brak logo

MOTO BUDREX Sp. z o.o ul. Okrzei.

Włocławek

Opinie o MOTO BUDREX Sp. z o.o ul. Okrzei.

opinie 2014-08-11 13:13:33
Ogólnie kto ( usunięte przez administratora ).. to ma kiepską kasę albo nie pracuje zbyt długo.Tutaj na nic dobre pomysły i rady pan i władca zawsze wie lepiej .W magazynie pracuje w sezonie prawie 30 osób z czego 5 wie co robi (przeważnie wie ale i tak ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko) reszta chodzi i szuka jak tu ściemniać. Marudzą zrzędza i na tym sie ich robota kończy.W firmie nie ma dyrektorów tylko zatępcy chyba z uwagi żeby nie przekroczyli pułap kasy powyżej 4 tys netto .
Prawdziwe zarobki realne do osiagniecia:
dyro:3500-4500 netto
handlowcy max 1400netto plus max 400 prowizje
kierownictwo:2400-2900 netto
magazyn:1250 netto
warsztat:1500 netto
noty na każdym kroku za dziwne braki
Chcesz tam pracować ?zastanów się dobrze czy warto tracić czas
Ale jak to ujął dyrektor owego czasu :mają prąd,wode,i wypłate(w zdecydowanej więkoszści max 1300 zł netto) na czas to czego wiecej wymagają.
Opony i akumulatory starsze od prezesa.
1
zdzich 2014-09-01 09:01:19
Trzeba wziąć pod uwagę, że salon samochodowy to tylko dodatego do firmy. Głównym polem działalności jest sprzedaż opon. Salon jest pewnie tylko po to, żeby pewna osoba mogła być dyrektorem :). A kwoty wypisane przez @opinie są 100% prawdziwe.
Murkaka 2014-09-28 16:12:42
Pracowalem tam 10 lat - na roznych stanowiskach - takiego syfu trudno znalezc, pieniadze mialem przyzwoite, ale tylko dzieki kombinacjom. Czas w tej firmie to czas stracony, ale tam naprawde przez dlugi okres mozna nic nie robic i nikt sie nie czepi.
Zombi 2014-10-01 10:24:53
Jak jeszcze pracowałem w MB to największy syf był w oddziałach w całej Polsce. Każdy robił co chciał i jak chciał. Z dobrym kombinowaniem rzeczywiście można było nieźle zarobić. Teraz, z tego co słyszałem, sprawa się zmieniła. Oddziały są likwidowane i wszystko jest centralizowane. Budowany jest nowy duży magazyn. Patrząc z tej perspektywy firma się rozwija. Trudno mi jest oceniać jak jest teraz w MB, ale jak ja pracowałem kasa na stanowisku specjalistycznym była niezła jak na Bydgoszcz i moje mizerne doświadczenie około 2,5 netto.
Adam 2014-10-12 14:08:00
Hej, idę na rozmowęw sprawie pracy tam, może coś więcej napisać o magazynie, jak praca, jacy ludzie, kierownictwo, i jak atmosfera ? Wdzięczny będę jak coś napiszecie
b 2014-10-15 18:33:15
praca wyłącznie fizyczna dośc cieżka w błocie i deszcze ale i na mrozie i u upale na samochodzie.stawka 10 zł brutto,umowa zlecenie na 1 lub 3 miesiace.soboty raczej wolne
jan rutek łysy dłutek 2014-10-28 15:50:39
nikomu nie życzę pracy w tej zasyfiałej firmie:wyzysk,płaca w mrozie ,upale ,deszczu oczywiście kasa to najniższa krajowa.Masakra na kołach.
kierownik magazynu Słąwek imbecyl roku jego przełożona kierowniczka logistyki ambitna ale głupia i chamska .Cały pion dyrektorów to już tylko układowcy ,koledzy prezesa.Właściwie specjaliści od niczego.
Magazyn to jeden wielki syf i harówa .
Na koniec dodać można ze firma przenosi magazyn do Szubina więc na wiosnę bedzie masowo szukać ludzi z Szubina a obecnych wek albo postawią im takie warunki że i tak sami się zwolnią.
1
*** 2014-10-30 20:13:38
Czego oczekujesz? Własnego biureczka, dupiastej sekretarki i kasy za ledwo skończoną zawodówkę. ZAPOMNIJ!!!. Weź się za swoją pracę i nie pchaj się od rządzenia, PRL to już tylko knajpa. Jak nie pasuje, masz robotę w Anglii, takie samo traktowanie, taki sam zapierdziel, tylko za funty. Tam też za wpieprzanie się do nieswojej roboty wylecisz na pysk.
ssa 2014-10-31 14:13:11
tyle że wiesz za co pracujesz i tym się te miejsca różnią.
*** 2014-10-31 22:09:00
To dlaczego jeszcze pracujesz w MB, jeśli Ci źle?
tyre 2014-11-01 20:01:43
a kto powiedział że pracuje w tym syfie
Pokładowy 2014-11-03 15:39:42
Okręt chyba zaczyna tonąć. Pierwsze szczury już go opuszczają.
kapitan emo 2014-11-04 10:52:52
kto opuszcza firme(jeśli tak można nazwać te ustrojstwo)?
Silent Hunter 2014-11-04 19:42:51
Fachowcy od siedmiu boleści-ekonomiści na miarę Balcerowicza. Skoro tacy jesteście mądrzy i wykształceni, dlaczego dalej składacie opony zamiast prowadzić własny biznes,? Szpagatowa arystokracja, (usunięte przez administratora) jesteście nie biznesmeni!!!
tyran 2014-11-05 14:48:29
Kulig otworzył sobie firmę w czasach PRL zapewne po układach wielkich ,przekrętach.Jakby miał dzisiaj otwierać to po tygodniu poszedł by z torbami .Pracodawcy wykorzystują rynek pracy zatrudniając za miskę ryżu a sami marudzą jakie to mają wielkie koszta ale: wakacje 3x w roku ,fura za pół miliona itp.
Najlepszy jest w firmie dyro łysy który z tego wszystkiego zapomniał nauczyć się obsługi office .Jedna wielka klita chamów i prostaków,
1
:) 2014-11-06 06:41:16
Prostactwo siedzi na gowork i lamentuje, bo samo z siebie nic nie zrobi. Załóż firmę i udowodnij, że jest źle.
huki 2014-11-06 07:15:39
chyba raczej opisuje prawdziwe oblicze tej dziwnej firmy
mabo 2014-11-10 11:10:00
Witajcie.Pracowałem w wakacje w 2013 roku i szczerze odradzam. Ciężka fizyczna praca za psie pieniądze.Praca na umowę zlecenie 9zł brutto!
Za taką kasę lepiej być cieciem na parkingu i nic nie robić.
Osowianin 2014-11-14 11:04:39
Jestem zażenowany obsługą w serwisie. Wymieniam opony w Budrexie i robie drobne wymiany od dawna. Dodzwonić się do serwisu i umówić na wymianę zawsze graniczy z cudem. Pojechałem więc osobiście. Przez 20 minut czekałem aż ktokolwiek raczy udzielić mi informacji na kiedy mogę umówić się na wymianę opon po czym pan, który najwyraźniej miał problem, że musi w ogóle ze mną rozmawiać, doczłapał się do biurka i stwierdził, że nie ma szansy! Skorzystałem z usług innego serwisu, gdzie uwaga! zrobili mi to od ręki.
1
zadowolony 2014-11-14 11:59:24
Jestem zszokowany wcześniejszą wypowiedzią. Byłem wczoraj w Budrexie i bez umawiania wymienili mi opony szybko i w miłej atmosferze. Zresztą jeżdżę do nich od jakiegoś czasu i nigdy nie miałem żadnych kłopotów.
prawda 2014-11-15 11:14:26
Pracowałem 2 lata w firmie i wiem jak jest.Pracowników w sezonie do wymiany opon jest 1 lub 2 natomiast reszta pomaga tylko jeśli ma czas gdyż są to mechanicy.W praktyce wymiana opon na poczekaniu graniczy z cudem.Jeśli komuś sie to udało to tylko pogratulować.Ogólnie firma ma bardzo okrojony skład i zawsze są tam problemy.Nie polecam
prawda oczami pracownika 2014-11-18 12:13:58
Zgadzam się. Zawsze są tam problemy z najprostrzymi wymianami, albo nie ma miejsca, albo nie ma komu pojechać po część, albo nie ma tylu pracowników żeby osłużyć klienta, który chce wymienić np. olej. Gdzie w innych zakładach proszą się o takie tematy. Na tym się przecież najwięcej zarabia. Generalnie klienci są tam olewani. Czasami mam wrażenie, że ludzi w koszulach jest więcej niż pracujących w garażu. To też o czymś świadczy. Klasę trzymał jeszcze dyrektor T., który potrafił pogrozić i zrobić porządek gdzie było trzeba. Teraz to bardziej wolna amerykanka.
kadry 2014-11-24 09:55:55
z tego co się orientuję obecnie(zawsze)poszukują tylko magazynierów .
Praca jako przedstawiciel to zmarnowany czas wiec i tak odradzam.
W biurach pozostali same lizypupy a ewentualne wakaty są już dawno zarezerwowane.
ps: poszukują też malarzy he he
Jorgi 2014-11-25 22:47:01
Jest co raz lepiej - handlowcy dostali 500 brutto podwyzki, Marcin D. został wypchnięty juz jako kolejny przez jacka G., ktory znalazl kolejna ofiare na max 3 lata. John R. ma misje - aby do emerytury ten twor wytrzymal. Z czasem na polsce zostanie dwoch handlowcow - zza biurka w bydg. A i slaweg G. tez juz uciekl z mag. Ale jaja to sie zaczna w szubinie - bede informowal.
sd 2014-11-28 19:56:39
napisz coś konkretniej,szczegółowiej .nie ma mnie już w firmie ale chętnie sie pośmieje
1
miś jogi 2014-11-28 21:59:32
MB to jedna wielka ściema. Omijać to miejsce i ludzi z daleka !!!
