logo Walter Services Poland

Walter Services Poland

Jarocin

Opinie o Walter Services Poland

ja 2010-12-28 19:58:46
Każdy ma swoje wady i zalety, przeciez to tylko ludzie.
gfhtg 2011-01-18 21:00:27
Ernest jest spoko, zawsze jak mam problem to pomoże. Za to dziwi mnie jedna rzecz - czemu osoba, która pracuje półtora roku jest coachem, a osoba która od dwóch lat siedzi na słuchawkach i bardzo dobrze sprzedaje nie ma zadnego awansu? ( usunięte przez administratora )
ja 2011-01-18 22:00:01
Ilość przepracowanych lat (miesięcy, tygodni) nie świadczy o umiejętnościach.

Pzdr.
Były pracownik
anonim 2011-01-29 15:20:05
kasia - 2010-12-12 15:54:34Ta firma jest beznadziejna ale jak ktos ma silne nerwy to moze w niej wytrzymac ale najgorzej jest jak szkolenia prowadzi( usunięte przez administratora ). T^a dziewczyna jest zamotana jak kon na swiatlach, nie wie co sie z nia dzieje. Ludzie po szkoleniu z nia nic nie wiedza bo nic nie umie wytlumaczyc. Wspolczuje ludziom ktorzy musza miec z nia szkolenia zawsze. Ja mialam tylko dwa razy i juz nigdy nie chce miec. pozdrawiam walterowska meczennicahaha.. dobre.... wiesz dziewczynko, jezeli ktos jest taki( usunięte przez administratora )
konsultantka 2011-01-29 23:37:45
..pozdrowienia ( usunięte przez administratora )
konsultant 2011-01-30 20:42:45
Co się dzieje teraz w walterze? Wszyscy chodzą jacyś dziwni? Podbno jakiś kryzys? Zwolnienia mają być jakieś? Wie ktoś o co chodzi?
anonim 2011-02-01 13:14:14
anonim - 2011-01-29 15:20:05kasia - 2010-12-12 15:54:34Ta firma jest beznadziejna ale jak ktos ma silne nerwy to moze w niej wytrzymac ale najgorzej jest jak szkolenia prowadz( usunięte przez administratora )T^a dziewczyna jest zamotana jak kon na swiatlach, nie wie co sie z nia dzieje. Ludzie po szkoleniu z nia nic nie wiedza bo nic nie umie wytlumaczyc. Wspolczuje ludziom ktorzy musza miec z nia szkolenia zawsze. Ja mialam tylko dwa razy i juz nigdy nie chce miec. pozdrawiam walterowska meczennicahaha.. dobre.... wiesz dziewczynko, ( usunięte przez administratora ) Pzdr Była pracownica
anonim 2011-02-02 19:07:30
ojjj bez( usunięte przez administratora )to już nie ta sama firma... a w walterze wszyscy jacys zabiegani teraz wswzyscy heh ;p
konsultant 2011-02-04 22:57:37
oj myślę że będą zmiany w Walterze.. może Wkońcu na lepsze:D Pozdro dla stałej ekipy:)
KONSULTANTKA 2011-02-04 23:00:19
...A ja się z Tobą wogóle nie zgodzę--( usunięte przez administratora )jest w porządku!!
Magda 2011-02-07 13:42:34
Witam,
chciałabym dowiedzieć się na czym dokładnie polega praca w Walter Services Poland?
Pozdrawiam.
Damian były TC 2011-02-07 22:41:42
Witam, w imieniu wszystkich byłych ( usunięte przez administratora ) chciałbym rozwiać wszelkie plotki dotyczące Naszego odejścia. To My zdecydowaliśmy, że odchodzimy. Zaproponowane Nam warunki pracy nie były dla Nas satysfakcjonujące, stąd taka decyzja z Naszej strony. Od siebie chciałbym również podziękować wszystkim za długoletnią współpracę. W szczególności ( usunięte przez administratora ) Wszystkim życzę powodzenia.
anonim 2011-02-07 23:00:58
Może i jak koledzy i koleżanki tutaj dowiedzą sie, który to ja, powieszą mnie na słuchawkach, ale wraz z wami firma straciła super osoby... bo co byście tu nie pisali, trudno bedzie zastąpić( usunięte przez administratora )Bez was będzie zupełnie inaczej. I nie wiem dlaczego nagle zaproponowano wam gorsze warunki, ta firma musi ( usunięte przez administratora ) takich ludzi
;D 2011-02-08 18:14:19
Miło by było Was ujrzec z powrotem :D brakuje kazdego z Was w tej firmie ;/ ( usunięte przez administratora )wiecznie szerzacym sie usmiechem ;D ( usunięte przez administratora ) jakoś bez fajerwerków teraz w tej firmie...!
anonim 2011-02-10 20:05:26
ehh szkoda to czytać mnie tez cos tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cos tam mnie cieszy firma zajebista mam nadzieje ze 2 taka znajdziecie tylko nie którzy poprostu maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i przez takie osoby firma ledwo przedzie tyle na ten temat P( usunięte przez administratora ) JAK RESZTA PO ZAZDROŚCIĆ ZAPAŁU
anonim 2011-02-10 20:08:05
zaczac przepraszam
anonim 2011-02-22 10:23:21
Jak na Polaka przystało, każdy potrafi tylko narzekać, nie dawno związałem się z tą firmą i nie ma takiej tragedi, atmosfera wydaje się jak narazie bardzo wporządku a to że wymagają dyscypliny i punktualności to raczej jak dla mnie bardzo dobrze świadczy o firmie bo chcą posiadać żetelnych pracowników a nie ludzi którzy przyjdą albo i nie przyjdą, niewiem jeszcze jak z możliwościami awansu ale niczego nie ma od razu, na wszystko trzeba poczekac i zasluzyc przedewszystim. A szkolenia są dobrze prowadzone. Jeżeli ktoś jest odpowiedzialną osobą i lubi wyzwania to zapraszam. Gdyby było tak tragicznie to nie mieli by wogole ludzi do pracy zwlaszcza ze w tej branzy jest bardzo wiele firm. A co do delty to tez tam pracowalem i nie powiem atmosfera jest luzna moze az za bardzo, ale warunki pracy sa o wiele gorsze niz w walterze. Co do negocjacji stawek to jeszcze w zadnej firmie sie nie spotkalem zeby konsultant mogl to robic. Ludzie to nie jest stanowisko kierownicze!!! Pozdrawiam i zapraszam
anonim 2011-02-24 19:09:19
jak wyglądają u was prowizje od aktywacji?sa realne czy w kit?dzięki-pozdrawiam
medrzec 2011-02-25 09:33:22
musisz miec rozmowy dobre jaksociowo na iles tam procent, inaczej wcale nie masz aktywek. poza tym aktywacje przychodza z 3 miesiecznym opoznieniem i to tez na wiele nie licz.. ktos na tym dobra kase trzepie..( usunięte przez administratora )
anonim 2011-02-26 14:20:34
No nie wiem, myślę, że dzieki niektórym to akurat ktos sporo na tym traci. Pracowałem na infolinii i widziałem ile jest zwrotów, bo np. klient został wprowadzony w błąd. A kasa jest tylko za zamówienie, które klient odbierze i aktywuje, dlatego chyba tyle czasu to trwa...
anonim 2011-03-04 23:42:41
Wytrzymałem miesiąc i powiem szczerze ze pracowałem aż o jeden miesiąc za dużo!! Jeśli chcesz wciskać ludziom straszny erowy kit, chcesz sie dać(usunięte przez administratora) firmie, wycisnąć jak cytrynka, jesteś zdesperowany i cieszą cie marne grosze to jest właśnie praca dla ciebie!!! polecam Brutko samo dno..( usunięte przez administratora )
wielbiciel brutki 2011-03-04 23:51:13
( usunięte przez administratora )hodzi smiesznie ciagle z tymi sluchawami , skulony jak żaba, swietne beki z niego na CC odchodzą, zostawcie go! dajcie nawet podwyżkę, bez niego będzie nudno, ( usunięte przez administratora )? TAAAAAAK :D
ktos ktorys tam 2011-03-09 00:32:45
