brak logo

WALA sp z o.o

Wilkowice

Opinie o WALA sp z o.o

zainteresowany 2016-06-10 21:59
A na jakie stanowisko aplikujesz kolego na operatora?
venividivici 2016-09-28 10:26
Dla mnie ta firma to tragedia. Szczerze nie polecam. Pracownicy są poniżani i zastraszeni tak, że boją się cześć powiedzieć. Zero atmosfery i tylko podnoszenie norm bo zawsze mało. A to wszystko przez kierownika rolnika i jego brata dyrektora którym się wydaje że pozjadali wszystkie rozumy i czują się bezkarni w poniżaniu ludzi. To nieraz podchodzi pod mobing za co jest paragraf. Ale kiedyś noga się podwinie i odpłacone zostanie podwójnie.
"Chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy"
14
polebawelny 2016-10-03 16:35
dawno temu w ameryce też dostawali terminowa wypłate - miska z jedzeniem i coś do picia i zrezygnowali. ciekawe czemu
6
erer 2016-10-03 16:35
@xxx masz racje ja akurat tez uważam ze to ważne jest
2
@#@ 2016-12-10 21:03
Witam serdecznie choć juz dawno nikt tu nie zaglądał to jednak po grudniowej "świątecznej" wypłacie każdy powinien sie wypowiedzieć. Jestem długoletnim pracownikiem i pierwszy raz pisze tu opinie bo już chyba nikt tego nie wytrzymuje.
Pomijajac bezsensowne i bezpodstawne zwolnienia kilku ludzi najzabawniejsze jest to że po całym sezonie orki nadgodzin itd gdzie kazdy szanujacy sie pracodawca powinien docenić pracownika nie dostaliśmy ani grosza na święta, malo tego co po niektórym została ucieta premia.
Ot taki świąteczny suprais!
Wesołych Świąt koledzy i kolezanki!
23
kloc 2017-01-13 19:34
kreci bo mu wolno
9
GoHome 2017-01-13 20:16
Znam osobiście tych Waszych "braci koala" i coś mi się wierzyć nie chce w to co tu piszecie.... Coś mi tu wygląda na zazdrość ... ale mogę się mylić.
4
kloc 2017-01-14 15:15
a co tu zazdrościć słomy w butach i nie tylko?
9
pati 2017-01-14 16:23
kloc 2017-01-14 15:15:49
Dobrze istnieją takie fora na których tak inteligentne osoby jak Kloc, mogą odreagować swoją nieporadność życiową bluzgając po ludziach.
8
wujek dobra rada 2017-01-14 22:45
Może zabierzcie tych waszych braci koala na jedną z waszych pijackich schadzek???
skoro chodzicie z całym kierownictwem to dlaczego bez nich? może to poprawi wasze relacje? może dlatego tacy są?
dobrze wiecie że po takich spotkaniach relacje na hali radykalnie się zmieniają......
Ps. to może uzdrowić waszą firmę!!!
4
Pakowalnia 2017-01-15 16:44
@#@ 2016-12-10 21:03:12
Zbyszek nie marudz, weź się do roboty!!!
10
zwolniony 2017-01-17 16:54
Mamy kolejne ofiary, zwolnionego Kordę i Kubańdę na wypowiedzeniu a ty Zbyszek teraz to chyba już musisz tą firmę z uchwytami założyć....
4
Tuptuś 2017-01-17 19:20
Może byście nie pisali nazwisk. To raczej nie w porządku w stosunku do Waszych - moich kolegów.
2
Tuptuś 2017-01-17 19:21
Może byście nie pisali nazwisk. To raczej nie w porządku w stosunku do Waszych - moich kolegów.
2
Pracuś 2017-01-19 10:09
Zwalniają dobrych pracowników,ze ślusarni,z maszyn,pozwolili odejść 2 lakiernikom,zwalniają z produkcji dobrych ludzi ,magazynierzy się zwalniają a Zbyszek to wiadomo -Zbyszek;-)
4
Tuptuś 2017-01-19 15:30
Może bez nazwisk!!! Koledzy
4
Pomoc 2017-01-29 08:32
Witam. Czy są u Was jakieś rotacje pracowników??? Zamykają nam firme w rybarzowicach i wiele ludzi pozostaje bez pracy!!!
2
Michał P 2017-01-29 13:15
Tak jest rotacja kolego a poza tym my nie chcemy mieć kolegów z Rybarzowic.
10
Kalna 2017-02-01 16:02
Nie tylko nie Rybarzowianie oni są z Szympansowa
2
koledzy 2017-02-01 23:43
Zbyszku dziękujemy za pod meldowanie nas do kierownictwa
3
arek 2017-03-14 12:56
witam, po opisie widać że ta firma predzej czy później upadnie ze wzgledu na niezadowolenie pracujących ludzi no ale panowie szefowie w firmie ma być jak w domu a nie jakieś mobingi itd. chciałem wysłać CV ale widzę że nie warto
12
prac. 2017-04-10 12:51
Nieupadnie spokojnie,a ludzie zawsze i wszedzie sa niezadowoleni taka mentalnosc polakow,skladaj cv tylko niewiem czy sa przyjecia
9
Listopad 2017-06-02 19:41
Tu listopad wtajemniczeni wiedza .
Jak nie kumasz kto to albo jestes nowy albo ludzie maja cie za frajera na uslugach tych dwoch baranow. Jezeli wasi rodzice wychowali was w nienawisci do polski i polakow, macie gdzies jakiekolwiek wartosci bog wam zeslal ten zaklad by gnojowica nie rozlewała sie na inne firmy.
Ps. wala to etap w ktorym mozna zaobserwowac najgorszy sort polakow, wiec polecam kazdemu.
10
Październik 2017-06-04 21:28
Skoro jest Ci tak źle to chyba wiesz gdzie są drzwi.
1
Patryk Pegza 2017-07-06 11:49
Witam tu gwiazda disco polo zespołu After party.
Może zanucę refren mojej piosenki
,,Ona Lubi Pomarańcze
LUBI KIEDY NAGO TAŃCZĘ
Jak POLEJE JEJ SZAMPANA
TAŃCZY DO BIAŁEGO RANA "
Dziękuje dobranoc.
4
1234 2017-07-07 16:01
O co chodzi?
Anonim 2017-07-13 20:06
Jakieś konkretne opinie na temat działu CNC ?
społecznik 2017-07-14 23:03
Jeśli jest jeszcze jakaś osoba zainteresowana pracą w firmie WALA to szczerze odradzam. Pracodawca żeruje na nieświadomości osób (w szczególności na braku znajomości przepisów prawa pracy i bhp.) Niestety pracownicy znoszą takie warunki ze względu na swoją sytuację materialną. W tej firmie liczy się tylko norma, ilość wyrobionych sztuk, gdyż kierownik liczy zyski, zapominając, że jego zyskiem długookresowym są ludzie i ich potencjał, a nie suche normy z dnia na dzień podnoszone ku górze. W bielsku jest wiele innych firm, które mają swoje procedury, do których muszą się stosować. U WALI nie ma natomiast żadnych. Osoba w kadrach nie wie co to są kadry, brak znajomości jakichkolwiek przepisów prawa pracy. Pracuje tam, ale tak naprawdę nie zdaje sobie sprawy gdzie pracuje i jak ważne są przepisy bo tym biednym ludziom należą się prawa zagwarantowane w Kodeksie Pracy. Stawka zasadnicza Proszę Państwa najniższa krajowa i premia [uznaniowa], która nigdy nie jest pewna i jednakowa. Pan Duraj, szkolony w [...] nie wie co to zarządzanie ludźmi, dla niego to trybiki które mają dawać zysk. Tak to już wygląda niestety w małych prywatnych firmach. Ciężko o rzetelnych ludzi, którzy szanują człowieka, robiąc biznes. Apeluje o wystrzeganie się tej firmy, cieszę się ze są takie portale, gdzie można wygłosić opinie i przestrzec ludzi. Kierownictwu radzę docenić pracowników, wprowadzić przepisy na wszystkich działach firmy, które uporządkują ten bezprawny zakład. Bez ludzi Pan nie stworzy biznesu chyba ze sam Pan obsłuży te wszystkie stanowiska i pokaże Pan jak się powinno się właściwie pracować na stanowisku.
12
Beduin 2017-07-16 23:26
Zuch
12
SenQu 2017-07-18 22:43
Wypadałoby również dodać do tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaki panuje w systemie rejestracji produkcji gdzie Szanowni panowie nie wiedzą nawet co maja na zakładzie wykonane nie wspominając już o wysyłkach, gdzie nagle okazuje się że połowa rzeczy jest pilna.Dodajmy do tego te cudowne spacery po hali w poszukiwaniu że tak to nazwę "do czego by tu si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; nie wspominając o ambitnych zebraniach w akwarium kierownika gdzie zobaczymy same uśmiechnięte twarze gdzie zamiast pracować mówi się ploteczki.
15
doradca SenQu 2017-07-19 00:34
Niestety [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przy rejestracji kolego to nie wina kierownika, powstaje on z powodu twojego niskiego ilorazu inteligencji. Pracuj pokornie a po pięciu latach będziesz wykwalifikowanym operatorem wiertarki stołowej, a wtedy świat będzie należał do ciebie
7
Inrzynięr 2017-07-26 23:48
W "akwarium" spotyka się grupa przysłowiowych paździeży amatorszczyzna
10
Edyta 2017-07-27 15:09
@SenQu a premie dostajecie? Jakieś możliwości awansu są?Wypowiadajcie się na temat pracodawcy, liczą się te opinie pozytywne jak i negatywne.
RK 2017-07-27 19:18
Pełen pakiet
7
Piotrek z młyna 2017-07-28 00:14
Wynagrodzenia są ok na awans trudno liczyć na produkcji, robiąc swoje masz święty spokój ogólnie ok.Rotacja dotyczy tylko pracowników gorszego sortu pracuje 8 lat nigdy dotąd nie przychodziły takie tumany jak teraz
3
Piotrek z młyna 2017-07-28 00:24
Brawo za odwagę Piotrek. Tyś to jest gość
8
Piotrek z młyna 2017-07-31 00:45
Proszę o podniesienie łapki w górę jak spodobał się mój wpis
2
robot 2017-08-01 11:03
Fajna firma chorować można miesiącami;-)
5
R.I.P. 2017-08-07 00:19
Odeszła legenda dziękujemy Ci Zbuchu powodzenia koleżanki i koledzy
8
Ilona 2017-08-08 22:51
Wielka szkoda koledzy i koleżanki pakowanie już nigdy nie pójdzie tak sprawnie...Teraz będzie trzy razy szybciej
2
Kolega 2017-08-09 09:57
Ktokolwiek to napisał jest sflustrowanym debilem.
Dzięki Zbychu byłeś spoko gość
9
Magazynier 2017-08-09 20:47
Kto wypisuje po nocach ? Nieudaczniki , krety którzy składają po nocach w piwnicach co im każą te dwa j.......py buuhhaa
2
Chętny 2017-08-10 11:12
Są jakieś przyjęcia do firmy
Gracjana 2017-08-10 12:31
Tak jest wakat po Zbyszku
2
doradca SenQu 2017-08-10 17:30
Kierownictwo na działach w tej firmie to marionetki bez własnego zdania i poczucia wartości osoby ciagnięte za sznurki przez tych dwóch . ....
6
doradca SenQu 2017-08-10 17:30
Kierownictwo na działach w tej firmie to marionetki bez własnego zdania i poczucia wartości osoby ciagnięte za sznurki przez tych dwóch . ....
7
Koledzy 2017-08-10 18:45
Magazynier i doradca senQu to na pewno jedna i ta sama osoba,boli że nie masz fuchy trudno ma boleć ????
2
magazynier 2017-08-11 20:54
Zbyszek jak sam widzisz nie byłeś lubiany w tej firmie,Twoje ociężałe ruchy i IQ czajnika kuchennego powodowały zamęt,Teraz jest ok i wszyscy sa zadowoleni i atmosfera jest lepsza.
5
Ty 2017-08-13 08:55

Chyba Ty jesteś nie lubiany w tej firmie skoro anonimowo dowartościowujesz się wypisywaniem takich farmazonow.
14
gość 2017-08-17 22:46
mieszkam w pobliżu tej firmy i pragnę zwrócić uwagę na fakt że zakład znajduje się na rogu dwóch dróg z których korzystają mieszkańcy , bądż dojeżdżając od CPN-u badż od urzędu gminy , firma nie uwzględnia tego faktu w swoich działaniach , niejednokrotnie blokując przejazd samochodami dostawczymi z zaopatrzenia lub wykonuje sobie prace powiedzmy remontowe , gdzie wykonawcy nie oznakowują wykonywania swoich czynności czy to w sposób ,,objazd" czy czasowy ,,zakaz ruchu" .Uważam że właściciel na szczeblach swojej PRL-owskiej kariery zatracił poczucie poszanowania współżycia społecznego ,protegowany zapewne przez władze samorządowe jako ,,ten który daje pracę", nie wykonując odpowiednich zatok dla pojazdów zaopatrzeniowych,powinien mieć świadomość że okoliczni mieszkańcy byli tam przed nim , z ojca i dziada i należy się im szacunek przynajmniej w zakresie nie uciążliwości działania firmy .Mieszkańcy skierują pismo , bezpośrednio do firmy , z sugestią zaprzestania utrudniających komunikację działań.
5
Zostaw swoją opinię o WALA sp z o.o - Wilkowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WALA sp z o.o