logo BETA aktiv GbR

BETA aktiv GbR

Heidenheim

Opinie o BETA aktiv GbR

pielegniarka 2015-02-25 19:22:24
Sprecyzuj swoja wypowiedz,co masz na mysli piszac OSZUSTWO.
aga 2015-03-01 16:35:55
witam.Może ktoś się orientuje, jak jest z powrotami do Polski(zostanie tu moja rodzina)czy można łączyć dyżury, albo gromadzić dni wolne aby jak najczęściej być w domu,a może niepełny etat.Proszę o informacje.
prawda 2015-03-16 17:25:14
O czym ty mówisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wykorzystywać,kto pracuje w Altesheimach,ludzie do zapierdalania,a zresztą popracuj to zobaczysz jak cię uszanują,będzie ci się chepalo hi.hi
2
Anna 2015-03-31 23:29:59
Witam wszystkich,tak czytam te opinie i zastanawia mnie tylko jedno, czy oceniamy tutaj działalność firmy beta Aktiv czy życie w Niemczech (?) Nikt nie powiedział,że życie usłane jest różami. Wszystko jest w naszych rękach. Też pracuje w Niemczech już ponad poł roku za pośrednictwem Firmy Beta Aktiv i mogę jedno powiedzieć - wszystko było tak jak Pani Ela omówiła ze mną na początku (za co serdecznie jej dziękuję i pozdrawiam:)) Do tej pory mamy kontakt i wiem że w razie jakiegoś problemu mogę zawsze się do niej zwrócić o radę :)
1
reniia 2015-04-06 19:07:30
Czytajcie umowę ale zadajcie po polsku,10 miesięcy to próbny okres i trzeba zrobić urkunde/to akurat beta zrobii język B2 co jest niemożliwe,bo musialybyscie mieć juz B1 i te 10 miesięcy starczyłoby by zrobić B2.a większość gdzieś tam ma A1.to do B1 to daleka droga,bo jedna sztufa trwa około 2 miesięcy.tak ze jest niemożliwością spełnić zadań zawartych w umowie,firma nie daje umowy po polsku tylko po niemiecku.
reniia 2015-04-12 10:28:14
Cd. Coz Urkunde jest najwaniejsze a to firma zalatwi.Nauka jezyka jest juz w naszych rekach.Jak najszybciej isc do szkily i uczyc sie ,beleby to B1 miec. Ta ze do firmy trudno miec pretenscje.Trzeba ciezko pracowac na poczatku,ale doswiadczenie zdobyte w altesheimie tez sie pozniej liczy.Mozliwosci sa tutaj duze mozna fajna kase zarabiac ,trzeba tylko dobrych kontaktow szukac,kto nie boi sie pracy lubi wyzwania to sobie da tutaj rade,ALE POCZATKI SA TRUDNE:/Pozdrawiam rowniez Panie Z Bety,bo co moga zalatwic to zalatwia...
1
renata 2015-04-20 15:46:55
witam wszysktie pielegniarki, pracowalam w firmie leasingowej w Hamburgu. po 3 dni siedzialam w domu, bo nie mieli dla mnie zlecenia. nie mialam stalego miejsca pracy, ciagle nowy pracodawca, nowi pacjenci. moge tylko powiedziec po sobie - nie radze juz zadnej pracy w firmach leasingowych, nawet jak oferuja kursy jezykowe. a najlepsze jest to, ze sama musialam jakos sobie dojechac do pracodawcy.. tutaj przynajmniej mam stalego pracodawce. powiedzieli mi co prawda, ze zarobek bedzie 1800 euro brutto, ale po nostryfikacji ma byc 2.300 euro brutto. jest problem z kursami jezykowymi, ale mysle, ze to tylko w tym miejscu, poniewaz to jest mala miejscowosc. pojechalam na hosptiacje, zobaczylam sobie wszystko i podjelam prace. jest mi czasem ciezko dogadac sie po niemiecku, ale jakos sobie radze i zaluje, ze na poczatku odrzucilam propozycje od bety wzgledem tamtej.
