brak logo

BMF Polska Sp. z o.o

Leżajsk

Opinie o BMF Polska Sp. z o.o

admin 2015-06-18 01:04
Wiesz o firmie BMF Polska Sp. z o.o więcej niż inni? Podziel się wiedzą na naszym forum i dodawaj komentarze.
1
Ktos 2015-07-12 18:05
Firma z zewnątrz wygląda super i tyle na temat pozytywow. Zarobki katastrofalne - spawacze wyciągają max 1500pln/mc, w soboty każą pracować za zwykłą stawke, ludzi za granicą wymyślili jakiś bank godzin (płacone za 168h a reszta później). Wcale nie dbają o fachowców liczy się tylko robota - jak nie pasuje to wyp... Napisze tylko jedno - ludzie trzynaście się z dała od tych wyzyskiwaczy.
7
bezrobotny 2015-10-03 21:04
ciekawość kiedy wrucimy z powrotem do zakładu bo umowy na stałe nie dają tylko prosze się zgłosić za jakiś czas najlepiej jak wygramy jakiś kontrakt bo z bezrobocia lidżmi nie damy rady . jak fachowców się zwalnia oni i tak sobie znajdą robote w tej branży fachowców potrzebują i za lepszą kase ok 2 tysiące i niedaleko od b m f tyle że na czarno ale to na początek starczy bo pużniej 15 zł na godzine majster czeka jóż niedługo otwarcie
fachowiec 2016-02-26 21:52
ludzie niedługo będą odchodzić z bmf pomalu bo tu nieliczy się fachowiec tylko tania siła robocza i robota a o pieniądze lepiej nie pytać cieszcie się że robote macie za 1.360 zł przy dzisiejszych czasach to chyba za mało niech sobie majstry robia za te pieniądze a nie otrzymywać premie kwartalne za podganianie roboty nidługo i ja się zastanawiam nad jakąś praca słyszałem że w nisku coś się tworzy złorze papiery i zobacze co mi zaproponują jak dadza 2.500 na rękę to odejdę z bmf choć mile wspominam
1
puli 2016-03-19 08:32
tam niem pracy tam jet wyzysk ja tam byłem spawałem za 1400 zł na dwie zmiany kuras ma 5 tyś a stare robotniki 2 tyś jak murzyny zapierdalają a on siedzi w biurze tylko delegacje ich ratuja bo za takie pieniadze to dobrze nawed nie zjedza a co dopiero mówic o dzieciach jak kto ma to taki mały PGR ten cały BMF nie idzce tam ogłupiec tam mozna.
nowy 2016-03-20 23:48
dobrze płacą na delegacjach ?
były_pracownik 2016-03-22 21:27
Odradzam co z tego że dostaniesz 4 brutto to codziennie niemcy będą miały inne koncepcje a po miesiącu jesteś rozliczony robiłeś cały m-c i nic nie wydałeś na warsztat. Poza tym musisz pamiętać żę:
- niemcy wygrały wojnę
- niemiec ma zawsze rację
- jak masz swoje zdanie to patrz punkt wyżej.
co do atmosfery to zostawie bez komentarza.
2
obyty 2016-09-13 16:44
pracuje tam od kilku lat. duzo juz widziałem co w tej firmie się działo i dzieje. W firmie bmf nie liczy sie fachowiec, kto ma lesze plecy dostanie takie same pieniadze jak fachowiec w niedługim czasie. Na kazdej hali nepotyzm i kolesiostwo. zmiany kierowników zakładu nic nie dają, tylko co jeden to mysli jak to ludziom nie dac zarobić. w tej firmie kompletnie do niczego się nie dojdzie, najlepiej i najzdrowiej nie przejmować sie tym co się tam dzieje. Nie wiadomu kto za co odpowiada, kto pod kim podlega, na szczeblach wyższych. zarobki z premia na poziomie 1600zl. premie daja dopiero po 1 roku, czyli przez do roku minimalna krajowa.
Oceniam zaklad pod wzgledem na szacunek i dbanie o dobrego pracownika na Mierny
2
Stary 2016-10-14 18:33
No to teraz Jacus ma okazję się wykazać. Tak nie raz krytykował Darka, że nie daje nam podwyżek i nie sprzeciwia się Niemcom, więc ma sam okazję pokazać na co go stać. Ciekawe czy nie bedzie jeszcze bardziej wlazil szwabom do d... niż poprzedni kierownik. A z tym kierownikiem technologow to już całkowita porażka - przecież on na niczym się nie zna, nie mówiąc o tym żeby w czymś nam pomógł. Jak przychodzi na halę to wszyscy już wiedzą, że żadnej pomocy w rysunkach lub rady nie uzyskamy i się śmieją że idzie ,,tego tego masakra,, Jeszcze tylko nie mówcie, że on ma zastępować Jacka - jak tak to ta firma nie przetrwa roku z tym kierownictwem.
Byle do wiosny, a potem ,,żegnaj bmfie pora ruszac w świat,,.
4
wawa3 2016-10-14 20:00
@kustosz zaskoczę cię ale szukają elektryka instalatora
szatan 2016-11-09 18:49
nie idzie tam to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] skurwysyny i wyzyskiwacze
Nowyzzz 2017-01-20 16:05
Chcial bym od was jakies opinie o tej firmie na ten rok .mysle sie przyjac o potrzeboje rady
Xxx 2017-02-02 01:23
Z każdym rokiem jest coraz gorzej. Nowa wladza ,mniej sie zarabia nie szanuje sie pracowników ☺ za to co robią dla tego zakładu
2
Anonim 2017-02-14 11:12
Porażka to jest jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] omijajcie ten niemiecki Auschwitz szerokim łukiem. W obecnym czasie nie ma roboty ale poczekajmy aż się zaczną soboty te tepaki z biura same będą tam robić. Malarni tzw siatki. Dziwię się że chłopaki wgl godza się tam pracować wkoncu się ktoś zatruje i wyląduje w szpitalu albo na cmentarzu. Idziesz na chorobowe, opiekuńcze? Pozegnaj się z 13. Idziesz na chorobowe? Chorując w domu czy w szpitalu zastanawiasz się czy nie dostaniesz wypowiedzenia po powrocie. Tu już nic nie wolno totalna żenada. Nie przyjmujcie się tam ludzie
4
oddany pracownik 2017-02-17 00:31
Ta firma to fenomen w skali kraju jak i nie świata…
Zakład z którego w zimie wywozi się śnieg. W lecie staż pożarna myje asfalt a po podwyżce zarabia się mniej niż przed nią. Nie trzeba pracować, wystarczy stać na baczność i na wszystko się zgadzać. Najważniejsze jest nie myśleć. Do tego majster który nie może uwierzyć, że komuna się skończyła. Albo śpi albo myje podłogę, nic więcej nie potrafi. Psa bym mu nie dał wyprowadzić, bo by go ten pies zagryzł i w lesie zakopał, wesoło merdając ogonem. Nie lepszy jest kierownik. Gość zabiera połowę premii i mówi, że to w ramach ‘’motywacji’’ Tylko kogo on w ten sposób motywuje, mnie? Czy siebie? Poprzedni kierownik gdy ciął premie z dwudziestu na piętnaście procent mówił, że trzy noce nie spał, tylko myślał. A ty Jacek jak sypiasz?
W tym wszystkim, najbardziej szkoda ludzi, bo zdecydowana większość to świetni fachowcy, ludzie którzy naprawdę wiedzą co robią, są w tym wybitni, lubią to i od których bardzo dużo można się nauczyć. Mam tylko taką cicha nadzieję, że któregoś dnia po prostu powiedzą dość!!! Staną!!! I podyktują swoje warunki.
13
oddany pracownik 2017-02-19 20:42
Podwyżka.
Moje prośby zostały wysłuchane, moje modlitwy dotarły do najwyższego, moje marzenia się spełniły… Dostałem podwyżkę! Czekałem na nią dwa lata. Wiedziałem, że sumiennie i uczciwie pracując w końcu doczekam tego dnia. I to dziś, jest ten właśnie dzień.
Jestem prze szczęśliwy, niesamowicie zadowolony. Euforia która wypełnia całe moje ciało, momentami odcina mi dopływ tlenu do mózgu co objawia się przyjemnymi zawrotami głowy. Podpisując dziś aneks chciałem krzyknąć na cały głos Jolka kocham cię! Kocham cię Jolanto. Z trudem się powstrzymałem. Wróciłem na halę. Tam oczywiście gratulacje od kolegów z brygady, mocny, solidny uścisk dłoni majstra. Wiem, że w dużej mierze to jemu zawdzięczam ten sukces, może powinienem mu jakąś wędkę kupić albo chociaż robaków na wiosnę mu nakopię, wybiorę te najdłuższe, te najładniejsze.
Zadzwoniłem do żony. Po powrocie czekał na mnie uroczysty, świąteczny obiad. Schabowe w kształcie serduszek (moje ulubione) Syn w końcu powiedział „Tato jestem z ciebie dumny” Pies wesoło pomachał ogonem. Obdzwoniłem całą rodzinę, znajomych, przyjaciół, wszyscy musieli się dowiedzieć o moim sukcesie. W końcu czuje się doceniony, taki spełniony a co najważniejsze to finansowo ustawiony na kolejne dwa lata!!!
Nie zadawałem sobie sprawy, nie wiedziałem, że tak wiele w moim życiu może zmienić 60 groszy.
17
Spawacz 2017-03-25 18:30
Mówcie co chcecie, ale na razie to obecny kierownik za swojej krótkiej kadencji załatwił nam wiecej podwyżek niż poprzedni przez całe 5 czy 6 lat. No jeszcze żeby poznali się na tym bezmózgim yeti (mistrzem) z 4 hali, co się na niczym nie zna i wiecznie mu czegoś/kogos(rozumu na pewno) brakuje. W jeden dzień mówi żeby robić to i to, a na drugi dzień ma pretensje że nie robiliśmy czegoś innego, albo zapomni wcale powiedzieć co mamy robić a potem skacze z ryjem. Jak tu wytrzymać i mu nie przyj..Ć. Nic tylko następnym razem jak będą Niemcy to normalnie trzeba będzie ich zaczepić i powiedzieć prawdę o tym super majstrze, że to jest prawdziwe dno i że nawet jakby mu dał rysunek czołgu to on by myślał że to bociek. Taka jest prawda on się na niczym nie zna i tak mu mija całe życie na miganiu się od roboty lub na spaniu w mistrzowie - inni majstrze zap... a ten sobie śpi w najlepsze.
11
Do Spawacz 2017-04-08 16:29
Wcale mnie to nie dziwi, że tak go nazywasz przecież tylko debil zostawia auto z kluczykami w środku i pieniędzmi dla pracowników tak jak on to zrobił za czasów instalowskich na budowie. No i mu auto zaje..I wraz z kasą. I żadna kara go nie spotkała. I tak mu się udaje od kilkudziesięciu lat. Teraz to wiecie jak najlepiej mieć z nim spokój na hali przez kilka godzin. A mianowicie on się nie zna na rysunkach to wystarczy zapytać się go o jakiś wymiar albo poprosić o wyjaśnienie czegoś w dokumentacji - spokój gwarantowany - zabiera rysunek i myśli nad nim 2 - 3 godziny a potem i tak idzie po wyjaśnienia do technologow a ci też mają na niego sposób, wystarczy wydrukować rysunek w powiększeniu a majsterek nawet nie orientuje się że to jeden i ten sam szkic. Nawet jakby mu się dało rysunek sprzed kilku lat to by się nie zorientowal, że teraz coś takiego nie jest robione. Faktycznie gość nadaje się tylko do łowienia ryb i to najlepiej w kałuży pod domem bo inaczej się utopi lub zgubi. Tak jak wspomniane na początku auto z pieniedzmi :-) A na zakładzie to powinni go dać do pomocy do mycia WC, podłogi i koszenia trawy, tylko jak będzie jechał kosić coś za bramą to przypiąć mu GPS żeby biedaczysko się nie zgubiło.
7
zainteresowany 2017-06-21 15:08
A jak jest na budowach do sie tam zarobic . Jak załoga i kierownicy. Lepiej niż na zakładzie
Zostaw swoją opinię o BMF Polska Sp. z o.o - Leżajsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BMF Polska Sp. z o.o