brak logo

Hurtownia Oaza

Zielona Góra

Opinie o Hurtownia Oaza

eryk 2015-07-14 06:01:45
Z tego co wiem to praca tam jest zawsze, bo cały czas wiszą ogłoszenia na portalach więc samo to już o czymś świadczy ale wszystkiego trzeba spróbować samemu żeby sobie wyrobić zdanie ale z pewnością tym bardziej dla nowych nie jest to łatwa firma i na każdym stanowisku najwcześniej po pół roku ogarniesz się na tyle żeby Cię niczym nie zaskoczyli jak wytrzymasz oczywiście!!!!!!
Bartek 2015-07-15 07:48:52
Co sądzicie o pracy w magazynie w Jeleniej Górze, chodzą słuchy źe kierownik magazynu wykończył tam pół Jeleniej ?
Moris 2015-07-16 12:23:37
Droga kalinko jeśli dziwisz się ze ktoś narzeka to tak pokrótce z punktu widzenia KIEROWCY:
Zaczynasz prace o 6.30 przez dwie godziny kompletujesz samemu towar na około 20-30 punktów więc już masz dosyć.
Inna wersja czekasz do 12 na to jak Ci Towar uszykują bo druga zmiana nie zdążyła, wyjeżdżasz o 11 w trasę około 200kilometrów albo lepiej i wracasz wieczorem bo innej możliwości nie ma no i jeszcze jest to trasa której nie znasz masz do rozniesienia ręcznie około 4 ton nikt Ci w tym nie pomoże bo klienci to dziadostwo które z za biurka nie wyjdzie.
Myślę że nie jest to normalne podejście do organizacji pracy i to wszystko za marne 2 tyś
Sewro 2015-07-26 13:14:24
Zgadzam się z poprzednikami jeśli chodzi o pracę kierowcy to jest masakra, ciągła walka o to żeby człowieka nie zajechali a po roku pracy w tej firmie doszedłem do wniosku że tylko kierowcom tam zależy żeby szybko wyjechać z firmy bo cała reszta robi od 7 do 15 i na razie i czy się stoi czy się leży 2 tyś się należy. A kierowca jak rano nie wyjedzie to tyra do 18 albo lepiej a nadgodzin nikt nie płaci.
Jeszcze Ci podsuną jakieś lewe kwity do podpisu że niby coś dostałeś! Ogólnie jazda bez trzymanki i śmieszna firma!!!!!!
1
furtak 2015-07-26 20:02:56
Robiłem tam dwa lata i nie polecam, totalny brak szacunku do ludzi, ciągłe kombinacje nic nie działa normalnie, brak wypłaty za nadgodziny, wszystko robione tak żeby człowiek miał pod górkę, kiepska atmosfera bo sporej grupie ludzi tam się nie chce pracować bo tak czy inaczej kasa będzie taka sama więc po co się natyrać, aż dziw że coś takiego jeszcze funkcjonuje! Potwierdzam często podpisujesz nie wiesz co więc radzę uważać bo zagrywki pani kadrowej są nie uczciwe i krętackie!!!!!! A szkoda że tak jest bo to wszystko wina kiepskiego zarządzania i paru chwastów do wyrwania!!!!!!
1
Nero 2015-09-19 19:05:44
Uczciwie trzeba powiedzieć że zarobki pozornie nie są złe ale to tylko pozornie bo jeśli przeliczysz godziny to wychodzi kiepsko.
Brak jakiegokolwiek zarządzania w każdym dziale firmy, dziadoska filozofia właściciela że z każdego gówna coś ukręci. Ludzie zarządzający przejęli ten obyczaj i już chyba nawet nie mają szacunku do siebie a co dopiero do podwładnych wykonując bezmyślnie rozkazy szefa. Kolejny problem to specyficzna klientela czyli najgorsze co zostało na rynku spożywczym w większości obsługuje się punkty których właściciele to prostacy którzy jeszcze utrudniają prace.
Dlatego powiem tak spróbować można ale lekko nie jest kasa nie najgorsza jak na warunki zielonogórskie
kazek 2015-09-25 10:37:31
nic nie piszecie,że zatrudniają osoby niepełnosprawne za które otrzymują dofinansownie z PFRON ,którym każą pracować po więcej godzin,mimo że winny pracować po 7 godz.a za nadgodziny nie płacą
Baroszek 2015-09-27 13:06:52
Kolego to ze ludzie którzy są z peronu i maja pracować 6 h a robią po 10 to pikuś jest armia ludzi na których idzie kasa z peronu a nikt ich nie widział tylko kadrowa rano plik kart odbija. Generalnie przekręt goni przekręt a zarobić tez nie dają tylko nerwy można stracić bałagan nie miłosierny. Nie polecam
cewo 2015-09-30 06:08:44
Miałem doczynienia z tą firmą jako kierowca i powiem że generalnie to kiepsko. Ogromny wręcz nie wyobrażalny bałagan organizacyjny, brak samochodów do jazdy, ciągłe awarie ogólnie zły stan techniczny, generalnie z punktu widzenia kierowcy totalny chaos. Punkty jakie się robi to kolejny problem bo wszystko to praca ręczna, gotówki no i ogólnie ludzie którzy życie utrudniają czyli mali biznesmeni którzy myślą że prowadzą wielki market a 200zł na fv nie mają.
Więc ogólnie obraz firmy nie ciekawy aczkolwiek nie do końca to wina wlaścicieli tylko specyfiki rynku i trudnych klientów którzy zostali bo są to tak naprawdę nie dobitki tego rynku których nawet sieciówki nie chciały.
Bandzo 2015-10-04 09:51:36
Ogólnie potwierdzam nie samowity bałagan, duża rotacja pracowników na każdym stanowisku może za wyjątkiem kierownictwa które siedzi tam od zawsze i dezorganizuje prace całej firmy bo nie ma pojęcia o tym co robi i chroni tylko swoje stołki robiąc laskę temu każdemu żeby tylko chronić stanowiska i się nikomu nie narazić a cała reszta za to płaci. Taki to mały odgórnie zarządzany PGR tylko że prywatny. No i wynagrodzenie też trochę z innej epoki ale to już inna historia.
Andru 2015-10-06 19:09:04
Miałem okazję doświadczyć tej przygody jaką była dla mnie praca w tej firmie i raczej nie polecam ale trzeba też pamiętać że jesteśmy w Polsce a na dodatek w zielonej górze i realia są jakie są.
Nie jest to łatwa branża klientela to raczej dno niż ludzie na poziomie więc pracy nie ułatwiają na pewno fizycznie trzeba się natyrać a fakt faktem że firma tego też nie ułatwia.
Proponuje idąc tam do pracy założyć że będą nami kierować ludzie delikatnie mówiąc nie pierwszej inteligencji żeby nie mylić tego ze złośliwością bo to jak z dzieckiem:) i po prostu robić swoje jeśli oczywiście kasa komuś pasuje.
Atmosfera pewnie że ciężka ale to ZG
Profo 2015-10-23 06:21:53
Firma zatrudnia sporo ludzi bo wydajność pracy zerowa ale produkcją się nie zajmuje. Klimat w pracy specyficzny bo nikt do końca nie wie co ma robić a kierownictwo nie ogarnia tematu więc ogólnie raj dla krętaczy.
yatos 2015-10-30 12:38:44
Parę ładnych latek takm przetrwalem jako kierowca i powiem że robota ciezka choć by dlatego że klienteli do której się jeździ to nie zle dziadostwo wiec praca bardziej przypomina misje dowozenia zywnosci w miejsca gdzie nik nie chcial jezdzic. Druga sprawa to fakt że ludzie którzy powinni tym kierowac robią głównie bączek i nadużycia za które odpowiada każdy tylko nie oni.
sanny 2015-11-06 16:25:13
Trochę w tej firmie przepracowalem i powiem tak dobrze że istnieje ten portal bo sam bym się nigdy nie domyślić ze można mieć do czynienia z tak ulomnymi ludźmi jak kierownictwo magazynu.
maly 2015-11-19 13:03:15
Parę dobrych rad apropo pracy w tej firmie. Po pierwsze faktycznie jest tak jak tu czytam ale moim zdaniem w zg można trafić zdecydowanie gorzej ale i lepiej. Po drugie chcąc tam pracować załóż sobie że musisz myśleć i robić za wszystkich. Zarobki no cóż powiem tak gdyby przynajmniej kierowcy trójki nie mieli to by tam ich nie było. Więc ogólnie nie taki diabeł straszny ale narobić się trzeba te 10 H i nerwy stracić.
baby 2015-11-20 13:29:25
Pracuje już jakiś czas na stanowisku kierowcy i powiem że na pewno lekko nie jest bo leży organizacja pracy i stan technicznych aut albo może raczej ich wiek muzealny.
Po za tym ludzie którzy biorą kasę za zadzenie nie mają pojęcia o niczym wiec jest bajzel bez chęci Na poprawę sytuacji.
Na pewno nie warto zaczynać tej roboty na jakiś czas bo potrzeba z pół roku żeby jako tako ogarnac temat.
baby 2015-12-13 19:39:02
Kolego z pewnością w takiej firmie jak oaza nie pracowałeś bo nie ma drugiej takiej bo żadna by się nie utrzymała w zasadach wolnego rynku. Każdy w tej firmie robi co chcę i prowadzi swoją politykę więc jako kierowca daj sobie z rok na ogarnięcia tematu a i taK będzie wiele takich dni kiedy przyjdzjesz do pracy i poczujesz się jak byś był pierwszy dzień.
michałtransport95 2015-12-26 18:19:14
Witam
Czy orientuje się ktoś czy jeżeli zajadę do oazy wieczorem w niedzielę czy będę mógł tam spokojnie stanąć i zrobić pauzę???
michałtransport95 2015-12-26 18:21:29
Witam
Czy orientuje się ktoś czy jeżeli zajadę do oazy wieczorem w niedzielę czy będę mógł tam spokojnie stanąć i zrobić pauzę???
hani 2015-12-28 20:52:07
No cóż dziwna firma którą ciężko przejrzeć a co dopiero zrozumieć. A to dlatego że każdy udaje głupszego niż jest, ktoś ma prawo jazdy ale udaję że nie ma itd. normalnie każdy swoje umiejętności i kwalifikację ujawnia bo wwiąże się to z lepszym wynagrodzeniem no ale nie w Oazie.
Nadgodzin też nikt nie płaci jeśli sam sie nie docenisz to nikt Cię nie doceni itd.
Ale mam nadzieje że dzięki tym wskazówką nie będziecie tracić czasu na zrozumienie rzeczy których się nieda zrozumieć.
mikołaj 2016-01-04 13:37:28
Kolego ale niestety właśnie tak tam jest, jak chcesz tam robić to zapomnij lepiej o logicznym myśleniu bo daleko nie zajedziesz, rób tylko to co musisz bo za więcej i tak nikt Ci nie zapłaci a w najlepszym razie poklepie Cie gejowsko po ramieniu kto robi ten wie o co chodzi:) Wynagrodzenie no cóż trochę śmieszna filozofia bo jeśli dla kierowcy kat C się płaci 2tyś to jest smieszna sytuacja. Oczywiście jak jesteś bystry to coś tam dorobisz ale przecież nie o to chodzi. Dzisiaj trójka to minimum żeby się wzajemnie szanować a dopiero potem można mówić o pracy.
alf 2016-01-06 17:38:52
czy ktoś pracuje może w jeleniogórskiej Oazie?znalazłem ofertę pracy dla pracowników magazynu i myślę nad złożeniem cv.
luki 2016-01-12 10:37:55
Dobre dla małolatów. Ale żaden nie pomyśli o składkach zdrowotnych, o godzinach o przyszłej emeryturze,pomijam temat pakietów socjalnych. Zresztą każdy pracuje tam gdzie chce i sam zgadza się na warunki... Nie wszyscy mogą być na stanowiskach kierowniczych..Pozdr..
2
Benek 2016-01-26 12:32:55
Zastanawialiście się czemu taki przemiał ludzi w oddziale Jelenia Góra ? Chodzą słuchy i komentarze negatywne o pseudo kierowniku panu W.
luki 2016-01-29 09:41:34
Ja uważam , że wolę zarobić 200,300zł. mniej ale na normalnej umowie i w przypadku choroby nie będzie cyrków. A wiem to na własnej skórze. Tak jak napisałeś dla dzieciaków na początek dobre, lub dla takich co nie mają aspiracji..Pozdr..
handlowy 2016-01-31 12:59:19
Robiłem tam jako przedstawiciel i generalnie potwierdzam że założenia jakie przyjmuje szefostwo i wyobrażenie funkcjonowania firmy są chore i trochę z innej epoki.
Jednak nie można zapominać że działa się na trudnym rynku, klienci z którymi się pracuje to jakaś trudna patologia zamawiająca po jednym ciastku i myśląca że jest wielkim przedsiębiorcą. A właśnie przedstawiciele i kierowcy z tym się stykają i naprawdę trzeba mieć nerwy ze stali.
