Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DGP Grupa Polska Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie DGP Grupa Polska Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-15 12:02:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [michalkrak - 2014-12-15 13:00:41]:
duzo racij w tym poscie,tyle ze ci najemnicy z połanca ,tam u siebie maja takie samo dziadostwo jak u nas,stawki marne,zlecenia,wiecej kierownikow i menadzerow niz pracownikow,na biura trza pracowac a pracownik nie ma z tego nic,organizacja pracy pod psem,dla najemnikow to jest moc zarobienia dodatkowego grosza oczywiscie naszym kosztem,takze kochani pracownik robi co mu nakazuje szefostwo,tu caly system jest chory i tyle
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-02-26 13:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani prezes ktora byla kiedys kura domowa wzbogacila sie na pracownikach ^pisze o pani z poludnia polski nigdy bym nie chciala w tej firmie pracowac dziadostwo i wyzyskiwanie pracowniko a ci co nic nie robia zbijaja kase do kieszeni
zdjecie uzytkownika
ulaaaaaaa - 2015-02-26 16:25:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam rowniez pracowalam w tej firmie we wroclawiu w szpitalu stawka 7 zl brutto na godzine to jakies 5, 80 na reke.Jak komus to mowie to ludzie sa w szoku, umowa smieciowa pracujaca sama patologia ktora byle do 10 a pozniej z tydzien ciągow ale kierownictwo wydzwaniało za tymi osobami.Kobiety ciągnące po dwa oddzialy kilka dni po 11 godzin podrząd masakra syf kiła i mogiła, łatanie brakow jednym człowiekiem a jest coraz gorzej przyjdzie czas ze bedzie jedna pani sprzątająca na caly szpital, śmiechu warte
zdjecie uzytkownika
fRANCA - 2015-02-28 12:53:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poczytajcie j/w sobie artykuł o wspaniałej firmie dgp Pani Prezes
zdjecie uzytkownika
Ewa Lublin - 2015-03-02 20:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłam nową pracownicą w tej firmie od 1.03-2.03.2015 rok na Szpitalu PSK-1 w Lublinie.W momencie kiedy pani koordynator dostarczyła mi środki czystości z pobliskiej Żabki wybuchłam śmiechem i podziękowałam jej za pracę.POWODZENIA !!!(BIEDNY SZPITAL)
zdjecie uzytkownika
ALICJA - 2015-03-04 18:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BANDA ZŁODZIEJI KTÓRZY BY WYRWALI OSTATNIĄ KRONKE CHLEBA BIEDNEMU I GŁODNEMU PATRZA JAK SIE DOROBIC NA PRACOWNIKACH NORMALNA ZNIECZULICA W OBOZACH LUDZIE BYLI LEPIEJ TRAKTOWANI CHODZI O CAŁE KIEROWNICTWO Z LEGNICY MIKOŁAJ I TA CAŁA JEGO BANDA PODWŁADNYCH FAŁSZYWYCH PSEUDO LUDZI BYDŁO ŻEBY ICH SZKAL TRAFIŁ I TO JAK NAJSZYBCIEJ
zdjecie uzytkownika
fRANCA - 2015-03-10 11:35:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mała Rosja jest wszędzie

Kilka tygodni temu, w tygodniku „wSieci”, opublikowałem tekst śledczy obnażający powiązania jednej z najwiekszych w Polsce firm świadczących usługi z zakresu stróżowania, cateringu, sprzątania i kompleksowej obsługi dużych, strategicznych dla polskiej gospodarki, zakładów oraz najbardziej tajnych jednostek wojskowych i policji.

Tekst (który przytaczam poniżej w całości) nie wywołał żadnej, najmniejszej nawet dyskusji. Został starannie przemilczany. Polskie media prawie w ogóle go nie zauważyły.

Czyzby zatem był nieważny, słabo udokumentowany...a może jest bardzo nie w smak ludziom, którzy dostają rosyjskie pieniądze?

Tymczasem nowe informacje, które uzyskałem m.in. od ludzi z Agencji Wywiadu, są bulwersujące i niepokoją. Okazuje się, że nasz wywiad posiada informacje o firmie "D". Nic jednak w tej sprawie nie robi.. W czasie gdy nasze stosunki z Rosją zaostrzają się coraz bardziej, gdy Władimir Putin operuje coraz ostrzejszą, wojenna retoryką, nasze słuzby specjalne nie działają.

