Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2011-07-05 11:55:37 odpowiedz | cytuj
Witam, niedawno zadzwoniła do mnie Pani z firmy Euro Consulting, przedstawiła mi program (jak się później okazało w ogóle taki nie istnieje) tzn. że nie potrzebuje wkładu własnego, nie ma żadnych konkursów i jeżeli nie zalegam z w ZUS-ie i US to w 100%otrzymam bezzwrotną ( usunięte przez administratora ) ponieważ na każde województwo zostało przeznaczonych z tego programu tyle pieniędzy ile firm...zaproponowali mi na płycie( usunięte przez administratora ) wstępnie wypełniony wniosek oraz kontakty do doradców w moim regionie którzy mieli zrobić to wszystko za mnie od samego początku do końca bez żadnych opłat gdyż są oni opłaceni z unii i dostają kasę jak mój wniosek zostanie pozytywnie rozpatrzony...jednym słowem jest to jedna wielka ściema i czuje się oszukany tym bardziej ze teraz nie odbierają ode mnie telefony jak do nich dzwonie! Czy jeszcze ktoś miał kontakt z tą firmą i też został oszukany???? moim zdaniem nie można tego tak zostawić bo oprócz tych którzy już się na tą ściema dali nabrać mogą oszukać jeszcze wielu uczciwych przedsiębiorców!!!
oszukany - 2011-07-06 09:42:41 odpowiedz | cytuj
Takich osób jest więcej. Ja również zostałem naciągnięty na ich dyrdymały w ten sam sposób co wyżej opisany.( usunięte przez administratora ) Powinna się nimi zająć prokuratura.
anonim - 2011-07-06 16:12:10 odpowiedz | cytuj
Witam;) Sama bym chciała pozyskać fundusze na rozwój mojej firmy! Piszecie więc, że ta firma nie jest warta zaufania... bo już mi proponowano dotacje właśnie z tej firmy...
W takim razie jak już mi przyślą te dokumenty to Ci doradcy, co o nich mówią w ogóle istnieją?Bo faktycznie wydaje się to zbyt piękne...
nieznajomy - 2011-07-11 09:33:05 odpowiedz | cytuj
Do mnie dzwonili kilka razy, ale na szczęście zaciągnąłem opinii znajomego i nie ma z uni kasy na dowolny cel. To są pieniądze publiczne więc trzeba dokładnie się określić. ( usunięte przez administratora ) Ale każe im podzwonić jeszcze kilka razy do mnie, zrobię im nadzieję, a na końcu powiem że nie chce.
Pazura - 2011-07-17 12:50:10 odpowiedz | cytuj
Witam, u mnie podobnie dzwoniła pani która bardzo szybko przedstawiła ofertę, jednak poprosiłem żeby przesłała na maila to co powiedziała, ona na to że nie wysyłają na maila ofert bo to zabiera bardzo dużo czasu, po czym poprosiłem o podanie adresu strony www. ma się ze mną kontaktować w przyszłym tygodniu, powiem jej co przeczytałem o nich w internecie. Nigdy nie podejmuję decyzji przy pierwszym kontakcie a w szczególności gdy nie chce mi przesłać na maila oferty. Z góry skreślam takie firmy. Przedsiębiorstwo ( usunięte przez administratora )
Euro Consulting - 2011-07-19 18:53:22 odpowiedz | cytuj
Bardzo proszę o imię i nazwisko konsultanta z którym Państwo rozmawiali, bo zostaną wyciągnięte odpowiednie konsekwencje w firmie. Z poważaniem ( usunięte przez administratora )
oszukana - 2011-07-23 14:07:10 odpowiedz | cytuj
Okropni oszuści,po odesłaniu nie chcą zwrócić pieniędzy. I telefonu nie odbierają -uważajcie,nie dajcie się nabijać w butelkę. A może jest ktoś z woj.łódzkiego chętny do wspólnej podróży na Śląsk po odbiór swoich pieniędzy.
qaz - 2011-07-26 09:16:09 odpowiedz | cytuj
Witam, Pospieszyłem sie, nie sprawdzilem, no i zostalem ''szczesliwym'' posiadaczem ksiazeczki za ( usunięte przez administratora ) (na nieszczescie to nie ja odbieralem, tak moze bym sie zastanowil bo mial byc przelew na konto a dokumenty przyszly za pobraniem ) no i kontakt sie urwal, dzwonie i telefony nie odpowiadaja.......nie badzcie naiwni jak ja....
