brak logo

Data System Group Sp. z o.o. Sp. k.

Poznań

Opinie o Data System Group Sp. z o.o. Sp. k.

ciekawski 2014-08-26 13:34:48
"byly pracowniku" a w jakim oddziale pracowales? na ktory region Polski? chce wiedziec czy jest to cenrtalnie, czy moze oddzialowo, z tymi problemami
2
newjober 2014-08-28 10:26:30
Witam,a jaka placa na PH
2
Jacek 2014-09-08 11:02:28
Witam.
Jak wygląda praca i płaca na PH w DSG? CRMy i inne zbędne bajery?
1
Plastek 2014-09-10 18:39:53
A jak wygląda to finansowo i czy auto jest bo czytam tu że pracuje sie na własnym pojeżdzie?
3
Misiek 2014-09-11 21:43:28
Na województwo na które startowałem było podobno auto co do innych regionów przedstawiciele jeździli własnymi samochodami.(usunięte przez administratora)
3
nie polecam 2015-02-04 21:20:15
Jestem byłym pracownikiem biurowym. Kiedyś, kilka lat temu podobno było fajnie, potem jedyne co firmę ratowało to atmosfera dzięki zgranej ekipie, obecnie nawet tego nie ma (usunięte przez administratora) w tej chwili nawet nie warto zaczynać tam kariery, żadnej pozytywnej lekcji tam nie dostaniecie. Bardzo duża rotacja pracowników, płaca jest średnia - kokosów nie jesteś w stanie tam zarobić ale tragedii też nie ma. Oczywiście nie ma co liczyć na (usunięte przez administratora) jakiekolwiek benefity, sensowny system premiowy lub określoną ścieżkę kariery z możliwością awansu.
3
temp 2015-02-13 12:31:07
Polecam firmę na przezimowanie, trochę popracowałem, ogólnie bardzo średnio, zupełnie inaczej w praktyce niż w praktyce rozmowy kwalifikacyjnej,
najlepiej jak byś zainwestował w firmę byłoby fajnie z punktu widzenia dyrekcji, (usunięte przez administratora), aha i nie polecam jeżdżenia do poznania na rozmowy kwalifikacyjne szkoda kasy i czasu
3
kandydat 2015-03-14 01:24:58
Witam Mam pytanie na Warszawie ukazało się ogłoszenie na stanowisko KAM czy polecacie tą firmę i stanowisko
Napiszcie coś proszę o płacy czy jest umowa jakie narzędzia dają
Będę wdzięczny
4
czapla 2015-03-19 14:44:05
Pracuję w Callpay od kilku miesięcy i jestem zadowolona. Atmosfera w pracy na plus, zespół zgrany, płaca w porządku, firma nastawiona na rozwój.
1
śmieciówka 2015-03-19 14:57:14
Cześć,
Osobiście nie polecam tej firmy nikomu, nawet największemu wrogowi był odradził. Pseudo dyrektor /jak można go tak nazwać/ wcześniej sprzedawał pościele więc naciąganie ma we krwi, nie zna oferty firmy w której pracuje. Jakąkolwiek decyzję podejmował zawsze zasłaniał się kimś... Praca na umowę zlecenie, by dostać kasę trzeba odbyć określoną ilość spotkań w miesiącu tak ok 4 sby było na opłaty, do tego chce polecenia od klientów u których było się pierwszy raz...
Spóźniają się z wynagrodzeniem nagminnie, a pseudo dyro siedzi przed laptopem i tylko patrzy gdzie jesteś.
Niby firma fajna i warto by było w niej pracować bo usługa jest na wysokim standardzie, ale zarządzanie masakryczne...
2
gps 2015-03-19 21:53:02
Faktycznie słaba skapa firma
Pracowałem nie polecam
Warunki są następujące umowa zlecenie brak ubezpieczenia za każdy kilometr prywatne przejechany
płacisz 60 groszy
Większość dobrych firm już ma ta usługę więc jeździsz po biednych firmach gdzie nie mają kasy na taką usługę ponadto to każdy ogarnięty pracodawca. śledzi swoich pracowników za pomocą telefonów służbowych nie potrzebuje GPS w samochodzie
Podsumowując idziesz na urlop nie dostajesz kasy zachorujesz też nic nie dostaniesz kasy
Kadra maniagerska faktycznie wywodzi się z bazarowych cwaniaków co emerytom wciskają garnki za 5 tyś na kredyt

