logo Cityboard Media

Cityboard Media

Warszawa

Opinie o Cityboard Media

anonim 2010-04-13 19:57:41
czy to prawda ze Cityboard nie placi dzierzawcom
nikt 2010-10-18 14:14:31
jak na dzien dzisiejszy wygląda sprawa płacenia za dzierżawy przez Cityboard Media?
braknicu 2012-08-24 23:51:39
ludzie i co dalej? jesli ktoś chce się w tej sprawie połączyć siły, proszę o kontakt : zlotemaki@wp.pl
agnwawa 2012-09-09 00:28:39
ja oddałam sprawę do prawnika, zaległości są bardzo duże, zależnie od warunków u mnie koszt całej sprawy może być procent pięć do dziesięciu, odzyskanych pieniędzy.
dzierzawca 2012-10-22 17:11:48
a mnie poinformowano, ze byly jakies przejsciowe problemy ,ale teraz reguluja naleznosci. ja tez dostalem przelew. moze jednak idzie ku dobremu?
mm 2013-02-20 23:46:09
nie-pracownik tej firmy nie zadawał by sobie trudu pisząc tutaj listy dziękczynne, czas zacząć trochę myśleć a przede wszystkim płacić
jula 2013-05-09 17:24:21
Przestrzegam wszystkich ,(usunięte przez administratora)
dzierżawca 2013-06-11 13:59:45
U mnie od roku nie widziałem grosza - Częstochowa przedtem też kilku miesięczne zaległości , chyba ich w końcu wywale , przez ich baner przeszła mi koło nosa możliwość wynajęcia gruntu pod sklep za co miał bym zdecydowanie lepszą kasę a przede wszystkim w terminie
dzierzawca szczecin 2013-06-14 15:15:56
Tak to prawda(usunięte przez administratora) dzierzawców pobierając prąd i nie płacąc należności przez wiele miesięcy.
gwiazdka 2013-06-24 20:07:18
No ja też jestem ciekawa jak płacą i czy klienci są zadowoleni, w piątek idę w Gdańsku na rozmowę kwalifikacyjną, nie chciałabym sprzedawać produktu//usługi, który ma słabe opinie na rynku.
mmac 2013-06-28 10:01:55
szkoda czasu na tą firmę, przestrzegam wszystkich bo żerują na naiwnych
gwiazdka 2013-07-02 21:23:32
Ja rozmawiałam o ok 3500 brutto na umowę o dzieło przez 3 m-ce potem działalność ok 3000 na rękę, bez samochodu, ewentualne vouchery na taxi. W końcu się nie zdecydowałam
gwiazdka 2013-07-03 23:01:33
Mi też nie było, dlatego się nie zdecydowałam zresztą w międzyczasie znalazłam inną pracę.
Powodzenia na rynku pracy :D
gwiazdka 2013-07-04 22:12:47
Nie wiem, nie wydaje mi się, ale zawsze możesz dopytać na rozmowie
gwiazdka 2013-07-08 17:45:46
Nie wiem, czy taka jest polityka firmy, czy może akurat mój oddział nie daje samochodu do dyspozycji. Myślę, że jak już miałbyś założyć działalność i miałbyś własny samochód, to pewnie mógłbyś rozliczać się z firmą za te rachunki... ale nie wiem dokładnie.
A może jesteś super negocjatorem i wynegocjujesz sobie i umowę o pracę i samochód...?
Powodzonka
byly_pracownik 2013-11-06 14:44:41
rodzinna firma, ktora moze i mialaby racje bytu, ale nie w sytuacji, kiedy prezes nie dostrzega sytuacji na rynku, a dyrektor zarzadzajacy jeszcze mu te wizje zamydla i utwierdza w przekonaniu, ze jest cudownie. nie jest! coraz mniej firm chce sie reklamowac na outdoorze, wiec zarobki handlowcow spadly. zaufanie do firmy maleje z dnia na dzien, co ma zwiazek z notorycznymi opoznieniami w platnosciach wszystkim mozliwym kontrahentom (usunięte przez administratora)
na rozmowie kwalifikacyjnej firma przedstawiana jest jako lider na rynku - to nieprawda, jest de facto druga od dolu rankingu, nie ma szans mierzyc sie ze Stoerem czy AMS. nie jest rowniez liderem jakosciowym, za brak platnosci coraz wiecej ekranow pozbawianych jest oswietlenia, najlepsze lokalizacje sa likwidowane.
fakt - zatrudnieni ludzie to ciekawe osobowosci, ale same warunki zatrudnienia fatalne, zaczynajac od tego, ze trzeba zalozyc wlasna dzialalnosc gospodarcza, a wiec samemu zapewnic sobie telefon czy transport, no i oplacac ubezpieczenie czy podatki. a jednoczesnie prezes wymaga pracy z biura i obecnosci w nim przynajmniej w godzinach 9-17 (nawet wyjscie na lunch jest rozliczane).
generalnie nie polecam, bardzo nie polecam. kilka lat temu stres i niefajne warunki byly rekompensowane wysokimi zarobkami, w tej chwili zostal tylko stres i niefajne warunki.
5
dariusz 2014-03-26 16:26:42
No to fajnie, że praca w cityboard jest, ale czy warto w ogóle do nich aplikować, czy raczej szukać innej firmy?
larry 2014-04-02 23:49:59
Może ktos napisac cos wiecej odnosnie tego stanowiska - osoba do klejenia plakatów reklamowych w Cityboard, ile orientacyjnie płaca?
Sabine 2014-04-28 09:57:38
W porównaniu z innymi agencjami jasne warunki współpracy, warto aplikować i zacząć pracować jako handlowiec - są możliwości.
Lara 2014-04-30 10:16:12
Dużo młodych i fajnych ludzi tu pracuje. Ale trzeba się mocno angażować i starać, by wyjść na swoje i dostać "godne" pieniądze. Ja wszelkie niedogodności, jak w każdej firmie, "wliczam w koszty".
Vika 2014-05-06 12:27:18
Zależy mi, by się nauczyć reklamy - tu jest to możliwe, choć nie łatwe. Są ludzie, którzy są naprawdę pomocni i życzliwi - to ważne.
1
lis 2014-06-23 22:03:13
Taa aby pracować w CB musze zalozyc działalnośc - (usunięte przez administratora).. Stroer jest lepszy od nich :)))
Gniewko 2014-09-28 21:31:11
trzeba być na działalności, serwisów do klejenia szukają cały czas,od kilkunastu miesięcy zalegają regularnie z płatnościami , nośniki często są nie oświetlone z powodu zaległości wobec ZE, dzierżawcą też po kilkanaście miesięcy nie płacą za czynsz, nie reagują na ponaglenia, wezwania do zapłaty itd, -ale za to wymagają terminowości , punktualności i ze wszystkiego robią sztuczne afery....
4
pinka 2015-01-27 01:10:25
hej, wiele czytałem o cityboard, opinie są podzielone, ale to chyba jak w większości firm, bo chyba nie ma takiej z której wszyscy byliby zadowoleni, bo "jeszcze się takie urodził co by wszystkim dogodził". Dlatego zastanawiam się czy nie spróbować na własnej skórze, tylko najpierw chciałbym wiedzieć ile minimalnie płacą? może ktoś wie?
ninka 2015-02-03 17:32:10
Np. na stanowisku sekretarki to około 2500 brutto i z tego trzeba sobie zapłacić podatki, ZUS, telefon dojazdy do pracy a jeszcze jak Szef byle jaki a tacy niestety w tej firmie pozostali to raczej nie radzę chyba, ze z ambicjami awansu
nick 2015-02-26 14:24:13
owszem szukaj osób do klejenia ponieważ wszyscy rezygnują ze względu na kolosalne opóźnienienia w płatnościach. lipa
1
ex_konsultant _CBM 2015-05-15 12:01:03
Opinię o firmie piszę ku przestrodze innych. Praca wydała się ciekawa, rozpocząłem ją w styczniu 2015r. Na początku zostałem skierowany na szkolenie (byłem zapewniony, że za wszystko zwróci mi firma - hotel, dojazd pendolino). Po szkoleniu nastał pierwszy dzień pracy i pahh!!! Cały zapas entuzjazmu prysł - okazało się, że pracuję na starym biurku, niewygodnym "Za 20 zł" krześle, komputerze, który jest starszy od samochodów jeżdzących po Polsce, a wisienką na torcie było wydzielone mi miejsce - tuż przed dyrektorem oddziału (za plecami miałem zgreda, który podłuchiwał moje rozmowy, czytam moje oferty i patrzał na strony, które przeglądałem). Stres potężny (dyrektor za plecami, słabe stanowisko pracy, 0 kontaktów - przez 20 lat konsultanci zdążyli już obdzwonić wszystkie największe firmy i pozdobywać najciekawsze pozycje, świadomość, że każdego dnia możesz stracić pracę, świadomość, że nie przysługuje Ci urlop, tylko dni nieobecne od pracy, które musisz odrobić!!!). Pracujesz na działalność gospodarczą na VAT, musisz płacić wszelakie składki ZUS i podatek. Za każdą wypłatę musisz się prosić - po zakończeniu miesiące czekasz 14 dni od wystawienia faktury (często się spóźniają).

Firma rozstała się ze mną z dnia na dzień bez dni wypowiedzenia(byłem w trudnym okresie tuż przed narodzinami własnego dziecka), nie zapłaciła mi za przepracowany miesiąc, żądała zwrotu pieniędzy za szkolenie, hotel, bilety na pociąg. Nadal z nimi walczę o zwrot. Wspomnę, że powodem rozstania było zbyt małe zaangażowanie w struktury firmy (za mało dzwoniłem do centrali, do szefostwa, więc mnie nie znali pfff). Śmieszna firma, której nie polecę najgorszemu wrogowi. (Dopiero w Maju po znalezieniu nowej pracy jestem w stanie opisać tą firmę bez przekleństw). NIE POLECAM!!!!! SZUKAJ PRACY GDZIE INDZIEJ
6
Caryca 2015-06-17 15:16:11
Praca w Dziale Sprzedaży nie jest łatwa. Trzeba ostro walczyć o Klienta. Cityboard Media, wbrew temu co niektórzy twierdzą, stwarza dobre warunki pracy i można się realizować. Jak w każdej branży - musimy szukać nowych klientów i skutecznie sprzedawać. To jest nasze zadanie. System motywacji w tej firmie działa, inaczej już bym tu nie pracowała.
warszawiak 2015-06-30 11:16:42
zaległości są kolosalne, nie płacą nikomu, nawet swoim dostawcą, osoby klejące plakaty od 3 m-cy pracują za darmo - a jak się nie podoba to wypad, dewiza: robić więcej za mniej. brak słów.
1
warszawianka 2015-07-20 13:30:17
Szukanie pracowników to jedno a długi to drugie - długi wszędzie i za wszystko albo jak napisał warszawiak "zaległości".
ex_consultant_CBM 2015-07-22 07:37:44
Tak to prawda ta firma ma długi i to potężne. Na początku CBM zalegała z płatnościami osobom u których dzierżawi teren pod ich święty Cityboard. Gdy zaległości osiągnęły niewyobrażalną postać (niektórym zalegają już ponad rok i nie chcą się wynieść z dzierżawionego terenu [dla dociekliwych proszę prześledzieć fora "Cityboard Media nie płaci"]), zaczęli przenosić się na pracowników (czyt. jednoosobowe działalności gospodarcze). Współczuję ex kolegom, gdyż wiem jakimi zdolnościami się wykazywali, sprzedaż cityboarda po cenie 1700 zł graniczy z szaleństwem i synonimem perfekcyjnej sprzedaży! A ceny nie zniżą, choćby chieli bo ich zobowiązania na to nie pozwalają. Nie polecam firmy!
merz 2015-07-22 07:38:56
Nie dziwię się więc czemu szukają nowych pracowników.
caryca 2015-09-14 11:51:01
Założenie własnej firmy nie jest wcale złym rozwiązaniem, kiedy rynek pracy tak wygląda jak dziś. Własna firma to forma popularna nie tylko w Cityboard Media. Jesli ktoś pracował w agencjach reklamowych - tych małych i sieciowych, firmach PR-owych, czy domach mediowych - to dobrze wie, że jest to bardzo częsta forma współpracy, obok umów o dzieło, czy umów zlecenia. Ma to swoje plusy, ale trzeba takze liczyć się z kosztami. Jesli chcemy pracować i świadczyc usługi - to założenie firmy teraz nie jest problemem - w urzedach to odbywa się szybko i sprawnie.