1
Barbara 2015-04-22 12:24:52
O Beta Activ dowiedziałam się przypadkowo przeglądając w internecie ogłoszenia firm proponujących znalezienie pracy dla pielęgniarek w Niemczech. Gdy zadzwoniłam do tej firmy, przywitała mnie bardzo miła pani, która poinformowała mnie o warunkach, jakie muszę spełnić aby zatrudnił mnie niemiecki pracodawca. Po rozmowie ze mną po niemiecku ( a mój niemiecki był bardzo słaby) nie skreśliła mnie z listy kandydatów do wyjazdu, jak to zrobiły dwie polskie firmy, tylko pani z Beta Activ zaproponowała mi 2 dni próbne w domu opieki. Uprzedziła mnie również, że muszę jednak jeszcze poduczyć się niemieckiego. Pani Ania nie skreśliła mnie na początku, tylko zaczęła motywować i dała wskazówki jak szybko nauczę się niemieckiego. Panie z Beta Activ dają wszystkim jednakowe szanse. Jeżeli umiesz choć trochę niemiecki nie odrzucają cię tylko pomagają. Współpracuje z tą firmą już od 2011 roku i ta współpraca układa mi się znakomicie. Pierwszy raz na okresie próbnym byłam w marcu 2012, no ale niestety pracodawca stwierdził, że mój niemiecki jest katastrofalny, pomimo to panie z Beta Activ dalej utrzymywały ze mną kontakt i sprawdzały mój niemiecki co motywowało mnie jeszcze bardziej. I tak w grudniu 2012 przyjechałam do Niemiec i już zostałam. Do mojego nowego pracodawcy przywiozła mnie pani Helen z Beta Activ, była przy rozmowie z dyrektorem podtrzymywała na duchu. Po dwóch dniach próbnych przyszło podpisać umowę, przy podpisaniu której była obecna pani z firmy aby przetłumaczyć mi to czego nie zrozumiałam i pomogła mi w załatwieniu wszystkich formalności potrzebnych do zameldowania i podjęcia legalnej pracy w Niemczech. Do dnia dzisiejszego utrzymuję kontakt z tą firmą i zawsze służą mi pomocą. Gdy przyjechałam do Niemiec to na początku mieszkałam w domu opieki, gdzie pracuję, a później wynajęłam małe mieszkanie w tej samej miejscowości. Byłam sama bez rodziny, teraz wynajmuję 4-pokojowe mieszkanie, jest ze mną córka i dalej pracuję w tym samym domu opieki. Bardzo szybko uzyskalam nostryfikacje dyplomu. Po 8 miesiącach pracy awansowałam na zastępce oddziałowej. Gdybym mogła cofnąć czas i tak powtórnie wybrałabym Beta Activ. Panie z tej firmy, (a poznałam wszystkie) nie zostawiają mnie samej, zawsze służą pomocą. Inni mogliby powiedzieć, że Beta Activ musi mi płacić skoro tak pozytywnie napisałam, ale to nie jest prawda. Ta firma od początku służy mi radą i pomocą, polecam ją wszystkim osobą szukającym pracę jako pielęgniarka w Niemczech.
1
Monika 2015-04-27 13:11:34
Bardzo chciałam zacząć prace w Niemczech gdzie już pracował mój narzeczony, na własną rękę bałam się zaczynać prace nie znając niemieckiego prawa i przepisów dlatego zgłosiłam się do dwóch "poleconych" firm ale w moim przypadku w obu zainteresowanie klientem było mierne, mnóstwo nieporozumień i straconego czasu. Firmę Beta Aktiv znalazłam za pośrednictwem internetu, nigdy o niej nie słyszałam ale bazując na opiniach postanowiłam spróbować gdyż byłam bardzo zdeterminowana i to był naprawdę strzał w 10!

Szóstka z plusem ! znakomity kontakt z pracownikami, konkretne odpowiedzi na pytania, zgrabnie przebiegający proces zatrudnienia za pośrednictwem Beta Aktiv i oczywiście pomoc w każdej potrzebie.

Początki nie były złe mieszkałam u mamy mojego narzeczonego, zaczęłam pracować, oczywiście bariera językowa była wielka ale szybko nauczyłam sie odpowiedniego słownictwa i już 4 miesiące po zatrudnieniu pracowałam na nowej umowie jako Fachkraft. Za chwile minie rok a w miedzy czasie razem z narzeczonym wynajęliśmy własne mieszkanie, ja kupiłam nowe auto i powoli odkładamy na Ślub.

