brak logo

KCB Interlight

Gniewkowo

Opinie o KCB Interlight

Anonim 2010-06-26 14:10:00
Chlanie Ćpanie i wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w tym zakładzie jest... widać że niemca zawsze wykorzystywali polaków to teraz też mogą a my jak głupcy tyramy szmat czasu za 1100 zł miesięcznie wstyd się przyznawać że sie pracuje w Interlighcie
ja 2010-08-27 21:23:35
jeden wielki syf zero szacunku do pracownika a jakie wymagania teraz to chyba przyjmują z wykształceniem wyższym bo wybierają sobie a majstrowe śpią w nocy
Wikary 2010-12-17 10:46:09
DEBILE na wózkach widłowych to tylko w KCB. "szła zadowolona" pisze ktoś tam, a z czego mogła iść zadowolona w tym bagnie. Do obowiązku operatora wózka należy dbałość o bezpieczeństwo [usunięte przez moderatora]
1
diksi 2011-01-07 12:57:39
Praca jak praca nigdzie nie położą ,ale zła polityka menadżerów zakładu doprowadza do dalszych zwolnień ,jak można zwalniać pracowników z produkcji a pozostawiać ludzi którzy są odpowiedzialni za szukanie zbytu i nowych kontrahentów to przecież oni rozłożyli zakład dziś szuka się klientów w terenie a nie siedząc za biurkiem pijąc kawę.Pozdrawiam i życzę powodzenia oby się udało uciec przed zwolnieniem
OBIEKTYWNY 2011-02-16 23:22:31
brawo, brawo za polityke zakładu!! wychodzi na to że osoby siedzące za biurkiem same są w stanie utrzymać zakład na fali! bynajmniej na to wychodzi bo zwolnienia dotyczą tylko pracowników produkcyjnych. a w biurach jak było tłoczno tak jest!!!!! zmierzacie w złom strone pani [usunięte przez moderatora]
anonim 2011-02-19 17:39:11
Czy ktos słyszał o tym ze niby chinczyk przejal kcb?
ado 2011-03-22 17:01:17
To PO CO tam pracujecie? Zwolnij się i głowy nie zawracaj. Jeśli chodzi o telefony komórkowe to w większości firm ich używanie na terenie zakładu jest zabronione. Robienie zdjęć lub nagrywanie filmów jest zabronione.
zośka 2011-10-14 10:53:49
KCB to jeden WIELKI SYF!!!!!!!!!Pracę która sie tam wykonuje da sie wytrzymać,ale te wstretne baby na zmianie są OKROPNE!Rozumiem,że trzeba wykonać normę,ale bez przesady...za1000zł [usunięte przez moderatora].jak mrówka!!!!!!!!!!!Ludzie wezcie sie w garsć i zrobcie coś z tymi waszymi zarobkami,bo to jest kpina!!!!!!!!!!!!jak można dawać się tak wykorzystywać?!!!!!!żal mi wassssssssssss.
zośka 2011-10-14 11:08:10
Jak jesteś nowy w KCB to zajada cie na śmierć!!!!!!zamiast jakos pomóc ,pokazac o co chodzi to maja to w [usunięte przez moderatora]!!!!!!!!!a pozniej sie dziwią,że norma nie jest wyrobiona!!!!!!!!!przez8hnikt sie do ciebie nie odezwie,tylko miedzy soba szepczą i obrabiają [usunięte przez moderatora]! a jak idą po wode to "nowemu"sie nie zapytaja czy tez przynieś,bo po co ?chamstwo i nic wiecej!A w pracy jest najważniejsza atmosfera,niestety w KCB nie ma miłej atmosfery,jest tylko obłudna,chamstwo i totalny brak szacunku!!!!!!!!!
anonim 2011-11-15 14:04:24
jak ludzie pracóją to dobrze nic nie mówią ale tlko ich zwolnia to zaraz opinie wystawią jaki to nie dobry zakład to ja sie pytam po jaką cholere tam przychodzicie
Wikary 2011-12-02 15:19:55
Pochwalony.
Drodzy parafianie idzie lepsze od stycznia 1500 brutto najniższej. Do takiej kwoty pracodawca musi podnieść najmniej zarabiającym (jest to tylko niepełna inflacja), a ciekaw jestem jakie podwyżki dostaną ci "bogatsi" i czy w ogóle. Przewiduję że dużo mniej lub wcale, tak więc prawdopodobnie po kilku jeszcze urzędowych podwyżkach najniższej na listach KCB będzie tylko jedna kwota ustalona przez ustawę, bez względu na staż, umiejętności czy podział obowiązków.
PISZCIE ile dostaliście i obyście wyprowadzili mnie z błędu.
$ Smok Wawelski z Nibylandii $ 2012-01-22 18:37:50
Na całe szczęście jest coraz więcej osób, które nie dadzą się wykorzystywać za tą śmieszną jałmużnę zwaną tutaj wypłatą. Zresztą już można zauważyć, że coś jest nie tak skoro firma musi korzystać z pomocy Urzędu Pracy w zatrudnianiu nowych osób, bo samodzielnie i dobrowolnie mało kto się do nich zgłasza.
Jeśli ktoś ceni sobie własne zdrowie, to oczywiście zrezygnuje. Wiadomo, że parafina z której produkowane są świece jest pochodną ropy naftowej. KCB działa przecież w branży chemicznej. W każdym tego typu zakładzie osoby co wrażliwsze na chemię mogą mieć objawy podobne do alergicznych (zawroty głowy, częsty katar, załzawienie oczu, drapanie w gardle). Ale jeśli komuś to nie przeszkadza, jest odporny lub po prostu ,,chce się poświęcić dla firmy\'\'..cóż, jego wybór :P Jeśli ktoś chciałby zaznać nieco złośliwości ze strony kierownictwa, to tutaj ma po temu wyśmienitą okazję. Można też poobserwować sobie jak drastycznie wzrasta poziom adrenaliny stałych pracowników podczas wizytacji pewnej Pani. To chyba o czymś świadczy...Takie warunki są nie do zaakceptowania dla niektórych ludzi, dlatego większość z nich odchodzi. A po co przychodzą? Wiadomo, zobaczyć jak jest..Dopóki człowiek nie przekona się na własnej skórze, to nie uwierzy. Taka już ludzka natura. Dla mnie horror zwany Interlightem na szczęscie skończył się dawno temu. Wystarczyło tylko trochę się rozejrzeć i ..już jest lepiej:) Wszystkim pracującym tam nadal życzę znalezienia GODNEJ pracy i pensji adekwatnej do wykonanej pracy.
1
Torunianka 2012-03-12 17:43:01
$ Smok Wawelski z Nibylandii $ - 2012-01-22 18:37:50

Na całe szczęście jest coraz więcej osób, które nie dadzą się wykorzystywać za tą śmieszną jałmużnę zwaną tutaj wypłatą. Zresztą już można zauważyć, że coś jest nie tak skoro firma musi korzystać z pomocy Urzędu Pracy w zatrudnianiu nowych osób, bo samodzielnie i dobrowolnie mało kto się do nich zgłasza.

Jeśli ktoś ceni sobie własne zdrowie, to oczywiście zrezygnuje. Wiadomo, że parafina z której produkowane są świece jest pochodną ropy naftowej. KCB działa przecież w branży chemicznej. W każdym tego typu zakładzie osoby co wrażliwsze na chemię mogą mieć objawy podobne do alergicznych (zawroty głowy, częsty katar, załzawienie oczu, drapanie w gardle). Ale jeśli komuś to nie przeszkadza, jest odporny lub po prostu ,,chce się poświęcić dla firmy\'\'..cóż, jego wybór :P Jeśli ktoś chciałby zaznać nieco złośliwości ze strony kierownictwa, to tutaj ma po temu wyśmienitą okazję. Można też poobserwować sobie jak drastycznie wzrasta poziom adrenaliny stałych pracowników podczas wizytacji pewnej Pani. To chyba o czymś świadczy...Takie warunki są nie do zaakceptowania dla niektórych ludzi, dlatego większość z nich odchodzi. A po co przychodzą? Wiadomo, zobaczyć jak jest..Dopóki człowiek nie przekona się na własnej skórze, to nie uwierzy. Taka już ludzka natura. Dla mnie horror zwany Interlightem na szczęscie skończył się dawno temu. Wystarczyło tylko trochę się rozejrzeć i ..już jest lepiej:) Wszystkim pracującym tam nadal życzę znalezienia GODNEJ pracy i pensji adekwatnej do wykonanej pracy.
Zgadzam się z tobą że mamy jałmużne a nie wypłatę ale tylko ten zakład i bonduell zostały w Gniewkowie które zatrudniają osoby a do przywilejów świeżo przyjętych pracowników to jest wszędzie w każdym zakładzie tak samo i mi tego nie powiesz (sprawdż sobie opinie innych zakładów)A jeżeli chodzi o zdrowie to nie musisz pracować w ; interliht;bo nawet daleko nie szukać w żywności teraz masz chemie.Pracuję parę lat i nadal będę pracować bo muszę z czegoś żyć,a co do horroru to nie odczułam go..................
ejo 2013-01-22 21:47:58
Pracowałam tam 3 lata ;P
Najpierw produkcja,pozniej troche wyżej...banda zazdrośnic i plotkarzy a ludzi traktują jak barachło...moim największym sukcesem było wypowiedzenie im umowy o pracę;z czego niezmiernie się dzisiaj cieszę ;) [usunięte przez moderatora] Jezeli ktos jest odporny to praca nie jest zła.Jest ok.
torunianka 2013-04-14 20:23:57
Gleba-wiadomo kto nie pamięta jak spała na kartonach a teraz wielka pani bo trochę lepsze stanowisko ma a zajmuje się plotami w rodzinie opowiada co się dzieje w zakładzie pracy a rodzinka rozgaduje na mieście a bedąc przy władzy, swojego kochasia chce go na lepsze stanowisko posadzić[usunięte przez moderatora]
A 2013-07-03 02:44:44
Tam jest akord i jakieś [usunięte przez moderatora] śmieszne premie za procenty. Żałuję że tam pracuje ale niestety muszę
ona 2013-09-22 22:30:59
W KCB Interlight pracowałam jakieś 9 lat temu,wtedy pracownicy kradli na potęgę.Świeczki chowali dokładnie wszędzie gdzie się dało(w kozaki,staniki,spodnie,torby z brudnymi ubraniami,chowali do szafek(a jak dostali cynk,że będzie kontrola robił się popłoch,przekładali z szafek w inne miejsca),pracownice wredne,jak sobie upatrzyli osobę na której można było "pojeździć" to dokuczały ile wlezie.By tam pracować trzeba mieć nerwy ze stali.Pani zmianowa równie wredna z patologicznymi tekstami,podobno już nie pracuje.Nigdy w życiu bym tam nie wróciła do pracy.
CZLOWIEK 2013-11-09 00:00:51
Kto pisze anonimowo to chyba nie do końca prawde przekazuje. Cos mi się wydaje ze przesada jest w tych opiniach.Wszedzie trzeba pracować i tylko od człowieka zależy,czy potrafi sam siebie zaakceptować wśród załogi i dogadać się ze współpracownikami i przelozonymi jak człowiek z człowiekiem! Zycze wszystkim na etacie w KCB wytrwalosci,mniej narzekania i usmiechajmy się-to pomaga...
chuck 2014-03-25 10:56:19
wlasnie wrocilem z misji z Afganistanu i szukam pracy jako ochroniarz .czy to prawda ze straznicy w tej firmie to same asy z Gromu i po Iraku a niektorzy to nawet w blackwater robili jako najemnicy .
3
xxx 2014-03-27 15:22:32
pracownicy ochrony to wojskowi na emeryturach chodz nie wszyscy
6
Kitty 2014-05-06 23:59:18
Hej!Mam pytanie,czy w zakładzie są jacyś fajni chłopacy?Tak tylko sie pytam bo zlożylam papiery.
