logo Hanplast

Hanplast

Bydgoszcz

Opinie o Hanplast

Maja 2016-03-23 13:54:33
Hallo ludzie to jest forum na temat życia prywatnego! Nie macie swoich spraw?! a może za mało problemów! Dajcie spokój! Nie wasza sprawa!!!
4
pola 2016-03-25 19:17:13
Proszę widzę ze kasujemy posty he he . Ty Agnes powinnaś wybrać inną pracę jak przyszłaś żeby się dupczyć to jest akurat taki specyficzny zawód dla ciebie coś i zarobić można więcej he he
1
młynkarz 2016-04-06 21:28:03
Ktoś się orientuje, jak wygląda tam praca na młynkach?
piotr 2016-04-07 15:24:40
Mam nadzieję, że pisałeś to w formie żartu.
jeden z Was 2016-04-08 18:05:24
do pracy na wtryskarkach potrzebuja caly czas, wiec jezeli chcesz pracowac na 4 brygady to masz szanse... wyplata zawsze w terminie.
Gania 2016-04-21 19:33:50
Pewnie chodzi o Piotra D. I Karolinę Ch. Wszyscy widzą co jest na rzeczy.
Kasia 2016-04-22 12:27:47
Współczuję jej chłopakowi
M. 2016-04-25 15:50:50
Witam. Czy moze mi ktos szczerze napisac jak wyglada praca w hanplascie i jakie sa zarobki np.przez agnecje ? i czy zaklad zatrudnia czy tylko jest szansa na prace przez agencje ? Dziekuje i pozdrawiam.
Kkk 2016-04-27 09:55:40
Zakład zatrudnia. Jak się będziesz starać to jak najbardziej dostaniesz umowę.
Zależy jeszcze na jakiej zmianie:)
fajnyNick 2016-04-27 17:59:00
przez agencje nie mozesz liczyc na wiecej niz 10-12zl brutto/h
pamietaj, ze to jest praca w systemie 4-brygadowym.
1
xxxx 2016-04-27 19:55:17
Zarobki masz średnio na poziome 1600-1700 na reke, jest też możliwość nadgodzin i z tego jak będziesz je robić możesz nawet otrzymać druga pensje :)
smieszek 2016-05-01 11:20:23
1600-1700 za prace na 4 brygady (piatek, swiatek, czy niedziela) to dla Ciebie "calkiem niezle"?! nisko sie cenisz. Twoj sufit jest dla mnie podłogą!
4
Pan X 2016-05-31 10:31:01
Praca paletowego nie jest zła czasami jest ogien jak produkcja jest duża i np jakiś paletowy nie przyjdzie do pracy a czasami jest laba ze niewiesz co ze sobą zrobic praca przez agencje to zarobki 1500 na czysto + premia jak masz dobra frekfencje to wyciagniesz bez nadgodzin 1800 ja pracuje tam 7 miesiecy i mniej niz 1700 nie dostałem umowa bezposrednio przez hp to czas ok od 6mies do 8 mies zalezy wszystko od kierownika no i jak sie w pracy starasz , mozliwość nadgodzin 50% i 100% atmosfera nie jest aż tak zła :> zalezy na jakiej zmianie jesteś
operatorka samla 11 2016-06-03 11:32:08
Praca git zmiany ok jedna zmiana tylko narkoplastyczno-ALKOHOLICZNA kierownik Paweł P gejowaty koles w smiesznych koszulach do tego ekipa gejowata tzw skanujacy Piotr D spalony kolo z włosami z lat 2009 na szopa sciagający Patryk J PSEUDO PODRYWACZ DUZO BAJEK OPOWIADA A NIGDY NIE ZAMOCZYŁ WSZYSTKIE OPERATORKI Z NIEGO PIEJĄ RESZTA EKIPY OK SAMA ROBIE NA ICH ZMIANIE POZDRAWIAM ZMIANE (usunięte przez administratora)
