajcie się tam
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-10-25 23:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma dziady ludzi maja za tania siłe roboczą ok 700 zł a sobie dupy obławiają a dyrektorowi z obżarstwa szwy na dupie pekaja biorą takich głupków z grupami dadzą im pare groszy a głupek sie cieszy a oni na tym zerują
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-10-27 12:09:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale to można tam zarobić 700 zł za cały etat czy to jest kwota za pół etatu? Mam nadzieje, że za pół, bo nie wyobrażam sobie po miesiącu pracy dostać 700 zł wypłaty, nawet nie widziałbym czy przeznaczyć to na mieszkanie czy opłacić studia czy wydać na jedzenie, bo te trzy opcje nie wchodzą w grę razem..
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-10-27 13:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NIKT NIE KARZE CI W TEJ FIRMIE PRACOWAC ,, POWODZENIA ...............
zdjecie uzytkownika
Don Kichot - 2014-11-02 05:42:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to porażka brak toalety w miejscu pracy wszystkie potrzeby trzeba robić w krzakach nie polecam
zdjecie uzytkownika
Luks - 2014-11-06 14:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pika - 2014-10-10 16:38:02]:
pika - 1.800.000 zł kary !!!!!! chyba raczej nie dałeś(aś) przecinka przed dwoma ostatnimi zerami :) A skoro tak to kara 18.000,00 zł jak na tak dużą firmę to nie jest jakiś majątek :)
zdjecie uzytkownika
PIKA - 2014-11-14 14:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przecinki się zgadzają, napiszę słowami ,jeden milion osiemset tysięcy
zdjecie uzytkownika
Polsk - 2014-11-21 00:54:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro takimi pieniędzmi obracają to kara musi być adekwatna do czynu. Widocznie niewywiązanie się z umowy w tym przypadku było bardzo nieodpowiedzialne. Zastanawiam się tylko czy wiszące kary nad nimi spowodują jakąś reakcję w stosunku do obecnych pracowników czy kandydatów którzy będą chcieli tutaj spróbować swoich sił.
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-11-24 18:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja uważam że DGP Security powinni wymienic całą kadre na kopalniach , zrobic nabór nowej, bo inaczej to beda im robić na złośc i wsadzą na konia. Mysle że kierownictwo nowej firmy tak zrobi ...pozdrawiam wszystkich pracowników...
zdjecie uzytkownika
Obser........ - 2014-11-25 11:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też tak myśle powinni ...pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
michalkrak - 2014-12-15 13:00:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W 2012 r. DGP wygrało przetarg w EDF Kraków
/ dawniej Elektrociepłownia Kraków/ . Na obiekt nie weszli w ustalonym terminie, dyrekcja EDF przedłużyła im o 2 miesiące termin objęcia ochrony, potem przez kilka miesięcy nie mieli obsady, zrobili łapankę w Krakowie i zatrudnili kilka osób a na uzupełnienie ściągnęli najemników z ochrony w Połańcu/Firma DERSŁAW /. Wynajmowali dla nich hotel, przywozili i odwozili do Połańca, dowozili wyżywienie i na dodatek dostawali stawkę o kilka złotych wyższą niż zaproponowali pracownikom zatrudnionym w ochronie do tej pory. Wszystko to działo się za zgodą dyrekcji EDF. Po kilku miesiącach z ok. 200 kandydatów zgłaszających się do pracy zdołano wybrać ok 30 osób, tylko dzięki temu że w warunkach przetargu było zatrudnienie pracowników na umowę o pracę. Wynagrodzenie minimalne, a godziny nadliczbowe na umowę zlecenie przez spółkę zależną DGP. Pracownicy w Jaworznie powinni od razu wnosić do sądu pracy pozew o przekształcenie umowy zlecenia na umowę o pracę, ponieważ zgodnie z kodeksem pracy wykonują pracę w ustalonych godzinach, w jednym miejscu, pod nadzorem,zgodnie z planem ochrony,tabelą posterunków, grafikiem itp. / umowa taka ma znamiona umowy o pracę zgodnie z art. 22Par. 1 i 2 KP/. Jeśli będziecie już zatrudnieni pracodawca musi odprowadzić zaległe składki, wypłacić ekwiwalent za urlop, i wypłacić za godziny nadliczbowe. U mnie za rok uzbierała się niemała kwota. A ponadto Sąd nałożył na pracodawcę karę za próbę obejścia prawa pracy i działanie na szkodę pracownika.Podsumowują jeśli będziecie zmuszeni do podpisania umów zleceń to się nie załamujcie, warto wyłożyć kilka złotych na adwokata i napisać porządny wniosek do sądu pracy...
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-15 12:02:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [michalkrak - 2014-12-15 13:00:41]:
duzo racij w tym poscie,tyle ze ci najemnicy z połanca ,tam u siebie maja takie samo dziadostwo jak u nas,stawki marne,zlecenia,wiecej kierownikow i menadzerow niz pracownikow,na biura trza pracowac a pracownik nie ma z tego nic,organizacja pracy pod psem,dla najemnikow to jest moc zarobienia dodatkowego grosza oczywiscie naszym kosztem,takze kochani pracownik robi co mu nakazuje szefostwo,tu caly system jest chory i tyle
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-02-26 13:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani prezes ktora byla kiedys kura domowa wzbogacila sie na pracownikach ^pisze o pani z poludnia polski nigdy bym nie chciala w tej firmie pracowac dziadostwo i wyzyskiwanie pracowniko a ci co nic nie robia zbijaja kase do kieszeni
zdjecie uzytkownika
ulaaaaaaa - 2015-02-26 16:25:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam rowniez pracowalam w tej firmie we wroclawiu w szpitalu stawka 7 zl brutto na godzine to jakies 5, 80 na reke.Jak komus to mowie to ludzie sa w szoku, umowa smieciowa pracujaca sama patologia ktora byle do 10 a pozniej z tydzien ciągow ale kierownictwo wydzwaniało za tymi osobami.Kobiety ciągnące po dwa oddzialy kilka dni po 11 godzin podrząd masakra syf kiła i mogiła, łatanie brakow jednym człowiekiem a jest coraz gorzej przyjdzie czas ze bedzie jedna pani sprzątająca na caly szpital, śmiechu warte
zdjecie uzytkownika
fRANCA - 2015-02-28 12:53:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poczytajcie j/w sobie artykuł o wspaniałej firmie dgp Pani Prezes
zdjecie uzytkownika
Ewa Lublin - 2015-03-02 20:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam nową pracownicą w tej firmie od 1.03-2.03.2015 rok na Szpitalu PSK-1 w Lublinie.W momencie kiedy pani koordynator dostarczyła mi środki czystości z pobliskiej Żabki wybuchłam śmiechem i podziękowałam jej za pracę.POWODZENIA !!!(BIEDNY SZPITAL)
zdjecie uzytkownika
ALICJA - 2015-03-04 18:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BANDA ZŁODZIEJI KTÓRZY BY WYRWALI OSTATNIĄ KRONKE CHLEBA BIEDNEMU I GŁODNEMU PATRZA JAK SIE DOROBIC NA PRACOWNIKACH NORMALNA ZNIECZULICA W OBOZACH LUDZIE BYLI LEPIEJ TRAKTOWANI CHODZI O CAŁE KIEROWNICTWO Z LEGNICY MIKOŁAJ I TA CAŁA JEGO BANDA PODWŁADNYCH FAŁSZYWYCH PSEUDO LUDZI BYDŁO ŻEBY ICH SZKAL TRAFIŁ I TO JAK NAJSZYBCIEJ
zdjecie uzytkownika
fRANCA - 2015-03-10 11:35:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mała Rosja jest wszędzie

Kilka tygodni temu, w tygodniku „wSieci”, opublikowałem tekst śledczy obnażający powiązania jednej z najwiekszych w Polsce firm świadczących usługi z zakresu stróżowania, cateringu, sprzątania i kompleksowej obsługi dużych, strategicznych dla polskiej gospodarki, zakładów oraz najbardziej tajnych jednostek wojskowych i policji.

Tekst (który przytaczam poniżej w całości) nie wywołał żadnej, najmniejszej nawet dyskusji. Został starannie przemilczany. Polskie media prawie w ogóle go nie zauważyły.

Czyzby zatem był nieważny, słabo udokumentowany...a może jest bardzo nie w smak ludziom, którzy dostają rosyjskie pieniądze?

Tymczasem nowe informacje, które uzyskałem m.in. od ludzi z Agencji Wywiadu, są bulwersujące i niepokoją. Okazuje się, że nasz wywiad posiada informacje o firmie "D". Nic jednak w tej sprawie nie robi.. W czasie gdy nasze stosunki z Rosją zaostrzają się coraz bardziej, gdy Władimir Putin operuje coraz ostrzejszą, wojenna retoryką, nasze słuzby specjalne nie działają.

Powiązana z rosyjskimi wojskowymi firma funkcjonuje w najlepsze.

Z rozpracowań kontrwywiadowczych wiem, że właścicielkę firmy „D” regularnie odwiedza major GRU, nazwijmy go " K". Major "K". - według informacji oficerów polskich służb – pomagał nawet zakładać firmę „D” i do dziś pozostaje w bliskich zwiazkach z jej właścicielką. Odwiedza ją regularnie w Legnicy, gdzie wcześniej stacjonował.

Wygląda więc na to, ze major "K". został osobiście oddelegowany do współpracy z właścicielką firmy, jeszcze przez nieboszczyka generała Dubynina.

Przypominam zatem, opublikowany w prawie stutysięcznym nakładzie tekst, który – jak dotąd – nie wywołał zadnych reperkusji.:

Cień generała Dubynina

Gospodyni domowa zakłada wielką firmę, firma wyrywa się z prowincjonalnej Legnicy i rychło obsługuje największe korporacje. Amerykański mit: „od pucybuta do milionera” spełnia się w Trzeciej Rzeczpospolitej i ….jest bardzo charakterystyczny właśnie dla Trzeciej RP.

