brak logo

STAIVEL

Bytom

Opinie o STAIVEL

anonim 2011-06-21 23:03:14
Ja Wam powiem jedno: przyjezdzaja tutaj bo tam kryzys, lapia sie czego moga, zatrudniaja naszych ludzi [usunięte przez moderatora]. Zatrudniaja ludzi bez umowy, nie placa im, z dnia na dzien wyrzucjaja zeby potem dzwonic ze jednak chca i znowu wyrzucaja. Nie licza sie z nikim i z niczym, [usunięte przez moderatora]. Strzezcie sie ich.
oszukany 2011-07-26 12:47:59
Sprzedawanie iluzji, [usunięte przez moderatora] nie płacą podwykonawcom, MIEĆ SIE NA BACZNOŚCI a najlepiej nie wchodzić w żaden interes z nimi
prawda sprawa 2011-08-11 20:48:44


[usunięte przez moderatora] Staivel (podwykonawca, robotami ziemnymi i stabilizacja gruntu)
Uwazaj!! Firma Staivel Sp.z o.o. (Auxiliar de obras w Hiszpanii) jest najgorsza firma ktora spotkalem w sektorze budowlanym. Oni nie placa pracownikom ani inzynierom, klamia od poczatku, traktuja ludzi jak zwierzeta, nie maja ani etyki ani edukacji. To jest mala firma rodzinna, zatrudnia inzynierow i technikow i wyzyskuja ich a potem szukaja nowych . Oni sa bardzo niezorganizowani, maja stary sprzet z Rumuni, i robia fuszerke na budowie, na prawde bez kontroli.
To jest dla informacja dla wykonawcow i dla ludzi ktorych szukaja pracy.
[usunięte przez moderatora]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[usunięte przez moderatora] Staivel ( civil subconstractor, earth works and soil stabilization)
Watch Out Everybody!!There is a `company´ named Staivel Sp. z.o.o ( `` Auxiliar de Obras ´´ in Spain )It is the worst company I have met so far in the construction sector. They pay badly or don’t pay at all to engineers and technicians. They are lye from the beginning, they treat people like animals. They lack ethics and education. It’s a Spanish family company. They save money instead of ensure work quality on site. They hire engineers and technicians, exploiting them and in a few months they are look for another ones. I also want to add that they have a considerable lack of organization, they bring old machinery from Rumania, already broken. Consequently they are doing odd jobs on site without control.
This is valuable and real information for constructors and people who are looking for a job.
[usunięte przez moderatora]
1
ANtek 2012-05-25 14:05:25
Niestety potwierdzam to co napisali ludzie przede mną.
Firma jest zarejestrowana w Warszawie ale nie ma tam biura, tylko w Katowicach. W warszawie jest wyłącznie skrzynka pocztowa. Po to aby wierzyciele i sfrustrowani pracownicy odbijali się od drzwi.
Sprzęt - jak ktoś napisał - stary i jest go mniej niż oficjalnie się podaje. Ludzie w firmie traktowani są jak śmiecie. Ucina się nadgodziny a wymaga ponadludzkiego poświęcenia i dyspozycyjności 24/7. Na polaków mówią[usunięte przez moderatora]".
Podwykonawcom nie płacą lub płacą tylko część należności. Hiszpański szef to ostatni prostak [usunięte przez moderatora]. Nawet nie wygląda zachęcająco [usunięte przez moderatora]
Zwróć uwagę jak zachowuje się podczas rozmowy. [usunięte przez moderatora] inne aroganckie zachowania mogą dać Ci pierwsze sygnały jak będziesz traktowany jeśli się zatrudnisz w tej Hiszpanskiej firmie.
Szczerze odradzam!
s 2012-07-04 07:41:34
Niektóre opinie są krzywdzące. Każdy właściciel wymaga od swoich pracowników. Płatności są regulowane. Jeśli ktoś zadba o swoje interesy i podpisze umowę, lub posiada zlecenie podpisane przez osobę z KRSu, nie powinien martwić się o swoje pieniądze.
Właściciel jak właściciel, każdego można nie lubić. Firma za to przykłada wagę do tego by nie podejmować się realizacji inwestycji ryzykownych bo jak wiadomo jeśli [usunięte przez moderatora] nie zapłaci, najprawdopodobniej nie dostaną pieniędzy też kolejni podwykonawcy.
Pracuję w firmie i oceniam ją dobrze. Idealnie może nie jest ale znam rynek i mogę powiedzieć że są firm które notorycznie nie płacą faktur, Staivel płaci, ale tak jak pisałem, trzeba zadbać choćby w minimalnym stopniu o swój interes i spisać umowę.
Ktoś pisze że firma jest Hiszpańska, jakby to być czymś nagannym. A która firma nie jest? Mostostal Warszawa też jest hiszpański (Acciona). Nie ma już dużych firm budowlanych które byłyby polskie.
cala prawda 2013-01-16 12:30:45
[usunięte przez moderatora] niemówiac juz nic o [usunięte przez moderatora] arogancki analfabeta.
Przykre jak pracownik który w tej firmi pracuje mówi zeby dobrze podpisac z nia kontrakt...jak sie chce zaplaty za wykonana prace.... te spostrzezenie zamo za siebie wyjasnia co to za firma.
Kiedys pracowali dla nich pracownicy z Rumuni... za 12 godz pracy dziennej plus soboty..... placili im 300€/miesiac....... poczym po swietach wielkanocy telefonicznie zawiadomili ze nie maja po co wracac....wszystkie ich rzeczy osobiste wyrzucili do smieci....
Taka to pozadna firma która dba o pracownika
2013-09-24 20:42:48
Taka to firma że nawet na swojej stronie nie podają swojego numeru NIP, KRS ani Regonu. Chwalą się natomiast, że posiadają 150 jednostek sprzętu, tyle tylko że z tym mikro kapitałem zakładowym jaki mają, chyba mieli na myśli młotki i ołówki. Możecie sami sprawdzić w KRS jaki mają kapitał zakładowy[usunięte przez moderatora]
Każda firma powinna takie dane umieszczać na wszystkich drukach i swojej stronie... jeśli nie ma nic do ukrycia to tak by postąpiła.

Kto mieszka w Warszawie może odwiedzić ich siedzibę[usunięte przez moderatora] ups... nie ma takiego biura? Co za szkoda!

Możecie sprawdzić w kompetentnych organach ile zatrudniają pracowników. Tylko tylu? Więc skąd informacja o tym że posiadają doświadczony personel?

[usunięte przez moderatora]

PS. [usunięte przez moderatora] odpowiadając na Twoje pytanie to osoba. Znajdzież w KRSie, trzeba tylko chcieć.
mmW 2015-05-08 10:30:23
Od dwóch lat nie mogę wyegzekwować pieniędzy - nawet z wyrokiem sądowym. Uważajcie to poprostu oszuści !!
2
niko 2015-05-11 09:32:01
Nie płacą, oszukują, rozkradają i do swojej Hiszpanii uciekają. Ci co próbują z firmą Staivel współpracować wychodzą na zwykłych frajerów. Kiedy wreszcie ludzie pójdą po rozum do głowy i zaczną się cenić. Nie jeden, nie dwóch napisał, że firma mu nie płaciła. Każdy wie jak jest a tu niektórzy jak muchy do gówna lecą. Jeśli chcesz zarobić to poszukaj innej firmy... jak chcesz wyjść na zero to też gdzie indziej ale jak lubisz robić za free to czemu nie? Świat pełen jest głupców.
loose 2016-05-13 22:31:46
Pewnie, że to podstawa, a najważniejsze jest to, że atmosfera tutaj opiera się na przyjacielskich relacjach. W końcu o dobre zarobki wcale nie jest teraz trudno.
Zostaw swoją opinię o STAIVEL - Bytom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STAIVEL