brak logo

WALA sp z o.o

Wilkowice

Opinie o WALA sp z o.o

zniewolony biały murzyn 2016-01-11 22:11
Nie bardzo rozumiem, próbujemy z kolegą dostać się do tej firmy do pracy od maja 2015, ale niestety bezskutecznie. Jestem pracownikiem firmy koreańskiej z Rybarzowic kilku moich kolegów pracuje w tej Firmie i bardzo sobie chwalą, "Niebo a Ziemia". Czy te wszystkie historię to prawda skoro nie mają problemu z pracownikami? A i na początek 2300 na ręke, to bardzo dużo w obecnych realiach.
ciekawy 2016-01-11 22:50
o Którego to Duraja chodzi bo ich tam jest podobno kilku i czy taka firma jak Wala naprawdę zatrudnia ludzi bez wykształcenia tylko jakim cudem?
chętny do pracy 2016-01-12 00:38
NAprawdę podziwiam tego o którym jest tu "najgłośniej", że jeszcze nie zareagował. Chyba jeden i ten sam pracownik, podaje się za różne osoby i jedzie równo po kierownictwie. Widocznie to jego pierwsza praca, u prywaciarza, bo nie zna realiów jakie są w innych firmach, no chyba, że problem jest tutaj natury osobistej, a na pewno już ten ktoś nie ma swoich dzieci, bo ten wątek o dzieciach dyrektora to podchodzi pod naruszenie dobra osobistego, przegięcie. W każdym bądź razie zastanawiałem się nad złożeniem papierów w tej firmie, bo paru gości sobie zachwalało. A tacy "odważni" wypowiadający się anonimowo są w każdej firmie.
niezjanom(y)/(a) 2016-01-12 11:40
Witam, myślę,że opinie które są wypisywane na wiadomo kogo mają dawać do myślenia Panu WALI w końcu to Jego firma a nie panów którzy są na wyższych stanowiskach.Karma zawsze wraca z podwojoną siłą. Jeśli nic nie dają zwolnienia pracowników , którzy pracowali przez dłuższy czas to ludzie myślą że to coś da. Owszem ruszanie dzieci nie jest fajne bo to nie one wybierają rodziców.... Ale jeśli ktoś jest taki dla innych to później może się to obrócić w jego stronę i nie będzie cierpieć ta dana osoba tylko też rodziny (np.choroby które nie są zależne od nas samych). Myślę,że po tylu wpisach to albo panowie Durajowe lub Pan Wala powinien wyciągnąć jakieś wnioski i zrobić zebranie z pracownikami albo jakąś ankietę na temat pracy w tej firmię oczywiście ANONIMOWĄ, albo zatrudnić kogoś kto będzię "przekaźnikiem" między pracownikami a SZEFOSTWEM i mowa tu o WŁAŚCICIELACH firmy nie ich pracownikach bo zaznaczam ,że ludzie którzy pracują w firmię dla kogoś nie ważne na jakim stanowisku to są PRACOWNICY myślę,że tutaj się chyba linia "obowiązków" zatarła i coś jest pomieszane. Mnie tylko zastanawia jaka jest karta przetargowa panów D. skoro tyle skarg a dalej tam pracują...Nie jestem pracownikiem tej firmy ale dużo też słyszałem i naprawdę dziwię się że dobra firma prosperująca ładnych parę lat zaczynjąca od warsztatu w domu przeradzająca się w dużą firmę ma taką opinię. A wymieniając nazwiska pracowników heh... no to każdy mógł napisać, nawet brat na brata ;) A co do dochodów w tej firmię okej wypłata na czas itp.ale czy też jest opłacany stres,mobing w tej wypłacie?? Owszem jak komuś się nie podoba może odejść(albo prędzej czy później zwolnienie bądź nie przedłużenie umowy), dobrze wiemy że w firmię duża przewaga pracowników jest z okolic Wilkowic.Można podziękować Panu Wali że zatrudnia ludzi z pobliskich miejscowości ale trzeba też zważyć na to że nie ilość tylko jakość jest ważna i , że zgrany zespół łącznie z panami brygadzistami,dyrektorami,zmianowymi itp.powinien się dogadywać.Nie ukrywajmy tego, że te osoby na najniższym szczeblu zarabiają i na siebie i na innych i na całą firmę łącznie z właściecielami.A przemiał i rotację w firmię w krótkim okresie chyba nie ukazuje firmę w dobrym świetle..Nie tylko dobra jakość wyprodukowanych rzeczy świadczy o dobrej firmię .:) Ze stałym personelem więcej można zdziałać niż z nowymi osobami ( co nie przeczę żeby były przyjęcia ale z GŁOWĄ). I ostatnie dziwię się Właścicielowi bo to Jego nazwisko widnieje na dokumentach, stronie, opiniach nic z tym nie zrobi..Bo to nie panowie jak to tutaj piszecie:D bracia koala nie ponoszą żadnych konsekwencji tego co się dzieję w tej firmię i to , że oni robią zamieszanie to tylko się odbija na wizerunku firmy NIE ich firmy. No chyba że coś już się zmieniło.;)Życzę Wam drodzy Pracownicy żeby się poprawiło :) I może wkońcu czas otworzyć oczy i zacząć działać żeby było lepiej ;) Pozdrawiam.
4
gość 2016-01-12 19:55
Hahah... Stara gwardia to taka co jest złożona z byłego pracownika, który raczej ma ciekawsze zajęcia niż przesiadywanie nad dennym wątkiem o firmie, z której odszedł, bo tak bardzo próbowano go tam zniszczyć i dwóch pracowników z bodajże dwu letnim stażem pracy, którzy akurat mają swoje powody żeby jakiś czas się jeszcze w firmie utrzymać? Jaka firma taka gwardia :D !!!!!
ricky martin 2016-01-12 22:00
Ludzie, ludziska kochane! zastanówcie się na tym hejciarstwem, które tutaj uprawiacie. Na umotywowany wniosek osoby obrażanej na tym forum, rozpocznie się prosta/standardowa procedura zdemaskowania hejterów po IP komputera z którego piszecie. Osoby naruszające dobre imię i cześć osób obrażanych zostaną ukarane publicznie i przykładnie, np. poprzez opłacenie kosztownych przeprosin w prasie lokalnej oraz wpłacenie kasy na caritas. Czy warto?? Jeśli kogoś coś boli zawsze pozostaje droga uczciwej bo jawnej konfrontacji. Internet nie jest ANONIMOWY!!!!
Znam dobrze właścicieli to porządni ludzie, nie tylko płacą na czas. Obchodzi ich również los wielu ludzi z okolicy. Z pewnością nie dopuściliby do wyrządzenia komukolwiek nieuzasadnionej krzywdy.
Równocześnie jeśli zakład znacznie się rozbudowuje to nie dziwota że i dyrektor się pojawi. Stanowisko dyrektorskie nie jest ciepłą/cichą posadką. Właściciele mają mieć spokój, problemy rozwiązuje (również podkręca wydajność) dyrektor - za to mu płacą. Bez obaw również jest człowiekiem i doskonale zna życie. Na Wasze szczęście jest również z Waszego środowiska, choć ciekaw jestem co by było gdyby na skutek tego szczucia pojawił się ktoś obcy ze śląska - bez hamulców. Wylibyście do księżyca!!!!
Załogo nie marudźcie, każdy ma swój krzyż. Powodzenia!!!!
1
gość 2016-01-13 10:01
Ricky Martin, kilka uwag do Twoich wypocin:

- nie hejciarstwem tylko hejterstwem ;)
- kto jest osobą obrażaną JEDNOZNACZNIE na tym forum? Franio i Benio,czyli bracia koala,np? :D Nazwisko Duraj może się odnosić do kilku osób w firmie. Określenie dyrektor, dyro i inne tego typu zwroty też nie odnoszą się do jednej osoby. O Panu Wali nie było nic złego pisanego poza tym, że ma klapki na oczach, a to raczej nie jest karalne. Jeśli kogoś dotyka stwierdzenie "dyrektor za działkę" lub "awans z traktor na dyrektora" to ten ktoś sam sobie opinię wystawia
- zdemaskowanie hejterów wcale nie jest prostą procedurą biorąc pod uwagę jedynie ip, bo samo ip jest g*wno warte w dzisiejszych realiach, gdzie tak łatwo można się podszyć pod czyjeś ip,a dostawcy internetu niechętnie ujawniają dane osobowe klientów nawet na wniosek organów ścigania. Nie zapominajmy również przy okazji o sieciach TOR ;)
- osoby zostaną ukarane publicznie? Może jakaś małą chłosta pod "Rogaczem"?
- już była osoba w tej firmie o śląskich korzeniach, która nią zarządzała i teraz dopiero widać, że rudy był o wiele bardziej pro-ludzki niż obecne władze
- wycie do księżyca jest rzeczą normalną w Wilkowicach (joke)

Pozdrawiam
3
kolega Ricky Martina 2016-01-13 22:06
Ostatnia opinia demaskuje osobę desperata, która podszywając się pod rożne Nicky,uruchamia sztuczną dyskusję prawdopodobnie jednoosobową,bluzga w kierunku swojego konkurenta,wroga lub osoby która zajęła jej miejsce w strukturze firmy.
Państwo,drodzy pracownicy, bracia koala nie pracują od grudnia 2015,do tej pory niema na forum ani jednego marnego wpisu w ich kierunku.
Pytania nasuwają się same:
1.Starcie z jakimś pracownikiem?
2.Walka o stołki?
3.Poczucie niedowartościowania kluczowych pracowników ?
4.Obawa o utratę pracy?
Pracuje w tej firmie dłuuuuuuuuuugo.i wiem jedno,Spółka kieruje dwóch Prezesów,obaj budowali to imperium od początku w oparciu o dobrych ludzi, jeden i drugi ma bezpośredni kontakt z pracownikami mniejszy lub większy,oni wiedzą co robią i wiedzą jak traktuję się ludzi pracujących w ich firmie.Pragnę również dodać iż obaj są ponad przeciętnie dobrymi katolikami i ludźmi w pewnym monecie bardzo mi pomogli i to za czasów red bula .Nie wierze by przeszli obojętnie obok krzywdy ludzkiej,którą tak manifestujesz jednoosobowo,wirtualny tchórzu.Koala mają swoje muchy w nosie , ale i z jednym i drugim można się dogadać.Nadają do szefostwa równo(wszystko i o wszystkim ) może się to wydawać
nie do końca sprawiedliwe ale niestety tylko z punktu widzenia nas pracowników.
Nie mam zamiaru wystawiać im laurek!po prostu bądź sprawiedliwy pracujemy w jednej firmie i to ty wystawiasz Firmie te laurki.
Jeżeli możesz to załóż związki zawodowe idź wymień wszystkie karygodne błędy popełnione w ich zarządzaniu, zaproponuj swoją kandytature na te posady i pokaż co potrafisz.
Czemu nie idziesz do prezesów z problemem,oni lubią słuchać?
Łatwo poruszać się hasłami bez pokrycia w sieci, co?


Drodzy forumowicze Praca w tej firmie nie należy do łatwej,ale dostać się do tego zakładu nie jest łatwo.
Dlaczego? przecież rynek pracy na tą chwilę należy do pracownika.

pozdrawiam

w szczególności wirtualnego tchórza który w Ścieszce życia nie dotarł jeszcze do 8 przykazania
Skalpel 2016-01-14 01:51
W Firmie pracuje ponad sto osób. Swoje żale wylewa tutaj zaledwie kilku pracowników (byłych i obecnych), którzy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byli i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widzieli a wielce się mądrzą na temat wyborów kadrowych pana Wali, człowieka który zaczynał od działalności w "szopie" i zbudował potężne przedsiębiorstwo.
Prawda jest taka, że Ci, którym praca odpowiada nie udzielają się na forach. Niestety (dla Firmy).

Odnosząc się do powyższych rzygów...
Pracownik ma wykonywać powierzone mu obowiązki a nie dyskutować na forum czy przełożony mu odpowiada i czego życzy jego dzieciom.
W prywatnej firmie nie istnieje demokracja. Właściciel jest faraonem. Jeśli chce, może zatrudnić całą swoją rodzinę. Albo awansować "traktorzystę" na dyrektora. Jego biznes. Jego ryzyko. A jeśli mam uwagi do personaliów to zawsze mogę położyć wypowiedzenie... "Dostosuj się albo zgiń".

Owszem, istnieje rotacja pracowników, ale dotyczy głównie cwaniaków, którzy nie znają słowa "dyscyplina" i zamiast skupić się na robocie, krążą, mielą ozorem, podważają polecenia przełożonych i sieją intrygi. Byle się prześlizgnąć te 8 godzin. A mówienie o bezsensowych zadaniach do wykonania... Nie do pracownika należy ocena co jest sensownym poleceniem a co nie! Ma wykonać i tyle!

Moim zdaniem, tym którzy po prostu chcą pracować, Firma jest w stanie zapewnić stabilizację na długie lata. Wypłata zawsze w terminie, umowa o pracę, wszystko na kwitku (żadnych kopert pod stołem). Atmosfera bywa napięta ale ogólnie jest poprawna.
1
Pracowity 2016-01-16 17:35
Powiem tak,może na forum pisze garstka osób ale w rzeczywistości jest ich dużo więcej.Ludzie narzekają na to że im się normy podnosi a kasa jest ta sama a nawet niższa.I wiem że z tego powodu kilka osób opuściło tą firmę i chce opuścić.Tak samo jest z premiami niewiadome jest za co tak naprawdę jest obniżana skoro pracownik wykonuje swoje obowiązki.Wiem to bo słyszałem od ludzi jakie jest ich zdanie.Sami widzicie ludzie jak jest źle w tej firmie.
8
Awotrops 2016-01-19 23:26
Pracowity ma racje... Normy rosną w zawrotnym tempie. Czasem mam wrażenie, że któryś mądrala budzi się rano i już wie, że od dziś norma musi iść w górę nie patrząc na to jak już są wykręcone. A co do premii to można by o niej rozprawki pisać, bo to temat rzeka. Prawda jest taka, że nigdy nikt nie wie jak jego premia będzie wyglądać mimo, że kilka miesięcy z rzędu pracuje tak samo wydajnie. Pozdrawiam
4
Pracowity 2016-01-23 19:17
Premia uznaniowa to była kiedyś.Teraz to premia ktora zależy głównie od tego czy cie dyrektor lubi albo od humoru dyrektora. No bo jak zauważyłem to pan dyrektor wybiera sobie ludzi ktorych lubi (pamietajcie lubienie kogoś nie oznacza że szanuje) a niestety nie wybiera tych którzy pracują uczciwie.
2
Nowy 2016-02-08 22:38
Mam zamiar złożyć Cv do tej firmy i mam pytanie czy coś się zmieniło w tej firmie chodzi mi o wcześniejsze opinie.
Z góry dziękuję za odpowiedź i wyjaśnienie.
Awotrops 2016-02-09 00:16
Zmieniło się ;) Jest jeszcze gorzej, ale nie ma sensu o tym pisać. Do ciągle pogarszającej się atmosfery można dołożyć jeszcze wyjątkowo niską sprzedaż. Tak niskiej od lat nie było, więc dobrze się zastanów czy warto się wiązać z tak zdołowaną firmą. W BB na pewno znajdziesz coś lepszego niż praca w Auschwitz-Wilkowice ;)
2
Awotrops 2016-02-19 20:13
W tej branży? Tzn w jakiej konkretnie? :D
2
Xxx 2016-03-11 20:20
Jak chcesz w tej formie pracować to odradzam
2
Kot Dżinx 2016-03-14 18:12
Jedno słowo, które mi się na myśl nasuwa kojarzone z tą firmą to ŻENUA
3
Wyjadacz 2016-03-14 19:48
Szczerze odradzam próbę wejścia we współpracę z tą firmą. Niejednemu obecnemu i bardzo wielu byłym pracownikom sporo krwi napsuła. Kolejne osoby rozważają odejście z firmy i wątpię żeby ktoś był w stanie je zatrzymać, bo pieniędzy się tutaj wielkich nie zarobi, a atmosfera katastrofalna
2
Wicki 2016-04-09 15:15
ODRADZAM!!!!
Przedszkole połączone z obozem pracy.
Atmosfera żenujaca i jest coraz gorzej.
2
Atrakcyjny Kazimierz 2016-04-13 23:49
Jedyne z czego ta firma może się szczycić to profesjonalne pranie mózgu. Przykład? Pewna blondyna strasznie narzekająca na firmę i znana ludziom z produkcji była czołowym hejterem w firmie i na okrągło na wszystko narzekała i mówiła żeby ludzie się zwalniali, bo tutaj nie ma przyszłości. Po błyskawicznym awansie "na górę" już nie narzeka i na dodatek chwali sobie tę firmę jakby większe szczęście nie mogło jej spotkać.
3
Atrakcyjny Kazimierz 2016-05-13 23:43
Awansować? No chyba na starszego podpierd...lacza :D Już jakiś czas temu Szefo mówił podczas przyjęcia do pracy, ze w tej firmie nie ma możliwości awansowania, więc jednak jego wersji bym się trzymał ;)
1
Cavon 2016-05-16 10:38
Skoro Szef już na rozmowie zakomunikował ci że nie ma możliwości awansu, może to świadczyć o tym, że albo twoja osobowość zrobiła na nim piorunujące wrażenie, albo twój pysk. Albo jedno i drugie.
1
gość 2016-05-17 20:08
Masz rację. Nie każdy przychodzi z ryjem traktorzysty-furmana, człowieka od zadań specjalnych i nie każdy przez to powali szefa na kolana 8-)
4
............. 2016-05-30 19:32
Te Kazimierz nie znasz tej blondynki nie znasz sytuacji a pierolisz
!!!!!!!!!!!!!!! awanse sa to prawda trzeba byc bystrym chlopakiem a jak jestes zlewaczem to sorry atmosfera sie zwalila po przysciu dyrektorzyny duzo ludzi potwierdzi tyle w temacie pozdro
1
Goro 2016-06-06 00:38
Tak to jest jak słoma z butów wystaje
4
gość 2016-06-10 21:30
Witam

Dostałem ofertę pracy od firmy Wala , powiem tak czytając opinie to sie zastanawiam czy nie wdepnę w większe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niż mam teraz,
Proszę poratujcie mnie ??
zainteresowany 2016-06-10 21:59
A na jakie stanowisko aplikujesz kolego na operatora?
venividivici 2016-09-28 10:26
Dla mnie ta firma to tragedia. Szczerze nie polecam. Pracownicy są poniżani i zastraszeni tak, że boją się cześć powiedzieć. Zero atmosfery i tylko podnoszenie norm bo zawsze mało. A to wszystko przez kierownika rolnika i jego brata dyrektora którym się wydaje że pozjadali wszystkie rozumy i czują się bezkarni w poniżaniu ludzi. To nieraz podchodzi pod mobing za co jest paragraf. Ale kiedyś noga się podwinie i odpłacone zostanie podwójnie.
"Chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy"
10
polebawelny 2016-10-03 16:35
dawno temu w ameryce też dostawali terminowa wypłate - miska z jedzeniem i coś do picia i zrezygnowali. ciekawe czemu
3
erer 2016-10-03 16:35
@xxx masz racje ja akurat tez uważam ze to ważne jest
2
@#@ 2016-12-10 21:03
Witam serdecznie choć juz dawno nikt tu nie zaglądał to jednak po grudniowej "świątecznej" wypłacie każdy powinien sie wypowiedzieć. Jestem długoletnim pracownikiem i pierwszy raz pisze tu opinie bo już chyba nikt tego nie wytrzymuje.
Pomijajac bezsensowne i bezpodstawne zwolnienia kilku ludzi najzabawniejsze jest to że po całym sezonie orki nadgodzin itd gdzie kazdy szanujacy sie pracodawca powinien docenić pracownika nie dostaliśmy ani grosza na święta, malo tego co po niektórym została ucieta premia.
Ot taki świąteczny suprais!
Wesołych Świąt koledzy i kolezanki!
15
kloc 2017-01-13 19:34
kreci bo mu wolno
5
GoHome 2017-01-13 20:16
Znam osobiście tych Waszych "braci koala" i coś mi się wierzyć nie chce w to co tu piszecie.... Coś mi tu wygląda na zazdrość ... ale mogę się mylić.
3
kloc 2017-01-14 15:15
a co tu zazdrościć słomy w butach i nie tylko?
7
pati 2017-01-14 16:23
kloc 2017-01-14 15:15:49
Dobrze istnieją takie fora na których tak inteligentne osoby jak Kloc, mogą odreagować swoją nieporadność życiową bluzgając po ludziach.
8
wujek dobra rada 2017-01-14 22:45
Może zabierzcie tych waszych braci koala na jedną z waszych pijackich schadzek???
skoro chodzicie z całym kierownictwem to dlaczego bez nich? może to poprawi wasze relacje? może dlatego tacy są?
dobrze wiecie że po takich spotkaniach relacje na hali radykalnie się zmieniają......
Ps. to może uzdrowić waszą firmę!!!
4
Pakowalnia 2017-01-15 16:44
@#@ 2016-12-10 21:03:12
Zbyszek nie marudz, weź się do roboty!!!
8
zwolniony 2017-01-17 16:54
Mamy kolejne ofiary, zwolnionego Kordę i Kubańdę na wypowiedzeniu a ty Zbyszek teraz to chyba już musisz tą firmę z uchwytami założyć....
4
Tuptuś 2017-01-17 19:20
Może byście nie pisali nazwisk. To raczej nie w porządku w stosunku do Waszych - moich kolegów.
2
Tuptuś 2017-01-17 19:21
Może byście nie pisali nazwisk. To raczej nie w porządku w stosunku do Waszych - moich kolegów.
2
Pracuś 2017-01-19 10:09
Zwalniają dobrych pracowników,ze ślusarni,z maszyn,pozwolili odejść 2 lakiernikom,zwalniają z produkcji dobrych ludzi ,magazynierzy się zwalniają a Zbyszek to wiadomo -Zbyszek;-)
4
Tuptuś 2017-01-19 15:30
Może bez nazwisk!!! Koledzy
4
Pomoc 2017-01-29 08:32
Witam. Czy są u Was jakieś rotacje pracowników??? Zamykają nam firme w rybarzowicach i wiele ludzi pozostaje bez pracy!!!
2
Michał P 2017-01-29 13:15
Tak jest rotacja kolego a poza tym my nie chcemy mieć kolegów z Rybarzowic.
10
Kalna 2017-02-01 16:02
Nie tylko nie Rybarzowianie oni są z Szympansowa
2
koledzy 2017-02-01 23:43
Zbyszku dziękujemy za pod meldowanie nas do kierownictwa
3
arek 2017-03-14 12:56
witam, po opisie widać że ta firma predzej czy później upadnie ze wzgledu na niezadowolenie pracujących ludzi no ale panowie szefowie w firmie ma być jak w domu a nie jakieś mobingi itd. chciałem wysłać CV ale widzę że nie warto
7
prac. 2017-04-10 12:51
Nieupadnie spokojnie,a ludzie zawsze i wszedzie sa niezadowoleni taka mentalnosc polakow,skladaj cv tylko niewiem czy sa przyjecia
9
Listopad 2017-06-02 19:41
Tu listopad wtajemniczeni wiedza .
Jak nie kumasz kto to albo jestes nowy albo ludzie maja cie za frajera na uslugach tych dwoch baranow. Jezeli wasi rodzice wychowali was w nienawisci do polski i polakow, macie gdzies jakiekolwiek wartosci bog wam zeslal ten zaklad by gnojowica nie rozlewała sie na inne firmy.
Ps. wala to etap w ktorym mozna zaobserwowac najgorszy sort polakow, wiec polecam kazdemu.
2
Październik 2017-06-04 21:28
Skoro jest Ci tak źle to chyba wiesz gdzie są drzwi.
Zostaw swoją opinię o WALA sp z o.o - Wilkowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WALA sp z o.o