brak logo

Konsorcjum Stali S.A.

Zawiercie

Opinie o Konsorcjum Stali S.A.

zawiercianin 2011-06-24 22:47:37
zarobki w tak bogatej firmie sa żalosne jesli chodzi o pracownikow magazynowych wyzysk ludzi nadgodziny nie platne w tamtym roku bylo ich 2,5 tys
2
balagan 2011-06-24 22:50:29
zero organizacji pracy kierownik zero pojecia o pracy dyrektor dusi grosz mnustwo godzin nadliczbowych
balagan 2011-06-24 22:53:11
beznadziejna kadra kierownicza zero pojecia o wspolpracy z magazynierami ,praca po calych dniach
gość 2015-04-13 00:40:52
cóż, kolejna firma s.a., która chętnie zatrudni pracowników od hamburgerów z mc donalda, aby tylko ich oczekiwania nie były zbyt duże. nie ważne jest wykształcenie i doświadczenie. Szkoda...że jest takie podejście do pracownika.
gość 2015-04-19 14:54:01
w rembertowie marny kierowniczek dostał służbowe auto i co to mają być oszczędności
chandlowiec 2015-07-03 15:12:33
spotkaliśmy się na integracji nazywali go oddech smoka a dlaczego??bez komentarza wszyscy wiedzą.podobno niedoszły dyrektor z tego kierowniczka chłopak niespełniony nie ma pojęcia o zarządzaniu pracownikami wywnioskowałem to z naszej rozmowy i to nie jednej.kierownik zakładu spoko pozytywnie zakręcony jak pamiętam to Maciej.pozdro
1
Jan 2015-07-03 21:26:27
słyszałem o nim Woj.M ale ten tekst z dyrektorem jest naprawdę dobry ma tupet ...cik tak to jest jak leń zostaje kierownikiem miałem przyjemność z obibokiem pracować w zielonce na placu koleś nie potrafi się przyznać do swoich pomyłek tylko zwala na innych szkoda chłopaków którzy z nim pracują ale nie ma niezastąpionych .odddech smoka coś w tym jest ale co smród!!!!!
spawacz 2015-10-08 17:15:53
tak polecam zakład konstrukcji rembertów.... dla idiotów!!!poszedłem tam jako spawacz na rozmowie z kierownikiem produkcji niejaki matusiak do tej pory mi się zbiera na wymioty tak mu z mordy jechało jak z nim rozmawiałem obiecywał nie wiadomo co moje pap. dozory komp. pierwszy dzień w pracy a on do mnie żebym szlifował jakieś blachy chłopkowi sie poiebało w tym śmierdzącym łbie najpierw co innego gadają a potem co innego robią stanowczo odradzam zakład konstrukcji rembertów i tego śmierdziucha kierownika prostak prostak i jeszcze raz prostak podobno dużo osób z ks ma o nim taką opinię nie tylko" marny spawacz " jak ja to jego słowa zadufany w sobie narcyz
1
po rozmowie 2015-10-21 20:08:41
obiecanki cacanki jak z wieloma innymi matusiak czy jak on tam obiecywał 1-mc próbny a potem umowa o prace robota zeszła parę dni mniej roboty i do widzenia wie pan zadzwonimy do pana jak się ruszy siedzi tam dwóch debili rylski i matusiak nie wiem jak załoga z nimi wytrzymuje to są idioci nie ma co się nimi przejmować opinia załogi SZCZERZE ODRADZAM pieniądze marne jak na zakres obowiązków i kierownictwo zero praktyki teoretycy idioci jeszcze trochę to sami będą szukać roboty i wtedy może trafią na nas!!!!!
1
nowy 2015-10-23 21:42:41
tych dwóch idiotów można łatwo wyeliminować chodzi mi o to czy warto zaczynać tam pracę znałem kierownika z dawnych czasów nie chodzi o matusiaka ani rylskiego a o Pana Kosika to jest Gość!!! Głównie chodzi o zarobkoi reszta do załatwienia nie z idiotami
lepszy 2015-11-10 21:03:16
słyszałem jak coś spieprzą to zwalają na pracowników szczególnie ten śmierdziuch matusiak a rylski ile towaru przerobił na marne i wszystko spoko nikt nie wie alkomat powinni wsadzać w(usunięte przez administratora)rylskiemu co rano a nie pracownikom upokorzenie słyszałem że kilku spoko pracowników odeszło z firmy i podobno nie jedyni. chłopek (usunięte przez administratora)sam niech zapieprza niedoszły dyrektor dorobił się tego na co zasłużył stara(usunięte przez administratora) i dwulicowa ciota nie polecam pracy w takiej atmosferze
1
Zarząd 2015-11-12 18:48:24
Szanowni Państwo,
Ze szczególnym zaciekawieniem zapoznałem się z opiniami.
