brak logo

KCB Interlight

Gniewkowo

Opinie o KCB Interlight

Kitty 2014-05-06 23:59
Hej!Mam pytanie,czy w zakładzie są jacyś fajni chłopacy?Tak tylko sie pytam bo zlożylam papiery.
1
Odpowiadasz na post: 2014-05-09 22:44
no kilku by sie znalazło
3
Torunianka 2014-09-26 20:59
Witam dlaczego wszyscy milczą w tym zakładzie chodzi mi o nadgodziny to jest przegięcie szukają naiwnych do pracy za taką stawkę powinni dawać takie pieniądze jak się należy za nadgodziny i bez podatku albo na rękę a nie na konto inni za nadgodziny w innych zakładach wiedzą za co pracują a my za .....................ale nie ma zgranych ludzi wszyscy gadają po kątach i nic więcej niech te panie z góry robią za tą stawkę co my ale co zrobić co wy na to?
olo 2014-10-04 15:42
Ochrona faktycznie sami wysportowani emeryci i renciści którzy pierwsi by (usunięte przez administratora). gdzie pieprz rośnie ale w całym kraju jest taka ochrona zakładów pracy a nawet wojska
2
gruszka 2014-10-15 20:02
te Panie z gory mają swoją pracę i kiedy mają problem z terminowością to produkcja nie przychodzi im pomóc więc wiecej szacunku, bo administracja kiedy zejdzie pomoc na produkcję to nie jest gorsza od reszty pracownikow tam pracujacych w wydajnosci...ba, nawet wykazuje wieksze zaangazowanie. Ich praca lezy i musza ja potem nadganiac. Wynagrodzenie za nadgodziny placone jest zgodnie z Kodeksem Pracy i tyle na temat....jak ktos chce na reke miec placone lub poza lista plac to niech poszuka pracy na czarno bo w tym zakladzie placi sie legalnie...
1
Twoja ogólna ocena 2014-11-13 22:56
torba jabłek i copka śliwek na początek-wkupne.oczernianie kolegów+sianie zamętu=umowa na stałę
2
pracownica 2014-12-07 23:39
Nikt tu w dybach zakuty nie jest a na mojej zmianie są fajni ludzie i zmianowy super.Nadgodziny bywają rzadko,nikt nie kradnie bo jest deputat a pensja no mogła by być wyższa ale jak się komuś nie podoba to niech sobie jedzie na szparagi albo do UP po zasiłek!
1
Sikorka 2014-12-27 20:57
Pracowalam w KCB 9 lat i tak jak wszedzie trzeba pracowac.W roku 2011 wzielam urlop pezplatny,wyjechalam do Niemiec i nie wrocilam juz.Ale moja prace doceniono.Pewnej nocki pracowalam na multiwaku tzn.werpakung swiec i mialysmy wizytacje Pani dyrektor zobaczyla moja prace i powiedziala ze dobrze pracuje ,ja odpowiedzialam ze nikt tego nie docenia.P.dyrektor powiedziala ze dostane na czas nieokreslony vertrag i tak bylo.nie moge zle powiedziec o tej firmie kadrowa zawsze byla mila dla mnie,ktora pzdrawiam,a co o dziewczyny na produkcji to idzie sie dogadac po prostu w zespole trzeba sie zorganizoeac i praca sama pojdzie.Slyszalam ze dziewczyna z moich lat,ktore dostaly lepsze posady- troche wode z mozgu zrobily.Zawsze dla ludzi trzeba byc czlowiekiem bo jak szybko wyzej pojdziesz to bardzo szybko mozesz upasc i wrocic z powrotem i co wtedy???Praca dobra byla tylko zarobki ta nasza Polska,a w rzadie problemy Maja ze mlodzi ludzie wyjezdzaja.Wanzyn!!!!!
