logo International Paper

International Paper

Kraków

Opinie o International Paper

anonim 2009-06-15 13:55:31
fantastyczna praca, swietni zarzadzajacy, duzo szkolen, wspaniala atmosfera. minus: nocne godziny
jfk 2009-09-25 15:59:27
małe możliwości rozwoju
słaba kadra zarządzająca
niezła płaca
anonim 2010-01-29 15:52:12
Firmie można ufać, stałe wynagrodzenie na czas, żadnych problemów z prawem pracy itp. Płaca niezła. Świetna atmosfera w pracy tworzona przez ludzi. Kiepska kadra zarządzająca i nikłe możliwości rozwoju...
Gall Anonim 2010-08-29 22:51:33
Praca w IP jest napewno ciekawa. Stabilna płaca, żadnych problemów zwiazanch z prawem pracy itp. dokładnie tak jak napisali przedmówcy. Najważniejszym jednak plusem jest bardzo fajna atmosera pracy, młode środowisko szybko chłonie nowe osoby. I to by bylo tyle plusów. Lista minusów jest o wiele dłuższa. Zaczynając od godzin pracy (od 14 do 23), ale to chyba najmniejszy z minusów. Kadra kierownicza, z drobnymi wyjatkami, zupełnie nie przygotowana do zarządzania zespołem, począwszy od kierowników nizszego szczebla, skończywszy na Team Liderach. Ogólnie rządzi kolesiostwo dlatego szanse na rozwój są minimalne. Silna grupa rządzaca praktycznie nie do ruszenia, dlatego styl zarządzania jaki jest, taki jest i pewnie predko sie nie zmieni. Płaca jak na te godziny pracy jest średnia w porównaniu do innych krakowskich korporacji, a zycia osobistego w związku z godzinami praktycznie nie masz. Ogólnie dobrze miec w CV pracę dla miedzynarodowej korporacji i chyba takim ludziom to polecam. Wiem poniewaz pracowałam tam przez ok 2 lata.
2
Anonimowy 2010-09-22 12:59:52
Gall Anonim - 2010-08-29 22:51:33

Praca w IP jest napewno ciekawa. Stabilna płaca, żadnych problemów zwiazanch z prawem pracy itp. dokładnie tak jak napisali przedmówcy. Najważniejszym jednak plusem jest bardzo fajna atmosera pracy, młode środowisko szybko chłonie nowe osoby. I to by bylo tyle plusów. Lista minusów jest o wiele dłuższa. Zaczynając od godzin pracy (od 14 do 23), ale to chyba najmniejszy z minusów. Kadra kierownicza, z drobnymi wyjatkami, zupełnie nie przygotowana do zarządzania zespołem, począwszy od kierowników nizszego szczebla, skończywszy na Team Liderach. Ogólnie rządzi kolesiostwo dlatego szanse na rozwój są minimalne. Silna grupa rządzaca praktycznie nie do ruszenia, dlatego styl zarządzania jaki jest, taki jest i pewnie predko sie nie zmieni. Płaca jak na te godziny pracy jest średnia w porównaniu do innych krakowskich korporacji, a zycia osobistego w związku z godzinami praktycznie nie masz. Ogólnie dobrze miec w CV pracę dla miedzynarodowej korporacji i chyba takim ludziom to polecam. Wiem poniewaz pracowałam tam przez ok 2 lata.

Wszystko potwierdzam.
I nawet się przyczepię troszkę do atmosfery - jest kolesiostwo, a więc wyróżnia się niektóre osoby. Atmosfera niesprawiedliwości.
1
skurok- papiernik 2011-12-17 09:17:01
Zaraz się mili Państwo ubawicie...Ale to będzie śmiech przez łzy.