1
FAKTOR X 2016-06-03 11:52:21
A JAKA JEST OK ZMIANA A JAKA DO (usunięte przez administratora)
kornik 2016-06-06 12:21:18
Co do zmiany Pawla P to sie zgodze. Patryk J bajkopisarz jakich malo. Zawodowy koniobijca. Zwala z niego. A opalony skwarek Piotr D mysli ze kazda moze miec i ze kazda na niego leci. Z tego co wiem to pare tam puknal nawet mezatke. Typ lowelasa ale ten typ juz minal. Pozdrawiam normalnych
Kamila 2016-06-07 07:38:17
Ja wiem że się spotyka z Karoliną Ch. Ciągle widziani przez ludzi Na starym. A ostanio słyszałam że na pętli glinki. Tam już jest ponoć grubsza sprawa. Zdradziła i tyle. A on zostawił dla niej kobietę z dzieckiem. Brak słów.
hania 2016-06-07 20:08:05
Wy ludzie nie macie o czym pisac tylko jakies wymyslone historie. Zajmijcie sie swoja praca i nie wypisujcie glupot ktore nie sa prawda. Bo to ze ktos sie z kims lubi i sie spotka to nie jest zadna zdrada. Przyjazn istnieje. Koniec tematu farmazoniarze.
KAROLINA. Ch (gwiazda hanplastu) haha 2016-06-07 22:59:42
Haniu i tu Ci reke podam !
Sa ludzie i drzewa a drzewa nie mysla i tu sie pojawia problem .
Nie macie wlasnego zycia i wpierdala... sie w czyjes .
Z tego co mi wiadomo forum pracodadztwa nie jest od zyciowych histori (waszych farmazonow) tylko o warunkach pracy itd danej firmy!!
Wezcie sie ogarnijcie niewiecie co jest piec a piszecie farmazony na temat ludzi ktorych wogle nie znacie!!! Niestety Swiat jest piekny tylko ludzie to kur*y!!! Za robote sie wezcie farmazoniarze!!!
wysoki 2016-06-08 09:46:54
Pani Karolino po pierwsze to czas wrócić do szkoły bo się ortografia kłania, a po drugie to trzeba było się trzymać od tego człowieka z daleka a nie schadzki po zakładzie ( 4 nawa itp). Każdy u nas wie jaki on jest.
Mania 2016-06-08 15:03:57
Ja tam nie widziałam i nie słyszałam żeby Piotr latał za każdą dziewczyną. Mścicie się na nim! Tylko za co? Jest spora ilość ludzi w HP która wie że on taki nie jest! Żal mi was i tyle! Wpier... dalacie się w nie swoje życie!!! A to co on ma z Karoliną to ich sprawa! A to nie znaczy że zaraz za każdą lata!!! Jak nie macie swojego życia to może weźcie wiązankę i idźcie na Groby!!!
1
Piotr D. 2016-06-08 15:51:32
Operatorka Samli 11, Kornik, Kamila i Wysoki. Pozdrawiam was serdecznie;)
1
Piotr D. 2016-06-08 16:03:16
Jutro mam wolne to wypiję wasze zdrowie;)
1
Damian 2016-06-08 16:20:38
Dołączam się:D Też wypij [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zdrowie:)
Karolina. Ch. 2016-06-08 17:54:49
Ludzie nie macie własnego życia? !!!
Co Was interesuje cudze?!!!
Forum zakładu pracy. .. znaczenia to chyba nie znacie.
Masz jakiś problem człowieku , podejdź a nie wypisujesz farmazony!!!
W tej firmie twarzą w twarz bardzo ciężko widzę , lepiej za plecami!



