brak logo

Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.

Pęcz

Opinie o Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.

mpc 2014-08-26 11:28
"Widać prostactwo w wypowiedziach i poziom inteligencji" - te cechy można przypisać równie dobrze do kadry kier. hehe
"miła atmosfera" - w akwarium mają i będą się mieć dobrze to fakt.
2
sam 2014-10-19 21:18
Nie mam zamiaru podawać zarobków. Co do socjalu...ciekawe która firma w okolicy sponsoruje baseny, fitness, imprezy integracyjne, paczki na świeta, bony na dzień kobiet, 13-te pensje, i co rok podwyżki kilkaset zł. A co do atmosfery to masz taką jaką sam sobie stwarzasz- jakim jesteś człowiekiem. Niektórym nigdy nie dogodzi...czy hotel 5-gwiazdkowy czy piknik pod namiotem- zawsze źle.
2
pick and go 2015-01-27 09:16
Tylko warto się zastanowić dlaczego ktoś miałby się godzić na pracę za gorsze stawki. Wydaje mi się, ze część osób powinna jawnie z tego od razu zrezygnować, bo może osiągnąć zdecydowanie więcej nie mówiąc już o rozmowie na temat lepszych warunków. Przecież nie jest to takie nieosiągalne, chyba, że pracodawca jest taką osobą, z którą ciężko się dogadać...
1
iner 2015-03-30 20:48
To sa tutaj jakieś lepsze i gorsze stawki, dziwnie to brzmi jeśli mam byc szczery. Może chodzi o zwykłe pensje poczatkującego i doświadczonego i z biegiem lat i doświadczenia w multiplayer pipe company dostaje się jakieś podwyżki, awanse, czy coś w tym stylu. To by w sumie wiele wyjaśniało, czy o to wam chodziło?
Tom 2016-03-18 21:35
Ciężka atmosfera. Są tacy co mogą wszystko a reszta to parobki. Ryba psuje się od głowy. Brak poszanowania ludzi. Tylko czekają żeby ktoś się pomylił a wtedy ohoho ...kozioł ofiarny musi być. Brak poszanowania i niedocenianie długoletnich pracowników.
4
zainteresowany 2016-04-06 01:41
Ciężka atmosfera tzn? Widzę szukają na operatora. Może ktoś cos więcej napisać o tej pracy ? Zarobki ? Praca ciężka (Fizyczna, dużo na glowie) ? Jak z umowami ?
dogonbag 2016-04-26 20:45
witam!pracuje w tej firmie już kilkanaście lat i prawda jest taka ze jak nie grasz w piłkę nie biegasz maratonów lub nie znasz kogos z góry osobiście jesteś nikim i co roku masz dokręcaną śrube!
12
slawek 2016-04-27 15:43
Brak szacunku do pracownika, a do starszych stażem to już całkiem. Uważa się ze mają za duże stawki a nic nie robią!a to na nich opiera się cala produkcja!
3
młody pracownik 2016-06-17 12:29
Witam,pracuję w tej fabryce od ok.6 msc. Jestem bardzo zadowolony,pracuję w miłej atmosferze oraz fajnym zespole. Zmiany są bardzo wygodne,a dodatkowe dni wolne dużym plusem.
Czytając opinie innych osób ,zastanawiam się,że skoro tak źle im się pracowało dlaczego w ogóle skorzystali z tej oferty pracy. Pozdrawiam
4
poranny 2016-09-16 18:38
Praca w bardzo miłej atmosferze ( człowiek nie przywykł ) i troszkę zdziczał. Spotykam sie codziennie z miłym traktowaniem i szacunkiem. Wielki plus ++++
4
nick 2016-10-17 21:28
czy tam na produkcji zarobi się 3000 zł na rękę? bo chcę zmienić pracę i nie wiem czy się to opłaca... słyszałem, że ciężkie warunki -chemia, kleje, upały 40+ czy to prawda?
1
gh 2016-10-17 21:48
@ nikc - wiesz - żebyś nie wpadl z deszczu pod rynne bo takie przypadki sa chyba najgorsze. tak sądze, aczkolwiek podkreślam - nie mówie ze tutaj tak jest
Adsumus 2017-01-05 13:19
Problem tej firmy to niskie zarobki oraz duży "przemiał" pracowników. Mniejsze zapotrzebowanie na rynku na towary od MPC , to zwolnienia tych pracowników z najmniejszym stażem. Potrafią nawet robić tak, ze kogoś zwolnią , bo kryzys na rynku a gdy maja w planach większe zamówienia to sobie przypominają , ze był super pracownikiem i dzwonią i proponują minimalna stawkę . Teraz też jest nabór.. wiec pewnie na jesieni out...
1
Kris 2017-01-05 18:58
Przemiał jest bo mało kto się teraz nadaje do pracy. Tylko wymagania na wstępie a zero zaangażowania. Dobrych pracowników nikt nie zwalnia.
I chyba masz nieaktualne informacje na temat zapotrzebowania bo z roku na rok jest wyższe. Z jakiego powodu nowe linie stawiają? Pewnie też masz swoją teorię.
2
Adsumus 2017-01-14 19:57
Co Ty pierd.. ze ktos sie nie nadaje do pracy?? zmiencie może ekruterów , to sie własciwi ludzie do pracy znajda!! Gdyby MPC placiło normalnie to i ludzie by coś z siebie dawali wiecej. co to jest 2.200 . , skoro wiele firm pod Wrocławiem oferuje na starcie dla operatora 3800, brutto + dodatki. Mpc to tu brzmi słabo!!
4
Kris 2017-01-16 18:50
To po co się pchałeś do MPC?
Zarabiaj nawet 5000 brutto a nawet zostań sobie kierownikiem na wejściu. Krzyż na drogę. W pierwszej kolejności trzeba dać coś od siebie a potem wymagać. Przypominam że MPC nie leży we Wrocławiu. Może trzeba było zadbać o swoje wykształcenie a nie teraz wylewać swoje żale.
4
Adsumus 2017-01-28 20:26
A kto normalny by sie tu pchał?? wiem to z opowiesci znajomych, którzy tu mieli nie wiem czy słusznie napisze przyjemność pracy... lub jej brak.. A o moje wykształcenie sie nie martw, pewnie duzo lepsze niz twoje (pisze celowo z małej, może zrozumiesz czemu), jesli nie cóż.. Z tego co ty tak bronisz tego zakładziku to ty dobry [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liz musisz byc
3
Kris 2017-01-29 20:45
To co się wypowiadasz skoro nie miałeś nawet okazji tu pracować? Każdy kto został zwolniony narzeka na pracodawcę...bo co ma się przyznać że sam był do niczego? Mało mnie interesuje twoje wykształcenie. A dobrą opinię wyrabia się latami dobrej pracy. Zaznaczam że nie jestem piłkarzem ani nie biegam i nie mam znajomości w MPC.
3
adm 2017-03-12 09:55
Liczą się tylko powiązania rodzinne i zdolność grania w piłkę z dyr produkcji lipa totalna
9
grzybek 2017-04-21 01:11
Najwspanialsza firma w jakiej pracowałem.
dobroduszny 2017-04-28 23:18
Praca w bardzo miłej atmosferze, wśród ludzi kompetentnych i ukierunkowanych na rozwój firmy, a tym samym na podwyższenie płac pracownikom, dzięki którym MPC prosperuje jako jeden z największych europejskich producentów rur wielowarstwowych od 1997 roku i została wiodącym producentem rur z polietylenu do zastosowań wewnątrz budynków!!!
adm2 2017-06-01 20:45
Prawda jest taka, że prawdziwa struktura firmy to: finansowy z kochanką, naczelny, dyrektor produkcji na równi z gwiazdeczkami z FC-Pęcza. A dopiero później kierownictwo i pozostali pracownicy produkcji. Byłem i nie polecam. Chyba, że gracie w gałę.
15
Ktosiek 2017-06-20 12:51
Widzę że przez 10 lat nic się nie zmieniło. Z tym że kiedyś jeszcze na topie była koszykówka z ówczesnym dyrektorem produkcji Robertem. Akurat ja wychowałem się na Jordanie i w kosza grać umiałem. Ale polewkę miałem z przypupasow i lizusow którzy dwutaktu nawet nie potrafili zrobic. Od lat ta sama klika niedouczonych i nieszanujacych ludzi...szkoda zycia. Pracowałem w dziale utrzymania ruchu i często zostawałem po godzinach i przychodziłem w wolne np. 1-3maja żeby zrobić usprawnienia na zatrzymanej linii. Niedocenione całkowicie. Podwyżki smieszne. Nie polecam.
3
. 2017-06-21 10:02
miła atmosfera!!! ha ha taka miła ze az najlepszy kierownik nie dał rady chyba było za słodko na zebraniach
8
anonim 2017-07-03 17:23
Pracuję w mpc od jakiegoś czasu i mam mieszane uczucia z przewagą niestety negatywnych. Poniżej wyszczególnie dokładnie co mam na myśli:
1 Atmosfera przynajmniej na tej zmianie co jestem jest w miare ok-koledzy calkiem w porzadku
2 Nauka -przyuczanie do stanowiska pracy nie istnieje kompletnie juz nastepnego dnia od zatrudnienia musialem sam stanac przy maszynie, uczysz sie na biezaco-doslownie. Nikt Ci nic nie powie i nie pokaze .
3 Trener ktory mial sie opiekowac osobami nowymi to operator ktory sam pracuje na maszynie obok.
4 Stres jak najbardziej. Radz sobie sam jakos to bedzie
5 System pracy mozliwy z wszystkich najgorszych czyli 7 dni pracy i 2 dni wolnego.
Pieniadze takie jak wszedzie praktycznie.
6 jakosc (jakos-c to bedzie) nie istnieje. sam nie wiesz co dobre a co nie.
7 Bhp jako takie ale kuleje.
Podsumowujac zaluje ze sie przyjalem do mpc i jestem na etapie szukania innej pracy.
Rotacja w tej firmie jest przeogromna nie ma dnia BA! nie ma zmiany aby ktos nie odszedl nawet z starych pracownikow. A nowych od jakiegos czasu nie widac. Do tego jeszcze w okresie zimowym firma zwalnia bo przechodzi a 3 zmiany a okolo marca dzwonia do osob czy nie chca wrocic. Polecic komus mpc? NIe zdecydowanie Nie.
Pozdrawiam
8
Iza 2017-07-23 11:11
@anonim jesteś pewien, że rotacja wśród pracowników jest taka duża? Nie ma aktualnie w sieci informacji o ofertach pracy, jak w takim razie można rekrutować się do pracy w Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.?
1
tomasz 2017-07-25 06:36
Kołchoz gdzie nie szanuje się człowieka. Przełożeni mają ciebie za durnia jeśli wyraziste jakąś opinie lepiej pójść gdzie indziej. Wartosciowi ludzie z tej pracy uciekli lub zostali zwolnieni pod byle pretekstem.
8
pracownik 2017-07-25 12:04
Jeszcze kilku zostało ale szykują się do odejścia:)
7
Anonim 2017-07-28 10:44
Iza oczywiscie ze jestem pewien. Widze i rozmawiam z ludzmi. Aktualnie "zapychaja" braki pracownikami z Ukrainy. Ja osobiscie znalazlem niestety ogloszenie w gazecie strzelinskiej tam sie glownie firma oglasza jesli poszukuje pracownikow. Pracownikow z ukrainy przybywa w zastraszajacym tempie. Pozdrawiam
3
serb 2017-08-03 23:16
Hierarchia - już ktoś napisał. Warunki gorąco, brak możliwości rozwoju, ciągły pressing, człowiek ma nad sobą kilku kolesi, którzy doprowadzili ten zakład na skraj upadku. Powszechne złodziejstwo i oszustwa na szczeblu kadry zarządzającej. Maszyny w opłakanym stanie bo kierownicy UR zamiast usuwać problemy obwiniają wszystkich w około. Operatorzy sami przynoszą narzędzia bo nie mogą się doprosić. Na palcach jednej ręki można policzyć ludzi, którzy chcą coś pomóc, zrobić, ale nie mają siły przebicia bo są spoza układu. Ukraińcy to nie problem bo ich też zaraz zabraknie a operatorzy ze stażem p.... to wszystko i pójdą gdzieś gdzie ich ktoś doceni. Jak tak dalej pójdzie to spakują wszystko i wywiozą na wschód.
7
Iza 2017-08-13 15:51
@serb o jakim złodziejstwie i oszustwach mówisz? Możesz podać konkretne sytuacje, w której czułeś się okradziony, bądź oszukany przez kierownictwo Multilayer Pipe Company?
spo 2017-08-15 21:07
witam! w tym roku mpc obchodzi 20 lecie istnienia .Jestem ciekawy czy dla ludzi pracyjących po 10-18 i więcej dane będą jakies male premie chociażby za to ze poswiecili tyle lat swojego zycia tej firmie piszcie ............co sądzicie
1
Iza 2017-08-16 18:18
Cześć! słyszałam ze prezes podpisał pracownikom którzy pracują długo i są z firmą gratyfikację po 2000 brutto pozdrawiam!
4
kierownik 2017-08-20 22:52
Sławek przecież ty jeszcze nie pracujesz 10 lat!??
oddany MPC 2017-08-23 08:14
Dla mnie praca w MPC jest bardzo dobra ! Jedynie ten system pracy jest ciężki ale pracowałem w gorszym wiec nie narzekam. Wiadomo ludziska ze każdy chciałby zarabiać kokosy i się nie narobić ale to nie czasy komuny (czy sie stoi czy sie lezy) Mamy kapitalizm w którym silniejszy zjada słabszego i dlatego trzeba zapi..dalac. A jak chce sie wiecej, to prosze bardzo, wolny rynek stoi otworem i tylko czeka jak cos własnego założycie i bedziecie siekac kasiore. I wtedy zobaczycie że tak łatwo nie jest .
2
Iza 2017-08-23 13:22
Wiadomo, że w każdej pracy trzeba się bardziej starać, żeby osiągnąć więcej @oddany MPC ale liczą się też tutaj inne rzeczy. Takie jak, np. socjal, który firma powinna pracownikowi zapewnić. Czy w Multilayer Pipe Company można na to liczyć? Czy chory pracownik może bez problemu dostać się do lekarza?
bg 2017-08-28 12:38
Pracowałeś w gorszych warunkach na hali extr jest w lipcu pow 40 st. bez okien i i wentylacji i ok 100db hałasu(przez 8 h) a dookoła z 15 piecyków po 250 stopni c -to gdzie wcześniej pracowałeś w kopalni?
4
Prawda 2017-08-29 03:04
Powiem tak, praca w tej firmie nie jest zła, fakt że zjeść musisz przy maszynynie, ale niestety pieniądze to porażka do wykonywanej pracy, tutaj jestem operatorem i pakowaczem gdzie w każdej normalnej firmie jest dział pakowaczy i oni się tym zajmują, powinny być dwie pensje jedna jako operator, a druga jako pakowacz.. Pracodawca dba o ludzi nie można powiedzieć że nie, gdyby dali więcej zarobić to firma sama w sobie była by super.
3
GM 2017-08-29 11:22
Ogólnie wielkie pomieszanie z poplątaniem!!! operator nie jest operatorem bo zajmuje się wszystkim,nie jest skupiony na procesie tylko robi jedno a myśli o 3-4 innych rzeczach np.operuje na raz 3 linie na 3 następnych pomaga lub robi za kogos bo stoi "tzw.statysta" i w tym samym czasie wypada mu przezbrojenie linii i zajazd to wszystko na raz!!!są operatorzy którzy lecą po przejeciu zmiany do kibla bo mają sraczke !.
