brak logo

Metalplast Budownictwo

Nadarzyn

Opinie o Metalplast Budownictwo

Metalplast Budownictwo 2011-07-05 15:48:27
Latwo jest pisac opinie, zwlaszcza uwlaczajace firmie/wlascicielom, nie podpisujac sie pod nia. Swiadczyc to moze albo o nieznajomosci tematu lub o dziecinnej zemscie zwolnionego pracownika lub czarnym pr konkurencji. Jesli osoba, ktora tak bardzo szkaluje firme MetalplastBudownictwo jest rzeczywiscie pewna swoich opinii i chce wejsc na droge doroslej rozmowy prosimy o podanie danych osobowych i mozliwosci kontaktu
1
Niezdziwiony 2012-01-10 18:31:25
1000% prawdy, nic dodać, nic ująć. Pozdrowienia dla ( usunięte przez administratora )
ANONIM 2012-03-05 14:57:37
Prezes faforyzuje jedną osobę - [usunięte przez moderatora]. Wzyscy wiedzą co jest w zamian za opłacanie mieszkanie.
do Anonim 2012-03-12 11:57:53
Anonim, pomyśl zanim coś napiszesz - faworyzuje ją za mieszkanie, to co Pani [usunięte przez moderatora] opłaca mieszkanie Panu Prezesowi. Nawet jeśli to nic z tego nie wynika. Pracowałem kiedyś w MB i nie miałem takiej możliwości natomiast w mojej obecnej firmie wielu pracowników ma opłacene przez firmę mieszkanie i nie jest to niczym nadzwyczajnym. Świadczy to tylko o tym, że ktoś potrafił sobie wynegocjować takie warunki zatrudnienia. Poza tym kwesita tzw. poza płacowych świadczeń nie powinna nikogo z nas interesowć, ważne jest podejście [usunięte przez moderatora].do zarządzania firmą i pracowników. Na pewno jest tak, że jedni zarabiają lepiej inni gorzej, ale tak jest wszędzie.
wojciech sz. 2012-03-27 15:08:53
Jakiś czas temu byłem na kolejnym etapie rekrutacji. O ile wcześniejsze poszły gładko, tym razem czekało mnie spotkanie z wlaścicielem firmy. Przyznaję, że stresowałem się, a odczucie to zamieniło się w rozgoryczenie gdy usłyszałem opinie o niepoważnym jego podejściu do podobnie jak i ja czekających ludzi - gdyż nie był łaskaw zjawić się.
Pani z biura najpierw mówiła, że właściciel stoi w korku, poźniej miał wypadek, aż w końcu przyznała, że to typowe dla niego zagranie - gdyż ponoć lubi jak ludzie na niego czekają.
Nie polecam. Pozytywny wizerunek pierwszej rekrutacji zupełnie popsuł niepoważny właściciel olewający ludzi.
też tam byłem 2013-02-03 19:42:02
sprawdź mb s.a firma istnieje
likierski 2014-02-27 16:15:45
ciekawe tylko jakiego oczekują doświadczenia od nowych pracowników. Pewnie w Metalplaście jak wszędzie - tuż po studiach nie ma czego szukać
janek 2014-05-26 19:49:32
Serio? Bo mi się wydawało, że to jednak przyszłośc lezy w młodych, to i doświadczeni pracownicy powinni dzielić się doświadczeniem z nowymi, nawet w metalplast.
Nick 2014-06-04 13:52:01
Warto aplikować ?
były pracownik 2014-06-26 13:54:32
wpisz w wyszukiwarkę gowork Metalpalst Budownictwo i przeczytaj sobie wszystkie opinie bez względu na lokalizację (Nadarzyn, Opacz) to jest ta sama firma. Pracowałem tam i nie znam nikogo kto byłby zadowolony więc odpowiedź nasuwa się sama
1
black leon 2014-11-06 13:27:46
Janek: nie ma zadowolonych pracowników.moge zalozyc sie z Toba, że po tygodniu pracy sam bedziesz chcial zrezygnowac.
1
pracownik 2015-01-23 09:35:23
w MB jakie złe wrażenia przez pierwszy tydzień tak i później - stwierdzam to mimo, że moja praca tam trwała zdecydowanie dłużej. Nie polecma pracy tam. Jest podstawowa zasada: jeżeli na gowork o firmie pojawiają się negetywne opinie to znaczy że firma jest beznadziejna i omijać ją trzeba szerokim łukiem. O dobrych i porządnych firmach nie będą tu pisać.
beka 2015-02-05 21:28:05
dobry chrzest bojowy, jak unitarka w wojsku, leszcze niech spływają . Kto przetrwa poradzi sobie w życiu .
gość 2015-02-13 12:55:17
Zgadzam się !
Po tygodniu to chyba filozof by nie dał rady :)
Co do poprzednich wpisów myślę że to złośliwość ludzi którzy zostali zwolnieni lub rzeczywiście odeszli .
Myślę że dużą ilość postów pisze były pracownik( jedna osoba)Z punktu widzenia psychologii ludzkiej tylko jeden post ma pokrycie reszta to jakiś spam .
nick 2015-03-02 09:19:57
jeżeli chcesz aby szef się na Ciebie wydzierał, notorycznie poniżał, wymagał od Ciebie pracy w godzianch poza pracą (np. zostawanie w biurze bez powodu! w piątek lub żądanie spotkań z nim w różnych miejscach też najczęściej w piątek i oczywiście po godzinach pracy i weekendy); jeżeli oczekujesz, że wypłata nie musi być na czas; jeżeli jesteś frajerem, który chce się dać wykorzytywać - to jest to praca idealna dla Ciebie.
Mma 2015-03-09 16:26:57
Generalnie ciężka praca ale jak wszędzie. Zespół młody i pełen zapału.
podwykonawca 2015-03-09 16:28:38
Pracowałem dla metalplastu wykonywałem dla nich fundamenty. Generalnie ok. Lekkie opóźnienia w płatnościach ale i tak nie takie jak w niektórych firmach.
Gonzo 2015-03-17 12:59:53
Jak ktoś został w dobie kryzysu usunięty z firmy za nic nierobienie to wylewa swoje żale. Firma na rynku wypada dobrze i nie ulega trendom. Ja jestem zadowolony ze współpracy z Metalplastem
Pracownik 2015-03-18 16:23:31
Pracuje w Metalplaście od wielu lat i dziwią mnie niektóre wypowiedzi. Firma wyszła obronną ręką z kryzysu i nabiera szybko rozpędu. Radze nie sugerować bredniami w internecie, które każdy może napisać. Firma nie jest na pewno dla osób które chcą przychodzić tylko na kawę. Jeżeli robisz to co do ciebie należy i znasz się na tym to będziesz zadowolony.
Matex 2015-03-18 16:25:38
Potwierdzam firma OK ale nie dla nierobów.
Jakub 2015-03-26 11:07:12
Prezes chyba się dorwał do netu. :) Pracowników brakuje, że trzeba popisać dobrych opinii?
pracownik 2015-03-26 11:47:05
Śmieszą mnie pozytywne opinie o tej działalności pod nazwą metalplast, opinie które sobie sam pisze właściciel.
Po pierwsze: nie ma tam pracownik, który pracuje od wiele lat więc pisze je sobie sam właściciel.
Po drugie: "firma" nie ma dobrej opinii na rynku, bo w ogóle na rynku nie istnieje.
Po trzecie: "utrzymali się po Euro co dla wielu nawet większych firm nie było to takie oczywiste" - oni nie mieli nic wspólnego z Euro, a ten wpis ma tylko dać do myślenia czytającym, że "firma" budowała może drogi lub stadiony na Euro - nic podobnego.
"Jak ktoś został w dobie kryzysu usunięty z firmy za nic nierobienie to wylewa swoje żale" - ale nie znam nikogo, kto by został usunięty, wszyscy sami odeszli!
I naprawdę, poprawianie sobie opinii na tym portalu przez samego "prezesa" - jest słabe.
pracownik mb 2015-03-26 11:56:39
z tego co pamiętam to fundamenty wykonywali zazwyczaj sami pracownicy metlaplast a nie podwykonawcy bo tak jest przecież taniej - co oznacza, że prezes sam sobie napisał ten wpis aby zachęcić podwykonawców do współpracy, zapewne nie ma tam już żadnych pracowników fizycznych i teraz szuka sobie naiwnych podwykonawców. Ostrzegam zatem! - metalplast płaci podwykonawcy/hurtowni/dostawcy tylko wtedy kiedy znowu czegoś będzie potrzebować od tego samego podwykonawcy. W przeciwnym wypadku nie macie co liczyć na terminową płatność. Za moich czasów ciągle przychodzili do biura/na budowę różni podwykonawcy upominając się o płatność faktury, musieli czatować na prezesa pod biurem, domem – to było żałosne.
bartezz 2015-04-01 12:05:55
Dokładnie Jan to wygląda tak jakby jedna osoba cały czas próbowała tworzyć złą opinię firmie. Podejrzewam, że właściciel to nawet nie wie o tym portalu. To wszystko bzdury rzadko się zdarza, żeby ktoś się wypowiadał jak mu jest dobrze tylko ten co się czuje pokrzywdzony będzie tracił czas na oczernianie.
hmmm 2015-06-10 20:05:36
Prezes....działalności gospodarczej...no ok, leczmy kompleksy
Artur 2015-07-02 13:09:49
Dno i metr mulu. Wystrzegajcie sie tej firmy. Przeboje, jak nie wiem co. Prezes ktory wie wszystko najlepiej, robota na najtanszych materialach i wciskanie ich inwestorowi aby tylko kilka stow zaoszczedzic. Nieterminowe platnosci, sciemnianie u dostawcow i nieplacenie im... Porazka na calej linii.
Black Leon 2 2015-10-24 22:39:00
Co słychać w metalplasciku?
Budują coś ?
kosztorysant 2015-11-04 18:44:20
Przepracowalem dla firmy trzy dni, w zupelnym chaosie, na stanowiskach kosztorysanta, inzyniera projektu, inzyniera sprzedazy, marketingowca i Bog wie kogo jeszcze, zeby sie dowiedziec, ze jednak nie zostalem przyjety. Nie polecam.
Leon 2015-11-21 10:56:51
Co słychać u Pana Krzysztofa? Buduje ?
Krzysztof Mieciek 2015-12-09 17:33:32
W związku z ciągłym kilkuletnim bezprecedensowym szkalowanien oraz pomawianiem firmy Metalplast Budownictwo Krzysztof Mieciek, proszę każdego wypowiadającego się na temat firmy MB o podawanie swoich danych, jeśli zależy tej osobie na prawdziwe i uczciwości wierzę, iż je poda w przeciwnym wypadku będziemy żądać danych osobowych od administratora lub policji oraz walczyć przed Sądem o dobre imię firmy.
1
były pr 2015-12-10 09:25:51
skoro od kilu lat są takie wypowiedzi na temat MB to chyba nie są "bezprecedensowym szkalowaniem". Nie ma się co oburzać o prawdę.
Dane osobowe: byli pracownicy
były pr 2015-12-10 09:30:06
skoro od kilu lat są takie wypowiedzi na temat MB to chyba nie są "bezprecedensowym szkalowaniem". Nie ma się co oburzać o prawdę.
Dane osobowe: byli pracownicy
Black leon 2015-12-12 18:21:53
Pan Krzysztof zdenerwował się
Jakub 2016-01-13 09:22:56
Dzień dobry. Czytam ten wątek z ciekawością i zainteresowaniem, ale w odpowiedzi na wpis pana Krzysztofa, postanowiłem się odezwać. A więc:
Prawdą jest wpis o tym, że "szef się na Ciebie wydzierał, notorycznie poniżał, wymagał od Ciebie pracy w godzinach poza pracą (np. zostawanie w biurze bez powodu! w piątek lub żądanie spotkań z nim w różnych miejscach też najczęściej w piątek i oczywiście po godzinach pracy i weekendy)".
Prawdą też jest to, że notorycznie trzeba było na niego czekać, siedzenie w pracy do 19-20 to norma. Siedzenie w sylwestra czy wigilię, "bo tak sobie Pan Krzysztof zażyczył", pomimo tego że siedziało się i gapiło tępo w monitor bo nie było co robić, też norma. I co Panie Krzysztofie, nie było tak? :P PS: Nie, nie zwolniono mnie, sam odszedłem, a raczej uciekłem jak nadarzyła się pierwsza okazja. Pracowałem tam jakieś 3-4 miesiące, z 6 lat temu.
1
Jakub 2016-01-13 09:24:51
Jeśli to się potwierdza, to czy reszta opinii jest zmyślona? :P
1
Jakub 2016-05-13 14:29:16
fiks. :) Nie narzekam na nudę, uwierz. :) Pracuję również w firmie gdzie moje zdanie się liczy, rozwijam się, a umiejętności i doświadczenie się przydają. W przeciwieństwie do metalplastu, gdzie zdanie "wszechmogącego" było najważniejsze i jedynie słuszne. PS: Będę tu częściej zaglądał, z ciekawości a nie nudów. :P
Black Leon ?! 2016-07-01 23:39:41
Krzysztof co słychać ?))))
Znudzony tym wszystkim były pracownik MB 2016-07-20 23:02:15
Cóż, jak się czyta te posty to się niedobrze robi... Jakub ty chyba jesteś specem od zakładania internetu, a Black Leon co się tak żalił popracował ze dwa miesiące jako spec od pozyskiwania inwestycji i nic nie pozyskał (ciekawe jaka była tego przyczyna?), wy piszący te denne komentarze nie macie nic wspólnego z budownictwem nawet na poziomie szkoły zawodowej (nie ujmując ludziom po "zetkach"). Jak nie mieliście pojęcia co robić to teraz żale wylewacie na prezesa a nie widzicie w tym siebie. Znam was i wiem jaki kaliber prezentowaliście. Beznadziejne wpisy na tym portalu to maksimum co możecie zaprezentować. A no i ten wpis to nie napisał prezes. Z perspektywy czasu to MB nie była taką złą firmą (są o wiele gorsze), fakt czasem się czekało do 20 ale robotę zaczynaliście od 12 buhahah. Najciekawsze jest to, że Ci którzy naprawdę przepracowali parę lat w MB nie nabijają się z tej firmy.
2
Były pracownik 2016-07-26 21:51:30
Potwierdzam
1
Znudzony pracownik 2016-07-28 19:00:33
Myślę że jest więcej osób jednak zadowolonych z pracy w MB :-D
1
Krzysztof M 2016-10-15 13:31:31
Co słychać w korporacji Metalplascik ?)
Idzie za ciosem ?)
Dawid 2016-10-16 12:47:10
No też mnie to nurtuje... @Krzysztof M. Głównie zastanawiam się, czy jest aktualnie jakaś możliwość nowego zatrudnienia? Nie widzę ofert pracy aktualnie otwartych, na które mógłbym aplikować. Ktoś wie?
Zostaw swoją opinię o Metalplast Budownictwo - Nadarzyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metalplast Budownictwo