Dlaczego?

Bo cuda nie zdarzają się zbyt często, a to będzie opowieść o cudzie napisana przez beznadziejnego sceptyka.

Żyjemy w Europie Środkowej, a tu cuda często wychodzą spod rąk oficerów służb specjalnych.

Chcecie wiedzieć jak to się dzieje? Poczytajcie.

W cieniu generała Dubynina

W 1989 roku do Legnicy przyjechał generał pułkownik Iwan Pietrowicz Dubynin, jeden z głównych dowódców sowieckich w Afganistanie. W lipcu 1989 roku Dubynin został mianowany dowódcą Połnocnej Grupy Armii Sowieckiej i pełnomiocnikiem do spraw pobytu armii sowieckiej w Polsce. Dubynin na początku nie chciał w ogóle słyszeć o tym, że jego wojska mają opuścić Polskę, kiedy jednak zrozumiał, że polityczne wiatry są zbyt mocne nawet jak na jego możliwości, rozpoczął przygotowania na ewakuacji.

Wyjazd opóźniał jak tylko mógł, ale już wiedział, że musi Polskę opuścić.

Byli oficerowie z tzw „Wydziału Wschodniego” Zarządu Wywiadu nowo utworzonego Urzędu Ochrony Państwa wspominają, że już wtedy mieli sporo informacji o tym, że Dubynin przygotował całą infrastrukturę biznesową, jaka pozostać miała po Armii Czerwonej w Polsce. Liczne tajne narady przygotowały biznesową i szpiegowska otoczkę wyjazdu czerwonych sołdatów z Polski.

Jak tylko zaczęliśmy analizować sytuację, to wpadliśmy w panikę. Ruscy mieli setki agentów wśród naszych oficerów, polscy wojskowi, zwłaszcza w rejonie Legnicy, niemal otwarcie współpracowali z Rosjanami. Musieliśmy coś zrobić – wspomina Grzegorz, jeden z autorów pierwszej polskiej operacji kontrwywiadowczej, która miała miejsce po 1989 roku.

UOP przygotował wtedy supertajną operację o kryptonimie „Kwadrat”.

W kregu naszego zainteresowania znaleźli się polscy oficerowie, którzy współpracowali z kacapami. Założenie było proste. Po pierwsze zbadać skalę i zasięg agentury, jaką sowieci u nas zostawią, a po drugie założyć sowietom nasze cugle, czyli poodwracać naszych i posłużyć się nimi do werbunku agentury wśród sowietów. Oni mieli wtedy słabe morale i niewiele pieniędzy. Uznaliśmy, że jest szansa na dobry werbunek i założenie naszej siatki. - wyjaśnia były oficer UOP.

Operacja „Kwadrat” okazała się jednak klęską UOP. Skala rosyjskiej penetracji w polskim świecie politycznym i wśród wysokich oficerów wojska przekroczyła najśmielsze wyobrażenia jej autorów.

Niech pan pamieta, że w latach osiemdziesiatych w Legnicy służyli tacy ludzie jak m.in. słynny szyfrant Zielonka. Nie udało się werbować, ale troche dowiedzieliśmy się o tym, co Rosjanie zostawią po sobie. - wyjaśnia z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ną miną Grzegorz.

Co tu dużo mówić. GRU było czujne, a większość naszych figuran
zdjecie uzytkownika
Absmak - 2015-03-10 14:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [fRANCA - 2015-03-10 11:35:55]:
Większych bzdur nie czytałam. Człowieku (jeśli nim jeszcze jesteś) zmień lekarza, masz mocno rozwiniętą mitomanię i całkiem wysoki poziom konfabulacji.
zdjecie uzytkownika
daro - 2015-04-15 13:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pika - 2014-10-10 16:38:02]:
tak właśnie płaci dgb... proponuję sprawdzić ich ogłoszenia. Rejony enerdetyczne tauron....luvbliniec ,kłobuck , myszków ....odpwiedziałność duża , ilość etatów zmniejszona a stawka 4,5 na godzinę .Zatrudnić się , wynieść co się da i nie wracać....
zdjecie uzytkownika
darek - 2015-04-15 13:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukają pracowników przez OLX!!!! uważajcie łapią frajerów na posady byłej ochrony w Tauron Lubliniec, Kłobuck, Myszków..obiekty już nie są objęte obowiązkową więc zamiana na portierów z identycznym zakresem obowiązków i odpowiedzialnością, A stawka jaką oferują to 4,5 zł czyli jakieś 700 złoty za etat...Proponuję odwiedzić kłobuck i zobaczyć jak to wygląda. Jak ktoś chce nocą dostać po łbie za miedziane kable i inny złom to polecam ...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DGP Grupa Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DGP Grupa Polska Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie