brak logo

Nycz Intertrade

Kraków

Opinie o Nycz Intertrade

Betrayer's Hunter 2015-04-15 06:49
@ads - Ty nie pytaj co da Ci Firma. Zapytaj co Ty możesz dać tej Firmie.
1
4motion 2015-05-18 08:40
pracuje jako galwanizer w innej firmie w krakowie ale chce zmienic prace (wkurzajaca ekipa dzieci) zarobie tam kolo 2300-2400 co powiedzie o galwanizerni nycza ? jaka ekipa? jakie zarobiki ?
midas 2015-05-24 09:02
Klimat marny. Kasa tez.
taaa 2015-05-26 14:53
taaa nie spodziewaj sie tej kasy. Ekipa fajna i to by bylo na tyle.
ble 2015-05-27 08:20
zależy kto na jakim stanowisku pracuje i jak pracuje
Genki 2015-06-23 21:44
Wręcz przeciwnie, ludzie walczą o ten etat jak babcie o karpia w Lidlu. Firma otwiera się na nowe rynki, a poszukiwanie nowych przedstawicielów świadczy o dynamicznym rozwoju, co z resztą zapisane jest w treści ogłoszenia.
1
choinka 2015-07-15 12:20
@bzik - jakbyś chociaż spojrzał na ich stronę, to być się dowiedział, że firma nie miała nigdy przedstawicieli w województwach, na które jest ten nabór...
Strasznie bystry 2015-08-29 01:42
Pijtor, czy ty aby nie zacytowałeś kluczowych wyrażeń z owego ogłoszenia? Nie wierzę, że jest tam aż tak dobrze jak piszesz, to musi być skopiowane z ogłoszenia. Muszę to sprawdzić, bo nie daje mi to spokoju.
1
pilot 2015-08-31 14:47
Źle nie jest :) Astronomicznych zarobków nie ma, ale fajna atmosfera pracy, pewność zatrudnienia + nie najgorsza premia.
taaa 2015-09-01 16:34
Taaa Pijtor taka bardzo dyskretna autoreklama. Żal patrzeć.
pijtor 2015-10-04 06:01
No dobra. Dostaje prowizje za pociskanie takiej reklamki. Hehe
zadowolony handlowiec 2015-10-04 20:51
Bazę klientów dostaniesz najlepszą, samych kluczowych klientów, którzy sami wygenerują Ci obrót w okolicy 300tyś i nie będziesz musiał nawet odbierać od nich telefonów tylko zrobi to za Ciebie biuro. Narzędzia pracy również najwyższa półka:iphony, ipody,ipady a samochody to już nawet nie wspomnę - bez gwiazdy nie ma jazdy.
Pozdrowienia
felka125 2015-10-05 19:46
dobre dobre :)
humor 2015-10-20 16:20
zadowolony handlowiec - podziwiam twe poczucie humoru, ja bym się tam nie pchał do pracy, nie polecam.
damian 2015-12-06 13:30
W piątek byłem na rozmowie, więc postanowiłem też się podzielić wrażeniami. Wynagrodzenie wydaje mi się przedstawiane mocno na wyrost, wątpię żeby na starcie sprzedawać tyle abonamentów żeby zarobić np. 5 tys miesięcznie. Podstawa faktycznie jest, zatem bez ryzyka można spróbować. No i Ogólnopolskie Centrum Medyczne wreszcie oferuje jakiś oryginalny produkt, a nie abonamenty TV czy internetowe, nie ma tak wielkiej konkurencji.
majka 2016-01-24 15:25
Taa firma niczego sobie, chyba żeby się wykończyć. Byłam tam mistrzem jakiś czas. Żal wspominać.
były pracownik 2016-01-27 16:27
Przyłączam się do wcześniejszej opinii. Mam za sobą również "przygodę" zawodową w Nycz Interrtrade odział w Niepołomicach i niestety nie mogę powiedzieć niczego pozytywnego. Począwszy od samej organizacji pracy polegającej na chaosie i prowadzeniu tego przedsiębiorstwa często na pograniczu prawa, wymuszaniu na pracownikach różnych rzeczy przez to, że decyzje były podejmowane przez kierownictwo czy to panią Anetę czy pana Ryszarda w zależności od ich aktualnego "widzimisię" kończąc na atmosferze która panowała w "zespole".
Jeśli komuś odpowiada styl pracy polegający totalnym braku szacunku do pracowników połączony z codziennym wyśmiewaniem się z szefa jego plecami jak to mieli w zwyczaju notabene jego pupile Wojtek, Małgosia i Iza to polecam. Tak naprawdę lekcja życia i uświadomienie sobie w jakich realiach nigdy nie chcę pracować.