Firma t( usunięte przez administratora )Jedyna zaleta jest tego, że człowiek się uczy na błędach i będzie troche mądrzejszy na przyszłość, ale do rzeczy... Podpisałem umowę z pośrednikiem tej firmy z HR i pod koniec lutego pracowałem już dla(usunięte przez administratora). HR nic nie wspomniał o tym że ten miesiąc nie zostanie potraktowany jako wyrównawczy tylko potraktował to jako że pracowałem cały miesiąc i obniżył mi stawkę godzinową wg umowy ktora mowiła ze jak ktoś przepracował poniżej 16 h wg zadeklarowanych dni pracy (np. dla na pol etatu 4 h dziennie + 2 soboty po 2 h=96h/mc) to zapłaca mu niższą stawkę. i tak mnie już na wstępie oszukali na kwotę ok 70 zł bo siłą rzeczy nie dałoby się przepracować tej liczby godzin bo musiałbym pracować 13h/dzień a biuro otwarte jest przez 12 h w ciągu dnia i oczywiście moje zadeklarowane godziny to 4h na dzien a nie 12. I tak 2 dni z mojej poetatowej pracy poszło się ( usunięte przez administratora ) Atmosfera w pracy, gdyby nie my czyli konsultanci to byloby beznadziejnie nic sie nie dzieje siedzisz i mowisz przez sluchawcze czasami nawet nie zdazajac zamykac skrypt z poprzedniej rozmowy nie wspominajac juz o ustawieniu konkretnej daty i godziny oddzwonienia. A tak dzięki uprzejmości kolegów/kolezanek da się wytrzymac te kilka godzin (do czasu) Konkretny wyzysk z ludzi młodych, głupich i naiwnych bo głównie tacy tam pracuja. Jak jestes zdesperowany i nie masz kasy na chlep oczywiecie mozesz tam chodzić nie ma przeszkód w tym żeby Cie zastrudnić. Tak często odchodzą stamtąd ludzie że co kilka dni jest prowadzone szkolenie żeby zapełnić stanowiska pracownikami - przynajmniej raz w tygodniu, ale nie ma co się dziwić kto popracuje ten zobaczy Jakie plusy? Zmądrzejecie bo ucząc się na własnych błędach następnym razem tego nie powtórzycie Szkolenie. Szkolenie było ok byłem miło zaskoczony co do szkolenia. Chyba dla samego szkolenia proponuję taką pracę bo zawsze można sobie wpisać je do CV. Nowe doświadczenie, ale to i ma swoje plusy i minusy jak się głębiej nad tym zastanowić Wady? Wyzysk monotonia oszustwo co do prowizji ( nie ma co na nie liczyć - są chyba jak liczba zespolona tylko w teorii i we wzorach podkreślająca nowe możliwości i atuty a jak sie przejdzie do rzeczywistości to jej nie ma) Zeby dostac taka prowizje to nie dosc ze trzeba namowic klienta na zakup co statystycznie 5/100 rozmow konczy sie takim powodzeniem to jeszcze ta osoba musi potwierdzic nadeslanie tej przesylki i ma 10 dni na zlozenie reklamacji jesli zobaczy jakies niejasnosci w tym co powiedzielismy i co jest na umowie, a duzo jest takich zwrotow i nastepny warunek prowadzone rozmowy przez caly zespol musza byc na wysokim poziomie. Jakie skutki prawie brak takiej prowizji To jest takie samo call center jak inne moze kierownictwo jest bardziej inteligetne i swoje haczyki gdzies poukrywali zeby nie bylo widac sciemy na poerwszy rzut oka. pozdro
ja 2011-03-09 21:20:46
Przyznam, że niewiele rozumiem z Twojego postu. Rozmawiałeś z nimi? coś wyjaśniłeś w tej sprawie? Piszesz, że podpisałeś umowę z pośrednikiem, tzn że pracowałeś przez jakąś agencję, tak?
Lolek 2011-03-11 19:24:55
No pracowal przez agencje, przecież wszystko jasno nakreślił. A robiłeś coś z tym? Bo też jestem od któregoś lutego i nie zamierzam godzić się na to, aby obniżyli mi stawkę w ten sam sposób co Tobie.
