brak logo

Profim Sp. z o.o.

Turek

Opinie o Profim Sp. z o.o.

pracownik 2016-04-20 16:24:58
Wszystko ladnie opisane tylko szkoda ze nikt sie do tego nie stosuje. Obecnie urlopow bezplatnych jyz nie ma ale pamietamy co bylo w zeszlym roku-masowe wypelnianie wnioskow "na prosbe pracownika rzecz jasna". A teraz zaczynaja sie urlopy "przymusowe" a jesli nawet nie zostaniesz odeslany spowrotem to zarobisz 30zl. (Powinno byc wyrownywane do stawki zadaniowej i byloby dobrze) a tak nikogo nie interesuje ze nawet na paliwo nie zarobiles:/ A oni beda sie chwalic 25-leciem. Nie bardzo jest czym na chwile obecna.
Przykre ale prawdziwe niestety
1
do wszystkich pracownikow 2016-04-27 11:13:36
Hej ludzie a wy nie macie wlasnego zdania w kwestii poruszanych tematow,czy po prostu, jak wiekszosc osob tam pracujacych boicie sie odezwac !?
1
akord 2016-05-01 00:46:59
A ja pracuje w akordzie, i jak na razie zarobki mam na tym samym poziomie,
( to tak żeby nikt nie myślał, że praca w Profim to tylko narzekania).
1
xxx 2016-05-05 20:12:13
Zarobki na tym samym poziomie ??? Moze i tak ale ze musisz zrobic 30% wiecej niz dotychczas to juz tego nie ujales. Zenada
1
MaćkoZbogdańca 2016-05-07 13:16:32
ludzie, ludzie.... aż oczy krwawią jak się czyta te wasze wypociny.
1
mlody 2016-05-10 20:10:27
zarobki zależą od znajomosci
1
dssdv 2016-05-16 15:27:28
dlaczego zakład pracował w święto 15.05 jeżeli jest dniem ustawowo wolnym od pracy, czy nikt tego nie kontroluje .
2
odp 2016-05-17 14:27:07
zanim przejdę do krytyki grzecznie odpowiem. ponieważ taki jest charakter pracy w systemie 4 brygadowym. ponadto na naszym wydziale wszyscy dostaliśmy wybór, można było ten dzień odpracować w inny dzień wolny ( żeby zgadzały się godz. ustawowo wynikające z kodeksu pracy ), lub wziąć urlop, lub przyjść do pracy. znaczna większość chciała pracować dlatego zakład pracował normalnie. tak że wszystko jest pod jak najlepszą kontrolą.
2
dssdv 2016-05-18 07:21:17
czegoś nie rozumiem jeśli dzień jest ustawowo wolny to dlaczego mam brać na ten dzień urlop to również na 3 maj też bym musiał wziąć urlop lub go odpracować a było wolne więc pisząc że taka jest specyfika pracy w systemie 4 brygadowym to jakiś nonsens,to znaczy że jedne dni są wolne a drugie nie .
1
odp 2016-05-18 15:22:31
już tłumaczę. 1. nie musisz brać urlop, w pierwszej kolejności mogłeś odpracować w inny dzień wolny wynikajacy z grafika. 2. pracodawca, w tym przypadku profim ustala w miarę mozliwości dni ustawowo wolne jako wolne. jako że miesiąc zaczyna się 1 a nie 15 to w pierwszej kolejności dniami wolnymi były 1 i 3 maja. niestety nie można było zrobić 15 wolnego ponieważ niektórym zmianom wyszłoby w ten sposób już 19 dni roboczych a maj w tym roku ma ustawowo 20 dni pracujących. pracodawca idąc na rękę dał wyżej opisany przeze mnie wybór. czy wystarczająco jasno opisałem tą sytuację? nadmieniam że moje 6 letnie dziecko zrozumiało już po pierwszym wpisie.
2
XXX 2016-05-19 07:42:48
że się wtrącę w twój bełkot , masz się za takiego mądrego to powinieneś wiedzieć że w obecnym prawie pracy nie istnieje termin 4 czterobrygadówki zaprogramowany człowieczku, piszesz co ci każą a nie dysponujesz żadną swoją wiedzą.
3
ewelina 2016-06-15 20:39:23
jaką maćie opinie na temat pikniku piknik był jubileuszowy 25 lecie firmy i zaproszona była gwiazda patrycja markowska a starzy pracownicy i kierownicy dostali po 5 tyśięcy nagrody za to ze długo pracują w profim
2
piknik 2016-06-21 13:29:51
Po 5 tys.dla kierownikow ?? Kpina !!! Malo zarabiaja i wszystko kosztem ludzi ??? Zabierane premie itp. Wstydu nie maja za grosz !@!!!. Jesli chodzi o pracownikow to ladny gest aczkolwiek te kilkanascie osob to jest kropla w morzu.Jest mnostwo pracownikow pracujacych po kilkanascie lat i jakos o nich nikt nie pamieta...
8
dość tego 2016-06-29 21:13:44
Na pewnym dziale na G16 JEST DWÓCH TAKICH CWANIAKÓW LIDER I BRYGADZISTA Szfagrowie oczywiście każdy powie szfagier to nie rodzina he no a jednak a podobno nie powinna rodzina pracować na jedej zmianie ale to mniejsze o to . No lider idealny na rankach sprawia pozory ze jest idealny ze ogarnia wszystkie zlecenia ze wysyła ze pomaga no niestety to tylko przykrywką na popołudniu i nockach już taki robotny nie jest w sumie to większość osób zastanawia się czy on wogole jest w pracy i czy jest wogole potrzebny czy tylko przeszkadza . Nocki to śpią a reszta musi zapier......C niewazne czy ktoś jest zmęczony czy cokolwiek . No oczywiście ci dwoje mają swojego przydupasa kolejnego migacza od pracy . Zakład ogólnie ok wypłaty również są dobre nie można narzekać
29
Jaro 2016-07-17 21:04:34
Nargrody otrzymali wszyscy którzy przepracowali określoną ilość lat niezależnie jakie ma stanowisko.
1
??? 2016-07-18 10:31:59
określoną ilość lat? tzn. ile?
1
Jaro 2016-07-18 18:15:18
20 lat pracy
1
??? 2016-07-18 18:39:48
jest na g16 ok. 20 osób które pracują od 01.03.1996 w profim bo od tej daty podpisywały umowę z profim, wcześniej to były "zegary", czy się mylę? czy 01.03.2016 minęło 20 lat. ? firma jest ok ale dlaczego pominięto te osoby?
3
Jaro 2016-07-18 18:59:08
Może określili że np 30 pierwszych osób?
1
??? 2016-07-18 19:10:00
może? być może. na scenie tego nie określili. wątpliwe jest że to było pierwszych 25 czy 30 osób. i pewien niesmak pozostał.
1
:) 2016-07-18 19:26:04
załapać to się możesz na ........... autostop do kalisza. przyjęcia są, ale jak się czeka na ogłoszenie a nie ruszy dupę do kadr to tak później wychodzi. przede wszystkim tu się pracuje a nie liczy na socjale. prl się skończył.
3
raz dwa trzy 2016-08-09 17:24:54
Mam pewien pomysł ktory polega na tym aby zlikwidować krzesła do siedzienia przy koputerze i terminalu na hali produkcyjnej a biurka podnieś do góry tak aby na stojąco było można operować komputerem jak i zarówno terminalem tak jak robi to cała reszta zwyklych pracowników . Niech będzie sprawiedliwe niech każdy osiem godzin na nogach po stoi . Ich praca będzie Na pewno efektywniesza a zarazem jest to Plus dla firmy ponieważ mniej czasu dany pracownik będzie spędzał na bezczynnym siedzeniu na krzeselku wtedy do komputera będą podchodzić tylko gdy jest taka potrzeba
6
luki 2016-08-12 13:01:37
Właśnie te osoby co przy komputerach siedzą powinni tak mieć, że bez krzeseł tylko na stojąco przez 8 godzin, nic nie robią i siedzą sobie a jak się pójdzie bo jakiegoś komponentu brakuje to ruszyć im się nie chce nawet, a za urlopem to trzeba kilka dni chodzić i się prosić bo wielki kłopot maja wpisać. A kierownik KOŃ na pwmt2 to wogule się nie nadje do bycia kierownikiem, zero szacunku dla ludzi, tylko papierki go interesują czy tam się wszystko zgadza, a ze coś jest nie takt to ma to gdzieś. ostatnio poprzerzucał kilku pracowników na inne krzesła, chociaż nie powinien bo tam wiedzieli co robić i jak zrobić żeby było zgodnie z jakością, a teraz musza się uczy od nowa robić. Jeszcze pokrowce beznadziejne, ciasne aż ręce bolą od wyklejania ich i nikogo to nie obchodzi.
4
pracownik 2016-08-22 18:24:54
Nagrody na 25-lecie firmy dostało 25 najdłużej pracujących osób niezależnie od zajmującego stanowiska. Teraz już wiecie dlaczego jedni dostali nagrodę a inni nie. Z tego co pamiętam to ostatnia osoba która dostała nagrodę została przyjęta w lipcu 1996r. Dla później przyjętych brakło miejsc wg przyjętego planu.
??? 2016-08-23 07:29:51
palisz głupa czy masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu. napisałem wyraźnie że na g16 pracuje ok. 20 osób które podpisały umowę 01.03.1996 i żadna z tych osób nie dostała nagrody. czy w kalendarzu wcześniej jest marzec czy lipiec?
1
film 2016-09-07 17:42:32
Mam pytanie, podobno bedzie powstawal "film" o profim, czy pracownicy nie powinni wyrazic swojej zgody na nagrywanie ich w jakiejs formie pisemnej? I czy zostala uzgodniona jakas gaża dla nich???? Umowy podpisywane przy przyjeciach nie zawieraja przypisu na jakiekolwiek takie zgody
JANUSZ 2016-09-07 20:13:16
pracownicy są monitorowani 24/h kamery są wszędzie teraz załozyli 4 kamery nowe na g10 tak zgadzam sie dziś telewizja nagrywała film na g8 i g10 a wczoraj na g16
1
jaaaa 2016-09-18 08:16:37
Jak to jest ze firma o obrotach kilkuset mln złotych nie dokłada ani złotówki do wypoczynkow dla pracowników ????? Przecież to jest ich obowiązek !!! Bo chyba nie tłumacza tego brakiem pieniędzy ????hehehe Są firmy które mają kilkanaście razy mniejsze obroty ,a jakoś potrafią wspomóc pracowników.
Paulen 2016-09-21 21:04:42
Hej ;) mam pytanie jestem kobietą i z różnych przyczyn muszę mieć pracę 3 zmianową... wiem że przyjęź dla kobiet nie ma jedynie na szwaczki i oto moje pytanie czy jeśli nie mam doświadczenia ale żeby mnie przyuczyli czy coś mogą mnie zatrudnić ? Nie mam wyboru za bardzo do pracy muszę iśc koniecznie a jedynie mogę mieć 3 zmiany. Mam nadzieję że mnie zrozumiecie. Pozdrawiam.
Paulen 2016-09-21 21:06:27
Hej ;) mam pytanie jestem kobietą i z różnych przyczyn muszę mieć pracę 3 zmianową... wiem że przyjęź dla kobiet nie ma jedynie na szwaczki i oto moje pytanie czy jeśli nie mam doświadczenia ale żeby mnie przyuczyli czy coś mogą mnie zatrudnić ? Nie mam wyboru za bardzo do pracy muszę iśc koniecznie a jedynie mogę mieć 3 zmiany. Mam nadzieję że mnie zrozumiecie. Pozdrawiam.
Anatolek 2016-10-10 16:29:57
Firma przyjmuje osoby tzw. zielone na szwalnie :) Także, spokojnie możesz iść. Jednak praca szwaczki jest pracą ciężką. Spróbuj, masz 3msc wdrożeń, zobaczysz co i jak i sama ocenisz.
Anatolek 2016-10-10 16:30:19
Firma przyjmuje osoby tzw. zielone na szwalnie :) Także, spokojnie możesz iść. Jednak praca szwaczki jest pracą ciężką. Spróbuj, masz 3msc wdrożeń, zobaczysz co i jak i sama ocenisz.
1
nikt 2016-10-20 06:39:15
TO BANDA OSZOSTOW,sami karierowicze,lub cichodajki za lepsza prace a przede wszystkim za zbijanie bakow daja na lewo i prawo ,porzadny czlowiek tam nie ma czego szukac chyba ze sytuacja zmusi go do pracy w tym kolchozie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam,macie wybor.szwalnia ,lakiernia ,panowie brygadzisci stare pryki mlodym laskom by w d...... wlezli.ogolnie piszac jedna wielka mafia szkoda ze nikt nie potrafi zrobic z tym porzadku ale gdy w takiej firmie rzadza ,brygadzisci,liderzy,kierownicy a pan prezes nie ma nic do gadania to tak jest masz koneksje robisz i masz dobrz nie to wad smieciu.ludzi mowci ,piszcie morze ktos za to weznie z wyrazami zalu na klepsydrze ,,,,,,,,czlowiek nikt
5
odpowiedz do nikt 2016-10-20 16:15:04
Bardzo dobrze napisales !!
Liderzy i brygadzisci potrafia tylko w tylek wejsc zeby sobie polepszyc!!
A pozytku z nich zadnego !!Jesli jest z czyms problem to nie potrafia nawet pomoc,rozloza rece i tyle od nich pomocy uzyskasz.A najlepsze w tym wszystkim jest to ze kierownik ich popiera !! ha ha ha Panie prezesie ,panie dyrektorze naprawde zwroccie uwage na tych osobnikow w "zielonych" koszulkach. (proponuje zrobic ankiety u pracownikow na temat przelozonych).
Fajnie ze w koncu ktos o tym napisal bo na tyle osob co tam pracuje ,tylko pare potrafi sie odezwac i napisac o tym jak naprawde wyglada wszystko wewnatrz.
pozdrawiam wszystkich .
5
xoxox 2016-10-22 12:50:57
ludzie a wiecie coś na temat 3 zmian na g16 ??? teraz pojawiły się jakieś tablice i sa tylko trzy zmiany a b c ??
nicki 2016-10-23 08:59:36
Witam, szukam pracy i myślę nad profim i możecie napisać na którym dziale jest tak w miarę najlepiej, czyli dobra atmosfera i w miarę dobry kierownik i zarobki
CBR 2016-10-23 13:34:42
Na metalowym jest całkiem spoko i były podwyżki stawek.
M 2016-10-24 18:02:01
Plotka, Metalowy musi byc cały czas w systemie.
1
wozkowy 2016-10-25 14:45:24
Jak się pracuje na magazynie ? Jak zarobki ? Jaka atmosfera ? Co z nadgodzinami ?
david 2016-10-25 14:47:34
Czy można się bez problemu przenieś na inny dział i wystarczy podanie dać kierownikowi czy robią problemy i trzeba chodzić i się prosić co chwile ?
zaint 2016-10-30 15:58:28
To o ile wam podwyższyli na godzine
Tyty 2016-11-01 16:31:22
14%
1
śrubka 2016-11-01 23:19:09
Zejdź do kadr i się dowiesz wszystkiego o co pytasz ile chcesz, jak chcesz i kiedy chcesz
4
pracownik 2016-11-02 19:02:02
No to chyba jestescie zadowoleni bo w sg to sie wysilili aż 5%
Luk 2016-11-10 18:39:40
Porażka!!!
Ala 2016-11-14 16:56:04
Wie ktos czy sa przyjęcia do profim ??
lubiacasprzatac 2016-11-14 16:59:49
chciałabym się dowiedzieć czy sprzątaczki pracują na zmiany czy tylko w określonych godzinach ? czy są tylko od sprzątania czy od innych zajęć tez ? pod jaki dział podlegają ? czy to stanowisko nazywa się sprzątaczka czy jakoś inaczej ?
EWELINA 2016-11-14 17:44:07
sprzątaczki pracuje na dwie zmiany dział w którym pracują sprzątaczki to dział administracyjno gospodarczy kierownikiem ich jest pan SKAŁA.
EWELINA 2016-11-14 17:45:01
sprzątaczki pracuje na dwie zmiany dział w którym pracują sprzątaczki to dział administracyjno gospodarczy kierownikiem ich jest pan SKAŁA.
XXX 2016-11-27 13:39:50
JAK TO MA SIĘ DO PRZYMUSOWYCH URLOPÓW W STYCZNIU . Zgodnie z art. 81 Kodeksu Pracy pracownikowi przysługuje prawo otrzymania wynagrodzenia za przestój w sytuacji gdy:
przeszkoda w wykonywaniu pracy nastąpiła z przyczyn leżących po stronie pracodawcy (najczęściej są to przejściowe przerwy w pracy spowodowane zaburzeniami natury technicznej lub organizacyjnej),
pracownik powinien być gotowy do wykonywania pracy,
przestój nie jest zawiniony przez pracownika. Wysokość wynagrodzenia postojowego
Jeśli pracownik był gotowy do wykonywania pracy, a doznał przeszkód z przyczyn dotyczących pracodawcy, za czas jej nie wykonywania przysługuje mu wynagrodzenie wynikające z jego osobistego zaszeregowania. Wynagrodzenie to powinno być określone stawką godzinową lub miesięczną. Jeśli stawka taka nie została ustalona przy zatrudnianiu pracownika, przysługuje mu 60 % miesięcznego wynagrodzenia. Ponadto pracodawca na czas przestoju może powierzyć pracownikowi inną odpowiednią pracę, za której wykonanie pracownik otrzyma odpowiednie wynagrodzenie, nie niższe jednak od wynagrodzenia przewidzianego za czas przestoju (czyli określone stawkowo lub w wysokości 60 % wynagrodzenia, ale nie mniej niż wynagrodzenie minimalne). Praca ta jednak musi odpowiadać lub być zbliżona do kwalifikacji pracownika. W czasie przestoju pracodawca nie może z własnej inicjatywy wysłać pracownika na urlop bezpłatny. Urlop taki może być udzielony wyłącznie na wniosek pracownika. Pracodawca nie może też nakazać pracownikowi skorzystania z urlopu wypoczynkowego, chyba, że był on wcześniej zaplanowany.
7
Zostaw swoją opinię o Profim Sp. z o.o. - Turek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Profim Sp. z o.o.