brak logo

Workenter

Lublin

Opinie o Workenter

anonim 2011-07-01 06:57:58
Ja skorzystałam z ich pośrednictwa.Załatwiają praktycznie wszystko i maja prezdstwaiciela w Niemczech. Dobre jest to, że ja mam umowę z pracodawcą niemieckim i nie szarpię się z nikim. Dobra obsługa i kontakt i udzielali informacji. Troche czekałam na wyjazd ale jest jak narazie dobrze.
anonim 2011-07-04 11:45:43
Hej,a pracujesz gdzie i jako kto? ja mam jechac przez te firme pod koniec sierpnia,jak narazie to wydaje sie byc konkretna ta firma,ale rzeczywistosc moze byc inna.:)
Piotrek 2011-07-04 16:03:14
Witam, ja jeżdze na TIRach . Zadzwoniłem do nich i facet mi zalatwil. jedno jest dobre, ze tu sie dostaje umowe od fryców. Nawet niezle trafilem , kasa srednia ale duzo lepsza nisz w Polsce. jak bylem tu w spedycji umowiony to ten z agencji dzwonil non stop i do mnie po trasie tak, że pilnowal tematu bo ja nie zabardzo z niemieckim. Spedycja niezla to znaczy normalni ci Niemcy bo to mała spedycja. ja tam polecam i chyba zadzwonie do kumpla zeby sie pisal
Maria 2011-07-06 22:13:18
odpisują na maile przynajmniej. wszedzie jest dobrze ale jak nie ma papierka z wyksztalceniem to nie zawsze idzie znalezc prace. ja mam pobyty 2 razy po 3 miesiace i referencje , moze sie zzalapie na domki. Cos tam obiecuja. Jechac na dziko to chybil trafił. Według rozmowy to nawet na domki to zalatwiaja z umową niemiecką. napisze jak będę na miejscu, może !
Asica 2011-07-25 08:48:21
Hej, a ile za miesiąc oferują? Czy jest to uzależnione od stopnia znajomości języka?
Roman 2011-09-28 19:38:23
kasa, to nie wiem , a w jakiej branży Cie interesuje. bo to oni nie płacą ale mają oferty. Ja pracowałem prywatnie po rodzinach ale juz mam dosyć i zjechałem. Ja bez papierów i właściwie cienko bo wszedzie teraz musisz mieć papier i język a w kraju syf
1
właściciel 2012-01-18 09:24:56
do niby\"oszukanej\". Typowo ukierunkowana i na zamówienie wypowiedź.Pytanie:czy straciła pani cokolwiek? na jakiej podstawie to pani pisze? jest wybór, nie musi pani korzystać, czy rzeczywiście została pani oszukana? poniosła pani jakieś straty? nie ma kosztów pośrednictwa i to jest fakt a jak chce mieć pani uznane kwalifikacje - nostryfikację( co jest wymogiem) to musi pani za to zapłacić , to jest pani koszt i pani dokumenty na przyszłość chyba ,że pracodawca niemiecki zapłaci co też jest możliwe ale nie zawsze.O tym właśnie otrzymła pani informację aby nie było niedomówień. Mniej \"straci\" pani jadąc osobiście do Niemiec , dogada się z urzędnikiem niemieckim, potłumaczy w Niemczech dokumenty bo tylko tamtych tłumaczy urząd uznaje ,załatwi sobie sama pracę na niemieckich warunkach, przygotuje wniosek i życiorys po niemiecku, załatwi zameldowanie, wykona parę telefonów do Niemiec itd. Wychodzi pani z założenia , że to pani dyktuje warunki i koniec.Żyjemy w cywilizowanym świecie i jeśli coś się pani w tym wszystkim nie podoba lub budzi wątpliwości to należy to w odpowiedni sposób wyjaśnić aby zrozumieć sprawę. Wybrany przez panią sposób świadczy tylko i wyłącznie o pani. Ten człowiek to mój współpracownik a nie konsultant. Radzę zajrzeć do encyklopedii i zapoznać się ze znaczeniem tego określenia.Nie ma sprawy polecam parę szpitali, DPS- ów w rejonie i Lublinie. Zgłosi się pani i natychmiast wezmą do pracy a nawet będą o to prosić . Może nawet wniosą na lektyce do Działu Kadr
Krzysztof 2012-01-19 22:32:53
jak to czytam to smiac mi sie chce. byłem " na domku" 24/h . dziadek leżał no ale czuwałem juz 4 miesiące i dostawałem pierdulca. bo generalnie byłem sam na sam i tyle czasu.szukałemm po necie róznych wyjśc znam niemiecki aby sie niezle dogadac. słuchajcie, ja szukalem roboty około roku, miałem1400 na reke i było dobrze. dzwoniłem i pisałem. Malo kto odpowiadal albo odbierał telefony. jai czytam różne opinie i fora. dałem namiary no ale pojechałem na rozmowe do Koloni i wyszło. teraz mam grafik i kończe o 21.30 i jestem free, jutro popołudnie!
Nie mówię, ze zalatwili mi od razu ale po jakims czsie ten pan zadzwonił i mnie umówił .. spadam na spanko. pozdrawiam Lublin
emi 2013-06-05 23:04:14
Pracuję i tą drogą podziękowania . Jestem pielęgniarką. Pan z agencji załatwiał na bieząco wszystko. Dostałam dobry kontakt i to co pisał i mówił sie sprawdziło. Byłam tydzień na próbie. Teraz jestem na normalnej umowie. Dostałam na miesiąc darmowe mieszkanie. Szukają dla mnie własnego ale to trochę trwa bo nie wszędzie są z meblami.
Nie jest źle i dzieki panie [usunięte przez moderatora]
emi 2013-06-27 14:22:51
Nie. Właśnie pospałam trochę po dyżurze. Ja jestem na niemieckiej umowie. 6 miesięcy okres próbny a potem na czas nieokreślony. Firma Workenter tylko organizowała i pośredniczyła. Jak jestem zadowolona , nie narzekam ale to początki to zawsze czegoś trzeba. Ale teraz tu wymagają nostryfikacji. Firma Workenter mi w tym pomaga
Grzegorz Kolonia 2014-05-14 18:35:16
No ale ta firma nie daje polskiej, Ty podpisujesz niemiecką na miejscu, są podobne tylko niemiecka ma więcej szczegółów i wszystko zależy od pracodawcy no i każda zawiera te takie ogólne sprawy wymagane w umowie i do tego szczegóły od Twojego pracodawcy, mnie podali wiadomo ile urlopu, jakie wynagrodzenie, jakie dodatki, obowiązki , jakie zasady wypowiedzenia itd.
Grzegorz Kolonia 2014-06-11 22:47:15
Czsami tu zaglądam. No tak ale o czym rozmawiamy. Ja u tej firmy nie mam umowy o pracę tylko z Heimem bezpośrednio czyli mam niemiecką umowę , Jak do nich zadzwonisz i się ugadasz to oni ci dadzą szczegóy i umówią Cię w Niemczech. Tu dostajesz umowę z pracodawcą i Schluss
xxx 2015-02-04 11:25:23
Witojcie, tak z ciekawości; wertuję to forum, a że bez pracy człowiek ma mnóstwo czasu to i setki pytań się rodzi.czy założeniem niezbędnym w owym systemie pracowniczym jest znajomość języka kraju do którego się jedzie ?? podstawy komunikatywności musza być ogarnięte, ale czy to ma wpływ na wysokość wynagrodzenia ??
Maria 2015-04-20 17:38:01
radek o jakich 1600 zł piszesz? 1600 to 400 Euro a w Niemczech to śmiech. Zależy co robisz . Tak jak tu pisali niektórzy , pracujesz u Niemca bezpośrednio i masz z nim umowę . Może myślałes 1600 Euro. To niezły szmal jak na dzisiaj.
Maria 2015-06-17 21:17:36
Facet pomaga jak może. Jest zakręcony bo ma chyba sporo na głowie. Mnie sporo pomógł przede wszystkim z nostryfikacją. Teraz juz staje na nogi ale na początku wiadomo. Generalnie otrzymałam wszystkie informacje. Nie wiem jak jest u innych ale nie żałuję kontaktu. Dała mi koleżanka. i to chyba najbardziej wiarygodne bo ona tam przez nich pracuje/ Pozdro
1
Maga 2016-01-12 20:22:01
Firma jest O.K. Pan Cz. sporo mi pomógł. Pozdrowienia. Małgorzata
Ewa 2016-05-11 20:49:51
No jest to faktycznie jedna z większych, to całkowicie prawda, dlatego tutaj właśnie jestem, ale co ja mogę
Zostaw swoją opinię o Workenter - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Workenter