brak logo

Jantar Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o Jantar Sp. z o.o.

Marek 2010-11-04 19:24:42
Zanim zatrudnisz się w Jantarze zastanów się sto razy. Sprzątaczka [usunięte przez moderatora] w kuchni. Więcej dyrektorów niż pracowników. Ludzie kapują jeden na drugiego.
1
anonim 2010-12-15 15:18:35
Absolutnie popieram poprzednia opinie. Prezes do bani, dyrektorzy rodzini to plaga i przydupasy bez kwalifikacji.
anonim 2011-02-09 22:50:34
Masz zamiar pracowac w Jantarze? Zastanów sie 3 razy i idz gdzie indziej. Praca bez perspektyw, zerowe mozliwosci awansu, wiecej dyrektorów niż pracowników.Normalna rzecza jest to że obniza ci pensje a w tym samym czasie zatrudnia nowego pracownika.
pracownik 2011-03-19 22:28:16
Jeśli szukasz pracy w której:
- dobrze zarobisz
- nauczysz sie czegos ciekawego
- nie bedzie Ci dane poznac czym jest donosicielstwo
- praca przyniesie ci zadowolenie
to nie staraj sie o prace w Jantarze. Tutaj niestety marnie zarobisz, bedziesz miał szanse stac sie ofiara bezpodstawnych donosów na swoja osobe (wyzej wspomniane [usunięte przez moderatora]rządzą) a praca stanie sie upierdliwa koniecznoscia do momentu znalezienia nowego etatu.
1
pracownik 2011-03-26 21:52:04
Widze ze pracownicy jantara daja tutaj upust swoim emocjom. Nic dziwnego. Jest co opisywać. Drogi szukajacy pracy, uwazaj na ta firme bo panuja tutaj dziwne zwyczaje. Na przyklad obnizenie pensji pracownikom pod pretekstem szukania oszczednosci a w rzeczywistosci po to by bylo na pensje na nowego dyrektora. A dyrektorów w jantarze jak much, co drugi pracownik jest dyrektorem od czegos. Dlaczego? Bo to najprostszy sposób na zmuszenie do pracy poza godzinami pracy (dyrektorzy i tak to maja gdzies).
znajacy_realia 2011-03-31 22:48:28
Głupoty opowiadacie, przeciez wystarczy wiecej gadac niz robic i od razu praca w jantarze staje sie przyjemnoscia. Mile widziane sa hasła: "Jestem zarabany", "Nie mam czasu", "Musze to zrobic na wczoraj". Pracuje tutaj około dekade i trzyma mnie jedynie brak sensownej alternatywy.
anonim 2011-04-02 21:40:38
do znajacy_relia:
Koles zdecyduj sie czy firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy nie,.w jednym zdaniu narzekasz a w drugim piszesz ze nie ma sensownej alternatywy. Chyba ze sam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] umiesz i wiesz ze nigdzie indziej bys roboty nie dostał.
znajacy_realia 2011-04-03 21:43:25
do anonima:
Mistrzu, spokojnie. Moge opisywac firme jednoczesnie nie majac wiele wspolnego z tym co mi sie nie podoba. Wkurza mnie to ze w Jantarze pracuja osoby kture na kazda prosbe o pomoc odpowiadaja "nie mam czasu" i nie chca sie dzielic wiedza bo "nikt im za to nie placi" i tego dotyczył moj komentaż. Dawniej sie lepiej pracowało.
marta 2011-04-30 15:09:36
za chwilę pracy - zmianę stawek VAT w 1 kasie zapłaciłam 159,99 zl !!!!
anonim 2011-05-19 10:57:45
A ja myślę, że przydałby się wam odpoczynek i trochę przymusowej wolności od pracy (bezrobotne) - wtedy docenili byście to co macie.
Nie będę oceniać firmy Jantar ale jest dobrą firmą bo:
daje wam pracę
pensje muszą być dobre bo dalej tam pracujecie
musi być dobre kierownictwo bo toleruje takich gamoni (narzekających)
specjaliści firmy pracują na jej wyniki (sami wiecie jakie macie efekty swojej pracy)
pewnie jest jeszcze wiele powodów aby tak mówić.
Jeżeli komuś się to nie podoba to zamieńcie się z tymi, którzy dali by wiele aby mieć waszą pracę.
Obudźcie się, jeszcze nie jest za późno i dbajcie o swoją firmę aby miała najlepsze wyniki dzięki waszej pracy gdyż przez takie wasze ujadanie nic dobrego nie otrzymacie a jak firma upadnie to wy będziecie w mojej sytuacji - tego wszystkim narzekającym życzę to
się opamiętacie.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim 2011-06-11 11:34:41
Jak mamy dbać o firmę skoro ona w żaden sposób do tego nie motywuje? Odchodzą ludzie którzy pracują a w ich miejsce zatrudniani sa nowi dyrektorzy. Mamy sie cieszyc bo firma płaci? To chyba oczywista oczywistosc. Specjalisci? Jak wyzej - coraz wiecej dyrektorów coraz mniej specjalistów. Coraz wiecej ludzi mówi jak pracować a coraz mniej jest tych którzy mogą pracować.
noname 2011-06-16 13:21:15
Czyli ty więcej gadasz niż robisz... ??? Jesteś zatem zbędnym balastem który należy odciąć od korzeni. Pamiętaj ,że wymieniając kogoś z nazwiska i pisząc komentarz ,który nie jest zgodny z prawdą również można mieć problemy prawne o których chyba nie muszę cię informować
noname 2011-06-16 13:23:16
Poprzedni komentarz dotyczy wypowiedzi: anonim - 2011-04-06 22:00
do anonima z 2011-05-19 2011-07-18 21:48:02
Jantar dobra firma bo daje płaci pracownikom? Fajnie, ale to chyba norma ze za prace sie placi. Norma nie jest obnizka pensji (niby dla oszczednosci) po ktorej nagle zatrudnia sie nowego pracownika na stanowisku kierowniczym.
2
darek 2011-08-18 13:27:17
fajnie że ten Dyrektor, który robi takie rewolucje w firmie kompletnie nie ma pojęcia o produktach, które firma sprzedaje. Po jego zatrudnieniu w firmie od roku panuje nieprzyjemna atmosfera, ciekawo kiedy ktoś go rozliczy z pracy jaką wykonuje, bo poza zwolnieniami efektów nie widać. Poprzednicy przynajmniej bardziej przykładali się do pracy i sami szukali klientów i podpisywali kontrakty. Dodatkowo gdy jedzie na jakieś spotkanie to plecie takie bzdury że potem inni muszą się nieźle tłumaczyć że to przejęzyczenie[usunięte przez moderatora].
anonim 2011-10-04 21:50:15
Przeciez sie nie musi znac. Co za roznica budyń, kisiel czy drukarka? A prezesowi widać odpowiada pracownik mierny ale wierny. A juz ktoś tutaj wyżej pisał że jak sie ma gadane to mozna sie miec w jantarze jak paczek w masle. Rżuci się dwa, trzy razy na dzień ze ma sie tyyyyleeee roboty i da sie wytrzymac bez przemenczenia do wypłaty.
Mariusz 2011-10-06 19:06:55
Hej, znalazlem oferte pracy w Jantarze w charakterze programisty. Ale widze tutaj ze nastroje w firmie takie sobie. Powiedzcie, te zle opinie dotyczą stanowisk umysłowych? Wlasnie stanowiska programisty na przykład? Ogłoszenie jest dziwnie napisane, tak wiec nawet nie wiem czy moge liczyc na etat, ale jesli tak to sa w jantarze jakies bonusy? Dofinansowanie kursów specjalistycznych? Jak wygląda zespół programistyczny? Młodzi ludzie? Jest jakaś szansa na rozwój?
konkretny 2011-10-09 20:27:00
Mariusz, z perspektywy zwyklego pracownika to wygląda tak: z 5 programistów zrobiło się 3 ludzi z których jeden to kierownik działu, drugi to szef projektów a trzeci to programista. Sam widzisz jak to wygląda.
anonim 2012-04-06 17:27:24
Witajcie,
Znalazłem ogłoszenie tej firmy o naborze na stanowisko inżyniera wsparcia technicznego w B-B. Jak to wygląda w praktyce.
Kilka razy bywałem w firmie jako klient. Pozdrawiam panią z kasy z którą można sobie pożartować.
praktykant 2012-10-17 00:14:17
mialem tam praktyke, porazka...
matia 2013-08-12 18:46:17
Chciałabym dowiedzieć się jak na produkcji wygląda sytuacja. Jaka płaca, ile zmian i jaka atmosfera. Czy są przyjęcia?
Bohdan 2013-11-28 08:49:56
ja zmieniałem stawki VAT sam, i w niecałe dwa dni miałem gotowe, ale na drugi raz pewnie bym dał i ze 3 stówy żeby sie z tym nie (usunięte przez administratora)
sorki 2014-01-20 14:21:20
ale to w kaz=żdej chwili moz=żesz się tam zatrudnić, za 4-5 zika na godzine to nawet bez orzeczenia cię przyjmą na umowe -zlecenie, baw się dobrze ;)
sorki 2014-01-20 14:29:05
to był komentarz do anonima , który tak zazdrości pracy w Jantarze
paszat 2014-04-17 22:13:50
w jantarze zajmują się wieloma branżami przemysłu, to znaczy, że także często poszukują nowych pracowników?
podbijam pytanie 2014-05-22 12:42:55
podbijam pytanie @paszat, jantar sie rozwija, dobrze widzę? ludzie w wątku, napiszczie coś więcej: zalety/wady firmy.
ktoś 2014-08-07 12:34:25
Pierwszy raz czytam te opinie. Większość z nich jest dla mnie nie zrozumiała.
Oczywistym jest, że jeśli pracownik przynosi konkretny zysk firmie to zarobi więcej niż ktoś kto zysku nie generuje lub generuje stosunkowo niewielki. Niech każdy z Was miesiąc w miesiąc wygeneruje zysk na poziomie kilkunastu tyś, to uwierzcie mi, że z pewnością zarobi swoje (może się mylę). Inną kwestią jest panująca atmosfera. Ale... Firma to nie piaskownica gdzie ma się fajnie bawić.

Ps.
Swoją drogą. Szkoda, że odchodzą długoletni, wyśmienici fachowcy.
Tak narzekacie więc co stoi na przeszkodzie, aby Ich zastąpić i zarobić więcej?
Zdajcie sobie pytanie co się stanie i jakie będą Wasze pensje jeśli odejdzie jeszcze kolejny jeden lub dwóch wykwalifikowanych pracowników?
Tej wiedzy nie da się przysposobić w rok dwa czy nawet trzy.
Kierownictwo (kadra zarządzająca) w tej kwestii się nie popisała.
riwa 2015-01-31 03:30:53
no ja też widziałam dokładnie to co Ty @toja na ich stronie. I jestem ciekawaa czym się kierowali zamieszczając tam tak niedokładne informacje. Ale po przemyśleniu sprawy będę chyba aplikować do nich, to znaczy wyślę do Jantara swoje Cv z listem motywacyjnym i będę liczyć na to że jeśli gdzieś im będę pasowała to mnie przyjmą, innego pomysłu nie mam
ilona 2015-07-19 23:48:17
firma dretwa a babki tam pracujące to masakra...
isiaczek76 2016-08-28 11:43:20
hej jestem z poznania i pracuje w jantarze od 8miu miesiesiecy i jakos jeszcze nikt na mnie nie doniusl pracuje na poczcie i mam fajna zgrana ekipre na ktora moge zawsze liczyc bo jesli czegos zapomnisz to poprostu sami do ciebie przychodza i tobie zwracaja uwage bys zrobil to czy tamto nigdy na mnie nie bylo skarg od kiedy tam pracuje a jak komus nie odpowiada praca w tej firmie to niech sie zwolni i tyle ja do jantara nic niemam
widmo 2016-08-29 15:46:55
jakby ktoś fajną pracę u nich otrzymać to szukają aktualnie sprzątaczek na Szczecin, super jakichś wielkich kwalifikacji nie trzeba mieć, a poza tym to trzeba mieć orzeczenie o niepełnosprawności obowiązkowo
Zostaw swoją opinię o Jantar Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jantar Sp. z o.o.