Gorąco nie polecam wręcz przestrzegam przed poważnym błędem
3
Jacy ludzie taka firma 2015-04-07 23:46:22
Mają też śmieszną drugą firmę CallPay w której w ciągu roku przewinęło się trzech dyrektorów, każdy chwile popracuje i ewakuacja, może ludzie by i popracowali ale poznańskie podejście na to nie pozwala, szczypa szczypa szczypa, samochody są prywatne i nie zawsze zwracają za paliwo, jak juz oddadza to z opoznieniem, pajace ogólnie, bardzo duzo serwisow na urzadzenia z ktorymi sobie nie radza, mysle ze firma pikuje w dół, nie ma biur w Polsce, wiec spodziewaj sie ze pseudo dyrektor bedzie budził cie ok 8 ze czas do pracy, dyrektor od sprzedazy garnków, na waszym miejscu na pewno nie poszedłbym na umowe zlecenie bo bedzie klopot z wynagrodzeniem, zreszta słyszałem ze maja dwie sprawy w sądzie za nie wyplacenie wynagrodzenia na umowie o prace wiec zlecenie .... sami wiecie, jak dadzą wam umowę o prace to podpisujcie jak nie macie pracy a pozniej na L4 hehe, taka metoda do takiej firmy, jak juz pozyskacie klientow to mała szansa na prowizje, sterowniki nie dzialaja i do czasu naprawy wstrzymana jest prowizja, później o prowizji sie zapomni a pozniej to juz was nie bedzie, jak napisal ktos wyżej na przezimowanko idealne miejsce
2
GPS 2015-04-08 00:04:38
a może frytki do tego? białe długie frytaski na stołowe aż nosy krwawią
2
bylypracownik 2015-04-13 16:38:54
Dopóki będzie w tej firmie pracować pani dyrektor K.J.,która mówi pewne rzeczy a potem się ich wypiera to atmosfera w pracy nigdy nie będzie normalna i pracownicy nadal będą się zwalniać w zastraszającym tempie.odradzam pracę w tej firmie!
6
Data System - Dział Prawny 2015-06-02 18:15:38
Szanowni Państwo,
uprzejmie informujemy że w związku z zamieszczeniem na niniejszej stronie wpisów nie ograniczających się do rzeczowej, rzetelnej, obiektywnej jak również zgodnej z rzeczywistością i prawdą krytyki, podjęte zostały stosowne kroki prawne.

W tym zakresie skierowane zostały w pierwszej kolejności wnioski o ustalenie nr IP komputerów osób zamieszczających wpisy zniesławiające wizerunek Spółki w opinii publicznej.