Powiązana z rosyjskimi wojskowymi firma funkcjonuje w najlepsze.

Z rozpracowań kontrwywiadowczych wiem, że właścicielkę firmy „D” regularnie odwiedza major GRU, nazwijmy go " K". Major "K". - według informacji oficerów polskich służb – pomagał nawet zakładać firmę „D” i do dziś pozostaje w bliskich zwiazkach z jej właścicielką. Odwiedza ją regularnie w Legnicy, gdzie wcześniej stacjonował.

Wygląda więc na to, ze major "K". został osobiście oddelegowany do współpracy z właścicielką firmy, jeszcze przez nieboszczyka generała Dubynina.

Przypominam zatem, opublikowany w prawie stutysięcznym nakładzie tekst, który – jak dotąd – nie wywołał zadnych reperkusji.:

Cień generała Dubynina

Gospodyni domowa zakłada wielką firmę, firma wyrywa się z prowincjonalnej Legnicy i rychło obsługuje największe korporacje. Amerykański mit: „od pucybuta do milionera” spełnia się w Trzeciej Rzeczpospolitej i ….jest bardzo charakterystyczny właśnie dla Trzeciej RP.

Dlaczego?

Bo cuda nie zdarzają się zbyt często, a to będzie opowieść o cudzie napisana przez beznadziejnego sceptyka.

Żyjemy w Europie Środkowej, a tu cuda często wychodzą spod rąk oficerów służb specjalnych.

Chcecie wiedzieć jak to się dzieje? Poczytajcie.

W cieniu generała Dubynina

W 1989 roku do Legnicy przyjechał generał pułkownik Iwan Pietrowicz Dubynin, jeden z głównych dowódców sowieckich w Afganistanie. W lipcu 1989 roku Dubynin został mianowany dowódcą Połnocnej Grupy Armii Sowieckiej i pełnomiocnikiem do spraw pobytu armii sowieckiej w Polsce. Dubynin na początku nie chciał w ogóle słyszeć o tym, że jego wojska mają opuścić Polskę, kiedy jednak zrozumiał, że polityczne wiatry są zbyt mocne nawet jak na jego możliwości, rozpoczął przygotowania na ewakuacji.

Wyjazd opóźniał jak tylko mógł, ale już wiedział, że musi Polskę opuścić.

Byli oficerowie z tzw „Wydziału Wschodniego” Zarządu Wywiadu nowo utworzonego Urzędu Ochrony Państwa wspominają, że już wtedy mieli sporo informacji o tym, że Dubynin przygotował całą infrastrukturę biznesową, jaka pozostać miała po Armii Czerwonej w Polsce. Liczne tajne narady przygotowały biznesową i szpiegowska otoczkę wyjazdu czerwonych sołdatów z Polski.

Jak tylko zaczęliśmy analizować sytuację, to wpadliśmy w panikę. Ruscy mieli setki agentów wśród naszych oficerów, polscy wojskowi, zwłaszcza w rejonie Legnicy, niemal otwarcie współpracowali z Rosjanami. Musieliśmy coś zrobić – wspomina Grzegorz, jeden z autorów pierwszej polskiej operacji kontrwywiadowczej, która miała miejsce po 1989 roku.

UOP przygotował wtedy supertajną operację o kryptonimie „Kwadrat”.

W kregu naszego zainteresowania znaleźli się polscy oficerowie, którzy współpracowali z kacapami. Założenie było proste. Po pierwsze zbadać skalę i zasięg agentury, jaką sowieci u nas zostawią, a po drugie założyć sowietom nasze cugle, czyli poodwracać naszych i posłużyć się nimi do werbunku agentury wśród sowietów. Oni mieli wtedy słabe morale i niewiele pieniędzy. Uznaliśmy, że jest szansa na dobry werbunek i założenie naszej siatki. - wyjaśnia były oficer UOP.

Operacja „Kwadrat” okazała się jednak klęską UOP. Skala rosyjskiej penetracji w polskim świecie politycznym i wśród wysokich oficerów wojska przekroczyła najśmielsze wyobrażenia jej autorów.