Brak wiedzy o trudach jakie trzeba było wykonać aby uratować zakład i miejsca pracy w FD powoduje Państwa negatywne opinie.
Firma przechodziła restrukturyzacje i po przedsiębiorstwie Państwowym cieżko w krótkim czasie dokonać cudów. Konsekwentne działania które trwały i trwają doprowadziło dziś firmę FD do znaczącego i innowacyjnego producenta zamknięć na rynku europejskim.
Od dwóch lat realizowany jest proces inwestycyjny którego następstwem były zakupy linii technologicznych np. Lakierka nr.1 w Polsce w zakresie wydajności itd. W tym roku nastąpiły kolejne inwestycje które powodują podwojenie ilości w jednostce czasu. Plan inwestycyjny na kolejne lata to podwojenie ilości produkcji. Czy przy takich inwestycjach są potrzebni dobrzy pracownicy, tak ale tacy którzy umieją i chcą realizować swoje pasje. Takich pracownikow zapraszamy do naszego zespołu. Ludzi otwartych na rozwiązywanie problemów a nie takich którzy umieją tylko zauważać problemy. Takim pracownikom tworzymy możliwość rozwoju i satysfakcji finansowej. Problemy są i zawsze bedą, słuchamy pracownikow i rozmawiamy. Jeżeli jednak ktoś z Państwa chce się przekonać kim Jetesmy zapraszam Prezes Zarządu.
olaf 2015-11-17 17:53:34
byłem na rozmowie szkoda czasu za taką stawkę niech sami robią pracownicy wystraszeni jakby mieli kapo za plecami zakład z lat dosłownie 60 jaka lakiernia nr 1 chyba nie widzieli jak jest w innych zakładach i jak wyglądają linie produkcyjne szkoda czasu
szukam pracy 2015-12-09 20:44:44
zakład żenada 9zł.godz spawacz to mi zaoferowali a ich pracownik ''spawacz'' ma 20....pare? a robił połowę tego co ja o co tu chodzi? pierwszy raz spotkałem się z taką firmą . chyba za szmal zrobi wszystko psełdo kierownikowi a kierownik matusiak wszystko prezesowi .nnnnie polecam hamowo
nie 2016-01-19 21:33:38
ciekawe wpisy ale faktycznie prawdziwe.pracowałem kiedyś z tym matusiakiem i faktycznie to jest jełop i oszukaniec jak taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] został kierownikiem wszyscy co z nim pracowali mają o nim takie zdanie i nie tylko współpracownicy ale i co najlepsze klienci więcej można sie dowiedzieć na Markach o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a zapomniałem to prawda że mu z mordy wali i odstrasza klientów i niedoszłych pracowników.
3
ali 2016-01-26 10:07:29
firma porażka odradzam jeśli chodzi o Zawiercie bezmózgi kierownik który boi sie własnego cienia zero współpracy z magazynierami problemy z urlopami nadgodziny nie płatne jak nie pomysli jego to totalny cham bez szkoły kombinator każe podpisywać karty urlopowe a nie dostaje sie urlopu w danym terminie przekręt i nic więcej za przyzwoleniem dyrektora i zarządu moim zdaniem przydały by się kontrole Państwowej Inspekcji Pracy bo co tam się wyrabia wola pomste do nieba panie SZ......