Dla tych co są zainteresowani ogólnie robota zajebista , co do tej całej hołoty , człowiek wysiada. Jedno musisz wiedzieć od razu od początku , trzymaj się z tymi co naprawdę są w porządku!!!!

5
xXx 2016-06-10 09:42:39
Trudne sprawy :D
1
:) 2016-06-13 14:50:22
Ludzka obłuda i zawiść nie zna granic,zajmijcie się własnym życiem,zamiast wchodzić w czyjeś z buciorami,tutaj jesteście cwaniaczki bo anonimowo,a żadna łajza nie potrafi powiedzieć choćby jednego zdania w oczy,pomijając fakt,że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to kogo obchodzi. ŻENADA!
Jogurt 2016-06-14 00:12:21
hahaha ale cyrk Hanplast się rozwija w internecie :D Prawda czy nie prawda ale zwała jest, i opinia też dobra..
Diabeł 2016-06-14 13:33:38
Karolina ma racje co was to wszystko interesuje kto z kim gdzie i dla czego .To jest każdego indywidualna sprawa co robi i z kim się spotyka najwidoczniej większość tu osób nie ma swojego życia prywatnego i poza wypisywaniem bzdur i opinii zazdrości i wypisuje gupie komentarze o piotrach d karolinach ch znam ich i sa wporzadku i jesli sie nawet spotykaja to co to kogo obchodzi zajmijcie się swoim popieprzonym życiem debile i mowie to ja Jacek O Toruniak ebać zawistne osoby na tym portalu
2
DylematStwórcy 2016-06-14 19:37:35
Dola na świecie dziś taka
Że chudo z pracą dla wozaka
Rdzewieją gdzieś bryczki
Zaprzęgnę więc BYCZKI
Do dyszla ... od paleciaka
1
Literatka 2016-06-14 22:42:42
Raz mały nadajnik piracki
Rozsiewał język wozacki
Jak dobrze, że zmiana
Na lepsze wybrana
Bo mierził mnie już ten literacki
5
Paljetowy 2016-07-09 00:28:30
Powiem tak praca nie jest zła (jako paletowy) tylko są pewnie minusy w tej pracy LUDZIE. Brygada A/1 "najlepsza" hehs... Nieudolni operatorzy z opóźnieniem mózgowym pracują po 8 godzin dziennie wykonując jedną czynność a jeszcze są w stanie zrobić kategoryczne błędy takie jak pomylenie palety kartonowej... kładą detale na złą paletke i jeszcze nic ci nie powiedzą bo są albo amebami mózgowymi albo robią ci to po złości. Są operatorzy ktorzy robią ci pod gorke i na takiego Tronesa po złości nakleją etykiete wywer na samle lid i te wyjaśnienia "ups moj błąd" Najbardziej mi sie podoba ta gra aktorska tych wszystkich gostków z biura typowy role play walą w ciula po całości chodzą po nawach i czepiają się o byle co ale to tylko na rannych zmianach... jesli chodzi o role play przez nich odgrywany mam na mysli to ze jak przyjda Szwedzi/Chinczycy czy tej goscie z Indii to nagle wszystko chodzi w 100% dobrze, 0 braków, wuwer nie jest w stanie stanąć na sekunde, wszyscy chodzą na baczność, chowają sie w ubogiej stołówce gdzie są tylko krzesła i stoliki. Gdy zagraniczni znikają wracamy na stare gow*o i znów wszystko się psuje. Przede wszystkim wuwer tak zachwalany!!! Ha! Co chwila sie psuje niby wuwerowy nic nie robi tylko siedzi na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak jest, ale jeśli jest to doświadczony wuwerowy np. Dżony albo Baton ale tez nazekają bo trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] serio ale jak przyjda guru to niby wszystko gra. Przejdzmy do innych funkcji np owijarki norma 15 palet na godzine... (dla doswiadczonego pracownika) nieogary biorą po 8 na godzine, huh ale co zrobią jak stanie wuwer? 50 palet na klate! Zapierdziel! Nie raz widzialem.padającego na ryj owijającego. W tej pracy dzieje sie dramat ale to przez kilku ludzi wszyscy robią sobie pod górke ale coz... polak.dla polaka wilkiem. Wracając do tematu co raz więcej ukraińców nie dlugo beda banderowskie flagi wisialy na scianach. Nie zapominajmy też o śmierdzących nie myjących się paletowycj ktorzy ślinią sie do operatorek, był taki przypadek ze koles puknal laske w kiblu żenada... ona miała chlopaka, co by tu jesCze napisac zeby nie sklamac... aaa no tak pijani paletowi i operatorzy nie raz podejdziecie do kogos i wali od niego wódą a kierownicy nic z tym nie robią u Artura możesz nawet zjarany i narąbany w tym samym czasie chodzic on jeszcze bedzie sie z tego smiał, u flagmatyka mam na mysli Pawła jest podobnie tylko ze on ci nic nie powie... bedzie sie patrzal na Ciebie przez godzine po czym odejdzie i nic nie powie boi sie chyba ze ktos go pocisnie juz nie raz.tak bylo ze mu pojechali a koles sie zdygał jest jeszcze Miekki to jest tzw. Pedantyczny gosc lezy wykałaczka na ziemi to juz mu sie nie podoba kaze ci wziac miotle i zamiesc cala nawe... ale zapomina ze jako paletowy masz palety do wywiezienia... śniech na sali pozniej trzeba sie odkopac. Ogolnie jako paletowy twoim "wodzem" jest SKANUJACY do wiekszosci w sumie nic nie mam rywalizuja po miedzy soba kto jest lepszy ale to raczej normalne jak.nad nimi sa zwierzeta