Jaki jest finał kolesiostwa ??? Ex-prezes IMPAPu,(usunięte przez administratora) finanse / co
robi obecnie ? Konkurencje IP - sprowadza tani papier offsetowy ,też LWC z
Chin. Możecie sprawdzić (usunięte przez administratora) zakładka ogłoszenia. A kto go
onegdaj wprowadził go do rodziny INTERNATIONAL PAPER ??? Bardzo siebie
pewny / - układy w Stanach / ... (usunięte przez administratora) z Poznania. Zaraza przyszł
więc ze Stanów . Zapewne w tle są takie osoby jak (usunięte przez administratora) . Utuczyli się na pieniądzach IP a teraz walczą
z IP. To jest finał układzików. Zaleją rynek badziewiem z Chin. Moje gratulacje.
Nick 2012-04-03 15:10:32
Co ma piernik do wiatraka?
KatarzynaKatarzyńska 2012-08-10 09:28:32
Witam!
Mam pytanie - miałam wczoraj rozmowę z nativem i nie zaprosili mnie na dalszy etap rekrutacji. Rozmowa poszła mi dobrze, wszystko rozumiałam choć ewidentnie laska mówiła bardzo szybko, żeby mnie sprawdzić. Mój angielski jest ok, aczkolwiek nie mam świetnego akcentu, ale ja jestem zadowolona z tego jak wypadłam. Dwa dni wcześniej miałam rozmowę rekrutacyjną do innej firmy z Anglikiem, który powiedział, że mój angielski jest ok. Powiedzieli mi żebym czekała 3 dni robocze aż się odezwą. Nie wiem, czy to normalne, czy niestety ale mnie spławiła.
mik 2013-06-05 14:33:42
Smieszy mnie troche Twoje pytania. To jest amerykanska korporacja co oznacza, ze przestrzega prawa pracy, nie polska, mala firemka. Pensja zawsze jest na czas, jest fundusz socjalny (bilety do kina, bony na swieta, multisport). Jak juz pisalem wczesniej to korporacja- pracuja ludzie w bardzo roznym wielku, chociaz glownie przed i kolo 30-tki. Praca jest jaka jest i na rynku krakowskim IP wypada w tym momencie slabo i to juz nie to co kiedys. Mysle jednka ze warto :-)
1
rama 2013-06-28 22:27:21
firma placi ok jak za te godziny pracy od 14 do 23. w firmie panuje kolesiostwo wiec jak nie jestes swoj to nie ma szansy na awans. za to solidne pod wzgledem prawa pracy
izzy 2013-07-09 16:09:43
po jakim czasie po rozmowie kwalifikacyjnej w siedzibie firmy kontaktują się z kandydatem (o ile w ogóle się kontaktują)? ile standardowo trzeba czekać na odpowiedź? ktoś wie może?
pozdrawiam!
2
zaager 2013-09-16 21:11:11
Witam czy ktoś wie jak wygląda praca na stanowisku Junior Production Planner w international paper?
kl 2014-02-27 17:05:27
Dobre mozliwosci rozwoju Praca jest ciekawa ale tragiczna atmosfera. Zwlaszcza w dziale analitykow biznesowych. Beznadziejne szefostwo. Pensja na czas i fundusz socjalny. Dobra okazja zeby zlapac jakies doswaidczenie i czym predzej odejsc
3
Oli 2014-05-02 20:37:52
Witam,

mnie natomiast interesuje informacja o kursach jezykowych oferowanych przez forme. Jak to wyglada, raz w tygodniu grupowy angielski czy jednak ciewkawszy model i wiecej jezykow do wyboru?

Dzieki za odpowiedz!
roger 2014-12-01 19:08:00
Tragiczna atmosfera.kolesiowstwo i pranie mozgu jak to super jest sprzedawac papier dla amerykanow.praca do nocy i zero zycia osobistego. Ciezko sie wybic wyzej siedzisz pare lat na pierwszej lini. Trzeba byc fajnym bo jak nie to wypad. Praca rutynowa na kazdym etapie
ja 2015-01-31 00:06:56
Niektórzy tak pracują, że wcale nie potrzebują odpoczynku..
