brak logo

DOM SAMOCHODOWY GERMAZ

Wrocław

Opinie o DOM SAMOCHODOWY GERMAZ

były pracownik 2011-07-01 15:12:39
Witam. Opiszę swoją przygodę z firmą Germaz i mam nadzieje ze kogoś uchroni to przed problemami. rozmowę kwalifikacyjną przeprowadzałem z dyrektorem [usunięte przez moderatora] który zapewnił mnie ze praca jest na umowę o prace i zarobki będą w wysokości 2200 zł netto i po okresie próbnym przejdę do serwisu forda lub nowego mitsubishi , okres próbny miałem na dziale produkcji specjalnej przy naprawie starych wojskowych Honkerów. Moim kierownikiem był [usunięte przez moderatora] - ignorant, alkoholik. Potrafi obciąć pół wypłaty bez uzasadnienia . Moje zatrudnienie okazało sie na umowę zlecenie a zarobki w granicach 1700 zł . dyrektor [usunięte przez moderatora] zbywał mnie głupimi tekstami a interwencja u prezesa [usunięte przez moderatora] była nieskuteczna. Prezes okazał sie takim samym ignorantem jak kierownik i dyrektor. Moja sytuacja nie jest odosobniona. w takiej samej sytuacji jest wielu pracowników tylko ze siedzą cicho bo mają zobowiązania finansowe i nie mogą walczyć o swoje. Cała moja historia w germazie skończyła się nagle bez jakiejkolwiek informacji o nieprzedłużeniu umowy. Dzień przed końcem umowy zostałem zapewniony przez kierownika [usunięte przez moderatora] że wszystko będzie dobrze i ironicznie zaprosił mnie do pracy. Dnia następnego rano 0 6.30 zapytał po co tu jestem skoro nie mam nowej umowy.ODRADZAM PODEJMOWANIA PRACY W TEJ FIRMIE BO JEST ONA TAK SAMO [usunięte przez moderatora] JAK WIĘKSZOŚĆ JEJ KIEROWNIKÓW I DYREKTORÓW . ZWYKLI PRACOWNICY SĄ TRAKTOWANI JAK CIEMNA MASA . NIGDY NIE MA Z KIM POROZMAWIAC I NIKT NIE PODEJMIE ŻADNEJ DECYZJI. DYREKTOR SROKA OBIECUJE WSZYSTKO NA ROZMOWIE A PÓŹNIEJ WSZYSTKO OKAZUJE SIĘ OBIETNICĄ BEZ POKRYCIA.
2
znawca firmy 2012-01-10 20:26:01
to prawda, ta firma to jeden wielki dramat!!!
1
xXX 2013-03-21 13:48:06
Dramat , to prawda, doszło do tego ,że firma z premedytacja nie wypłaca pracownikom pensji.
1
anonim 2013-07-12 07:32:14
i co GERMAZ wypłacilo w końcu wynagrodzenia czy to tak jest do dziś? wtedy zastanawiałem się nad aplikowaniem ale jakoś sie rozmysliłem ale do pomysłu wrociłem ;p wiec proszę o jakieś info
1
germaz 2013-07-12 23:00:54
jest tak do dziś
1
Jarek 2013-08-02 15:00:17
To ile średnio zalegają? Jak wysokie sa opóźnienia, bo wczoraj był pierwszy, była pensja? Atmosfera jest chociaż ok? Pozdro dla germaz.
