logo ABA-Service

ABA-Service

Otrębusy

Opinie o ABA-Service

beniaminek 2009-10-17 12:42:18
Jestem pracownikiem ABA Service w skierowanym do pracy w Markecie OBI w Kielcach. Moja współpraca z firmą przebiega wzorowo jestem bardzo zadowolony z warunków pracy i ze stanowiska na którym pracuje. Żałuje tylko, że tak późno, dopiero w lutym tego roku ABA Service otwarła siedzibę na terenie Kielc... Pracuje już tutaj dzięki nim od kwietnia, teraz dostałem umowę na rok. W Markecie jest też oprócz mnie 3 osoby niepełnosprawne.
Dziękuję przede wszystkim Pani Annie Pabis, która dba o wszystkie nasze sprawy, jest bardzo dobrym łącznikiem między nami, a główną siedzibą firmy. Naprawdę życzę każdemu takiego pośrednika jak Ona. :) Angażuje się w pomoc we wszystko.
Monika 2009-10-18 12:53:47
Ja tez miałam problem z odebraniem pieniedzy za badania i nic nie dała rozmowa z moim opiekunem (łącznikiem miedzy mna a firma) więc zadzwoniłam do Pani [usunięte przez admina] która stworzyła projekt zatrudnienia osób niepełnosprawnych w marketach OBI i w ciągu niecałych dwóch tyg. przelano mi pieniądze na konto. Teraz co miesiąc otrzymuje tez ekwiwalent BHP w wysokośći 39,00 zł a także zostałam zaproszona do TVP3 Łódź gdzie udzielałam wywiadu do programu : " Kapitalne możliwości dobre praktyki" --> link do tego wywadu: http://efs.wup.lodz.pl/index.php/pl/tvp/972-odcinek-1 ja jestem ta młoda blondynka w okularach siedząco na ławce w parku bede na początku a potem od 5minuty i 44 sekund :))
JAD57 2010-03-24 21:07:04
[usunięte przez moderatora] w Szczecinie, brak możliwości uzyskania zaświadczeń dla niepełnosprawnych uzyskujących dodatki mieszkaniowe z MOPR, syn utracił dodatki bo nie wystawiono zaświadczenia, musiał się zwolnić bo był [usunięte przez moderatora]mnie też skrzyczał przedstawiciel w Szczecinie. Zwolnienia kończą się nagonką na pracownika.Koszmar
Monika 2010-04-20 15:32:36
Witam chciałam powiedzieć że Firma ABA service jest godna polecenia wszystkim osobom niepełnosprawnym gdyż dzieki niej każa chora osoba może poczuć się potrzebna innym osobą. Dzięki tej firmie znalazłam pracę w jednym z Łódzkich Marketów z czego sie bardzo cieszę mam też stały kontakt z moim opiekunem [dane osobowe usunięte przez administratora] który jest naprawde dobrym opiekunem i cieszę się że jestem pod jego "skrzydłami" i nie chcę innego.Życze wszystkim Takiego opiekuna. P.S Wczesniejszy mój komentarz na temat opiekuna był skkierowany do mojego byłego opiekuna Grzegorza G. a nie do obecnego Damiana który jest stworzony do pracy z ludźmi :) ito własnie z Damianem występowałam w tym programie :)
1
xxxxxxxxxxx 2011-09-26 19:19:44
firma Aba Service niej est godna polecenia.[usunięte przez moderatora] ludzi i maja ich za smieci.a zatrudniaja osoby niepelnosprawne czyli chore a nie w pelni okazy zdrowia
były pracownik 2011-12-29 19:08:55
Ja również pracowałem w firmie aba service, a konkretnie przez nich w auchan i...po niecałym półtorej roku moja współpraca z nimi zakończyła się, powodem podanym przez menagera auchan było, że nie potrafię wypełnić swoich obowiązków (mimo drugiej grupy robiłem wszystko co inni pracownicy, oprócz obsługi elektrycznych wózków), co uwazam jest krzywdzące...po nieprzedłużeniu mi umowy przyjęto dwie inne osoby,bo dla firmy mającej status zakładu pracy chronionej bardziej opłaca się przyjąć nowe osoby z grupą niż trzymać stare, a dodam jeszcze, że właśnie pod koniec umowy miałem dostać umowe na czas nieokreślony :)
NN 2013-12-10 15:45:40
Pracowalem w tej firmie w Inowroclawiu (usunięte przez administratora)Nawet stosuje się metode wręczania wypowiedzenia w dniu Mikolaja.(usunięte przez administratora)Ostrzegam wszystkich.
1
NN 2013-12-10 15:54:38
Szef tylko liczy ilosci makulatury nazbieranej licza się tony i reczny załadunek bez wozka widłowego a to ludzie niepełnosprawni.(usunięte przez administratora)
2
TT 2014-01-14 18:11:14
Rowniez zaczelam wspolprace z firma ABA service.Pracuje krotko i musze zrezygnowac.Mam II grupe a pracuje ciezko jako kasjerka w Auchan.Jest mi zdecydowanie za ciezko w tej pracy.Troche jestem zawiedziona.
P 2014-02-08 11:17:19
Ja pracuje w tej firmie od kilku miesięcy. Oczywiście w handlu. I nie mam przekonannia takiego pozytywnego że to jest to co chcę robić. Głównie dlatego że moje zdrowie coraz bardziej mi nawala ( druga grupa) Jest ciężko i trudno. Coraz bardziej skłaniam się ku temu by szukać czegoś innego no i nie jestem zadowolona ze współpracy z moim koordynatorem. Smsy i poczta to żaden kontakt.
Marek11678@interia.pl 2014-02-27 10:17:37
Witam pracowałem w tej firmie miesiąc temu i niemam w ogule przekonania dobrego w Siedlcach na ul Budowlanej 3a zakład się ten mieści zasada jest taka że nie wolno chorować pracowników tych starych trzymają latami a jak nowy dojdzie to maja za śmiecia podpierdalaczy pelno i kapusiów koordynator robi nagonke na pracowników i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma to czy dobrze się czujesz czy nie recznie są wżucane belki często mają po 120 kilo atmosfera niby w robocie dobra ale to jest tylko przykrywka ten kto niechce się grzebać w śmieciach i choć trochę się szanuje to niech nie idzie tam robić
1
Marek11678@interia.pl 2014-02-27 10:55:58
Chciałbym jeszcze dodać że tak jak napisało to kilka osób liczą tylko tony makulatury i ten z wąsami koordynator starszy gania do pracy tak jakby to by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakis a sam czerwony na mordzie od wypitego bimbru i panoszy się jakby to była jego firma szkoda gadać ludzie z pierwszej brygady są wpożądku a ci z którymi robiłem to podpierdalacze a te stare baby tylko morde drą i mają cie za nic przyjechały z wioski i rżną takie to przodowniczki pracy a brakuje w tej firmie kultury joby ślą co drugie słowo to k i ch szkoda gadać
Klaudia 2014-03-19 16:51:21
Ja sobie chwalę tą firmę. Jest to bardzo solidna firma, ponieważ gdy czegoś potrzebuje to od razu pomagają:)
1
***** 2014-06-15 19:32:23
Ja pracowałam w handlu 19 lat i nie spotkałam tak dobrej i solidnej firmy jak Aba Serwice,pracuję 2m-c w praktikerze w Rzeszowie jako kasjerka jestem bardzo,bardzo zadowolona i z warunków i zarobków.Polecam każdej osobie która jest z grupą.Rewelacja!!!
1
katarzyna1987 2014-07-05 12:31:03
witam wszystkich pracowałam w Auchan Katowice przez ABA-service byłam pracownikiem przez rok i 3 miesiące manager ka Auchan potraktowała mnie jak śmiecia dala mi dwutygodniowe wypowiedzenie bo potrzebowała pracownika na składanie biurek na "akcja szkoła " ze byłam przez ABA-service zatrudniona to można było mnie pozbyć pracy :( ale tak z firma ABA-service nie było żądnego problemu
3
cysiu88 2014-09-02 11:19:23
witam wszystkich :) jestem pracownikiem ABA już od stycznia br. i zatrudniony zostałem na 2 lata. W prawdzie pracuje w markecie OBI w Lipienicach k/Chojnic. Ogólnie jestem zadowolony z tej firmy. pierwszy mój pracodawca który szanuje swojego pracownika. Jak dotąd problemów z nimi nie miałem. Po za mną w tym markecie pracują jeszcze 4 osoby również zatrudnione w ABA. Jest ciężko bo tyramy wiecej niz normalni pracownicy i chcemy mieć podwyżkę!!!
niepelnosprawna28 2014-09-08 20:44:57
witam. Ta firma ma pomagac niepełnosprawnym w znalezieniu pracy. Owszem, może i pomaga, ale tym osobom które maja lewe orzeczenia o niepełnosprawności albo tym których niepełnosprawność jest niewidoczna. Osoby z widoczna niepełnosprawnością są pomijane w rekrutacji, olewa się je i traktuje jako gorsze. Moja koleżanka ma widoczną niepełnosprawność (widoczny defekt twarzy i wada wymowy) i mimo wyższego wykształcenia firma Aba-service ją olała i nie znalazła dla niej pracy tłumaczac to "niespotykana niepełnosprawnością i trudnością znalezienia zatrudnienia dla takiej osoby". Szukaja osób które w ogóle nie wyglądaja na niepełnosprawne, a a te naprawde chore z defektami maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] enada
luzak 2014-09-08 21:53:26
Niepelnosprawna a jak sobie wyobrażasz pracownika sklepu którego ciężko zroZumieć a do tego straszącego wyglądem?Nie chciałbym byc obsługiwany przez taka osobę. Też jestem ON ale ja mierzę zamiary na siły i skoro nie słysze to nie szukam pracy w sprzedazy. Twoja koleżanka może powinna szukać pracy jako sprzataczka a może jakaś praca w domu?
rowniez niepelnosprawny 2014-09-09 11:42:04
dokładnie, no nie dajmy sie zwariować. Przecież skoro oni maja praktycznie tylko oferty w handlu to jak mozna zatrudniac osobe z wada wymowy i defektem twarzy na stanowisku doradcy klienta np lub kasjera? Przeciez taki pracownik to wizerunek pracodawcy, pomijajac ze naraza sie na szykany i docinki ze strony chamskich klientow i ich dzieci. To pracodawca wiec sam najlepiej, wybiera osoby odpowiednie na dane stanowiska pracy, nie maja przeciez obowiazku zatrudniac wszystkich ktorych sie do nich zglaszaja. Moze koleazanka powinna poszukac pracy zdalnej z domu z komputera lub jesli ma wyksztalcenie na back office gdzie nie jest wyeksponowana na klientow. ja tak jak osoba powyzej w komentarzu nie chcialbym byc obslugiwany przez taka osobe
1
niepelnosprawna28 2014-09-10 10:36:06
Jakoś w Carrefour na kasie pracują osoby głuchonieme nie mówiące więc skoro migający moga pracować na kasie, gdzie przecież mają kontakt z klientem to niby dlaczego osoba z wadą wymowy, normalna, mówiąca nie może?Moja koleżanka była na rozmowie z przedstawicielem Aba-service dwa tygodnie temu i zdziwiło mnie to, że w Obi w Warszawie na kasach pracuja głuchoniemi i jakos ich Aba-service zatrudniło a mojej znajomej nie, mimo że mówi a jej wada wymowy to tylko nieznaczne seplenienie. Zenada....w Niemczech w sklepach pracuja nawet garbate i karzełkowate osoby i nikt nie robi problemu a w Polsce to chamstwo i prostactwo. Ja pracuję w sklepie i mój pracodawca tez burak bo nie chciał zatrudnic tej koleżanki....
luzak 2014-09-10 18:30:26
Niepelnosprawna28 dalej nie rozumiesz????? ON niesłysząca czy głuchoniema ma z reguły normalną twarz, często są to atrakcyjne fizycznie osoby, które mogą ładnym usmiechem i urodą zdziałać wiele. A osoba z oszpecona twarzą, chocby mówiąca już niestety odstrasza - taka prawda. To ja gdybym miał wybierać to juz wolalbym byc obsłuzony przez głuchoniema kasjerkę z ladna buzia i usmiechem niz przez mówiącą brzydka kobietę z jakims defektem. Ja mam dobrze bo pracuje u wujka w firmie ale wujek własnie ma sklep, ja pracuję w biurze sklepu i on mówi, że nigdy w zyciu nie zatrudniłby takiej osoby nawet w charakterze sprzataczki bo jak powiedział mój przedmówca pracownik to wizerunek firmy. Rada dla tej chorej koleżanki - załozyc swoją firmę albo pracować zdalnie bo niestety wątpie czy ktokolwiek ja zatrudni z taka niepełnosprawnością
niepelnosprawna28 2014-09-23 10:49:17
Taaa....moja przyjaciolka szukala pracy typu back office to z kolei sie doczepiali o lekka naprawdę wadę wymowy....na sprzataczke /pracownika produkcji kwalifikacje za wysokie, na zalozenie swej firmy kasy nie ma......Przyjaciolka jest dwa lata po studiach i w domu siedzi bo nikt jej nie chce do pracy przyjąć, a jak juz to do wykladania towaru za 4,50 netto....żenada.
kimjeses 2014-12-05 07:04:07
Cześć jestem pracownikiem w Aba Service i nie polecam tej firmy dlatego że wymaga się od Nas pracy w zakładach na poziomie osoby pełnosprawnej , brak podwyżek dopiero po roku czasu 50 zł śmieszne , brak bonów na święta też po roku czasu przepracowanym skandal tylko marne 200 zł
kamila1983 2014-12-19 18:53:55
Polecam wszystkim nowe ogłoszenie firmy ABA-Service. Szukają obecnie pracowników i warto się zainteresować tematem póki jeszcze trwa rekrutacja. Ktoś już ma doświadczenia na podobnym stanowisku w tej firmie? Zakład pracy chronionej zatrudni osoby ze znacznym lub umiarkowanym stopniem niepełnosprawności do pracy na stanowisk...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5738120?keywords=&region=
nodajspokoj 2014-12-22 10:01:13
kimjeses to co piszesz samo wystawia sobie swiadectwo. masz dodatkowa przerwe, urlop + 10 dni, opieke, czesto 7 godzinny czas pracy, jakas (choc niewielka) podwyzke i "marne" 200 zl na swiecia.... faktycznie taka firma to koszmar. Radze zmienic na inna jesli jest tak zle
1
Łukasz 2015-02-06 12:28:48
Jestem pracownikiem tej firmy i szczerze szukam innej pracy w normalnym zakładzie pracy. Co z tego że jestem osobą niepełnosprawną II grupy z powodu dysfunkcji wzrokowej. Pracuje na kasie jak normalna osoba i nikt tego nie docenia i nikt nie patrzy że osoby niepełnosprawne mają ciężko. Płaca masakra mieli zwracać za koszty dojazdu i co nic wykiwali mnie a nie wspomnę o premii która nigdy nie jest uzasadniona. Tyle kasy za nas dostają a G nam dają i co do tego wytłumaczą tak że i tak nie zrozumiesz o co chodzi. Mi nie chodzi o tą godzinę mniej skoro i tak pracuje jak normalny człowiek. Praca z ABA service jest do niczego.
xxx 2015-03-06 13:15:17
Zwracać za koszty dojazdu? pierwsze słyszę, a pracuje w ABA od 2010 roku. Pracuje na kasie, premie mam płatną 100% no chyba, że jestem na zwolnieniu albo sie pomyle na kasie i mam manko to wtedy odciagaja jak mam wiecej jak 25 zlotych. Nie jest zle, ale mogloby byc lepiej. Wiadomo ze kasa zawsze sie przyda i mogliby wiecej placic. ale pracuje 5 lat i gdyby bylo zle to juz bym nie pracowala.
Nitten 2015-07-03 09:48:54
Moja opinia o ABA SERVICE nie różni się od większości opinii na temat tej firmy. Zatrudniają osoby niepełnosprawne i to jest ok, ale płacą najniższą możliwą stawkę co już nie jest ok. Biorą osoby z niepełnosprawnością ruchową i każą im włazić na 4 piętro w starym budownictwie bez windy. Koordynator daje dwie różne odpowiedzi na ten sam temat w zależności czy zadajesz mu pytanie ustnie czy mailowo gdzie zostaje ślad. Przełamanie doby pracowniczej ma miejsce tylko wtedy gdy to pracownik chce przyjść na następny dzień wcześniej do pracy, jeżeli żąda tego pracodawca to dokumenty są zmieniane wstecznie.
Przewalają ludzi na przerwach twierdząc, że skoro pracujemy po 7 godzin to mamy tylko 15 min przerwy na posiłek, podczas gdy pełnosprawni pracujący po 8 godzin mają 30 min.
Wraz ze mną do pracy przyjęło się 10 osób, po 10 miesiącach pracy zostały 2 czyli ja i koleżanka. Ja zwalniam się z końcem miesiąca a koleżanka w połowie następnego.
Niestety, nie mogę tej firmy polecić jako przyjaznej niepełnosprawnym.
xxx 2015-07-03 13:31:11
A pracujesz w marketach, czy w czym dokładnie? Bo w markecie chyba nie wchodzisz na 4 piętro...? Oni maja tez sortownie w Warszawie na kursie w Otrebusach mowili to moze jestes mrówką i zbierasz smieci za tego 4 pietra? na 7 godzin jak pracujesz przerwa musi być 30 minut, mój koordynator to pilnuje. Jak byłam pare razy za krótko a na ewidencji widać to mnie opierdzielił i kazał iść na kawe żeby sie zgadzalo pol godziny bo potem problemy bedzie mial. Jak ja pracuje w Auchanie od 2010 roku to nie miałam złamanej normy dziennej. Pare razy jak sie zamienilam w grafiku z kolezanka to mialam z wieczora na rano ale potem wyszlo koordynator byl zly i juz tak nie robie.
Pełnosprawni jak pracują 8 godzin przerwę mają tylko 15 minut tak czy inaczej, także to nie prawda. Chyba, że są dobrze dogadani.
mmm 2015-07-05 09:28:58
Pracuję w firmie już dwa lata i jest extra firmą! bez problemu wszystko mi załatwiają,mili ludzie,pracuje w Selgrosie i tam praca też jest ciężka,ale daje radę. Teraz takie czasy,że prace się łapię jaka jest a nie wybrzydza...
Ania 2015-07-10 09:04:29
Ta firma jak i inne zatrudnia os. niepełnosprawne ale te po których nie widac niepełnosprawności. Koleżanka ma karłowatość plus wadę wymowy i jakos ani aba service ani inne firmy zatrudniające chorych nie są nią zainteresowane. Wiec jak niby pomagają skoro nie chca zatrudnić dziewczyny o wzroście 120 cm?!
martika 2016-09-13 22:16:28
aż mną zatrzęsło fundusz-srundusz !!!!!!!!!
pracowałam w jednym z marketów w Warszawie. przyj eta oczywiście byłam jako kasjer z gwarancją pracy na kasie po 7 godz. dziennie a jakie realia były to już wiadomo przynieś-podaj-pozamiataj. żadnego zwrotu za dojazdy, dofinansowania do leków itd. zwolniłam się na szczęście po miesiącu bo z obiecanych tfu gwarantowanych 2100+premia ( wg umowy) dostałam 1371 zł wypłaty-.
kpina i żenada !!!!!!!!!
Pani koordynator nie osiągalna, mająca w d.... osoby którymi miała się zajmować.
powiem tak oni bazują na zatrudnianiu nas osób niepełnosprawnych . bo my "frajerzy" bardzo pracy potrzebujemy. dostają kolosalne dofinansowania do takich pracowników z PEFRONu a nas traktują jak śmieci
znający firme 2016-09-20 14:12:14
ZFFRON działa dla pracowników po okresie próbnym. Jak przepracowałaś miesiąc to jakiego wynagrodzenia się spodziewasz ? Premia jest z jedno miesięcznym opóźnieniem więc dolicz sobie że dostaniesz ją z nastepnym wynagrodzeniem. No ale jak miałaś się o tym przekonać pracując miesiąc ?
damianek1986 2016-10-03 16:02:26
firma Aba service zle traktuja ludzi dwa razy pracowalem dla tej firmy i dwa razy byli zadowoleni mimo to nie przedluzyli mi umowy cwaniakuja na okresach probnych.
ed 2016-10-03 16:23:05
hej hej no w sumie uważam ze jednak zarobki powinny adekwatne do tego jakie się posiada umiejetnosci i jaki ma się miedzy innymi staz pracy mam racje?
kaleka 2016-10-27 17:38:13
ZFŚS nie działa, nikt go nie da przeczytać choć w umowie jest napisanie, iż zapoznałem się z jego treścią, ZFRON to loteria więc często się też nic z tego nie dostaje. Wolne pełnopłatne na wizytę u lekarza specjalisty to zapisy prawa o, których nikt nie słyszał. Zarobki niższe niż pracowników sklepu na tym samym etacie (w Auchan to była różnica 50 zł). także lepiej się zatrudnić na normalnych warunkach i dostać bony na święta, bo w tej firmie to jedynie garba można dostać.
Zostaw swoją opinię o ABA-Service - Otrębusy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABA-Service