1
Odpowiadasz na post: 2014-05-09 22:44:31
no kilku by sie znalazło
3
Torunianka 2014-09-26 20:59:03
Witam dlaczego wszyscy milczą w tym zakładzie chodzi mi o nadgodziny to jest przegięcie szukają naiwnych do pracy za taką stawkę powinni dawać takie pieniądze jak się należy za nadgodziny i bez podatku albo na rękę a nie na konto inni za nadgodziny w innych zakładach wiedzą za co pracują a my za .....................ale nie ma zgranych ludzi wszyscy gadają po kątach i nic więcej niech te panie z góry robią za tą stawkę co my ale co zrobić co wy na to?
olo 2014-10-04 15:42:01
Ochrona faktycznie sami wysportowani emeryci i renciści którzy pierwsi by (usunięte przez administratora). gdzie pieprz rośnie ale w całym kraju jest taka ochrona zakładów pracy a nawet wojska
2
gruszka 2014-10-15 20:02:33
te Panie z gory mają swoją pracę i kiedy mają problem z terminowością to produkcja nie przychodzi im pomóc więc wiecej szacunku, bo administracja kiedy zejdzie pomoc na produkcję to nie jest gorsza od reszty pracownikow tam pracujacych w wydajnosci...ba, nawet wykazuje wieksze zaangazowanie. Ich praca lezy i musza ja potem nadganiac. Wynagrodzenie za nadgodziny placone jest zgodnie z Kodeksem Pracy i tyle na temat....jak ktos chce na reke miec placone lub poza lista plac to niech poszuka pracy na czarno bo w tym zakladzie placi sie legalnie...
Twoja ogólna ocena 2014-11-13 22:56:06
torba jabłek i copka śliwek na początek-wkupne.oczernianie kolegów+sianie zamętu=umowa na stałę
2
pracownica 2014-12-07 23:39:15
Nikt tu w dybach zakuty nie jest a na mojej zmianie są fajni ludzie i zmianowy super.Nadgodziny bywają rzadko,nikt nie kradnie bo jest deputat a pensja no mogła by być wyższa ale jak się komuś nie podoba to niech sobie jedzie na szparagi albo do UP po zasiłek!
1
Sikorka 2014-12-27 20:57:24
Pracowalam w KCB 9 lat i tak jak wszedzie trzeba pracowac.W roku 2011 wzielam urlop pezplatny,wyjechalam do Niemiec i nie wrocilam juz.Ale moja prace doceniono.Pewnej nocki pracowalam na multiwaku tzn.werpakung swiec i mialysmy wizytacje Pani dyrektor zobaczyla moja prace i powiedziala ze dobrze pracuje ,ja odpowiedzialam ze nikt tego nie docenia.P.dyrektor powiedziala ze dostane na czas nieokreslony vertrag i tak bylo.nie moge zle powiedziec o tej firmie kadrowa zawsze byla mila dla mnie,ktora pzdrawiam,a co o dziewczyny na produkcji to idzie sie dogadac po prostu w zespole trzeba sie zorganizoeac i praca sama pojdzie.Slyszalam ze dziewczyna z moich lat,ktore dostaly lepsze posady- troche wode z mozgu zrobily.Zawsze dla ludzi trzeba byc czlowiekiem bo jak szybko wyzej pojdziesz to bardzo szybko mozesz upasc i wrocic z powrotem i co wtedy???Praca dobra byla tylko zarobki ta nasza Polska,a w rzadie problemy Maja ze mlodzi ludzie wyjezdzaja.Wanzyn!!!!!
1
on 2014-12-28 09:17:41
Pozdro dla chlopakow z parafiny co pracuja na gospodarce parafina super goscie
Sikorka 2015-01-04 09:44:01
Jeżeli mieszkasz u rodziców i jesteś panna to ci starczy a jeżeli masz rodzine i opłaty sama robisz to zapomnij odpisuje jak ja w tamtych latach pracowałam
ddd 2015-04-19 16:36:18
a czy jest palarnia na zewnątrz w zakładzie,chodzi mi o palenie papierosów
chorowitek 2015-05-13 00:36:27
Ludzi stuknijcie sie w głowy za przeproszeniem ,nie dawajcie soba pomiatac,pamiantajcie ze to wy dyktujecie warunki w tym burdelu bo to dzieki wam oni maja kase i od rana namalowany na tych szyderczych mordach głupkowaty usmieszek,głównie pani wielka ktura powoli zarywa swoje niebieskie autko.weźcie sie wkoncu w garść i na dajcie sobie wchodzic nna głowe wkoncu musi byc jakas granica ppomiedzy dobrą atmosfera pracy a wymysłami rudej i owalnej .przypominam to wy macie tam najwiecej do powiedzenia bo gdyby nie wy i wasza ciezka praca to tego grajdołka by wogule nie było ..pozdrawiam
2
TO JAAA 2015-08-27 09:38:37
A jak wygląda sprawa z dojazdami z Inowrocławia???
to jaaa 2015-08-28 11:06:03
Dokładnie Mańka ,z dojazdem tam jest trudnona Nk musiałabym wychodzić po 4 rano na ranną zmiane.
bob 2015-09-27 13:21:31
Mam pytanie czy ktos moze zna z KCB dziewczyne chyba miala na imie Anna taka troche grubsza chyba z ksiegowosci.Poszukuje kontaktu do niej albo jakiejs mozliwosci kontaktu z nia
1
zawiedziona 2015-09-30 17:00:20
witam hm od czego tu zacząc ludzie w porządku praca też bez narzekania robisz w grupie zespoło starasz sie wypruwasz flaki dla tej firmy żeby zbijać kase za takich robali jak my.po to żeby na koncu powiedzieć ci że tu nie pracujesz!!bo pani zmianowa jak już upatrzy sobie ludzika to jedzie bez szacunku ze słownictwem gimnazjalnym...nie doceniając tego co robisz zamyka dobrym ludziom drzwi do tej firmy to tyle aha zapomniała bym zostawiają ludzi którzy lubią wypić nic nie robić i obijac się brawo!!!oczy mają w d...oby kiedyś też nie miała środków do życia.trzymajcie się.
to ja 2015-10-01 11:18:33
do zawiedzionej,dokładnie tak jest jak piszesz ja po paru dniach zrezygnowałam sama ,pijactwo tam jest w normie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
człowiek 2015-10-07 11:00:33
Kochana, tam w sezonie pracuje z 600 osób(ja też)i jeśli ktoś tam pije to nie znaczy ze wszyscy chleją.Tak łatwo oceniamy innych i wystawiamy złe opinie, co czasem dotyka tych normalnych i zwykłych ludzi którzy tam pracują!
Tommy 2015-12-15 15:07:43
wie ktoś czy może poszukują kogoś do działu sprzedaży?
Monia 2016-04-15 18:03:20
KCB zatrudnia pracowników przez firmę zewnętrzną. Rekrutacje przeszłam pozytywnie. Zostałam skierowana na szkolenie przygotowawcze i BHP. Powiem szczerze już dawno nie spotkałam się z tak płytkim, przedmiotowym traktowaniem, brakiem szacunku wobec przyszłego pracownika. Spotkanie odbyło się wewnątrz firmy, szkolenie przeprowadzone przez pracowników KCB. Spotkanie wyznaczono na konkretną godzinę. Kobieta mająca poprowadzić szkolenie spóźniła się 40 min, nie przedstawiła się, zostawiła 1 niebieski segregator kazała czytać regulamin i wyszła. Pojawiła się po 30 min. Ograniczyła się do informacji ile jest zmian w jakich godzinach się pracuje i poinformowała nas o stawkach godzinowych. Nie umiała odpowiedzieć na proste zadawane pytania np co jest normą dla pracownika przy wyznaczonym stanowisku pracy. Zaraz po niej przyszedł grubawy niski mężczyzna BHP-owiec, oczywiście też się nie przedstawił. Przyszedł do nas i na początek zadał powalające pytanie : czy kogoś z państwa zmuszono do przyjścia tutaj do pracy ? i zaraz za tym informacja : pamiętajcie nikt państwa nie zmuszał, jak się nie podoba to nie muszą państwo tutaj pracować. Takie zaproszenie :)Na skierowane z grupy pytanie, BHP-owiec nie odpowiada, skupia się na podważaniu inteligencji pytającego. No cóż, ja nie podjęłam pracy w tej Firmie i szczerze odradzam każdemu. Firma nie ma poszanowania do pracownika.
4
aaaaa 2016-04-21 13:53:45
Stek bzdur i bredni!!!!!!!!!!
Kto powiedział, że zarobek 1100???

Pracuje w tej firmie na sam start w momencie podpisania umowy dostałam 1600 zł na RĘKĘ!!!!!!!!!!!!!!! A z czasem pesję podnoszą... z racji lat pracy.