Obsługuje się głównie sklepy których nawet żadna sieciówka nie chciała a ich działalność to bardziej wegetacja biznesowa i życiowa brak płatności itd.... Porażka i nie zła szkoła życia a szefostwo niczego nie ułatwia i dobrze nie wynagradza.
edmund 2016-01-31 13:07:13
Dobry wątek bo klientela to faktycznie patologia która nawet anioła wyprowadzi z równowagi i w tym jest duży problem choć właściciel też ma swoje za uszami i za tak specyficzną robotę słabo płaci. Bo co do organizacji firmy to ciężko coś zrobić współpracując z takimi ludzmi co robią zamówienia mniejsze niż ja zakupy w biedronce.
Nowy 2016-02-06 09:11:24
Tak czytam i się zastanawiam jak to możliwe że coś takiego dalej funkcjonuje, myślałem że ta firma już zbankrutowała. Robiłem tam kiedyś i już wtedy była gadka że to bankrut co mnie nie dziwiło bo było własnie tak jak piszecie.
Rynek jaki ta firma obsługuje to faktycznie masakra i współczuje przedstawicielą i kierowcą bo tak naprawdę to oni mają najtrudniej. Klientela specyficzna, trudna jak byś pracował w opiece społecznej tylko tam kase wypłacasz a tu musisz od nich wyciągnąć. Współczuje szefostwu bo pewnie mogli by dać więcej ludzią pracującym ale wiadomo jak jest tym bardziej że branża zupełnie nie przewidywalna
1
Nowy 2016-03-17 18:50:02
Firma obsługuje klientele której żadne sieciówki nie chciały wciągnąć bo po prostu sklepy nie spełniały kryteriów dostawy i innych wymogów normalności więc są to takie nie dobitki które myślą że są wielkimi biznesmenami a nawet nie stać ich na pełne opakowanie produktu. I tak sobie żałośnie wegetują bijąc się o każdy grosz!!!!!
nowy 2016-03-20 16:07:13
Kolego czytaj ze zrozumieniem chodzi o to ze klienci oazy kupują towar na sztuki bo nie stać ich nawet na całe opakowanie co wiele mówi o obrotach tych firm a przez to robota jest czasochłonna i robi się bałagan.
hanii 2016-05-14 23:47:38
Bardzo Bardzo dziwną firmą a może raczej organizacja żeby nie obrażać firm. Bałagan jaki tam ppanuje jest nie do opisania. Nikt nie ma o niczym pojecia to troche tak jak by kucharza wyslac w kosmos. Klienci to same dziadostwo
bosuu 2016-06-24 09:51:47
A jak zarobki w tej firmie wyglądają interesuje mnie stanowisko kierowcy ewentualnie magazyn
bodrum 2016-07-18 18:28:52
Bardzo dziwna firma i jest to naprawdę najdelikatnejsze z momożliwych określeń. Miałem z nią do czynienia nA stanowisku kierowcy. Nikt tam niczego nievplanuje nikt niczego nie wie a magazynem zarządzają Panowie rodem z filmu głupi i gluprzy. Zarobki może i nie najgorsze jak się sam docenisz ale w tej firmie zrozumiałem ze kasą to nie wszystko. Nie polecam
były pracownik 2016-07-30 21:03:00
Tak, mam spore doświadczenie z pracy w oddziale w Jeleniej Górze. To co piszesz to prawda, ale dochodzą mnie słuchy, ze ten już na szczęście tam nie pracuje.
Boston magic 2016-07-30 21:22:19
Powiem tak na pewno nie jest to najgorsza firma w zg ale na pewno na dłuższą metę ciezko tam wytrzymać bo psychika siada. Plusy się kończą na tym ze płacą regularnie. Cała reszta jest bardzo dziwna bo to jeden wielki rodzinny klan w którym parę osób robi na resztę która nie wie co się dzieje. Firma bez perspektyw dla pracownika dużo ludzi z łapanki ostatnio nawet z Ukrainy.
beny 2016-07-31 13:09:37
Teoretycznie firma jakich wiele w zg ale to tylko pozory bo generalnie te wszystkie opinie są trafne i nie wiele jest pozytywów wynikających z tej pracy. Gorzej pewnie można trafić ale nie równajmy się do najgorszych bo przecież to nie afryka.
Obiektywnie da się wytrzymać ale gdybym wiedział o tym co wiem teraz to na pewno moja noga by tam nie staneła a tak jak się już ogarnie temat to jakoś idzie ale sytuacja daleka od normalności i robi się coraz gorzej bo kientów coraaz mniej a to co jest to jakieś nie dobitki i totalne dziadostwo któremu słoma z butów wystaje bo jeszcze wczoraj na traktorze w pgrze jeżdzili a dziś wielkie paniska.
Halny 2016-08-04 17:50:01
Nie polecam tej instytucji chyba że desperatom i ludziom którzy naprawdę nie mają wyjścia. Szkoda życia nerwów jeden wielki stres i absurd gonić absurd.
eryk 2016-08-07 15:26:04
nie da się ani jednego dobrego słowa powiedzieć o tej firmie i o jej właścicielach. Totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzysk
eryk 2016-08-07 15:26:42
nie da się ani jednego dobrego słowa powiedzieć o tej firmie i o jej właścicielach. Totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzysk
eryk 2016-08-07 15:27:13
nie da się ani jednego dobrego słowa powiedzieć o tej firmie i o jej właścicielach. Totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzysk
kacczorr 2016-08-07 22:03:12
Mam wrazenie ze ta firma to jakas gleboka patologia w której nic nie działa normalnie i każdy udaje gluprzego niż jest na czelczele z szefostfem któremu się chyba epoki i systemy pomyliły. Jaja jak berety ale też i trageDia ze taka rzeczywistosc funkcjonuje i ma się dobrze w tym państwie złodziei
general 2016-08-07 22:05:39
Dramat dramat i same fakty to właśnie oaza boska
Adam 2016-08-08 18:15:44
Wiesz kolego może powodem tego jest również poruszany wcześniej wątek pracowników z Ukrainy
Szofer 2016-09-13 06:22:36
Firma z punku widzenia kierowcy nie do zaakceptowania nie ma co się rozczulac nad szczegółami bo nigdzie nie jest idealnie ale tak w skrócie.
Czas pracy kierowcy początek 6 wyjazd z firmy nawet 12 bo towar nie uszykowany, kierowca sam się składa sam szykuje palety do wyjazdy itd . Więc gdzie tu jest praca kierowcy no a tak po za tym to ok :-)!!!!!
567 2016-09-13 12:40:25
@pola no wiesz co powiem Ci ze na o zadnej rektutacji w firmie to tez nie slyszalem tak na prawde chociaż wiesz nigdy nic nie wiadomo zawsze jednak to warto się upewnić może nie wiem na przykład się z nimi skontaktować i się dowiedzieć jak to jest ..
TDZ 2016-11-07 18:25:59
Witam powiem szczerze porażka bylem tam nie całe 3 miechy a szef już zaczoł mnie irytować robiłem jako roskładający towar a szef zemnie zrobił budowlańca he i tez do lopaty brał mnie żenada a ludzie same konfy i pierdolnięci liżące dupę cwele. Nie Polecam tej firmy na początku wszystko wporzo a potem pokażą różki jeśli nie wierzysz idz i się przekonaj życze powodzenia w syfieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Badooo 2016-11-07 21:17:27
Taaa firma to bajzel jakich mało, pełno konfidentow i brak szacunku do lludzi nie polecam
baby 2016-11-08 06:44:42
Kolego faktycznie masz rację i można by tu jeszcze wiele w tym temacie napisać ale to nie stery firma jakich wiele w biednej zg a robić gdzieś trzeba po za tym dają zarobić więc jak byś trochę porobil to byś znalazł sposób na tych pseudointeligentow ale też trzeba siebie szanować a z tym w tej firmie jest kiepsko ludzie stlamszeni przez szefa i oderwani od rzeczywistości
Pawimr 2016-11-22 06:16:42
Pracować tam się da ale można zapomniec o jakiej kolejek normalności i moralnosci zdecydowanie dla ludzi silnych psychicznie bo atmosfera w firmie marna a klienci obsługiwany to raczej ten gorszy sort nie spełnionych biznesmenów których nawet żadna sieciowka nie wzięła
Nieeeeee 2016-11-24 08:15:16
Bardzo długo można by pisać a wszystko zostało już napisane więc po prost nie nie nie nie nie nieeeeeee
Zostaw swoją opinię o Hurtownia Oaza - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hurtownia Oaza