brak logo

Wawel S.A Dobczyce

Dobczyce

Opinie o Wawel S.A Dobczyce

Nikita 2016-03-03 10:56
Witam
co sądzicie na temat przewoźnika na trasie Myślenice - Dobczyce
bo moje zdanie jest to wielkie nieporozumienie żeby duża firma takiego małego busa puszczała gdzie płaci się przewoźnikowi bilet co miesiąc 70 złotych a przewoźnik mimo tego małego busika puszcza gdzie jest w nim mało miejsca i większość osób w nim stoi a wszyscy płacą taką samą stawkę co miesiąc jest to chore mam nadzieje że ktoś kto przeczyta ten wpis z kadr zlituje się nad nami i da nam większego busa
2
freedom 2016-03-04 10:46
nie polecam, omijajcie tą firmę z daleka! pewnie... dadzą ci umowe o prace ale będą uniżać na każdym kroku! nigdy więcej wawelu, nigdy! dopóki kierowniczki będa tępe i umysłowo ograniczone dopóty nie bedzie tam dobrze! najgorsza praca jaką w życiu miałam!
3
qwerty 2016-03-04 10:48
hej, ja miałam tak samo, 3 dni szkolenia a potem p kierownik zabrała 3 dni wolnego, wyzysk!!!!!!! szkolenia sprzedażowe, shit do kwadratu
1
Tger i Kobra 2016-04-13 10:03
jak to jest że jedni zapier**alają a drudzy tylko siedzą i kozy z nosa jedzą pierdzą w stołek Gdzie Tu władza nowe linie nadzienia i pomada to jednA WIELKA porażka Pan Pulit i Orłowski niech sami przyjdą zobaczyć jak się ładuje
2
lila 2016-04-26 16:23
Witam Praca w Wawelu z chodzi na psy . Młodzi rządzą a pojęcia żadnego i doświadczenia nie mają. Dalej liczą się zyski a nie jakość towaru. Pracownika doświadczeniem nie liczy się w ogóle . Panuje atmosfera mobingu fizycznego i psychicznego stałe poganianie przez niektórych mistrzów . Mają swoich pupili których ustawiają na stałych stanowiskach np. P. Rokosz na Roweme(musi dobrze lizać d..e i kablować )Jest uwielbiana przez P. Jole przez co nie jest pomiatana po innych stanowiskach pracy .
6
Hello.... 2016-04-26 17:15
wszystko fajnie napisane, tylko nasuwa mi się jedno pytanie: czy 'pan prezes' potrafi patrzeć dalej niż czubek swojego nosa? Mam nadzieję, że potrafi...
2
Wieś Party 2016-04-28 17:42
Racja Mistrzowie mają swoich pracowników
5
xyz 2016-05-07 22:09
a Kabanos swoich chłopców do rżnięcia
3
xyz 2016-05-10 16:43
Masz na myśli tych chłopców do rżnięcia? to może i dobrze się im wiedzie lecz nie szarej strefie,ludziom pracy,którzy ręce po łokcie sobie urabiają a wypłaty po tysiąc zł. mają.Po dzisiejszej wypłacie mało kto był w euforii
10
xyz 2016-06-26 15:21
Ty
5
xyz 2016-07-03 22:15
powodzenia
Kamil 2016-08-24 10:26
Czy w Wawelu są obecnie przyjęcia do pracy i jeśli tak, to kogo szukają? Dziękuję z góry za odpowiedź.
qwerty 2016-08-29 21:07
a Ty myślisz że w biedronce jest lepiej, taki sam wyzysk. Wiem bo tam pracowałam i wszystkim odradzam
mz 2016-09-13 10:20
Czy ma ktoś może jakieś zdanie na temat oferty planista produkcji?
Samanda 2016-09-17 20:21
Kierownictwo chce zeby ludzie przychodzili do pracy do Wawelu ale po co/ Skoro nie chca dawac umów o prace......nie ktorzy staraja sie daja z siebie wszystko chodza 7 dni w tygodniu do pracy a oni tego nie doceniaja.....byle robota byla zrobiona...Osoby na zlecenie ktore pracuja przy maszynacch na zelkach zawijalni itdl powinny ostac umowe bo ti nie bezpieczne i tyle a co jezeli cos sie stanie? Nikt o tym nie pomysli
5
Sprostowanie 2016-09-20 16:12
Hahahaha to największa bzdura jaką słyszałam... 2 tysiące??!! Niewiele osób które pracują po 10 lat i więcej ma taką pensję. Prawda jest taka że praca na produkcji to głównie praca na zlecenie i jeśli chodzi się sumiennie codziennie + weekendy to moooże przy dobrym miesiącu dociągnie się do 1400 zł.
Druga kwestia - słodycze owszem w pracy można jeść do woli ale wynoszenie choćby cukierka jest surowo zabronione. Nawet pączki świąteczne są częściowo strącane z pensji.. można kupować w sklepie firmowym ale dostęp go niego mają wszyscy, nie tylko zatrudnieni wiec żadnych gratisów nie widzę.
9
Niki 2016-09-28 17:22
Pracownicy z umową o pracę tez Będę domagać się podwyżki inaczej nie będziemy chodzić w weekendy i nikt nas do tego nie zmusi chcemy podwyżek na umowie o pracę
12
xyz 2016-09-29 21:30
prawda jest taka ,że jak ktoś dobrze liże to ma ponad 2000 zł,a ten co dobrze pracuje ma najniższą krajową 1900 brutto i to ludzie z ponad 30letnim stażem a co do pana Pulita jest również na nieodpowiednim stanowisku co Pawlik.Są to laicy nie znający się ani na zarządzaniu ani na produkcji.Pod rządami pana Pulita do pięciu lat i szlak trafi Wawel
5
xyz 2016-09-30 16:52
Zapytaj ludzi,którym obiecywano gruszki na wierzbie przed przenosinami do Dobczyc gdy będą zaciskać pasa ,żeby powstał nowy zakład(czyli Dobczyce).Polikwidowali dodatki za drugą zmianę ,obniżyli dodatek nocny,zmniejszyli nagrody jubileuszowe.Mało tego zabrali wysługę wstawiając ją do podstawy,która wynosi 1900zł.Wieloletni,DOŚWIADCZENI!!! pracownicy mają 1900 brutto,to jest zaj...te docenienie doświadczenia,staranności oraz dbałości o renomę firmy na którą ci ludzie ciężko pracowali wiele,wiele lat.Dobra praca nie polega na przyciskaniu zielonego guziczka z napisem start ,bo po uruchomieniu maszyny to ona pracuje.Prace manualne,tu jest pole do popisu dla jurorów,tu można dopiero ocenić jak kto pracuje.Zapytaj ludzi,którym obiecywano a obietnic nie dotrzymano.xyz
10
xyz 2016-09-30 20:00
Przyjacielskie stosunki? nie w tym kołchozie,tu człowiek człowiekowi wilkiem.Wawel był kiedyś wielką jedną rodziną złożoną z obcych sobie ludzi,teraz nepotyzm i kliki familijne rządzą.Jednak co do czasowości wypłat nie można nic zarzucić są na czas.
6
Maniuś 2016-10-03 15:17
Wy się nie czepiajcie kierownika Pawlik bo on przynajmniej się stara o umowy dla pracowników i pracownicy sie nie boją do niego odezwać nie to co na dziale czekolad, Pani Gdulowa postrach wszystkich, gnoi każdego,nie stara się o pracownika razem z panią Sylwia której nic nie pasuje i drze dzioba ,nie przyjdzie porozmawiać ze swoimi pracownikami tylko lata do swoich pupilków na linię a resztę ma w dupie. Pupilki zawsze najlepsza robotę dostają. Omijajcie ten dział .
7
Gosia 2016-10-04 15:17
Maniuś:
Po pierwsze to nie ma pupilkow którzy mają najlepszą robotę tylko każdy u nas robi co mu najlepiej wychodzi. Co do atmosfery to każdy może swobodnie ze sobą rozmawiać i pani Sylwia się o to nie czepia ani nie drze jak to powiedziałeś. Co do kierowniczki nie prawda że nie walczy o pracownika, ja pracując tam krótko i dostałam możliwość nauki na maszynce jak i inne dziewczyny.

Po drugie,zapraszamy do nas na dział,ciekawe czy w rzeczywistości będziesz taki cwany jak anonimowo na forum i będziesz w stanie powiedzieć prosto w oczy co o nas myślisz.

P.S nie zapomni mózgu bo chyba żadko go używasz..
2
Życzliwa 2016-10-04 15:47
Wawel wcale nie jest taki zły jak sie wszystkim wydaje....jedynym minusem to jest to ze nie chca dawac umów osobom co naprawde sie staraja chca osiagnac cos w zyciu i czegos nie nauczyc jak tak dalej pojdzie sadze ze nikt nie bd hcial pracowac na umowe zlecenie kazdemu zalezy na normalnej umowie.... Kierowniczka w glebi duszy jest życzliwa osoba i predzej czy pozniej napewno da umowy odpowiednim osoba....Jezeli wszyscy dostana umowy bede polecac ta siedzibe kazdemu :D a co do Sylwi jezeli z nia dluzej po pracujecie takk jak ja to bedziecie sie mogli wypowiadac na jej temat bo tak naprawde nie macie tym zielonego pojecia....
3
Gosia_B 2016-10-04 16:07
Bardzo proszę osobę o niku ,,Gosia" o nie podszywanie się podemnie i nie wypowiadanie w moim imieniu.
4
Życzliwa 2016-10-04 22:02
1200 wyciagniemy
Życzliwa 2016-10-04 23:08
11 zł w tygodniu 13 w weekend ale byla podwyzka wiec teraz w tygodniu 13 w weekend 15
2
Rogacz 2016-10-05 04:49
Potwierdzam maniusia
1
Dziewice 2016-10-06 09:15
Pozdro dla Przesympatycznego Kondzia z Wawelu udal wam sie chlopak ;) do rany przyluz pomocny bardzo dowcipny takiego to ze swieca szukac.
3
Prezes 2016-10-06 20:35
Wszyscy mieli takie chęci jak ty żeby tu przyjść a teraz żałują że tu przyszli ale nie nie do końca przez warunki pracy itp. ale głownie przez ludzi a zwłaszcza przez kierownictwo tego zakładu...
4
Magda90 2016-10-07 18:22
Hej!
Błagam podpowiedzcie czy warto!
Dostałam opcję pracy na produkcji ale mam dylemat czy będzie mi się to opłacało...
Dojazd około 30km:/
Jak to wygląda? Jak wyglądają zmiany godzinowo?
A przede wszystkim ile można zarobić na miesiąc nie brutto tylko po prostu na rękę?

Bardzo proszę o pomoc bo byłam zdecydowana na 100% ale po przeczytaniu
kilku wpisów z tego forum mam obawy:/
Nie chciała bym się wpakować w coś niefajnego:/
Magda90 2016-10-07 18:25
Miałam nadzieję że taka firma zapewnia godziwe wynagrodzenie ale z tego co czytam... Pojawiły się u mnie wątpliwości:/
Magda90 2016-10-07 20:24
Dziękuję za odpowiedź :)

