logo Intrum Justitia

Intrum Justitia

Warszawa

Opinie o Intrum Justitia

ula 2011-11-20 17:17:45
Jeśli jesteś ambitny, można naprawde dużo wyciągnąć. Nie mówie tu o dziale operacyjnym ale o innych. Jest nieźle.
1
snake 2015-01-18 18:47:27
Żałośnie niskie wynagrodzenia i wieczne obietnice podwyżek. "Kolesiostwo" rządzi - jeśli nie masz tam pleców to nic nie osiągniesz. To firma, w której najlepiej zarabiają Ci, którzy najmniej robią, wystarczy, że znają kogo trzeba, a cała reszta mróweczek ciężko nagina na swoje mikro pensyjki i ciągle martwi się o to, czy budżet zostanie zrealizowany. W IJ traktuje się wykształconych ludzi jakby byli idiotami, bo ilekroć budżet zostanie wyrobiony - co uprawnia pracowników do premii - w kolejnym miesiącu jest on podwyższany i trzeba pracować jeszcze ciężej za te same pieniądze.
6
a. 2015-03-04 18:38:57
Nie polecam, firma jest w kiepskiej kondycji finansowej, pozbywa się dobrych pracowników i płaci marnie tak, że nie opłąca się wstawac z łóżka :)
4
arjadna 2015-03-12 15:10:59
Dają "awans" bez podwyżki (wyższe stanowisko oznacza więcej obowiązków/większą wiedzę ale kasa za tym nie idzie w tej firmie). Firma uważa, ze jak masz na umowie najniższą krajową to powinieneś skakać z radości. Ostatnie podwyżki w 2012 roku. Da managierów jesteś idiotą, traktują ludzi jak głupich studenciaków, którzy nie nauczyli się dyscypliny w pracy (jest rozpiska na co można wykorzystać w przerwę np na siku.) a pracują tam też dorośli dojrzali ludzie. Ciągle dokładanie absurdalnych obowiązków. Umiejętności praktyczne nabyte w tej firmie mało przydają się na innych stanowiskach w innych firmach. Gorzej od najniższych szczeblem pracowników mają tylko koordynatorzy, współczuje im szczerze.
2
arjadna 2015-03-12 15:10:59
Dają "awans" bez podwyżki (wyższe stanowisko oznacza więcej obowiązków/większą wiedzę ale kasa za tym nie idzie w tej firmie). Firma uważa, ze jak masz na umowie najniższą krajową to powinieneś skakać z radości. Ostatnie podwyżki w 2012 roku. Da managierów jesteś idiotą, traktują ludzi jak głupich studenciaków, którzy nie nauczyli się dyscypliny w pracy (jest rozpiska na co można wykorzystać w przerwę np na siku.) a pracują tam też dorośli dojrzali ludzie. Ciągle dokładanie absurdalnych obowiązków. Umiejętności praktyczne nabyte w tej firmie mało przydają się na innych stanowiskach w innych firmach. Gorzej od najniższych szczeblem pracowników mają tylko koordynatorzy, współczuje im szczerze.
4
były pracownik 2015-03-25 18:10:32
Firma tonie, powoli, ale systematycznie idzie na dno :) Więc nie polecam. Ale nic dziwnego, bo traktuje ludzi jak śmieci, kto tylko ma trochę rozumu, odchodzi póki czas. Minimalna krajowa w tej firmie to norma, podobnie jak wspomniane wyżej "awanse" bez ani grosza podwyżki. Atmosfera? "Góra" traktuje szeregowych roboli jak pierwszorzędnych idiotów. Patrząc na rotację pracowników, każdego kolejnego dnia zastanawiasz się czy dzisiaj Ty nie dostaniesz wypowiedzenia...
Praca w tej firmie to nie tylko zero rozwoju, ale również uwstecznienie - czy dla człowieka, zwłaszcza młodego, zaraz po studiach, może być coś gorszego?
Ale jak Ci nie pasuje, to cytując słowa jednego z członków zarządu (na pytanie o podwyżkę), "poszukaj sobie innej pracy".
Jeśli myślisz o pracy w intrum - zastanów się, przecież na pewno stać Cię na coś więcej!
3
Desperat 2015-04-15 22:31:06
Sciga mnie ta chora firma i nie dam sie za nic w swiecie a ostatecznie zjawie sie tam OSOBISCIE .Uprzedzam kontakt z nimi z udostepnieniem numeru tel = zastraszaniu nekaniu i oszustwie . Nie polecam . Chcesz byc czwowiekiem z sumieniem i spac spokojnie sprzataj ulice zarobisz wiecej !! pozdro dla Prezesa
3
motyl 2015-11-05 23:24:09
Okres lutego i marca 2015 to okres zwolnień najsłabszych ogniw, ponieważ firma przechodzi wewnętrzne zmiany, które prowadzą do lepszego i to czują pracownicy... a opinie z marca świadczą o tych "najsłabszych" ogniwach" goszczących na tym forum. Brać się do roboty a nie wypisywać swoje żale w internecie...
antywindykator 2016-02-07 18:12:23
taaa, jako przedstawiciel zarobisz dużo więcej niż 2 tys... zejdź na ziemię człowieku
Były pracownik 2016-03-24 15:13:24
Wykupują długi od dużych korporacji w tzw. 'workach' ,gdzie wartość długów jest od 5 zł do 150 000 zł . Ogólnie ponad połowa jest fikcyjna lub nie możliwa do ściągnięcia. Na wysokie marże nie ma co liczyć ,bo taki sprawy przejmują liderzy. A jako szeregowy pracownik w biurze za 7zł/h dla studentów to bardziej polecam praca Mc Donalds :) A szweccy właściciele traktują polskie oddziały jako ludzi drugiej kategorii. Białystok oznaczyli jako teren wiejski.
3
Maja 2016-07-12 16:38:31
Wszystko ładnie w ogłoszeniu. Na miejscu okazało się wielką mistyfikacja. Warunki tragedia dodatki ściema wszędzie jakiś haczyk. Lepiej oszczędź swój czas. O pieniądzach i już nie wspomnę nawet. Porażka i dno
4
Aaa 2016-07-12 16:42:19
Potwierdzam pracowałam 2 lata i tylko czas zmarnowany a ile obietnic było
3
mik 2016-08-07 21:25:51
ja jestem pracownikiem terenowy, do pewnego momentu w IJ było naprawdę fajnie, potem zmiany i teraz kicha, a benefity ciekawe kiedy jest czas na korzystanie?
waldi 2016-08-07 21:35:41
ja tez jestem terenowym, praca jak kazda inna, co do czasu pracy to idz na magazyn na 8 g dzienie to zarobisz 1200 i tyle, moze i troche atmosfera sie psuje ale nie ma ideałów.
korpobiurwa 2016-08-30 08:52:25
Z doświadczenia wiem, że w tej firmie jeśli się czegoś bardzo chce i się o to walczy, to się to dostaje prędzej czy później. Nie ma nic za darmo, owszem. Ale dużym plusem jest to, że wszyscy kierownicy, koordynatorzy itp. zostali zrekrutowani z wewnątrz np. konsultanci danego działu. Opinie, że dostaje się awanse przez "kolesiostwo" są absurdem, wiem, że to co decyduje o wygranej w rekrutacji na dane stanowisko to predyspozycje i kompetencje - no wybaczcie, ale np. na stanowisko analityczne niezbędna jest min. podstawowa obsługa Excela. - a osoby startujące, które odpadły dziwą się, bo o tabeli przestawnej nawet nie słyszeli.
Płaca mogłaby być lepsza, ale praca jest stabilna a pracownik jest rozpieszczany innymi benefitami pozapłacowymi, jak super zaplecze socjalne, prywatne ubezpieczenie i multisport.
1
Erik & Sons 2016-09-02 07:27:19
Jeśli ktoś chce się rozstać z Intrum, uważa że za mało zarabia lub czuje, że Intrum chce się rozstać z nim niech się odezwie i poda mail (taki, żeby inni z firmy nie mogli was tu zidentyfikować), potrzebuję kilku osób z największych firm windykacyjnych do udziału w pewnym projekcie biznesowym, z umową i wynagrodzeniem rzecz jasna, szczegóły na maila, prośba, jak się zdecydujecie to nie chlapcie językami na wszystkie strony o ew. współpracy, bo projekt ten jest związany z działalnością masowej windykacji i takim firmom WYJĄTKOWO nie zależy, żeby on i podobne funkcjonowały na rynku. Zainteresowanych zapraszam, a pozostałym życzę miłego dalszego merdania ogonem przed waszym szwedzkim panem... :-]
1
barszcz 2016-09-03 22:25:26
Atmosfera jaka aktualnie u nich panuje? Pozdrawiam.
ja 2016-11-15 10:44:05
ale to chodzi chyba o płacę? czy tylko o benefity,które i tak Ci się należą z socjalu....
korpobiurwa 2016-11-16 20:48:40
Można wymieniać i wymieniać, są takie można by rzec "standardowe" tzn pakiet sportowy, to ubezpieczenie, darmowa kawa/herbata/woda owoce itp.
Ale mało która firma sponsoruje raz w roku na prawdę dużą imprezę, daje również kasę na integracje zespołową i mocno inwestuje w szkolenia eksperckie i dba o wiedzę merytoryczną swoich pracowników.
Wcześniej pracowałam w innej dużej korporacji, która oferowała tylko dodatkową kasę za realizację celów, nie było mowy o budowaniu dobrej atmosfery w pracy, kiedy ma się do czynienia z typowym "wyścigiem szczurów"., w Intrum na szczęście cele są indywidualne ale najbardziej liczą się zespołowe, co przekłada się na mega koleżeńskość :)
booli 2016-11-29 21:04:33
Erik & Sons jak się z tobą skontaktować????
Zostaw swoją opinię o Intrum Justitia - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Intrum Justitia