Jedynie niezwłoczne usunięcie wskazanych wpisów, może spowodować zaniechanie podejmowania dalszych działań prawnych w tym zakresie.
2
pracownik KAM 2015-06-03 15:31:26
Pracuje od jakiegoś czasu jako KAM i to co tu napisano o rekrutacji na KAMa to totalna bzdura, przechodziłem tą rekrutację. Odbyła się w Warszawie (wszystkie etapy), do stanowiska jest przypisane auto służbowe, dobry laptop, smartfon, itd. Ktoś tutaj piszę totalne bzdury...
3
pracownik 2015-06-09 07:12:53
nie potwierdzam, że jeździ się własnym autem, że coś nie wypłacają. Pracuje, mam nowy samochód służbowy, pensje i premie dostaje na czas.
ph 2015-06-11 14:32:05
Pracuje tutaj i nie potwierdzam tych negatywnych bzdur, które ktoś tu wypisuje !!
misu 2015-06-25 16:09:53
Totalne bzdury, ktoś tu wypisuje. Zdecydowanie warunki pracy i atmosfera wyglądają dużo lepiej (normalnie) niż to co tutaj pisze jeden z drugim !!
Stefan DSG 2015-09-21 21:38:07
moi drodzy czytam te opinie i ze smutkiem muszę z większością się zgodzić chodzi o te negatywne, wszak pojawiają się również pozytywne, lecz one są wymuszone przez już nie pracującego pseudo dyrektora od garnków, praca jak praca ale najgorsze że nie doceniają człowieka za poświęcenie, wynagrodzenie marne, atmosfera ... hmmm ... brak słów jak by mogli to by najchętniej nie wypłacili nawet grosza .... szkoda czasu, nerwów i zaangażowania, pracuję już tam cztery lata ale przeobrażenie tej firmy widać gołym okiem, jeszcze odrobinę a sięgną dna i utopią się we własnym ... zaślepieniu, ludzie to tylko rzeczy które dziś są a jutro ich nie ma, chore wymagania czasami nawet nie do zrealizowania ....
KAM 2015-10-16 10:49:52
@Stefan DSG !! co z Ciebie za maruda i fajtłapa!! pracujesz 4 lata i tylko potrafisz anonimowo narzekać ??? Skoro masz tak źle, dlaczego nie zmienisz pracy ? w Poznaniu bezrobocie jest na poziomie 3% więc jak jesteś dobrym i wartościowym pracownikiem za którego się uważasz to od razu dostaniesz nową pracę !!! Pisz CV a nie anonimowe komentarze !!!
Agnieszka Poznań 2015-10-30 13:01:23
Mam pytanie dotyczące oferty pracy na stanowisko "Specjalista ds. Personalnych oraz Obsługi Klienta". Chcę wysłać swoje CV ale się zastanawiam czy to aż tak duża Firma i pracuje kilka osób na takim stanowisku czy jedna ? Pytam bo ta oferta pracy w tym roku pojawiła się chyba czwarty raz. Niech ktoś da znać jak to wygląda?
Marcin 2016-02-24 22:51:43
W dniu dzisiejszym zostałem zlekceważony na infolinii jak zgłosiłem nagminne łamanie przepisów przez kierującego pojazdem o nr rej.PO 5F847 pojazd należy do firmy data system uwaga na ten pojazd grozi śmiercią (okolice Starogardu gd. )Szkoda , że monitoring nie ma kamer i GPS nie łapie podwójnych ciągłych i wjeżdżania przed samą maskę .
tomek 2016-03-28 22:01:55
Widziałem tą ofertę na serwisanta na ich Facebook'u firmowym, fajnie by było tam pracować, widać, że duża, porządna firma, czekam na razie na odpowiedź. Teraz jest jakaś oferta na stanowisko Specjalista ds. technicznych. Ogólnie oceniam na razie firmę 6/6
jacek 2016-04-07 15:37:17
to zalezy chyba jakie stanowisko i jaki staż pracy, są różne opcje, umowa o prace / zlecenie / dzieło, mówię to zależy, mają kilka rekrutacji na różne stanowiska. Zarobki dla mnie sa zadowalające, nie zamierzam na razie odchodzić z firmy, warunki ok
1
Miko 2016-04-21 11:19:39
Firma ok, jest teraz duża rekrutacja na przedstawicieli handlowych na każde województwo, przedstawiciel dostaje auto służbowe, laptop i telefon, firma leje paliwo więc są w porządku pod tym względem. Mi tak się podoba, w poprzedniej firmie nie miałem takich dodatków, trzeba było kombinować, w DS warunki mają dobre
aston 2016-04-25 12:08:43
Jako klientów mają wymienionych np. Orlen, Bridgestone i PGNiG więc są chyba poważną firmą. Wg mnie warto spróbować, skoro prowadzą rekrutacje na całą Polskę to znaczy, że firma się rozwija i inwestuje
aston 2016-05-09 19:27:01