Tak jak pisałam wcześniej, bardzo dobry kontakt z pracownikami za pośrednictwem mailowym lub przez telefon, szybkie odpowiedzi na nurtujące pytania, troska pracowników o klienta nawet pól roku od zatrudnienia można oczekiwać telefonu z pytaniem " czy wszystko u Pani w porządku? " i oferowanie pomocy w razie potrzeby.

Czasu cofać nie muszę bo wiem ze wybór był najlepszy. Poleciłam Beta Aktiv mojej przyszłej teściowej i juz po miesiącu zaczeła prace w zawodzie i jest bardzo zadowolona, moja siostra w przyszłym roku tez będzie chciała skorzystać z usług tej firmy. Ja nie tylko wybrałabym Beta Aktiv jeszcze raz ale sama polecam tym którzy myślą o wyjeździe do Niemiec.

1
Mariusz 2015-05-05 12:12:35
Witam, pozostawię coś po sobie. Jestem fizjoterapeutą, współpracę z firmą Beta Aktiv nawiązałem jakieś dwa late temu. Jako że mój poziom języka nie był zbyt dobry mój pierwszy wyjazd odbyłem na własną rękę do opieki. W międzyczasie odebrałem telefon od Pani Ani z Beta Aktiv, dostałem propozycję przyjazdu na dwa dni hospitacji. Jako że nie było daleko od tego Pana którym się opiekowałem to podjechałem do Praxis, przed którą czekała na mnie Pani Ania. Team jest bardzo miły, ludzie pomocni, bardzo dużo wyrozumiałości wszędzie. Z językiem już jest lepiej aczkolwiek orłem nie jestem. W tym Praxis jestem już 10 miesięcy, natomiast co mogę powiedzieć to to, że kolejne furtki się otwierają. Rynek jest bardzo chłonny. Niemcy potrzebują naprawdę bardzo wielu fizjoterapeutów. Dziś wybieram się na rozmowę o pracą, w grę wchodzi dużo większa stawka. Więc myślę że warto skorzystać z usług firmy Beta Aktiv. Znam ludzi którzy starali się przejść proces nostryfikacji samodzielnie i wiem ile zachodu to kosztowała, bo albo ciągło się miesiącami albo się nie udawało. Tutaj nie było problemu. W Polsce pracowałem 5 lat w zawodzie, skończyłem terapię manualną dwie szkoły, Pnf, różnorakie kursy masażu, oraz Akupunkturę. Wszystko za ponad 30tys zł. A poprzedni pracodawca po mojej propozycji podwyżki z 1400zł stwierdził że "jest nas jak psów", ma w czym wybierać. W Polsce miałem dobrze ponieważ etat to nie wszytko, zawsze można było dorobić całkiem fajną kasę po godzinach. Ale życie nie polega na ciągłej kombinacji i ciułaniu kosztem rodziny, znajomych, urlopów czy weekendów. Tutaj mam dobrze, z samego etatu jestem w stanie wynająć mieszkanie, kupić żywność, opłacić auto i jeszcze odłożyć. Nawet jeśli na początku dostaniecie propozycję pracy za niższą kasę, to czasami warto się tego podjąć. Ja podszkoliłem w tym czasie język, zrobiłem pierwszy kurs fizjo w De i dziś spróbuję zrobić krok na przód. Strach przed nieznamym hamuje nasz rozwój, ale do odważnych świat należy. Ja nie żałuję. Pozdrawiam
Mariusz
1
AGA 2015-05-07 13:25:14
Witaj Mariusz, czy Twoi pracodawcy w Niemczech wymagali ukończenia wielu kursów? Czy fizjoterapeuta, który dopiero ukończył studia i nie posiada kursów ma szanse na prace? Będę wdzieczna za odpowiedz.
