logo Intrum Justitia

Intrum Justitia

Warszawa

Opinie o Intrum Justitia

ula 2011-11-20 17:17:45
Jeśli jesteś ambitny, można naprawde dużo wyciągnąć. Nie mówie tu o dziale operacyjnym ale o innych. Jest nieźle.
1
snake 2015-01-18 18:47:27
Żałośnie niskie wynagrodzenia i wieczne obietnice podwyżek. "Kolesiostwo" rządzi - jeśli nie masz tam pleców to nic nie osiągniesz. To firma, w której najlepiej zarabiają Ci, którzy najmniej robią, wystarczy, że znają kogo trzeba, a cała reszta mróweczek ciężko nagina na swoje mikro pensyjki i ciągle martwi się o to, czy budżet zostanie zrealizowany. W IJ traktuje się wykształconych ludzi jakby byli idiotami, bo ilekroć budżet zostanie wyrobiony - co uprawnia pracowników do premii - w kolejnym miesiącu jest on podwyższany i trzeba pracować jeszcze ciężej za te same pieniądze.
5
a. 2015-03-04 18:38:57
Nie polecam, firma jest w kiepskiej kondycji finansowej, pozbywa się dobrych pracowników i płaci marnie tak, że nie opłąca się wstawac z łóżka :)
4
arjadna 2015-03-12 15:10:59
Dają "awans" bez podwyżki (wyższe stanowisko oznacza więcej obowiązków/większą wiedzę ale kasa za tym nie idzie w tej firmie). Firma uważa, ze jak masz na umowie najniższą krajową to powinieneś skakać z radości. Ostatnie podwyżki w 2012 roku. Da managierów jesteś idiotą, traktują ludzi jak głupich studenciaków, którzy nie nauczyli się dyscypliny w pracy (jest rozpiska na co można wykorzystać w przerwę np na siku.) a pracują tam też dorośli dojrzali ludzie. Ciągle dokładanie absurdalnych obowiązków. Umiejętności praktyczne nabyte w tej firmie mało przydają się na innych stanowiskach w innych firmach. Gorzej od najniższych szczeblem pracowników mają tylko koordynatorzy, współczuje im szczerze.
1
arjadna 2015-03-12 15:10:59
Dają "awans" bez podwyżki (wyższe stanowisko oznacza więcej obowiązków/większą wiedzę ale kasa za tym nie idzie w tej firmie). Firma uważa, ze jak masz na umowie najniższą krajową to powinieneś skakać z radości. Ostatnie podwyżki w 2012 roku. Da managierów jesteś idiotą, traktują ludzi jak głupich studenciaków, którzy nie nauczyli się dyscypliny w pracy (jest rozpiska na co można wykorzystać w przerwę np na siku.) a pracują tam też dorośli dojrzali ludzie. Ciągle dokładanie absurdalnych obowiązków. Umiejętności praktyczne nabyte w tej firmie mało przydają się na innych stanowiskach w innych firmach. Gorzej od najniższych szczeblem pracowników mają tylko koordynatorzy, współczuje im szczerze.
3
były pracownik 2015-03-25 18:10:32
Firma tonie, powoli, ale systematycznie idzie na dno :) Więc nie polecam. Ale nic dziwnego, bo traktuje ludzi jak śmieci, kto tylko ma trochę rozumu, odchodzi póki czas. Minimalna krajowa w tej firmie to norma, podobnie jak wspomniane wyżej "awanse" bez ani grosza podwyżki. Atmosfera? "Góra" traktuje szeregowych roboli jak pierwszorzędnych idiotów. Patrząc na rotację pracowników, każdego kolejnego dnia zastanawiasz się czy dzisiaj Ty nie dostaniesz wypowiedzenia...
Praca w tej firmie to nie tylko zero rozwoju, ale również uwstecznienie - czy dla człowieka, zwłaszcza młodego, zaraz po studiach, może być coś gorszego?
Ale jak Ci nie pasuje, to cytując słowa jednego z członków zarządu (na pytanie o podwyżkę), "poszukaj sobie innej pracy".
Jeśli myślisz o pracy w intrum - zastanów się, przecież na pewno stać Cię na coś więcej!
3
Desperat 2015-04-15 22:31:06
Sciga mnie ta chora firma i nie dam sie za nic w swiecie a ostatecznie zjawie sie tam OSOBISCIE .Uprzedzam kontakt z nimi z udostepnieniem numeru tel = zastraszaniu nekaniu i oszustwie . Nie polecam . Chcesz byc czwowiekiem z sumieniem i spac spokojnie sprzataj ulice zarobisz wiecej !! pozdro dla Prezesa
2
miroon 2015-09-24 03:57:28
No nie powiedziałbym że zarobisz więcej sprzątając ulicę, są ogłoszenia na stanowisko przedstawiciela handlowego, a taka osoba na pewno zarabia coś koło 2000 złotych netto podstawy nie mówiąc już o premii, jeśli ktoś jest ogarnięty to na prawdę może sporo zarobić pracując jak przedstawiciel handlowy.
motyl 2015-11-05 23:24:09
Okres lutego i marca 2015 to okres zwolnień najsłabszych ogniw, ponieważ firma przechodzi wewnętrzne zmiany, które prowadzą do lepszego i to czują pracownicy... a opinie z marca świadczą o tych "najsłabszych" ogniwach" goszczących na tym forum. Brać się do roboty a nie wypisywać swoje żale w internecie...
wedrfgb 2015-11-11 23:07:14
z tego co się orientuje to aktulanie w firmie Intrum Justitia Sp. z o.o. prowadza rekrutację na stanwisko kieorwnika bezpieczeństwa informacji w Warszawie oferują umowę o pracę, ciekawą pracę w młodym zespole, dodatkowe ubezpieczenie NNW,prywatną opiekę medyczną,dofinansowanie pakietu rekreacyjno-sportowego.
izs 2015-11-14 03:31:58
nie wiem co sądzić na temat tych ogłoszeń, wydają się ciekawe dla osób chcących poznać coś nowego w życiu.
1
uj 2015-11-16 15:48:15
na pewno @izs, zwłaszcza, że można próbować swoich sił w różnych rejonach polski, bo i warszawa, i łódź i wrocław :)
fiks 2015-11-18 18:49:30
no pewnie, i jeszcze ta umowa o prace i inne benefity. na prawde sama sie chyba zdecyduje i zaaplikuje
zesiek 2016-01-23 15:09:46
@uj, to zalezy od stanowiska, bo teraz szukają PH do Kielc, a tak to recepcjonistki i do administracji w Warszawie. Mnie zainteresowała posada PH, bo obiecują dobre premię i prowizję i sa dobre narzedzia pracy.
eriop 2016-02-06 19:33:15
tylko praca jako przedstawiciel handlowy się u nich opłaca z tego co widze, bo tutaj sa największe ormeie no i prowizje, a reszta to koło 2000 zł się zarobi.
antywindykator 2016-02-07 18:12:23
taaa, jako przedstawiciel zarobisz dużo więcej niż 2 tys... zejdź na ziemię człowieku
go no 2016-02-08 19:36:42
Nie no, zarobki w granicach 2 tysięcy złotych są całkiem niezłe, bo przecież doliczane są jeszcze do tego prowizje. A wiadomo czy rekrutacja na przedstawicieli handlowych wciąż trwa? Pozdrawiam
Jędrek 2016-02-11 16:22:58
Więc w takim razie te 2 tysiące to jest podstawa a do tego dochodzą jeszcze prowizje, które pewnie mogą wynieść z 1500. @go no wydaje mi się, że rekrutacja wciąż trwa, przynajmniej ja widzę ogłoszenie na to stanowisko. Oprócz tej prowizji i podstawy podoba mi się też, że dają samochód służbowy. Ciekawe czy jakiś w miarę nówka sztuka.
stan 2016-02-13 21:43:15
mogą , ale oczywiśie nie muszą i co wtedy. Pewniejsza wydaje mi sięich oferte dla recepcjonisty bo tutaj przynajmniej kasa jest co miesią taka sama ...
muniek 2016-03-04 20:56:35
oferta ofercie nie równa, i tak samo, nie każdy może być PH, recepcjonistą czy np. specem od HR. Teraz szukają właśnie do Warszawy i Białegostoku, gdyby ktoś był zainteresowany
Zdję 2016-03-15 11:29:48
Jakie akcje planuje w firmie młodsy specjalista, jakie to są rzeczy, ogólnie czym zajmuje się Intrum Justitia? Jestem bardzo ciekawy, a informacji wielu nie widzę
Były pracownik 2016-03-24 15:13:24
Wykupują długi od dużych korporacji w tzw. 'workach' ,gdzie wartość długów jest od 5 zł do 150 000 zł . Ogólnie ponad połowa jest fikcyjna lub nie możliwa do ściągnięcia. Na wysokie marże nie ma co liczyć ,bo taki sprawy przejmują liderzy. A jako szeregowy pracownik w biurze za 7zł/h dla studentów to bardziej polecam praca Mc Donalds :) A szweccy właściciele traktują polskie oddziały jako ludzi drugiej kategorii. Białystok oznaczyli jako teren wiejski.
goś 2016-03-30 17:09:29
Co sądzicie o ofercie na młodszego specjalistę ds. planowania akcji? Wydaje mi się, że mają dobre warunki, a do tego prywatna opieka medyczna i dofinansowania na pakiety rekreacyjno- sportowe
tak 2016-05-05 22:14:46
Prywatna opieka medyczna jest zawsze potrzebna @goś i fajnie, że o takie benefity wcale nie trzeba walczyć tylko są normalnie przyznawane pracownikom.
Maja 2016-07-12 16:38:31
Wszystko ładnie w ogłoszeniu. Na miejscu okazało się wielką mistyfikacja. Warunki tragedia dodatki ściema wszędzie jakiś haczyk. Lepiej oszczędź swój czas. O pieniądzach i już nie wspomnę nawet. Porażka i dno
Aaa 2016-07-12 16:42:19
Potwierdzam pracowałam 2 lata i tylko czas zmarnowany a ile obietnic było
what 2016-07-13 19:17:26
Dla mnie idealne jest to, że zapewniona jest opieka medyczna @tak. W końcu o takie socjale jest teraz dość trudno, a przynajmniej można być pewnym że benefity będą.
Zostaw swoją opinię o Intrum Justitia - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Intrum Justitia