;) 2014-12-01 22:46:36
Zapodaj więcej szczegółów Jorgi. Musisz gdzieś blisko siedzieć skoro jesteś dobrze poinformowany. Chciałem tam zostawić CV, teraz się trochę zastanawiam.
brazilero 2014-12-01 23:27:33
A co jest takiego strasznego w tej firmie. Jak bym wiele dał , żeby się do niej dostać. Niestety nikt mi na CV nie odpowiada.Nie wiem czy to ogłoszenia z powietrza czy co? A człowiek tylko czeka na podjecie konkretnej pracy. Jeśli tutaj to ktoś z szefów MB to czyta to ja jestem chętny na propozycję pracy.
os 2014-12-10 07:20:34
Przez takich jak ty w Polsce traktuje się w ten sposób pracowników.Niewolnictwo za 1100 zł umowa zlecenie a a on powie nic sie stało.
Mur 2015-01-09 18:42:37
Poprawka! Żeby zarobić 3500 netto musisz zrobić 620 tys. zł obrotu netto :)
Szwendacz 2015-01-15 22:58:30
Jorgi, podaj więcej szczegółów. Szukam roboty i zastanawiam się nad złożeniem papierów do Motobudreksu. Jestem magazynierem i szukam zajencia. Można tam jakoś się zaczepić na dłużej? Napisz jak jest. PILNE!!
Maciej 2015-02-20 13:37:10
Nie polecam usług serwisowych. Klient traktowany jest raczej jak intruz (przynajmniej ja tak się poczułem), którego lepiej zbyć i nie mieć problemów niż dostać pracę do wykonania.
kaspio 2015-03-01 14:37:51
Ja mam podobną opinię ale o motobudrex w Bydgoszczy na Grunwaldzkiej. Mnie jako klienta nie interesuje czy mają braki kadrowe czy nie. Przyjeżdam, bo chcę być miło i fachowo obsłużony i tyle. A nie czekać 30 minut aż ktoś wróci z przerwy przełykając ostatni kęs i dowiedzieć się ze moje czekanie było bez sensu bo opony taniej i od ręki moge kupić przez internet.
Maciej 2015-03-02 20:46:30
Mi o Bydgoszcz właśnie chodziło. Nie wiedziałem nawet, że są inne.
TOMI 2015-03-14 08:16:46
A może ktoś coś napisać o zarobkach. Czy warto składać tam CV?
Stempkowski 2015-03-17 09:19:20
Zgadzam się z opiniami na temat serwisu Budrexu na Grunwaldzkiej. Słyszałem złe opinie, ale zależało mi na czasie, a mieszkam niedaleko. Takiej amatorki już dawno nie widziałem, a na pewno nie w serwisie ASO. Samochód wzięli mi z łaską, bo tacy zapracowani. Zero informacji o wycenie usługi. Przyjechałem z problemem (coś stukało w kole), zamiast poszukać usterki wymienili mi tylko część, którą wskazałem jako możliwą przyczynę, a w kole dalej stuka. Ręce opadają. Ci ludzie chyba pracują tam za kare. Bywałem milej i fachowiej obsłużony u szopiarzy na osiedlu.
cezard2 2015-04-15 03:47:20
Moim zdaniem to lipna firma. Dałem samochód do wymiany rozrządu. Nie dość że samochód stał 2 dni to odebrałem go o 10 wieczorem. Towarzystwo było pijane a do tego nie dodali płynu do chłodnicy. Potem zaczęło hucznc a pan kierownik jak mu to pokazałem kazał przysłać pompę jak się zepsuje. Wiedział ze przyjechałem z Anglii i nic z tym nie zrobię. Ja wróciłem za granicę to się dopiero zaczęło huki i trzaski z rozrządu aż strzelił. Na szczęście nic się nie zepsuło oprócz całego rozrządu który musiałem na nowo wymieniać bo okazało się ze panowie tak mocno go napieli ze aż szkoda gadać. A jak chciałem wymienić olej w skrzyni to chcieli przecinakiem odkręcić bo klucza nie mieli. Moim zdaniem jak chcesz popsuć samochód to to jest najlepsze miejsce.
cezard2 2015-04-15 03:50:33
Jeszcze musze dodać że to ta firma która jest w Włocławku.
qwerty 2015-11-06 19:31:20
Jeśli masz w sobie geny chłopa pańszczyźnianego, uwielbiasz być poniżany i traktowany jak przedmiot, to czekaj na odpowiedź z M B. Ta firma nigdy nie miała dobrych opinii wśród zatrudnianych tam pracowników. Podejmując współpracę z nią musisz się liczyć z utratą zdrowia, zmarnowaniem czasu i niską oceną twoich kwalifikacji. Prezes i dyrekcja wie wszystko najlepiej. Podsumowując, praca dla ludzi - marionetek lub desperatów.
Ogólnie firemka z zakompleksionym kierownictwem i nie tylko zakompleksionym, wpisuje się w bydgoską tradycję oszukiwania i wykorzystywania pracowników i ich potencjału.

