brak logo

FOCUS CONTACT CENTER

Lublin

Opinie o FOCUS CONTACT CENTER

ja 2013-06-21 18:48:45
Tak zarobić można 8 zł na godzinę brutto, których Ci nie wypłacą bo firma nie ma pieniędzy, a jak się upomnisz o swoje to powiedzą że nie musisz pracować.
poszkodowani 2013-06-23 14:14:08
Kochani!!!! 17 czerwca ukazało się ogłoszenie dotyczące rekrutacji na 2-gą zmianę na stronce INDEED przez firmę FOCUS CONTACT CENTER - co wy na to??? Znowu szukają naiwnych na pracę bez wynagrodzenia??Uregulujcie wynagrodzenia osobom które pracowały za ,,free'' przez kwiecień ,maj, czerwiec.......potem werbujcie kolejnych JELENI....których mamy nadzieję tak szybko nie znajdziecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
belmondo 2013-07-16 13:45:19
do dzisiaj nie ma wypłat sprawa jest w sądzie 30 wniosków
poszkodowani 2013-07-16 20:09:28
szanowny anonimie-jeśli lubisz pracować za darmo,,w dobie kryzysu'' powodzenia życzy ci ponad 30 osób oszukanych przez focusa.Sprawa przeciwko pani ,,nibyprokurent'' w inspekcji pracy i w sądzie.
icoteraz 2013-07-18 14:56:01
Numer konta bankowego firmy:
[usunięte przez moderatora]/> PKO BP SA - oddział Katowice

Ciekawe co zrobi pani prokurent jak się okaże, że to ona wybrała pieniądze z konta firmy. Masz czas do 1go września. We do not forgive. We do not forget.
icoteraz 2013-07-18 14:58:07
Kto przywłaszcza sobie cudzą rzecz ruchomą lub prawo majątkowe, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
poszkodowani 2013-07-18 19:09:58
Jaki trzeba mieć tupet żeby patrząc w oczy kilkudziesięciu osobom kłamać bez zająknięcia,,zaległe wypłaty za kwiecień wpłyną przed już naliczonymi majowymi......'' niestety bazarowy wygląd-bazarowa mentalność.Każde kłamstwo ma bardzo krótkie nóżki-szanowna pani słup-nibyprokurent jeszcze oprócz zaległych wypłat inspekcja ci dowali obiecane 30 000 tysi wtedy będziesz inaczej ćwierkać.Miłe zaskoczenie i szacun dla inspektorów z lubelskiej inspekcji pracy takiego oddania i pomocy pokrzywdzonym nikt z nas chyba się nie spodziewał.Trzymajmy kciuki może wreszcie uda się zamknąć tę [usunięte przez moderatora]
..... 2013-08-06 09:22:14
Nowi pracownicy- będziecie inaczej cwaniakować jak nie zobaczycie pensji i będziecie ciągle słyszeli że są opóźnienia ale pieniadze napewno będą tylko niewiadomo kiedy :) [usunięte przez moderatora] oddajcie nam pieniadze które nam sie należą za wykonaną prace a nie przyjmujecie nowych pracowników by znów oszukać i okraść. [usunięte przez moderatora] i niec więcej
..... 2013-08-08 11:52:15
Całą?? Co przez to rozumiesz? na umowie nie ma nic o dzieleniu się pensją a tym bardziej ze Focus Contact Center ma prawo nas oszukać i okraść. Odnosze wrażenie ze nowi pracownicy którzy się tu wypwiadają nie są do końca sprawni umysłowo :)
..... 2013-08-09 12:16:03
Człowieku ponad 25 osób nie dostało nawet 1 złotówki za przepracowane miesiące, czytaj uważniej opinie to zrozumiesz! jak byśmy choc czesc dostali to super a nie dostalismy zupełnie nic
..... 2013-08-11 11:49:37
Wszyscy są zdziwieni, zmienił się zarząd w dość szybkim tępie i dlatego firma funkcjonuje. Oczywiście sprawa jest w sądzie bo to teraz jedyna droga. Dopniemy swego a firma upadnie :)
poszkodowani 2013-08-13 10:30:17
Oczywiście można,można szukają następnych naiwnych we wrześniu spodziewajcie się nalotów starych pracowników którzy na na pewno uświadomią nowych jaką bandą złodziei jesteście.Wracamy z wakacji......
poszkodowani 2013-08-13 16:49:40
Oczywiście że nie!!!! Człowieku nie oglądasz telewizji ,nie czytasz gazet? Chyba wiesz co to tzw .słup który podkłada się za fikcyjny zarząd nie odpowiadając przy tym za nic własnym majątkiem.Jest krajowy rejestr sądowniczy do którego ma wgląd każdy obywatel i zobacz sobie co to jest pusta spółka...Chyba wszystko na ten temat.
poszkodowani 2013-08-14 20:55:46
Bo ludzie są zdesperowani i mają nadzieję że jakoś to będzie.,a może wierzą jeszcze w przyzwoitość.Nikt o dobrej sytuacji nie idzie do takiej pracy za 6 zł na godzinę pracując przy tym na 4 kierowników i jednego dyrektora w tak małym zespole.A takie hieny wykorzystują taką sytuację ale nikt jeszcze na czyjejś krzywdzie się nie wzbogacił i w przyszłości wszyscy zapłacą jak nie oni to ich dzieci tak ten świat jest urządzony
poszkodowani 2013-08-15 11:00:30
Bardzo fajnie zareagował Dziennik Wschodni na sytuację,, słuchawek'' w Orange ,jest jeszcze Uwaga-jej reporterzy znajdą wszędzie tych [usunięte przez moderatora],cały czas werbują 5 ukazało się ogłoszenie werbujące kolejnych naiwnych na Gumtree Lublin,chyba trzeba się tam przespacerować na sławetne Chopina.....
poszkodowani 2013-08-15 16:40:47
A co za 6 zł masz zamiar pracować na 5 osób ściemniających i rezultacie nawet tego nie zobaczyć? 25 osób świadczyło wolontariat na rzecz firmy FOCUS przez prawie 3 miesiące.
..... 2013-08-16 18:11:31
Na każdego oszusta przyjdzie pora.... ściemniacze perfidni, niech wam sie odbijaja te ukradzione pieniądze przez nas zarobione. jeszcze bedziecie płakać HEHEHE Kochani co Wy na to żebyśmy wszyscy byli pracownicy zaszli na kawkę do nowych pracowników i tak kochanego zarządu???? Kiedy idziemy w odwiedzinki??
bezstronna- dobrze zorientowana 2013-08-26 21:12:15
Ludzie ale bzdury piszecie nie mając pojęcia jak jest naprawdę, albo próbujecie się wyżyć i tyle.
Po pierwsze firma zalega z wynagrodzeniami i konsultantom i kadrze więc oczernianie kogokolwiek jest po prostu kłamstwem i pomówieniem.
Niestety kadra żyła również nadzieją, że wszystko będzie ok bo dostawała takie informację od góry...
Po drugie co niby kierownicy mieli by zrobić z waszymi milionami? waciki kupić? Nikt Wam tych pieniędzy nie ukradł- po prostu poszły w łatanie dziur, a sporą cześć przejął US.
Firma nie płaciła wynagrodzeń bo niestety zysk był mniejszy niż koszty w związku z czym pojawiały się długi, w ZUS, US i większości firm z którymi współpracowała. Więc w tym przypadku, bardzo mocno status finansowy firmy przypomina status większości polaków...
Co do szukania winnych, niestety trzeba się cofnąć w czasie gdzie prezesem był [usunięte przez moderatora], to przez ich zarządzanie firma popadła w duże doły. Kiedy się zorientowali, że ich okręt tonie na pokładzie został [usunięte przez moderatora] pozostawieni na lodzie. Były prezes zrzekł się udziałów na rzecz [usunięte przez moderatora] która pewnie nie za bardzo wiedziała co robi pakując się w tą spółkę.
Dla przyszłych pracowników- odradzam pracę w fcc, dla przeszłych niestety musicie czekać na wyrok sądu, bo [usunięte przez moderatora] nie śpieszy się żeby długi uregulować (może dalej nie ma z czego).
Winni nie są pracownicy (czy konsultanci, czy kadra), wina jest po stronie zarządu który przekazywał nie prawdziwe informacje. i tu trzeba szukać sprawiedliwości, niestety w sądzie!

poszkodowani 2013-08-29 13:10:24
Szanowna bezstronna.Ironia ,ironia po stokroć ironia! Na tyle Cię tylko stać?Dla Ciebie na waciki dla nas na chleb !Tak niedojrzałe i krzywdzące komentarze(ludzi którzy ciężko na te ,,miliony'' zapracowali)świadczą tylko jakim jesteś prostakiem i imbecylem.Całkiem nieżle sobie żyłaś dzięki pracy tych właśnie ludzi-ściemniając że niby pracujesz!Dzięki nowelizacji ustawy o zamieszczaniu treści w internecie każdy waży słowa i miejmy nadzieję że usłyszysz to samo w twarz w sądzie jak powyżej.A na to żeby się wyżyć są naprawdę o niebo przyjemniejsze sposoby.
??? 2013-08-29 13:35:16
Drogich wacików używasz.....żałosne!,,Jak okręt tonie to kapitan schodzi ostatni'' a przede wszystkim jeśli są słabe wyniki to siada do dzwonienia i wspiera zespół,a było jak wszyscy wiedzą.
Łuki 2013-08-30 14:12:10
Proszę Cię,, bezstronna'' milcz ani to wiarygodna opinia ani tym bardziej konstruktywna jak to szumnie nazwałaś.Oczywiście ,,kadra''ha,ha,ha pracowała ale jedna gwiazda najwyrażniej się nudziła co widzieli wszyscy ,,uderz w stół a nożyce się odezwą''.....prawda?
Bronka 2013-09-01 15:12:20
Ludzie ile razy można powtarzać ! Jak najdalej od tego syfu !Nie płacą ! Kierownictwo to samo ,zmienili tylko nazwę-o[usunięte przez admina]emerytów nikt poważny z nimi nie współpracuje.Szkoda gadać....
??? 2013-09-04 17:21:12
Szanowny Ciekawy! Jeśli uważasz że nikt nie zapracował na swoje wynagrodzenie to należało go zwolnić po dwóch czy trzech dniach jeśli nie spełnia wymagań ,,kierownictwa'' a nie po trzech miesiącach (z umowy jasno wynika) obiecując gruszki na wierzbie...brak słów...
poszkodowani 2013-09-06 18:54:32
A wszystkich poszkodowanych przez focus znacie ,macie do wszystkich telefony i wszyscy uważamy tak samo jak wyżej...,,kto miał odrobinę godności......'' itd
poszkodowani 2013-09-16 15:24:28
Tak, sprawa jest w sądzie, Skarbówce i Państwowej Inspekcji Pracy.
Ciekawy 2013-09-17 21:53:37
Nawet jeżeli nie to i tak poszkodowani napiszą dla zasady że tak!
czy to wazne..... 2013-09-19 13:11:26
Osobiscie nie polecam firmy focus contact center. Zapieprzac trzeba a i pieniedzy za kwiecien i maj do tej pory nie ma....[usunięte przez admina]
czy to wazne..... 2013-09-19 15:40:07
Sprawa tych pieniedzy jest w sadzie......
??? 2013-09-19 21:58:32
Prawie wszyscy mamy pracę i dziękujemy opatrzności że jesteśmy jak najdalej od tego syfu a gnidy zostały i dalej (usunięte przez administratora) ludzi.Wszędzie jest normalniej niż tam.Nad nikim nie wytrząsa się jakaś niespełniona, sucha histeryczka-przeszkadzając w pracy .Ludzie jak najdalej ......
byly pracownik 2013-09-20 17:15:44
Kazde uslugi beznadziejne......
była pracownica 2013-09-20 20:27:48
Spróbuj, nawiąż kontakt a zobaczysz Prezesie -dołączysz wkrótce do grona oszukany przez słynny w całym kraju Focus.Radzę poszperać w sieci tylko tak dokładnie o wszystkich powiązaniach albo przy pomocy dobrego prawnika.
poszkodowani 2013-09-21 18:22:42
Bardzo ,bardzo płaska podpucha szanowny (usunięte przez administratora) w stylu oczywiście fokusa szczegóły oraz uzasadnienia wyroków będą po zakończeniu postępowania sądowego.KRS jest do wglądu wszystkich obywateli a bajki w stylu urząd skarbowy zatrzymał kapitał spółki zachowajcie dla dzieci , teraz nas nic nie zatrzyma
Ciekawy 2013-09-22 20:01:08
Wylegitymować muszą się tylko osoby postronne, albo takie które cokolwiek pozytywnego napisały pod kontem firmy bądź ludzi w niej pracujących (których się tu nagminnie oczernia). Natomiast "poszkodowani" czy "???" i tego typu podpisy są mocni w oskarżeniach. Zastanawia mnie jedna sprawa. skoro tyle mówicie o sądzie to jak dla mnie temat nie powinien być poruszany na forach itp, a na pewno nie w taki sposób wulgarny. Mówicie o chudych histeryczkach wytrząsających się nad pracownikami, nasuwa mi się takie stwierdzenie że albo ktoś tu komuś zazdrości figury, albo po prostu nie wie na czym polega paca kierownika bądź managera w firmie.
Kolejny raz apeluję o trochę kultury na forum, abstrahując od winy bądź niewinności firmy to pokażcie że sprawy które toczą się w sondzie tam pozostaną.
Ps. Mam na imię Robert i pracuję na stanowisku Human Resources w jednej z Poznańskich firm Call Center....
Jacek 2013-09-23 02:17:54
Niech ktoś wytłumaczy o co chodzi z tym Urzędem Skarbowym. Pani (usunięte przez administratora) z Fokusa przez telefon powiedziała mi, że sąd nakazał żeby w pierwszej kolejności US wypłacił pracownikom zaległe pensje. Ktoś się orientuje ile się czeka przy takiej historii na wypłatę od US?
09099 2013-09-23 02:50:36
w kontekscie wyplat dla prcownikow:
umowa zlecenie to nie pracownik, na umowie zlecenie tyrali konsultanci. na umowie o prace pracowali kierownicy i to oni teraz dostana kase.
byly pracownik 2013-09-23 09:54:52
Czy to umowa zlecenie czy o prace czy to konsultant czy kierownik kazdemu pieniazki sie naleza za wykonana prace.....
zniesmaczona 2013-09-23 11:53:31
Pracowalam jakis czas w tej formie i dzisiaj sie zwolnilam bo co sie okazalo????Problemy Z WYPLATA!!!!
byly pracownik FCC 2013-09-23 14:36:16
Poszukalam troche informacji na temat FCC I okazalo sie ze w Bialymstoku pani (usunięte przez administratora)tez prowadzila podobna firme i skonczylo sie tak samo jak u nas.....
tak 2013-09-24 20:54:40
Pewne osoby są suche z zawiści i po prostu dlatego że są wredne ,nie ma czego zazdrościć.
??? 2013-09-24 20:58:13
Jacek to wszystko kolejna ściema ,po to żeby nie złożyć doniesienia do prokuratury.Trzęsie (usunięte przez administratora)
aj 2013-10-06 17:20:24
Może niech nowa pani kierownik (usunięte przez administratora)przekaże informację, na czym stoi sprawa? Czy są już wyroki sądowe, komornicze?
??? 2013-10-06 19:45:17
Następny pustak który nastawia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla fokusa-żenada nic wam nie powie bo nic nie wie.
tak 2013-10-06 19:51:02
No przez telefon brzmi mało inteligentnie,no ale to stare metody spółki kolejny półmózg do odstrzału
belmondo 2013-10-13 15:26:53
dokońca świata HAHA
aleksandra 2014-03-27 11:57:47
PROSIMY O POMOC!!!!! Grupa pracowników z Katowic została oszukana przez firmę Focus Contact Center S A z Lublina ul. Chopina 11/8 (firma figurowała w 2014r. pod nazwą Polska Grupa Telemarketingowa S A z siedzibą w Warszawie ul. Puławska 11, teraz znów obecna na rynku jako Focus Contact Center S A z siedzibą w Warszawie ul. Puławska 11)
SPRAWA JEST BARDZO ŚWIEŻA - luty i marzec 2014 roku.
Wszystkie opisane przez Was sytuacje z niewypłacalnością firmy są w dalszym ciągu aktualne: nie dostaliśmy wynagrodzenia, prezes firmy unika wszelkiego rodzaju kontaktu z nami - nie odbiera telefonów, nie odpisuje na smsy i mejle, nie pojawiła się od ponad miesiąca w firmie. Również My otrzymywaliśmy zapewnienia o realizacji przelewów na nasze konta, a do dnia dzisiejszego nie ma ani złotówki.
Prosimy wszystkich pracowników pokrzywdzonych przez tę firmę o jak najszybszy kontakt z nami, opis Waszych sytuacji, na jakich projektach pracowaliście, za jaki okres zalega wam firma z wynagrodzeniem. podaję adres mejlowy do kontaktu: aleksandra.prawopracownika@onet.pl
Piszemy to bez emocji, na chłodno. Nie ma miejsca ani czasu na emocje. Chcemy z godnością odzyskać należne i uczciwie przez Nas wypracowane pieniądze i będziemy dochodzić swoich praw na drodze sądowej i we wszelkiego typu prawnych instytucjach. Im więcej Nas będzie,tym lepiej.
ja 2014-05-17 00:46:46
Czyli widzę, że po tym jak wyprowadzili pieniądze z Fokusa w Lublinie, założyli firmę w Warszawie i znów wyprowadzili pieniądze. Za chwilę w KRS ustanowią krzaka prokurenta i na firmowym koncie będzie 0zł więc sąd nic nie może zrobić.

Ewidentne przywłaszczenie pieniędzy 50 osobom z kodeksu karnego art. 284 § 1
(Sprawa w sądzie z czerwca 2013 do tej pory nie wyjaśniona, pieniądze nie odzyskane). Jedyne rozwiązanie to wniosek o podejżenie przestępstwa, niech prokuratura sprawdza kto dokonywał wypłat z konta firmowego. Ale kto będzie szedł do prokuratury...
2
agam 2014-08-05 12:16:32
a ja miałam już sprawę o zaległe wynagrodzenie, czekałam n nią rok. wyrok wydany zaocznie bo ani ja ani oczywiście pozwany nie stawił się na sprawę. No i wygrałam.Firma focus ma mi zwrócić pieniądze wraz z ustawowymi odsetkami za ponad rok tylko co z tego? Teraz co mogę zrobić? Przekazać sprawę do komornika? Tylko czy nie będę ponosić kosztów i czy to warto za 500 zł + odsetki?
johny 2015-01-31 06:07:35
chyba niczym sie nie wyroznia bo cisza taka niezreczna nastąpiłą... kurcze też szukam pracy na sluchawce a taka ostatnio z tym bida jest - chyba ze ja po prsotu nie potrafie dobrze wypasc na rozmowach kwalifikacyjnych - myslicie ze dam rade tutaj cos ugrac. pozdrawiam wszystkich szukajacych pracy i tym ktorzy dostac jej nie moga
johny 2015-01-31 06:13:13
chyba niczym sie nie wyroznia bo cisza taka niezreczna nastąpiłą... kurcze też szukam pracy na sluchawce a taka ostatnio z tym bida jest - chyba ze ja po prsotu nie potrafie dobrze wypasc na rozmowach kwalifikacyjnych - myslicie ze dam rade tutaj cos ugrac. pozdrawiam wszystkich szukajacych pracy i tym ktorzy dostac jej nie moga
deer 2016-05-20 14:30:24
a jakieś przybliżone widełki albo wartości procentowe chociaż?
Zostaw swoją opinię o FOCUS CONTACT CENTER - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FOCUS CONTACT CENTER