lila 2015-05-08 19:32:15
Masz racje ze Urkunde beta załatwi,ale nic za darmo,frycowe trzeba odrobić ciezka harówka,bo altesheim to niestety ciezka fizyczna praca,kręgosłup boli ,prawa ręką też od ciągłego mycia i.t.p. A jak juz masz urkunde i lepiej mówisz to dalej ci wmawiają ze nic nie umiesz,tak ze po przepracowaniu tego co trzeba samemu dalej szukać lepszych ofert bo pracy tu dużo...nie bać sie
4
hela 2015-05-12 12:18:27
nie masz racji Lila. Przede wszystkim Urkunde Beta nie "zalatwia" jak piszesz, tylko musi sie dobrze "nagymnatykowac" w urzedach aby ta wlasnie Urkunde dostaly pielegniarki mowiac na slabym poziomie jezykowym. A druga sprawa to ta, ze wcale nie trzeba samemu szukac sobie pracy po odpracowaniu tego co trzeba tylko Ci powiem, ze wlasnie Beta mi zorganizowala prace w klinice. pracuje tam od paru miesiecy. mam w dalszym ciagu kontakt z pracownikami biura. nie zaluje, ze zdecydowalam sie na wspolprace z nimi. pozdrowienia
Monika 2015-05-18 17:33:15
aga - zapytaj bezposrednio pracownikow Bety. Sa bardzo kompetentni.
maria 2015-05-21 14:24:48
czesc Aga, tutaj jest problem. Wielu pracodawcow chce miec kursy. Beta mi przedstawila oferty dla poczatkujacych. jeszcze nie wiem, czy zrobie w Polsce jeszcze pare kursow, zeby zdobyc doswiadczenie, czy pojade bez. zobaczymy. Najpierw czeka mnie rozmowa kwalifikacyjna z pracodawca... Jak przejde, to sie bede zastanawiala.
AGA 2015-05-22 18:33:31
Ja słyszałam, ale nie wiem czy to prawda, ze niemieccy pracodawcy nie uznają kursów zrobionych w PL (np. PNF, Mc Kenzie, terapia manualna itd) dlatego chciałam zasięgnąć opinii osób które maja w tej kwestii doświadczenie i zweryfikować te informacje :) dziękuje za odpowiedz i życzę sukcesów :)
kaskaaa 2015-05-31 16:36:55
POwinni ściągać polskie opiekunki do altesheimow,a nie pielęgniarki z wyższym wyksztalceniem,bo tam jest praca nie dla pielęgniarek,a później firma dziwi się ze dziewczyny uciekają,do lepszej pracy za lepsze pieniądze,,,,może fizjoterapeuci maja lepiej...
kaskaaa 2015-05-31 16:37:46
POwinni ściągać polskie opiekunki do altesheimow,a nie pielęgniarki z wyższym wyksztalceniem,bo tam jest praca nie dla pielęgniarek,a później firma dziwi się ze dziewczyny uciekają,do lepszej pracy za lepsze pieniądze,,,,może fizjoterapeuci maja lepiej...
mrówka 2015-06-26 06:54:06
Zgadzam sie z kolezankami ktore piszą,ze Beta tylko załatwia nam prace. To co się dzieje później to inna bajka,zawsze bedziemy te OBCE gorsze ( w oczach niemieskich pseudo koleżanek )w domach opieki to nie jest praca, to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Na nic nasze wykształcenie, mamy tak wielka wiedze i doświadczenie którego tutaj nie możemy wykorzystac, mamy tylko pracować. Tutaj nie jesteście pielęgniarkami jesteście paniami do wszystkiego, na nocnej zmianie nie ma sprzątaczek więc trzeba posprzątać, nie piszę co bo możecie sie domyśleć co niektóre osoby potrafią zrobić. Jestem tutaj tylko ze względu na wynagrodzenie, które uważam że za nasza pracę i tak jest za małe. Tutaj trzeba być i przekonać się jak jest naprawdę, może sa takie ośrodki w których jest dobrze i jesteście na równi z innymi pracownikami bo ja już przepracowałam w trzech i w każdym jest jednakowo. Pozdrawiam radzę przed wyjazdem pocwiczyć kondycję bo to jest ciężka praca fizyczna. ŻYCZE POWODZENIA .
marysia 2015-06-30 09:01:22
Witam wszystkich, pracuje przez Beta w szpitalu, jestem pielegniarka anestozjologiczna z duzym doswiadczeniem i wladam dobrze jezykiem niemieckim. Beta zorganizowala hospitacje, zajela sie wszystimi procesami rejestracyjnymi. Wynegocjowala mi super zarobek, prawie dwa razy tyle, ile zarabia w domu opieki pielegniarka bez nostryfikacji. Moge tylko powiedziec, dziewczyny, uczcie sie jezyka. Bez znajomosci jezyka bedziecie zawsze siedzaly w domach opieki i biadolily nad swom losem (bo jest cholernie ciezko w altesheimach, ale w Polsce jest lepiej???!!!!)
Kasia 2015-06-30 09:30:07
Wśród tych ofert, które mi zaproponowano nie było oferty w domu opieki. Jestem fizjoterapeutką, wyjeżdżam niedługo na Bawarię, do Monachium, bo mam tam rodzinę i będę pracowała w gabinecie rehabilitacyjnym. Przez tą firmę wyjechała moja koleżanka i to ona mi poleciła ją.
zadowolona 2015-07-03 10:33:35
Współpracę z firmą Beta Aktiv oceniam bardzo dobrze. Wszystko co usłyszałam od Pań koordynatorek ma pokrycie w rzeczywistości. W sposób szczególny chciałabym wyróżnić pracę Pani Marty,bo włąśnie z Nią miałam najwięcej do czynienia .Osoba niezwykle kompetenta ,słowna ,dotrzymuje umówionych terminów,gotowa poświęcić tyle czasu ile dana osoba potrzebuje na załatwienie danej sprawy. Przy tym Jej pogodne usposobienie,serdeczność i życzliwość dają się odczuć przy okazji każdej rozmowy telefonicznej.Firmie Beta Aktiv gratuluję tak wspaniałego i kompetentnego pracownika a Pani Marcie życzę wszystkiego co najlepsze w życiu zawodowym i prywatnym.
uparta 2015-09-04 19:16:39
Powiem trak jeśli nie znasz języka to ciężko będzie,będziesz musiała ciężko pracować by zdobyć uznanie dyplomu.Ale firma urkunde ci załatwi 100%.jezyk musisz stale się go uczyć.Doswiadzenir zdobyte w heimie przyda ci sie.A później zawsze możesz zmienić prace na lepsza,jak będziesz znala język to w szpitalach też masz szanse.GKP tytuł który będziesz miała jest wysoko ceniony,jeśli masz slaby charakter to nie przyjeżdżaj,jeśli jesteś przebojowa to polecam Beta
ula 2015-10-04 12:00:22
Polecam beta activ,dziewczyny nie bójcie się z ta firma wyjechać,załatwia urkunde,język zależy firmie by iść do szkoły,jakby było zle to pomogą problem rozwiązać,ja co prawda juz nie pracuje za pośrednictwem tejże firmy,ale polecam na początek polecam,milo wspominam z nimi współpracę,pozdrowienia dla pani Elżbiety i Marty
maria 2015-10-04 16:15:53
witam wszystkie pielegniarki. Ula ma w zupelnosci racje, rowniez polecam Bete, ale nie tylko na poczatek. znalazlam za ich posrednictwem juz dwa razy prace!
Beni 2015-10-28 14:07:54
Jestem TU prawie 2 lata ,bez znajomosci jezyka na poziomie b1 nie warto przyjezdzac,szkoda zdrowia, chyba je masz 25 lat.1300 Euro to jest tutaj minimum .zaplacisz mieszkanie i na nic wiecej ci nie wystarczy tylko na jedzenie.wiec sie zastanowclie nad wyjazdem,teraz juz nie oplaca sie i wszedzie sa uchodzcy.bardzo ciezko jest z mieszkaniami.
1
mariola 2015-10-29 09:17:25
czesc Beni, masz racje, z B1 jest duzo latwiej. przyjechalam z poczatkujacym niemieckim ale teraz jestem juz na poziomie B2. Mam nareszcie super prace, zostaje mi 1800 euro na reke, jak zaplace mieszkanie 550 euro i oplaty jakies 300 euro to mam jeszcze prawie 1000 euro. do tego dochodzi kindergeld, za dwojke dzieci prawie 900 euro. z 1900 euro na miesiac na reke moge bez problemu splacic dlug w Polsce (wlasnosciowe mieszkanie), splacic samochod (kupilam sobie nowszy), wydaje jakies 400 - 500 euro miesiecznie na wyzywienie. Lekarstwa i opieka zdrowotna dla dzieci jest darmowa i na wysokim poziomie. ostatnio Arturek mial angine i pani doktor mu brala wymaz, zeby dopasowac antybiotyk!!!! Madzia ma alergie i zrobili jej rowniez za darmo testy alergiczne!!! Ja odwiedzilam juz dentyste - nie zaplacilam grosza! Za ksiazki do szkoly do dzieci nie place nic, we wrzesniu zaplacilam po 60 euro za nowe zeszyty, kretki itd. To wszystko. Pamietam jeszcze wrzesien w Polsce, kiedy sie czlowiek zastanawial, jak dzieciom powiedziec, ze nie bedzie nowych pisakow! na temat uchodzcow slysze tylko w telewizji. u nas jest ich paru, ale nie rzucaja sie w oczy. dostaja te najtansze mieszkania, w ktorych i tak nikt nie chcialby mieszkac. sa plusy z uchodzcami, poniewaz oferowane im sa rozne kursy jezykowe i podejrzewam, ze nowi pracownicy z Polski beda tez mogli z nich korzystac. W sumie nie bylo latwo na poczatku, ale jestem wdzieczna, ze podjelam ta decyzje wyjazdu. moge wreszcie podziekowac rowniez w formie pienieznej moim rodzicom za to, ze na poczatku mojego pobytu w Niemczech opiekowali sie dziecmi. Rodzice powiedzieli ostatnio, widzac jak mi sie wiedzie, ze jakby byli mlodsi to by sie nie zastanawiali i przyjezdzali do Niemiec.
1
beata 2015-11-01 15:41:15
czesc wszystkim, chcialabym wyjechac jako pielegniarka na 2-3 miesiecy. Macie doswiadczenia z Beta?
Aska 2015-11-03 20:19:54
naprawde miecie szeroko dziewczyny oczy otwarte te panie z Beta sa bardzo cwane po prostu oszukuja
4
ona 2015-11-03 20:22:58
wiekszosc pozytywnych opini to sa pracowniecie beta aktiv ludzie nie dajcie sie zwiesc ten kto to przeczyta ma szanse na oczy przejrzec ale na okoloo 15 godzin ubo ton sa oszustkisuna ten wpis
3
czajka 2015-11-18 23:05:39
sa powaznie ok, nie narzekam. praca jest rowniez ok. Dziewczyny z Beta bardzo sie staraja, zeby dobrac odpowiednia oferte. Pytaly na jak dlugo i gdzie chce wyjechac. Gdzie chce pracowac. Pomogly mi zalatwic wszystkie formalnosci zwiazane z tymi strasznie skomplikowanymi numerami, ktore musze miec tutaj pracujac. polecam.
lala88 2015-12-30 10:13:15
Witam, czy ktos zerwal wspolprace z Beta Aktiv przed wyjazdem na hospitacje? Czy sa w zwiazku z tym jakies konsekwencje?
fizjo 2016-03-22 19:43:08
witam, jestem na poziomie B1, skończyłam kurs w Niemczech. Czy jest tu ktoś kto po fizjoterapii zaczął pracę w Niemczech. Ja nie mam doświadczenia w zawodzie, ale chcę go nabrać w Niemczech. Czy jest ktoś w podobnej sytuacji..?
fizjo 2016-04-05 14:15:18
hej, a czy załatwia tą pracę przez agencję, czy na własną rękę. Ja chyba zdecydują się na agencję...:)pozdrawiam
Jolanta Cz. 2016-06-07 12:53:40
Witam. Jestem pielęgniarką. Rozpoczęłam pracę w Niemczech dzięki firmie Beta Aktiv. Panie z Bety są bardzo miłe, kontakt z nimi to przyjemność. Nostryfikacja przebiegła bardzo szybko i sprawnie. W ciągu 2 tygodniu Urkunda była już u mnie. Firma załatwiła świetnego pracodawcę i dobre warunki finansowe. Warunki dużo lepsze niż u konkurencyjnych firm. Umowa na niemieckich warunkach. Jest również hospitalizacja, dzięki której można zapoznać się z miejscem pracy i wtedy zdecydować czy jest się gotowym zostać na dłużej. Jak najbardziej, w 100% POLECAM. Jolanta Cz.