obiektywny 2015-12-09 21:32:17
Panowie zastanówcie sie dlaczego firma ciągle poszukuje pracowników na te same stanowiska jest tam dyrektor Pan J,R który od początku nie wie jak powinien funkcjonować serwis sprzedaż ASO wszystkie porażki to wina pracowników i to trwa i trwa szkoda że Pan Prezes tego nie zauważa może nie wie ponieważ pan dyrektor mowi wszystko co Pan Prezes chce usłyszeć poprostu Pan dyrektor nie ma jaj zresztą co miałby robić na emeryturze Właściciel firmy ok brakuje młodego dyrektora który zna się na rzeczy
Myślę że większość pracowników udaje że pracuje a Pan dyrektor udaje że płaci
Temat dotyczy Bydgoszczy głównej siedziby pracowałem w tej firmie sporo czasu nie jest to wina zarządu lecz j.w napisalem
klient 2016-02-12 21:55:40
Obsługa we Włocławku poniżej jakiegokolwiek poziomu, klient traktowany jest jak zło konieczne. W tym oddziale chyba zatrzymał się czas bo wieje komuną już od wjazdu na plac. Właściciel tego bałaganu chyba kompletnie nie ogarnia swojego tematu i pozwala ludziom kiwać się jak tylko można. Apel do tych z Bydgoszczy, jako klient straciłem nie potrzebnie swój cenny czas na wizytę w waszej firemce krzak we Włocławku!!!
krzysiek 2016-02-19 15:03:20
Od zeszłego roku, zdaję się od listopada na Włocławek ukazuje się ogłoszenie, że moto budrex szuka doradcy serwisowego. Chcę zmienić pracę, ale też nie chce sobie pogorszyć. Trochę mnie to zastanawia, że firma tak długo szuka kogoś do pracy. Opinie na forum są raczej negatywne. Może ktoś obiektywnie doradzi...
xyz 2016-02-23 17:41:24
Krzysiu obiektywna opinia jest taka, że firma szukam Łosia do roboty we Włocławku. Dlaczego ? Ano dlatego, że w tym oddziale jedna osoba jest od wszystkiego tzn,. Ma na głowie cały magazyn czyli przyjęcia towaru i wysyłki, jest odpowiedzialna za serwis tzn,. kontakt z klientami, załatwianie części, płatności, a w biurze kasa fiskalna i cały program wewnętrzny na którym się pracuje. Jak jesteś ogarnięty to wiesz ile to papierologów. Dodatkowo robisz jako przedstawiciel handlowy i masz jeszcze wiele innych obowiązków o których nie będę tu pisać. W innych oddziałach mamy względną normalność bo jest większa obsada. I na żadne kokosy jeśli chodzi o kasę nie masz co liczyć bo firma cienko płaci. Także jak potrafisz się sklonować to zmieniaj robotę. Bo nie ma takiej fizycznej możliwości, żeby jedna osoba w takim układzie dobrze wykonała swoją robotę :)
bubu 2016-04-09 22:55:57
Praca w tej firmie to nie porozumienie, traktuja ludzi jak smiecia a szczegolnie łysy dyrektorek, ktory zyje tylko do emeryturki i wymysla kolejne udoskonalenia w oddziałach. Prezes o niczym niewie bo lysy nie mowi zeby nie bylo problemow. teraz wybudowali sobie CL szubin i wynajmuja juz pod warzywa bo przerosly ich koszty i każą oddziala pracowac na CL jak i tak oddzialy pracuja na tych tepych dyrektorów z bydgoszczy. lysego to powinni juz dawno odeslac na emeryture bo to wrak PRLu. zarobki do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oczywiscie nie w bydgoszczy tylko w oddzialach mechanicy i wulkanizatorzy maja najniższą krajowa i premię od przerobów o ktora trzeba blagac prezesa a i tak zarobi się 1000 a premii dostaniesz 10 brutto bo oddziały od kiedy powstaly sa na minusach i nie wazne ile sprzedasz to i tak J.R i prezesunio mają 100 argumentów na to ze przynosisz straty. bony na swieta sa ale podatek i tak pracownik płaci.
xyz 2016-06-10 15:18:32
Do vave ,prezes taki sam widać ograniczony jak i dyrektor [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ruszył i niewie bo nigdy nie był we Włocławku.nawet narzedzia pracownicy przynoszą swoje bo brak kasy na nie,moto b.....l powinnna firma sie nazywać.
nazar 2016-06-23 12:12:26
...jako Przedstawiciel Handlowy nie polecam pracy w tej firmie. 1800 netto podstawa, auto KIA z GPS (często weryfikowany), zero wsparcia w codziennej pracy (poza IT). Ogólnie strata czasu i zdrowia.
wars 2016-06-23 21:24:39

mkw, na pewno to umarł Kopernik, żebyś się nie zdziwił
kokeszko 2016-08-11 15:01:53
zmiany zmiany. w firmie chaos odszedl gosc ktory ogarnial sprzedaz opon ciezarowych i wszystko sie psuje.
Kulig i goral w stresie bo zaczyna sprzedawac opony do klientow ktorych obslugiwal w budgoszczu.

centrale boli spolka z panem dariuszem l z niepokojem pacza w przyszlosc. nie ma nikogo kto panuje nad tym balaganem. w dodatku rozdaja opony jak tylko tanio moga i nie maja ciaglosci dostaw.

szykuje sie ciekawa jesien
4
bum bum bez gum 2016-09-07 15:43:41
koleszko

ale temat z kolego który odszedł z MB panem PP jest grubszy. fakt że mają ciepło w gaciach . duze koszty magazynu szubin. opon nie ma bo nikt nie potrafi ich na czas zamowic no i rozpier.. opony ciezarowe riken ktore maja jedyni w polsce.

dobre obroty robi dwoch handlowcow reszta dno i kupa mulu. brakuje managera ktory [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pouklada bo pan JG sam wszystkiego nie zrobi
5
40 2016-09-07 22:04:23
a co to u was ostatnio tyle rekrutacji było nas stanowisko Manager ds. sprzedaży opon rolniczych? czyżby z jakichś powodów pojawiła się rotacja na tych stanowiskach?
1
Zostaw swoją opinię o MOTO BUDREX Sp. z o.o ul. Okrzei. - Włocławek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOTO BUDREX Sp. z o.o ul. Okrzei.