brak logo

Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.

Pęcz

Opinie o Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.

tygrys 2011-02-05 15:10
dziwne, nie ma żadnych opinii o tej firmie, a rzesza niezadowolonych
1
dziadyga 2013-04-12 11:22
Monotonia.halas.w lecie 40°.duzy stres.poza tym ok.chyba ze nie maja zamowien to[usunięte przez moderatora] cie na zbity pysk bez odprawy nawet jak masz na stale.[usunięte przez moderatora]
1
skibam 2013-04-12 11:38
Mogem powiedziec ze nie jestem zadowolony.pracowalem dobrzem.mialem na stalem a oni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ojca 3dzieci jedynego zywiciela rodziny bez mozliwosci do zasilku.to noe sa ludzie.czlowiek sie urabia po lokcie a oni i tak potraktuja go jak smiecia.nie polecam tego szajsu.szkoda zycia na tych [usunięte przez moderatora] a zwlaszca na[usunięte przez moderatora] jest dopiero.
1
robilem 2013-04-13 15:43
Robilem i nie polecam.jedyny+to socjal.lipa lipa i jeszcze raz lipa.
1
lulu 2014-05-17 17:33
Ja tu widzę żale jednego gościa, który się wpisał praktycznie trzy razy pod rząd, nikt z pracujących w tej firmie nie wypowiada się na jej temat?
7
sam 2014-05-17 19:43
nie widzę sensu by komentować opinię pracowników którzy zostali zwolnieni z powodu złej pracy i narazili MPC na straty finansowe. Najpierw niech wymagają od siebie a potem od innych.
2
sam 2014-05-18 14:06
trzeba było szkołę skończyć to byś mógł przebierać i wybierać to co Ci się podoba. Dziwne że nie narzekają Ci co nadal pracują. Zarobki duże, co roku podwyżki, wysoki socjal, miła atmosfera, imprezy integracyjne,... Widać prostactwo w wypowiedziach i poziom inteligencji.
2
mpc 2014-08-26 11:28
"Widać prostactwo w wypowiedziach i poziom inteligencji" - te cechy można przypisać równie dobrze do kadry kier. hehe
"miła atmosfera" - w akwarium mają i będą się mieć dobrze to fakt.
1
sam 2014-10-19 21:18
Nie mam zamiaru podawać zarobków. Co do socjalu...ciekawe która firma w okolicy sponsoruje baseny, fitness, imprezy integracyjne, paczki na świeta, bony na dzień kobiet, 13-te pensje, i co rok podwyżki kilkaset zł. A co do atmosfery to masz taką jaką sam sobie stwarzasz- jakim jesteś człowiekiem. Niektórym nigdy nie dogodzi...czy hotel 5-gwiazdkowy czy piknik pod namiotem- zawsze źle.
2
pick and go 2015-01-27 09:16
Tylko warto się zastanowić dlaczego ktoś miałby się godzić na pracę za gorsze stawki. Wydaje mi się, ze część osób powinna jawnie z tego od razu zrezygnować, bo może osiągnąć zdecydowanie więcej nie mówiąc już o rozmowie na temat lepszych warunków. Przecież nie jest to takie nieosiągalne, chyba, że pracodawca jest taką osobą, z którą ciężko się dogadać...
1
iner 2015-03-30 20:48
To sa tutaj jakieś lepsze i gorsze stawki, dziwnie to brzmi jeśli mam byc szczery. Może chodzi o zwykłe pensje poczatkującego i doświadczonego i z biegiem lat i doświadczenia w multiplayer pipe company dostaje się jakieś podwyżki, awanse, czy coś w tym stylu. To by w sumie wiele wyjaśniało, czy o to wam chodziło?
Tom 2016-03-18 21:35
Ciężka atmosfera. Są tacy co mogą wszystko a reszta to parobki. Ryba psuje się od głowy. Brak poszanowania ludzi. Tylko czekają żeby ktoś się pomylił a wtedy ohoho ...kozioł ofiarny musi być. Brak poszanowania i niedocenianie długoletnich pracowników.
3
zainteresowany 2016-04-06 01:41
Ciężka atmosfera tzn? Widzę szukają na operatora. Może ktoś cos więcej napisać o tej pracy ? Zarobki ? Praca ciężka (Fizyczna, dużo na glowie) ? Jak z umowami ?
dogonbag 2016-04-26 20:45
witam!pracuje w tej firmie już kilkanaście lat i prawda jest taka ze jak nie grasz w piłkę nie biegasz maratonów lub nie znasz kogos z góry osobiście jesteś nikim i co roku masz dokręcaną śrube!
10
slawek 2016-04-27 15:43
Brak szacunku do pracownika, a do starszych stażem to już całkiem. Uważa się ze mają za duże stawki a nic nie robią!a to na nich opiera się cala produkcja!
3
młody pracownik 2016-06-17 12:29
Witam,pracuję w tej fabryce od ok.6 msc. Jestem bardzo zadowolony,pracuję w miłej atmosferze oraz fajnym zespole. Zmiany są bardzo wygodne,a dodatkowe dni wolne dużym plusem.
Czytając opinie innych osób ,zastanawiam się,że skoro tak źle im się pracowało dlaczego w ogóle skorzystali z tej oferty pracy. Pozdrawiam
4
poranny 2016-09-16 18:38
Praca w bardzo miłej atmosferze ( człowiek nie przywykł ) i troszkę zdziczał. Spotykam sie codziennie z miłym traktowaniem i szacunkiem. Wielki plus ++++
4
nick 2016-10-17 21:28
czy tam na produkcji zarobi się 3000 zł na rękę? bo chcę zmienić pracę i nie wiem czy się to opłaca... słyszałem, że ciężkie warunki -chemia, kleje, upały 40+ czy to prawda?
1
gh 2016-10-17 21:48
@ nikc - wiesz - żebyś nie wpadl z deszczu pod rynne bo takie przypadki sa chyba najgorsze. tak sądze, aczkolwiek podkreślam - nie mówie ze tutaj tak jest
Adsumus 2017-01-05 13:19
Problem tej firmy to niskie zarobki oraz duży "przemiał" pracowników. Mniejsze zapotrzebowanie na rynku na towary od MPC , to zwolnienia tych pracowników z najmniejszym stażem. Potrafią nawet robić tak, ze kogoś zwolnią , bo kryzys na rynku a gdy maja w planach większe zamówienia to sobie przypominają , ze był super pracownikiem i dzwonią i proponują minimalna stawkę . Teraz też jest nabór.. wiec pewnie na jesieni out...
1
Kris 2017-01-05 18:58
Przemiał jest bo mało kto się teraz nadaje do pracy. Tylko wymagania na wstępie a zero zaangażowania. Dobrych pracowników nikt nie zwalnia.
I chyba masz nieaktualne informacje na temat zapotrzebowania bo z roku na rok jest wyższe. Z jakiego powodu nowe linie stawiają? Pewnie też masz swoją teorię.
2
Adsumus 2017-01-14 19:57
Co Ty pierd.. ze ktos sie nie nadaje do pracy?? zmiencie może ekruterów , to sie własciwi ludzie do pracy znajda!! Gdyby MPC placiło normalnie to i ludzie by coś z siebie dawali wiecej. co to jest 2.200 . , skoro wiele firm pod Wrocławiem oferuje na starcie dla operatora 3800, brutto + dodatki. Mpc to tu brzmi słabo!!
4
Kris 2017-01-16 18:50
To po co się pchałeś do MPC?
Zarabiaj nawet 5000 brutto a nawet zostań sobie kierownikiem na wejściu. Krzyż na drogę. W pierwszej kolejności trzeba dać coś od siebie a potem wymagać. Przypominam że MPC nie leży we Wrocławiu. Może trzeba było zadbać o swoje wykształcenie a nie teraz wylewać swoje żale.
4
Adsumus 2017-01-28 20:26
A kto normalny by sie tu pchał?? wiem to z opowiesci znajomych, którzy tu mieli nie wiem czy słusznie napisze przyjemność pracy... lub jej brak.. A o moje wykształcenie sie nie martw, pewnie duzo lepsze niz twoje (pisze celowo z małej, może zrozumiesz czemu), jesli nie cóż.. Z tego co ty tak bronisz tego zakładziku to ty dobry [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liz musisz byc
2
Kris 2017-01-29 20:45
To co się wypowiadasz skoro nie miałeś nawet okazji tu pracować? Każdy kto został zwolniony narzeka na pracodawcę...bo co ma się przyznać że sam był do niczego? Mało mnie interesuje twoje wykształcenie. A dobrą opinię wyrabia się latami dobrej pracy. Zaznaczam że nie jestem piłkarzem ani nie biegam i nie mam znajomości w MPC.
3
adm 2017-03-12 09:55
Liczą się tylko powiązania rodzinne i zdolność grania w piłkę z dyr produkcji lipa totalna
8
grzybek 2017-04-21 01:11
Najwspanialsza firma w jakiej pracowałem.
dobroduszny 2017-04-28 23:18
Praca w bardzo miłej atmosferze, wśród ludzi kompetentnych i ukierunkowanych na rozwój firmy, a tym samym na podwyższenie płac pracownikom, dzięki którym MPC prosperuje jako jeden z największych europejskich producentów rur wielowarstwowych od 1997 roku i została wiodącym producentem rur z polietylenu do zastosowań wewnątrz budynków!!!
adm2 2017-06-01 20:45
Prawda jest taka, że prawdziwa struktura firmy to: finansowy z kochanką, naczelny, dyrektor produkcji na równi z gwiazdeczkami z FC-Pęcza. A dopiero później kierownictwo i pozostali pracownicy produkcji. Byłem i nie polecam. Chyba, że gracie w gałę.
10
Ktosiek 2017-06-20 12:51
Widzę że przez 10 lat nic się nie zmieniło. Z tym że kiedyś jeszcze na topie była koszykówka z ówczesnym dyrektorem produkcji Robertem. Akurat ja wychowałem się na Jordanie i w kosza grać umiałem. Ale polewkę miałem z przypupasow i lizusow którzy dwutaktu nawet nie potrafili zrobic. Od lat ta sama klika niedouczonych i nieszanujacych ludzi...szkoda zycia. Pracowałem w dziale utrzymania ruchu i często zostawałem po godzinach i przychodziłem w wolne np. 1-3maja żeby zrobić usprawnienia na zatrzymanej linii. Niedocenione całkowicie. Podwyżki smieszne. Nie polecam.
. 2017-06-21 10:02
miła atmosfera!!! ha ha taka miła ze az najlepszy kierownik nie dał rady chyba było za słodko na zebraniach
2
anonim 2017-07-03 17:23
Pracuję w mpc od jakiegoś czasu i mam mieszane uczucia z przewagą niestety negatywnych. Poniżej wyszczególnie dokładnie co mam na myśli:
1 Atmosfera przynajmniej na tej zmianie co jestem jest w miare ok-koledzy calkiem w porzadku
2 Nauka -przyuczanie do stanowiska pracy nie istnieje kompletnie juz nastepnego dnia od zatrudnienia musialem sam stanac przy maszynie, uczysz sie na biezaco-doslownie. Nikt Ci nic nie powie i nie pokaze .
3 Trener ktory mial sie opiekowac osobami nowymi to operator ktory sam pracuje na maszynie obok.
4 Stres jak najbardziej. Radz sobie sam jakos to bedzie
5 System pracy mozliwy z wszystkich najgorszych czyli 7 dni pracy i 2 dni wolnego.
Pieniadze takie jak wszedzie praktycznie.
6 jakosc (jakos-c to bedzie) nie istnieje. sam nie wiesz co dobre a co nie.
7 Bhp jako takie ale kuleje.
Podsumowujac zaluje ze sie przyjalem do mpc i jestem na etapie szukania innej pracy.
Rotacja w tej firmie jest przeogromna nie ma dnia BA! nie ma zmiany aby ktos nie odszedl nawet z starych pracownikow. A nowych od jakiegos czasu nie widac. Do tego jeszcze w okresie zimowym firma zwalnia bo przechodzi a 3 zmiany a okolo marca dzwonia do osob czy nie chca wrocic. Polecic komus mpc? NIe zdecydowanie Nie.
Pozdrawiam
4
Iza 2017-07-23 11:11
@anonim jesteś pewien, że rotacja wśród pracowników jest taka duża? Nie ma aktualnie w sieci informacji o ofertach pracy, jak w takim razie można rekrutować się do pracy w Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.?
1
tomasz 2017-07-25 06:36
Kołchoz gdzie nie szanuje się człowieka. Przełożeni mają ciebie za durnia jeśli wyraziste jakąś opinie lepiej pójść gdzie indziej. Wartosciowi ludzie z tej pracy uciekli lub zostali zwolnieni pod byle pretekstem.
1
pracownik 2017-07-25 12:04
Jeszcze kilku zostało ale szykują się do odejścia:)
1
Zostaw swoją opinię o Multilayer Pipe Company Spółka z o. o. - Pęcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.