logo Hanplast

Hanplast

Bydgoszcz

Opinie o Hanplast

leifarne 2016-07-09 14:04
a co powiecie o fotowoltaice?
zastanawiam sie nad przejsciem, ale nie wiem czy warto
1
Paljetowy 2016-07-09 22:09
Przechodz od razu jak masz okazje większa stawka :)
3
widze myszy 2016-07-17 10:59
nie wiem czy sa ogloszenia czy nie, ale kazdego ranka (dzien w dzien!) widze kilka osob na portierni czekajacych na szkolenie bhp
Nunuś 2016-07-31 04:56
Praca jako paletowy super, ale ludzie tam pracujacy to śmiecie (not all)
1
embi 2016-08-08 19:49
Jaka agencja przyjmuje teraz do Hanplastu? Chciałbym sobie trochę dorobić.
embi 2016-08-09 20:13
Czytaj ze zrozumieniem, napisałem że chce sobie dorobić = popracować tam krótko. Czyli wchodzi w grę agencja, tylko jaka?
Ywodgaramzs 2016-08-16 01:54
brak poszanowania ludzkiej godności, rozmowy w 4 oczy mające tylko na celu upokorzenie pracownika, że się do niczego nie nadaje, że jest bezużyteczny itd. co najmniej raz uległem wypadkowi nie zagrażającemu życiu, ale stanowiącemu uszczerbek na zdrowiu, wypadku nie zgłoszono, pomimo że przełożeni świadomi byli co zaszło, nie zobaczyłem ani złotówki odszkodowania. zaproponowano mi również przechodzenie do pracy w dni wolne, w zamian za podwójna stawkę, pracowałem po dwanaście godzin, zakład na mnie zarobił, dodatkowego wynagrodzenia nie otrzymałem. odmowa otrzymania urlopu spotkała mnie już parokrotnie. ponadto za te 1700zł miesięcznie, konieczność tolerowania kaprysów zastępczyni kierownika (wiek poniżej 25 lat, za to bogate doświadczenie pod biurkiem kierownika jak mniemam). idziesz na maszynę, po chwili masz już dwie. nie dajesz rady ? to masz problem. koleżanka zastępczyni nie daje rady ? natychmiast dać jej osobę do pomocy albo najlepiej niech chodzi z miotłą do końca zmiany i udaje że pracuje. jeszcze sobie paznokcie połamie albo się spoci, o zgrozo. nie podoba Ci się na maszynie ? żaden problem - idziesz na paleciaka i masz pięć maszyn ogarnąć inaczej dostaniesz zje*by od skanujacego, który złego słowa powiedzieć nie da na swoich wiecznie opierdzielajacych się kolegów. nocka ? zagadasz i dostaniesz mefedronu, za bardzo Cię nosi, zajaraj trawki w toalecie, to Ci przejdzie. a kierownik ? w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma trzeźwość, o proszę jednak o wybaczenie, raz na ruski rok znajdzie pijanego operatora albo ustawiacza i dla przykładu pozbawi go dniówki za karę. lubisz pomagać bezinteresownie ? nie wychylaj się z tym zanadto, dostaniesz łatkę Jelenia i od teraz do każdej najgorszej roboty dadzą właśnie Ciebie.jak wygląda sprawa na innych brygadach nie wiem i się nie wypowiadam ale raczej wielkich odchyleń od normy się nie spodziewajcie.
7
MArek 2016-08-18 14:34
Mam pytanie czy na umowie o dzieło nocki też są jakoś więcej płatne?
Nunuś 2016-08-19 00:14
Robiłem przez pół roku na umowe o dzieło i nie dostawałem dodatku za nocki czyli liczone jest jak za zwykły dzień. WA też mnie się nie tyczyło
Adam 2016-09-18 18:21
Odradzam pracę w tej pseudo firmie,chyba że na krótki czas.Produkują głównie dla firmy IKEA,ale nie mają nic wspólnego z wartościami firmy IKEA.

Minusy:
-Szkolenie przed podjęciem pracy przez dwie pseudo ekspertki to dno.Podczas szkolenia dają do zrozumienia,że są już znudzone i chcą iść do domu.Nie przekazują w sposób rzetelny żadnych potrzebnych informacji.

-Praca przy wtryskarkach na hali jest uciążliwa ze względu na hałas powyżej(75dB).Nie otrzymamy żadnych zatyczek ani słuchawek ochronnych,ani butów roboczych,ani spodni.Dostaniemy jedną koszulkę.

-Praca uciążliwa ze względu na wysokie temperatury na hali przy maszynach powyżej 30 stopni a w lato nawet do 50 stopni.

-Nawiewy z zimnym powietrzem niewłaściwie skierowane dla osób pracujących przy maszynach(partactwo konstrukcyjne).

-na 100 osób znajdziemy kilka normalnych ludzi z którymi można zwyczaje pogadać lub popracować.Reszta to rynsztok,byli więzniowie lub osoby z wyrokami mający nakaz sądowy pracy(po odsiadce),alkoholicy,narkomani,głupki,patologia,tak zwani "dresiarze nie myślący",ludzie z rynsztokowym językiem,chamscy.Nie obrażam ludzi niepełnosprawnych,którzy również tam pracują.

-Krótkie stresujące przerwy,na które nie masz czasu bo zanim dojdziesz do stołówki i przygotujesz sobie kawe czy kanapki będziesz musiał już wracać.Długi czas dojścia na stołówkę.

-Pseudo kierownicy jak Wilk pobłażający swoim ludziom a innym nie.Pseudo kierownicy tolerujący pijanych,naćpanych pracowników.Pseudokierownicy nie mający zielonego pojęcia dlaczego co chwila stoimi i nie pracujemy,bo np. rdzeń maszyny nie wytrzymuje i co kilka minut maszyna się zatrzymuję,ale jak ktoś skończył pseudo studia to jego intelekt tego nie ogarnia.

-Obserwowanie przez pseudokierowników naszej obecnej pracy poprzez kamery.Oczywiście ci co chodzą na papierosy i piwo niczym się nie przejmują a reszta musi za nich pracować.

-Przy wejściu i wyjściu ochrona sprawdza wyłącznie torby i plecaki mężczyznom,kobietom natomiast nie.Więc jakim cudem ktoś ma piwo,alkohol na terenie zakładu lub narkotyki oczywiście wnoszone są przez kobiety.

-Przy brakach kadrowych praca na dwóch lub trzech maszynach,często oddalonych od siebie daleko.Więc biegasz jak głupi i próbujesz wszystko ogarnąć.Jeśli niestety nie zdążysz dobiec do maszyny na czas i detal spadnie to jest twoja wina,a nie pseudo kierowników lub pseudo właściciela zle zorganizowanej "firmy".

-Rotacja,rotacja i jeszcze raz rotacja osób tam pracujących.Większość ludzi rezygnuję z tej pseudo pracy po kilku mięsiącach.Szkoda zdrowia i nerwów!

-Instrukcja pracy i dokumentacje przy maszynych nie zawierają aktualnych informacji odnośnie obróbki detalu,pakowania na paletach,zawierają nie właściwe zdjęcia detalu.Wprowadzają wbłąd.

-Pseudo pensja w pseudo firmie podwykonawczej dla większej firmy.W prawdziwej IKEI zarobisz więcej i nie ma tak chorej organizacji jak w tej pseudo firmie.

-Studenci chodzący na przerwy po 20-30 minut a ty za nich pracujesz.


Plusy:
-możliwość umycia się pod prysznicem po pracy.

-czajnik elektryczny na kawę lub herbatę.

-krzesła i stoły w stołówce.


Ta "firma" pracuje jako podwykonawca dla IKEI,ale NIE MA NIC WSPÓLNEGO z zasadami,organizacją prac,atmosferą ani z zarobkami w IKEI!
24
ewcia :-) 2016-09-18 20:02
Zgadzam się z tym co napisałeś.Też pracowałam w tym zakładzie,ale na szczęście pracuję w innym!Zapomniałeś napisać o chorym systemie czyli 4 brygadówce !Ja mam to szczęście i teraz pracuję w systemie 3-2-1 i za wyższą stawkę.Właściciele tego hanplastu pływają w luksusach a wy na nich tyracie.Wstyd i hańba!
10
XxX 2016-09-26 12:54
Do kierownika 4 brygady!!!
Czas najwyższy zrobić porządek że zmieniającym! Jeszcze trochę i dojdzie do tego że operatorzy będą mieli jedna przerwę po 10 minut i jedną 5.
Nie ma tu różnicy czy jest Was 4 czy 5 jak jesteście w 5 są tylko 3 przerwy najczęściej. Wchodzicie na 1 przerwę bardzo późno o pełnej następnej godzinie albo i później co robicie przez tyle czasu ? Start upy? Na innych zmianach potrafią na pierwszą przerwę wejść nawet za dwadzieścia+ można? Można!!! Jakby zmieniające ogarnęły swój czas siedzenia na przerwie (ich przerwy mieszczące się w przedziale 20-30 minut i to jest dokładnie sprawdzone przez operatorów) też by było inaczej?! Może czas na wymianę na ekipę zmieniających skoro raz brygada pokazała siłę to czemu i nie może pokazać drugi raz.
Panie kierowniku Pan ogarnie ten temat bo my zaczynamy mieć dosyć!!!
18
klamtare 2016-10-07 14:33
BRAWO, BRAWO, BRAWO!!!
pięknie opisałeś ten burdel.
9
sdc 2016-10-07 19:58
tez tak sadze zawsze warto sprobowac nic się nie traci
Gość 2016-10-24 23:12
Jeśli szczerze to co to za firma? Jaka ogólnie panuje atmosfera w pracy? Da się normalnie pracować czy silny mobbing?
Samla22 2016-11-01 11:03
I gdzie te podwyżki dla operatorow od 1 listopada o ktorych byla mowa??? Zero informacji na ten temat... Kierownictwo w ogole nie motywuje ludzi do pracy wiec niech sie nie dziwia ze maja tak jak jest - jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Brak slow co sie przez ostatni czas dzieje. Temat zmieniajacych tez pozostaje nie zamkniety... tylko na bryg. 3 jest jakis porzadek bo dziewczyny wiedza ze pracuja za ta sama stawke co my i nie siedza po kątach zeby tylko nic nie robic...
8
Samla22 2016-11-01 11:10
Silny mobbing.
10
Roki 2016-11-07 08:02
Jeśli chodzi o Firmę to napiszę tak bardzo ludzi robią w bambuko na rozmowach oferują dobre stawki a jak przychodzi czas do podjęcia pracy i patrzy się jaka stawka wynosi za godzinę to chyba jest żart.
10
Maja 2017-01-01 15:14
Dajcie spokój kazdy niech pilnuje swojej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Bartazz 2017-01-05 12:27
Osoboscie pracuje tu 2 lata Brygada 2 I nie moge złego słowa powiedziec :-):-) Czasami jest Ogień wiadomo ale to jest produkcja
2
as 2017-01-19 17:18
Jak wygląda praca na magazynie?? Dobra atmosfera?
Kelemen 2017-01-20 19:28
#as

Praca na magazynie potworna wszystko na wariata pirata szybkosc najwazniejsza
tomek 2017-01-25 01:33
Czy istnieje możliwość zaliczek? Jestem nowy i nie orientuję się.
Ariel 2017-01-30 17:33
Czesc wszystkim mam pytanko za pare dni ide na szkolenie , w agencji napisali że narazie tylko możliwosc jest pujsca na stanowisko owijarki . pytanie z mej strony jaka tam atmosfera i jak wygloada praca czy idzie sie zajechac czy spokój? pozdrawiam;-)
Nick 2017-02-01 15:43
Jest ok w tej firmie ale ludziki w firmie tragedia. Faceci tempe pały .szczególnie Pan A.N napakowany koksem a ryjek jak od szczura i myśli że jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Posuwa wszystko co się rusza w firmie i po za.nawet jego dziewuch go wali w rogi.. Laski zawistne czasami . Każdy każdemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia. Chcesz tam pracować rób swoje a od bydła zdalna. Kasa dobra .
5
@@ 2017-02-10 22:30
Patrycja g. Pasuje do Pana A idealnie
7
Pozdrawiam 2017-02-12 04:59
;)
Kaska 2017-02-14 15:23
Mozesz mi napisac jak8 jest grAfik ile dni w tyg.sie pracuje
starszy wtryskowy 2017-02-18 07:05
to 4brygady, wiec pracujesz 7 dni pod rzad i 1,5 dnia przerwy... znowu 7dni i 1,5 itd, itd...
tylko jeden wolny weekend w miesiacu.
1
rychu 2017-02-21 13:40
jak praca,grafik,zarobki na magazynie jako opperator wozkow widlowych?
1
miekki_destrukto 2017-02-24 08:31
czekam tylko aż Artur "Miękki" wróci z chorobowego, pośle go na kolejne w ramach rekompensaty za wspólnie spędzony czas.
DOOM77 2017-02-25 19:18
CO ZA DEBIL TO NAPISAŁ ....HMMMM NIECH ZGADNĘ ,,,,,GARFIELD>)) ODP TOBIE ZA TYCH SUPER LUDZI, SPŁYŃ FALAMI GNOJÓWKI NIECH CI GÓWNO PRZEWODNIKIEM BĘDZIE WIEŚNIAKU>))POZDRAWIAM MIŁO NASZE KOCHANE ZERO <((
6
HP 2017-03-10 14:01
DOM77 . To nie pisał ten kot czy jak wy tam mowicie
Molo mnie on interesuje i te fale gnoju które mu secie. Ja tylko pisze prawdę co słyszałem o tej szma... i co najważniejsze o Lodziku Andrzeju który jest skończonym idioto kłamcą i sprzedawcą w dodatku pedofilem trzeba uważać na niego bo jak pracowałem to mnie zaganial. Pozdrawiam Karol K
7
dino 2017-03-12 12:43
ktora najlepsza brygada??
1
Doom77 2017-03-12 16:33
Ty bezdomny bankrucie
3
HP 2017-03-13 23:03
Mieszkam w Nakle i mam się dobrze zezowata gruba szmat...w dodatku to ty jesteś skończona razem z ty pajacem który sam kiedyś kradł a mnie sprzedał
7
Zainteresowana 2017-03-16 00:08
Ale przynajmniej wiemy kto kogo rucha. W tym wypadku kuzyn kuzynke co za krw... było widać z ryja że ona jest jakaś nie do końca normalna jest a teraz tonie razem z Andrzejem który też bezdomny jest bo zostanie wydany na koniec. Ale to już nie istotne niech się zwolnić będzie spokój. A co do pisania na takie tematy to fakt jest tski ze "Normalny " Ma tu racje to strona o pracy a nie roksa pl kuzyn walil kuzynke później kto wie kto jeszcze Hahaha
5
DOOM77 2017-03-18 17:34
Ja powiem jedno....Andzej i Aśka s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzmi i kto ich oczernia nie zna ich albo jest zawistnym zerem>(( Układa im sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i to ludzi męczy że pomimo przeszkód dają rade i się wspierają w tym co robią>) są lojalnymi przyjaciółmi i stane za nimi murem>) ta osoba co wypisuje bzdury na ich temat nie ma własnego życia i problemów.....niech ta osoba popatrzy na swój gnój co rozpierdyla w koło siebie i czego ona dokonała w tak krótkim czasie co oni >)) jak zazdrości im szczęścia niech w końcu wezmie sie do roboty i pokaże na co go stać a nie żyrować całe życie na naiwnosci rodziny i bliskich ,,,,, człowieku czas w końcu dorosnąć i przejąć stery a nie ślizgać sie na innych ,,,,pozdrowienia dla człowieka który potrafi rzucać jadem w koło a sam do niczego nie doszedł .....czas sie obudzić kolego>)) ze snu w którym nigdy nie dojdziesz do tego co oni i zostaniesz jak zwykle zwykłym zerem bez rodziny ale za to z długami i pustą ambicją,,,JA,,,czyli nic>(( pozdrawiam DOOM77
3
HP 2017-03-24 17:35
Ty pusta zezowata idiotko razem z tym kapusiem guwno mnie obchodzi co masz lub macie tego nie wiem ale na jakiej podstawie mówisz ze do niczego nie doszłem (chyba ty nie doszlas do orgazmu bo Andrzej ma za malego ) albo mu nie staje skoro mam swoje mieszkanie a nawet dwa bo drugie jest moje żony ty pusta gruba zezowata brzydka śmierdząca kupo nieszczęścia
8
spoza HP 2017-04-10 15:40
na grzebanie w brudach, to nie to forum. Jest to forum dla potencjalnych pracowników szukających informacji o pracodawcy, a nie na wylewanie brudów kto kogo. Opanujcie się ludziska. Nie róbcie wstydu sobie i innym
3
HP 2017-04-12 14:44
Przyznaje trochę mnie poniosło i nie powinno być na forum takich rozmów.
Ostatni wpis
Uważajcie teraźniejsi i przyszli pracownicy na tą parę zaklamanych i fałszywych ludzi
Życzę wam żeby wyszła prawda z Darkiem kuzynem Joanny i z wcześniejszymi kradzieżą Andrzeja który sam to robił a sprzedawał innych.
PS Andrzeju gadałem na Irka ze za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się oglądał a sam to zrobiłeś nic sobą nie reprezentujesz ale widać to po tej ślepej zezowatej
Kaczce co chodzi jak pingwin z Madagaskaru.
To mój ostatni wpis.
Przepraszam za zasmiecanie forum
Pozdrawiam
5
Doom77 2017-04-13 04:32
A co Potulice wzywają ? No to miss Olimpina będzie musiała iść na krajową 10 , jak jej nikt nie pozna to może coś do domu przyniesie :):))):)
4
Tomasz ulubieńiec F-16 ha ha ha 2017-04-13 08:29
zgadza się dla chcącego nic trudnego możliwe że nie długo tam wrócę jako paletowy ( wcześniej Montaż Pozdro Wilkołak !!! he he he to był typ )
Zainteresowana 2017-04-16 13:28
A ty Joanna dupodajko co wszyscy cie brali nawet kuzyn a teraz ze starym facetem się pukasz bo nikt inny by cię nie chciał zwolnij się z pracy bo patrzeć juz na ciebie nie mogę wszyscy tu z ciebie się śmieją wielka pani która się zwolniła z hp i nie mogła sobie nigdzie poradzić musiała tu wrócić i dalej zatruwa powietrze w firmie
6
Robot 2017-04-16 13:33
Patrzeć to ona nie może bo nie wiadomo w którą stronę patrzy a z tym chodem to faktycznie jak pingwin hahaha
4
Doom77 2017-04-16 19:15
Kochamy was :):):):):):):):)
3
Doom77 2017-04-16 21:44
Jak macie jakiś problem tchórze to zapraszamy do nas i powiedzcie to prosto w oczy a nie incognito:):):):):)
2
pracujaca 2017-04-17 18:21
Witam praca w hanplascie tylko dla odpornych fizycznie i psychicznie. Ludzie pomocni i tylko do dwóch trzech osob należy mieć zastrzeżenia o donosicielstwo. Paletowi super tylko trzeba umieć z nimi odpowiednio postępować a masz na stanowisku pracy wszystko o co poprosisz. Nie należy na nich krzyczeć bo to delikatnę stworzenia i łatwo się obrażają. Nie należy dać sobie w kaszę dmuchać a będzie ok, trochę humoru i żartu rozładować sytuację potrafią. Pierwsze dni pracy były nerwowe ale teraz jest ok, czasami idę po bandzie ale wychodzę z przekonania robie swoje i po 8 h idę do domu i nie jestem aż tak bardzo zakochana w tej robocie aby siedzieć tam dłużej niż dzień pracy
2
Olek 2017-04-21 18:02
Czy ktoś może się wypowiedzieć jaka jest atmosfera w biurze?
Jamal 2017-04-23 12:22
Pracuje tu ale nie polecam, wymagania sa egzekwowane ale gdy Tobie nie zgadzaja sie pieniadze maja Cie w dupie. No i pomijam niewyplacane w/a czy zabieranie premii i brak dodatku za 4brygadowke
1
Zostaw swoją opinię o Hanplast - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hanplast