Ulkaxxx - 2011-07-27 14:54:40 odpowiedz | cytuj
Witam,niestety ja tez dałam się oszukać, sprawę ta trzeba zgłosić na policję, bo oszukają duzo więcej osób...
firma budowlana chełm - 2011-08-03 10:13:06 odpowiedz | cytuj
Witam, znajomi mojego męża otrzymali płytkę - właśnie ( usunięte przez administratora ) firma, imię i nazwisko - ( usunięte przez administratora ) zgadza się, nierealistyczne warunki przyznania pieniędzy, z jakiego programu, czy z UE? zaczęłam szukać w sieci i to, co przeczytałam jest niepokojące....
OSZUKANY - 2011-08-04 11:34:42 odpowiedz | cytuj
Straszna lipa!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pani przez telefon przedstawiła super ofertę, że otrzymam na płycie wypełniony wniosek i adresy do bezpłatnych konsultantów w moim regionie którzy "poprowadzą mnie w tym za rączkę " i wszystko za mnie zrobią od samego początku do samego końca!!!!!! Jak się okazało na płycie jakiś lipny wniosek pobrany z internetu i zgrany na płytę cd, a adresy do tych niby wspaniałych doradców to adresy do urzędów marszałkowskich i Agencji Rozwoju Regionalnego gdzie jedynie coś mogą podpowiedzieć, a nie zrobić wszystko od samego początku do końca! Więc przestrzegam wszystkich przed tą firmą z Pszczyny bo jest to ( usunięte przez administratora )
perla - 2011-08-04 12:05:16 odpowiedz | cytuj
Witam, dokładnie przytrafiło mi się to samo.Miała być to dotacja na Inwestycje dla Małych i Średnich Firm z Unii a jak się dziś przekonałam nie ma takiego programu i nie było.( usunięte przez administratora ) dostałam książkę- poradnik z programami Unijnymi i adresami konsultacyjnymi.Dziś zadzwoniłam pod właściwy dla mnie adres punktu konsultacyjnego i dowiedziałam się że zostałam nabita w butelkę. Myślę że takich poszkodowanych jest więcej.UWAŻAJCIE!!!
dorlot@wp.pl - 2011-08-05 09:21:34 odpowiedz | cytuj
Po kontakcie obiecano zalatwic sprawe, ale jak do tej pory nie widze przelewu, chyba jednak zgłosze sprawe na policje, jak sie wiecej osob zglosi to jest taka fajna instytucja nowa: 'pozew zbiorowy'' to wtedy suma juz nie jest ''malo szkodliwa spolecznie'' i mozna wtedy i do sadu i na policje i do firmy windykacyjnej i do komornika......
Euro Consulting - 2011-08-05 12:54:38 odpowiedz | cytuj
W związku z pojawieniem się negatywnych opinii o firmie Euro Consulting, które w większości są opiniami anonimowymi, a więc niewiarygodnymi, tym bardziej iż każdy klient firmy ma dokładne dane firmowe łącznie z telefonem, informujemy iż nie jesteśmy pewni czy opinie te wystawia niezadowolony klient czy też może firma konkurencyjna na szkodę naszej firmy. Oświadczamy iż każdy klient firmy który zgodnie REGULAMINEM firmy zawartym na stronie internetowej oraz w przesyłce spełnił warunki do zwrotu przesyłki otrzymał zwrot poniesionych kosztów. Uprzejmie prosimy wszystkie osoby które wystawiły negatywne opinie w związku z rzekomymi niezwróconymi kosztami o sprawdzenie swojego konta firmowego i o niezwłoczne sprostowanie opinii negatywnych. Jednocześnie prosimy – przed wystawieniem negatywnych opinii – o kontakt telefoniczny z firmą, gdzie każdy zostanie potraktowany indywidualnie i pokierowany w celu dalszej pomocy. Uwaga: ( usunięte przez administratora ) k prosimy o zwrot faktury w celu jej anulowania, gdyż pieniądze zostały zwrócone na ukazane konto.
dorlot@wp.pl - 2011-08-05 14:06:23 odpowiedz | cytuj
Witam, widze ze Panstwo (euro consulting) monitoruja wpisy wiec prosze o informacje na adres w nagłówku, poniewaz ja (a sprawdzalem minute temu) pieniędzy nie otrzymałem.....
Euro Consulting - 2011-08-05 19:24:28 odpowiedz | cytuj
Jeżeli państwo twierdzą, że nie otrzymali pieniędzy na konto przez państwa podane, oczywiście przy zwrocie przesyłki, łącznie z fakturą to prosimy o podanie dokładnej nazwy firmy wraz z adresem lub kontaktować się pod numer tel.
Prosimy również nie wysyłać informacji anonimowych gdyż później nie wiadomo z kim się kontaktować.
dorlot@wp.pl - 2011-08-05 20:14:51 odpowiedz | cytuj
To prosze podac aktualny nr telefonu bo pod ktory bym nie dzwonil to nie moge sie dodzwonic, a nie koniecznie odpowiada mi takie porozumiewanie sie przez forum, po to podalem e-mail zeby mieli panstwo mozliwosc porozumiec sie ze mna ''kameralnie'' (z tego co pamietam to jest to e-mail ktory podalem do kontaktu, wiec w sumie po tym adresie powinni miec panstwo reszte moich danych)
Czekam wiec co najmniej na e-mail
jarek - 2011-08-06 10:21:48 odpowiedz | cytuj
Co tu dużo pisać, zwodza ludzi i jeszcze mają czelność się bronić na forum, skoro firma taka porzadna to czemu jej strona internetowa nie dziala?????????????? Jaki jest nr kontaktowy pod ktory sie można dodzwonic????????????????
kolega na szczescie sprawdzil najpierw, podzwonil, no i nie skorzystał, polecam to samo
euro consulting - 2011-08-08 11:46:30 odpowiedz | cytuj
Panie Jarku, skoro jest Pan naszym klientem otrzymal PAn wraz z dokumentacja nasz telefon kontaktowy wraz z pelnym adresem firmy, wiec prosze nie mowiec ze nie ma kontaktu. Natomiast w zwiazku z PAna pytaniem o nasza rzetelnosc , gdybysmy Panstwa oszukiwali to napewno nie pisalibysmy na tym forum.
Bardzo wiec prosimy o skrupulatne dobierani słow i oskarzen.
rty - 2011-08-08 12:10:12 odpowiedz | cytuj
jakim prawem podajecie dane osobowe kogos na forum publicznym a jak ktos pyta o nr kontaktowy to boicie sie podac?
Jaki jest do was nr kontaktowy?????????????
Moze podacie na forum?
anonim - 2011-08-08 22:19:25 odpowiedz | cytuj
Widzę, że firma Euro Consulting również udziela się na tym forum, korzystając z okazji, dziękuję za zwrot pieniędzy. Faktura zgodnie z naszą wcześniejszą rozmową zostanie odesłana, właśnie dopiero wróciłam z urlopu. Nie rozumiem dlaczego mając do mnie zarówno adres e-mail, jak i nr telefonu,nie skontaktowaliście się ze mną, tylko bezprawnie podaliście moje prywatne dane na publicznym forum!!! To jest naruszenie moich dóbr osobistych!