1
on 2014-12-28 09:17
Pozdro dla chlopakow z parafiny co pracuja na gospodarce parafina super goscie
Sikorka 2015-01-04 09:44
Jeżeli mieszkasz u rodziców i jesteś panna to ci starczy a jeżeli masz rodzine i opłaty sama robisz to zapomnij odpisuje jak ja w tamtych latach pracowałam
ddd 2015-04-19 16:36
a czy jest palarnia na zewnątrz w zakładzie,chodzi mi o palenie papierosów
chorowitek 2015-05-13 00:36
Ludzi stuknijcie sie w głowy za przeproszeniem ,nie dawajcie soba pomiatac,pamiantajcie ze to wy dyktujecie warunki w tym burdelu bo to dzieki wam oni maja kase i od rana namalowany na tych szyderczych mordach głupkowaty usmieszek,głównie pani wielka ktura powoli zarywa swoje niebieskie autko.weźcie sie wkoncu w garść i na dajcie sobie wchodzic nna głowe wkoncu musi byc jakas granica ppomiedzy dobrą atmosfera pracy a wymysłami rudej i owalnej .przypominam to wy macie tam najwiecej do powiedzenia bo gdyby nie wy i wasza ciezka praca to tego grajdołka by wogule nie było ..pozdrawiam
4
TO JAAA 2015-08-27 09:38
A jak wygląda sprawa z dojazdami z Inowrocławia???
to jaaa 2015-08-28 11:06
Dokładnie Mańka ,z dojazdem tam jest trudnona Nk musiałabym wychodzić po 4 rano na ranną zmiane.
bob 2015-09-27 13:21
Mam pytanie czy ktos moze zna z KCB dziewczyne chyba miala na imie Anna taka troche grubsza chyba z ksiegowosci.Poszukuje kontaktu do niej albo jakiejs mozliwosci kontaktu z nia
3
zawiedziona 2015-09-30 17:00
witam hm od czego tu zacząc ludzie w porządku praca też bez narzekania robisz w grupie zespoło starasz sie wypruwasz flaki dla tej firmy żeby zbijać kase za takich robali jak my.po to żeby na koncu powiedzieć ci że tu nie pracujesz!!bo pani zmianowa jak już upatrzy sobie ludzika to jedzie bez szacunku ze słownictwem gimnazjalnym...nie doceniając tego co robisz zamyka dobrym ludziom drzwi do tej firmy to tyle aha zapomniała bym zostawiają ludzi którzy lubią wypić nic nie robić i obijac się brawo!!!oczy mają w d...oby kiedyś też nie miała środków do życia.trzymajcie się.
to ja 2015-10-01 11:18
do zawiedzionej,dokładnie tak jest jak piszesz ja po paru dniach zrezygnowałam sama ,pijactwo tam jest w normie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
człowiek 2015-10-07 11:00
Kochana, tam w sezonie pracuje z 600 osób(ja też)i jeśli ktoś tam pije to nie znaczy ze wszyscy chleją.Tak łatwo oceniamy innych i wystawiamy złe opinie, co czasem dotyka tych normalnych i zwykłych ludzi którzy tam pracują!
Tommy 2015-12-15 15:07
wie ktoś czy może poszukują kogoś do działu sprzedaży?
Monia 2016-04-15 18:03
KCB zatrudnia pracowników przez firmę zewnętrzną. Rekrutacje przeszłam pozytywnie. Zostałam skierowana na szkolenie przygotowawcze i BHP. Powiem szczerze już dawno nie spotkałam się z tak płytkim, przedmiotowym traktowaniem, brakiem szacunku wobec przyszłego pracownika. Spotkanie odbyło się wewnątrz firmy, szkolenie przeprowadzone przez pracowników KCB. Spotkanie wyznaczono na konkretną godzinę. Kobieta mająca poprowadzić szkolenie spóźniła się 40 min, nie przedstawiła się, zostawiła 1 niebieski segregator kazała czytać regulamin i wyszła. Pojawiła się po 30 min. Ograniczyła się do informacji ile jest zmian w jakich godzinach się pracuje i poinformowała nas o stawkach godzinowych. Nie umiała odpowiedzieć na proste zadawane pytania np co jest normą dla pracownika przy wyznaczonym stanowisku pracy. Zaraz po niej przyszedł grubawy niski mężczyzna BHP-owiec, oczywiście też się nie przedstawił. Przyszedł do nas i na początek zadał powalające pytanie : czy kogoś z państwa zmuszono do przyjścia tutaj do pracy ? i zaraz za tym informacja : pamiętajcie nikt państwa nie zmuszał, jak się nie podoba to nie muszą państwo tutaj pracować. Takie zaproszenie :)Na skierowane z grupy pytanie, BHP-owiec nie odpowiada, skupia się na podważaniu inteligencji pytającego. No cóż, ja nie podjęłam pracy w tej Firmie i szczerze odradzam każdemu. Firma nie ma poszanowania do pracownika.
7
aaaaa 2016-04-21 13:53
Stek bzdur i bredni!!!!!!!!!!
Kto powiedział, że zarobek 1100???

Pracuje w tej firmie na sam start w momencie podpisania umowy dostałam 1600 zł na RĘKĘ!!!!!!!!!!!!!!! A z czasem pesję podnoszą... z racji lat pracy.
1
Solo 2016-04-22 13:04
aaaa stek bzdur to ty piszesz. Jaka firma w momencie podpisania umowy da pracownikowi płacę ? Za co ? Przecież firma zewnętrzna zatrudniająca pracowników płaci im stawkę godzinową i jest ona mniejsza niż 6 zł do tego jest premia dzienna za wykonaną normę, która ustawiona jest tak by tylko ci najlepsi mogli wykonać 100 %. Gdyby było tak wspaniale jak piszesz to firma nie miała by problemu z tak ogromną rotacją swoich pracowników. Właściwie to nie swoich bo przecież ich tylko podnajmuje od firmy zewnętrznej, która nie płaci za wysługę lat.
1
olga 2016-04-22 14:45
dokładnie ja też tam pracowałam szkoda słów jak traktują ludzi nic dziwnego że ciągle poszukują pracowników
2
Ja 2016-04-24 11:27
aaaa, radzę przeczytać dokładnie umowę, a nie wierzyć w to, co Tobie powiedzieli na spotkaniu rekrutacyjnym. Na umowie jest 5 z kawałkiem BRUTTO na godzinę + 2 z kawałkiem BRUTTO za godzinę nocną + jakieś 40 z kawałkiem BRUTTO za dzień (premia ?) + 200 premii. Wiesz dlaczego stawka godzinowa taka śmieszna ? Bo od niej odprowadzają składki zdrowotne, emerytalne i podatek a, że nie chcą płacić za dużo, to stawka godzinowa jest jaka jest. Po za tym umowa nie jest zawarta z firmą w której rzeczywiście pracujesz, a tylko z agencją pracy. Cała wypłata rzeczywiście jest w stanie osiągnąć pułap 1400-1600 zł., ale suma składek na świadczenia emerytalne jest od stawki 5,37 zł., a nie jak wynika z najniższej krajowej 11 zł. z groszem brutto. Zmianowość, praca w niedziele i święta za taką stawkę (liczę już sumę wypłaty w okolicach 1400-1600 zł.) to są kpiny z pracownika. Po za tym praca w takich parafinowych oparach nie jest obojętna dla zdrowia i dziwi, że nie ma tam szkodliwego (przynajmniej nie jest ujęte w umowie z firmą rekrutacyjną). Nic dziwnego, że rotacja tam jest taka duża. Wystarczy zerknąć na popularny portal ogłoszeniowy i sprawdzić "praca na produkcji". Tam wciąż potrzebują taniej siły roboczej. Bazują na niewiedzy ludzkiej. Nie dajcie się zwieść ogłoszeniom i obietnicom, bo po roku na takiej umowie nie będziecie nawet uprawnieni do zasiłku dla bezrobotnych. Wielu desperatów poszukujących pracy tam poszło i wielu zrezygnowało. Żadnego życia prywatnego, bo jak człowiek ma jeden dzień wolny za niedzielę, to odsypia zamiast normalnie pożyć i być z rodziną. Ta wypłata nie jest warta takiej szarpaniny.
3
Ghtk 2016-04-28 21:04
Co za bzdury piszesz. Oczywiscie ze po roku pracy zasiłek dla bezrobotnych dostaniesz. Oczywiście ze od calego wynagrodzenia sa odprowadzane skladki zus zdrowotna i podatek. Przeczytaj kwitek!!! Ludzka wyobraznie nie zna granic zeby takie głupoty rozpowszechniać. Prawda jest taka ze jak ktos nie chce pracowac to wszystko w oczy kole ale po co kłamstwa szerzyc? A praca w kcb jak wszędzie. ..pracowac trzeba ale wszystko na legalu. Umowa jest , zus i podatek odprowadzony, wyplata na czas, grafik zgodnie z kodeksem, za swieta i niedziele wolne. Jak komus praca zmianowa nie odpowiada i wie ze w wakacje trwa sezon to po co sie zatrudnia?
4
Baca 2016-04-29 15:38
Ghtk, Zadam Tobie pytanie, jak myślisz, dlaczego firma zatrudniająca rozbija Twoje wynagrodzenie na stawkę godzinową i niby premię ? Czy gdybyś podliczyła tylko wypracowane godziny wyjdziesz na minimalną płacę ?
Wiesz, jeśli ktoś ma do siebie szacunek to nie będzie pracował w firmie, która nie dba o podstawowe standardy. Dlaczego pracownik ma to tolerować ? I to nie prawda, że wszędzie jest totalny wyzysk pracownika. Jak myślisz dlaczego firma zatrudnia pracowników przez firmę zewnętrzną ? To nie tak, że jak komuś nie pasuje to nie musi pracować. Już czas zmienić myślenie. Nie można się tak dawać manipulować. Co to za firma, która nie dba o swoich pracowników ? zleca pracę firmie zewnętrznej i to na warunkach umowy śmieciowej ? Idąc tokiem Twojego rozumowania: mamy na wszystko się zgadzać, nie marudzić, bo praca jest ? Heheheee, dobre sobie
Ghtk 2016-04-29 20:37
Witaj Baco! Zwracasz się do mnie ale to co piszesz to zupełnie nie mój tok rozumowania i wypowiedzi. Zgadzam się, że szacunek należy się każdemu. Nikt tego nie neguje:) I Tobie i mi, i pracownikowi i pracodawcy i bezrobotnemu też. Za to idąc Twoim tokiem rozumowania wszyscy pracujący w tej firmie nie mają szacunku do siebie, bo tam pracują:-(smutne to co piszesz i trochę obraźliwe. W moim komentarzu nie było też mowy o tym, że wszędzie jest wyzysk. To Twoja opinia. Wracając jednak do meritum. Nie zamierzam się zastanawiać co i komu chodziło po głowie ustalając w taki sposób wynagrodzenia, nie mój interes ale wiem, że to nie - jak to nazywasz - stawka godzinowa musi być równa płacy minimalnej tylko suma wszystkich składników (oprócz kilku wyłączeń o których mowa w przepisach np. nadgodziny,nagroda jubileuszowa itd). Więc jeżeli tam mają inne składniki, np. premię itd to suma wszystkich składników musi być nie mniejsza niż obowiązujące minimalne wynagrodzenie. Nie ma znaczenia wysokość stawki godzinowej. Od wszystkich składników masz składki zus, podatek i to dla pracownika jest kluczowe. A firmy zewnętrzne? No cóż,rośnie w siłę rynek usług, to takie dziwne??Przepisy chronią zatrudnionych przez agencje pracy tymczasowej w taki sposób, że pracownicy takich firm muszą być wynagradzani zgodnie z regulaminami firmy w której świadczą pracę czyli tak samo jak ich pracownicy.Jeżeli tak nie jest radzę się tego domagać, bo tego wymaga prawo. A o standardach obsługi petenta czy pracownika to długo by pisać. Wszyscy musimy uczyć się szacunku względem siebie i drugiego człowieka. I w wielu jeszcze miejscach, urzędach, bankach czy zakładach pracy spotykamy się z bezczelnością i opieszałością. Pozostaje nam z tym walczyć i mieć nadzieję, że kiedyś to się zmieni. pozdrawiam:)