1
Paweł 2016-06-22 11:04:32
Witam, tak czytam i zastanawiam się, jak to możliwe, że Beta aktiv "załatwia" sprawnie i szybko nostryfikacje dzplomu. Czy wszystkie te osoby, które "dostają" nostryfikacje mają certyfikat językowy? Czyli w miesiąc nauczą sie języka do poziomu B1 lub B2? Bo bez tego ani rusz w urzędach niemieckich! Pielęgniarki fozjoterapeuci - uważajcie proszę! Bo może się okazać, że Anerkennung jest nieważne, jeśli jest sfałszowany certyfikat językowy!!! Nie mówiąc już o kwestiach odpowiedzialności karnej!
1
aga 2016-06-22 13:23:08
Pawel, przeciez to my sami musimy zdawac ten egzamin jezykowy! Oni za nas tego nie zdaja! Jak mozna sfalszowac certyfikat jezykowy? Moze troszke podpowiesz, bo widze, ze duzo na ten temat wiesz. Ja jestem na bardzo dobrym poziomie B1 i Beta Aktiv mnie juz od paru miesiecy przygotowuje do egzaminu, ktory musze sama zdac. Bylam juz u nich na hospitacji u wybranego pracodawcy, mam umowe o prace i czekam teraz tylko na nostryfikacje.
olololo 2016-07-01 21:09:37
Miałam okazje współpracować z Paniami, faktycznie miłe, dotrzymują terminów itp. gorzej jeżeli się chcę z nimi rozwiązać umowę przed zrobieniem nostryfikacji. Rezygnowałam bo w szpitalu, do którego mnie wysłano jest po prostu mobbing, a poziom pracy porażający. Ponieważ wiem, że nie ma nic za darmo chciałam tą sprawę rozwiązać także finansowo mimo, że żadnego zobowiązania z firmą nie miałam. Szefowa zadzwoniła do mnie i powiedziała, że jeżeli nie współpracuje z nimi to wycofują papiery z urzędu. Zaproponowałam rozliczenie się z nimi, ale cena, którą usłyszałam to 2000 euro netto plus jakieś dodatki i nie wiadomo co jeszcze. Prosiłam o napisanie skąd te koszta informacji zwrotnej nie otrzymałam.
Paweł 2016-07-05 09:02:22
Jasne, rozumiem. W Twoim przypadku jest to uczciwe. Znam jednak przypadki i firmy, które obiecują nostryfikacje w kilka miesięcy. Czy pracując na pełny etat, jest osoba w stanie nauczyć się języka od zera w ciagu 2-3 miesięcy na poziom B1 lub B2. W to już bardzo wątpie.... Pozdrawiam!
Paweł 2016-07-05 09:10:20
Aga, mam jeszcze jedno pytanie, a gdzie robisz egzamin językowy? Można siz apisać na taki kurs lub egzamin "z zewnątrz", czyli nie przez Beta Aktiv? Chodzi mi o to, że mam na oku pracodawcę i miejsce, w którym chcę koniecznie być, ale nie chcę być pośredniczony przez firmę... Pozdrawiam!
back 2016-07-05 11:20:47
Pawel nie wiem, czy robisz dobrze. Ja juz sie pare razy przejechalem i znam ludzi, ktorzy tez mieli problemy. Mysle, ze jezeli posrednik nie pobiera od nas oplat za posrednictwo to co mamy do stracenia? Niemiecki pracodawca duzo latwiej moze wykolowac jednego pracownika niz cala firme. Ja skorzystam z ich uslug. Zapewniaja mi realne rzeczy a nie jakies nierealne kokosy. Bede mial zrobiona nostryfikacje dyplomu, sprawdzona umowe o prace i moge do nich zawsze zadzwonic, jakby sie cos dzialo. I nie kosztuje mnie to nic!
MałaMi 2016-07-24 13:04:12
Czy ktoś się orientuje jaki jest najkrótszy okres umowy w Beta Aktiv?
bardzo zadowolony 2016-07-24 13:30:17
nie zastanawiaj sie! jestem tutaj juz od 3 lat za ich posrednictwem mam druga prace. dla mnie najwazniejsze bylo to, ze wszystko, co te Panie z Beta opowiadaly bylo prawda. zalatwily hospitacje u pracodawcy, sprawdzily umowe o prace, ubezpieczyly mnie w kasie chorych, dokladnie przeprowadzily przez wszystkie procesy rejestracyjne oraz zalatwily nostryfikacje dyplomu. Mamy ciagle kontakt i teraz nawet zalatwiaja prace dla mojej zony. zaplacilem za ich usluge 150 euro, ktore poszly bezposrednio do urzedu nostryfikujacego. Oplaca ich usluge moj pracodawca i wiem, ze nie odciaga mi tego z wyplaty, poniewaz zarabiam te same pieniadze co moi koledzy z pracy. A co najwazniejsze: widze, ze moj pracodawca bardzo szanuje Bete. jak ma zapotrzebowanie na personel to zawsze zglasza sie do nich, bo wie, ze maja pracownikow na wysokim poziomie!
ket 2016-08-06 21:52:02
Twoja opinia jest jak najbardziej prawdziwa..Jeśli się aplikować to najlepiej bez pośredników ,wtedy można więcej zarobić. Powodzenia !
ket 2016-08-07 13:14:29
finansowo jak w raju ? myślę ,że nikt nie powiedział Pani o kosztach utrzymania w Berlinie i proszę się zorientować czy kwota jaką Pani podali to netto czy brutto ..bo to wielka różnica :) Pozdrawiam i życzę dobrych decyzji :)
magda 2016-08-09 13:46:39
pare tygodni temu bylam u nich na takich dniach probnych u wybranego pracodawcy. Odebrano mnie z dworca, zawieziono do pracodawcy. Tam przepracowalam 2 dni. Dostalam nawet zaplacony nocleg + wyzywienie. Teraz czekam na nostryfikacje, ktora ich zdaniem trwa do 2 miesiecy. Wiem od kolegi, ze Beta powaznie sie wyrobila w ciagu 2 miesiecy z nostryfikacja. Co mi sie podobalo, to ze przed wyjazdem dostalam widelki zarobkowe: od 2000 - 2400 euro brutto. czyli wiedzialam, ze minimum bedzie wynosilo 2000 euro brutto. Po dniach probnych moglam sobie sama wynegocjowac z pracodawca moj zarobek. Na dzien dzisiejszy jestem bardzo zadowolona i moge tylko polecic. Kolega juz pracuje u nich od 2 lat i to on mi polecil ta firme.
Paweł 2016-08-12 14:16:37
magda
A uczyłaś się języja wcześniej? Jeśli Ci mają zrobić nostryfkację, to musisz znać dobrze język. Gdzie się uczyłaś, w jakiej szkole?
2
Lol 2016-09-23 14:54:41
Pani Jolu. Jakim językiem się Pani posługuje najlepiej? Bo co do polskiego to mam wątpliwości. Urkunde to znaczy świadectwo, TO świadectwo. Nie jest to Pani Urkunda (die). A do szpitala zapraszają (ewentualnie) na hospitacje. No chyba, że Pani rzeczywiście pojechała na hospitalizację ale to na pewno nie w związku z pracą tylko z powodu choroby. Jest jeszcze taka możliwość, że ten tekst pisała osoba inna niż polska pielęgniarka. Tylko po co? Kłamstwo jest dopuszczalne tylko wówczas gdy ma służyć lepszej sprawie. No i musi być wiarygodne.
1
youth 2016-09-23 17:29:54
A może wiecie jakich średnich zarobków można się spodziewać będąc początkującym pracownikiem? Dla mnie ważne jest to, że wypłata jest adekwatna do powierzanych obowiązków, ale najważniejsze jest to, że każdy dba o pozytywne stosunki między pracownikami.
Lucyna 2016-12-07 00:52:13
Tak ,to prawda co pani pisze. Kiedyś miałam przyjemność współpracować z Paniami z Beta Activ i jak najbardziej byłam zadowolona. Pomogły we wszystkim . Nawet 8 stron umowy przetłumaczyły słowo w słowo zanim ją podpisałam A jeżeli ktoś pisze, że mu ciężko pracować to niech dalej w domu siedzi i narzeka. Pozdrawiam Lucyna
Zostaw swoją opinię o BETA aktiv GbR - Heidenheim
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BETA aktiv GbR