2013-09-14 07:06:00
Witam wszystkich zawiedzionych i niezadowolonych! Może najprościej będzie założyć własny salon z serwisem (koszt z zakupem działki w dobrym miejscu ok.12 milionów) i do roboty. Pokażcie nam, ignorantom, [usunięte przez moderatora], palantom jak się wzorowa prowadzi firmę. Wszyscy na umowy o pracę z podstwą ok. 3 tys. Plus godna premia min. 1,5 tys. Do tego koszty szkoleń, urlopów, lewych zwolnień, gratisowych usług serwisowych, wyposażenia w nowoczesny sprzęt i świetna pomoc socjalna dla rodziny, pakiety medyczne, itp. Nagrody świąteczne i co komu przyjdzie do głowy. Tylko szanowny niezadowoleni jak znajdziecie środki na to całe eldorado? Bo klient też chce jak najtaniej i dużo gratisów przy zakupie auta, usług itp. Państwo żąda podatki VAT 23 proc. Od kaźdej faktury, podatki lokalne, opłaty bez końca. Czy wiecie, że zysk w takich firmach przed podatkiem to ok.1 do 2 proc.? Oczywiście przy zaangaźowaniu własnej pracu. Zatem do roboty, szukajcie banków i powodzenia!
flotowiec 2013-09-14 19:14:47
taaa, roboczogodzina w serwisie Forda to jakieś 300 zł, wymiana prostego rozrządu w mondeo 2.0 tdci jedynie 1900 zł, gdzie inny dobry serwis niezależny na tych samych częściach zrobi to za połowę ceny z fakturą i pocałowaniem z rączkę, sami sobie zabijacie biznes i tyle!!! O naciąganiu czasu pracy przy wymianie nawet nie wspomnę, bo liczą 5 roboczogodzin, a inne serwisy robią to samo w 3 godziny, dramat!!!
5
anonim 2013-09-16 15:56:36
To kto rozlicza czas pracy mechaników w germaz? Wpisujecie sobie sami ile wymienialiście cześci, czy ogółem robiliście naprawę?
serwisancik 2013-11-24 00:25:04
I jak sytuacja w germazie na dzień dzisiejszy? Wie ktoś jaka atmosfera w serwisie? Czy wypłaty są już na czas i kompletne? Pytam gdyż zastanawiam się nad przejściem na serwis...
heniek 2013-12-03 21:50:40
Czy nikt nic nie wie jak jest teraz w germaz? W ogóle rekrutują nowe osoby? Nie wiecie na jakie stanowiska najbardziej potrzebują?
anonimek 2013-12-31 15:05:43
W Germaz atmosfera jest coraz lepsze bo zostali ludzie którym naprawdę zależy na robocie.
3
heniek 2013-12-31 18:12:41
anonimek, a beda teraz może szukac do germaz, nie wiesz na jakie stanowiska? Coś dali fajnego w germaz w ramach świąt?
1
biker 2014-09-27 15:37:00
obecnie Germaz poszukuje do pracy u siebie mechaników samochodowych. Sam myślałem nad aplikacją na to stanowisko jednak zastanawia mnie jeszcze czy praca u nich polega na zwykłej mechanice czy też muszę znać się również na elektryce samochodów. Bo jeśli to drugie to niestety odpadam. Poratujecie informacją?
anonim 2014-11-28 06:53:42
A propo krytyki - a może tak na umowę zlecenie za 1000 brutto?
... 2015-02-04 14:36:43
Nie trzeba od razu płacić nie wiadomo jakie pieniądze, warto zacząć od traktowania pracowników po ludzku, od zwykłego dzień dobry przy powitaniu, od własnej kultury osobistej, od traktowania ludzi po ludzku.. a tego w tej firmie zabrakło..
fiolecik 2015-03-03 19:09:03
Coś się zmieniło? Słyszałem że ostatnio mówią juz dzień dobry.
branżowiec 2015-03-03 19:32:37
dyrektoruje jeszcze ten brodaty dyrektor podkupiony w Bielska?
kotełek 2015-06-20 03:04:57
Tego akurat nie wiem, ale znając pewnie tak, z takich stanowisk ludzie raczej często nie rezygnują. ale plusem dużym jest to, że przynajmniej raz na jakiś czas są nowe ogłoszenia o pracę, teraz na konstruktora można znaleźć. http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=®ion=Wroc%C4%B9%C2%82aw&oferta_opinie=gazetapraca.pl2117885
ola 2015-07-01 03:37:29
jak tam wygląda praca w biurze?
jupik 2015-09-15 04:42:02
@ola też właśnie jestem tego ciekawa hehe, dajcie znać, jak macie aktualne info i OBIEKTYWNE przede wszystkim, bo niestety czasem jak się opinie przegląda u jakiegoś konretnego pracodawcy to włos się na głowie jeży, po prostu powiedzcie jeśli macie jakieś wiadomości, a jak nie macie, to też powiedzcie co słyszeliście :D
1234 2016-01-25 06:35:23
Byly pracownik Germazu, panowie tam trzeba pracowac ,prowadzilem wraz z Mistrzem hail 2 linie remontowe Honkerow (mechanik)pracowalem ,dobrze zarabialem ,domowa atmosfera .Co za dupek wypowiada sie nie na temat P Dr Sroki, byl jednym z wielu myslacych w tym Domu ,Samochodowym Germaz, M
maciek 2016-01-29 04:10:19
Taki dramat jak Twoje XXX
maciek 2016-01-29 04:20:47
Chlopie po jakiej szkole jestes ile masz stazu pracy ,pisac umiesz ale czy rozumiesz co piszesz ?
maciek 2016-01-29 04:22:21
Chlopie po jakiej szkole jestes ile masz stazu pracy ,pisac umiesz ale czy rozumiesz co piszesz ?
Ricz 2016-02-01 14:13:54
Przynajmniej nie wkleja tego dwa razy @maciek, nie ma się co czepiać moim zdaniem, nie zawsze jest wszystko dla wszystkich logicznie, no i mówi się właściwie trudno
maciek 2016-02-06 06:14:39
Prosze ! zadaj pytanie ,tylko przed pytaniem pomysl CO WOGULE chcesz robic w zyciu
czołem 2016-02-06 12:51:09
według mnie nie trzeba specjalnych przemyśleń i rozkmin, by się tu zatrudnić.. Nikt mi nie powie, że Dom Samochodowy to niebanalna i oryginalna firma. Fachowości im nie ujmuję oczywiście :)
justi 2016-03-11 11:36:35
Firma DS Germaz robi bardzo ciekawe zabudowy na PS. Mozna sie wiele nauczyc. Polecam szczegolnie dla inzynierow i konstruktorow, ale na wysokie zarobki nie ma co liczyc. Brakuje rowniez szacunku dla pracownikow i szczerej z nimi rozmowy - to ze strony kierownictwa i zarzadu. Kiedys bylo inaczej, ale coz. Jezeli nie masz znajomosci, to duzo w tej firmie nie zdzialasz, a i zakres obowiazkow moze sie rozszerzac z roku na rok (glownie w administracji) przy tej samej pensji. Dobrze, ze pani pelnomocnik ds. personalnych odeszla - to byla pomylka i wyrzucone pieniadze w bloto. A atmosfera wsrod pracownikow jest dobra. Mimo wszystko pozostaje sentyment do tej firmy.
romek 2016-03-22 10:59:12
dlaczgo nie ma co liczyć na wysokie zarobki? mi sie wydaje, że jako Kierownik Działu Sprzedaży Flotowej Samochodów to całkiem dobrze można zarobić jednak.
ertg 2016-03-26 20:50:59
@romek no wiesz co powiem Ci ze zarobki to zaleza od wielu czynnikow miedzy innymi od obowiaizkow, od wyksztalcenia, doswiadczenia itp. no i od stanowiska
danielek 2016-03-28 20:53:46
Jeżeli ktoś ma wieksze ambicje i pragnie się rozwijać oraz kształcić to raczej własciciel nie będzie nikomu tego nie umożliwiał, raczej inwestują w kreatywne i ambitne osoby, wieć możesz zawsze awansować
gong 2016-03-30 21:05:13
Im większa kreatywność tym większa szansa, żeby znaleźć zatrudnienie @danielek, ale i tak zawsze warto wybierać się na rozmowy rekrutacyjne, bo może się komuś poszczęścić.