SA 2015-02-03 12:16:12
Zadowolenie i atmosfera pracy zalezy od dzialu w jakim sie pracuje, gebneralnie jest dobrze. Kursy jezykowe jak najbardziej po roku pracy (nie tylko angielski). Krakow obsluguje nie tulko Stany ale i Europe wiec godziny pracy w zaleznosci od regionu. Placa rgularnie i planowo, wprawdzie nie najwyzsza na rynku ale za to ma sie poczucie stabilnosci. Szkolenia w moim dziale jedno lub dwa w roku.
Gosc 2015-02-18 20:08:06
Pracowałam w IP na stanowisku Account Executive. Bardzo fajna firma, świetna atmosfera, dobrze płatna, możliwości rozwoju. Naprawdę polecam
Ania 2015-02-27 22:56:40
Super firma! Jak najbardzien polecam! Super atmosfera ludzie niezla kasa. Duzo treningow, kursow i szkolen. Bardzo fajnie sie pracuje i w porownaniu do innych korporacji atmosfera jest naprawde super. Wiadomo ze nie jest latwo awansowac bo ludzie pracuja po kilka lat a wyzsze stanowiska sie tak szybko nie zwalniaja. Ale jak ktoa jest zaangazowany i sie stara to na prwno zostanie doceniony i motywowany, takze finansowo. IP to jeden z najlepszych wyborow na prace w Krakowie!
jam 2015-02-27 23:07:51
ludzie o czym wy piszecie .. awanse? haha, jak sie tam przychodzi na zwykle customer service to kazdy kozak bylby zielony i zaczynal od zera, to jest korporacja i siedzisz przy kompie po 8 godzin ale placa godna, ludzie fajni i mnostwo przywilejow, sociale, wyjsca integracyjne, szkolenia. w sam raz na 1 prace
bunia 2015-06-23 13:33:35
Czy są awanse to się nie dowiesz do puki nie zaczniesz pracować. Mi na rozmowie opowiadali cuda i cudeńka, jakie to perspektywy, ponieważ ja też nie ukrywałam, że jest to dla mnie istotne. Niestety nie odezwali się po tej rozmowie, na której co najmniej 5 razy pytano mnie jak wyobrażam sobie pracę na tym stanowisku (CS), a nie dano szansy opowiedzieć i moich predyspozycjach i doświadczeniu, które wiem, że tutaj było istotne i pomocne w pracy. W końcu nie wytrzymałam z tymi pytaniami i poprosiłam żeby mi opowiedziano dokładniej o tej pracy, a ja powiem czy to jest to, co sobie wyobrażam i czy dalej podtrzymuje swoje zaintersowanie pracą. Panie zgłupiały i myślałam, że spadną z krzeseł. Managerka teamu nie potrafiła odpowiedzieć na moje pytanie, czy rekrutacja jest spowodowana rozszerzeniem działu, czy zastąpieniem dotychczasowego pracownika, więc pani HR opowiedziała bajeczkę o możliwościach przejść do innych działów i awansów poziomych. Maglowano mnie przez 1,5 godziny, plus test, co daje prawie 2 godziny i od miesiąca żadnej odpowiedzi. Nie ładnie.
Dodam, że jakiś czas temu brałam też udział w rekrutacji, ale na inne stanowisko w innym dziale i tamtą wspominam bardzo dobrze, kulturalne panie, bardzo profesjonalnie przeprowadzona, na drugi dzień telefon o wyniku. Mimo, że mi się nie powiodło znów próbowałam ze względu na naprawdę dobre wrażenie jakie pozostało, niestety teraz zupełnie zmazane. Wygląda na to, że wiele zależy od konkretnej osoby odpowiedzialnej za rekrutację i prawdopodobnie jej przelożonego, bo ostatecznie to on ustala zadania i egzekwuje.
2
bunia 2015-06-24 11:27:03
@exi Próbuj, bez tego nie dostaniesz pracy, rekrutacje trzeba przejść, no chyba, że ma się tatusia lub kogoś zaufanego w firmie, gdzie bez niczego czekają zawsze z otwartymi rękami. Jak napisałam, a byłam na wielu rozmowach, wiele zależy od osoby, z którą ma się kontakt w firmie i prowadzącej rekrutację. Może Ty będziesz miał więcej szczęścia i spróbujesz do działu, gdzie rządzi ktoś sensowniejszy.
goran 2015-09-09 17:47:21
Nie warto nawet aplikować. Na stanowisko techniczne nie miałem nawet jednego pytania technicznego. HR reprezentowała zarozumiała Pani, która robiła sztuczny tłum jedynie na rozmowie. Zero feedbacku świadzczy o tym, że standard firmy jest jakości szarego papieru.
hgtiugyf 2015-09-29 20:38:55
Potwierdzam, aplikowanie do tej firmy to strata czasu. Zero odpowiedzi odnośnie wyniku, wrażenia co do pani z HR również negatywne (w urzędach bywają przyjemniejsze).
1
bunia 2015-11-04 09:59:09
czyli takie firmy nie obowiązują zasady savoir vivre???
Seba 2016-01-24 22:20:29
Słaba firrma w upadającym sektorze przemysłu.Centrum na lubiczu to miernonta i kasowa i zarządcza. Pod kątem systemów mają sapa ale analitycy rotują się co kilka miesięcy. O 4000 zł netto zapomnijcie a tyle można już mięc na helpedskach w innych shito centrach w Krakowie. Pani z rekrutacji dno - robi za sztuczny tłum.
Polo 2016-01-24 22:30:19
Bzdety piszesz sieroto
Robin 2016-01-25 16:05:17
Znam ludzi z tego zespołu - max 3600 netto proponują na analityka sapa. Oferty kroją na bogate ogłoszenie po to żeby ruskich zwabić - stąd ten rosyjski. Jak Ci zaproponują > 4000 na łape zrób skan umówy i załącz- może być bez nagłówka:-)
IPapier 2016-02-21 21:27:19
4000 tys. netto na Support Analyst to przyzwoita kasa, zwłaszcza że wymagania nie są bardzo wysokie. Następny szczebelek to Sap Specialist który ma koło 5000-5500 netto. Oprócz tego w IP są premie 10%/m-c wypłacane co kwartał. Warunki nie są wyśrubowane dlatego można normalnie uwzględnić te 10% jako część pensji, trzeba się wyjątkowo obijać żeby obniżyli ;]. Natomiast dużym minusem może być dla wielu praca w weekend (w opcji środa do niedzieli bądź sobota do środy). Natomiast jest to tylko na stanowisku support
2
IPapier 2016-02-21 21:32:47
Zależy w jakim się jest dziale. Customer Service (GCSC) na Amerykę pracuje pon-pt 14-23 (obowiązkowa przerwa 1h) i są to ich normalne godziny pracy. Jest opcja raz w tygodniu pracować 10-18 na wniosek i po zgodzie przełożonego. CS europejski pracuje w polskich godzinach 9-17, tak jak większość pozostałych działów za wyjątkiem Help Desku IT który ma różne zmiany (i pracę w święta).
3
elewator8 2016-03-01 17:21:54
Witam!
Jak można dostać się do IP?Są jakieś pośrednictwa pracy?
elewator8 2016-03-01 18:57:06
Dziekuje za info:)
eM 2016-03-07 23:02:58
Niestety się nie dostałam ale pierwszy raz odkąd szukam pracy, ktoś pofatygował się do mnie żeby zadzwonić z informacją negatywną, także duży plus. Konkurencja była bardzo silna także nie byłam zaskoczona że mnie odrzucili ale fajnie wiedzieć na czym się stoi. Powodzenia ludziska!
Johnny 2016-04-25 16:19:55
HRy mają najgorsze ze wszystkich korpo kołchozów w Krakowie. Panie z HR dzownią po 19 stej! Szanowne Panie Polska nie leży w Indiach więc większy szacunek zwłaszcza, że nie dzwonicie z firmy "spełnienie marzeń" tylko z małego, upadającego już korpo. Za 3 lata nie będzie was już w Krakowie, bo zapotrzebowanie na wasz papier drastycznie spada.
mordor 2016-04-28 10:29:55
Raczej dlatego tyle ofert, że kto żyw to stamtąd odchodzi.
janek91 2016-05-20 11:11:33
czy ktoś wie ile się zarabia w programie finance explorer? Zastanawiam się nad aplikowaniem ale nie wiem czy warto się wiązać na 2 lata z małymi pieniędzmi.
2
aklu 2016-05-31 18:14:39
Cześć,
Może ktoś wie ile można otrzymać na IT Business Analyst, lub ile można spokojnie zaproponować? tylko jak się ktoś wypowiada, niech napisze czy ma na myśli netto czy brutto/
Smyku 2016-06-06 08:51:19
Rotacja? A nie wpadł nikt to że ludzie awansują i po prostu sa wolne miejsca? Kasa nie jest najwyższa w Krakowie, ale sa premie, dodatki za popoludnia, spory socjal. No i przełożeni nie robia z ludzi korposzczurow. I firma nie padnie, bo nie robią tylko papieru do drukarek ale całe mnóstwo innych rzeczy które się robi z szeroko pojętego papieru.
Smak 2016-06-10 12:58:35
Rotacja zależy od działu. Customer Service USA (dział GCSC) ma największą, głównie z powodu godzin pracy (14-23) i pracy w święta. Działy finansowe i IT też zostały ostatnio mocno przetrzebione, odpływ był głównie do ABB... Jeśli chodzi o warunki finansowe to IP mieści się w środku stawek rynkowych więc wiele osób odchodzi do nowych korpo które przyciągają ludzi lepszą kasą. Z plusów na pewno dobry socjal, lokalizacja i w większości miła atmosfera.
1
smyku 2016-06-18 19:34:41
IT już nie ma takiej rotacji od kiedy nie pracują po nockach, skład jest stały, chyba, że ktoś idzie wyżej. Nie wiem jakie są stawki w innych korpo, ale razem z dodatkami pensja nie jest zła, a jak ktoś lubi pracować popołudniami (I wysypiać się rano :D), to praca wręcz idealna.
wt 2016-06-20 14:17:14
Na start ok 4000 zl brutto juz z dodatkiem za prace w godzinach nocnych. A potem przy awansach podwyzki rzedu 300-400 zl brutto.
Ela 2016-07-09 10:32:14
Z przykrością musze przyznać ze z takim poziomem natręctwa, nawet chamstwa podczas rozmowy z rekruterką się jeszcze nie spotkałem. Gratulacje IP z całą pewnością wyróżniacie się w kategorii beznadziejstwa wśród pozostałych krakowskich korpo. Odniosłem wrażenie że Pani rekruter nie potrafi prowadzić miłej rozmowy, nie pozwala dokończyć zdania. Nie aplikowałem na jakieś stanowisko specjalistyczne, dlatego powiedziałem że zależy mi również na szlifowaniu ang, a zabawna PANI odpowiedziała że ang należy już znać.WOW. Najwyraźniej ta PANI wie już wszystko i posiada taką wiedzę ze mogłaby obdarować ją cały kraj. Po minucie miałem ochotę przerwać tą rozmowę bo sprowadzała się do monologu tej Pani, z tekstami typu "moja praca jest już skończona", co to mnie interesuje?? wolałbym coś usłyszeć o firmie, a cała rozmowa sprowadzała sie do bombardowania mnie pytaniami i tak niemiłymi wcinakmi, wszechwiedzącej Pani, ze było to śmieszno-załosne. Standardy kultury mniej więcej na poziomie dna.Proponuje trochę więcej szacunku nawet do tych głupich, nieudaczników z którymi PANI rozmawia, bo tworzy Pani opinie o całej firmie, która dodatkowo jak na sprzedawce, mało perspektywicznego rynku papieru, myśle że IP nie potrzebuje dodatkowo złej reputacji. Ja z całą pewnoscią będę się dzielił moim doświadczeniem z IP z innymi, bo z taką sytucją spotkałem się po raz pierwszy z krakowską corpo.
Soc 2016-07-09 20:19:13
Tak, naturalnie, masz rację, panie z HR zaczynaja o 10 i to właśnie upoważnia je do obdzwaniania kandydatow po 19. To nieważne że jest wieczór, liczy sie tylko o której panie z HR zaczynają
1
Anonimus 2016-07-11 18:04:28
Moje doświadczenie podczas rozmowy telefonicznej również nie należało do najprzyjemniejszych. Pani rekruterka nie była może chamska, ale na pewno nie była to miła rozmowa. Zaproszono mnie na rozmowę w siedzibie, tak że zobaczymy co mnie tam spotka ;-) Obawiam się bardzo, szczególnie po tej rozmowie, że będę się musiała męczyć godzinę z jakimiś chamskimi osobami.
smyku 2016-07-14 22:31:43
Tak wiec powiem, ze zalezy na jakie stanowisko chcesz isc, najnizsze beda najgorzej platne, wiadomo ze w takich firmach customer service jest platne najgorzej, potem jest helpdesk, ale w IP masz podwyzke co rok /nawet jesli jestes na tym samym stanowisku/, po prostu stajesz sie "customer II, III, IV" etc., za czym idzie wieksza kasa, do tego masz co 3 miesiace premie, plus dodatki za prace po poludniu. Malo tego, masz taksowki do domu, ktore tez kosztuja firme. 3 tysiace mysle ze spokojnie netto na start jest. Potem w zaleznosci od Twojego zaangazowania - lepiej ;)
Anonimus 2016-07-19 11:57:49
Cześć, mija tydzień od mojej rozmowy face-to-face w siedzibie International Paper. Stresowałam się, że będzie nieprzyjemna atmosfera a okazało się, że cała rozmowa przebiegła w przyjacielskiej atmosferze :) Pani rekturerka, która podczas rozmowy telefonicznej była niemiła, to na spotkaniu okazała się bardzo sympatyczną osobą. Na rozmowie był również obecny team lider biznes analityków. Rozmowa trwała godzinę i była całkowicie w języku angielskim. Pytano mnie m.in. o moje ostatnie projekty, o agile, o diagram przypadków użycia - generalnie same podstawy. Bardzo dużo pytań miękkich typu "jak poradziłaś sobie w sytuacji, gdy miałaś do czyneinia z trudnym klientem", lub "co cię demotywuje w pracy", itd. Mam czekać na wiadomość zwrotną do końca lipca.
byla zainteresowana 2016-07-24 22:25:27
Beznajdziejny assesment center. Zadania grupowe 10 minutowe, w części analitycznej zadania na komputerze z programu ktory jest nieznany w ogole też 10 minutowe. jak można ocenić pracownika na podstawie takich pozorów? Wszystko na szybko i byle jak, ciekawe czemu. Amatorszczyzna. Jeśli po tym oceniac firmę to odradzam.Nie oddzwaniają z wiadomością zwrotną dotycząca wyniku mimo obiecywania, że tak zrobią.
Ciekawy 2016-08-03 17:00:14
A jak wygląda sprawa w przypadku Customer Service Administrator? Jak z zarobkami, rozmową o prace?
Ted 2016-08-08 00:00:35
Płacą na czas! Ojoj a to ci dopiero
2
Fruwa 2016-10-20 17:37:51
Płacą na czas, nawet spoko. Oczywiście wszystko zależy od tego gdzie trafisz, możesz mieć sielankę albo takich ludzi że Ci sie odechce każdej korpo. Niektórym się udaje wybić i robić to co chcą. Plusem są oczywoście: lokalizacja oraz bonusy i świadczenia pozapłacowe.
Ogólnie: szczebel śrdni więc pamiętajcie że inni mają gorzej niż w IP.
Zostaw swoją opinię o International Paper - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie International Paper