Pozdrawiam serdecznie i jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania chętnie odpowiem.
11
tomek 2016-02-12 08:32
Ryba psuje się od głowy. Firma nie dba o klientów. Wiem, miałem nieprzyjemność załatwiać z nimi interesy. Szkoda gadać. Skargi nic nie pomogły.
1
kuba 2016-02-18 06:31
Nie polecam firmy. Zarząd dziadowski, warunki też.
1
jula 2016-02-18 19:39
Firma beznadziejna, zarząd .....sama rodzina pani prezes." Grabie grabia zawsze do siebie...." Zarobki marne! Szczegolnie na stanowisku sprzedawca , przedastawiciel. Nie polecam pracy w tej firmie. Pozdro!

..
mordohleja 2016-02-18 21:57
Hehe, a niby jakie konsekwencje miałby ktoś ponieść z tytułu złożonej skargi? No zastanów się, skoro jest tam jedna klika od lat, mówię o biurze, więc normalne, że jak ktoś zadzwoni ze skargą to zostanie zlany :) a co do samych warunków to no cóż...Idź i się przekonaj czy jest taki super system prowizyjny.
miki 2016-02-26 08:10
Odpowiedzialna praca w tej firmie? Olewanie prawa i zrzucanie winy na innych. Dobrze, że chociaż parę fajnych osób na produkcji pracuje to można było jakoś to znieść.
olo 2016-03-14 11:19
Nie ma nic za darmo. Nie polecam firmy. Zero szkoleń i stawka taka sobie.
krakersik 2016-03-14 21:30
Niech ktoś kto przyjdzie z zewnątrz nie łudzi się, że dostanie fajną bazę na start, bo takową posiadają ci starsi stażem, którzy są w firmie od lat, ewentualnie tacy klienci obsługiwani są przez biuro. Nowo zatrudniony niech zada sobie pytanie, dlaczego został przyjęty.
Otóż odpowiedź jest bardzo prosta, firma nie poszerza nowych rynków - bo jest na rynku zbyt długo żeby wcześniej nie mieć na to czasu, a po prostu zwyczajnie ktoś się zwolnił lub został zwolniony stąd też pojawił się wolny etat.
1
dgbfdbg 2016-04-19 21:03
Uczulam na trzymanie języka za zębami a notatki w szufladzie, sekretarka ma dwa etaty i hobbistycznie lubi donieść to i owo pani dyrektor.
aa 2016-04-22 20:15
Ta firma uczy zaj..biscie odporności na stres i kazda po niej bedzie sie wam wydawała ja 7 cud świata. Niepolomicki oddział wyssie x was ostatnie soki, nie będziecie spać po nocach, codzienne opierdziele za swoje i nieswoje bledy, stres i nieoczekiwane zwroty akcji to porządek dzienny. Wstajsc rano nie będziecie sie spodziewac jak będzie wygląda dzien a w niedziele ok16 skręt kiszek jak u koni z janowa ze stresu z powozu poniedzialku. Ale jest to pyszna szkola życia :P
laki 2016-05-06 08:40
tak tak dyla śruby to stres
hhhh 2016-05-07 16:21
Praca w tej firmie to fajna zabawa, taki cyrk na kółkach. Ma się ochotę s.ieprzać gdzie pieprz rośnie. Jedyny plus to w miarę uczciwe zarobki.
ayatollah fiutollah 2016-05-09 22:07
ale mowa o śrubo/narzędziach czy Niepołomicach? Ogólnie to popieram tezę, ale większość tutaj zgromadzonych nie opisuje dokładnie, o którego Nycza chodzi, czy tego chemicznego czy metalowego :) Nie no, kasa zawsze na czas, porobić można ale raczej na zbyt długo bym się nie nastawiał na miejscu nowego, jak wytrzyma ok roku to już jest dobrze :) powodzenia w następnej pracy, bo tutaj się już nie przyda ;p
mJK 2016-06-11 15:19
masz 10 lat doświadczenia i czekasz na oferty? jak firma Ci się podoba, to dzwoń, pisz, jedź- sami znajdą dla Ciebie wolne stanowisko, tak mi się wydaje :)
1
Ciekawy 2017-01-27 01:10
PH
jakie zarobki sa dla PH i w dziale z narzedziami. ile podstawy i jaka mozliwosc realna wyrobienia premi. jakie sa srednie zarobki PH w firmie
1
Ciekawy 2017-01-27 01:10
PH
jakie zarobki sa dla PH i w dziale z narzedziami. ile podstawy i jaka mozliwosc realna wyrobienia premi. jakie sa srednie zarobki PH w firmie
Gapa 2017-02-01 17:12
Przerost formy nad trescia. Katastrofa czasów PRL pytaja od ktorej do ktorej bedziesz pracowac a nie jak sprzedaz produkt. Dalej: miesieczne szkolenie o ktorym żaden pajac nie wspomina w rozmowie telefonicznej ze spaniem w hostelu - musisz wiedzieć k.... jaki łepek ma nakredka. Rozmowa z samym wszechwładnym właścicielem który to ma baze internetowa klientów, a w życiu nie liznął nikt danego terenu (lubuskie) to wszystko za. 2kapcie zł tak płaci(mówi z uśmiechem PISmaster)jest jeszcze plus premia ale na czarno bo nie bedzie placil zadnych ZUSów podatków pod warunkiem że sprzedaż na jego marży . Auto dostajesz (wypożyczasz 1zł/za kilometr na weekend) do pracy. Ku.wa. magikboj przeglada twoje świadectwa szkolne i pracodawców mowiac ci ze jestes z setną osobą z krórą dziś rozmawiał (14:30 byłem pierwszy i jedyny) Na pytanie moje dlaczego nie zrobia rekrutacji w woj. Podleglym ph odpowiada że czas. Szczerze odradzam - samochod to panda na dotarciu 500tys.km ,marna kasa 2500 przy sprzedarzy wg planu. I zaczarowany szef ktory rozczaruje kazdego swoim pytaniem. "Chyba nie bedzie pan pracowal od 8-16 bo panu odliczymy. Nycz to taka jak wygląda firma :o obniżonym standardzie profesjonalizmu, estetyki i płac w naszym PISkliwym kraju.
6
pIsKliWy 2017-02-02 08:55
Język wypowiedzi świadczący jedynie o braku kultury osobistej i elementarnej ogłady zawodowej... Gratulujemy Pana przyszłym pracodawcom doskonałego wyboru....;]

Pozdrawiamy
Załoga ;]
1
lalka 2017-02-06 21:59
112 wpisów, o czymś to świadczy. Proponuje zacząć wszystko od nowa - Rzetelnie!!!
1
rysiu 2017-03-16 15:53
Gosia, Iza Wojtek? czy to wy?;)
2
Aneta 2017-03-29 14:19
Pracujesz w Nycz Intertrade? Chętnie dowiemy się na jakie benefity mogą liczyć pracownicy. Co uważasz za największy plus pracy w firmie?
Kiatsongrit 2017-04-14 10:17
Tak jak Ajax Amsterdam szkoli utalentowaną młodzież, ktora potem idzie w świat (Suarez, Ibrahimovic) tak samo jest z Nyczem. Z tym, ze Ajax na tym zarabia a Nycz traci :) Nikt raczej nie ma zamiaru pracowac tu zbyt długo, no chyba, ze sie zasiedzi i odleżyny są juz w tak w tak zaawansowanym stadium, ze lepiej się nie ruszać.
5
Aneta 2017-06-07 11:19
@Kiatsongrit rozumiem, że według Ciebie Nycz Intertrade to dobre miejsce na zdobycie doświadczenia i umiejętności. Komu poleciłbyś pracę w firmie? Co sprawia, że pracownicy nie chcą w niej długo pracować? Ilu pracowników Nycz Intertrade to osoby z długoletnim stażem?
Robol 2017-07-16 15:21
Raczej nie poleciłbym nikomu pracy np.w Niepołomicach.
Praca jak praca , wiadomo swoje trzeba zrobić , tylko jedna sprawa powraca zawsze, chodzi tylko i wyłącznie o pieniądze,a te są zdecydowanie zbyt małe i dlatego są problemy z rekrutacją a pracownicy stale odchodzą i będą odchodzić z NYCZ. Czasy się zmieniają i rynek pracy również też się zmienia.
1
Aneta 2017-07-17 13:59
@Robol
jak duża jest skala rotacji w Nycz Intertrade? Piszesz, że pracownicy stale odchodzą. Ile było to osób, w przeciągu np. kilku ostatnich miesięcy? Czy problem ten dotyczy całej firmy, czy też bardziej konkretnych jej działów?
Palikonik jeden. 2017-07-25 18:59
Problem polega na tym,że brak jest oceny pracy wykonywanej.....To tak jakby Pani Dyrektor i Kierownik , żyły w matrixie, to tak jakby nie wiedziały jak pracują pracownicy fizyczni w zakładzie.
O pieniądze trzeba się upominać a jest to czynność(proszenie się o pieniądze) dość upokarzająca i nie wszyscy ludzie potrafią "żebrać" za wykonaną pracę.
Brak jest fachowej oceny pracy.
Premia nie jest dla wszystkich,to jest niezbyt motywujące i występuje podział na dobrych i "bee" pracowników.
Czekamy na przebudzenie szefa i kadry zarządzającej.....:)
6
Lojalni pracownicy. 2017-08-27 16:08
W związku z zaistniałą sytuacją w oddziale w Niepołomicach dotyczącą ostatniego spotkania załogi na którym była poruszona głównie sprawa kierownictwa oddziału a ściśle mówiąc wypowiedzeń pracy jakie zostały złożone przez dyrektorkę i kierowniczkę oddziału.
W związku z tą dziwną sytuacją prosimy o nie mieszanie pracowników w sprawy osobiste w/w , nie chcemy uczestniczyć w histerycznych i nie profesjonalnych zachowaniach osób zarządzających zakładem w Niepołomicach.
Szanowny Prezesie prosimy o załatwianie tych spraw w gronie zainteresowanych, pracownicy z oczyszczalni, galwanizerni,laboratorium,transportu i służb pomocniczych nie chcą być wykorzystywani do rozgrywek personalnych w/w pań.
Sam Pan Prezesie wspominał o lojalności i szacunku , dlatego prosimy o szybkie wyjaśnienie i zakończenie zaistniałej sytuacji.
Sprawa wydaje się oczywista.
Jeżeli komuś nie po drodze w pracy w Niepołomicach to trzeba to uszanować i nie ma co ciągnąć na siłę sprawy , która już wymknęła się z ram profesjonalizmu i zaczynają się rozmowy po kątach i snucie domysłów, to nie służy dobrze nikomu.
Chcemy spokojnie pracować i zarabiać, polityka nas nie interesuje.
Zraniona duma i ambicje niektórych osób , niechaj pozostaną poza zakładem.
Wszyscy wiedzą , że nie ma osób nie zastąpionych.
Oczyszczenie atmosfery na pewno wpłynie korzystnie na warunki pracy i wydajność pracy, a o to przecież chodzi nam LOJALNYM pracownikom.
12
edi 2017-08-29 16:10
Racja
2
Długoletni Pracownicy O/Niepołomice 2017-08-30 13:04
Lojalny Pracowniku,

W imieniu których pracowników się wypowiadasz?
Jesteśmy długoletnimi pracownikami tej firmy i nigdy nie wypowiadaliśmy się o kolegach, że są pracownikami transportu czy służb pomocniczych. Skąd znasz takie sformułowania? Widać że pracujesz niedługo, a co a tym idzie nie jesteś w stanie realnie ocenić poważnej sytuacji jaka jest obecnie w firmie.

Twoje prywatne wypowiedzi, które przedstawiasz w imieniu pracowników są bezczelne, dowodzą twojej ignorancji i kompletnego braku znajomości realiów. Jeśli chcesz wyrazić na forum swoje prywatne zdanie to masz do tego prawo, ale używaj liczby pojedynczej.

Odnośnie twoich zarzutów dot. konieczności uczestniczenia w spotkaniu pracowników w zeszłym tygodniu - zapytaj swoich kolegów, w imieniu których piszesz na czyj wniosek się ono odbyło. Jak się dowiesz to dopiero zbieraj głos. Proponujemy to zrobić w tym tygodniu "na żywo", nie chowając się za monitorem.
Po drugie, używanie przez ciebie zwrotów "zraniona ambicja, histeria, nieprofesjonalizm" świadczą o twojej głębokiej niechęci do osób wobec których je stosujesz. Ciekawe czemu?? "kierowniczka", "dyrektorka" i "Szanowny Pan Prezes"... Ciekawe która z tych osób ocenia twoją pracę? Boisz się o swoje stanowisko jak te dwie Panie zostaną ? Chcesz oceniać swoich przełożonych - możesz sobie wypisywać co chcesz (zwłaszcza anonimowo), ale nie zasłaniaj się innymi pracownikami.

Panie Prezesie,

Zwykle tylko obserwujemy wpisy na tym portalu zostawiając ocenę dla siebie, tym razem postanowiliśmy zabrać głos i wyjątkowo ustosunkować się do ostatniego wpisu na temat sytuacji w Oddziale.

Wpis podpisany jako „Lojalni pracownicy” NIE JEST opinią załogi Oddziału, a jedynie odosobnionym zdaniem pojedynczej osoby, która w dodatku pracuje zbyt krótko żeby ocenić powagę bieżącej sytuacji. Po tonie wypowiedzi można wnioskować, że praca tej osoby nie jest dobrze oceniana przez osoby kierujące Oddziałem, stąd pracownik wykorzystał niefortunną okazję do odgryzienia się przełożonym. Fatalne miejsce i fatalny styl – zwłaszcza wstrętne jest zasłanianie się innymi współpracownikami i podpisywanie się jako grupa.

Jako pracownicy z długoletnim stażem pracy postanowiliśmy ustosunkować się do wpisu na temat bieżącej sytuacji.

Etap, do którego doszliśmy jest zasługą wyłącznie Dyrektora Oddziału i Kierownika Produkcji. Jest to skutek pełnego profesjonalizmu, w tym wiedzy, rozsądku, umiejętności przewidywania i nad wyraz zapobiegawczego myślenia tych dwóch osób. Każdy długoletni pracownik tej firmy wie, że ten duet (oczywiście z udziałem WSZYSTKICH pracowników) doprowadził do rozwoju tego zakładu.

Nie będziemy wymieniać więcej zalet w/w Pan, bo wszystkie Pan zna. Przy podjęciu ostatecznej decyzji dot. przyszłości naszego Oddziału prosimy o obiektywną ocenę sytuacji w jakiej się wspólnie znaleźliśmy.
14
boki zrywać 2017-09-04 20:40
Podpisano... Gosia, Iza, Wojtek... :P
6
hhhh 2017-09-05 08:08
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje, prezes naszego klubu, nieeeeech żyyyyyjeeeee naaaaaam!!! :D :D :D
9
Żyjący w ciekawych czasach. 2017-10-01 13:04
Żyjemy w ciekawych czasach, myślę o gospodarce o rozwoju Polski o uznaniu w świecie Polski jako kraju o rynku rozwiniętym:
https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/ftse-russel-uznaje-polske-za-rynek-rozwiniety-a-nie-rozwijajacy-sie/6e235ey
Czasy ciekawe ale nie dla wszystkich, być może brak zrozumienia tych oczywistych faktów doprowadziło do "zwijania się" czego dobitnym przykładem jest fakt zamykania galwanizerni.....
A może chodzi jak zwykle o pieniądze:
http://praca.interia.pl/news-ponad-polowa-polakow-oczekuje-podwyzek-ale-tylko-co-10-firma,nId,2445778
Cóż ,do ciekawych czasów trzeba widocznie dorosnąć i opowiadanie historii z przeszłości jak to kiedyś bywało i że pensja jest co miesiąc na koncie to zdecydowanie zbyt mało co Prezes ma do zaoferowania, a stanie w miejscu okazuje się w przypadku galwanizerni , krokiem albo wieloma krokami do tyłu......smutne to fakty ale niestety prawdziwe.
Na zamknięciu galwanizerni skorzystają .......najwięcej skorzystają pracownicy tego działu. Znajdą bez problemu dużo lepiej płatną pracę. To już się dzieje i nie wszyscy chcą pracować jeszcze 3 miesiące, szkoda czasu i "nafty" na świadczenie pracy w tym zakładzie.
To porażka dla......???
6
Klient 2017-10-15 13:25
Byłem na zakupach w Li..u i jest oferta pracy w wejściu do sklepu (Niepołomice).....
3100 zł na pełnym etacie (brutto).....:)
2
świat się zmienia... 2017-10-17 15:06
W Krakowie w Li..u jest 3400 zł, a po roku 3800 zł (brutto).
2
Zostaw swoją opinię o Nycz Intertrade - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nycz Intertrade