1
Solo 2016-04-30 12:23
Witaj Ghtk :) Baca napisał "jeśli ktoś ma szacunek do siebie" czyli jeśli potencjalny pracownik szanuje swoją osobę i gdzie tam jest napisane, że stawka godzinowa "musi" ? Ku woli wyjaśnienia, chyba czytanie nie idzie w parze ze zrozumieniem. Jest tam też wyraźnie zadane pytanie, na które nie odpowiedziałaś, a mianowicie: dlaczego jest to rozbicie ? Widać, że nie masz zrozumienia tematu, a próbujesz komuś coś udowodnić. Tylko po co ? Myślę, że Baca odniósł się do Twojego poprzedniego wpisu, który totalnie nie był miły. A te Twoje stwierdzenia "..pracować trzeba.. ...to po co się zatrudnia" określają Cię jako ignoranta. Wszyscy wiemy, że jest to zgodne z kodeksem prawa pracy i regulaminem firmy. Tylko czy Baca skupił się na tym problemie ? Myślę, że nie i chyba nie trzeba wnikliwego umysłu aby to pojąć. Miłego dnia :)
wesola 2016-08-16 23:39
Prawda jest taka. Ze kcb to praca jak kazda inna. Tylko zbyt czesto niewlasciwi ludzie na niewlasciwym stanowisku....zarzadzania brak(patrz spm na zd1) tragedia
8
majki 2016-08-17 10:26
Pracownik produkcyjny - Pakowaczka jest potrzebny.
1
maciek 2016-12-13 11:22
dlaczego ciągle szukają do działu zakupów??? o co z tym działem chodzi?
7
Hahaha 2016-12-14 21:30
Szkoda gadać
6
juzek 2016-12-29 17:47
no właśnie o co chodzi z tym działem zakupów?
3
Boba Fe 2017-01-10 13:23
Spoko robota. Mi się dobrze pracuje i nie wyrywam rękawa. Od początku nie dalem sobie wejść na głowę i nie robią mi problemu z urlopami ani nikt po mnie nie jedzie. Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko słabi ludzie. Co do stawki to Płacą słabo i uważam że powinno być płacone szkodliwe za pracę w parafinie. Kobiety z produkcji też lubią po kimś pojechać ale jak masz jaja to równasz je z ziemią i nie chowasz glowy w piasek. Jak sobie pozwolisz to dzieciaki z przedszkola z tobą przerobią i tyle. Pozdrawiam
świeczka 2017-01-27 16:59
poproszę o info w sprawie działu zakupów co to znaczy szkoda gadać?
Zuzanna 2017-03-14 11:46
@Boba Fe a jak jest z możliwością otrzymania premii? Chętnie również usłyszymy coś więcej na temat benefitów oferowanych przez firmę.
Boba Fe 2017-03-28 23:17
Premia 200zł miesięcznie jeżeli pracujesz cały miesiąc i nie bierzesz urlopu na żądanie albo L4. Na Boże Narodzenie jest do 400zł i na Wielkanoc jakiś dodatek pieniężny. Raz w miesiącu można sobie knota wynieść na legalu do palenia w piecu a na święta otrzymujesz deputat w postaci świeczek. Raz w roku możesz otrzymać premię do 500zł (wszystko brutto co napisałem). Można też wziąć pożyczkę do 2000zł ale musisz znaleźć dwóch żyrantów którzy pracują dla Interlight. Za nocki też jakiś śmieszny dodatek. Ogólnie to dupy nie urywa, ale na hali masz darmową wodę z dystrybutora, jest czysta st ołóweczka gdzie można zjeść śniadanie, prysznice no i każdy nowy pracownik otrzymuje odzież roboczą. Miotłę do sprzątania musisz kupić sobie sama heheheheehhe. Nie ma lekko :)
Zuzanna 2017-03-29 09:49
@Boba Fe dziękuję za uzupełnienie wypowiedzi.
bzb 2017-09-02 16:42
orientuję się ktoś czy teraz potrzebują do pracy? jaka umowa i na jak wygląda pierwsza umowa na jaki okres można liczyć pewnej pracy? Czekam na odp
1
Zuzanna 2017-09-04 08:40
@bzb aktualnie są 4 oferty pracy. Firma KCB Interlight poszukuje AUTOMATYKA/PROGRAMISTY, TECHNOLOGA OPAKOWAŃ, MECHANIKA, ELEKTROMECHANIKA (http://www.kcb.pl/138/aktualne-oferty-pracy). Czy któraś z tych ofert zainteresowała Cię?
bzb 2017-09-07 14:38
a coś dla niedoświadczonego pracownika, za duże wymagania i doświadczenia dla przeciętnego człowieka... ;-)
Dfg 2017-09-09 21:10
Na produkcji wciaz maja braki kadrowe. Zloz cv i podanie o prace.
Dfg 2017-09-09 21:11
Na produkcji wciaz maja braki kadrowe. Zloz cv i podanie o prace.
Zuzanna 2017-09-18 14:26
@bzb i co zdecydowałeś się na aplikację? Jeśli tak, to czy możesz powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda proces rekrutacyjny do firmy KCB Interlight? Na co warto się przygotować czekając na rozmowę kwalifikacyjną? Każda informacja będzie bardzo pomocna.
KC. REF. 2017-09-25 12:45
Firma nie ponosi odpowiedzialności za swoich pracowników poza godzinami ich pracy ! Ponad to nikt w zakładzie nie jest traktowany inaczej , pracownicy wyższego szczebla,też mają przerwy cyt. sytuacja była zapewne w godzinie przerwy.
Gość 2017-09-28 21:45
Czym Ty się przejmujesz ? Rekrutacją? Jak w Polsce nie ma rąk do pracy, Ukraińców przyjmują bo nikt nie chce pracować za najniższą, także kobieto czego Ty się obawiasz, o co pytasz? Idź i Cię z marszu zatrudnią :)
Zuzanna 2017-10-06 12:35
@Gość jednak zawsze warto wiedzieć jak cały proces wygląda, bo jednak rekrutacja nawet niezbyt rozbudowana może wprawić w duży stres. A jednak jest nas sporo na forum i każdy może inaczej reagować na takie sytuacje. To czy ktoś może powiedzieć jak wygląda cały proces zatrudnia w KCB Interlight?
Nick 2017-10-13 23:05
Najniższa krajowa od 1 stycznia 2017 wynosi 1459 zł NA RĘKĘ !!! Popatrzcie teraz na swoje kwitki od wypłaty :)
gość 2017-10-14 15:01
Nie do końca rozumiem..Czyli premia 200 złotych wchodzi w skład najniższej krajowej ale jeżeli ktoś opuści jeden dzień w miesiącu, to mu zabiorą te 2 stówy, tak ?
Ewa 2017-10-17 11:00
Dlaczego znikają wpisy, które nie odpowiadają pracodawcy ? Czyżby ktoś próbował ukryć co się naprawdę dzieje w tym zakładzie ? To forum jest przecież niezależne od KCB i powinno pomóc zainteresowanym w podjęciu decyzji czy iść tam do pracy czy nie.
Prawda jest taka że w kcb już nawet ukraińcy nie chcą pracować.
Skoro kierownictwo uważa, że ten zakład pracy jest ok to po co zgłaszacie niewygodne wpisy do usunięcia ?
Zostaw swoją opinię o KCB Interlight - Gniewkowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KCB Interlight