Z tego co widzę na pracuj pl to chodzi o Kierownika Sprzedaży POŚREDNIEJ nie mam pojęcia jakie stawki sa na kierowniczym stanowisku, ale myślę, że na tym szczeblu muszą dobrze płacić i raczej nie na prowizji, prędzej podstawa lub podstawa + prowizja. Oferte pracy znalazłem tak jak kazdy moze, wpisujesz w google data system praca i masz kilka ofert
kick 2016-05-11 20:14:28
inwestuja w pracownika :) hehe pojdziesz to zobaczysz szkolenia, jest jedna osoba w hr ktora ogarnia wszystko sama, przy takiej rotacji bedzie co robic
hehe 2016-05-11 20:19:27
haj mozesz oceniac firme jak w niej nie pracowałeś i to 6 na 6
FARMAZON - ktos z tej firmy pisze te komentaze
tonny 2016-05-12 14:57:59
Albo po prostu ktoś kto zna kogoś kto pracuje albo pracował lub współpracuje, możliwości jest wiele. Ja pracuje od niedawna jako instalator, szkolenie bardzo szczegółowe, teoretyczne i praktyczne, nie mam na razie do czego sie przyczepić, firma 6/6, dużo się dzieje, jest dużo pracy, ale stawka odpowiednia.
Kiler 2016-05-22 20:59:14
Do tonny,popracujesz 3 mce i wtedy się wypowiesz
3
Michał m. 2016-06-07 16:51:38
Pracy masz dużo bo polega ona na wymianie satechów. Jak już trafi się montaż (bo przy umowie na cztery zarząd ma powód do imprezy) to jedziesz z czterema urządzeniami z nadzieją, że któreś wystartuje. Jeszcze wszystko przed tobą... przyjmowanie na klatę "uwag" klientów, spuścisz tylko uszy... proszenie się o przelew... chore rozliczanie materiałów... codzienne dokumenty, zdjęcia po 25 godzinach pracy... no i oczywiście ulubiona rzecz PF i KJ - raport raportów z raportu ;)... pisałem już o karach?... Pisząc, że masz odpowiednią stawkę chyba nie wiesz ile zarabia Instalator gps, przeliczeniu sobie wypłatę na godziny, tylko dolicze dojazdy po 800 km dziennie. Stawka OK - 10/h. Powodzenia w tej firmie. Ciekawe czy w grudniu zrobią wigil... ostatnią wieczerzę. W razie pytań pisz, chętnie odpowiem
2
ON __ 2016-06-13 14:58:51
@Michał m >>> możesz rozwinąć temat ... bardzo zainteresowała mnie Twoja wypowiedz względem Instalatora ... Rozwiń temat bardziej szczegółowo żebym nie wdepnął w poznańskie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jestem w trakcie rozmów i żebym nie podpisał gównianej umowy ... za wszelakie opinie i rozwinięcie każdego zdania z Twojej strony będę bardzo wdzięczny ... bo rozmawiałem kiedyś już na trasie z jednym instalatorem który jeździ Renault Trafic i mówił że patologia a wiadomości z pierwszej ręki udzielał bo jest ich obecnym pracownikiem ale z chęcią bym jeszcze poczytał konkretnych opinii za które będę wdzięczny
1
mikołaj 2016-06-15 15:29:45
hejterów jest sporo z tego, co widać, znajomy tam pracuje i nie tylko on, mają sporo instalator jeżdżą po całej Polsce, każdy ka swój rejon, jeździć 800km raczej nikomu by się nie opłacało, to bez sensu. Kumpel nie narzeka, nie wiem jak wyglądają sprawy finansowe, ale skoro nie rezygnuje z pracy to chyba musi być dobrze
mikołaj 2016-06-15 15:59:15
Spodziewam się, ze pewnie tak jak w innych firmach na stanowisku Key Account Manager, zazwyczaj warunki są podobne w korporacjach, ja tam do nich nic nie mam, widzę, że od kilku miesięcy już zatrudniają na różne stanowiska, biuro mają w Poznaniu na Malcie.
filip 2016-06-20 12:57:49
W Poznaniu podobno najwięcej ludzi pracuje, bo tu jest biuro Data System, na malcie. Myślę, że 3000zl powinni dać na Key Account Manager, ale najlepiej po prostu idź na rozmowę i na miejscu się dowiesz czego się spodziewać.
Super Stefan 2016-06-23 22:24:59
Nie pisz, że mają sporo instalatorów jak nie wiesz ilu mają.
Chyba że Pięciu na całą Polskę to jest dla Ciebie sporo.
Co do opłacalności, jechać 800 km na JEDEN demontaż to jest norma, ale dniówka leci... Tak jak pisał Michał 10 pln/h wliczając, że pracujesz jako swój szofer.
vero 2016-06-27 19:17:08
Myślę, że skoro mają oferty pracy na każde województwo, to nie musza jeździć do klienta 800km. Poza tym 800km to wiecej niż cała Polska ma rozpiętości, więc nie wiem skąd Ty to wziąłeś.
cvbn 2016-06-27 20:37:57
maja oferte na stanowisko kierownika dzialu technicznego i serwisu w Poznaniu wazne jest minimum 2 - letnie doświadczenie na stanowisku kierowniczym oraz wykształcenie wyższe techniczne
1
Niezadowolony 2016-11-03 10:08:40
Nie polecam!
Rotacja pracowników, kiepskie płace, sztuczna atmosfera.
2
Michał 2016-11-03 16:56:45
Rotacja była zawsze, głównie dzięki TW, dla którego pracownik jest nikim.
No ale on ma zawsze rację ;) pozdrawiam przy okazji...
Atmosferę pięknie tworzy KJ...
Co do zarobków... "Z pustego i Salomon nie naleje" ;)
4
Byl i widzial 2016-11-22 09:11:53
Centralnie to sie juz nie ogarniecie nochale, kolumbijski katar ciezko wyleczyc,
1
Zostaw swoją opinię o Data System Group Sp. z o.o. Sp. k. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Data System Group Sp. z o.o. Sp. k.