... ogolnoe jak podpadniesz skanujacemu to masz przesrane w tym przypadku musisz lizac anus. Jesli chodzi o zarobki to zalezy jak lezy czasem dostaniesz 1500 czasem 2000 pracujac tyle samo godzin i majac tyle samo premii... Tak to są KADRY musisz pilnowac swojej kasy na dodatek te głupie podpisy... stoich w kolejce po swoje pieniadze HAHAH nie polecam tej pracy, chyba ze jestes amebą umysłową i nie masz co z sobą robic, albo chcesz zaliczyc jakąś panienke, mozesz tez byc panienką i mieć cieczke na pewno znajdziesz swojego Romeo :)
4
leifarne 2016-07-09 14:04:12
a co powiecie o fotowoltaice?
zastanawiam sie nad przejsciem, ale nie wiem czy warto
Paljetowy 2016-07-09 22:09:08
Przechodz od razu jak masz okazje większa stawka :)
3
widze myszy 2016-07-17 10:59:29
nie wiem czy sa ogloszenia czy nie, ale kazdego ranka (dzien w dzien!) widze kilka osob na portierni czekajacych na szkolenie bhp
Nunuś 2016-07-31 04:56:01
Praca jako paletowy super, ale ludzie tam pracujacy to śmiecie (not all)
1
embi 2016-08-08 19:49:59
Jaka agencja przyjmuje teraz do Hanplastu? Chciałbym sobie trochę dorobić.
embi 2016-08-09 20:13:07
Czytaj ze zrozumieniem, napisałem że chce sobie dorobić = popracować tam krótko. Czyli wchodzi w grę agencja, tylko jaka?
Ywodgaramzs 2016-08-16 01:54:01
brak poszanowania ludzkiej godności, rozmowy w 4 oczy mające tylko na celu upokorzenie pracownika, że się do niczego nie nadaje, że jest bezużyteczny itd. co najmniej raz uległem wypadkowi nie zagrażającemu życiu, ale stanowiącemu uszczerbek na zdrowiu, wypadku nie zgłoszono, pomimo że przełożeni świadomi byli co zaszło, nie zobaczyłem ani złotówki odszkodowania. zaproponowano mi również przechodzenie do pracy w dni wolne, w zamian za podwójna stawkę, pracowałem po dwanaście godzin, zakład na mnie zarobił, dodatkowego wynagrodzenia nie otrzymałem. odmowa otrzymania urlopu spotkała mnie już parokrotnie. ponadto za te 1700zł miesięcznie, konieczność tolerowania kaprysów zastępczyni kierownika (wiek poniżej 25 lat, za to bogate doświadczenie pod biurkiem kierownika jak mniemam). idziesz na maszynę, po chwili masz już dwie. nie dajesz rady ? to masz problem. koleżanka zastępczyni nie daje rady ? natychmiast dać jej osobę do pomocy albo najlepiej niech chodzi z miotłą do końca zmiany i udaje że pracuje. jeszcze sobie paznokcie połamie albo się spoci, o zgrozo. nie podoba Ci się na maszynie ? żaden problem - idziesz na paleciaka i masz pięć maszyn ogarnąć inaczej dostaniesz zje*by od skanujacego, który złego słowa powiedzieć nie da na swoich wiecznie opierdzielajacych się kolegów. nocka ? zagadasz i dostaniesz mefedronu, za bardzo Cię nosi, zajaraj trawki w toalecie, to Ci przejdzie. a kierownik ? w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma trzeźwość, o proszę jednak o wybaczenie, raz na ruski rok znajdzie pijanego operatora albo ustawiacza i dla przykładu pozbawi go dniówki za karę. lubisz pomagać bezinteresownie ? nie wychylaj się z tym zanadto, dostaniesz łatkę Jelenia i od teraz do każdej najgorszej roboty dadzą właśnie Ciebie.jak wygląda sprawa na innych brygadach nie wiem i się nie wypowiadam ale raczej wielkich odchyleń od normy się nie spodziewajcie.
5
MArek 2016-08-18 14:34:43
Mam pytanie czy na umowie o dzieło nocki też są jakoś więcej płatne?
Nunuś 2016-08-19 00:14:51
Robiłem przez pół roku na umowe o dzieło i nie dostawałem dodatku za nocki czyli liczone jest jak za zwykły dzień. WA też mnie się nie tyczyło
Adam 2016-09-18 18:21:46
Odradzam pracę w tej pseudo firmie,chyba że na krótki czas.Produkują głównie dla firmy IKEA,ale nie mają nic wspólnego z wartościami firmy IKEA.

Minusy:
-Szkolenie przed podjęciem pracy przez dwie pseudo ekspertki to dno.Podczas szkolenia dają do zrozumienia,że są już znudzone i chcą iść do domu.Nie przekazują w sposób rzetelny żadnych potrzebnych informacji.

-Praca przy wtryskarkach na hali jest uciążliwa ze względu na hałas powyżej(75dB).Nie otrzymamy żadnych zatyczek ani słuchawek ochronnych,ani butów roboczych,ani spodni.Dostaniemy jedną koszulkę.

-Praca uciążliwa ze względu na wysokie temperatury na hali przy maszynach powyżej 30 stopni a w lato nawet do 50 stopni.

-Nawiewy z zimnym powietrzem niewłaściwie skierowane dla osób pracujących przy maszynach(partactwo konstrukcyjne).

-na 100 osób znajdziemy kilka normalnych ludzi z którymi można zwyczaje pogadać lub popracować.Reszta to rynsztok,byli więzniowie lub osoby z wyrokami mający nakaz sądowy pracy(po odsiadce),alkoholicy,narkomani,głupki,patologia,tak zwani "dresiarze nie myślący",ludzie z rynsztokowym językiem,chamscy.Nie obrażam ludzi niepełnosprawnych,którzy również tam pracują.

-Krótkie stresujące przerwy,na które nie masz czasu bo zanim dojdziesz do stołówki i przygotujesz sobie kawe czy kanapki będziesz musiał już wracać.Długi czas dojścia na stołówkę.

-Pseudo kierownicy jak Wilk pobłażający swoim ludziom a innym nie.Pseudo kierownicy tolerujący pijanych,naćpanych pracowników.Pseudokierownicy nie mający zielonego pojęcia dlaczego co chwila stoimi i nie pracujemy,bo np. rdzeń maszyny nie wytrzymuje i co kilka minut maszyna się zatrzymuję,ale jak ktoś skończył pseudo studia to jego intelekt tego nie ogarnia.

-Obserwowanie przez pseudokierowników naszej obecnej pracy poprzez kamery.Oczywiście ci co chodzą na papierosy i piwo niczym się nie przejmują a reszta musi za nich pracować.

-Przy wejściu i wyjściu ochrona sprawdza wyłącznie torby i plecaki mężczyznom,kobietom natomiast nie.Więc jakim cudem ktoś ma piwo,alkohol na terenie zakładu lub narkotyki oczywiście wnoszone są przez kobiety.

-Przy brakach kadrowych praca na dwóch lub trzech maszynach,często oddalonych od siebie daleko.Więc biegasz jak głupi i próbujesz wszystko ogarnąć.Jeśli niestety nie zdążysz dobiec do maszyny na czas i detal spadnie to jest twoja wina,a nie pseudo kierowników lub pseudo właściciela zle zorganizowanej "firmy".

-Rotacja,rotacja i jeszcze raz rotacja osób tam pracujących.Większość ludzi rezygnuję z tej pseudo pracy po kilku mięsiącach.Szkoda zdrowia i nerwów!

-Instrukcja pracy i dokumentacje przy maszynych nie zawierają aktualnych informacji odnośnie obróbki detalu,pakowania na paletach,zawierają nie właściwe zdjęcia detalu.Wprowadzają wbłąd.

-Pseudo pensja w pseudo firmie podwykonawczej dla większej firmy.W prawdziwej IKEI zarobisz więcej i nie ma tak chorej organizacji jak w tej pseudo firmie.

-Studenci chodzący na przerwy po 20-30 minut a ty za nich pracujesz.


Plusy:
-możliwość umycia się pod prysznicem po pracy.

-czajnik elektryczny na kawę lub herbatę.

-krzesła i stoły w stołówce.


Ta "firma" pracuje jako podwykonawca dla IKEI,ale NIE MA NIC WSPÓLNEGO z zasadami,organizacją prac,atmosferą ani z zarobkami w IKEI!
19
ewcia :-) 2016-09-18 20:02:59
Zgadzam się z tym co napisałeś.Też pracowałam w tym zakładzie,ale na szczęście pracuję w innym!Zapomniałeś napisać o chorym systemie czyli 4 brygadówce !Ja mam to szczęście i teraz pracuję w systemie 3-2-1 i za wyższą stawkę.Właściciele tego hanplastu pływają w luksusach a wy na nich tyracie.Wstyd i hańba!
5
XxX 2016-09-26 12:54:31
Do kierownika 4 brygady!!!
Czas najwyższy zrobić porządek że zmieniającym! Jeszcze trochę i dojdzie do tego że operatorzy będą mieli jedna przerwę po 10 minut i jedną 5.
Nie ma tu różnicy czy jest Was 4 czy 5 jak jesteście w 5 są tylko 3 przerwy najczęściej. Wchodzicie na 1 przerwę bardzo późno o pełnej następnej godzinie albo i później co robicie przez tyle czasu ? Start upy? Na innych zmianach potrafią na pierwszą przerwę wejść nawet za dwadzieścia+ można? Można!!! Jakby zmieniające ogarnęły swój czas siedzenia na przerwie (ich przerwy mieszczące się w przedziale 20-30 minut i to jest dokładnie sprawdzone przez operatorów) też by było inaczej?! Może czas na wymianę na ekipę zmieniających skoro raz brygada pokazała siłę to czemu i nie może pokazać drugi raz.
Panie kierowniku Pan ogarnie ten temat bo my zaczynamy mieć dosyć!!!
15
klamtare 2016-10-07 14:33:48
BRAWO, BRAWO, BRAWO!!!
pięknie opisałeś ten burdel.
8
sdc 2016-10-07 19:58:58
tez tak sadze zawsze warto sprobowac nic się nie traci
Gość 2016-10-24 23:12:04
Jeśli szczerze to co to za firma? Jaka ogólnie panuje atmosfera w pracy? Da się normalnie pracować czy silny mobbing?
Samla22 2016-11-01 11:03:45
I gdzie te podwyżki dla operatorow od 1 listopada o ktorych byla mowa??? Zero informacji na ten temat... Kierownictwo w ogole nie motywuje ludzi do pracy wiec niech sie nie dziwia ze maja tak jak jest - jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Brak slow co sie przez ostatni czas dzieje. Temat zmieniajacych tez pozostaje nie zamkniety... tylko na bryg. 3 jest jakis porzadek bo dziewczyny wiedza ze pracuja za ta sama stawke co my i nie siedza po kątach zeby tylko nic nie robic...
6
Samla22 2016-11-01 11:10:53
Silny mobbing.
6
Roki 2016-11-07 08:02:09
Jeśli chodzi o Firmę to napiszę tak bardzo ludzi robią w bambuko na rozmowach oferują dobre stawki a jak przychodzi czas do podjęcia pracy i patrzy się jaka stawka wynosi za godzinę to chyba jest żart.
6
Zostaw swoją opinię o Hanplast - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hanplast