brak logo

Experis

Toruń

Opinie o Experis

Madlen 2015-03-04 17:56:46
Wg mnie to naciągane dzwoniłam tam dziś i facet bardzo platal się w odpowiedziach nie dajcie się naciagnac
moniaa1117 2015-03-04 18:05:07
cos ty ? hmm ;/ a juz sie cieszylam :( no ale co zrobic trzeba szukac dalej :)
lukasz 2015-03-04 19:00:05
Witam. Ja też składałem cv na te chipsy i nie było nic w ogłoszeniu o wpłacie za chate. Dostałem e-mail a tu zonk. Trochę pracowałem w hollandi i wiem że żadna normalna agencja lub firma nie bierze kasy z góry, tylko odciąga po pierwszej wypłacie. Te ogłoszenie jest zbyt piękne aby było prawdziwe. Rzadko się zdarza zeby na pakowaniu dali 9 euro. Coś tu wali. Monia, albo ktoś inny jak wiecie coś o tej pracy dajcie znać. Pozdro
kuba 2015-03-04 22:34:40
adresy firmy i podane w mailu nie zgadzają się.
firma zajmuje się rekrutacją informatyków itp.
koles podaje prywatnego maila, a nie firmowego
chce kasy przed robotą
moim zdaniem śmierdzi na kilometr

szukamy dalej dzieki maniek
1
Justyna 2015-03-05 01:13:30
Hej, piszę ponownie. Dzisiaj dostałam odpowiedź na moje CV z innego biura i tam także wymagają wcześniejszej wpłaty na konto, tyle że jest to troszkę mniejsza suma. Sama nie wiem co robić. Fajnie to wszystko wygląda w EXPERIS nie trzeba znać języka co mnie bardzo cieszy... Ale... Może jednak ktoś pracował w tej firmie i napisze co i jak w najbliższym czasie, oby jak najszybciej...
Maniek 2015-03-05 07:07:11
Również wczoraj dostałem ofertę do pracy w Holandii. Bardzo się ucieszyłem, a tu młotkiem w łeb. Nie wiem czy wpłacać kasę. Napiszcie coś
Andrzej 77 2015-03-05 09:12:24
Witam. Ja mieszkam w Holandii blisko Amsterdamu. Rozmawialem z tym "Tomkiem" , ale w sumie, wychodzi na to ze zeby dostac prace musze wplacic 70 euro i zamieszkac w kwaterze jaka daja. Mimo ze moglbym bezposrednio dojezdzac. To jest nie uczciwe, ale tak dzialaja polskie agencje. Postaram sie czegos wiecej dowiedziec jako ze jestem na miejscu. Na razie do 11 marca mamy temin wplaty, wiec mamy jeszcze czas.Proponuje sie wstrzymac. Jesli sam wplace dam znak . POZDRAWIAM
Justyna 2015-03-05 09:28:50
Ale w ofercie pisze, że jak masz mieszkanie w innym miejscu, blisko Amsterdamu to nie musisz płacić za mieszkanie, które daje Ci firma. Czekam na Twoją odpowiedź, zależy mi, bo oferta na prawdę fajnie wygląda...
Justyna 2015-03-05 09:35:37
A nie jednak tego nie ma w ofercie, sorry... Ale i tak czekam na odpowiedź, zależy mi...
moniaa1117 2015-03-05 09:49:40
mi włąsnie tez zależy bardzo..:(
Edyta 2015-03-05 10:02:04
Witam,
Mój chłopak też wysłał CV i dostał pozytywną odpowiedź i też nas ta wpłata 70 euro intryguje...Ale spotkałam się już z taki przypadkiem, że przed wyjazdem płaciło się jakąś kwotę ale za to, że załatwiło się pracę (moja siostra w tamtym roku wyjechała do Holandii i musiała właśnie 70 euro zapłacić), ale to było załatwiane przez znajomych i wszystko było sprawdzone. A tutaj nikt nic nie wie o tejże firmie...Jak będzie coś wiadomo to proszę dajcie znać.
1
Oferty Pracy
2015-03-03
Żródło: Gowork.pl
Amsterdam
( )
Experis to dobrze zorganizowana i profesjonalnie działająca Agencja Zatrudnienia zajmująca się pośrednictwem pracy na terenie Holandii. Obecnie poszukujemy pracowników na stanowisko:(pakowacz-pomocnik) Praca od zaraz. Przy pakowaniu wyrobów solonych. Termin wyjazdu do pracy 12.03.2015. Czas pracy 8 godzin dziennie. ( 5 dni w tygodniu ) Zakwaterowanie w mieszkaniu firmowym (pokoje 2 osób) Praca znajduje się w magazynach nowo o
Jaro 2015-03-05 11:31:46
Fizyczna Experis 2015-03-03 Żródło: Gowork.pl Amsterdam ( ) Experis to dobrze zorganizowana i profesjonalnie działająca Agencja Zatrudnienia zajmująca się pośrednictwem pracy na terenie Holandii. Obecnie poszukujemy pracowników na stanowisko:(pakowacz-pomocnik) Prac[...]">@Oferty Pracy - 2015-03-05 11:31:45
Hej jest napisane że jeżeli ktoś posiada własne lokum w Amsterdamie to opłata nie jest wymagana.
1
Andrzej 77 2015-03-05 11:35:41
Otóz dzwoniøem do '"Tomka" I mówiøem mu o swoim miejscu zamieszkania, blisko Amsterdamu 30 min busem. Powiedzial mi,ze tylko i wylacznie gdybym mieszkal w Amsterdamie wtedy nie musialbym byc zakwaterowany, gdyz pracoawca nie chce by ktos dojezdzal. Sprawdzalem adres firmy-zgadza sie. experis jest polozona w tym adresie. Jednak nie moglem powiazac, ani znalezc danego nam kontaktowego maila, wiec wyslalem e-maila do glownej siedziby firmy w Amsterdamie z zapytaniem o numer konta nam podanego, czy nalezy do ich firmy, aby wykluczy© podszywanie sie oszusta pod ich firme . Czekam na odpowiedz i zobaczymy jak cos sie dowiem to bede informowal na biezaco
eddie323 2015-03-05 11:55:22
Dzwoniłem bezpośrednio do firmy experis i tam powiedziano mi że ktoś się pod nich podszywa i sprawa jest zgłoszona do odpowiednich służb. Pozdrawiam
1
Justyna 2015-03-05 13:16:37
Możesz podać numer?
Justyna 2015-03-05 13:22:40
Do firmy EXPERIS oczywiście, to też zadzwonię do nich.
Paweł 2015-03-05 13:49:29
Dostałem takiego maila od Experis:
"Witam,

To nie jest nasza oferta pracy. Pan Tomasz Jabłoński podszywa się od jakiegoś czasu pod pracownika naszej firmy i próbuję wyłudzić pieniądze. Proszę pod żadnym warunkiem nie przesyłać żadnych pieniędzy. Polskie prawo mówi, że nikt nie może pobierać opłat za szukanie pracy od pracowników/kandydatów. Sprawa w ubiegłym tygodniu została skierowana do odpowiednich organów ścigania.

Dziękuję za kontakt i czujność."

Także wątpliwości chyba rozwiane ;)
4
Karola 2015-03-05 14:16:55
Andrzej77 można dostać do Ciebie jakiś kontakt.?
Karola 2015-03-05 14:18:01
Można dostać do Ciebie jakiś kontakt.?
I. 2015-03-05 14:51:45
Dzięki za informacje. Także trzeba szukać dalej i być ostrożnym ;) Powodzenia
Jaro 2015-03-05 15:20:56
Witam. Poprosiłem koleżankę pracującą w Holandi od 10 lat. Biegle mówi po holendersku aby dla mnie to sprawdziła. Skontaktowała się z P.Tomaszem i mówi że facet nie potrafił odpowiedzieć na podstawowe pytania i bardzo się gubił w "zeznaniach". Naciągacz tak mi dosłownie odpisała. Pozdrawiam
Jaro 2015-03-05 15:28:04
Dzwoniła też do siedziby firmy w Amsterdamie Amsterdam
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam

(usunięte przez administratora) i nikt takiego człowieka tam nie zna.
1
Justyna 2015-03-05 15:32:30
A żeby zbrzydł za to... Tylko nadziei sobie narobiłam...
1
Andrzej 77 2015-03-05 15:53:20
Tak to bywa. moj mail andrzejsz.w@wp.pl
1
ulkaulka 2015-03-05 17:55:11
Witam, też "napaliłam" się na ten wyjazd i tyle było mojego szczęścia. Nawet męża mogłam zabrać .... dziękuję bardzo za takie fora bo szybko spadłam na obie nogi ...Pozdrawiam
Justyna 2015-03-05 20:33:43
Dziękuję i również pozdrawiam
lukasz 2015-03-05 22:14:10
Pełno tych darmozjadów się pałęta, ja też tam startowałem ale jak dostałem e-mail od nich to od razu wiedziałem ze coś jest nie tak. Na dobre złego, dziś dostałem wiadomość od firmy Axel z Tilburga że dostałem pracę przy pakowaniu sałatek. Ładnie, pięknie ale znowu trzeba wpłacić kase na chate. Jutro zadzwonię do biura w Polsce i się dowiem czy to nie kolejny przekręt.
Pontonetti 2015-03-06 07:34:15
Łukasz.. Ja też dostałem z Axella taką samą ofertę i również mi to śmierdzi tak jak ta ...
ewa 2015-03-06 08:59:22
Też wczoraj dostałam meila z odpowiedzią o pracę a Amsterdamie na pakowanie wyrobów solnych i pisze że trzeba wpłacic za mieszkanie 70euro,myslałam że wkońcu trafiła mi sie praca ale jednak jak czytam to ten cały Jabłoński to zwyczajny oszust barzo prosze o podanie numeru tel do firmy pod którą sie podszywa chce przezwonić.
1
ewa 2015-03-06 09:19:10
A może ma ktoś namiary na jakaś pracę bo ci co sie ogłaszaja to jedna wielka sciema,albo przekret tak jak zrobił to z nami pan Jabłoński.
ewa 2015-03-06 12:08:25
No to z tego wynika że uczciwej pracy to my nie znajdziemy,przynajmniej w ogłoszeniach w internecie.
Piotrek 2015-03-11 09:58:51
za póżno przeczytałem opinie. Teraz się pukam w ten pusty łeb bo zapłaciłem i teraz pan wyjebany tomasz ma wyłączony tel. a miałem jutro startować. Skurwysyństwo nie ma granic,a skoro firma experis wie że to przekręt to czemy oferty nie zablokuje bo zauwarzyłem że są kolejne terminy wyjazdu i znowu kogo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w kosmos
ewa 2015-03-11 18:56:41
dopisuje sie do Pana mielismy w dwojke jechac -wylaczyl telefon caly tomasz jablonski-nabija w butelke ludzi,i nici z jutrzejszego wyjazdu
gabriel 2015-03-11 19:23:34
ludzie ,moge na was liczyc :) moze ktos ma jakies namiary na prace-w miare uczciwa- jestem w totalnym dole ,a zadnej pracy sie nie boje
aleksa 2015-03-11 19:30:17
tez nabil nas w butelke ,brak mi w tej chwili slow,wylaczyl telefon mimo ze wczesniej rozmawial chetnie udzielajac informacji=mozna odpowiednim organom to zglosic tylko trzeba kilka osob bedziemy bardziej wiarygodni
Andzeloo 2015-03-11 19:30:21
Witam Serdecznie Wszystkich Tez Miałem jechac ale wyszło jak wyszło sami oszusci
jak by ktos miał namiarki na pracew bede bardzo wdzieczny
jestem pod scianą
Pozdrawiam
kst 2015-03-11 20:16:52
OSZUŚCI! wpłaciłam 140 euro i wszystko przepadło!
ewa 2015-03-11 22:35:33
Nie ma słów na tych oszustów dobrze że nie wpłaciłam dziadowi 70 euro,też szukam pracy jest ciężko bo czychają oszusci ale koleżanka dała mi namiary na 2 oferty pracy chętnie przekaże proszę wpisać w goglee-Bez znajomości języka Niemcy praca przy zbiorach warzyw Frankfurt nad Odrą-pokażą się strony i tam trzeba znalesc praca nawet do pażdziernika od kwietnia(jest przy ogłoszeniu zdjęcie z pomidorami) oraz -oferta pracy sezonowej w Niemczech przy zbiorach ogórków w szklarni 2015-tutaj wymagane jest przesłanie cv w jęz,niemieckim (na zdjęciu jest pan co zrywa ogórki w czerwonej koszulce)-ja wysłałam już cv na te oferty a czy ktoś się odezwie zobaczymy,proszę dać znać jak ktoś się zdecyduje i wysle cv lepiej być w kontakcie,bo też niewiadomo czy te oferty są pewne.
Anonim 2015-03-12 19:50:20
też dostałem pozytywną odpowiedź na maila że wyjazd jest 19.03 tylko ta opłata mi się nie spodobała bo dużo przeglądam ofert i wiem że żadne pośrednictwa nie biorą pieniędzy naprzód tylko odciągają z pierwszej wypłaty a zresztą to już nie pierwszy naciągacz który próbował mnie wyrolować ale jakoś żadnemu do tej pory się to nie udało :) choć dobrze że są na tym świecie jeszcze uczciwi ludzie którzy choć zostali oszukani jak tu przeczytałem potrafią uchronić przed oszustami którzy w dalszym ciągu w naszym kraju są bezkarni. Zadzwoniłem na podany numer pod pretekstem dopytania szczegółów co do wyjazdu, a gdy już nie mogłem słuchać tej ściemy którą mi wciskał nie jaki Tomasz powiedziałem mu co o tym sądzę wszystkim a reakcja chyba nikogo nie powinna zaskoczyć bo się poprostu rozłączył... TAK WIĘC JAK NIE JESTEŚCIE PEWNI JAKIEŚ OFERTY DZWOŃCIE I SIĘ UPEWNIAJCIE CZY OWA ISTNIEJE LUB SPRAWDZAJCIE FIRMĘ W REJESTRZE CZY WOGÓLE PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ, WIEM JAKIE MAMY CZASY I KAŻDY BY CHCIAŁ ZAROBIĆ I GODNIE ŻYĆ ALE NIESTETY TAKIE K... NA NAS ŻERUJĄ BO WIEDZĄ, ŻE SĄ LUDZIE W POTRZEBIE, A SZANOWNEMU PANU TOMASZOWI JAK TO CZYTA CHCIAŁBYM ŻYCZYĆ POWINIĘCIA NOGI I BYŚ TRAFIŁ TAM GDZIE TAKIE ŚCIERWA POWINNY BYĆ. TYLE W TEMACIE
kris 2015-03-13 17:43:29
Czesc, Ja dostalem propozycje pracy od Tomasza jablonskiego. Oferuje prace przy pakowaniu chipsow w Amsterdamie. Chce bym przelal na jego konto 70 euro. Czy to jest napewno oszost. Bo zglosilbym to na policji. Prosze o odpowiedz.
ewa 2015-03-14 07:48:34
podaje meila do firmy pod którą podszywa się ten Jabłoński gdansk.it@pl.experis.com nie pamiętam czy gdansk ma być normalnie z kropką nad ń prosze pisać odpisują.
Oferty Pracy
2015-03-12
Żródło: Gowork.pl
Zduńska Wola
(łódzkie)
Zatrudnimy psychologa oraz terapeute ze Zduńskiej Woli, Sieradza, Łasku oraz okolic. CV prosimy przesyłać mailowo lub osobiście na adres Zduńska Wola, ul. Łaska 56
uwaga 2015-03-14 10:43:29
psycholog oraz terapeuta Experience Team 2015-03-12 Żródło: Gowork.pl Zduńska Wola (łódzkie) Zatrudnimy psychologa oraz terapeute ze Zduńskiej Woli, Sieradza, Łasku oraz okolic. CV prosimy przesyłać mailowo lub osobiście na adres Zduńska Wola, ul. [...]">@Oferty Pracy - 2015-03-14 10:43:29
myślę że to na pewno oszust biura pośrednictwa nie pobierają opłat nawet niektóre mają takową informację na swoich stronach że pobieranie opłat wstępnych jest nie zgodne z prawem. Też wczoraj dostałam propozycję od niejakiego pana Tomasza na wyjazd do Amsterdamu tylko muszę zapłacić mu 70 euro gdybym miała wolne 70 euro to bym pracy nie szukała więc niech się pan Tomasz wypcha swoją ofertą, szkoda mi tylko tych co dali się naciągnąć bo gnojek żeruje na nieszczęściu innych ludzi czasami naprawdę biednych i zdesperowanych. To powinno być za każdym razem zgłaszane na policji jako wyłudzenie może by go w końcu dorwali i już by nikogo nie naciągnął.
Pozdrawiam wszystkich bądźcie czujni na takich jak Tomaszek.
sxs 2015-03-14 11:23:33
Myślę że powinno się to zgłosić na policję! To akurat nic nie kosztuje, a schamionego oszusta należy usadzić! Choćby nawet dla przykładu. Pozdrowionka
1
Ja 2015-03-15 01:05:02
Napisal do mnie mejla, ze wyjazd zostal przelozony na 19... bo na 12 nie bylo juz miejsc... xD Jesli ktos zostal oszukany, to moze niech probuje skontakowac sie na ten numer: 0031645984310 (podal mi go w mejlu, w razie jakbym miala jakies pytania).
1
jola 2015-03-17 19:17:21
tak podaje numer tel i będzie odbierał i odpowiedał na pytania do momentu wpłaty 70euro potem jak dostanie przelew to już od tej osoby nie oddbierze tel,dajcie sobie luzie spokój z tym Jabłońskim przecież firma potwierdziła że to oszustwo i on się poszywa pod firmę.
pan kulfon 2015-03-22 15:50:17
U mnie w wiosce zebralo sie 45 osob by wyjechac wyslalismy kase i czekamy na wyjazn.Wszyscy lubimy czipsy
anonymous 2015-11-18 14:26:32
Pracowalem dla znanej korporacji IT w Gdansku poprzez Experis IT i z cala pewnością moge polecic prace u nich. Godne zarobki, dobrze dobrany zespół i ciekawy projekt. Napewno do nich wroce.
Oj 2016-05-05 23:04:54
Jak się znam, a trochę się znam, to muszę Wam powiedzieć, że sporo ofert tutaj się pojawiło w ostatnich dniach przed majówką, warto ich próbować teraz
Zostaw swoją opinię o Experis - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Experis