Pozdrawiam
1
23er 2016-10-07 20:59
no tak bo tak na prawde to nic się nie traci a wiadomo jak w dzisiejszych czasach jest ciężko znaleźć pracę a nie ma sensu żeby sugerować się opiniami innych ludzi każdy może mieć swoje zdanie warto się przekonać
A 2016-11-13 18:53
Dokladnie, chamstwo ze strony kierowniczej nie ma granic. Mobbing jest na porzadku dziennym. Liczy się tylko zysk dyrektorów którzy bardziej zajmują się zniechęcaniem do pracy. Jak nisko już leży ta firma a świadczy o tym że sprowadza się ukraińców do pracy bo w powiecie już każdy zna warunki jakie tam panują... Jak za komuny inwigilacja/monitoring/sprawozdanie. Lepiej zatrudnic stado ludzi z ulicy i założyć setki kamer żeby ich pilnować niż inwestować w stałą kadrę.
11
A 2016-11-13 18:54
Dokladnie, chamstwo ze strony kierowniczej nie ma granic. Mobbing jest na porzadku dziennym. Liczy się tylko zysk dyrektorów którzy bardziej zajmują się zniechęcaniem do pracy. Jak nisko już leży ta firma a świadczy o tym że sprowadza się ukraińców do pracy bo w powiecie już każdy zna warunki jakie tam panują... Jak za komuny inwigilacja/monitoring/sprawozdanie. Lepiej zatrudnic stado ludzi z ulicy i założyć setki kamer żeby ich pilnować niż inwestować w stałą kadrę.
10
Aaaaa 2016-12-12 14:14
Ukraińcy siedzą i nic nie robią, Polaków zwalniają bo nie chodzą w weekend do pracy. A mówili że weekendy są nie obowiązkowe....
12
me 2017-01-04 23:31
wiesz co? dziwne, bo mam umowę zlecenie i pracując cały miesiąc dostałam ponad dwa tysiące.
Ew0007 2017-01-05 10:06
Tak zarobisz ponad dwa tysiące ale umowa na miesiąc i co dalej? Wszyscy na zleceniu są na wylocie
3
xyz 2017-01-05 21:56
tak,pewnie za ponad 200 godzin,brawo!!! można tak żyć ale jak długo?powodzenia.
4
Zainteresowany 2017-01-18 16:13
Ktoś wypowie się na temat pracy na Stanowisku Przedstawiciel Handlowy ds Sieci. Jaka praca? Jak warunki? Jakie narzędzia? I czy warto aplikować?
1
życzliwy 2017-01-27 15:49
Zawsze tak jak to w rodzinie musi się znaleźć lizus kierownika w tym przypadku jest Dłuuuuugi i głupi Artur z zawijalni
5
www 2017-01-31 20:00
weźcie pod lupę -Cieżak,żona teściowa oraz szwagierka a skromną Agatkę zostawcie w spokoju.W ubiegłym stuleciu awansowało się za pracowitość ,rzetelność ,znajomość swojego fachu,doceniano wiedzę i doświadczenie.Były szkoły zawodowe,które kształciły młodych adeptów cukiernictwa,nie tylko uczyły praktycznej nauki zawodu ,były także przedmioty ;technologia,aparatura,mikrobiologia.Były również egzaminy z każdego działu na czterech zakładach produkcyjnych,z każdego jednego asortymentu produkowanego przez Wawel a było ich mnóstwo.Po trzech latach odbywał się egzamin końcowy przed komisją złożoną z 11 osób upoważnionych do zadawania dodatkowych pytań plus pakiet zestawu pytań,które się wylosowało.Ci młodzi ludzie podejmując pracę byli już wykwalifikowanymi pracownikami a doświadczenia nabierali z biegiem lat.A teraz rządzi nepotyzm,kumoterstwo oraz kliki familijne bez doświadczenia,bez znajomości fachu bez szacunku dla klienta .
19
A....? 2017-02-07 10:25
Osoba, która operuje nazwiskami również sama powinna podpisać się swoim nazwiskiem w zamieszczanym komentarzu :)
7
Wojtek b 2017-02-08 12:43
Pani brygadzistka Aneta M bardzo mila osoba pomoże wytlumaczy jak trzeba za to kierownik w stylu kena od barbie niemily i jeszcze nie zna sie na niczym. Najlepiej to tylko umie stac nad kims i upominac ze lopata nie w tej rece ze gniotownik brudny nie wiadomo co jeszcze
5
K.K 2017-02-16 19:51
Wawel wydaje wielką gale a nawet pracowników nie potrafią zaprosić, ludzi dzięki którym ta firma prosperuje, tych którzy ciężko fizycznie robią na to żeby śmietanka wawelowska mogla sie pozniej bawic na takich imprezach!!! Żal i nędza żeby tak traktować pracowników! Coż za zaszczyt móc obejrzec emisję na żywo w internecie dzięki podanemu hasłu w kopercie, jakby to niewiadomo cobyło, naprawdę wstydźcie sie!
13
xyz 2017-02-17 16:09
cel charytatywny-PIĘKNA rzecz,można pokazać jaki to dobrobyt w Wawelu ,można zrobić ściemę ale nie ludziom tam pracującym za urzędową,najniższą krajową.
8
MW 2017-02-23 00:58
Niech się bawią na tyle mają , nic do stracenia :D
Xxxxxx 2017-02-23 02:27
Czy ktoś może przyjrzeć się bardziej "ochronie" w tej firmie ? Chodzi tu taj o to jak oni się zachowują i odnoszą !
robol 2017-02-23 20:28
Info dla wszystkich co chcą pracować w Wawelu. Jeżeli nie macie nic innego na oku to najlepiej sami sprawdźcie. Ja tylko powiem o dziale gdzie pracuję. Moją kierowniczką jest p. Gdula. Jeżeli jesteś przebojowym chłopakiem to tyko na ten dział. Kierowniczka lubi takich chłopaków, niektórzy odnoszą się do niej wulgarnie, bajer wciskają, prawie klepią ją po tyłku a ona się cieszy. Nie szanuje się baba. Oni potem mają z niej polew ale co tam jak ona szczęśliwa i kasa im leci. (ciekawe co mąż na to) Z tego działu wszyscy jej chłopcy awansują więc chłopaki do pracy na „czekoladę” . Dziewczyną zaś nie polecam. Dziewczyny traktuje jak siłę roboczą niewidzialną w dodatku , chyba że potrzebuje do pracy w weekend to wtedy owszem wszystkich widzi. Inne działy z tego co koleżanki mówią nie wiele lepiej, ale najlepiej samemu sprawdzić.
3
maniura 2017-02-24 20:44
A ja zaś polecam dziewczyną, płacą za nic nie robienie ponad 2 tys takim ludzią jak np pani E.Piątek która zamiast pilnować swojej roboty całą zmianę przelata za innymi chłopaka . Także zapraszamy, placone jest za samowolke.. My tyramy na czekoladach a inni mają placone za pogaduchy przez 8 godzin.
5
Zostaw swoją opinię o Wawel S.A Dobczyce - Dobczyce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wawel S.A Dobczyce