logo Compal

Compal

Łódź

Opinie o Compal

trollgórski 2017-02-18 08:21
Rany julek, tyle spamu, a w ogóle nikt nic nie powiedział o samej pracy. Tragedia.
1
Biały 2017-02-19 10:37
To nie spam tylko sama prawda o tej firmie
2
Compalowiec 2017-02-19 17:58
No przecież jest napisane o pracy. Komentarze na tym forum odzwierciedlają warunki i klimat pracy w Compalu.
5
Lajtowy 2017-02-21 17:07
Jak się cieszę , że od paru lat już tam nie pracuje w tym kuwidołku. Żenada do jakiego stanu doprowadzili was ludzie , za takie marne pieniądze zachowujecie się jak się zachowujecie. Nowoczesne niewolnictwo. Teraz zarabiam 4x więcej niż tam, praca bez zmian i 5 razy w tygodniu . Można ? Można...
4
zyg 2017-02-22 05:04
A jak oceniacie prace nowej pani od przypisywania plyt, bylej ochroniarki. Pracuje u nas juz ponad 3 tygodnie.
1
polopiryna 2017-02-22 07:07
A czym sie zajmujesz teraz? Nie musisz dokładnie odpisywac daj jakas wskazowke
Były niebieski 2017-02-22 09:05
Ja już nie pracuje w tej firmie od 3 lat, Obecnie mam zarobki na poziomie 6500 zł netto przy umowie o pracę + kwartalna premia do 50 % wynagrodzenia. Praca od pon do pt w godz 8.00-16.00, co jakiś czas możliwa praca zdalna, nie muszę się pojawiać w firmie. W maju pewnie będę uderzał na 8000 zł netto bo na takim poziomie obecnie dostaje oferty pracy. Co tydzień w pracy mam 30 minutowy masaż relaksacyjny, raz w tygodniu skrzynkę owoców, karta multisportu, dwa razy w roku 500 zł netto bonusu plus bogaty pakiet prywatnej opieki medycznej. A wszystko zaczęło się w Compalu od testowania płyt, lubiłem to i postanowiłem się dalej w tym kierunku rozwijać, jak widać był to strzał w 10 więc ja bym po tej firmie nie cisnął, jeśli ktoś jest ambitny i chce coś w życiu osiągnąć to na pewno się uda tylko trzeba chcieć.
1
Apap 2017-02-22 16:34
Strasznie nieogarnieta, nie wiem po co ją trzymaja, nie nadaje sie kompletnie, bo zanikla u niej umiejetnosc zapamietywania. Duzo lepsze zwalniali. Nie rozumiem tej polityki
Compalman 2017-02-22 18:17
ile masz lat?

@Troll:

A co do pracy w Compalu to generalnie jest to jedna z prac w której się nie narobisz i nie zarobisz ;)
1
Były niebieski 2017-02-22 18:50
Poniżej 30 :-p
KZM 2017-02-25 13:04
A co powiecie na temat ochroniarzy w naszej firmie?
no comment :) 2017-02-25 15:48
Lepiej chyba przemilczeć ten temat he he :D
1
Wiki 2017-02-26 11:21
A co mozna i nich zlego powiedziec? Ze puszczaja disco polo, chyba tyle:D. I rotacja u nich konkretna, ciagle nowe twarze. Porobia z dwa tygodnie i odchodza. Jedynie dziwie sie temu mlodemu dlaczego pracuje za takie marne pieniadze jako ochrona. Brak ambicji zeby znalezc cos lepszego? Chyba ze po prostu mu tu dobrze. Ale reszta to pewnie ludzie przed emerytura i z papierami inwalidy. Niektorzy nawet z wygladu sa inwalidami:p. Ale ogolnie bez problemow z nimi.
RPL 2017-02-26 17:45
Usługi ochroniarskie świadczy firma zewnętrzna - agencja ochrony. Tak. Trzeba nie mieć ambicji, żeby pracować za groszę w ochronie. Ci ambitniejsi odchodzą i znajdują cos lepszego - zatrudniają się w... Compalu :D Mamy w naszej firmie dwie byłe ochroniarki, co kiedyś stały na bramce w naszej firmie. :D
Wiki 2017-02-26 17:59
I jednego ochroniarza pedo mikołaja, chyba ze juz zrezygnowal.
1
KZM 2017-02-26 18:14
Młodego zwolnili dwa tygodnie temu. Podobno ktoś go wsypał.
RPL 2017-02-26 18:54
O którego chodzi? Jedynego młodego to kojarzę "Jamajkę" zwanego też "mop menem" z powodu swojej fryzury. Ulubieniec niektórych dziewczyn. ;)
Wiki 2017-02-27 11:03
Jest taki mlody jeden, robi juz tu bardo dlugo. Jasne włosy.
KZM 2017-02-27 17:56
Ulubieniec ????
Opik 2017-02-28 08:24
Jola tez Cie kocha, bo Jola kocha nas wszystkich:)
pocisk 2017-03-01 11:36
A czy w tej bajce jest gdzieś smok wawelski?Przestań pieprzyć głupoty bajkopisarzu!
Były niebieski 2017-03-01 13:55
Wstawił bym tu zaświadczenie o zarobkach ale nie można wklejać tutaj obrazków :-) a pewnie jak by się nawet dało wkleić to byś powiedział wtedy że to photoshop ;-) z takim podejściem faktycznie więcej niż praca w Compalu nie osiągniesz :-p jeden wsuwa homara a drugi je ze śmietknika, zgadnij którym ty jesteś ?
123 start! 2017-03-01 17:56
Oho! Czyżby znów objawił się fikcyjny "tester oprogramowania" co to po Compalu zarabia kokosy, a mimo to po latach nadal przesiaduje na forum Compala??? Gdybyś był błyskotliwy, to byś wrzucił obrazek z zaświadczeniem na jeden z wielu hostingów z obrazkami i wkleił link tutaj. Coś mało błyskotliwy jesteś jak na osobę chcącą zarabiać 8000 złotych na rękę.
2
Byly niebieski 2017-03-01 19:28
Przesiaduje tutaj bo nie mam nic innego do roboty :-p a tak poważnie chciałbym za jakis czas tutaj wrócić :-) raczej ty jestes mało błyskotliwy skoro nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi :-D wrzucę zdjecie wymaże pracodawcę i dane osobowe a ty i tak mi powiesz ze to ściema, wydaje mi sie ze dla ciebie 8000zl to jest kwota nie wyobrażalna do tego stopnia ze nie jestes wstanie tego zaakceptować ;-) fakt to duzo pieniędzy ale mysle ze w perspektywie czasu uda mi sie troche jeszcze ugrać :-) a jak ci powiem ze w pracy mam tez raz w tygodniu 30 minutowy masaż relaksacyjny w godzinach pracy to co ? Moze nie jestes w stanie zaakceptować tego ze po pracy w Compalu mozna cos wiecej osiągnąć :-) ? Gdyby nie praca w compalu to nawet sobie nie chce wyobrażać co by było :-p bo to dzięki tej firmie jestem tu gdzie jestem i robię to co robię, Compal mnie ukształtował i wskazał drogę :-) i jestem tej firmie dozgonnie wdzięczny ...
123 start! 2017-03-01 20:09
Nadal czekam na to "wymazane zdjęcie". Jeżeli nadal będziesz się prymitywnie wykręcał że "nie wrzucisz zdjęcia bo i tak uznam że to ściema" to faktycznie uznam że to ściema bo takowe nie istnieje (no chyba że skończył ci się atrament w drukarce). Na dzień dzisiejszy jesteś jedynie zwykłym forumowym trollem, nadal pracującym w naszej firmie, i nadal pewnie próbującym podszywać się pod "testera oprogramowania z zarobkiem 10 tyśiecy na rękę", który z rok temu ujawnial się tutaj i pisał swoje komentarze w dokładnie taki sam sposób jak ty (chyba że wymyśliłeś już coś innego). Normalny człowiek który 3 lata wcześniej odszedł z firmy już nie zagląda na to forum, a już na pewno nie zagląda tu tak regularnie jak ty, czego dowodem są twoje szybkie odpowiedzi tutaj. Ja nawet nie czytam GoWorków wszystkich moich poprzednich pracodawców. Przy tak ogromnej rotacji pracowników w Compalu po trzech latach jest to jest dla ciebie zupełnie obca firma i zupełnie obcy ludzie.
3
Zielony 2017-03-01 20:19
A czy to nie przypadkiem schizofrenik Dobrzański? Przez bardzo krótki okres był asystentem na RPL, ale zwolnił się. Słyszałem, że ponoć regularnie udziela się tu na naszym goworku, mimo że od paru lat nie pracuje u nas.
były niebieski 2017-03-01 20:45
Sorry, nie trafione :-p znam troche Dobrzanskiego ale on nie jest testerem oprogramowania, znaczy zaczynał jako tester a potem został szybko analitykiem IT w jakimś banku, spoko ziomeczek ogarnięty ale tak samo jak Seba który odszedł kilka miesięcy przed nim I chyba tez poszedł do banku z tego co wiem :-) a to ze używam pseudonimu były niebieski nie znaczy ze byłem asystentem ;-)
Technik RPL 2017-03-01 21:17
Dobrzan juz nie jest analitykiem :-p masz nieaktualne dane, teraz robi karierę gdzie indziej. Hehe schizofrenik, pewnie przez całe swoje życie nie osiągniesz tego co on w wieku 30 lat. Watpię zeby on sie tu udzielał, nie ten poziom osob :-) ale moze sie mylę ... Zaraz go zapytam
Sam 2017-03-01 21:48
Fajnie fajnie tylko kogo to karwa mac obchodzi ile zarabiacie? W compalu tez mozna dobrze zarobic, wystarczy troche ogarniecia
Dobrzanski 2017-03-01 22:02
O [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja pitole ile tu spamu, tutaj chyba tworzy sie jakaś powieść na temat tej firmy :-) Co do mojej osoby zielony to wara odemnie jedyne posty jakie pisałem to zaraz po odejściu z tej firmy, co do niebieskiego dobrze wiesz ze 8 tys [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa ;-) spotkałem testerów na swojej drodze którzy zarabiali znacznie wiecej z tym ze pracowali na kontraktach, nieźle ogarniali programowanie testow automatycznych i pisali testy jednostkowe, niebieski ty tez sie tym zajmujesz teraz :-p ? duzo zalezy od korpo jakie sie trafi, jestes tyle warty ile jest w stanie zapłacić za Ciebie pracodawca. Niebieski na 50% wiem kim jestes bo z compala znam 2 tylko testerów wiec mam prośbę nie musisz na lewo i prawo pisać gdzie pracuje, właściwie gdzie pracowałem i czym sie zajmowałem bo sie pogniewamy ;-) Technik RPL dzięki za czujność.
Były niebieski 2017-03-02 08:58
Masz racje 8 tys dupy nie urywa ;-) ale zapominasz że mam trochę ponad dwa lata doświadczenia zawodowego. A co do automatyzacji to od jakiegoś czasu pisze już testy automatyczne do interfejsu użytkownika ale to robię po pracy i dla siebie żeby się rozwijać, w pracy brakuje na to czasu...
Pracownik Compala 2017-03-02 18:28
Czy panom przypadkiem nie pomyliły się fora? Piszecie jakieś testy i zarabiacie 8 tysięcy? OK Super! Ale idźcie się tym chwalić na forum waszej firmy, bo tu jest forum pracowników Compala, i nie chcemy czytać na temat warunków pracy i zarobków jakiejś obcej nam firmy.
2
Były niebieski 2017-03-02 18:58
Bo mnie wnerwia jak ciśniecie po tej firmie mówiąc ze praca tutaj nic nie daje i ze po pracy w compalu nie da sie czegoś osiągnąć ...
Pracownik Compala 2017-03-02 19:51
Po pracy w każdej firmie można coś osiągnąć. To zależy wyłącznie od człowieka i jego chęci do osiągnięcia czegoś, a nie firmy w której pracował. Nawet po pracy w zwykłej fabryce, czy przy pakowaniu maszynek w Sonoco można coś osiągnąć jeśli się tego chce.
Były niebieski 2017-03-03 11:02
Zgadza sie, szkoda ze tego nie rozumia osoby sie tutaj wypowiadające. Jesli ktoś twierdzi ze po pracy w compalu nie możliwe jest osiągniecie sukcesu zawodowego to pewnie ma mniej w głowie niz zbieracz śmieci na ulicy ...
πi 2017-03-04 00:07
Panie "Jamajka" po pierwsze nie mów nam na "Ty" bo wódki z nami nie piłeś. Po drugie nie bądź pań taki slużbista bo to nie jest Pentagon. Panie " co to nie ja".
1
Były niebieski 2017-03-04 23:17
Bez przesady ;-) co prawda latem pot po jajach spływa a laski pachną śledziem :-p ale do przeżycia :-) to jest dobra praca na 1-2 lata zeby zdobyć doświadczenie i iść dalej ...
Sernik 2017-03-05 11:50
Słynna antycompalowa strona internetowa. Pamiętne czasy :) Fotki leśniakowej i rudego - ówczesnego managera RPL, forum i komentarze do kazdego zebrania z ojcem dyrektorem. Pamiętam jak na jednym z zebrań nasz ojciec dyrektor straszył namierzeniem autorów tej strony, prokuratorem i swoimi prawnikami. Może ktoś wpadnie na pomysł reaktywacji tej strony? Oj! byłoby sporo do opisania. :)
1
Wolfkriegs 2017-03-06 20:10
Generalnie jak za taką pracę, takie pieniądze to niema jeszcze co tak bardzo narzekać.
Moim zdaniem najgorszy jest regulamin, człowiekowi wydaje się że pracuję w jakimś Łagrze.
Liderowie to komendanci, a "technologia" Compalowska to coś co może NATO im pozazdrościć..
Fajnie by było gdyby powstał jakiś Związek Zawodowy, ale pewnie pomysłodawcy wyleciało by na zbity ryj.
,,Dajcie wnieść chociaż te MP3, proszę."
1
RPL 2017-03-08 17:56
Tak lumpku bramowy! Wódki z tobą nie piłem! Nie wypowiadaj się w liczbie mnogiej bo jesteś sam! Weź się w końcu za robotę, a nie szukasz zaczepek na forum! Anonimowy "kozaku" z nad klawiatury! Piłeś? Nie pisz!
RPL 2017-03-11 15:42
Żal to ciebie. Siedź tam cicho.
COMPAL WEB REAKTYWACJA 2017-03-18 07:27
Jeżeli dostaniemy 100 polubień tego postu to reaktywujemy niewygodną i niecenzurowaną stronę Compalową która działała kiedyś. Zrobimy to zdecydowanie lepiej :D m.in dodamy nowe fakty z życia firmy, opiszemy poszczególnych techników działu RPL tzw "najlepszych z najlepszych", ujawnimy układ i kolesiostwo panujący na szczycie osób decydujących najwyżej, stworzymy listę kapusiów, donosicieli oraz wszelkiego rodzaju patologicznych ludzi którzy psuli i psują atmosferę w pracy wraz ze zdjęciami tych osób. Postaramy się również opisać szczegółowo tzw wyciek danych który spowodował że w firmie przez pewien czas było goręcej niż w lecie na hali. Udostępnimy wszelkiego rodzaju nagrania wideo i audio które ukażą prawdziwe intencje niektórych "ludzi". Obronimy pracowników którzy postępowali właściwie i nie dali się pomimo dziwnym zasadom panującym w firmie! Jak wiadomo firma będzie starała się zablokować tą stronę więc mamy sposób jak utrwalać ją dłużej w internecie. WSZELKIEGO RODZAJU PATOLOGIO, NEPOTYZMIE, DONOSICIELSTWIE DRŻYJ BO NADCHODZIMY!
22
kj 2017-03-18 10:00
wez sie lecz czlowieku....czy juz za pozno na to?
becia 2017-03-18 12:19
Popieram. Daj na jakis cypryjski serwis hostingowy tam nie usuna tak latwo:D A jak cos to zrobi sie kopie i wstami gdzie indziej. Wolnosc slowa!
Compalowiec 2017-03-18 15:25
A ty kto??? Czyżby któryś z niebieskich fartuchów się zbulwersował, albo ktoś inny z kadry zarządzającej? A może boisz się, ze zostaniesz jednym z bohaterów nowej strony i będziesz miał tam swoje zdjęcie? Ha! Ha! Ha! Popieram powstanie nowej strony! Juz od dosyć dawna nowi ludzie co tydzień są dużymi grupami przyjmowani do naszej firmy, więc warto by było aby dowiedzieli się o zarobkach i warunkach pracy w naszej firmie.
lkj 2017-03-18 17:25
1. nigdy nie bylem niebieskim fartuchem ani nikim z zarzadu (broń Boże!)
2. bać sie? nie balem sie niczego nawet jak tam pracowalem
3. bohater nowej strony... - osmieszasz sie czlowieku tylko
4. pracowalem tamna wszystkich dzialach prawie wiec wszyscy mnie znali wiec zdjecie niepotrzebne
5. zarobki sa jakie sa to zadna tajemnica
6. warunki pracy sie nie zmienily (tylko masa ludzi): siedzisz, testujesz, na nockach przysypiasz, czasem posluchasz krzyku niebieskich fartuchow i obiecanek szefa, jak chcesz pracowac i dostawac wyplate na czas co miesiac to nie jest zle, nie zmeczysz sie, na glowe nie pada, ale dla ludzi co przychodza by weszyc sensacje i plotkowac, obrabiac tylek innym to zawsze jest źle
7. z tego co widac i tak tu wszyscy pisza co chca to po co strona? i tak niczego nie zmieni w pracy dalej bedziesz siedzial, testowal i przysypial na nockach... praca jak praca
Compalowiec 2017-03-18 18:59
"7. z tego co widac i tak tu wszyscy pisza co chca to po co strona?"

- Tak. Wszyscy piszą co chcą, często tez prawdę, która bardzo szybko znika po interwencji u moderatorów tego forum, dlatego strona jest potrzebna - niezależna i bez moderacji usuwającej niewygodne ale prawdziwe komentarze. Doskonale pamietam też jak poprzednia strona była bardzo dobrze wypozycjonowana i na słowa kluczowe "compal łódź, "compal praca", "compal opinie" i podobne była na pierwszym miejscu w wynikach wyszukiwania prześcigając nawet stronę oficjalna koncernu. Pamiętam nawet cytaty jej treści na portalu Dziennika Łódzkiego gdy w mediach pojawiła się informacja, że w naszej firmie ma powstać fabryka podzespołów do komputerów (rok 2012), a strona dementowała tę informację. Równiez portal e-sochaczew.pl cytował jej fragmenty na temat Sofiana gdy ten w niejasnych okolicznościach kupił tereny byłej cegielni w Boryszewie.
Strona ma być ostrzeżeniem dla podejmujących pracę, a nie tych co już pracują, dlatego popieram pomysł jej reaktywacji w nowszej, lepszej formie.
1
rpl 2017-03-18 20:29
Dokladnie. Trzeba aby powstala osobna strona bo tutaj wpisy znikaja. Mam nadzieje ze ma ktos zarchiwizowane poprzednią pełna wersje bo na web archiwe jest tylko glowna a podstrony nie zachowaly sie w google. Choc moze gdzies sa trzeba szukac;) moze ktos wrzuci na hosting?
2
Zielony 2017-03-19 16:15
Mam zapisane prawie wszystkie podstrony z tamtej strony internetowej. Nie mam wszystkich plików z komentarzami do zebrań z ojcem dyrektorem (jest tylko jedna). Sa też fotki z galerii zdjęć (niestety też nie wszystkie, bo regularnie nie śledziłem tej strony i nie zapisywałem wszystkich nowych podstron).

Link do mojego archiwum z plikami:
https://megawrzuta.pl/download/011cd403d8eb7377e90131552ab6ba1c.html

Pozdrawiam.
1
OSTRZEZENIE 2017-03-19 16:50
Rewelacja :) wielkie dzieki. Nie spodziewalem sie ze ktos te strony zachowal. Sprobuje teraz pomyslec jak postawic z tego archiwum strone www i ją wypozycjonowac w google. Podejrzewam ze nasze komentarze znikna jutro ale gwizdze na to, wazne aby ludzie w google znalezli a tutaj mozna wklejac co jakis czas hyperlinka z szablonu:) Jeszcze raz dzieki.
Zostaw swoją opinię o Compal - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Compal