brak logo

LIMER SP. Z O.O.

Kraków

Opinie o LIMER SP. Z O.O.

olo 2014-07-10 12:48:19
Kombinatorz i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba się prosić o własne pieniądze
2
niziurski 2014-09-11 05:08:54
Nie wypłacają wynagrodzenia w terminie. Nie polecam tego pracodawcy.
3
grad 2014-10-23 09:44:49
Witam, czy wicie ktoś gdzie mogę znaleźć prezesa albo gdzie spółka teraz jakieś prace? Dla kogo? Spółka zalega mi pieniądze i nie wiem gdzie jechać , wiem że adres na krupniczej jest nieaktualny.
1
niziurski 2014-10-23 11:57:57
Witam

Limer pracuje przy połączeniu kolejowym pomiędzy Dworcem Głównym, a lotniskiem w Balicach. Spółka jest podwykonawca KZA. Krakowskie Zakłady Automatyki.
6
Bary 2015-02-04 21:34:21
..."niech się durnie trują jadem - oszczędź sobie złego"...// nie dałem rady się tego hasła przytrzymać.. Powiem tylko tyle żal mi tych którzy to wypisują ale DUŻO bardziej żal mi tych, którzy na tych bzdurach się opierają podejmując decyzje czy pójdę czy nie pójdę na rozmowę - odpowiedzieć??? nie idź (usunięte przez administratora) bo nie takiego pracownika szuka LIMER ( z resztą jak każda szanująca się i mająca jakieś cele firma). Chcesz zarabiać? przyjdź i pracuj tak żebyś na siebie zarobił bo nikt inny tego za Ciebie nie zrobi... Przychodzisz pracować tylko i wyłącznie dla siebie i na siebie - bo przeciez jak Ci nie odpowiada to zawsze możesz w domku posiedzieć i pomarudzić lub(usunięte przez administratora)na ogórki do niemiec latem bo tam zarobisz ekstra przecież - tylko odpowiedz mi po (usunięte przez administratora) od rodziców na studia ssałeś (np.) skoro Twój mózg stać tylko na warzywa ?(nie obrażając warzyw)...
3
nowy 2015-10-12 09:56:05
Witam, czy spółka nadal wykonuje jakieś prace? Pojawiła się jakaś oferta ale widzę raczej negatywne opinie. Warto się tam wybrać? Gdzie są ewentualnie prowadzone prace albo dla kogo?
pokrzywdony 2015-10-24 12:47:04
Uwaga na tą firmę. Nie płaci swoim kontrahentom!!
3
wujek samo zło 2015-12-15 20:07:16
UWAGA szukający pracy - omijajcie tą firemkę. Nawet inwestorzy odbierają im zlecenia (R.). Standardem jest że pracownicy muszą pracować własnymi narzędziami, kierownictwo musi zajeżdżać własne samochody po budowach, posiadać własne laptopy i użytkować prywatne telefony. Poza tym praca 20h/dobę. Co do wypłaty to oczywiście na umowie minimalna a reszta, jak twierdzą, będzie "pod stołem". Na początku z raz może i będzie, ale potem już możecie zapomnieć. Wynagrodzenie z umowy też jest wypłacane z bardzo dużymi opóźnieniami.
W efekcie będziecie ciężko pracować i niszczyć swój sprzęt (budowlany lub samochód) za najniższą krajową (nieregularną) i obietnicę że kiedyś wypłacą resztę.
Pozdrawiam osoby wpisujące tu jakiekolwiek pozytywne komentarze - Wam też pewnie jeszcze wszystkiego nie wypłacili, co? :)
Niestety, nie uwierzę że ktokolwiek kto tam pracował wszedł na tą stronę i zostawił pozytywny komentarz.
2
REBELIANT 2016-01-05 10:24:00
Gupiś do spodu.
Malina 2016-04-10 07:41:23
Firma już nie istnieje (marzec 2016), prezes Zygmunt Duliński zalega pracownikom z wypłatą za 3 miesiące, grudzień 15, styczeń i luty 16. W ogłoszeniu napisali 18-24zł/godz, dostałem 13zł/godz, po 3 miesiącach 14,50zł/godz. "Limer" był formalnie podwykonawcą podwykonawcy KZA lub Torpolu. Narzędzia fizycznym jakieś tam dali, ale najlepiej gdy mieli swoje. Z ubrań roboczych kupili komuś buty, komuś kurtkę, komuś dali spodnie po kimś itd. Godziny najczęściej 10 na dzień, czasem noce lub soboty, kiedyś niedziela. Papiery prowadził Sebastian podobno syn prezesa , najbardziej zaradnym kierownikiem był Michał podobno zięć prezesa. Podobno to któraś z kolei firma Dulińskiego, zakłada potem jest niewypłacalny i bankrutuje. Wypłaty były z bieżących przychodów, oddany jakiś odcinek inwestycji dostali pieniądze od zleceniodawcy i jest na wypłatę. Gdy zleceniodawca np. KZA lub Torpol nie zapłaci - w Limer nie ma wypłaty. Firma odsunięta od wszelkich prac, od połowy lutego przymusowe urlopy, od marca cisza, biuro w Bochni zamknięte, telefony głuche.
Słyszałem że Duliński już zakłada następną firmę :)
Tomek 2016-06-09 19:33:58
Ktoś coś wie o nich? Czy działają?
mimi 2016-06-21 10:20:17
Niestety to co pisze @Malina to wszystko prawda - pracowałem tam i też do dziś nie wypłacili mi ostatniej pensji. Teraz nikt nie odbiera telefonów ani nie odpisuje na maile. Pozostaje PIP i Sąd Pracy.
oszukany 2016-07-08 13:55:07
Malina i mimi mają całkowitą rację, też pracowałem w tym burdelu i też nie zapłacili mi grosza. Teraz nie odbierają telefonów, a duliński założył nową firmę która wykonuje tyla prac co limer - czyli 0. W życiu nie widziałem takich przekrętów. Teraz firmę otworzył syn starego dulińskiego
aajaj 2016-07-14 21:56:13
ale wiadomo czy wypłata jest u nich terminowa? Podobno tak, dlatego wszystko jest u nich czas nawet socjale.
Zostaw swoją opinię o LIMER SP. Z O.O. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LIMER SP. Z O.O.