brak logo

TAXI 4 YOU Szczecin

Szczecin

Opinie o TAXI 4 YOU Szczecin

Mirek 2009-10-26 20:53:56
Najgorsza korporacja w szczecinie to właśnie t4y. straszni kierowcy,
jeździłem z nimi dużo aż do dzisiaj. kierowca cham(cały w
tatuażach), infantylne słownictwo aż dziecko się bało!!! JAK ONI
DOBIERAJĄ PRACOWNIKÓW!!! jeden z kierowców wymusza szkodę
łamiąc przepisy drogowe . uwaga na nr boczny 319
TO JEST MOJA OPINIA
1
agelika 2009-11-09 19:21:53
Najlepsza firma i najlepsze warunki pracy w szczecinie, rzeczywiście szef ma zasady, oczywiście że są kary ale jakby ich nie było to taksówkarze robiliby co chcieli , bez skrupułów oszukiwaliby klientów , jeździli starymi trupami i oczywiście uważaliby to wszystko za normalne i nie daj bóg żeby szef im w tym przeszkadzał. Bardzo dobra nowoczesna firma , dobre płace i dużo reklamy.
taximi 2009-11-09 19:31:40
Pracujemy z moimy chłopakiem w tej firmie już pare lat ja na bazie on jako kierowca, warunki pracy super, z tego co sie orientuje to mamy najlepsze płace w tej branży w szczecinie , czasami jest ostro ale nie narzekam coś za coś.Mój chłopak tez jest zadowolony wie że jeździ w najlepszej korporacji , zawsze powtarza że jak ktoś chce zarobić to tylko tu.wszystkim tym co narzekają życzę żeby zaczęli szanować zasady albo poszli oszukiwać gdzie indziej np do city albo mixów.
1
Neutral 2009-12-13 17:55:26
Jezdzilem w tej korporacji jakis czas ito co tam wyczyniaja tak zwane bazowe lub jak kto woli panie dyspozytorki choc osobiscie uwazam ze trafna nazwa bylo by ksiezniczki ale do rzeczy panie owe zamiast praca zajmuja sie ploteczkami i kompletni nie sluchaja jak kierowcy co do nich mowia wymyslaja jakies kary lub jakies inne bzdury a jak im sie prubuje uwage zwrocic to po jakims czasie wysle takieg kierowce na tak zwana mine a jezeli ktos wpadnie na pomysl poinformowac o takich praktykach ich szefa to lepiej niecch odrazu zmieni grupe bo caly ten szef to tylko vkase umie zdzierac a pani ksiezniczka pracuje dalej.a kierowcow ktorzy jakby niebylo na jej pensie zarabiaja traktuja maja za popychadla ot taka to prawda o tej dziwnej grupie.
kierowca t4y 2010-09-11 16:35:28
Tak jak Wcześniej napisała Pani która pracuje na bazie, a jej chlopak jest kierowcą, takie rzeczy dzieją się w tej firmie, a dobrze jest tylko im... dziewczyna oddaje bokiem dobre zlecenia swojemu chłopakowi, a uczciwi kierowcy robią kursy po 5 zł... tak się w tej firmie dzieje...
1
kierowca taxi 2011-03-26 10:03:08
zgadzam sie z przedmowca,walki ,kary i zamydlanie oczu w tej firmie,to standart.abstrachujac kiedys taryfiarz,to byl pan,zarabial na dom,na rodzine,na nowe auto.mogl sobie pozwolic na wczasy itp.niestety teraz wystarcza ledwo na potrzeby dnia codziennego.tak dzilaja szefowie firm taxi,ktorzy powinni zmieniac stawki wraz ze wzrostem cen paliw i innych,czego nie robia i daza tym samym do tego,bysmy zbankrutowali i zrezygnowali z naszych dzialalnosci by pozniej moc posiadac firme,ktora bedzie zatrudniac pracownikow za marna pensje a pieniazki,ktore bedzie placil klient w taryfie beda w calosci przekazywane do firmy.nastepstwa prowadzenia takiej firmy beda na niekorzysc klienta poniewaz taki kierowca nie bedzie dbal o dobro klienta,bo i tak dostanie wyplate.nie wspomne juz o cenach,bo wtedy,to szef takiej firmy bedzie podnosil i to nie regulujac cenami paliw na przyklad tylko wedlug wlasnych potrzeb,bo to bedzie jego kasa.takie widze rokowania na przyszlosc jak taryfiarze w tym i ja beda dawali sobo tak pomiatac.niestety sam nic nie zdzialam..smutne ale przwdziwe..pozdrawiam !
Bronek 2011-12-14 23:14:17
Kierowcy są sami sobie winni, że dają się tak traktować.Ja w życiu bym tam nie chciał pracować.Znam dużo kierowców co kiedyś jezdzili w 4 you a teraz plują na tą firmę.Skoro lubicie wyzysk to wasza sprawa.
kierowca taxi4you 2012-03-07 21:13:38
Widać, że nie masz pojęcia, oddaje się tylko dobre kursy czyli te stałych klientów, pozatym na dobre kursy często klienci pytają o ceny z góry, zamawiają taxi z wyprzedzeniem... i tak to się dzieje. Z uczciwością najczęściej nie ma to nic wspólnego. Celowo piszę najczęściej, bo zdarzają się uczciwe układy bazowa-kierowca, tylko ja w 4you spotkałem tylko nieuczciwe.
jaro 2012-06-05 19:39:57
NIe martw sie [usunięte przez moderatora] podniosi baze o 30 zl to juz 460 zl...kasa musi sie zgadzac,50000zl na czysto co miesiac...a nam zlotowom zebysmy podniesli o kilka groszy rzaluje,najtaniej w calej Polsce 2,99 w innych miastach najnizej 5,99...
2
piotr taxi Opole 2012-08-11 12:12:13
U mnie podobna sytuacja jeżdze na taxi 3 lata startowe 4,50 ale kursy tak [usunięte przez moderatora] z przeproszeniem 7-6-8 zł jezxdze tez dla prywatnego w sumie u nas jezdzi 45 taksowek u nas problem wiekszoci polega na bardzo dobrych kursach tzn kto je dostaje wybrane numery nie bede sie rozpisywał ale klika składa sie z 6 osób wrocław,pyzowice,kluczbork,inne duże strefy odkąd pracuje we firmie nigdy nie dostałem żadnego konkretnego kursu.Składki na baze to około 260zł współczuje wam tej sytuacji co macie ale u nas też nie lepiej tym bardziej że z chłopakami mamy czarno na białym jak to kolesiostwo nasze jeździ każdy wkurzony i afera sie zrobiła człowiek ledwo dniówki wyrabia 150zł a oni sobie jeżdzą na kursy u na już kilku odeszło ale co z tego jak zaraz uzupełnił nowymi driverami którzy za 2 lata stwierdzą o co chodzi :((sam odchodze ztej firmy bo ide to firmy która ma normalny zarząd,zebrania,itd i kursy należa sie każdemu a wtej firmie straciłem tylko czas i kupe pieniedzy no i auto za smieszne kwoty
driver 2012-11-21 11:43:07
...każdy ma prawo do własnego zdania,wiec ja też.Wiem że nie jest lekko ale nie narzekam bo innym jest gorzej.Jeżdżę w 4You od kilku lat(wcześniej Szczecin Taxi) i nie mam powodów do narzekań.Ci co narzekają zawsze będą niezadowoleni.Pana Ciarkę znam od 20 lat i nie mam mu nic do zarzucenia.Jest przedsiębiorczy i dobrze prowadzi swoją firmę.Czy ktoś zastanawiał się dlaczego 4You w kilka lat podbiła rynek i stała się jedną z najlepszych korporacji w mieście?.Znam wielu taksówkarzy i wiem że każdy ma swoją opinie ale najgorsi są ci co nie umieją się przestawić na inne myślenie.Im się wydaje że jak nie zainwestują w siebie to będzie jak dawniej tzn będą dalej oszukiwać klientów,jeżdzić brudnym i starym autem,w środku smród nie tylko od papierosówa kierowca też nieświerzy bo zapomniał się umyć i nieuprzejmy.Najlepiej dla nich to żeby paliwo było za darmo,bazy nie płacić a klienci bedą sie do nich pchali.Żal mi ich ale to nie mój problem,pozostało im tylko narzekać.
driver 2012-11-22 09:23:02
...w naszym mieście Szczecin rada miasta rok temu nie zgodziła się na propozycje podwyższenia stawek a np w Katowicach zwolniono stawki i nie ma górnego limitu,tam jest wolny rynek i tak np na postoju przy gł. dworcu PKP stawki to 10 zł start/4zł km.Oczywiście nie skorzystałem z ich usług tylko zamówiłem telefonicznie gdzie stawki to 5zł start/2zł km.Zgadzam się z tym że cena za start powinna u nas w Szczecinie być wyższa.Stawka za kilometr w korporacjach jest na podobnym poziomie w całej Polsce .Jednak to prezesi 4You i City ustalili stawki startowe na poziomie 2,99. Jeśli oni tego nie zmienią to tak będzie.Jeden i drugi boi się podnieść bo wiedzą że nie ma solidarności i inne korporacje tego nie zrobią bo maja gorszą flotę i obsługę więc ceną chcą przyciągać klienta.
hmm 2012-12-27 10:08:46
to jak to jest, że macie tak niskie stawki, a licznik bije jak szalony, albo wy tak jezdzicie, w city tez, ze i tak ze srodmiescia do centrum placi sie nie mniej niz 15 zl - jak w wawie, ale tak taksowkarz JEDZIE, a nie kombinuje
hedon 2013-05-09 07:53:03
W całej Polsce WSZYSCY właściciele korporacji taxi co dwa lub trzy lata podnoszą stawki (wiadomo inflacja ) i jakoś nie boją się odpływu klientów.A w Szczecinie dwaj panowie (właściciel city i 4 you ) ani o tym myślą.Pytanie brzmi - kto ma rację ? ci dwaj panowie czy cała reszta właścicieli korporacji ? Logicznym jest że jeśli taka sytuacja utrzyma się jeszcze kilka lat to w całym kraju start wynosić będzie około 10 zł. a u nas 3. Może wtedy odpowiedni urząd zainteresuje się tą sprawą.Bo logika ekonomii w tym przypadku podpowiada że coś jest tu nie tak.Żal mi tylko kierowców.Ci co kiedyś ustawiali się o 9 dziś zaczynają o 7.Dopóty dzban wodę nosi dopóty ucho się nie urwie.Nic nie trwa wiecznie panie Ciarka
2
ex 2013-06-22 18:22:53
jasne, pracowal ktoś... no ale zaczynajac od poczatku... wlasne auto nie jest konieczne, tylko jak nie bedziesz miał własnego auta to bedziesz jeździł od 7 do 22 przez pięć dni w tygodniu, nocki z piatku na sobote, z soboty na niedziele, kazde świeto itd... i wyjdziesz na tym 1600 - 2200 do reki , jak dobrze Ci pójdzie
wkurz 2013-10-07 17:50:43
wszędzie jest tak samo. Jeżeli jeździsz jak poj... to zarobisz... Ludzie nawet nie chcieliby wiedzieć wsiadając do taksówki ile ten koleś ma godzin jazdy za sobą w tym dniu. Ja nazywam takich hienami bo czy ktoś normalny może siedzieć w aucie np 16 godzin i dalej wozić ludzi?... Kolesie wyjeżdżają do pracy w sobotę rano i potrafią zjechać w niedzielę wieczorem... Potem wozi taki nieprzytomny ludzi i do tego śmierdzi...Jeśli nastawisz się na 12-14 godzin pracy dziennie (7 dni w tygodniu) to wyjdziesz może 4000 na rękę. Teraz odlicz sobie od tego pieniądze na naprawy i fundusz na nowy samochód po jakimś czasie. Na taryfie sypie się momentalnie. Ludzie niczego nie szanują wsiądzie ci taki za 4-5 zł i jeszcze [usunięte przez moderatora] drzwiami na do widzenia jakby w stodole całe życie mieszkał. Ceny są jakie są szacunku do ludzi też nie więc zdarza się kilka osób dziennie za 5 zł bo po co się będzie pchał tramwajem jak ma taniej :D Nie ładuj pieniędzy w dobry samochód bo po prostu może nie powinienem tego mówić ale szkoda dobrego na taką klientelę... Sami pasażerowie są też nieźle poj.... nie chcą zapinać pasów bo po co albo wsiadają z dzieckiem i mówię mam fotelik a oni nie potrzymam :D paranoja tylko jak coś się stanie to będziesz miał odsiadkę bo podać ciebie do sądu na pewno się nie zawahają ... Praca fajna bo nie masz żadnego idioty bezpośrednio nad sobą na co dzień ale ja już patrzę jak stąd uciec bo zdecydowanie więcej jest minusów. W sobotę po 12 to już zaczyna się wieś na całego z ludzi wychodzi takie bydło , zresztą sam się przekonasz... Najlepsze jest to że jak starasz się mieć zawsze czysto i pachnąco w samochodzie to i tak trafisz kurs rano do przedszkola za 5 zł z mamusią z dzieckiem. Dzieciak przeryje ci się po tylnej kanapie w [usunięte przez moderatora] bucikach i wszystko do czyszczenia bo wstyd ludzi wozić... Nie mówiąc już o burakach których wieziesz za 10 zł i potrafią zlać się w fotel. Ludzie mówią że koło 4000 to dużo ale w ogóle nie myślą o tym że dojeżdżasz auto na maxa. Ostanio miałem kurs za 7 zł a babka do mnie co tak dużo bo zazwyczaj płaci 5,50 po prostu ręce opadają...Jeżeli masz propozycję innej pracy to nawet nie próbuj bo będziesz żałował...
3
wkurz 2013-10-07 18:03:28
dodaj jeszcze tylko , że te 4000 koła zarobisz jeżdżąc 7 DNI W TYGODNIU bez ani jednego dnia wolnego w miesiącu więc sobie przelicz czas pracy i koszta jakie ponosisz aby te 4000 zarobić bo jak posiedzisz przez kilka dni po 14 godzin za kółkiem to szybko wylądujesz na rehabilitacji...
4
PASAŻER 2013-10-07 18:23:52
Mam znajomych taxówkarzy i wiem od nich wiele - że dyspozytorki za opłata sprzedają KURSY !!!
3
wkurz 2013-10-07 18:44:41
oczywiście podobno taka sytuacja była w city szef się dowiedział i kilka osób poleciało. Taksówkarze z tego co słyszałem płacili bazowym i zlecenia mieli na lewo. Ja sam miałem taką sytuację w czerwcu lub w lipcu nie pamiętam, że odwiozłem klientkę pod dom. Wcisnąłem wolny i byłem jedyny w rejonie więc naturalnie pierwszy. Nigdzie nie odjeżdżałem bo nie wiedziałem gdzie dostanę zlecenie. Widze na tablecie, że zrobiła się za mną kolejka. Nagle ta dziewczyna wychodzi i wsiada do mnie. Mówi że przed chwilą zamawiała a ja frajer na to , że nie dostałem zlecenia więc nie będę komuś podbierał. Nagle podjeżdża szanowny kolega z city w zielonej octavii 1 i zabiera dziewczynę. Byłem tak zaskoczony , że nie zareagowałem a powinienem zrobić awanturę na bazie bo to dowód , że kursy idą na lewo!!! Jak będąc pierwszy w kolejce i pod domem klientki nie dostaję zlecenia ?:D
9
wkurz 2013-10-07 18:49:04
druga sytuacja niedawno :D mam dyżur. Jestem drugi o godzinie 5:55 rano. O 6:30 wskakuję jako pierwszy . 6:45 pojawia się numer przede mną którego wcześniej wogóle nie było na liście :D dzwonię na bazę i pytam się grzecznie o co kaman. Pani zaraz wyjaśni. Przychodzi powiadomienie był po minie :D i co dojechanie do klienta i czekanie na niego i co najlepsze skapowanie się , że ktoś zrobił chamski kawał zajęło mu 50 minut :D hahaha ja nie wiem za kogo oni nas uważają :D
3
taxi 2013-10-29 17:46:07
ludzie a może dogdałoby się 4you z city i ogólny straj zrobić przecież ci kolesie są zależni od nas a nie my od nich. Tu nie trzeba wcale czekać 2 tygodni , żeby zobaczyli ze nie płacimy bazowego wystarczy dzień lub dwa nie będą mieli kogo wysyłać i ze strachu przed ucieczką klientów zmienią startowe... ile stracimy 200? 400 ? przy wyższym startowym zaraz się to odrobi LUDZIE przecież to są wasze pieniądze czemu wam na nich nie zależy !!! nie dajmy się stłamsić bo to my jesteśmy tutaj pracodawcami nie oni!!!
12
pasażerka 2013-12-13 19:34:40
Jeżdżę z Taxi 4 You już od dłuższego czasu - na początku z powodu dobrych opinii, teraz przede wszystkim dlatego, że istnieje możliwość płacenia kartą.
Jeszcze jakiś czas temu bardzo miło było mi podróżować z Taxi 4 You - kierowcy byli mili, kulturalni, wszystko jak należy.
Jednak to się zmieniło;
- mam wrażenie, że wszyscy porządni kierowcy uciekli do innych korporacji. Teraz widzę praktycznie, samych "byczków", którzy (bardzo mi przykro) z wyglądu przypominają kryminalistów
- już wielokrotnie spotkałam się z krytyką od kierowców, ponieważ płacę kartą - nieprzyjemne komentarze, narzekania itd (a przecież idąc do tej pracy wiedzieli, że firma, która ich zatrudnia, właśnie z powodu możliwości płacenia kartą przyciąga do siebie klientów)
- nieprzyjemne komentarze trafiły mi się również, ponieważ miałam czelność wejść do taksówki z parasolką (a nie leżała na siedzeniu - trzymałam ją w ręce)
- kiedy kierowca został poinformowany, że jego sposób zachowania mi się nie podoba i dobrze, że mam nr jego taksówki odpowiedział, że "w takim razie jeszcze się spotkamy".

Darzę Taxi 4 you sentymentem ale podróże z tymi kierowcami kojarzą mi się jedynie ze stresem i nieprzyjemnościami :(
5
zlośliwa 2014-02-07 10:16:28
Podobno taksówkarze jeżdżą po tyle godzin dziennie,a zobaczcie że jeszcze maja czas popisać na takich forach i udawać pasażerów :)Ludzie jesteście żałośni zajmijcie się swoim życiem a nie głupotami,bo pisząc na forach o bzdurach marnujecie czas.Po pracy na taksówce zamiast siedzieć i pisać takie bzdety i palić freda że jesteś klientem proponuje zabrać żonę i dzieci na spacer!!!!
1
On 2014-02-09 16:06:47
Sto lat w taksówce dla szefa Taxi 4 You. Dzisiaj ma urodziny!!
do zlośliwej 2014-02-14 21:53:21
heh dajesz rady innym a sama ślęczysz przed kompem i czytasz komentarze...po drugie twój nick odnosi się do ciebie idealnie bo jad zaślepił ci myślenie :D mamy takie czasy , że komentarz można dodać by z tableta :D (usunięte przez administratora)
taksówkarz 2014-02-18 23:04:56
przeczytałem te wasze komentarze i powiem tylko tyle, że współczuje tym wszystkim, którzy jeżdżą w korporacjach i zrzeszeniach ... ja jestem wolnym strzelcem bo nie należę to żadnej ... moja korporacja to ja :) naprawdę bez większych problemów można trochę zarobić... te korporacje żyją dzięki Wam ... Wasz los jest w waszych rękach ... Pozdrawiam kolegów i koleżanki z taxi :)
1
zielony 2014-03-19 20:06:20
witam.bolączką tego wszystkiego jest to że, jlość klientów nie starcza na ilość taksówek w korporacj 4 you.
kolodziej 2014-05-22 04:16:02
w taxi for u zarząd powinien sie przyjerzec taksowkarzom. ostatnio wracala moja dziewczyna i nie chcial jej serwer przyjac karty to taksowkarz bezczelnie wylaczyl czytnik kart i podwiozl ja pod bankomat po czym kase wzial do kieszeni a moja dziewczyne zostawil pod bankomatem. wspoczulje osobom zajmujacym sie tym ineterese, bo zatrudnili ludzi ktorzy ich okradaja.. ten incydent mial zajcie 22.05.14r. o 4:00 mniej wiecej. samochod byl srebrny. tyle wiem od poszkodowanej.
1
stanowczo za mało taxi 2014-06-29 06:28:35
Ja proponuję Panu Ciarce, żeby jeszcze przyjął ze 100 taxówek, bo nie w każdym rejonie jest piętnastu oczekujących na zlecenie. Brak słów przychodziłem do korporcji kilka lat temu i dało sie zarobić, a teraz ? kursy po 5 zł i czekanie na kurs po 30 min/1h co to w ogole ma byc ? zastanawiam się za co się płaci 500 zł miesięcznie. Ogolnie Firma żenująca, wprowadza nie miłą nerwową atmosfere między dyspozytorkami a kierowcami, szef patrzy tylko na swój biznes 50.000 miesiecznie to już mało....szef cie nie szanuje, klienci tak samo wsiądzie ci i masz z usmiechem na twarzy jechac z takim zwierzęciem 500 m. tylko spróbuj skomentować że krótki kurs. stanowczo odradzam pracę w tej żałosnej korporacji
1
TAKSA 2014-07-15 12:13:33
TAKSA- TAXI to twoja przyszłość, jeśli chcesz zarabiać i rozwijać się nie zwlekaj przyłącz się do Nas.
Jeżeli już Ciebie nie chcą bo masz troszke starsze autko mimo że zadbane. W korporacji jest słabo i nic nie rokuje na poprawę lub też jest nawet dobrze ale zbyt drogo to TAKSA jest właśnie dla Ciebie;)
Zapraszamy wszystkich do współpracy,
PIERWSI ZDECYDOWANI BEZ WPISOWEGO I BEZ STAŁEJ OPŁATY MIESIĘCZNEJ
(usunięte przez administratora)
1
taxi driver 2014-08-19 19:54:27
Wprowadzić cenę minimalną za kurs jak np. we Wrocławiu 10,00zł i będzie git, odpadnie trochę "fajnych" klientów za 2,99 czy 5 zł, ale jakoś to zcierpimy. Osobiście jeżdżę parę godzin dziennie, pieniędzy z tego nie ma, ale na opłaty zazwyczaj starcza. Podstawa to wolność i swoboda.
1
Egon 2014-09-16 11:14:01
Ostatnio w radio Ciarka tłumaczył, że " kierowcy sami proszą Go o to aby stawki były takie jakie są" - no nie wierzę, że aż tak obłudnym można być ;) Istna kpina tego Pana nie tylko z kierowców ale również słuchaczy i samego radia. Może niech zaproszą kilku kierowców z różnych korporacji anonimowo i wtedy dowiemy się jaka jest prawda.
Rebus 2014-09-16 11:17:56
Popieram - klientów odejdzie ale nie wielu !!! To niewielki procent w porównaniu z resztą. Start niech obejmuje do 3 km za 9 zł, a później normalna stawka za kilometr w dzień - w nocy do 3 km za 10 złotych. Komu to szkodzi - i tak szefowie korporacji swoje bazy dostaną, a dadzą żyć kierowcom.
3
Zdegustowana 2014-12-10 20:29:46
Witam, ja niestety jako stały klient czuję się zażenowana podejściem pracowników tej że korporacji.03.12.14 roku taksówkarz tej firmy zgarnął moją suczkę z drogi na trasie przejscie graniczne Rosówek - Kołbaskowo.Pani kierwnik niewiele zdziałała w tej sprawie. Prowadzę własne śledzwto z racji tego że mam dokładny opis kierowcy oraz auta( niestety beż nr rej), mam nadzieję że jak sunia nasza wróci do nas, to Pan kierowca poniesie odpowiednie konsekwencję już kradzieży, gdyż w korporacji zostało wywieszone ogłoszenie o zaginięciu psa. Proszę o informację od taksówkarzy czy któryś z kierowców mieszka w okolicy np. Przecławia , Kołbaskowa lub to jego rewir.Pan kierowca taksówki która feralnego dnia zabrała moją suczkę jest dobrze zbudowany, ma dłuższe włosy, porusza się ciemnym Fordem.Proszę o informację pod nr tel 505 359 130
taksowkarz 2015-02-05 15:10:22
A co sądzicie o paniach dyspozytorkach?
niedoszlyKlient 2015-02-17 10:02:00
Taxi4you oferuje zakupy na telefon. Próbowałem złożyć zamówienie. Niestety odmówiono realizacji.
Nowy 2015-08-25 19:15:31
Witam Mam w planach rozpoczęcie pracy w taxi 4 you i tu moje pytanie czy sie jeszcze opłaca ?słyszy sie ciagle ze nie warto, ze marna kasa ale jednak sporo ich jeździ wiec zarobek musi byc tylko jaki ? Czy na spokojnie da cie wyżyć? Czy warto wbijać kasę w uzbrojenie auta i cała resztę? Liczę na szczere opinie.
4
JuR 2015-11-13 06:43:00
W dniu 16 wrzesień na trasie PŻM Plac Rodła stocznia Gryfia w samochodzie czarny mercedes wypadł mi z kieszeni smartfon Samaung Galaxy S5. Gdy wysiadłem z samochodu zorientowałem się, że nie mam telefonu. Zadzwoniłem do operatora z pożyczonego od przechodnia telefonu i powiadomiłem o zaistniałej sytuacji. Operator kazał mi zadzwonić za kilka minut, to uczyniłem. Od operatora dowiedziałem się, że kierowca nie znalazł telefonu na tylnym siedzeniu. Po tej rozmowie zadzwoniłem pod swój numer. Sim karta była już wyjęta a ZŁODZIEJ kierowca cieszy się nowym dwu miesięcznym telefonem. Wsiadając do taxi rozmawiałem przez telefon, a gdy wysiadłem po zapłaceniu rachunku. Widziałem tył taxi i sięgając do kieszeni szukałem telefonu. Twarz a może ryj tego kierowcy przypominała zakapiora. Może czytasz ten wpis złodzieju!!!1
Irytował mnie brak zaangażowania operatora, który bronił kierowcę.
Niech [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ten ma się na bacznosci!!
kreszer 2016-02-18 08:34:03
drodzy przyszli kierowcy,,,to nie jest praca dla normalnych ludzi..praca o 6.oo do 23 .00 z mala przerwa..7 dni w tygodniu.nocki wekendowe bo mozna wiecej zarobic..po kilku miesiac masz totalnie dosc jazdy i z odraza patrzysz na auto.A kursy jakie to slodkie kiedy taksometr nie przeskoczy 2.99...a gosc kładzie 3 .00pln i z duma mówi dziekuje bez reszty,,,ha ha ha..oczywiscie sa ludzie którzy szanuja prace kierowcy i dorzuca cos z grzczenosci..,a Praca na wynajetym aucie to juz katastrofa...pracujesz jak rumun,haracz musisz oplacic bo baza zaraz blokuje.co oni z tego maja???teraz organizujemy akcje kontroli kursów zamiejskich,,beda zlecenia od ustawionych ludzi,,i nasze taxi beda w rejonie,,zobaczymy kto pojedzie???jezeli sie potwierdza nasze podejrzenie to odejdzie kilkudziesieciu kierowców,,,do konkurencji!!!!
1
kreszer 2016-02-18 14:51:10
Firma[ciarka] rozdaje czy tez sprzedaje karty klienta tzw.bezgotówkowe,,,ale dlaczego szary kierowca ma czekac miesiac na rozliczenie tej operacji..bo tak chce szef..ale czy to jest w zgodzie z przepisami????
Pasażer 2016-02-20 15:49:36
Napiszę wam szczerze pracuję na budowie w Szczecinie u dużego developera na godziny /akord za 1 h pracy mam 15 zł netto ( umowa zlecenie) , jak mam pracę na akord to w sezonie budowlanym zarabiam w granicach 3500-4500 zł za
1 miesiąc pracy na akord ( posiadam 8 letnie doświadczenie budowlane w pracach wykończeniowych) , niektóre młode osoby idą do pracy na TAXI BO MYŚLĄ ŻE ZAROBIĄ KROCIE !!!/ prawda jest okrutna ! / w city taxi pod koniec stycznia mojemu koledze z pracy taryfiarz przywłaszczył sobie smartfona wartego ponad 800zł ( taryfiarz jeździ mazdą 5 / mieszka na pogodnie ), kolega wracał z imprezy ową taryfą , następnego dnia z rana dzwonił do city taxi czy kierowca nie znalazł telefonu / pani z infolini jemu powiedziała że nie miała takiego zgłoszenia !. TELEFON SIĘ ZNALAZŁ W LOMBARDZIE ( Szczecin-centrum) , a kierowca będzie miał wyrok za PASERKĘ !. Z usług city taxi już ja i moi znajomi/rodzina nie będzie korzystać !
Pasażer 2016-03-13 16:24:41
Wszystko zależy od firmy w której się pracuje , praca na budowie jest pracą fizyczną nie siedzącą . Wiadomo że pomocnik nie dostanie takiego zarobku jak fachowiec.
Była pasażerka 2016-06-30 00:59:20
Korzystałam od lat z usług taxi 4you. Często wyjeżdżam. Różne miałam spostrzeżenia co do kierowców. Ale czułam się bezpiecznie, że na czas dojadę na dworzec. W związku z kolejnym wyjazdem, zamówiłam taksówkę na godzinę 1.30 w nocy. Zgłoszenie zostało przyjęte. O 1.25 dostałam smsa , że wysłano taxi Fiat Tipo Biały nr boczny 1130. Niestety taryfa się spóźniała. Próbowałam się połączyć z korporacją bez skutku. Napisałam smsa. Brak odpowiedzi. Super ! godz 1.45 w nocy, pustka dookoła, głuchy telefon korporacji. A o 2.00 odchodził autobus, który miał mnie zawieść do Berlina na lotnisko.....
Nie życzę nikomu takiego stresu, jaki wtedy przeżyłam: ani kierowcy taksówki o nr bocznym 1130, ani pani dyspozytorce, która krótko mówiąc "olala" moje zlecenie, ani pani z korporacji, która następnego dnia nie chciała ze mną rozmawiać, żeby wyjaśnić tę sprawę... Ale korporacji już dziękuję...
1
Mariusz 2016-07-13 08:12:45
Najlepszy z for you jest niebieski touran boczny 183 kierowca cpa i pije ciekaw jak policja by wziela go na krew co by bylo ciarka powinien sie nim zajac
kierowca 2016-07-14 10:31:40
Mix i radio taxi były za podniesieniem startowego a oczywiście pan Dariusz i Arturek maja to w poszanowaniu dlatego robimy konkurencję dla mzk
2
Ble 2016-07-20 15:03:21
Od dzisiejszego poranka też jestem byłą pasażerką...pan cwaniak okroił mnie na 40 zł... zamęt szukania drobnych żeby facetowi ułatwić życie a on tak pięknie to załatwił.
3
Kolo 2016-08-29 15:47:39
A znasz moze jakie to auto bylo?
najnizsze ceny najniższa jakość 2016-09-20 03:30:05
Masakra jakaś może i na czas czyste auta w miarę nowe ,ale dużo osób mam wrażenie jak patrzy sie jak jeżdżą to jak w jakiś wyscigowkach na komputerze ,zero wyobraźni bardzo niebezpiecznie jako klient pare razy jeździłem i po raz kolejny sie zawiodłem , sam jeździłem jako kierowca taksówki i wiem ile sie placi ....,pan co chwile przełączał strefy , nie dał paragonu,ścigał sie z kolegami poprostu żenada jakaś ...,
Natomiast drugi pan jeździ po mieście wymusza ciagle już pare razy by we mnie walnął na mieście ,
doświadczony 2016-09-21 11:01:08
witam was moi drodzy czytelnicy, chciałbym podzielić się swoimi doświadczeniami, pracowałem na taxówce w szczecinie . w korporacjach takich jak city taxi , for you , mix taxi.
zaczynałem jako zwykły chłopak. zrobiłem topografię, licencja szkolenia,
i wynająłem taxi dokładnie samochód osobowy mercedes 210 od jednej z firm które współpracują z korporacjami. płaciłem 100 zł na dobę za auto rozliczenie było w każdy poniedziałek za poprzedni cały tydzień . Czyli płaciłem tygodniowo 700zł za wynajem auta przystosowanego do pracy na taxi.
do tego również tak jak w city taxi płaciłem 600 zł miesięcznie bazy ponieważ był to nr nocny.
dzienny kosztuje 500 zł miesięcznie (baza)
do tego ok 1000zł paliwo. obroty miesięczne na kasie ok 7000zł
policzcie sobie jak trudno utrzymać się z taxówki, do tego trudno utrzymać pozycję w korporacji i niemiłymi paniami na dyspozytorni. dziś jestem prywatnym taksówkarzem mam własny samochód, własną licencję, własną kase fiskalną z taksometrem. nie musze nikomu płacić characzu bazy je cieszy mnie fakt że nie pracuję już dla nikogo tylko dla samego siebie. oczywiście obroty są mniejsze ale to bardzie opłacalne ponieważ jest się niezależnym i mniej nerwów na e korporacje.
jezdzę na stawce zwykłej taxi dokładnie mix taxi jako prywaciarz ale klienci do mnie wracają ponieważ prce wykonuję uczciwie. mam 23 lata .
taxi for you to tak jak w innych przypadkach .
człowiek traktowany jak rzecz. pozdrawiam P.Martę z for you
życzę by te korporacje spadły na dno bo nie są winni kierowcy a jedynie szefowie.
Ciarka ma wszystko gdzieś nie poznajesz go nawet gdy się zatrudniasz. ale gdy odchodzisz widzisz go po raz pierwszy i nagle wszyscy są przeciwko tobie.
Mix taxi z kolei to solidna firma może nie jest ale tam poznasz szefa na wejściu no chyba że nie ma go w pracy, gdy brakuje ci na baze, dogadasz się i nikt cię nie zablokuje wszystko jest tam tak jak być powinno. tam ludzi traktuje się jak ludzi a nie jak przedmioty.
Pani 2016-09-21 11:03:53
Może trzeba to w firmie w siedzibę zgłosić może pracownicy którzy są tam zatrudnieni widocznie nie przestrzegają sie do zasad, przecież rachunek każdy musi za kurs wydac
Zostaw swoją opinię o TAXI 4 YOU Szczecin - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TAXI 4 YOU Szczecin