Niech pan pamieta, że w latach osiemdziesiatych w Legnicy służyli tacy ludzie jak m.in. słynny szyfrant Zielonka. Nie udało się werbować, ale troche dowiedzieliśmy się o tym, co Rosjanie zostawią po sobie. - wyjaśnia z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ną miną Grzegorz.

Co tu dużo mówić. GRU było czujne, a większość naszych figuran
zdjecie uzytkownika
Absmak - 2015-03-10 14:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [fRANCA - 2015-03-10 11:35:55]:
Większych bzdur nie czytałam. Człowieku (jeśli nim jeszcze jesteś) zmień lekarza, masz mocno rozwiniętą mitomanię i całkiem wysoki poziom konfabulacji.
zdjecie uzytkownika
daro - 2015-04-15 13:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pika - 2014-10-10 16:38:02]:
tak właśnie płaci dgb... proponuję sprawdzić ich ogłoszenia. Rejony enerdetyczne tauron....luvbliniec ,kłobuck , myszków ....odpwiedziałność duża , ilość etatów zmniejszona a stawka 4,5 na godzinę .Zatrudnić się , wynieść co się da i nie wracać....
zdjecie uzytkownika
darek - 2015-04-15 13:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukają pracowników przez OLX!!!! uważajcie łapią frajerów na posady byłej ochrony w Tauron Lubliniec, Kłobuck, Myszków..obiekty już nie są objęte obowiązkową więc zamiana na portierów z identycznym zakresem obowiązków i odpowiedzialnością, A stawka jaką oferują to 4,5 zł czyli jakieś 700 złoty za etat...Proponuję odwiedzić kłobuck i zobaczyć jak to wygląda. Jak ktoś chce nocą dostać po łbie za miedziane kable i inny złom to polecam ...
zdjecie uzytkownika
Rodzina - 2015-05-07 23:29:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
posłuchaj krowo uważaj co wypisujesz bo możesz skończyć w sądzie
zdjecie uzytkownika
maniek - 2015-05-08 10:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
czytając te opinie mam jedno wrażenie że w polsce są sami naiwni ludzie bo czytając te opinie o tej pięknej firmie ja pracy nie podejmę i gdyby tak zrobili wszyscy to by tej firmy już nie było
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-06-01 15:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pani prezes wogole ma ludzi za nic dorabia sie tylko na krzywie innych ludzi wstyd zeby czlowiek pracowal za 5zl a ona berze ech szkoda slow niema pani za grosz wstydu nie zycze pai zle ale oby nie nadszedl taki dzien ze straci pani wszystko i za 700 zl nie bedzie miala pani co do garnka wlozyc itd chociz nie bo pani nie potrafi zrozumiec egoisci i hipokryci tak maja
zdjecie uzytkownika
Mi - 2015-06-09 20:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma sprząta szpital w Grójcu , brygadzistka szmaci ludzi na potęgę pracującym na umowę zlecenie nic nie wolno, a tym którzy pracują na umowę o pracę pozwala obijać się do woli, czepia się tylko pracujących na umowy śmieciowe, dopisuję sobie godziny, kiedy rzekomo była w pracy. Nie ma tam mopów ani środków czystości. Oburzające jet to że wszystko jej wolno sprawdźcie to pracodawcy. Ona was oszukuje i wyciąga pieniądze dla siebie zabierając je innym.
zdjecie uzytkownika
anaka - 2015-06-12 02:39:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Branża czyszcząca że tak nazwę to nie jest prosty kawałek chleba niestety, praca fizyczna o wiele bardziej obciąża organizm niż praca siedząca przy biurku niestety. Ale z drugiej strony to na panie do sprzątania jest coraz większy popyt bo łatwiej to zlecić komuś niż zrobić samemu. Chociaż 5 zł o których piszesz kasia to nie są kokosy
zdjecie uzytkownika
Z Wro - 2015-06-20 14:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trzymajcie się z dala od oddziału WROCŁAW która zarządzana jest przez Dyrektorkę AS. To jest dramat. Kobieta moim zdaniem ma coś mocno z głową powinna zostać wysłana na badania bo człowiek o zdrowych zmysłach na takim stanowisku z pewnością inaczej zarządza . Osoba nic sobą nie reprezentująca, okrada ludzi na potęgę, praca dosłownie za grosze a człowiek się nie liczy .Tam jest jeden wielki dramat
