Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Blach-Stal

Pracowałeś w firmie Blach-Stal i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xx - 2010-09-10 13:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
mam blachodachówkę king po 2 latach zaczeła mi rdzewiec
zdjecie uzytkownika
xx - 2010-09-10 13:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam blachodachówkę firmy blach-stal profil king po 2 latach od założenia blacha koroduje. Czy ktoś ma problem z tą blachą.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-03-28 14:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja ma od 10 lat i nic sie z nią nie dzieje
zdjecie uzytkownika
lol - 2012-05-10 18:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
reklamacje wszędzie sie zdarzają ale blach stal to firma solidna i uczciwa. Kilka lat temu kupiłam tam blachę z Kruppa i wygląda tak samo jak w dniu zakupu.
zdjecie uzytkownika
jerzy - 2013-05-20 20:45:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
max piszesz "Odnośnie pracy w tej firmie- porażka , brak kompetencji kadry kierowniczej sięga zenitu". A czy możesz napisać coś więcej, dokładniej na temat tego jak tam się pracuje? Bardzo proszę o pomoc bo zostałem zaproszony na rozmowę do Blach - Stal. Ile tam się zarabia i jaką dają umowę? Czy trzeba się czymś sczególnym wyróżnić na rozmowie aby dostać pracę?
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-02-20 20:38:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Mam u siebie dachówkę trapezową od firmy Blach-Stal, póki co sprawuje się bardzo dobrze, oby tak dalej.
zdjecie uzytkownika
kudlaty - 2014-04-26 12:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Kupiłem dachówkę Creatona Titania.

Porażka po pół rok po zamontowaniu zauważyłem ubytki na powłoce, pomimo pisma reklamacyjnego zero reakcji, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2014-10-17 12:16:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja proponuje w tym zawodzie zarabiac na dwa fronty. Mam swoja działalność, a przy okazji pracuje u prywaciarza, albo w jakiejs firmie. Jest w czym wybierac wiec probujcie i wtedy nie bedziecie narzekac. A w Blach-Stal jak płacą? Bo wiadomo, ze czlowiek nie chce pracowac za pol darmo. powodzenia zycze
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-12 20:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
śmieszna blacha, śmieszne kierownictwo, śmieszni pracownicy, pracujący za śmieszne pieniądze. tyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
Ala ma kota - 2014-12-17 19:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie no trza to odkręcić, ja tam chyba idę do blachstalu bo tam pododobno wszyscy się naśmiewają z każdego i jest śmiesznie.. ale chyba nie znajdzie się miejsce dla takiego robola jak ja.
zdjecie uzytkownika
Krejzi - 2014-12-18 15:33:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja się chyba zwalniam bo nie widzę żadnych perspektyw do dalszej współpracy...
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-12-18 17:13:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to super jak wszyscy się naśmiawaja z siebie nawzajem, ale może wato tutaj poruszyć nieco poważniejsze i nie ukrywajmy - bardziej potrzebne kwestie? na przykład ile można zarobic jako nowy pracownik u was? no i czy jest jakaś obecnie przeprowadzana rekrutacja może? bo nie wiem czy się zgłaszać do nich.
zdjecie uzytkownika
Darek - 2014-12-20 13:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w blach stalu nie wiele można zarobić bo według kierownika najbardziej liczy się staż pracy a nie doświatczenie. a rekrutacji to chyba nie będzie do wiosny bo to sezonowa praca.
zdjecie uzytkownika
;) - 2014-12-24 12:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wesołych Świat i pjanego sylwestra ;)
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-12-28 16:01:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaka umowe daja tutaj w tej firmie? czy mozna liczyc na pomoc pracodawcy a takze wspolpracowników? czy bez doswiadczenia mozna sie dostac? szkolenia wchodza w gre? jaka jest szansa rozwoju zawodowego?
zdjecie uzytkownika
Jagoda - 2014-12-30 17:09:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i tak po trochu się rozsypujemy:/ pewnie nie wytrzymała presji swych konfabulacji:/, ale my dalej trzymamy się mocno razem ;)
zdjecie uzytkownika
Kris - 2015-02-05 17:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BlachStal to bardzo dobra firma myśli przyszłościowo i kreatywnie. Ludzie piszą tu kłamstwa to napewno byli pracownicy zwolnieni co nic nie robili a chcieliby zarabiać nie wiadomo jakie pieniądze. Zwolnienie ich było najlepszą decyzją. Blacha i dachówka jest bardzo wysokiej jakości piszą bzdury że rdzewieje po miesiącu haha. Blachstal to wiarygodna firma z tradycja bo na rynku jest juz od 1994 roku :)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-06 23:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeczytałem te wypociny wszystkich z niezłym ubawem i powiem tak że jak w każdej firmie są problemy większe lub ,mniejsze a narzekają śmierdzące lenie które pójdą do następnej pracy i też im będzie źle . Rynek jest jaki jest klient płaci to na co go stać a wybór w firmie jest od kiepskiego po dobry , więc rzygać mi się chce jak ktoś pisze że kupił blachę i mu rdzewieje , widziały gały co brały a jak brały cena była najistotniejsza . Rada dla nowych pracowników ? na pewno zaangażowanie i chęć nauki są takie osoby które nic nie wiedziały a teraz jest ok.
zdjecie uzytkownika
zwolniony - 2015-02-11 20:09:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Kris - 2015-02-05 17:29:01]:
Widzę ,że sam najjaśniejszy , boskie słońce Blach Stalu troluje.
zdjecie uzytkownika
Pracownik 2 - 2015-02-16 10:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie w Blach Stalu pracuje się dobrze, atmosfera jest w porządku. Na temat prezesa i dyrektorów nie mogę powiedzieć złego słowa. Wynagrodzenie jest zawsze na czas w takiej kwocie w jakiej powinno być.
zdjecie uzytkownika
firma - 2015-03-13 11:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
tam straszy... :/
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-03-30 09:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
potrzebują kierowców, jakieś opinie na ten temat??? jak się mają kierowcy w tej firmie??
zdjecie uzytkownika
pelikan - 2015-06-03 23:57:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mam słów...........
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-07-06 13:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kris - 2015-02-05 17:29:01]:
e krzysiu jasne blach stal to i może firma z tradycjami ale twoja osoba to już na pewno kwintesencja na stanowisku jakie zajmujesz-dno!!!
zdjecie uzytkownika
kris - 2015-07-10 16:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kondony kasują komentarze :/
zdjecie uzytkownika
dkacz - 2015-07-17 18:57:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierowca - 2015-03-30 09:50:21]:
Jeśli chodzi o jakieś oferty pracy dla tej firmy to niestety w ostatnim czasie nie spotkałem się z takowymi, tym bardziej jeszcze na stanowisko kierowcy. No ale chyba trzeba czekać, lub też można się zgłosić bezpośrednio do nich w tej sprawie. Ale tutaj nie jest pewien czy od razu będą chcieli przyjąć do pracy.
zdjecie uzytkownika
zizitop - 2015-07-18 10:41:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zeby pracowac w tym kolchozie, to trzeba nie miec rozumu za grosz, a tym bardziej cokolwiek tam kupowac!!!
zdjecie uzytkownika
accc - 2015-07-18 13:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kierowca - 2015-03-30 09:50:21]:
jakie sa zarobki dla początkowego pracownika produkcji ?
zdjecie uzytkownika
pelikan - 2015-07-23 23:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czemu nie ma wszystkich opinii?
zdjecie uzytkownika
zizitop - 2015-08-11 11:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po zmianie zewnetrznego poszycia fajna stodola powstala :-) , tylko baranow na popasie nie widac . Pewnie na redyk wyjechaly.
zdjecie uzytkownika
Mariola - 2015-08-28 15:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz to zakład wygląda jak burdel nie powinni zmieniać poszycia powinni się leczyć...
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-08-31 14:18:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wydaje mi się, żeby teraz sytaucja się zmieniła za bardzo, nie ma od nich nadal żadnych ofert pracy no i wydaje mi się, że na razie nie będzie, przez wakacje nie rekrutowali, może od wrzesnia z czymś rusza. Na start słyszałem, że mozna u nich zarobic ok 2 tys jeśli chodzo o produkcje i kierowce samochodów.
zdjecie uzytkownika
Baron - 2015-08-31 16:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co Ty nie zarobisz tam 2 tysięcy maxymalnie 1600zł, będą oferty napewno bo każdy się stamtąd zwalnia:) pozdr.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-09-30 19:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze, że firma działa w branży generalnie przemysłowej i budowlnej.. poza tym mozna u nich troche zarobić już jesdnak,w końcu firma produkuje elementy stalowe i blaszane, wiec potrzebują specjalitów i zarobki też wiesze niż średnia krajowa.. mam nadzieje, ze teraz będzie tutaj już wićej ofert na produkcje.
zdjecie uzytkownika
Helka - 2015-11-25 02:14:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hejka :) szukają teraz kierownika do spraw dystrybucji i logistyki i zastanawiam się, czy na to stanowisko będą aplikować też ludzie z wewnątrz firmy, czy tylko z zewnątrz, fajne warunki zatrudnienia więc pewnie nie jedna osoba się pokusi na to stanowisko :) fajna sprawa, ja polecam i pozdrawiam, Hela
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-11-25 18:26:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie nie wytrzymał presji swych konfabulacji
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-11-27 15:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam! @Halka wydaje mi się, ze jako Kierownik ds. dystrybucji i logistyki to naparwde mozesz zarobić dobre pieniądze, ale tez są u nich rekrutacje wewnętrzne.
zdjecie uzytkownika
marzec - 2015-11-29 20:53:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@radek wlaśnie, nie dość, że zapewniają sporą samodzielność w działaniu, to jeszcze podstawą zatrudnienia jest umowa o pracę. Pewnie i atmosfera w pracy dopisuje.
zdjecie uzytkownika
trtrt - 2015-12-01 23:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@radek no wiesz co ogłoszenie wydaje mi się całkiem ciekawe, zwłaszcza że piszesz że można zarobić dobre pieniądzę, ciekawe tylko taki rodzaj umowy oferują
zdjecie uzytkownika
zizitop - 2015-12-04 20:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hahaha blachstal i dobre pieniadze :-) . Chyba dla wlascicieli. Chinski skafander i lizoka dlo dzieckow na swieta dostaniesz:-)
zdjecie uzytkownika
zimbo - 2015-12-12 03:26:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To możecie napisac jakieś widełki, jesli chodzi o ta kase, a nie tylko wyśmiewacie. Rozumiem, ze na święta dali jakieś lepsze paczki słodyczy dla dzieci.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-12-26 09:27:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie było żadnych paczek nawet wigilii nie było:/ a mówią że mają tyle kasy...
zdjecie uzytkownika
fff - 2016-01-02 17:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc wszystkim, no widze ze bardzo szybko zeszły te oferty pracy od nich..a szkoda bo chetnie bym podjal prace u nich jako kierowca samochodow ciezarowych
zdjecie uzytkownika
waq - 2016-01-14 17:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam bardzo złe doświadczenie z Blach Stal w Bochni. Pracownicy to chyba ze zbieranki. Oszuści! Jak płaciłem to wchodzili mi do d..py! Ale jak chciałem reklamować produkt zakupiony u nich to nie było odzewu!

Nie polecam, odradzam
zdjecie uzytkownika
Julek - 2016-02-11 20:37:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Odnośnie pensji, podstawa + premia jak w każdej pracy PH( praktycznie jak wszędzie)
Produkcja? CHAOS, Kierownictwo(kierownicy regionalni) robi co może ale osoby pracujące w biurach( z wyjątkami)to ludzie bez kompetencji, jeden dyrektor to gość bez pojęcia na tematy praktyczne i teoretyczne, wiedza merytoryczna na najniższym poziomie, ciągłe zmiany próby szukania dziury w całym, gość który nie potrafi przyznać się do błędu.
Co do jakości, jak wszędzie zdarzają się problemy logistyczne, uszkodzenia, to normalne w każdej firmie, nie da się materiału teleportować. Słusznie ktoś zauważył,że ludzie chcą najtańszą blachę, później marudzą... to jest standard.
Co do blach, szeroka gama do wyboru, krupp, hps jakościowo dobre blachy i dobry alucynk w Blach Stalu. Reszta na poziomie jak u każdego moim zdaniem.
Ceny tylko zadziwiająco szokujące na materiały takie jak u konkurencji, maty marcegalia czy arcelor lub połyski to jakaś pomyłka i szok.
Niech w końcu zrozumieją biurowi, że bez PH i detalu nie ma ICH!!!!

Czy polecam pracę w BS? Jeżeli ktoś ma nerwy ze "stali" to może próbować, jest ciężko, raz lepiej raz gorzej. Ludzie o słabych nerwach nawet niech nie próbują.

Co do kierowców i pracy na tym stanowisku: jeżeli chcesz się nadźwigać jak osioł, wszystko jest ręcznie(poza dachówką) i najeździć jak "głupi" to praca właśnie dla Ciebie, większość kierowców zmieniła już pacę.

Czy firma jest kreatywna? na pewno nie, przysłowiowe 100 lat za ... wiecie kim.
Czy solidna? Kierowcy, kierownictwo, PH tak, biuro i cała zgraja, nie, absolutnie nie. Dodzwonić się do kogoś to cud, uzyskać informacje to tak jak Cud nad Wisłą;)
zdjecie uzytkownika
pracownik przyszły - 2016-03-03 21:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
co jest nie tak w pracy na magazynie? właśnie do mnie dzwonili i zaoferowali pracę bez chwili zastanowienia kazali przyjść i pracować
zdjecie uzytkownika
colo - 2016-03-04 18:59:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zobaczysz po pierwszym dniu gdy bedziesz mial do zrobienia 10 rzeczy na raz, a i tak cie ktos opierdzieli ze sie nie wyrabiasz. To ze juz chca zebys przyszedl to chyba wszystko tez mowi o firmie ze biora ludzi z lapanki.
zdjecie uzytkownika
pawe - 2016-04-08 17:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezeli mas zdoświadczenie i uprawnienia na wózek widlowy i wykonywałeś inne prace magazynowe, to idz na romzowę, czemu nie wykorzystasz okazji?
zdjecie uzytkownika
rotredbull - 2016-04-09 13:50:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozwoj kariery zawodowej w blachstal, zapomnieli dodac ze wylacznie dla tych co wchodza w cztery litery pewnym osobom. Dla innych zostaje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za drobne, zreszta wiekszosc tam pracujacych to same wyksztalciuchy po trzech klasach zawodowki.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Blach-Stal!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Blach-Stal
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert