brak logo

WALA sp z o.o

Wilkowice

Opinie o WALA sp z o.o

serb 2015-07-06 10:12:22
Firma nie stawia na pracowników,uważają że każdego można zastąpić wiec po co szkolić,najlepiej siadaj i rób,karierę można zrobić w tej firmie tylko na dwa sposoby tzn:tylko po rodzinie,lub opcja druga wazeliniarstwo i donoszenie.Właściciel firmy nie jest zły,tylko szkoda ze to nie on już rządzi firmą.
6
gość 2015-09-06 21:02:47
Przyjdź do Wala Sp. z o. o. a przekonasz się, iż Twoje teorie nt. personelu są nie z tej galaktyki. @serb mówi jak jest rzeczywiście. Masz klepać masówę, nie zadawać pytań i nie liczyć na profesjonalne przeszkolenie. Nie nauczysz się sam wszystkiego w ciągu tygodnia to wylecisz
2
MD,ŁD 2015-09-23 17:48:40
Nie zapominajmy, że to zakład dla głuchoniemych i ewentualna próba rozmowy z kolegą ze stanowiska obok zazwyczaj skutkuje represjami ze strony najwyższego kierownictwa
2
2+2=1 2015-12-03 20:58:44
Krótko:
- Brak socjalu
- Zarobki od 2000 do 2300(2500 to bzdura pisana przez kierownictwo), standard na każdej produkcji tego typu
- Normy z kosmosu
- Beznadziejna atmosfera pracy
- Upierdliwy szef
- Duża rotacja pracowników przez ostatni rok
- Brak organizacji

Praca dla ludzi o mocnych nerwach. Jakby zmienić atmosfere pracy to może byłaby to normalna praca. Jest wiele lepszych zakładów od tego.

Kogoś jeszcze oświecić? Zapraszam, popracujcie pare miechów to wyrobicie swoje zdanie.
8
robol z krwi i kości 2015-12-09 18:51:09
Witam, jeśli chodzi o pracę w firmie Duraj - Wala (trzeba nazywać rzeczy po imieniu) to mam kilka informacji, dla tych którzy chcieli by rozpocząć właśnie tutaj swoją karierę . Wynagrodzenie samo w sobie nie jest złe, śmieszy jedynie sposób rozdzielania tzw. premii uznaniowych, jednego miesiąca jest wszystko ładnie, innego bez powodu lub przez błahostkę na kwitku widnieje spory minus, jednakże pensja to najmniejszy problem tego zakłądu. Praca na produkcji nie należy do trudnej, obsługa suwmiarki chyba nikogo nie przerasta. W zależności od przydzielonego stanowiska normy stają się problemem, chore procesy rejestracji produkcji, norma goni a przy komputerze trzeba stać i rejestrować, zazwyczaj brakuje a to etykiety a to odpowiedniego przewodnika, dramat. Organizycyjnie dno i trzy metry mułu. W firmie od jakiegoś czasu szarogęsi się ojciec Dyrektor, pseudo fachowiec, bez praktyki, bez pojęcia, niestety stanowisko przemawia na jego korzyść, chcąc nie chcąć trzeba się słuchać i wykonywać niejednokrotnie bezsensowną pracę. Wiadomo można odpuszcać, puścić mimo ucha, ale ile można znosić upokorzenia i poniżania ? Niektóre zagrywki podchodzą pod te karalne. Jeśli trzeba coś załatwić od przełożonych każda najmniejsza prośba kończy się odmową, no chyba że jesteś wazeliną, przytakujesz albo sam Dyrekto sprowadził do firmy. Obecnie następuje wymiana kadry, pracownicy którzy mieli lub mają coś do powiedzenia, myślą chcą się rozwijać albo odchodzą albo są zwalniani z absurdalnych powodów, a na ich miejsce świerze mięsko prosto po szkole. Jeżeli chcesz się rozwijać, wypytujesz chcesz się czegoś nauczyć źle trafiłeś, choć wydawało by się że dobrze przeszkolony pracownik który chcę się rozwijać to zaleta, niestety nie tutaj. Podsumowując NIE POLECAM, nie za takie pieniążki.
6
2=2 2015-12-09 20:13:10
Witaj drogi robolu jestem również pracownikiem tej firmy zgadzam się z opinią o coraz większych wymaganiach co do jakości , norm i efektywności pracy niestety ten zamordyzm udzielił się również pseudo brygadzistom wybranym przez ojca dyrektora i wymienionej pani w biurze u Rysia, zastanawiam się tylko jak to jest że nowo przyjęte osoby są przyjęte na całkiem innych warunkach finansowych niż pracownicy z dużym stażem dlaczego prezesi tego nie widzą .Robotę rozdzielają teraz trzy osoby a chaos jeszcze większy niż był (michał na tokarkę).Kasa płynie potokiem a podwyżki nie było od 5 lat.
3
były pracownik 2015-12-10 03:36:47
Podwyżek nie będzie chodzby sprzedaż była tak duza ze nic by nie było na magazynie!!!! Problem lezy w tym ze przyjęli Ojca Dyrektora i gość nie rozumie ze ludzie pracują na jego wypłatę a on sam nic nie potrafi!!!! Zarządzanie nie jest jego mocna strona rozmowa z ludźmi tak samo!!! Byl wcześniejszy kierownik było podobnie ale był tylko kierownikiem panował 8 lat teraz zobaczymy ile ten będzie panował!!!! Myślę ze dla dobra ludzi powinien panować jak najkrócej!!!I zastanawia mnie ile ludzi jeszcze musi tu opinie wystawić żeby Pan Prezes przejrzał na oczy ile dobrych ludzi i fachowców traci i stracił.
5
Bielsko nie Zywiec 2015-12-10 22:36:59
Mam dziwne wrażenie że trzy ostatnie posty pisała ta sama osoba,interpunkcja,treść i forma prawie taka sama.Jeżeli chodzi o większe wymagania to chyba dobrze, bo to naturalne zjawisko w korporacjach o tym profilu,następna sprawa to dziwne że w firmie która zatrudnia ponad 100 osób mają tylko parę opinii negatywnych,no chyba że problemem jest tych paru pracowników.
4
beskid 2015-12-11 19:40:35
Ja tam nie pracowałem ale mam kilka opini z pierwszej ręki. ojciec dyrektor, zauważcie że dyrektor piszę z małej liery, bo miałem z gosciem wcześniej doczynienia, porazka! ale tak to jest jak się awansuje a traktora na dyrektora. Studia to nie wszystko! Nie ładnie pomiatać ludzmi, ale jest takie przysłowie:dajcie mi władzę a pokażę wam kim jestem! Szkoda mi Szybki znam gościa, jakim trzeba być facetem aby namówić szefa do tego aby zwolnić dobrego, uczciwego pracownika przed świętami, z tego co wiem to urodziło mu sie nie dawno dziecko.panie ojcze dyrektorze D to się kidyś panu wróci ' mam nadzieję że z nawiązką!!!!
8
Czesław Niemen 2015-12-13 08:07:30
A mnie najbardziej bawi to ze dyrek za działke pisze tu swoje wypocone pozytywy albo podważa negatywy próbując ratować reputację firmy. Prawda jest taka że reputacja firmy już od dość dawna nie istnieje ,a wręcz jest pośmiewiskiem i to w większości jego zasługa. Obecnie wala to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oferujące 2000PLN za katorżniczą oraz cofającą cię w rozwoju pracę, szkodliwe warunki pracy. Jednak to jest los przeznaczony dla ludzi którzy posiadają honor i godność jeżeli ich nie posiadasz czeka cie niesamowita kariera ponieważ w firmie nie ceni się umiejętności czy zapału do pracy. Tam cieni się donosicielstwo oraz lizusostwo
i to jest wyznacznik jakim jesteś pracownikiem i czy należy ci się np. większa premia. Tak wiec zapraszam do Firmy wala gdzie spełniają się marzenia.
11
miszczuniu2 2015-12-14 22:51:38
"Bielsko nie Żywiec" to pewnie sam ojciec dyrektor, ktory jak powszechnie wiadomo jest takim fachowcem od polskiego,ze sam prezes uczy go mowic. Tak, czy tak smieje sie z nas bo ma 9 na reke za granie dyrektora. Smieje sie z prezesa i robi z niego frajera, a my na ten cyrk musimy zarobic. To najlepszy przyklad, jak na niczym zarobic fortune. U wali pracuja chlopy bez jaj, ktorzy nie potrafia sie zjednoczyc, by przerwac ten zgubny proceder. Jakby wszyscy staneli murem, to zaden pseudo-dyrektor nie zwolnilby niewinnego pracownika.
Ludzie, gdzie wasza godnosc???
2
Awotrops 2015-12-30 16:15:28
Dziś z firmą Duraj-Wala pożegnał się kolejny dobry pracownik. Ten na szczęście miał odwagę powiedzieć "mam dosyć" i sam odszedł, nie czekając na zwolnienie. Jak wiadomo był niewygodny dla braci koala, bo miał swoje zdanie. Szkoda gościa, bo takich pracowników jak on, którzy pracują jeszcze w firmie można policzyć na palcach jednej ręki.
2
Awotrops 2016-01-04 16:11:26
@swojak, ależ Ty słodko pier...isz! Co jest w tej umowie takiego jasnego? No chyba tylko stawka godzinowa, która po przeliczeniu przez godziny w miesiącu daje około 1600zł netto. Oczywiście jest też zapis dot. premii uznaniowej, ale tego jakiej wysokości ona będzie już nie wiesz i tego za co jest odbierana (częściowo lub w całości) też nie wiesz. Nawet sami prezesi już chyba teraz nie wiedzą jakie ludzie mają premie i za co są notorycznie obniżane, bo to jednak farma braci koala, a nie firma produkcyjna, gdzie szanuje się pracownika.
1
sportowa 2016-01-04 21:54:31
Osoby pracujące w tej firmie za 1600 to na pewno fachowcy?Czy pozbawieni pewności w swoje umiejętności rozżaleni, z brakiem elementarnej odwagi, pseudo fachowcy których po krótkim instruktażu może zastąpić jednoręka niedowidząca małpa z zoo?.Dramat,jestem tokarzem od 20 lat nigdy nie miałem problemu z pracą, od 20 lat poniekąd ja dyktuje warunki umowy.Ludzie nie znacie reali w tym fachu ogłoszenia pracy są wszędzie (tokarz ,frezer,operator cnc,)stawki od 3000 netto.Zapraszam wszystkich chętnych (fachowców) do firmy AVIO Polska,ale fachowców!!!, pseudo fachowcom nadającym się do pchania karuzeli dziękujemy, nie mamy karuzeli.
Pracownik 2016-01-04 22:53:22
Wypłata w terminie lecz nie zawsze przesyłana na właściwy nr konta
szukający_pracy 2016-01-06 11:18:45
Awotrops dlaczego się nie zwolnisz? Jak piszesz że w tej firmie jest źle, to mam rozumieć że widziałeś lepsze oferty pracy? Jakie firmy wg. Ciebie oferują lepsze warunki pracy?
Awotrops 2016-01-08 00:55:39
A po co się mam zwalniać? Ktoś zusy płacić musi, jak to mówił klasyk. Po 8 godzinach w tej śmiesznej firmie każdy raczej ma siłę żeby sobie dorobić na jakąś umowę cywilno-prawną o ile ma trochę mózgu oczywiście. Pozdrawiam myślących...
gość 2016-01-08 01:05:09
ta firma chyba nie jest normalna skoro jedyny pozytywny argument (i tak przez część wyszydzany) to wypłata w terminie
1
Xxx lachon 2016-01-09 21:45:37
Duraj...kiedyś Twoje dzieci będą chodzić do szkoły i po co mają się wstydzić za ojca...:D
4
Awotrops 2016-01-09 23:01:44
Jego dzieci będą jeździć traktorem i odśnieżać wokół firmy przy ul. Parkowej w Wilkowicach, a nie chodzić do szkoły. Wezmą przykład z ojca i nie będą się uczyć tylko od razu będą awansować z traktora na dyrektora
1
zniewolony biały murzyn 2016-01-11 22:11:41
Nie bardzo rozumiem, próbujemy z kolegą dostać się do tej firmy do pracy od maja 2015, ale niestety bezskutecznie. Jestem pracownikiem firmy koreańskiej z Rybarzowic kilku moich kolegów pracuje w tej Firmie i bardzo sobie chwalą, "Niebo a Ziemia". Czy te wszystkie historię to prawda skoro nie mają problemu z pracownikami? A i na początek 2300 na ręke, to bardzo dużo w obecnych realiach.
ciekawy 2016-01-11 22:50:50
o Którego to Duraja chodzi bo ich tam jest podobno kilku i czy taka firma jak Wala naprawdę zatrudnia ludzi bez wykształcenia tylko jakim cudem?
chętny do pracy 2016-01-12 00:38:17
NAprawdę podziwiam tego o którym jest tu "najgłośniej", że jeszcze nie zareagował. Chyba jeden i ten sam pracownik, podaje się za różne osoby i jedzie równo po kierownictwie. Widocznie to jego pierwsza praca, u prywaciarza, bo nie zna realiów jakie są w innych firmach, no chyba, że problem jest tutaj natury osobistej, a na pewno już ten ktoś nie ma swoich dzieci, bo ten wątek o dzieciach dyrektora to podchodzi pod naruszenie dobra osobistego, przegięcie. W każdym bądź razie zastanawiałem się nad złożeniem papierów w tej firmie, bo paru gości sobie zachwalało. A tacy "odważni" wypowiadający się anonimowo są w każdej firmie.
niezjanom(y)/(a) 2016-01-12 11:40:32
Witam, myślę,że opinie które są wypisywane na wiadomo kogo mają dawać do myślenia Panu WALI w końcu to Jego firma a nie panów którzy są na wyższych stanowiskach.Karma zawsze wraca z podwojoną siłą. Jeśli nic nie dają zwolnienia pracowników , którzy pracowali przez dłuższy czas to ludzie myślą że to coś da. Owszem ruszanie dzieci nie jest fajne bo to nie one wybierają rodziców.... Ale jeśli ktoś jest taki dla innych to później może się to obrócić w jego stronę i nie będzie cierpieć ta dana osoba tylko też rodziny (np.choroby które nie są zależne od nas samych). Myślę,że po tylu wpisach to albo panowie Durajowe lub Pan Wala powinien wyciągnąć jakieś wnioski i zrobić zebranie z pracownikami albo jakąś ankietę na temat pracy w tej firmię oczywiście ANONIMOWĄ, albo zatrudnić kogoś kto będzię "przekaźnikiem" między pracownikami a SZEFOSTWEM i mowa tu o WŁAŚCICIELACH firmy nie ich pracownikach bo zaznaczam ,że ludzie którzy pracują w firmię dla kogoś nie ważne na jakim stanowisku to są PRACOWNICY myślę,że tutaj się chyba linia "obowiązków" zatarła i coś jest pomieszane. Mnie tylko zastanawia jaka jest karta przetargowa panów D. skoro tyle skarg a dalej tam pracują...Nie jestem pracownikiem tej firmy ale dużo też słyszałem i naprawdę dziwię się że dobra firma prosperująca ładnych parę lat zaczynjąca od warsztatu w domu przeradzająca się w dużą firmę ma taką opinię. A wymieniając nazwiska pracowników heh... no to każdy mógł napisać, nawet brat na brata ;) A co do dochodów w tej firmię okej wypłata na czas itp.ale czy też jest opłacany stres,mobing w tej wypłacie?? Owszem jak komuś się nie podoba może odejść(albo prędzej czy później zwolnienie bądź nie przedłużenie umowy), dobrze wiemy że w firmię duża przewaga pracowników jest z okolic Wilkowic.Można podziękować Panu Wali że zatrudnia ludzi z pobliskich miejscowości ale trzeba też zważyć na to że nie ilość tylko jakość jest ważna i , że zgrany zespół łącznie z panami brygadzistami,dyrektorami,zmianowymi itp.powinien się dogadywać.Nie ukrywajmy tego, że te osoby na najniższym szczeblu zarabiają i na siebie i na innych i na całą firmę łącznie z właściecielami.A przemiał i rotację w firmię w krótkim okresie chyba nie ukazuje firmę w dobrym świetle..Nie tylko dobra jakość wyprodukowanych rzeczy świadczy o dobrej firmię .:) Ze stałym personelem więcej można zdziałać niż z nowymi osobami ( co nie przeczę żeby były przyjęcia ale z GŁOWĄ). I ostatnie dziwię się Właścicielowi bo to Jego nazwisko widnieje na dokumentach, stronie, opiniach nic z tym nie zrobi..Bo to nie panowie jak to tutaj piszecie:D bracia koala nie ponoszą żadnych konsekwencji tego co się dzieję w tej firmię i to , że oni robią zamieszanie to tylko się odbija na wizerunku firmy NIE ich firmy. No chyba że coś już się zmieniło.;)Życzę Wam drodzy Pracownicy żeby się poprawiło :) I może wkońcu czas otworzyć oczy i zacząć działać żeby było lepiej ;) Pozdrawiam.
2
gość 2016-01-12 19:55:57
Hahah... Stara gwardia to taka co jest złożona z byłego pracownika, który raczej ma ciekawsze zajęcia niż przesiadywanie nad dennym wątkiem o firmie, z której odszedł, bo tak bardzo próbowano go tam zniszczyć i dwóch pracowników z bodajże dwu letnim stażem pracy, którzy akurat mają swoje powody żeby jakiś czas się jeszcze w firmie utrzymać? Jaka firma taka gwardia :D !!!!!
ricky martin 2016-01-12 22:00:48
Ludzie, ludziska kochane! zastanówcie się na tym hejciarstwem, które tutaj uprawiacie. Na umotywowany wniosek osoby obrażanej na tym forum, rozpocznie się prosta/standardowa procedura zdemaskowania hejterów po IP komputera z którego piszecie. Osoby naruszające dobre imię i cześć osób obrażanych zostaną ukarane publicznie i przykładnie, np. poprzez opłacenie kosztownych przeprosin w prasie lokalnej oraz wpłacenie kasy na caritas. Czy warto?? Jeśli kogoś coś boli zawsze pozostaje droga uczciwej bo jawnej konfrontacji. Internet nie jest ANONIMOWY!!!!
Znam dobrze właścicieli to porządni ludzie, nie tylko płacą na czas. Obchodzi ich również los wielu ludzi z okolicy. Z pewnością nie dopuściliby do wyrządzenia komukolwiek nieuzasadnionej krzywdy.
Równocześnie jeśli zakład znacznie się rozbudowuje to nie dziwota że i dyrektor się pojawi. Stanowisko dyrektorskie nie jest ciepłą/cichą posadką. Właściciele mają mieć spokój, problemy rozwiązuje (również podkręca wydajność) dyrektor - za to mu płacą. Bez obaw również jest człowiekiem i doskonale zna życie. Na Wasze szczęście jest również z Waszego środowiska, choć ciekaw jestem co by było gdyby na skutek tego szczucia pojawił się ktoś obcy ze śląska - bez hamulców. Wylibyście do księżyca!!!!
Załogo nie marudźcie, każdy ma swój krzyż. Powodzenia!!!!
gość 2016-01-13 10:01:02
Ricky Martin, kilka uwag do Twoich wypocin:

- nie hejciarstwem tylko hejterstwem ;)
- kto jest osobą obrażaną JEDNOZNACZNIE na tym forum? Franio i Benio,czyli bracia koala,np? :D Nazwisko Duraj może się odnosić do kilku osób w firmie. Określenie dyrektor, dyro i inne tego typu zwroty też nie odnoszą się do jednej osoby. O Panu Wali nie było nic złego pisanego poza tym, że ma klapki na oczach, a to raczej nie jest karalne. Jeśli kogoś dotyka stwierdzenie "dyrektor za działkę" lub "awans z traktor na dyrektora" to ten ktoś sam sobie opinię wystawia
- zdemaskowanie hejterów wcale nie jest prostą procedurą biorąc pod uwagę jedynie ip, bo samo ip jest g*wno warte w dzisiejszych realiach, gdzie tak łatwo można się podszyć pod czyjeś ip,a dostawcy internetu niechętnie ujawniają dane osobowe klientów nawet na wniosek organów ścigania. Nie zapominajmy również przy okazji o sieciach TOR ;)
- osoby zostaną ukarane publicznie? Może jakaś małą chłosta pod "Rogaczem"?
- już była osoba w tej firmie o śląskich korzeniach, która nią zarządzała i teraz dopiero widać, że rudy był o wiele bardziej pro-ludzki niż obecne władze
- wycie do księżyca jest rzeczą normalną w Wilkowicach (joke)

Pozdrawiam
kolega Ricky Martina 2016-01-13 22:06:50
Ostatnia opinia demaskuje osobę desperata, która podszywając się pod rożne Nicky,uruchamia sztuczną dyskusję prawdopodobnie jednoosobową,bluzga w kierunku swojego konkurenta,wroga lub osoby która zajęła jej miejsce w strukturze firmy.
Państwo,drodzy pracownicy, bracia koala nie pracują od grudnia 2015,do tej pory niema na forum ani jednego marnego wpisu w ich kierunku.
Pytania nasuwają się same:
1.Starcie z jakimś pracownikiem?
2.Walka o stołki?
3.Poczucie niedowartościowania kluczowych pracowników ?
4.Obawa o utratę pracy?
Pracuje w tej firmie dłuuuuuuuuuugo.i wiem jedno,Spółka kieruje dwóch Prezesów,obaj budowali to imperium od początku w oparciu o dobrych ludzi, jeden i drugi ma bezpośredni kontakt z pracownikami mniejszy lub większy,oni wiedzą co robią i wiedzą jak traktuję się ludzi pracujących w ich firmie.Pragnę również dodać iż obaj są ponad przeciętnie dobrymi katolikami i ludźmi w pewnym monecie bardzo mi pomogli i to za czasów red bula .Nie wierze by przeszli obojętnie obok krzywdy ludzkiej,którą tak manifestujesz jednoosobowo,wirtualny tchórzu.Koala mają swoje muchy w nosie , ale i z jednym i drugim można się dogadać.Nadają do szefostwa równo(wszystko i o wszystkim ) może się to wydawać
nie do końca sprawiedliwe ale niestety tylko z punktu widzenia nas pracowników.
Nie mam zamiaru wystawiać im laurek!po prostu bądź sprawiedliwy pracujemy w jednej firmie i to ty wystawiasz Firmie te laurki.
Jeżeli możesz to załóż związki zawodowe idź wymień wszystkie karygodne błędy popełnione w ich zarządzaniu, zaproponuj swoją kandytature na te posady i pokaż co potrafisz.
Czemu nie idziesz do prezesów z problemem,oni lubią słuchać?
Łatwo poruszać się hasłami bez pokrycia w sieci, co?


Drodzy forumowicze Praca w tej firmie nie należy do łatwej,ale dostać się do tego zakładu nie jest łatwo.
Dlaczego? przecież rynek pracy na tą chwilę należy do pracownika.

pozdrawiam

w szczególności wirtualnego tchórza który w Ścieszce życia nie dotarł jeszcze do 8 przykazania
Skalpel 2016-01-14 01:51:53
W Firmie pracuje ponad sto osób. Swoje żale wylewa tutaj zaledwie kilku pracowników (byłych i obecnych), którzy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byli i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widzieli a wielce się mądrzą na temat wyborów kadrowych pana Wali, człowieka który zaczynał od działalności w "szopie" i zbudował potężne przedsiębiorstwo.
Prawda jest taka, że Ci, którym praca odpowiada nie udzielają się na forach. Niestety (dla Firmy).

Odnosząc się do powyższych rzygów...
Pracownik ma wykonywać powierzone mu obowiązki a nie dyskutować na forum czy przełożony mu odpowiada i czego życzy jego dzieciom.
W prywatnej firmie nie istnieje demokracja. Właściciel jest faraonem. Jeśli chce, może zatrudnić całą swoją rodzinę. Albo awansować "traktorzystę" na dyrektora. Jego biznes. Jego ryzyko. A jeśli mam uwagi do personaliów to zawsze mogę położyć wypowiedzenie... "Dostosuj się albo zgiń".

Owszem, istnieje rotacja pracowników, ale dotyczy głównie cwaniaków, którzy nie znają słowa "dyscyplina" i zamiast skupić się na robocie, krążą, mielą ozorem, podważają polecenia przełożonych i sieją intrygi. Byle się prześlizgnąć te 8 godzin. A mówienie o bezsensowych zadaniach do wykonania... Nie do pracownika należy ocena co jest sensownym poleceniem a co nie! Ma wykonać i tyle!

Moim zdaniem, tym którzy po prostu chcą pracować, Firma jest w stanie zapewnić stabilizację na długie lata. Wypłata zawsze w terminie, umowa o pracę, wszystko na kwitku (żadnych kopert pod stołem). Atmosfera bywa napięta ale ogólnie jest poprawna.
Pracowity 2016-01-16 17:35:24
Powiem tak,może na forum pisze garstka osób ale w rzeczywistości jest ich dużo więcej.Ludzie narzekają na to że im się normy podnosi a kasa jest ta sama a nawet niższa.I wiem że z tego powodu kilka osób opuściło tą firmę i chce opuścić.Tak samo jest z premiami niewiadome jest za co tak naprawdę jest obniżana skoro pracownik wykonuje swoje obowiązki.Wiem to bo słyszałem od ludzi jakie jest ich zdanie.Sami widzicie ludzie jak jest źle w tej firmie.
5
Awotrops 2016-01-19 23:26:28
Pracowity ma racje... Normy rosną w zawrotnym tempie. Czasem mam wrażenie, że któryś mądrala budzi się rano i już wie, że od dziś norma musi iść w górę nie patrząc na to jak już są wykręcone. A co do premii to można by o niej rozprawki pisać, bo to temat rzeka. Prawda jest taka, że nigdy nikt nie wie jak jego premia będzie wyglądać mimo, że kilka miesięcy z rzędu pracuje tak samo wydajnie. Pozdrawiam
3
Pracowity 2016-01-23 19:17:32
Premia uznaniowa to była kiedyś.Teraz to premia ktora zależy głównie od tego czy cie dyrektor lubi albo od humoru dyrektora. No bo jak zauważyłem to pan dyrektor wybiera sobie ludzi ktorych lubi (pamietajcie lubienie kogoś nie oznacza że szanuje) a niestety nie wybiera tych którzy pracują uczciwie.
1
Nowy 2016-02-08 22:38:38
Mam zamiar złożyć Cv do tej firmy i mam pytanie czy coś się zmieniło w tej firmie chodzi mi o wcześniejsze opinie.
Z góry dziękuję za odpowiedź i wyjaśnienie.
Awotrops 2016-02-09 00:16:24
Zmieniło się ;) Jest jeszcze gorzej, ale nie ma sensu o tym pisać. Do ciągle pogarszającej się atmosfery można dołożyć jeszcze wyjątkowo niską sprzedaż. Tak niskiej od lat nie było, więc dobrze się zastanów czy warto się wiązać z tak zdołowaną firmą. W BB na pewno znajdziesz coś lepszego niż praca w Auschwitz-Wilkowice ;)
1
Awotrops 2016-02-19 20:13:06
W tej branży? Tzn w jakiej konkretnie? :D
2
Xxx 2016-03-11 20:20:24
Jak chcesz w tej formie pracować to odradzam
2
Kot Dżinx 2016-03-14 18:12:24
Jedno słowo, które mi się na myśl nasuwa kojarzone z tą firmą to ŻENUA
2
Wyjadacz 2016-03-14 19:48:43
Szczerze odradzam próbę wejścia we współpracę z tą firmą. Niejednemu obecnemu i bardzo wielu byłym pracownikom sporo krwi napsuła. Kolejne osoby rozważają odejście z firmy i wątpię żeby ktoś był w stanie je zatrzymać, bo pieniędzy się tutaj wielkich nie zarobi, a atmosfera katastrofalna
1
Wicki 2016-04-09 15:15:58
ODRADZAM!!!!
Przedszkole połączone z obozem pracy.
Atmosfera żenujaca i jest coraz gorzej.
1
Atrakcyjny Kazimierz 2016-04-13 23:49:32
Jedyne z czego ta firma może się szczycić to profesjonalne pranie mózgu. Przykład? Pewna blondyna strasznie narzekająca na firmę i znana ludziom z produkcji była czołowym hejterem w firmie i na okrągło na wszystko narzekała i mówiła żeby ludzie się zwalniali, bo tutaj nie ma przyszłości. Po błyskawicznym awansie "na górę" już nie narzeka i na dodatek chwali sobie tę firmę jakby większe szczęście nie mogło jej spotkać.
2
Atrakcyjny Kazimierz 2016-05-13 23:43:54
Awansować? No chyba na starszego podpierd...lacza :D Już jakiś czas temu Szefo mówił podczas przyjęcia do pracy, ze w tej firmie nie ma możliwości awansowania, więc jednak jego wersji bym się trzymał ;)
Cavon 2016-05-16 10:38:25
Skoro Szef już na rozmowie zakomunikował ci że nie ma możliwości awansu, może to świadczyć o tym, że albo twoja osobowość zrobiła na nim piorunujące wrażenie, albo twój pysk. Albo jedno i drugie.
1
gość 2016-05-17 20:08:37
Masz rację. Nie każdy przychodzi z ryjem traktorzysty-furmana, człowieka od zadań specjalnych i nie każdy przez to powali szefa na kolana 8-)
2
............. 2016-05-30 19:32:11
Te Kazimierz nie znasz tej blondynki nie znasz sytuacji a pierolisz
!!!!!!!!!!!!!!! awanse sa to prawda trzeba byc bystrym chlopakiem a jak jestes zlewaczem to sorry atmosfera sie zwalila po przysciu dyrektorzyny duzo ludzi potwierdzi tyle w temacie pozdro
1
Goro 2016-06-06 00:38:16
Tak to jest jak słoma z butów wystaje
3
gość 2016-06-10 21:30:07
Witam

Dostałem ofertę pracy od firmy Wala , powiem tak czytając opinie to sie zastanawiam czy nie wdepnę w większe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niż mam teraz,
Proszę poratujcie mnie ??
zainteresowany 2016-06-10 21:59:51
A na jakie stanowisko aplikujesz kolego na operatora?
venividivici 2016-09-28 10:26:38
Dla mnie ta firma to tragedia. Szczerze nie polecam. Pracownicy są poniżani i zastraszeni tak, że boją się cześć powiedzieć. Zero atmosfery i tylko podnoszenie norm bo zawsze mało. A to wszystko przez kierownika rolnika i jego brata dyrektora którym się wydaje że pozjadali wszystkie rozumy i czują się bezkarni w poniżaniu ludzi. To nieraz podchodzi pod mobing za co jest paragraf. Ale kiedyś noga się podwinie i odpłacone zostanie podwójnie.
"Chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy"
5
polebawelny 2016-10-03 16:35:15
dawno temu w ameryce też dostawali terminowa wypłate - miska z jedzeniem i coś do picia i zrezygnowali. ciekawe czemu
erer 2016-10-03 16:35:53
@xxx masz racje ja akurat tez uważam ze to ważne jest
Zostaw swoją opinię o WALA sp z o.o - Wilkowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WALA sp z o.o