biker 2016-04-01 22:27:32
warto przede wszystkim dlatego żę łapie się doswiadczenie nawet w takich rozmowach kwalifikacyjnych na przyszłość. Dla przyszłych kierowników to mega istotne
Karol 2016-04-04 08:37:14
@biker dokładnie. Pamiętam swoje pierwsze rozmowy rekrutacyjne - stres, dukanie, a w konsekwencji zawsze wydawało mi się, że zrobiłem złe wrażenie. Praktyka czyni mistrza :)
Tymz 2016-05-04 08:42:31
W sumie nigdy na to nie patrzyłem w ten sposób, ale możesz mieć rację @Karol. Trzeba się dobrze zaprezentować na takiej rozmowie, jednak liczy sie też to, co mamy w swoim cv i głowie. Jak szukali specjalisty ds. sprzedaży produktów finansowych i ubezpieczeniowych to pamiętam, że wymagali 2 lat doświadczenia.
romek 2016-05-16 23:29:44
hejo! nie wiem czy wiecie ale szukają kogoś jako Specjalista ds. Sprzedaży Produktów Finansowych i Ubezpieczeniowych
Art 2016-07-15 10:58:23
Witam
Jako były pracownik, bardzo polecam prace w Germazie. Stała kadra trzyma się od lat, fajna atmosfera, zmieniają się tylko spadochroniarze, co pracują po 0,5 roku i wszędzie im nie pasuje, a tak naprawdę nie chce im się pracować. Fakt pensje są w ratach tak mniej więcej na 10, 20, ale można się dogadać i jeśli porozmawiasz z dyrektorem, że masz kredyt, to dostaniesz całość na 10. Pensję są moim zdaniem wyższe niż te, które obowiązują na rynku Wrocławskim. Nie ma wyścigu szczurów, zawsze można się dogadać jeśli chcesz wolne, a i jakiś samochód szef na wekeanad pożyczy jak poprosisz. Gdyby sytuacja mnie nie zmusiła i nie musiałbym się przeprowadzić dalej pracował bym w Germazie. Bardzo dobrze wspominam ten czas, pracowałem jako mechanik na serwisie
Art 2016-07-15 10:58:54
Witam
Jako były pracownik, bardzo polecam prace w Germazie. Stała kadra trzyma się od lat, fajna atmosfera, zmieniają się tylko spadochroniarze, co pracują po 0,5 roku i wszędzie im nie pasuje, a tak naprawdę nie chce im się pracować. Fakt pensje są w ratach tak mniej więcej na 10, 20, ale można się dogadać i jeśli porozmawiasz z dyrektorem, że masz kredyt, to dostaniesz całość na 10. Pensję są moim zdaniem wyższe niż te, które obowiązują na rynku Wrocławskim. Nie ma wyścigu szczurów, zawsze można się dogadać jeśli chcesz wolne, a i jakiś samochód szef na wekeanad pożyczy jak poprosisz. Gdyby sytuacja mnie nie zmusiła i nie musiałbym się przeprowadzić dalej pracował bym w Germazie. Bardzo dobrze wspominam ten czas, pracowałem jako mechanik na serwisie
makrela 2016-08-15 16:14:29
@romek ty weź prosze zainwestuj w okulary, weź sobie otwórz to ogłoszenie o prace na to stanowisko pracy pracy i spójrz na datę - tak, wzrok cię nie myli - temat nieaktualny, oferta jest ze stycznie tego roku
alek 2016-08-29 07:06:49
Skoro tak to nie ściemniajcie pracowników,i nie obiecujcie nowo zatrudnionym złotych gór,to jest zwykłe oszustwo,twoja firma twój problem ,ale ludzi nie oszukuj bo kiedyś dostaniesz kosę w żebra cwaniaczku.
zmęczony 2016-09-09 12:03:59
Nadal tak jest
1
zzz 2016-09-09 23:08:16
@ zmęczony - nadal jest jak? doprecyzuj swoją wypowiedz
Zostaw swoją opinię o DOM SAMOCHODOWY GERMAZ - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DOM SAMOCHODOWY GERMAZ