anonim - 2011-08-11 18:22:35 odpowiedz | cytuj
właśnie przeglądam płyty narazie lipa jutro zadzwonię poproszę o wyjaśnienia w przypadku braku kontaktu idę na policje zgłosić oszustwo
pozdrawiam panią Sabinę D. z Euro Consulting
anonim - 2011-08-17 10:32:56 odpowiedz | cytuj
To co oferuje ta firma to jedna wielka ściema. Po pierwsze wszystkie wnioski i tzw generatory wniosków są dostępne na stronach internetowych. Na stronie Ministerstwa Finansów można znaleźć taką informacje:
\"W nowej perspektywie finansowej na lata 2007-213 Generator Wniosków stanowiący aplikację umożliwiającą tworzenie, edycję i drukowanie wniosków o dofinansowanie realizacji projektów finansowanych z funduszy strukturalnych Unii Europejskiej będzie tworzony i udostępniany na stronach Instytucji Zarządzających właściwych dla wybranego programu operacyjnego\"
/źródło: http://www.mf.gov.pl/dokument.php?const=1&dzial=409&id=36294/
Są to materiały jak najbardziej BEZPŁATNE!!!
Po drugie punkty konsultacyjne, do których kontakty sprzedaje firma EC mogą jedynie pomóc w wypełnieniu wniosku, absolutnie nie zrobią tego za nas. Nie ma żadnych obowiązkowych spotkań z konsultantami, o czym informują nas Panie z EC. Zanim dacie się nabić w butelkę tak jak ja, zastanówcie się dwa razy bo szkoda kasy.
euro consulting - 2011-08-17 16:32:42 odpowiedz | cytuj
W odpowiedzi na zarzuty, oczywiscie iz punkty konsultacyjne sluza pomoca w dalszym wypelnianiu wnioskow a nie robia tego za klienta- gdyz od tego sa prywatne firmy konsultingowe, ktore slono sobie kasuja za zrobienie za klienta calego wniosku,o czym napewno nie jedni z Panstwa sie juz przekonali- firma EC oferuje pomoc, zrobienie pierwszych krokow w celu pozyskania funduszy dla konkretnych firm, kazdy z Panstwa zostaje poinformowany o takiej mozliwosci, i tylko ci Panstwo, ktorym to odpowiada korzystaja. Pozatym "generator wnioskow" jest oczywiscie ze programem komputerowym, do ktorego mozna miec dostep na internecie, firma EC NIE SPRZEDAJE tegoz programu, wiec uprzejmie prosze osobe ktora wystawila ten komentarz- a dodam iz wiemy kim ta osoba jest- o nie wypowiadanie sie na temat spraw firmowych o ktorych nie ma pojecia, gdyz w przeciwnym razie firma wyciagnie konkretne konsekwencje.
Jarek - 2011-08-18 09:30:14 odpowiedz | cytuj
''wiemy kim jestes'' a co to za straszenie, moze jeszcze napiszecie ze juz wnuczek bez karku jedzie do tego Pana?
Jesteście oszustami, co innego mowi konsultantka a co innego okazuje się póżniej, a najlepsze jest to ze pseudo regulamin jest na plytkach w paczce ktora trzeba najpierw odebrac i oczywiscie ma sie nijak do tego co mowila pani konsultantka. Wiecie co to ja wyśle do was paczke a w srodku bedzie regulamin ze jak chcecie ją odeslac to trzeba zaplacic 1000 zl a co , to bedzie rownie legalne co wasze praktyki.
A apropos konsultantow, to ja tez moge zaoferowac uslugi wszystkich adwokatow w polsce co mi szkodzi, w koncu to bedzie tylko informacja, a ze ze mna nie wspolpracuja to juz maly szczczegół.....
Moze jak jakis ''Fakt'' albo inna gazeta was opisze to ludzie przestana sie nabierac na wasze praktyki, to tyle. To teraz prosze o polemike ze mna, ale merytoryczna, prosze odeprzec zarzut po zarzucie a nie oburzać sie jak dziewica na pierwszej randce...
x