nowy 2016-01-27 15:18:56
niedawno sie przyjołem w oddziale w Zawierciu i rewelacji nie ma nadgodziny każą robić a nie płacą myslałem ,że to porządna firma a na każdym kroku wykorzystują porobie troche jak sie nic nie zmieni to trzeba bedzie szukac nowej pracy osobiscie odradzam wszystkim ta firme
1
zniechecony KS 2016-01-28 21:01:56
polecam Prezesowi KS zapoznanie sie z tym jak w innych oddziałach traktuje sie pracowników jak sie naprawde odbiera godziny jak są płacone lub odbierane soboty a nie to jak jest w liście obecności jak mozna wysyłąc transport 2 lub 3 razy tego samego dnia do jednego klienta i to nie jest wyjatkowa sytuacja mozna to sprawdzic po FA . Albo jak sie przyjmuje ludzi bez doswiadczenia a w ogłoszeniu pisze wyrażnie doswiadczenie !!!! i potem z takimi "bał.....nami" inni ludzie musza sie meczyc bo oczywiscie po znajomosciach stanowiska sa lepsze niż magazynier czy sprzataczka ale mało tego ile pieniedzy przez takich ludzi ucieka firmie mam kilkanasie przykładów ale je zostawie dla siebie bo i tak tego nikt nie słucha i nie słuchał szkoda sie wywyzszac w takiej firmie człowiek cos by chciał wniesc ale sie nie da . Wizyta prezesa w oddziale tez nic nie da bo kazdy pracownik jest odpowiednio naprostowany i wszystko jest cacy to jest piekne a Prezes pisze ze firma jest po restrukturyzacji bo wczesniej byłą panstwowa niby nowi ludzie itp a wszystko jak w latach 80r
1
olo 2016-01-30 21:22:04
zapraszam chętnych do stalko to jest firma która się rozwija i nie boi
się inwestycji a zacznijmy od tego że płaci nadgodziny a odbiory jak prracownik sobie życzy szacunek dla Pszybysza i Szczęsnego pozdrawiam
1
rtf 2016-01-30 21:28:44
podobno dyrektor z marek zaczyna sobie robić układy z góralami będzie siarek odsnieżał stoki i plac w stalko a blondyna grzańca mu parzyła ha.ha.ha
1
Noris Czak 2016-02-05 21:39:56
kolego zaziu jak uwazasz ze to przesada aplikuj oby ci sie udało zycze ci tego z całego serca potem przestaniesz gadac ze tylko trohe zapału checi d opracy wystarczą hehehehe
kierowca 2016-03-19 06:18:28
Skoro Pan Prezes twierdzi,że firma się rozwija to zapraszam do oddziału Rzeszów. Tutaj chyba się firma zwinie bardzo szybko przy kretyńskim podejściu do ludzi poprzez kierownika, dyrektora i handlowców. Gdzie są pieniądze za nadgodziny które są wpisywane w zeszyt? Niech Pan zaczerpnie również opinii kierowców którzy tutaj przyjeżdżają, dowie się Pan, że najważniejszy tutaj jest Jurek Biega(szwagier dyrektora i nie jest on pracownikiem KS.
1
klient 2016-03-20 05:55:43
W Konsorcjum Stali w Rzeszowie jest porażka, kierownik i dyrektor wielcy katolicy a na wadze oszukiwani są klienci. Już nigdy nie kupię tam nic.
1
kierowca 2016-03-21 06:37:55
Może w Warszawie jest lepiej, tego nie wiem, ale mam nadzieję, że oddział Rzeszów zamkną albo zmienią dyrektora i kierownika a przynajmniej tego drugiego
kierowca 2016-03-26 12:21:49
To prawda, wielcy katolicy są z dyrektora i kierownika w Rzeszowie a chłopaki pracują za 1700 zł i po godzinach ciągle zostają i w soboty muszą chodzić
1
kierowca 2016-03-30 06:29:40
Zatrudnij się @bart w Konsorcjum Stali to będziesz miał nadgodziny w zeszyt wpisywane i nie zapłacą Ci za nie.
kierowca 2016-03-31 20:31:51
Może i jest ale jeśli firma ma swoich prawników i pewnie układy to są nie do tknięcia
wkurzony pracownik 2016-04-05 20:27:12
Kolego Roman miałeś dziś wypłatę? Bo ja jakoś nie dostałem. Pewnie Pan Prezes zmienił kolejny samochód BMW X6 ciekawe na jaki
kowboj 2016-04-17 15:43:41
w Zawierciu godziny też wpisywane w zeszyt a jak zaczniesz mruczeć to jesteś zły boże co to za firma jak można dopuścić takich kapo do rządzenia na samym dole pracownicy spodleni dosłownie przez górę pytanie jak długo !!!
1
olaf 2016-05-11 19:34:25
jak myślicie czemu przenieśli siedzibę z Warszawy do Zawiercie proste bo w Zawierciu robi się za pół darmo z uśmiechem na twarzy
1
kiler 2016-05-23 06:59:14
Przenieśli żeby mieć ulgi w podatkach, złodziejstwo w tej firmie było, jest i będzie. Najgorsze to to, że pracuje się nawet po 10 godzin bez przerwy w Rzeszowie bo dyrektor wielki radny PiS a trzyma z komunistami
4
kiler 2016-06-14 06:47:24
chyba nie wiesz co piszesz. W papierach masz napisane, że praca 8 godzin dziennie i 40 tygodniowo a jak już pójdziesz pracować to wychodzi często 10 dziennie a płacą za 8. Zatrudnij się to wszystkiego się dowiesz. 25 lat temu "BOLEK"sprzedał firmę państwową i nadal jest w niej komuna.
1
kiler 2016-07-30 05:16:28
W Rzeszowie zrobiło się gorąco w biurze to założyli sobie klime, a chłopaki na placu stoją w deszczu i upale za 1700 zł. Choreeeee to wszystko w tej firmie
1
kiler 2016-07-30 19:23:49
O czym człowieku piszesz? Gdzie takie coś oferują w Konsorcjum?
kiler 2016-07-30 19:29:01
Jeśli jeszcze raz zaobserwuję, że w Rzeszowie chłopaki nie mają przerwy i wody w upale to kręce film i wzywam PIP. Niech zarząd wyrzuci tego "kierownika" kolegę dyrektora, który ma jedynie technikum zrobione za komuny. Traktuje ich gorzej niż zwierzęta, a pozatym w domu dla swoich dzieci jest podobno taki sam. Współczuje dzieciom i żonie.
1
Bartosz 2016-08-20 07:01:39
Nie jest źle w Rzeszowie a przynajmniej w biurze, teraz mieliśmy nie złą premie bo 1400 brutto. Fakt, że na magazyn trafiają ochłapy i mają warunki jakie mają ale ja osobiście nie narzekam
Bartosz 2016-09-06 13:50:42
Konsorcjum to nie zła firma dla pracowników w biurze, znów była fajna premia a obowiązków nie ma aż tak dużo w biurze. Mało wymagań, gorzej na placu w deszczu czy w słońcu i po godzinach muszą zostawać
Bartosz 2016-09-07 07:48:06
Oczywiście, że aktualna. U nas w biurze w Rzeszowie jest miejsce dla każdego. Dyrektor każdego chętnego przyjmuje. W końcu on jest z PiS i każdemu daje szanse
kiler 2016-09-08 19:07:32
Nie pchaj się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zobaczysz jak zaczniesz pracować. Ciągle będą nadgodziny wpisywane w zeszyt i w zimie będą Cię wyganiać na wolne o ile będzie ostra zima, a jeśli będzie delikatna to będzie się zbierało i zbierało a za to nikt Ci nie zapłaci
1
kiler 2016-09-09 06:46:31
lider bo ludzi oszukuje się na wadze. przyjeżdża tir drutu i jest 23,500 kg nic się nie dokłada ani nie ściąga i wyjeżdża na tym samym aucie już jako 24000 kg
1
henio 2016-09-15 06:07:03
Firma nie jest zła, w lecie pracujesz po 12 godzin a płacą za 8. Jest zima i nie ma ruchu to siedzisz w domu. Rzeszowski oddział takie ma rozwiązanie z nadgodzinami. Debilizm do potęgi. Czy jest na to jakiś kodeks pracy?
1
Anonim 2016-10-01 22:24:23
Ja pracuje w KS warszawa Ursus juz 9 miesięcy i nie widzę powodów do narzekań. Dobre zarobki sięgające 5000 brutto kasa na czas. Jedna wada kierownik jednej zmian... ale zimne zawsze możesz zamienić
sd 2016-10-01 22:24:43
@Lola no dobra ale czy moglabys napisać cos konkretnego na temat firmy? jakies szczegoly powiedziemy..
BYŁY Klient 2016-11-08 20:52:16
idzżdo rembertowa to zobaczycie jak jest naprawdę.przed nastaniem nowego dyrektora wszystko mogłem załatwić z kierownikiem matusiakiem za pół darmo na boku a teraz ceny z kosmosu . oszukują na godzinach albo nadgodziny albo premia ale wybór a matusiak wszystko zwala na dyrektora kolega zabierał kontenery ze złomem matusiak brał dane pracowników i rozpisywana waga była na chłopaków a sam przytulał 2/3 tyś z jednego kontenera a było ich kilka wszystko można sprawdzić proszę o kontakt z first recycling możę ktoś się za niego weżmie dla tych co dają nadal ustala dobre ceny ale dla niego .towar i usługi biorę u sekuły sąsiedzi chociaż UCZCIWI
1
bandzior 2016-11-09 06:19:49
jeśli chodzi o złom to identycznie jest w Rzeszowie. Sprzedają a pieniądze przeznacza dyrektor na kursy ze stalą dla swojego szwagra oraz dzieli się z kierownikiem i załogą z biura. Często wtedy przywożą im kebaby i inne pierdoły a na magazyn nie ma nic, raz tylko magazynierom dyrektor kupił alkomat. Żałosne co wyrabiają, ostatnio to nawet w niedzielę było otwarte
1
kiler 2016-11-16 07:05:26
teraz w Rzeszowie nastał okres "ciepłych posiłków". Chłopaki mogą je zjeść dopiero jak są zimne by się za bardzo nie rozgrzać. Za komuny ta firma to był raj a teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dodam jeszcze, że kierowniczek za komuny też był kierownikiem i niczego się do tej pory nie nauczył
1
Jo 2016-11-17 14:01:42
Porażka jeśli chodzi o załadunki i rozładunki.A te osobistości co wydają papiery to wydaje im się że są nie wiadomo kim.
5
Zostaw swoją opinię o Konsorcjum Stali S.A. - Zawiercie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsorcjum Stali S.A.