Solo 2016-04-22 13:04:28
aaaa stek bzdur to ty piszesz. Jaka firma w momencie podpisania umowy da pracownikowi płacę ? Za co ? Przecież firma zewnętrzna zatrudniająca pracowników płaci im stawkę godzinową i jest ona mniejsza niż 6 zł do tego jest premia dzienna za wykonaną normę, która ustawiona jest tak by tylko ci najlepsi mogli wykonać 100 %. Gdyby było tak wspaniale jak piszesz to firma nie miała by problemu z tak ogromną rotacją swoich pracowników. Właściwie to nie swoich bo przecież ich tylko podnajmuje od firmy zewnętrznej, która nie płaci za wysługę lat.
olga 2016-04-22 14:45:23
dokładnie ja też tam pracowałam szkoda słów jak traktują ludzi nic dziwnego że ciągle poszukują pracowników
Ja 2016-04-24 11:27:24
aaaa, radzę przeczytać dokładnie umowę, a nie wierzyć w to, co Tobie powiedzieli na spotkaniu rekrutacyjnym. Na umowie jest 5 z kawałkiem BRUTTO na godzinę + 2 z kawałkiem BRUTTO za godzinę nocną + jakieś 40 z kawałkiem BRUTTO za dzień (premia ?) + 200 premii. Wiesz dlaczego stawka godzinowa taka śmieszna ? Bo od niej odprowadzają składki zdrowotne, emerytalne i podatek a, że nie chcą płacić za dużo, to stawka godzinowa jest jaka jest. Po za tym umowa nie jest zawarta z firmą w której rzeczywiście pracujesz, a tylko z agencją pracy. Cała wypłata rzeczywiście jest w stanie osiągnąć pułap 1400-1600 zł., ale suma składek na świadczenia emerytalne jest od stawki 5,37 zł., a nie jak wynika z najniższej krajowej 11 zł. z groszem brutto. Zmianowość, praca w niedziele i święta za taką stawkę (liczę już sumę wypłaty w okolicach 1400-1600 zł.) to są kpiny z pracownika. Po za tym praca w takich parafinowych oparach nie jest obojętna dla zdrowia i dziwi, że nie ma tam szkodliwego (przynajmniej nie jest ujęte w umowie z firmą rekrutacyjną). Nic dziwnego, że rotacja tam jest taka duża. Wystarczy zerknąć na popularny portal ogłoszeniowy i sprawdzić "praca na produkcji". Tam wciąż potrzebują taniej siły roboczej. Bazują na niewiedzy ludzkiej. Nie dajcie się zwieść ogłoszeniom i obietnicom, bo po roku na takiej umowie nie będziecie nawet uprawnieni do zasiłku dla bezrobotnych. Wielu desperatów poszukujących pracy tam poszło i wielu zrezygnowało. Żadnego życia prywatnego, bo jak człowiek ma jeden dzień wolny za niedzielę, to odsypia zamiast normalnie pożyć i być z rodziną. Ta wypłata nie jest warta takiej szarpaniny.
2
Ghtk 2016-04-28 21:04:02
Co za bzdury piszesz. Oczywiscie ze po roku pracy zasiłek dla bezrobotnych dostaniesz. Oczywiście ze od calego wynagrodzenia sa odprowadzane skladki zus zdrowotna i podatek. Przeczytaj kwitek!!! Ludzka wyobraznie nie zna granic zeby takie głupoty rozpowszechniać. Prawda jest taka ze jak ktos nie chce pracowac to wszystko w oczy kole ale po co kłamstwa szerzyc? A praca w kcb jak wszędzie. ..pracowac trzeba ale wszystko na legalu. Umowa jest , zus i podatek odprowadzony, wyplata na czas, grafik zgodnie z kodeksem, za swieta i niedziele wolne. Jak komus praca zmianowa nie odpowiada i wie ze w wakacje trwa sezon to po co sie zatrudnia?
2
Baca 2016-04-29 15:38:50
Ghtk, Zadam Tobie pytanie, jak myślisz, dlaczego firma zatrudniająca rozbija Twoje wynagrodzenie na stawkę godzinową i niby premię ? Czy gdybyś podliczyła tylko wypracowane godziny wyjdziesz na minimalną płacę ?
Wiesz, jeśli ktoś ma do siebie szacunek to nie będzie pracował w firmie, która nie dba o podstawowe standardy. Dlaczego pracownik ma to tolerować ? I to nie prawda, że wszędzie jest totalny wyzysk pracownika. Jak myślisz dlaczego firma zatrudnia pracowników przez firmę zewnętrzną ? To nie tak, że jak komuś nie pasuje to nie musi pracować. Już czas zmienić myślenie. Nie można się tak dawać manipulować. Co to za firma, która nie dba o swoich pracowników ? zleca pracę firmie zewnętrznej i to na warunkach umowy śmieciowej ? Idąc tokiem Twojego rozumowania: mamy na wszystko się zgadzać, nie marudzić, bo praca jest ? Heheheee, dobre sobie
Ghtk 2016-04-29 20:37:37
Witaj Baco! Zwracasz się do mnie ale to co piszesz to zupełnie nie mój tok rozumowania i wypowiedzi. Zgadzam się, że szacunek należy się każdemu. Nikt tego nie neguje:) I Tobie i mi, i pracownikowi i pracodawcy i bezrobotnemu też. Za to idąc Twoim tokiem rozumowania wszyscy pracujący w tej firmie nie mają szacunku do siebie, bo tam pracują:-(smutne to co piszesz i trochę obraźliwe. W moim komentarzu nie było też mowy o tym, że wszędzie jest wyzysk. To Twoja opinia. Wracając jednak do meritum. Nie zamierzam się zastanawiać co i komu chodziło po głowie ustalając w taki sposób wynagrodzenia, nie mój interes ale wiem, że to nie - jak to nazywasz - stawka godzinowa musi być równa płacy minimalnej tylko suma wszystkich składników (oprócz kilku wyłączeń o których mowa w przepisach np. nadgodziny,nagroda jubileuszowa itd). Więc jeżeli tam mają inne składniki, np. premię itd to suma wszystkich składników musi być nie mniejsza niż obowiązujące minimalne wynagrodzenie. Nie ma znaczenia wysokość stawki godzinowej. Od wszystkich składników masz składki zus, podatek i to dla pracownika jest kluczowe. A firmy zewnętrzne? No cóż,rośnie w siłę rynek usług, to takie dziwne??Przepisy chronią zatrudnionych przez agencje pracy tymczasowej w taki sposób, że pracownicy takich firm muszą być wynagradzani zgodnie z regulaminami firmy w której świadczą pracę czyli tak samo jak ich pracownicy.Jeżeli tak nie jest radzę się tego domagać, bo tego wymaga prawo. A o standardach obsługi petenta czy pracownika to długo by pisać. Wszyscy musimy uczyć się szacunku względem siebie i drugiego człowieka. I w wielu jeszcze miejscach, urzędach, bankach czy zakładach pracy spotykamy się z bezczelnością i opieszałością. Pozostaje nam z tym walczyć i mieć nadzieję, że kiedyś to się zmieni. pozdrawiam:)
1
Solo 2016-04-30 12:23:29
Witaj Ghtk :) Baca napisał "jeśli ktoś ma szacunek do siebie" czyli jeśli potencjalny pracownik szanuje swoją osobę i gdzie tam jest napisane, że stawka godzinowa "musi" ? Ku woli wyjaśnienia, chyba czytanie nie idzie w parze ze zrozumieniem. Jest tam też wyraźnie zadane pytanie, na które nie odpowiedziałaś, a mianowicie: dlaczego jest to rozbicie ? Widać, że nie masz zrozumienia tematu, a próbujesz komuś coś udowodnić. Tylko po co ? Myślę, że Baca odniósł się do Twojego poprzedniego wpisu, który totalnie nie był miły. A te Twoje stwierdzenia "..pracować trzeba.. ...to po co się zatrudnia" określają Cię jako ignoranta. Wszyscy wiemy, że jest to zgodne z kodeksem prawa pracy i regulaminem firmy. Tylko czy Baca skupił się na tym problemie ? Myślę, że nie i chyba nie trzeba wnikliwego umysłu aby to pojąć. Miłego dnia :)
wesola 2016-08-16 23:39:37
Prawda jest taka. Ze kcb to praca jak kazda inna. Tylko zbyt czesto niewlasciwi ludzie na niewlasciwym stanowisku....zarzadzania brak(patrz spm na zd1) tragedia
4
majki 2016-08-17 10:26:03
Pracownik produkcyjny - Pakowaczka jest potrzebny.
Zostaw swoją opinię o KCB Interlight - Gniewkowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KCB Interlight