brak logo

Marku

Częstochowa

Opinie o Marku

markuś 2012-04-27 10:35:33
Nie polecam.

Marne pieniądze i praca w niemiłej atmosferze. To wszystko na co stać Marku.
xxxxxx 2013-01-17 23:14:15
nie do końca, jeżeli się normalnie pracuje i stara się robić to, czego firma oczekuje, nie jest źle. Prawdę mówiąc nikt nikomu pieniędzy za darmo nie daje, a podpisując umowę każdy wie na co się decyduje.
1
anonim 2013-07-02 09:22:25
Jak to nie ma mowy o urlopie i chorobie? To na jakiej umowie pracujecie w Marku? Co jak przyniosę zwolnienie lekarskie, zwolnią mnie?
1
bezrobotny 2013-08-02 11:36:54
Również chciałbym się dowiedzieć o pracy w tej firmie, zostałem zaproszony na rozmowę i zastanawiam się po tych wpisach czy w ogóle iść. Jakie warunki proponują, jaki samochód, czy jest pełna kontrola przedstawicieli i wygórowane plany sprzedażowe? Będę wdzięczny za opinie.
2
bezrobotny 2013-08-04 17:07:33
anonim, a gdzie jedziesz na rozmowę? Na jakie województwo aplikowałeś?
pracownik 2013-08-21 13:38:47
Witam, pracuje w tej firmie i ciężko mi się czyta takie bzdury, które tu co poniektórzy wypisują. Pensja jest zawsze na czas, urlopy, zwolnienia, wszystko zgodnie z kodeksem pracy. To jest firma ogólnopolska, a nie miejscowy krzak! Po okresie próbnym jest normalna umowa o pracę i co ważne od każdej złotówki macie odprowadzony podatek! Nie ma nic "bokiem" tak jak u konkurencji - premia w kopercie. Polecam wszystkim, którzy chcą naprawdę pracować, tu niema miejsca dla ściemniaczy.
Szef jest w porządku jeśli ty również.
... 2013-08-23 16:14:24
Nie polecam jak Cię zatrudnią po 3 miesiącach sam będziesz chciał uciekać . Wypłata zawsze na czas ale co do premii nie jest tak jak obiecują ... Bardzo duża rotacja ... Duże plany, mała pomoc. Najgorsze jest to , że pracując w jednej firmie cały czas konkurujesz o klientów z działem sprzedaży Przedstawiciel sobie a Dział sprzedaży sobie.
3
... 2013-08-27 23:25:47
... - 2013-08-23 16:14:24