zdjecie uzytkownika
lilinga - 2015-07-07 07:46:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma DGP Security przejęła kopalnię w Polkowicach wraz z pracownikami i zgodnie z art. 23' §4 powinna zastosować zasady panujące u poprzedniego pracodawcy, niestety firma DGP nie zastosowała się do w/w artykułu.
zdjecie uzytkownika
asia - 2015-07-09 21:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani prezes zatrudnila nowego dyrektora w legnicy wszpitalu ktory ma za nic ludzi ktorzy tam pracuja jsst msciwy zatrudniaja ludzi z grupa itd ktorzy nie maja pojecia o niektorych spprawach niema organizacji pani przes ile jeszcze bedzie pani sie wzbogacac na innych klamia jezeli chcodzi o wynagrodzenie nie trzeba byc dyrektorem czy kims innym zeby wiedziec jak jest wstyd poprostu wstyd wyksztalenie to nie wszystko prosze szanownych panstwa siedzacych na stoleczkach ale trzeba byc czlowiekiem a zreszta i tak do was to nie dotrze bo orocz wyksztalcenia nie macie za grosz kultury i szcunku do drugiego czlowieka
zdjecie uzytkownika
Baśka - 2015-07-12 12:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@asia tu się z Tobą w stu procentach zgadzam, bo samo stanowisko kierownicze to nie wszystko. Żeby kierownik/dyrektor/właściciel spełniał swoje obowiązki dobrze, to musi też być poukładanym i inteligentym człowiekiem. O kulturze osobistej i traktowaniu pracowników "jak ludzi" już nie wspomnę. Byle mniej takich pracodawców.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-12 20:28:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-07-12 20:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lilinga - 2015-07-07 07:46:09]:
a od jakiej firmy przejęła ochronę ?
zdjecie uzytkownika
Żaneta - 2015-08-13 00:47:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się nad podjęciem pracy w firmie Dozorbud na stanowisku specjalisty do spraw finansowych w Legnicy. Czy może ktoś mi powiedzieć, jak realnie wygląda praca w tej firmie i czego się po nich spodziewać. @Baśka czy mogłabyś powiedzieć o czym mowa, to ten pracodawca źle traktuje pracowników czy jak.
zdjecie uzytkownika
z WRO - 2015-08-13 23:19:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Żaneta - 2015-08-13 00:47:43]:
Może praca w Legnicy ds finansowych wygląda inaczej ale na stanowisku kierowniczym lub brygadzista nie odważyłabym sie ponieważ i tutaj mówię o Wrocławiu pracujesz na umowę zlecenie i w każdej chwili mogą ci zabrać pensję do 90 % co często się zdarza .Mówi się ze przykład idzie z góry to kto wie jak jest na innym stanowisku .Tak że jeżeli chodzi o Wrocław to ludzie trzymacie sie z daleka
zdjecie uzytkownika
Z WRO - 2015-08-13 23:22:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kasia - 2015-06-01 15:48:59]:
Ludzie pracują bo nie mają wyjścia nie mają pracy potem się okazuje że zamiast wypłaty dostają marne pieniądze bo jakiś dureń postanowił zabrać kasę z Umowy Zlecenia bez podania przyczyny mogą tak zrobić bo tak jest sformułowana umowa
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-19 23:37:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
Z Wro - 2015-08-19 23:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nie pchajcie sie do tej firmy zwłaszcza do oddziału WRO lepiej przeczekać zacisnąć pasa i poszukać innej pracy .. Tutaj na pewno zabiorą Wam 90% wypłaty na poczet kar !!!
zdjecie uzytkownika
DanieLCastro - 2015-08-28 01:58:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to jeden wielki ŻART! Ludzi mają kompletnie w poważaniu jeden człowiek je*ie po 40+ dniówek bo ciągle braki, posterunki nie obsadzone a i tak wiecznie mało! OBÓZ PRACY I NIC WIĘCEJ !!! Nie polecam i NIGDY tam nie wrócę! Trzymajcie się od tej pseudo 'firmy' z DALA!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DGP Grupa Polska Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DGP Grupa Polska Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert