Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DOM SAMOCHODOWY GERMAZ

Pracowałeś w firmie DOM SAMOCHODOWY GERMAZ i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2011-07-01 15:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Opiszę swoją przygodę z firmą Germaz i mam nadzieje ze kogoś uchroni to przed problemami. rozmowę kwalifikacyjną przeprowadzałem z dyrektorem [usunięte przez moderatora] który zapewnił mnie ze praca jest na umowę o prace i zarobki będą w wysokości 2200 zł netto i po okresie próbnym przejdę do serwisu forda lub nowego mitsubishi , okres próbny miałem na dziale produkcji specjalnej przy naprawie starych wojskowych Honkerów. Moim kierownikiem był [usunięte przez moderatora] - ignorant, alkoholik. Potrafi obciąć pół wypłaty bez uzasadnienia . Moje zatrudnienie okazało sie na umowę zlecenie a zarobki w granicach 1700 zł . dyrektor [usunięte przez moderatora] zbywał mnie głupimi tekstami a interwencja u prezesa [usunięte przez moderatora] była nieskuteczna. Prezes okazał sie takim samym ignorantem jak kierownik i dyrektor. Moja sytuacja nie jest odosobniona. w takiej samej sytuacji jest wielu pracowników tylko ze siedzą cicho bo mają zobowiązania finansowe i nie mogą walczyć o swoje. Cała moja historia w germazie skończyła się nagle bez jakiejkolwiek informacji o nieprzedłużeniu umowy. Dzień przed końcem umowy zostałem zapewniony przez kierownika [usunięte przez moderatora] że wszystko będzie dobrze i ironicznie zaprosił mnie do pracy. Dnia następnego rano 0 6.30 zapytał po co tu jestem skoro nie mam nowej umowy.ODRADZAM PODEJMOWANIA PRACY W TEJ FIRMIE BO JEST ONA TAK SAMO [usunięte przez moderatora] JAK WIĘKSZOŚĆ JEJ KIEROWNIKÓW I DYREKTORÓW . ZWYKLI PRACOWNICY SĄ TRAKTOWANI JAK CIEMNA MASA . NIGDY NIE MA Z KIM POROZMAWIAC I NIKT NIE PODEJMIE ŻADNEJ DECYZJI. DYREKTOR SROKA OBIECUJE WSZYSTKO NA ROZMOWIE A PÓŹNIEJ WSZYSTKO OKAZUJE SIĘ OBIETNICĄ BEZ POKRYCIA.
zdjecie uzytkownika
znawca firmy - 2012-01-10 20:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda, ta firma to jeden wielki dramat!!!
zdjecie uzytkownika
xXX - 2013-03-21 13:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dramat , to prawda, doszło do tego ,że firma z premedytacja nie wypłaca pracownikom pensji.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-12 07:32:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co GERMAZ wypłacilo w końcu wynagrodzenia czy to tak jest do dziś? wtedy zastanawiałem się nad aplikowaniem ale jakoś sie rozmysliłem ale do pomysłu wrociłem ;p wiec proszę o jakieś info
zdjecie uzytkownika
germaz - 2013-07-12 23:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest tak do dziś
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2013-08-02 15:00:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ile średnio zalegają? Jak wysokie sa opóźnienia, bo wczoraj był pierwszy, była pensja? Atmosfera jest chociaż ok? Pozdro dla germaz.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-14 07:06:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich zawiedzionych i niezadowolonych! Może najprościej będzie założyć własny salon z serwisem (koszt z zakupem działki w dobrym miejscu ok.12 milionów) i do roboty. Pokażcie nam, ignorantom, [usunięte przez moderatora], palantom jak się wzorowa prowadzi firmę. Wszyscy na umowy o pracę z podstwą ok. 3 tys. Plus godna premia min. 1,5 tys. Do tego koszty szkoleń, urlopów, lewych zwolnień, gratisowych usług serwisowych, wyposażenia w nowoczesny sprzęt i świetna pomoc socjalna dla rodziny, pakiety medyczne, itp. Nagrody świąteczne i co komu przyjdzie do głowy. Tylko szanowny niezadowoleni jak znajdziecie środki na to całe eldorado? Bo klient też chce jak najtaniej i dużo gratisów przy zakupie auta, usług itp. Państwo żąda podatki VAT 23 proc. Od kaźdej faktury, podatki lokalne, opłaty bez końca. Czy wiecie, że zysk w takich firmach przed podatkiem to ok.1 do 2 proc.? Oczywiście przy zaangaźowaniu własnej pracu. Zatem do roboty, szukajcie banków i powodzenia!
zdjecie uzytkownika
flotowiec - 2013-09-14 19:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
taaa, roboczogodzina w serwisie Forda to jakieś 300 zł, wymiana prostego rozrządu w mondeo 2.0 tdci jedynie 1900 zł, gdzie inny dobry serwis niezależny na tych samych częściach zrobi to za połowę ceny z fakturą i pocałowaniem z rączkę, sami sobie zabijacie biznes i tyle!!! O naciąganiu czasu pracy przy wymianie nawet nie wspomnę, bo liczą 5 roboczogodzin, a inne serwisy robią to samo w 3 godziny, dramat!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-16 15:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To kto rozlicza czas pracy mechaników w germaz? Wpisujecie sobie sami ile wymienialiście cześci, czy ogółem robiliście naprawę?
zdjecie uzytkownika
serwisancik - 2013-11-24 00:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jak sytuacja w germazie na dzień dzisiejszy? Wie ktoś jaka atmosfera w serwisie? Czy wypłaty są już na czas i kompletne? Pytam gdyż zastanawiam się nad przejściem na serwis...
zdjecie uzytkownika
heniek - 2013-12-03 21:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy nikt nic nie wie jak jest teraz w germaz? W ogóle rekrutują nowe osoby? Nie wiecie na jakie stanowiska najbardziej potrzebują?
zdjecie uzytkownika
anonimek - 2013-12-31 15:05:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
W Germaz atmosfera jest coraz lepsze bo zostali ludzie którym naprawdę zależy na robocie.
zdjecie uzytkownika
heniek - 2013-12-31 18:12:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
anonimek, a beda teraz może szukac do germaz, nie wiesz na jakie stanowiska? Coś dali fajnego w germaz w ramach świąt?
zdjecie uzytkownika
biker - 2014-09-27 15:37:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heniek - 2013-12-31 18:12:41]:
obecnie Germaz poszukuje do pracy u siebie mechaników samochodowych. Sam myślałem nad aplikacją na to stanowisko jednak zastanawia mnie jeszcze czy praca u nich polega na zwykłej mechanice czy też muszę znać się również na elektryce samochodów. Bo jeśli to drugie to niestety odpadam. Poratujecie informacją?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-11-28 06:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A propo krytyki - a może tak na umowę zlecenie za 1000 brutto?
zdjecie uzytkownika
... - 2015-02-04 14:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ - 2013-09-14 07:06:00]:
Nie trzeba od razu płacić nie wiadomo jakie pieniądze, warto zacząć od traktowania pracowników po ludzku, od zwykłego dzień dobry przy powitaniu, od własnej kultury osobistej, od traktowania ludzi po ludzku.. a tego w tej firmie zabrakło..
zdjecie uzytkownika
fiolecik - 2015-03-03 19:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [... - 2015-02-04 14:36:43]:
Coś się zmieniło? Słyszałem że ostatnio mówią juz dzień dobry.
zdjecie uzytkownika
branżowiec - 2015-03-03 19:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dyrektoruje jeszcze ten brodaty dyrektor podkupiony w Bielska?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DOM SAMOCHODOWY GERMAZ

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DOM SAMOCHODOWY GERMAZ?
Zadaj pytanie
alert