Nie polecam jak Cię zatrudnią po 3 miesiącach sam będziesz chciał uciekać . Wypłata zawsze na czas ale co do premii nie jest tak jak obiecują ... Bardzo duża rotacja ... Duże plany, mała pomoc. Najgorsze jest to , że pracując w jednej firmie cały czas konkurujesz o klientów z działem sprzedaży Przedstawiciel sobie a Dział sprzedaży sobie.
To prawda! A co do premii, jest uznaniowa więc na każde widzi misie może zostać nie wypłacona.
wieśniak 2013-09-06 21:44:02
Żałosne pytania i brak umiejętności pisania. Nie masz zielonego pojęcia jak wygląda praca PH. Poszukaj lepiej roboty w Mc.
Marusia 2013-09-29 18:30:18
( usunięte przez administratora )
atmosfera w firmie ciężka nigdy w takiej firmie nie pracowałam ... Tam nie ma żadnej atmosfery, a przecież pół życia spędza się w pracy. Szef sztywny, a Pani dyrektor gotuje obiady - chore. W każdym pomieszczeniu kamery , dobrze że w kiblu nie zainstalowali. Hehehe szkoda czasu na tą firmę
2013-10-10 19:48:37
zarobki średnie - nie małe nie duże , po prostu średnie. Naprawdę nie polecam
bangi 2014-06-20 18:05:21
Witam!
Miałem przyjemność rozmawiać w sp pracy w tej firmie. Zacznę od początku. Przed spotkaniem w Częstochowie rozmawiałem chwilkę z kierownikiem ds sprzedaży pytając jak wygląda dzień pracy jakie auto itp.
Przez tel dowiedziałem się że przedstawiciel otrzymuje płacę podstawową 2000zł netto nie ważne czy dopiero zaczyna czy pracuje 3 lata. Premia od sprzedaży oczywiście jest. Oni widzą to tak że przez pierwsze 3 miesiące dają plan do wyrobienia na 30tys po około roku 100 tys inaczej wylatujesz tłumacząc że nieopłacalne dla firmy trzymać pracownika który 100tys nie zarabia. Gość powiedział że przedstawiciele dla firmy zarabiają od 100- 160 tys miesięcznie. Premia od sprzedaży to 2% (ale nie jestem pewny) ponieważ przez telefon otrzymałem ifno że od 100tys zarobionych dla firmy otrzmyuję się 2tys premii. Na rozmowie z właścicielem otrzymałem ifno że w okolicach 2tys od 100tys więc sprzeczne informacje. Co do dnia pracy czyli ile wizyt trzeba wykonać i czy czas pracy jest normowany kierownik powiedzał że jego interesuje tylko plan końcowy a nie jak my pracujemy. Na rozmowie właściciel powiedział że liczba wizyt na początku kiedy budujemy relację powinna wynosić pomiędzy 20 a 30 i powinniśmy pracować 8 godzin bo pracując mniej nie odniesiemy sukcesu. Nasza targetowa liczba placówek ma wynosić ok 100. Co do kwestii którą poruszono wcześniej czyli walki z call center powiedziano mi że jeśli odwiedzam placówkę a ona zamówi prze infolinię firmy to pierwszy raz jestem o tym informowany i idzie to na moje konto. Kolejne zamówienia nie przez przedstawiciela a przez infolinię danej placówki nie idą na nasze konto do targetu. Pytanie tylko czy dział call center ma lepsze ceny niż przedstawiciel. Problem może być wtedy gdy ja pozyskam nową placówkę zrobię w niej zamówienie a oni później cisną do niej z telefonami i wygryzają mi klienta tłumacząc danej osobie że nie ważne u kogo robi zamówienie.
Raporty raz w tygodniu w piątek. Uposażenie to: corsa D( beznadziejne auto z kratką 3 drzwiowe bez tylnych siedzeń) telefon i znów sprzeczna informacja- kierownik prze tel mówił że palmtop a dyrektor na rozmowie że tablet z internetem. Forma umowy to próbne 3 mies o pracę a później nie wiem czy na czas nieokreślony/określony.
Sama rozmowa przebiegła w miłej atmosferze dużo pytań o moje doświadczenia w poprzednich pracach jako handlowiec.
Najbardziej niepokojąca jest kwestia premii i tu mi coś śmierdzi bo wypytując właściciela nie bardzo chciano mi to wnikliwie wytłumaczyć.
Boje się że dadzą marne 2 tys a premii się nie wyrobi bo progi będą tak beznadziejnie ułożone.
5
ZZZ 2014-07-30 20:05:23
Rzygać mi się chce jak czytam takie wypociny jakiegoś sfrustrowanego dupka. Pracuję w tej firmie wiele lat i złego słowa nie mogę powiedzieć. Firma jest naprawdę w porządku i dobrze dba o pracowników. Reguły są jasne i równe dla wszystkich. Niema że Ci ktoś coś obieca i niedotrzyma słowa.Kasa zawsze na czas i w całości na konto. Ale nie ma tu miejsca dla nieudaczników którzy sobie nie radzą, tacy wypadają bardzo szybko i dobrze bo tylko psują opinię. Ale jak pracujesz solidnie i osiągasz wyniki to naprawdę można zarobić fajną kasę.
1
PH 2014-07-31 21:13:44
A ja pracuję w tej firmie od kilku lat. Gdyby było tak jak piszesz to raczej firma nie miałaby prawa bytu, a istnieje od ponad 20 lat i większość pracowników ma wieloletni staż. Targety są, ale nie z kosmosu, jak piszesz.. Jednak to nie jest łatwa praca, bo rynek jest bardzo trudny i na efekty trzeba trochę poczekać. Call Center obsługuje tylko tych lekarzy z Twojego regionu, którzy wolą kontakt bezpośrednio z firmą ale wszyscy, których tych pozyskasz są Twoi , nawet jeśli złożą zamówienie w firmie i tak masz od tego prowizję.
Mirek 2015-01-31 17:05:56
nigdy nic nie wiadomo jak to teraz wygląa trzeba wziac pod uwage ze niektore wpisy juz byly pisane jakis czas temu a w firmie sie mogla obsada zmienic i zasady sa zupelnie inne teraz prowadzone. no wlasnie to wazna sprawa tylko prsoilbym o informacje czy tak faktycznie jest czy pozostalo jak bylo ?
1
Piotr Banaczyk 2015-08-26 11:02:59
Przepraszam Spółkę PZM „Marku” M. Krawczyk sp. j. z siedzibą w Częstochowie za pomówienie jakiego dopuściłem się w dniu 25.02.2015 r. na stronie internetowej WWW.GoWork.pl
podając nieprawdziwe informacje na temat Spółki PZM „Marku” M. Krawczyk sp. j. oraz jej pracowniku, które mogły skutkować narażeniem Spółki na utratę zaufania, renomy i poważania publicznego. Przepraszam za napisanie przeze mnie nieprawdziwych i krzywdzących opinii zarówno o Spółce PZM „Marku” M. Krawczyk sp. j. jak i jej pracowniku.
5
beata 2016-05-07 15:13:04
Jak dla mnie to właśnie pokazuje, że jest jakaś sprawiedliwość firma doczekała się zadośćuczynienia a i ludzie szukający pracy nie będą się po czymś takim zrażać
Zostaw swoją opinię o Marku - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marku