Tomaszek 2015-09-16 14:46:58
Znam tę firmę i jeśli ktoś zna się na reklamie zewnętrznej i jest dobrym hadlowcem, to niezależnie, czy jest na własnej działalności, czy na etacie to zarobi tam pieniądze. Może i mają najwyższe ceny na rynku, ale za tym idzie jakość produktu i usług - klienci to wiedzą. Nie zawsze to co tańsze, lub z extra rabatem jest najlepsze dla klienta.
ninka 2015-09-17 13:12:59
Oj Caryco Caryco opowiadasz bzdury chyba krótko pracujesz i myślisz, ze zdobędziesz zasługi wpisami. Zajrzyj do historii firmy była doskonała na poczatku swej działaności ale niestety Kierownictwo nie umie służy jednemu Panu prawie jak w jednej partii , która jest nawet wysoko w rankingach. Ludzie z otwartymi głowami którzy budowali te firme odeszli bo .... znajdziesz w róznych opowiadaniach
2
Janusz 2015-09-22 12:38:04
Firma ma taką politykę ze generalnie opóźnia płatności wszystkim - dzierżawcom od kliku miesięcy do roku i więcej, firmom dostarczającym energię - dlatego ok 30% nośników nie jest oświetlonych, firmy klejące opóźnienia w płatnościach średnio ok 3 mcy, pracownicy to bywa różnie pierwsze 3 miesiące tzw okres próbny starają sie zapłacić powiedzmy w terminie ( opóźnienia max 2 tyg ), zawsze musisz mieć własną działalność termin na fakturze 14 dni z tym ze CityBoard nie liczy tego jak od dnia wystawienia faktury a o dnia kiedy faktura dotrze do działu finansowego czyli znowu kilka dni w plecy jak nie jesteś z Warszawy, firma ma problemy z płynnością finansową, miejsca pracy komputery z połowy lat 90tych, oprogramowanie na nich darmowe :) zapomnijcie o jakimś pakiecie office + ich własny program do zarządzania siecią nośników.
W biurze monitoring tzn kamera - zamontowana niezgodnie z prawem ale co tam :) godziny pracy 9-17 z tym ze lepiej być 5 min przed niż 5 po bo ma się rozmowę dyscyplinującą :)czyli ktoś tam z nudów patrzy w te kamerki i monitoruje godziny przyjścia. Chora atmosfera generalnie w pracy aczkolwiek ludzie przyzwoici - cały czas pier..... o tym ze przed kryzysem było super i ze kiedyś bedzie lepiej to apropos zalegania z płatnościami itd., nośniki w coraz gorszym stanie technicznym - praktycznie brak remontów, za mojej bytności w tej firmie nie został postawiony żaden nowy nośnik a zlikwidowane kilkanaście.
Co do zarobków handlowców - 5 tys netto + VAT + prowizje z tym zde trzeba dzwonic na liste klientów z racji ze dużych graczy, globalnych obstawiają ludzie z centrali, to dla lokalnych biuro pozostaje dzwonnienie po potencjalnych klientach z bazy czyl np zakład fryzjerski Jola, hydraulik Mietek i takie klimaty :) czyli 8 godzin telemarketing i może jeden do 2 sukcesów na 2 tys telefonów :)polityka cenowa na nośniki to tez komedia im nośnik w gorszej lokalizacji ( mniej sie wynajmuje ) tym jest droższy bo przychód powinien zbilansować koszt jego utrzymania - blednę koło.Ktoś tu pisał o samochodzie służbowym czy dają ? hahahahahaha . Nie wiem czy nawet dyrektor zarządzający ma samochód służbowy :) Aha i jedyne co jest darmowe to woda w biurze, cukier herbatę, kawę, kubek należy mieć własne.
Caryca 2015-09-28 13:02:33
każdy ma prawo do sądu..., ale ja przedstawiam moje doświadczenia, a nie jestem naiwną panienka, która się chce zasłużyć. Doceniam pracę i pieniądze, które za nia dostaje. Jestem dorosłam i świadomie akceptuje warunki, na jakich się tu pracuje. Negatywne emocje i doświdczenia, krzywdy z przeszłości (czy realne?) czasami nie pozwalaja na obiektywną ocenę. Czy polecam pracę w Cityboard Media? Tak. Poznaj tylko dokładnie zasady i zaakceptuje je, jesli Ci odpowiadają...
TAMARA 2015-09-28 13:17:11
Tyle złego w tej firmie, że dziwne, że jeszcze ktoś w niej pracuje. Wszystko można zinterpetować na NIE, nawet kwestie kawy, herbaty, cukru i kubka - i tu Januszu sie mylisz - można pić do woli firmową kawę i herbatę z firmowej szklanki....

Cityboard Media wywiazuje sie ze swoich zobowiazań wobec dzierżawców i ludzi, którzy tu pracują - a spóźniją sie wszsyscy... to jest problem, ale nie tylko tej firmy.
Dobrze wiemy jaką politykę cenowa stosują inne firmy z branży, ale każdy jest odpwiedzialny za swój biznes i kieruje sie rachunkiem ekonomicznym...
Żyjemy wszyscy w domu WIELKIEGO BRATA - czy kamery na ulicach i windach i centrach handlowych Ci nie przeszkadzają?
To nie jest złe miejsce by pracować, choć zawsze można lepiej trafić, ale proszę o minimum obiektywizmu, nawet ze wzgledu na ludzi, którzy właśnie tu i teraz dla Cityboarad Media pracują.
Jurek 2015-10-05 08:10:03
jestem po studiach i szukam miejsca dla siebie i pracy , która pomoże mi wejsc na rynek pracy i w przyszłosci będzie dobrze wyglądała w CV. Przeszedłem kilka staży, pracowałem na umowę zlecenie, na słuchawce i kelnerowałem. Jestem teraz w Cityboard Media i jak na razie nie jest źle. Ucze się nowych rzeczy - jak sprzedawać. Może to nie do końca moja bajka, sle od czegoś trzeba zacząć. Dobrzy ludzie wokół i miłe warunki pracy. Zobaczymy jak dalej. Opinie są różne o firmie. Przekonam się.
Angelo Futuro 2015-10-13 23:22:37
Wszyscy domagają się samochodu, komórki socjalu jak w Szwecji. Pytanie - Ile przyniosłeś pożytku firmie? Jeżeli przychodzisz na pogawędkę to lepiej siedź w domu, w necie możesz czatować. Zrób biznes , sprzedaj nośniki - zarobisz. Cityboard nie sprzedaje samochodów i telefonów. Ot, prosta recepta, wyrwać trochę Stroerowi albe byc krok przed.
Rajmund 2016-01-21 08:21:08
sk, dzięki za info. Specjalista od PR to ciekawa opcja dla mnie. Będę próbował. Czy wiesz jak to wygląda od wewnątrz? Mam doświadczenie i chęci - w agencjach i mediach.
tamara 2016-02-15 09:47:56
Dowiedziałam sie, że już kogoś mają na to stanowisko, ale moze sytuacja jest dynaniczna, nie zaszkodzi zaproponowac swoich usług - szczescie sprzyja odważnym...
tomek 2016-05-06 10:06:32
Poszukuje opinii osób pracujących w Warszawie jako konsultanci działu sprzedaży. Zastanawiam się nad aplikacją na te stanowisko, a warunki zatrudnienia wydają się zachęcające.
Serwis 2016-11-25 08:44:56
Za dobrych czasów było na prawdę ok- kasa w terminie
Od 2009 roku zaczęła robić się bardaszka tzn
-zmiany stawek
-brak płatności w terminie, na wynagrodzenie dla ludzi musiałem brać kredyty, a skarbowy i zus nalicza kary za brak wpłat w terminie
-mobing
-mobing
-mobing
Nośniki cbm zagrażają bezpieczenstwu- ostanio remontowane w 2009 a wiadomo tablicę są drewniane.
Praca na wysokosci bez względu na warunki pogodowe.
Ogólnie hoojoffka nie polecam
Zostaw swoją opinię o Cityboard Media - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cityboard Media