brak logo

stalko

Mogilno

Opinie o stalko

milo 2016-04-12 10:41
ile zarabiaja spawacze z nadgodzinami
123 2016-04-12 22:43
Zależy ile nadgodzin 4-5-6 tysięcy
Milo 2016-04-13 07:57
Czyli jednym słowem warto robić nadgodziny żeby tyle zarobić pracując blisko domu niż po delegacja.
2345 2016-04-13 21:22
a jak jest an innych działach.? mam chęć zatrudnić się na pracownika biurowego i nie wiem czy warto aplikować w ogóle....
Ziuta 2016-04-13 22:06
Raczej szału nie ma !
Milo 2016-04-14 09:26
Szału nie ma gdzie w biurze czy jako spawacz?
ja 2016-04-14 11:14
wszedzie
Milo 2016-04-14 14:50
No to widać ze ktos kłamie bo jedni piszą ze zarabiają ładnie a inni ze jest lipa .ludzie zastanówcie się co komu szkodzi napisać jak jest
ja 2016-04-14 18:01
Dla jednych 2000 to ładne pieniadze dla innych to lipa. poza tym tych 2000 bez nadgodzin i tak nie wyciagniesz. Na poczatek najnizsza krajowa i to łacznie z premią wliczona. Potem mozesz dostać szalone 300 zł podwyżki. W biurze to maja zycie. Na początek moze jak masz z 3 kierunki skonczone to dostaniesz z 2500 podstawy(brutto oczywiście). Jednak przeciez sa podwyzki, wiec jak sie wykażesz, będziesz wzorcowo wykonywał polecenia majstrów po 3-4 latach dostaniesz podwyzkę. Nie dzięki firmie a raczej dzięki naszemu kochanemu rządowi bo to on ustala najniższa krajową. zawsze jednak można dorobić na nadgodzinach. jeżeli zrobisz ich 120 w miesiącu to przecież ponad 3000 dostaniesz na łape!!Jeśli jeszcez ci mało to do plusów dodam że są tylko 2 zmiany( cięzko się pomylić na którą do pracy od 6 do 6), na stołówce masz herbatę miętową i mleko!! i to codziennie. Nawet czajników można używać!!( jak już wyrobisz swoją normę - możesz sobie pozwolić na szybki łyk kawy) No i jeszcze mało tego możesz chodzić do toalety i masz 15 minut przerwy na śniadanie !! co 4 godziny . Kasa jednak zawsze przed 10tym na koncie i tyle. Tak wygląda życie w Stalko.
2
były 2016-04-16 13:40
a gdzie jest inspekcja pracy,chodzi o limit nadgodzin
G 2016-04-17 09:01
Wątpię, żeby ktoś chciał się wychylić i wezwać inspekcje...
1
guciu 2016-05-09 00:45
ogolnie wiecej jakby placili to bylo by ok 2na reke bez nadgodzin powinni dac choc ja nie narzekam na majstra spoko wolne czy cos nie a problemu
stefan 2016-05-11 20:41
czy to prawda, że Stalko szuka kierowcy kat. C+E? mam odpowiednie papiery i doświadczenie i chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej. na razie niestety słyszałem tylko plotkę. Jeśli coś wiecie to napiszcie. Podobno ma się zwolnic miejsce kierowcy u was.
2
pracownik 2016-06-08 19:00
czy w tym roku będą jakieś podwyżki ??
radada 2016-06-09 13:30
tak, norm.
1
spawacz 2016-06-13 23:03
czy na naszej stolarni robią meble bo potrzebuje kilka szafek - do kogo najlepiej sie tam udać jak by co?
premia 2016-06-24 22:48
bedą premie półroczne w tym roku?? mamy już prawie koniec czerwca a nic nie słychać o żadnej premii...
3
premie 2016-06-26 15:21
hahaha tak napewno beda jak co roku:d
2
mada 2016-07-06 13:48
czy ktoś się orientuje ile zarabiają lakiernicy
samon 2016-07-08 11:07
nawet do 400 zł na tydzien!!
pracownik 2016-07-29 18:41
STALKO RADOM -- TRAGEDIA uwaga praca bardzo cieżka
a wypłata potracana na wakacje dla szefa bo widziałęm jak siedzisz bo przerwa trwa 15 min a nie 30
a bo to a bo tamto i - 6 - 8 godzin
nadgodziny 50 % i 100% to jakaś luksus bo w tej firmie nie występuje BADANIA NIE SA ZWRACANE
badania do pracy 11 czynników 500zł !!!! na własny koszt przed praca i nie są zwracane !!!
a dzień na badaniach to tylko twój zmarnowany czas . Pieniądze nigdy się nie zgadzają
naprawdę odradzam ta prace jeżeli nie masz kredytu i 5 osobowej rodziny na utrzymaniu nie zaczynaj tutaj pracy ( widać po operatorach maszyn jak bardzo murza leczyć kręgosłup ) odradzam wszystkim
1
O.K.S. 2016-07-31 11:30
To strona o "Stalko" w Mogilnie A nie w Radomiu.
sam 2016-08-03 14:21
hahahaha 1800 netto chyba brutto to bys sie zgodzil
ryszard 2016-08-03 20:11
Poprawka - Na początek lakiernik dostaje 1450 zł brutto, a później podwyżka po 3 m-cach "aż" do 1530 BRUTTO... I do tego premia w postaci przymusowych nadgodzin. Jednak wypłata do odbioru jest zawsze przed 10-tym, więc z terminowością wypłaty nie ma problemu :)
olo 2016-09-21 22:05
Praca w tej firmie to porownanie świń przy korycie. Nikt sie nie odzywa bo tak im dobrze.
Przydupasy i chapacze zapierda...po 12 reszta pierd..
PIP powinien sie tam zjawic ciekawe jak by sie to skonczylo :-)
5
ElDoopa 2016-10-17 16:50
Stalko w Mogilnie to jedna z gorszych "firm" w kujawsko pomorskim !!! Pracownik nie ma tam szans bytu.. Wypłata jak z odbytu albo i gorzej.. Wogóle to brak słów na Kierwonictwo i władze firmy.. Oni to się nadają do picia kawy i jedzenia pizzy. Chciałbym napisać coś pozytywnego ale nie ma co.. No chyba że napisze tylko o tej " pysznej herbacie" i zimnej wodce schłodzonej u majstra spawali pana Ł, oraz "biwaku" reprezentanta Trzemeszeszeńskiej sceny burdelowej p. G. Ogólnie to szkoda słów na pana Korzeniowskiego który Mierzy czas niczym na zawodach.. Nie wiem co to ma być ale chyba komuś coś się pomyliło.
6
Tak jest 2016-10-17 22:08
To są jakieś jaja.. Przychodząc do pracy na spawacza w stalko dostaje sie marne 1580 zł i iles tam premi.. Ogolnie wychodz ta najniższa krajowa wiec jak oni mogą nam zabrac premie? Nie mogą bo to bez prawne wiec miejcie na to wylew. A co do innych działów to macie przejeane mają was wszystkich głęboko gdzieś.. Motto firmy widnieje na spawalini koło kibla wielkimi literami jest napisane.. Cytuje "100% NORMY" a norma ciagle idzie w górę. I tak jak powiedział kolega wyplata jak z odbytu albo i gorzej.. Robcie to co ja zrobilem sikajcie na to i do innej firmy co moze zie mniej zarobi ale za to sie nie najebiesz jak debil za grosze. A te nad godziny to tez kpina robilem cały miesiąc po 12 godz mialem 100% i co ? Gowno dostalem 2850.. Mm ale kasa za tyle godzin.. Do teraz nie wiem czy sie smiac czy płakać.
7
Gal anonim 2016-10-22 05:11
Praca w stalko jest jak kible chodzisz bo musisz po za tym panuje jedna zasada debil debila debilem pogania nic dodac nic ująć. Bardzo nie polecam firmy ponieważ zarobki marne i majsteowie szczerze mówiąc są chuaj warci a szczegolnie ten maly krasnal z wasem zwany skoczek ogolnie mówiąc ona sie nadaje tylko do burdelu straszyc dziwki.. Lapjlepszy debil to Mariusz co robi na detalach.. Nic nie umie i jest slepy jak kret nie raz mi z młotka w palec przyjebal slepa kurwea. Po za tym on sie nadaje tylko żeby rowy kopac a nawet nie bo to trzeba umiec trzymac szpadel a najwyzej on umie trzymac penias w dolaniach.. No masakra jak to mowi ten zjarany czlowiek Jacek. Ten to juz przegina linie a tak wogole to niech se pospawa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] najpierw. Wogole to majster Ł. To wielkie dno tylko zalezy mu zeby omieszyc kogos albo powyzywac nie wiem czy nie kochają go w domu pewnie dlatego wyzywa sie w pracy.. Mniejsza o niego. Jeśli chodzi zalatwienie czegos np. podwyżki najlepszy jest majster z malarni a dokladnie pan. R cos mu sie powie to zamiast isc podwyzke zalatwic to woli sie schowac w kiblu i siedzieć taka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z niego :D wgl to smiech ma hali ... Przyjmuja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] normy w górę
3
ted 2016-10-22 18:10
co za analfabeta to pisał chyba najlepszy spawacz ze stalko chłopie proponuje powrót do podstawówki
1
Anonim 2016-11-02 15:25
Serdecznie polecam ludziom którzy mają zero wiary w siebie . W Stalko jest jak w większości firmach przydu****y wykonują lekką pracę a zarabiają dużo ( wiadomo o jakich chodzi) a pracownicy , którzy pracują ciężko , wykonują swoją normę mają bardzo niskie podstawy ; ) taki jest układ tej firmy. Serdecznie Pozdrawiam!
1
kitka 2016-11-03 16:13
Uwaga mega karpiówka taka sama jak zawsze dla pracujących majstrów 2000 ale takich mało a reszta pracowników szukać roboty godnej ludzi nie 240 godzin za dwa z kawałkiem.słuchy mówią że dużo ludzi zmieni prace po nowym roku
antoś 2016-11-03 16:58
tak do pegerów gnój wyrzucać cmoki nieudaczniki jedne a paszoł nikt was tu nie chce


hi hi 2016-11-10 12:18
jest pewien pan o imieniu Roman spok gosc współpraca z tym panem to czysta przyjemnosc na wieki wieków AMEN
Gty 2016-11-27 15:14
Szkoda mi tej biednej firmy ,która przez rzady PiSu bedzie musiała dac podwyżki od 1 stycznia i przez to nie zarobia tyle pieniazkow co w zeszlym roku. Naprawde rozumie decycje zarzadu ze musza nadrobic straty i z mila checia zaloga przyjdzie w sobote za normalna stawke zeby niemcom zylo sie lepiej
Johny Sins 2016-11-28 16:17
Teraz tylko czekać, co kombinują z karpiówkami...
córka pracownika 2016-11-28 17:51
Paranoja ! Ludzie po 12 godzin robią, kpiny jakieś
4
ftf 2016-11-29 19:01
nikt do robienia nie zmusza, jak na razie .
Mkhm 2016-12-05 22:45
Czyżby???...
1
ftf 2016-12-07 13:18
jak ktoś jest pi*a i nie umię się odezwać, dał się zastraszyć, bo przestraszył sie straty pracy za 1600 netto to trudno, niech szarpie. Pozdrawiam
1
mikołajek 2016-12-07 19:50
jak tam karpióweczka, zadowoleni ???
2
jarek 2016-12-08 16:42
super jestem bardzo zadowolony
O.K.S. 2016-12-08 20:32
No naprawdę super.

Liczona tym samym sposobem, co rok temu, a około tysiąc mniej wyszło.
1
Krasnal ze spawalni 2016-12-09 23:40
I za ten tysiąc i kilka od innych mają nowego busa... Jupi
2
gliglacz 2016-12-10 11:53
a to zależy jak żeś chorował czy opłacało ci sie tylko na setkach zostawac bo jeżeli tak to tez mniej dawali
O.K.S. 2016-12-10 19:02
Gdyby była różnica w ilości godzin, stosunku pięćdziesiątek do setek i L4 rok do roku to pretensji bym nie miał.
bartek m 2017-02-10 20:23
Chorzy ludzie tam pracują nie każdy chodzi mi o ułomnego pokekona z trzemeszna wracaj do siebie bucu podnosić szlabany i tego pewnie jeszcze się nie nauczyłeś idioto pracowałem na twojej zmianie pare lat temu i jeszcze widzę twoj pysk tak mi się obrzydłeś a byłem tylko cztery miesiące bonie szło na ciebie patrzeć taki z ciebie brzydal i sor z trzemeszna i ten twój przydupas lizuc idol z sójczego wzgórza żygać się chcę niech na ulicy będzie taki mądry i coś odpyskuje jeden z drugim a zapomniałem oni na miasto nie wychodzą tym bardziej po zmroku.Chciałbym pozdrowić pana Tomasza Szajde z montażu jedyny wporządku majster w tym zakładzie człowiek na którego zawsze można liczyć tz złoty człowiek chciał mi załatwić prace u siebie lecz brzydal z trzemeszna i jego lizusy musielisię zawsze wpier.....lić trudno lecz pamiętajcie zła karma wraca z podwójną siłą.jeszcze raz szacunek dla pana panie tomku jakby tacy jak pan zarządzali to by żyło się lepiej.mam nadzieje że przyczyta pan tą opinie i skojarzy kto mógł to napisać pozdrawiam Bartek M
4
ja 2017-03-01 15:08
Szajda to naprawde super majster takich to ze swieca szukac ten to dba o ludzi chcialbym u niego pracowac na dziale Mila atmosfera I wogule
Łysy z BRAZZERS 2017-03-17 01:30
Praca jak to praca, zależy na jaki dział trafimy... i majstra ( jak trafisz na spawalnie cordes - obojętnie jaka zmiana, lub na malarnie/obróbkę na zmianę pokemona to możesz zwinąć manaty i szukać dalej pracy - tam "mistrze"to ku*wy nie ludzie. Na innych działach nie jest źle, normy robisz to nikt nic złego nie powie). Śniadanie (w przyp. nocek kolacje) jest co 4 h i trwa 15 min. Żeby się najeść musisz (chyba, że kombinujesz i masz swój kącik to nie musisz) iść na stołówkę. Wypadałoby również umyć ręce, oraz zaspokoić potrzeby fizjologiczne,a żeby jeszcze zdążyć skonsumować posiłek to trzeba wypierdala**ć niczym Magda Gessler z cudzych garów, po czym posłusznie wracać do obowiązków. Wynagrodzenie ZAWSZE w terminie, co się chwali. I fajnie jakby normy trochę ogarnęli - niektórzy wręcz padają na ryj. To chyba na tyle.... Aaaaa bym zapomniał, temat rzeka, czyli NADGODZINY. tu to się dzieje (również zależy od działu, oraz "miszcza". U jednego mówisz, że nie zostajesz i spokój - u innego możesz mówić jak do d**y to Cię osr...wypróżni się na Twoją osobę. Jeszcze jak nie będziesz zostawać cały tydzień to łooooo... Ch*j będzie szukać haka, żeby potrącić z premii za byle jakie uchybienie. Z zemsty, lub z własnych pobudek(czyt. w celu przekazania Twojej premii jakiemuś swojemu du**lizowi) Apropos lizusów - Idzie ich rozpoznać po brązowych nosach. Dwulicowe ku*wy, najwięksi konfidenci. Możesz zostać jednym z nich. Większa podstawa, większa premia, lepsza robota. Tylko,że tacy są wręcz znienawidzeni przez resztę załogi, podobnie jak majstrowie poruszają się w miejscach publicznych z reguły w nocy, gdyż mają pełne pory na myśl o wpierd**u od reszty ekipy,czy innych sebixów.Do sklepu wysyłają swoje kobity, bo myślą, że są one Incognito. Reszta ekipy - z reguły ogarnięci ludzie, a wiadomo - od samych pracowników zależy atmosfera pracy. Ło panie, trochę się zebrało na wywody, więc czas to podsumować krótko(trochę dorzucę rzeczy, których nie pisałem) :

Na plus: atmosfera w pracy; wynagrodzenie płacone w terminie; dość wysokie karpiówki, chociaż niestety będą już tylko niższe(ale są); kible/sanitarka spoko; nadgodziny...

Minusy: nadgodziny... Tylko, że 50-ki ( te od 14 do 18) są płatne prawie tyle co nic, nie zostajesz?? Jesteś z miejsca dla miszcza wrogiem nr.1(w przyp. podanych dalej działów); spawalnie, malarnie/obróbkę (zmiana pokemona) omijajcie szerokim łukiem ;normy, normy i jeszcze raz normy - nieraz do niektórych rzeczy zbyt duże. I
ło 2017-03-18 06:41
a to dopiro mają fajnie takze wymiatam chyba gdzie indziej szukać pracy tylko gdzie jak wszedzie jest tylko gorzej
Szary pracownik z hali 2017-03-18 16:22
Masz racje w 100% ale zapomniałeś dodać że można dostać ciężkiej choroby psychicznej i fizycznej, ponieważ zapier.. cały miesiąc a wypłata i tak za mała jak za tą prace.. Po za tym chciałbym pozdrowić tych "dobrych pracowników" (czytaj lizusów) którzy za duże pieniądze jak na realia w stalko tną w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a jak tylko się da a raczej nie da.. wiec jeśli się przyjmujesz mam kilka rad :
1. Miej jakiś żagiel np. rodzinę gdzieś wyżej albo chociaż dobrego kolegę
2. Nie daj sobie wciskać kitu "za 3 miesiące dostaniesz z 300 zł podwyżki" bo to nie prawda
3. Nastaw się na prace w trybie Praca-Spanie.. Bo na nic innego czasu nie będzie
4. Bądź przygotowany na niespodziewane niespodzianki typu zjeba z strony majstra i tego wyżej
5. Bądź świadom że jesteś traktowany jak część wymienna
6. Najważniejsza !!! NIE BĄDŹ LIZUSEM ANI KONFIDENTEM...
Zostaw swoją opinię o stalko - Mogilno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie stalko