anonim 2011-03-14 10:22:13
ktos ktorys tam - 2011-03-09 00:32:45( usunięte przez administratora ) Jedyna zaleta jest tego, że człowiek się uczy na błędach i będzie troche mądrzejszy na przyszłość, ale do rzeczy... Podpisałem umowę z pośrednikiem tej firmy z HR i pod koniec lutego pracowałem już dla Waltera. HR nic nie wspomniał o tym że ten miesiąc nie zostanie potraktowany jako wyrównawczy tylko potraktował to jako że pracowałem cały miesiąc i obniżył mi stawkę godzinową wg umowy ktora mowiła ze jak ktoś przepracował poniżej 16 h wg zadeklarowanych dni pracy (np. dla na pol etatu 4 h dziennie + 2 soboty po( usunięte przez administratora )bo siłą rzeczy nie dałoby się przepracować tej liczby godzin bo musiałbym pracować 13h/dzień a biuro otwarte jest przez 12 h w ciągu dnia i oczywiście moje zadeklarowane godziny to ( usunięte przez administratora ) Atmosfera w pracy, gdyby nie my czyli konsultanci to byloby beznadziejnie nic sie nie dzieje siedzisz i mowisz przez sluchawcze czasami nawet nie zdazajac zamykac skrypt z poprzedniej rozmowy nie wspominajac juz o ustawieniu konkretnej daty i godziny oddzwonienia. A tak dzięki uprzejmości kolegów/kolezanek da się wytrzymac te kilka godzin (do czasu) ( usunięte przez administratora ) głupich i naiwnych bo głównie tacy tam pracuja. Jak jestes zdesperowany i nie masz kasy na chlep oczywiecie mozesz tam chodzić nie ma przeszkód w tym żeby Cie zastrudnić. Tak często odchodzą stamtąd ludzie że co kilka dni jest prowadzone szkolenie żeby zapełnić stanowiska pracownikami - przynajmniej raz w tygodniu, ale nie ma co się dziwić kto popracuje ten zobaczy Jakie plusy? Zmądrzejecie bo ucząc się na własnych błędach następnym razem tego nie powtórzycie Szkolenie. Szkolenie było ok byłem miło zaskoczony co do szkolenia. Chyba dla samego szkolenia proponuję taką pracę bo zawsze można sobie wpisać je do CV. Nowe doświadczenie, ale to i ma swoje plusy i minusy jak się głębiej nad tym zastanowić Wady? Wyzysk monotonia oszustwo co do prowizji ( nie ma co na nie liczyć - są chyba jak liczba zespolona tylko w teorii i we wzorach podkreślająca nowe możliwości i atuty a jak sie przejdzie do rzeczywistości to jej nie ma) Zeby dostac taka prowizje to nie dosc ze trzeba namowic klienta na zakup co statystycznie 5/100 rozmow konczy sie takim powodzeniem to jeszcze ta osoba musi potwierdzic nadeslanie tej przesylki i ma 10 dni na zlozenie reklamacji jesli zobaczy jakies niejasnosci w tym co powiedzielismy i co jest na umowie, a duzo jest takich zwrotow i nastepny warunek prowadzone rozmowy przez caly zespol musza byc na wysokim poziomie. Jakie skutki prawie brak takiej prowizji To jest takie samo call center jak inne moze kierownictwo jest bardziej inteligetne i swoje haczyki gdzies poukrywali zeby nie bylo widac sciemy na poerwszy rzut oka. pozdro"Firma to oszuści i wykorzystująca ludzką naiwność. Jedyna zaleta jest tego, że człowiek się uczy na błędach i będzie troche mądrzejszy na przyszłość, ale do rzeczy... Podpisałem umowę z pośrednikiem tej firmy z HR i pod koniec lutego pracowałem już dla Waltera. HR nic nie wspomniał o tym że ten miesiąc nie zostanie potraktowany jako wyrównawczy tylko potraktował to jako że pracowałem cały miesiąc i obniżył mi stawkę godzinową wg umowy ktora mowiła ze jak ktoś przepracował poniżej 16 h wg zadeklarowanych dni pracy (np. dla na pol etatu 4 h dziennie + 2 soboty po 2 h=96h/mc) to zapłaca mu niższą stawkę. i tak mnie już na wstępie oszukali na kwotę ok ( usunięte przez administratora ) ciągu dnia i oczywiście moje zadeklarowane godziny to 4h na dzien a nie 12. I tak 2 dni z mojej poetatowej pracy poszło się ( usunięte przez administratora ) Po pierwsze to nikt Cię nie oszukał, bo ten zapis był przez cały czas w umowie, to że nie przeczytałeś umowy lub jej nie zrozumiałeś to Twoja głupota i nieodpowiedzialność. Po drugie nie jesteś pracownikiem Waltera tylko agencji pracy więc zdecyduj się, kto w końcu miałby ( usunięte przez administratora ) "nic sie nie dzieje siedzisz i mowisz przez sluchawcze" A czego Ty się spodziewałeś w call centre? Wydawało Ci się, że będziesz do tych klientów osobiście chodził? Może myślałeś, że będziesz kampanie dla Ery wymyślał? Znowu wychodzi fakt, że nie czytałeś umowy! Informacja dla wszystkich, którzy zamierzają przyjść do Waltera: To jest call center i praca w nim polega na tym, że gdzieś lub do kogoś trzeba dzwonić. Jak widać, nie wszyscy to rozumieją... "Zeby dostac taka prowizje to nie dosc ze trzeba namowic klienta na zakup co statystycznie 5/100 rozmow konczy sie takim powodzeniem to jeszcze ta osoba musi potwierdzic nadeslanie tej przesylki i ma 10 dni na zlozenie reklamacji jesli zobaczy jakies niejasnosci w tym co powiedzielismy i co jest na umowie, a duzo jest takich zwrotow " A jak według Ciebie powinien wyglądać system prowizji? Powinieneś dostać pieniądze chyba już za sam fakt, że powiedziałeś klientowi "Dzień dobry"? Ludzie czy Wam się ( usunięte przez administratora )w
anonim 2011-03-15 15:37:49
A Ja mogę śmiało powiedzieć że praca w Walterze jest naprawdę ok:) Jeśli się człowiek stara i sprzedaje przy tym regularnie zjawiając się w Firmie ( co mi się rzadko zdarzało:):) to można zarobić naprawdę dobre pieniądze
anonim 2011-03-17 22:40:06
co za glupoty gadacie ze obnizaja stawke, tez pracowalam przez hr od jakos 10tego miesiaca i dostalam normalna stawke, a jestem tego pewna gdyz dla pewnosc dzien po dniu zliczalam ile mam kasy... A co do pracy To praca moze i malo rozwijajaca, ja po prau miesiacach sie wypalilam,ale za to teraz nawet mi tego brakuje,juz kolegow i kolezanki namawiam na telefony bo takie fajne sa:P ludzie w Walterze tez super:) Gdyby tylko stawka była wyzsza za godzine,ale nie oszukujmy sie nikt nie bedzie kokosow zarabial w takiej pracy, aczkolwiek dostalam swietna prowizje za telefony a myslalam ze to nie przyjdzie bo klienci zwroca po moich namowach:P:)
anonim 2011-04-11 14:03:07
Jeden wielki bałagan tam jest. Nie ma się co oszukiwać jeśli ktokolwiek liczy na jakiś awans to się trochę przeliczy. Zero rozwoju. Szkolenia na których mowa w kółko to samo, te same próby pokonania obiekcji. Żadnych nowych możliwości. (usunięte przez administratora)starszych osób na dodatkowe abonamenty, których tak naprawdę się potrzebują. Wciskanie kitu, żeby era miała większą kase. Walter w swojej polityce patrzy tylko na to jak zyskać kase. Złotówka za staż jest tylko u osób które zatrudnione są bezpośrednio w waltrze choc tym tez zajmuje się jakaś agencja. W pozostałych agencjach nawet nie wiedzieli, ze coś takiego w ogóle funkcjonuje. Szanowna elita przebywająca na podeście też gdyby tylko mogli to by zablokowali dostęp z każdej strony, zeby nikt nic nie chciał od nich. Każdy taki zajęty \"swoimi\" zadaniami a siedzą tylko na fb,youtube itd. Zamiast rozmów słuchają muzyki a później pretensje do konsultatnów, ze błędy w rozmowach jak jest wizytacja z ery. Wielce obrażeni na cały świat wiecznie. Jedyna normalna osoba tam to ( usunięte przez administratora ) która zawsze pomoże a nie odeśle do kogoś innego byle by zbyć. Teraz i tak szykują wielką zmiane, zwalniają wszystkich jak leci co sie będą przejmować. Jak to określił \"abonament\" ery jej funkcjonowanie \"(usunięte przez administratora) to przynajmniej jakieś zasady panują, a u was żadnych\" i to idealnie odnosi się do tej firmy. Nikomu nie polecam pracy tam.
1
konsultantka 2011-04-11 17:06:06
Szczerze mówiąc pracuje w Walterze od 6 miesięcy na akwizycji i do tej pory nikt mnie nie oszukał. Wypłatę dostaję na czas, dodatkowo Era płaciła ( usunięte przez administratora )za każdą sprzedaż ( fakt, że spodziewałam się więcej kasy ale okazało się, że część Klientów zrezygnowała z odbioru przesyłaki). Ludzie spoko, czasami sie ktoś przyczepia ale fakt, że przegina się z przerwami. Niestety obcinają stwakę za nieobecności ale też trzeba mieć ich sporo. Imprez teraz nie było ale wcześniej było sporo. Szefostwo jak wszędzie - wymagające ale norma - ( usunięte przez administratora ) Chyba pomylił branżę. Pracowałam w Delta i tam dopiero był kołchoz, nie mówiąc o Voisie gdzie musisz sprzedać limit dzienny bo jak nie to lipa z Twojej kasy.
..... 2011-04-11 17:11:10
Niedługo wszyscy widzimy się w Plusie:):):)
pozdro
1
anonim 2011-04-11 19:24:56
..... - 2011-04-11 17:11:10Niedługo wszyscy widzimy się w Plusie:):):) pozdroDokladnie, tam mozna normalnie zarobic, w dodatku szanuja pracownikow, nie tak jak w Walterze. I tak juz do Plusa wszyscy sprzedawcy poszli, zostali tylko tacy co nigdzie indziej pracy nie znajda i ledwo sobie na pakietach radza tepaki. To samo z liderami i coachami ( usunięte przez administratora )i ktorzy odeszli juz maja lepsze prace, a Ci co zostali beda ( usunięte przez administratora )dopoki nie padnie. A chodza sluchy, ze to juz niedlugo.
anonim 2011-04-12 17:28:38
zgadzam się,też już słyszałem o tej pracy,wystarczy rok doświadczenie w call center na obsłudze klienta i tam nie idziesz klepać godzin tylko pracować na swoja wypłate i wszystko wypłacane ,ponoć ( usunięte przez administratora )za przedłuzenie umowy...heh..to Ci dobrzy co pójda tam pewnie nieźle zaszaleją:):) pozdro wymiatacze:)
anonim 2011-04-12 17:47:03
oj jak ktoś mądrze napisał wkońcu, w tej Firmie nie ma reguł, nie panuja żadne jasne zasady, Dajmy przykład np: hmmm.... nie mozna jeść na stanowisku no i ogólnie na sali operacyjnej,wiadomo że od tego jest kuchnia ale konsultanci dostana (usunięte przez administratora) jeśli wejda z kanapką chociażby a juz na przykład w sobotę cała \"elita\" roakłada się z zamówiona chinszczyzna na podescie i zapachy roznoszą sie po całej firmie ale nie ma (usunięte przez administratora) wiec \"róbta co chceta\" \"elito\", i ja się pytam co to (usunięte przez administratora) jest za bajzel?? co to jest że każdy na podeście (( usunięte przez administratora )YT,itd,itp. jaka to jest polityka?? Liderzy równiez powinni miec dostęp jedynie do stron uwierzytelnionych pomocnych im w pracy bo SZCZERZE wątpie czy (usunięte przez administratora) \"pomaga\" dudniąca w słuchawach muzyka ...a pytam się go o coś a on nie wie..czy tam ktoś coś wogóle wie??? A i owszem..Jedynie (usunięte przez administratora) ma o czym kolwiek pojęcie,ale to moje osobiste odczucie.. (usunięte przez administratora)
anonim 2011-04-13 16:16:55
bronisz ( usunięte przez administratora )e on pracuje. Fakt robi więcej niż cała reszta szanownej elity z podestu ale kiedy do niego nie podeszło się to youtube był włączony. A jak już pojawiał się ( usunięte przez administratora )słuchawki latały między nimi muzyka i filmy.( usunięte przez administratora ) to w ogóle chyba tylko po to w tej firmie siedzi, żeby sie lansować, ale nie bardzo mu to wychodzi. Połowa tych aktywacji to pewnie (usunięte przez administratora) u Ery. Wielka tragedia dla osób które przeszły do Plusa, ze nie mają wstępu do Waltera. Żeby jeszcze było do czego.
ff 2011-04-14 16:23:42
zapewne posiadałeś umowe zlecenia, a w przypadku takiej umowy nie ma czegos takiego jak stanowski pracy. Nie ma pracy tylko jest zlecenie. "...Przedsiębiorcy zawierając umowę z kontrahentem często zwyczajowo nazywają ją zleceniem. Jednak to nie nazwa umowy a jej treść decyduje o klasyfikacji relacji łączącej strony. Zgodnie z przepisami Kodeksu cywilnego w umowach należy brać pod uwagę zgodny zamiar stron i cel umowy, niż opierać się na jej dosłownym brzmieniu. Przeważnie umowy w obrocie gospodarczym zawierane są w formie pisemnej i podstawą wykładni jest przede wszystkim sam tekst dokumentu (Sąd Najwyższy w wyroku z dnia 4 października 2006 roku, II CSK 117/06).W wątpliwych sytuacjach jest szczególnie istotne właściwe zaklasyfikowanie umowy, by rozstrzygnąć czy zawarta przez strony umowa zlecenia nie jest w rzeczywistości umową o pracę. Jeżeli w relacjach między zleceniodawcą a zleceniobiorcą pojawi się element podporządkowania, pozostawania przez zleceniobiorcę w dyspozycji zleceniodawcy w określonym miejscu i czasie oraz osobistego wykonywania czynności, to strony będzie łączył stosunek pracy a nie zlecenia..." h( usunięte przez administratora )
Aguś 2011-04-15 11:25:23
Witam wszystkich ! Żałuję, że wcześniej nie przeczytałam tych postów to chociaż nie pchałabym się do tej firmy. Dwa tygodnie temu się zwolniłam, bo czekałam przez ponad tydzień aż nasi wspaniali opiekunowie do mnie zadzwonią, żebym przyszła do pracy... W końcu sama pojechałam, czekałam prawie godzinę aż ktoś udzieli mi jakiejkolwiek informacji i dowiedziałam się tylko tyle, że mam czekać na tel( usunięte przez administratora ) Firma to jeden wielki żal. Jeśli po godzinie zwalniają Cię do domu, bo nie wyrabiasz normy to mają coś z głową. Łudziłam się, że może z czasem będzie lepiej, ale z dnia na dzień było gorzej. Wszyscy którzy mieli ze mną szkolenie i przeszli test, po kilku dniach wymiękli (czyli jakieś 20 osób) więc nic więcej nie trzeba dodawać chyba, skoro wszyscy po kliku dniach odchodzą. Bardzo odradzam pracę w Walterze. Jedyne czego mi brakuje z tej pracy to tylko ludzie, bo tu trzeba przyznać, że każdy konsultant pomoże i wesprze dobrym słowem. W poniedziałek mam szkolenie w cyfrze i mam nadzieję, że chociaż tam będzie lepiej. Gorąco pozdrawiam tych co jeszcze wytrzymują w tej firmie i podziwiam Was za wytrwałość :)
anonim 2011-04-22 12:57:30
siema!!! też pracuje w walterze od niedawna,jak możecie to dajcie namiar na pracę w plusie,dzięki-pozdrawiam,wesolych..!
zxccv 2011-07-05 22:06:13
Nie polecam pracy w tym call center , zwalniają po 2 godzinach za brak wyników do domu. Często jak przyjdziesz to nie ma miejsc i musisz sobie szukac , często trzeba szukac działających słuchawek.
1
anonim 2011-07-28 17:21:57
Masakra po kilku godzinach zwalniają do domu bo się nic nie sprzedaje nawet nowym osobom nie daja szansy, gdzie tu jest logika, żeby zwalniać nowo przeszkolone osoby do domu po tygodniu ich zawieszać i szkolić nowe grupy, z którymi jest to samo. To jest zabawa w kotka i myszkę, niedługo na projektach będzie siedziało po 3 osoby a na podeście wszyscy. Ja sie pytam po co wszyscy z kadry przychodzą do pracy jak jest ich więcej niz nieraz konsultantów. Podziwiam ludzi, którzy tam jeszcze wytrzymują. Ci liderzy, trenerzy czy tam nie wiem kto to wielką łaskę robią że w ogóle muszą wstać i pomóc nowym osobom. Oczywiście nie mówię tu o wszystkich bo ( usunięte przez administratora ) są naprawdę super, zawsze można liczyć na ich pomoc, A reszta to wzroku nie oderwie od kompa jak ktoś o cos pyta i robią jeszcze łaskę bo najlepiej to wysłać( usunięte przez administratora )bo oni uważają się za królowe. Jeszcze sprawa słuchawek co jest żenadą, żeby niby w nowym call center brakowało słuchawek, kabelków i trzeba stać od godziny 8.30 żeby dostać normalne słuchawki. Moi drodzy odradzam Wam ten call center jest tragicznie, brak prowizji, niby( usunięte przez administratora ) co z tego jak po 2 godzinach wyrzucają. Zastanówcie się czy jest sens pracować w takim ( usunięte przez administratora )
szczęśliwa uciekinierka z waltera 2011-07-29 20:01:02
Hmmmm, pracowałam tam miesiąc. Pierwsze 2 tygodnie ok, siedziałam na kampani z której nie było zwolnień, potem zaczeło sie sypać, zaczełam nowa kampanie z której po godzinie zostało zwolnione 90 procent ludzi do domu i taka historia miała miejsce codziennie, chcieli oby w 2 godziny sprzedać niewiadomo ile produktów, pytanie polega na tym czy to sie dało wcisnąć, owszem ale komuś kto tak naprawde tego potrzebował, bo jak ktoś miał 3 telefony, albo ledwo miał na pieczywo to bądz madry człowieku i miej sumienie i wmawiaj biednej kobiecie ze napewno jej jest potrzeny kolejny telefon ... zal.Generalnie ludzie pozytywni poza 2 paniami z podestu, które robią wielką łaske ze cokolwiek Ci pomogą...., Jak chcesz zarobić to nie idz tam, ja chcesz mieć duzo wolnego czasu i mówić znajomym że pracujesz to spoko zapraszam, jak dobrze trafisz to masz prace po 2 h dziennie, albo i nawet 1,5 tygodnia wolnego bo nie wypracowałeś targetu i do domu ....
ooo 2011-08-03 10:06:32
Nom niedługo to na projektach będzie siedziało po 3 osoby a i to nie jest pewne bo jeśli ktoś dłużej popracuje to wie, że tam nie da się zbyt długo wytrzymać. Ciekawą strategie obrała ta firma swoja drogą szkoli ok. 60 osób tygodniowo Olga zapiernicza, żeby te nowe osoby jakos funkcjonowały po czym te osoby są zwalniane do domu, zawieszane itd. gdzie tu jest polityka?:)
anonim 2011-08-08 12:37:35
nie no chore co sie w tej firmie dzieje! pracowałam 2 miesiace i wystarczy! Szczerze nie polecam ! Fakt, prace zaczynasz o 9 ale jesli chcesz miec stanowisko, działajacy kompputer i sluchawki to trzeba przyjsc ok 8.30. pozniej moze być problem ;p. Co do liderów, to kazdy z nich na szkoleniu podaje inne informacje dotyczące kampanii, chyba po prostu sami mało o nich wiedzą a od nas wymagają! Tutaj pokłon dla ( usunięte przez administratora ) który chyba jako jedyny, jak sie go poprosiło o pomoc to nie robił nabzdyczonej miny, tylko po prostu pomagał. No i słynne zwalnianie do domu po dwóch, góra trzech godzinach pracy dziennie bo nie wyrabiasz targeru. Szczerze mówiąc, jezeli macie jakąś alternatywe to wybierzcie ją.
aleeena 2011-09-22 16:20:15
Pracowałam, przeżyłam. Najlepsza w tej firmie jest atmosfera w Walterze jaka "wytwarzają" konsultanci, Dla mnie ( usunięte przez administratora ) Sorry ale nalezałoby sie praca zajac a nie plotkami kto jest w co ubrany itd ludzie biora kase za nic, na szkoleniach jakie robia liderzy jest jedno wielkie gówno a na prośbę zeby pomogli w rozmowach czy w argumentach powtarzają wiecznie to samo. jakby kasetę nagrali i puszczali. Sorry oni sie do niczego nie nadaja zero motywacji do pracy tylko siedzieć plotkować i jeść :) a konsultanci harują jak woły non stop rozmowy a oni tylko krzycza o podnoszeniu skutecznosci. łaaaa az sie rozzloscilam piszac to osopbiscie( usunięte przez administratora ) Ludzie rewelacja:D uciekajcie z waltera :):
nikt 2011-09-27 12:13:15
szczerze mówiąc również nie polecam pracy w walter services...zwykłe n( usunięte przez administratora ), wiadomo sprzedaż jak ktoś ma szczęscie a w godzinach porannym jak dzwonisz to ludzie sa w pracy i nie maja czasu rozmawiac wiec jak tu mozna cos sprzedac!?!?! poza tym- stanowiska pracy- porażka. pozdrawiam waltera i konsultantow, ktorzy sie zwolnili ;D
anonim 2011-11-18 18:37:39
walter jest( usunięte przez administratora )!! nieraz bylo ,ze mnie wolali do nowych bym ich szkolil,a ( usunięte przez administratora )!!najfajniejsza osoba ,która mi pomagala byla tylko(usunięte przez administratora)
alexB 2012-01-04 10:22:49
Dziadostwo totalne, lecenie po kosztach, a wszystko kosztem zwykłego pracownika. Ściema cały czas wciskana klientom i usługi, które w ogóle nie są im do niczego potrzebne, a w dodatku niekonkurencyjne z innymi sieciami. (usunięte przez administratora)
harry 2014-12-02 17:33:41
Hej, ja ponowię pytanie kolegi powyżej, co tam słychac w Walter Services Poland? Widzę, że w zeszłym miesiącu, październiku oraz sierpniu szukali osób na stanowisko Specjalista ds. Obsługi Klienta z jęz. niemieckim. aż tylu ich potrzebowali, czy osoby utrzymywały się ten miesiąc dwa i były rotacje i zaraz pojawi się pewno kolejne ogłoszenie?
1
ja 2014-12-22 10:58:16
Witam, jak tam na projekcie niemieckojęzycznym, ile brutto? jakieś opinie, bo wszyscy piszą o syfie na krajowym podwórku, a na językowych? Obsługa tel./mejl./faktur.excel - jakieś spostrzeżenia?
1
eda 2016-05-20 22:30:15
tak, ale ta oferta jest niestety nieaktualna chyba od... roku:) ale skoro zajmują się też telemarketingiem to jednak sporo ofert się powinno nowych pojawiać
Zostaw swoją opinię o Walter Services Poland - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Walter Services Poland