Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o GERMAZ

Pracowałeś w firmie GERMAZ i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2011-07-01 15:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Opiszę swoją przygodę z firmą Germaz i mam nadzieje ze kogoś uchroni to przed problemami. rozmowę kwalifikacyjną przeprowadzałem z dyrektorem [usunięte przez moderatora] który zapewnił mnie ze praca jest na umowę o prace i zarobki będą w wysokości 2200 zł netto i po okresie próbnym przejdę do serwisu forda lub nowego mitsubishi , okres próbny miałem na dziale produkcji specjalnej przy naprawie starych wojskowych Honkerów. Moim kierownikiem był [usunięte przez moderatora] - ignorant, alkoholik. Potrafi obciąć pół wypłaty bez uzasadnienia . Moje zatrudnienie okazało sie na umowę zlecenie a zarobki w granicach 1700 zł . dyrektor [usunięte przez moderatora] zbywał mnie głupimi tekstami a interwencja u prezesa [usunięte przez moderatora] była nieskuteczna. Prezes okazał sie takim samym ignorantem jak kierownik i dyrektor. Moja sytuacja nie jest odosobniona. w takiej samej sytuacji jest wielu pracowników tylko ze siedzą cicho bo mają zobowiązania finansowe i nie mogą walczyć o swoje. Cała moja historia w germazie skończyła się nagle bez jakiejkolwiek informacji o nieprzedłużeniu umowy. Dzień przed końcem umowy zostałem zapewniony przez kierownika [usunięte przez moderatora] że wszystko będzie dobrze i ironicznie zaprosił mnie do pracy. Dnia następnego rano 0 6.30 zapytał po co tu jestem skoro nie mam nowej umowy.ODRADZAM PODEJMOWANIA PRACY W TEJ FIRMIE BO JEST ONA TAK SAMO [usunięte przez moderatora] JAK WIĘKSZOŚĆ JEJ KIEROWNIKÓW I DYREKTORÓW . ZWYKLI PRACOWNICY SĄ TRAKTOWANI JAK CIEMNA MASA . NIGDY NIE MA Z KIM POROZMAWIAC I NIKT NIE PODEJMIE ŻADNEJ DECYZJI. DYREKTOR SROKA OBIECUJE WSZYSTKO NA ROZMOWIE A PÓŹNIEJ WSZYSTKO OKAZUJE SIĘ OBIETNICĄ BEZ POKRYCIA.
zdjecie uzytkownika
znawca firmy - 2012-01-10 20:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda, ta firma to jeden wielki dramat!!!
zdjecie uzytkownika
xXX - 2013-03-21 13:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dramat , to prawda, doszło do tego ,że firma z premedytacja nie wypłaca pracownikom pensji.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-12 07:32:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co GERMAZ wypłacilo w końcu wynagrodzenia czy to tak jest do dziś? wtedy zastanawiałem się nad aplikowaniem ale jakoś sie rozmysliłem ale do pomysłu wrociłem ;p wiec proszę o jakieś info
zdjecie uzytkownika
germaz - 2013-07-12 23:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest tak do dziś
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2013-08-02 15:00:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ile średnio zalegają? Jak wysokie sa opóźnienia, bo wczoraj był pierwszy, była pensja? Atmosfera jest chociaż ok? Pozdro dla germaz.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-14 07:06:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich zawiedzionych i niezadowolonych! Może najprościej będzie założyć własny salon z serwisem (koszt z zakupem działki w dobrym miejscu ok.12 milionów) i do roboty. Pokażcie nam, ignorantom, [usunięte przez moderatora], palantom jak się wzorowa prowadzi firmę. Wszyscy na umowy o pracę z podstwą ok. 3 tys. Plus godna premia min. 1,5 tys. Do tego koszty szkoleń, urlopów, lewych zwolnień, gratisowych usług serwisowych, wyposażenia w nowoczesny sprzęt i świetna pomoc socjalna dla rodziny, pakiety medyczne, itp. Nagrody świąteczne i co komu przyjdzie do głowy. Tylko szanowny niezadowoleni jak znajdziecie środki na to całe eldorado? Bo klient też chce jak najtaniej i dużo gratisów przy zakupie auta, usług itp. Państwo żąda podatki VAT 23 proc. Od kaźdej faktury, podatki lokalne, opłaty bez końca. Czy wiecie, że zysk w takich firmach przed podatkiem to ok.1 do 2 proc.? Oczywiście przy zaangaźowaniu własnej pracu. Zatem do roboty, szukajcie banków i powodzenia!
zdjecie uzytkownika
flotowiec - 2013-09-14 19:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
taaa, roboczogodzina w serwisie Forda to jakieś 300 zł, wymiana prostego rozrządu w mondeo 2.0 tdci jedynie 1900 zł, gdzie inny dobry serwis niezależny na tych samych częściach zrobi to za połowę ceny z fakturą i pocałowaniem z rączkę, sami sobie zabijacie biznes i tyle!!! O naciąganiu czasu pracy przy wymianie nawet nie wspomnę, bo liczą 5 roboczogodzin, a inne serwisy robią to samo w 3 godziny, dramat!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-16 15:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To kto rozlicza czas pracy mechaników w germaz? Wpisujecie sobie sami ile wymienialiście cześci, czy ogółem robiliście naprawę?
zdjecie uzytkownika
serwisancik - 2013-11-24 00:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jak sytuacja w germazie na dzień dzisiejszy? Wie ktoś jaka atmosfera w serwisie? Czy wypłaty są już na czas i kompletne? Pytam gdyż zastanawiam się nad przejściem na serwis...
zdjecie uzytkownika
heniek - 2013-12-03 21:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy nikt nic nie wie jak jest teraz w germaz? W ogóle rekrutują nowe osoby? Nie wiecie na jakie stanowiska najbardziej potrzebują?
zdjecie uzytkownika
anonimek - 2013-12-31 15:05:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
W Germaz atmosfera jest coraz lepsze bo zostali ludzie którym naprawdę zależy na robocie.
zdjecie uzytkownika
heniek - 2013-12-31 18:12:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
anonimek, a beda teraz może szukac do germaz, nie wiesz na jakie stanowiska? Coś dali fajnego w germaz w ramach świąt?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GERMAZ
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski