brak logo

Sharp Manufacturing Poland Sp. z o. o.

Ostaszewo

Opinie o Sharp Manufacturing Poland Sp. z o. o.

Mala 2016-07-04 18:23
Hej na ile podpisywana jest umowa. Co tydzień? Słyszałam że nowi co przychodzą maja na 3miesiace to prawda?
89 2016-07-04 18:31
Witam wiecie może czy w lipcu jest postuj w umc
1
pracownikmarck 2016-07-04 19:39
Umowy są podpisywane co tydzien we wtorki. Po jakimś czasie jeśli nie chodzi się na urlop ani na chorobowe to dostaje sie na miesiąc
pracownikmarck 2016-07-06 20:17
tak ale kazdego tygodnia mogą podziękowac za prace.. Szukają cały czas ale chodzą plotki że nie ma chętnych na rozmowy ale pojedyncze osoby przychodza.obecnie jest przerwa dwa tygodnie
boryna 2016-07-07 12:17
droga asiu żadnego doświadczenia ci nie trzeba w tym zakładzie ważne zebyś robiła za dwóch i nie chciła wyjśc do toalety. No nie ma chętnych do pracy w tym zakładzie i nie bo opinie o tym zakładzie już poszła na całe województwo to każdy omija ten zakład z daleka
2
pracownikmarc 2016-07-08 08:43
oni mało kiedy dodaja oferty,trzeba dzwonic do manpower(nr znajdz w internecie) i powiedza ci kiedy masz przyjechac na rozmowe.nie trzeba doswiadczenia
doradca 2016-07-08 10:08
przez firmę się zatrudnić to jest cieżko chyba że masz wykształcenie wyzsze i znasz język rosyjski a tak to lipa musisz przez manpawer. Na tygodniowych umowach
Ania 2016-07-08 16:01
Zasada jest prosta - przyjdź, popracuj, a sam się przekonasz jak jest. Jeśli ktoś ma mocne nerwy i chęci do pracy na pewno sobie poradzi . Ja przyszłam tu " na próbę - na dwa tygodnie ", a pracuję już 9 lat. Były dni gorsze , były i lepsze . Ale pamiętajcie , że wszędzie dobrze , gdzie nas nie ma. Pracy jest sporo, od sierpnia mamy produkować po 200 tys. telewizorów miesięcznie a bez nowych pracowników to się nie uda. Na początku na pewno jest ciężko - jeśli ktoś nie pracował na produkcji to może przeżyć lekki szok. Ale z czasem wchodzi się w rytm, nabiera wprawy i doświadczenia i już nie jest tak źle.
3
Ja 2016-07-11 17:03
Hej czy w soboty też trzeba jeździć?
1
Monia 2016-07-12 18:41
Tylko kiedy wpiszą daną sobotę w harmonogram . Teraz mamy sobotę 30 lipca pracującą i jedną pod koniec sierpnia.
Monia 2016-07-13 13:47
Jeśli sobota jest w harmonogramie to zazwyczaj jakiś inny dzień jest wolny więc pracujemy w ramach pensji. Jeśli natomiast proponują w sobotę nadgodziny to jeśli nie wybierzesz ich do końca danego m-ca jako wolne to zapłacą +50%. Nowością jest to że zapłacą od razu a nie jak do tej pory pod koniec okresu rozliczeniowego ( czyli raz na 4 miesiące ) Tak samo jeśli zostaniesz po godzinach .
patii 2016-07-25 18:06
Co słychac w UMC?
Edzio 2016-08-02 23:08
Jestem już byłym pracownikiem,ale kto tu nie pracował to niech się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lepiej ugryzie niż ma bzdury wypisywać.Jest tu poprostu chory klimat,bo człowiek robi na trzech miejscach jednocześnie a po dwóch dniach zostaje zwolniony.Co nie którzy ze stałych pracowników powinni iść na bruk bo na lince w czasie produkcji nie zdarza wkręcić dwóch śrubek wkrętakiem na prąd,tak właśnie pracuje z wieloletnim stażem brygadzistka na linii C Renia a po chwili krzyczy "KAZIK"to znaczy że linię mają zatrzymać.Jest wiele takich osób jak ona ale sami krzyczą "dawaj,dawaj bo nie ma obudowy na linię".To jest parodia i cyrk w jednym.Dlatego Panie Wiśniewski Zabierz się Pan za takich pracowników do zwolnień a nie obrotnych i kumatych pan zwalnia bo nie długo będziecie rencistów i emerytów zatrudniali na 23 etatu.Żałuję że nigdy nie nagrałem na telefonie takich akcji które nie mieszczą się w głowie bynajmniej Władek miałby co podziwiać.Odradzam tam pracować no chyba że ktoś lubi być popędzany jak bydło w stadzie,a i bez makaronu nie da nikt tam sobie rady tak na marginesie
6
Edzio 2016-08-02 23:20
Jest problem z wyjściem do toalety bo ja sam musiałem coś zawsze wymyśleć aby wyjść,a jak ktoś sie ponownie upomknął o toaletę to była odpowiedz-ojjjjjjj zapomniałam.He taka jest prawda jestem ciekawy na jakiej lince robisz że nie narzekasz?
Eva 2016-08-03 21:19
Jaki znowu dobry znak.Podwyzek na linkach nie ma i nie bedzie ale beda zwalniac bo male zamowienie maja.
EDZIO 2016-08-04 11:22
Janusz no może dosłownie nie jest problem z wyjściem do toalety,tylko czesto brygadzistki przysłowiowo zapominają ze zgloszono wyjście do toalety,bo taka brygadzistka woli sobie najlzejszą czynność sobie wybrać na daną chwilę.
Roman 2016-08-04 23:36
Jak za sprzedawcę to na policje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EDZIO 2016-08-05 22:31
Te parówy już zwolnili i to takich ludzi którzy dobrze sobie radzili nawet na dwóch stanowiskach pracy a papadruchów zostawili którzy nadają się już tylko na przed wczesną rentę,taka jest prawdziwa prawda.
hejka 2016-08-19 16:51
Raczej nie.Kiedys pracowalo 3tys osob a teraz. 700. Niczego nie kupuja a jak chcesz rozcinac towar to swoj nozyk przynosisz. Na wizualnej scierki kobity swoje przynosza bo tv brudne by szly. Glosno o podatku za ziemie czy czyms tam niezaplaconym od lat. Na lepsze jutro to mi jakos nie wyglada.....ale daj Boze bo pracujemy i chcemy dalej pracowac. Za Japoncow bylo lepiej a firma to Umc a nie Sharp.
2
ktos 2016-08-28 21:36
Nie rekrutuja,maja male zamowienia na wczesna jesien.Zwolnili ostatnio ludzi.
cxx 2016-08-29 23:05
Co w niej takiego dobrego????
pawel 2016-09-06 19:41
Co wiecie o postoju?
1
Aga 2016-09-08 17:26
chrzanicie ludzie g łupoty!!! Niecg tylko połowa z Was sreaci pracę to wredy będzie płacz i lament. Znacie zasady funkcjonowania biznesu, jeśli wsztystkie Wasze widzi misie by sie spełniały ten zakład już by nie istniał. Biznes jest prosty musi zarabiać, a wszystko tak wg was krytykowane generuje jakies koszty. Nikt z Was tego nie rozumie? Czy ktoż Z was zainwestował w tą fabrykę? Czy byłby odważny to wszytsko pocagnąć bez strachu, że pójdzie na dno??? Gadać i żądać jest łątwo, tylko stańcie na górze i spełnijcie wszytski zachcianki tłumu, no proszę! Kto będzie dobry wujkiem i pociagnie zakłąd w przepaść???? Masakra, proste gadanie i tylko, zero zrozumienia o co w tym wszytskim chodzi.
7
eva 2016-09-29 20:45
Nie ma zamowien nie ma zatrudnien.Ci co sa musza za dwoch zapierniczac.
eva 2016-09-29 20:46
Nie ma zamowien nie ma zatrudnien.Ci co sa musza za dwoch zapierniczac.
1
uaa 2016-10-13 20:01
Bo to UMC a nie Sharp. Kupil nas Rusek
kesia 2016-10-13 20:03
Hej, chodzą sluchy ze firma zostala przejeta przez kogos innego? to prawda? bedzie mozna sie ubiegac teraz o jakies zatrudnienie u nich?
lola 2016-12-06 16:52
co nowego w UMC?
xxx 2016-12-14 17:46
Elity muszą odreagowac. szkoda że rodziny nie widzą jak ciężko pos...pracują
dobra zmiana 2016-12-23 11:35
idą święta czas radości a dziś w necie przeczytałem ze sharp wraca na europejski rynek i Koncern elektroniczny Sharp przejmie za 85 mln euro 56,7 proc. akcji słowackiego producenta telewizorów Universal Media Corporation Slovakia s.r.o. Firma z Osaki chce w ten sposób powrócić na europejski rynek - podała agencja Kyodo powołując się na komunikat firmy. chyba dobrze co jak myślicie :)
ciekawy 2016-12-23 11:38
UMC odnotował 1 milion euro skonsolidowanej straty netto przy sprzedaży na poziomie 270 mln euro za rok obrachunkowy zakończony w lipcu br. A nasze biedne umc strata
1
eva 2017-01-03 21:33
Ciekawe czy. Laleczki Czaki pojada na Slowacje czy teraz garami beda rzadzily w restauracji albo innym interesie.
8
lolo 2017-01-15 10:32
Coś ma się zmienic jak firme przejmie Japonczyk?
Mi 2017-01-15 12:02
Przyjadą w lutym to się okaże. Mogą zmienić WSZYSTKO - od podszewki po menagerów. Będzie wesoło...
3
xxx 2017-01-20 14:13
A te dwie piekne damy sa jeszcze czy wyjechaly??
lolo 2017-02-06 18:52
Co się dzieje w UMC? Zwolnienia? Jednak nie przejmuje Japończyk części udziałów?
informacja 2017-02-13 12:56
z tego co piszą gazety to przejmuje japończyk :Sharp postanowił odzyskać europejski rynek audiowizualny, z którego wycofał się dwa lata temu. Pieniądze dostał od nowego właściciela — od sierpnia tego roku jest nim tajwański Hon Hai (Foxconn). 10 lutego 2017 r. Sharp stanie się właścicielem 56,7 proc. akcji Skytec Universal Media Corporation (SUMC), do której należy UMC Poland. to są naj nowsze doniesienia puls biznesu :)
Joanna 2017-03-14 11:34
@informacja pracujesz obecnie w firmie? Może masz dodatkowe informacje na temat tego co się dzieje.
jony 2017-04-04 18:52
Wiadomo coś o manpower?Zwolnią wszystkich?
Xxx 2017-04-09 19:51
A co się dzieje ze zwalniają?
Joanna 2017-04-10 10:25
@jony chętnie dowiemy się więcej na temat obecnej sytuacji w firmie.
Monia 2017-04-11 23:23
Małe plany na marzec a na maj jeszcze mniejsze...
Joanna 2017-04-12 09:36
@Monia co rozumiesz, przez małe plany? Jak się to ma do sytuacji i pracy w firmie?
xxx 2017-04-25 12:39
Nie ma planow to nie ma pracy.Brak pracy to zwalniaja tych co moga.
Ciekawa 2017-06-09 14:47
Witam, czy są jakieś opinie o pracy na stanowiskach administracyjnych?
Joanna 2017-06-30 09:24
@xxx
czy dalej trwają zwolnienia? Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie?
Ala 2017-07-03 15:18
Obecnie zatrudniane są nowe osoby.
A czy ktoś wie jak wygląda sytuacja z postojem? Czy jakaś grupka osob przychodzi do pracy? I czy będzie możliwość wziąść urlop bezpłatny?
xxxxx 2017-07-16 20:20
Odkad rzadzi kadrami pani Ewelina jest ok
Joanna 2017-08-10 11:28
@xxxxx jakie jeszcze zmiany zaszły w ostatnim czasie w firmie? Konkretne informacje będą cenne dla osób, które zastanawiają się nad przesłaniem swojego CV. Co możesz im doradzić?
agnes 2017-08-16 16:25
Czy wie ktos moze czy przyjmują do umc na produkcje
Zostaw swoją opinię o Sharp Manufacturing Poland Sp. z o. o. - Ostaszewo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sharp Manufacturing Poland Sp. z o. o.