2
Iza 2017-09-02 15:23
@Prawda @GM czyli w takim razie waszym zdaniem w firmie brakuje jasnego podziału obowiązków? Faktycznie wskazuje się, że jego istnienie pomaga w usprawnianiu działaniu firmy. A jak sama atmosfera w firmie?
GM 2017-09-02 18:11
Nie chodzi o podział obowiązków tylko o to ze wymaga się od operatora żeby był uniwersalny i elastyczny.Operator ma z założenia wszystko wiedzieć i być alfą i omegą ma być mechanikiem technologiem elektrykiem operatorem.Ale dobrze wiemy ze tacy ludzie nie istnieją ponieważ żeby być dobrym fachowcem to trzeba się szkolić w określonym kierunku a nie z dnia na dzień stać na innych liniach których jest z 30 .Operator nie wie przychodząc do pracy(nawet jak robi z 15 lat)gdzie będzie pracował czy na linii czy na nawijarce czy za mechanika czy sprzątaczke
Iza 2017-09-10 13:26
@GM czyli w przypadku samego stanowiska operatora, trochę ta równowaga jego obowiązków wydaje się być zachwiana. Rozumiem, że jeśli chodzi o inne stanowiska, to na nich te spektrum "możliwości" pracy danego dnia, nie jest aż takie szerokie?
Anonim 2017-09-12 16:07
Iza czy ty pracujesz w mpc? Moze w laboratorium? Czy na pietrze? Biura? HR mam na mysli?
1
btr 2017-09-12 20:02
co za pytanie! wiadomo że pani"IZA"to pani z góry a te pytania do ludzi pracujących na produkcji to zwykły wywiad potrzebny do oceny aktualnej atmosfery w mpc na dole .Niech pani się nie osmiesza już tłumaczymy atmosfera jest h....ujowa pracowników się nie szanuje i obarcza się ich obowiązkami za 4 a płaci za 1
6
Mieszko 2017-09-14 18:03
Pani "Iza" to znudzona praca w MPC pani "Rybka" lub pan "Putin" tudzież pan niedoszły/zaszły technolog "Kurski".
Nie lepiej postawić skrzynki na halach i zapytać ludzi anonimowo droga "Izo"?
2
Mieszko 2017-09-14 18:46
Kolego "oddany" - tak jak mówisz - każdy chce zarabiać kokosy, ale tych nie będziesz miał w MPC nigdy. Więc jeśli jednak chcesz te kokosy, to zrób tak jak mówisz - zwolnij się z z tego kołchozu; rynek czeka. Tak ja zrobiłem i po trzykroć nie żałuję ( wprost proporcjonalnie do przyrostu mojego wynagrodzenia). I nie "zapi...edalam" jak w "kołchozie" - wierz mi.
1
IZA 2017-09-14 18:46
uwaga!!!! kto za wysłaniem kurczaka w kosmos niech da LAJKA ps . ZBYSZEK smiało nikt się nie dowie !
2
RB 2017-09-17 17:48
No i mamy idiotę na ekstruzji za kierownika - a narzekałam na RK. Doprowadzi maszyny do upadku, wodę do opłakanego stanu, - a teraz zabral się za kierowanie ludzmi o którym nie ma pojęcia. Przydups Bulaka i tyle. Z reszta ten drugi oszołom odpowiada za ten caly roz...l
10
admin2 2017-09-20 10:36
Dlaczego pomimo tylu skarg nikt nie zgłosił do PIP o kochankach to jest łamanie kodeksu pracy gdzie jest społeczny inspektor pracy?
1
Maria 2017-09-20 21:41
chyba nie preferują gey-ów :)
ja lubiałam chłopaków
1
Zostaw swoją opinię o Multilayer Pipe Company Spółka z o. o. - Pęcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.