brak logo

Ets Sp.z o. o.

Opole

Opinie o Ets Sp.z o. o.

niko 2016-01-31 21:45
Do pracownika ets
2
ewa 2016-02-01 19:13
Piszesz chyba nie na tym forum z ets to praca sortowacza
1
hotel kaiserslautern 2016-02-23 19:47
witam wszystkich po krotce jak czlowiek jest ogarniety to niema zadnych problemow da sie zyc funkcjonowac i zarobic.ludzie ktorzy pija cpaja i maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prace sa usowani lub placa kary a raczej placili bo czasy szefa Jakoba i Helmuta juz minely. szefostwo ich usunelo po wieloletnich naduzyciach .jedynym problemem bardzo powaznym sa bandyckie naduzycia tgzw HAUSMEISTER w osobie CELINA KOLODZIEJ WSPOLPRACUJAC Z JAKOBEM I HELMUTEM NAUCZYLA SIE KRASC OSZUKIWAC I WYSLUGIWAC SIE INNYMI.LATAMI OKRADALA FIRME ORAZ PRACOWNIKOW GLOWNIE ZE SRODKOW CZYSTOSCI KTORYCH NIGDY NIE BYLO A NALEZA SIE PRACOWNIKOM. PONADTO PROWADZI MELINE HOTELOWA GDZIE HANDLUJE WODKA PAPIEROSAMI I PROCHAMI POCZYM PO CICHU KABLUJE SZEFOWI KTO PIL I SZEF Z ALKOMATEM SPRAWDZA POCZYM DAJE KARY TAKI SUKA SE PROWADZI BIZNES. WIELOKROTNIE PRZEKAZYWANE PRZEZ NIA PACZKI LUB GOTOWKA KTORA MIALA DOTRZEC DO RODZINY W POLSCE TRACILA SIE GDZIES PO DRODZE WIELOKROTNIE LUDZIE ZNAJDOWALI U NIEJ W POKOJU WLASNA OTWARTA KORESPONDENCJE PRYWATNA JAK I SLUZBOWA. BARDZO FAJNIE BY BYLO GDYBY TA OPINIA TRAFILA DO SZEFOSTWA I COS Z NIA ZROBILI. POLICJA SIE NIA POWINNA ZAJAC.
18
Owal 2016-02-27 21:33
Jak to? Jakuba i helmuta juz nie ma? J
tjajaja 2016-03-01 15:11
Nie polecam szkoda slow
2
morek 2016-03-01 20:34
firma nie wypłaca pieniędzy na czas objecują że za kilka dni można odebrać sobie należności w biórze co okazuje sie po kilku miesiącach że ich wogóle nie wysłali do polski!!!
3
wp 2016-03-02 16:59
Nie ma!
wp 2016-03-02 17:01
Nie ma Jakoba i Helmuta
edyta 2016-03-20 11:55
witam poszukuje Anita AIDA tobiasz czy ktos zna tą panią prosze o kontakt lub adres miasto gdzie mie\szka wiadomo w okolicy raciborza
buuu 2016-04-12 10:42
jest tam dostęp do internetu ?
Przemyslaw 2016-05-24 14:22
bylem w neustadt trzy Miesiace.Praca mi sie podobala i hotel jest fajny i czysty.Przy zjezdzie otrzymalem wszystkie moje zapracowane pieniadze. nie moge nazekac.
8
koko 2016-05-30 06:40
witam niepolecam tej firmy najgorszemu wrogowi jezdzilem tam 3 lata i wiem wszystko na temat po 1 ruska mafia i tyle bija ludzi na hotelu i wrzesza za byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przejezdzilem duzo miast tej firmy teraz na temat neustdat syfu jako tako niema chyba ze po wekendzie gdzie brudasy sikają do łuzek a nawet sraja i nikt nadtym nie panuje .pokoje 3=4 osobowe na hotelu łotysze litwini i najgorsi bułgarzy kturzy robią praktycznie co chcą .niepotrafia liczyc przy rozliczeniu na koniec wyjazdu 9 razy 40 jest 346 i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] inaczej niebedzie zaliczki co poniedzialek nie dla wszustkich wypijesz w wekent to zapomni o zaliczce pilnuje tego hausmajstrowa kwoka 65lat i trzyma z ruskimi wiec niema naco liczyc ze wczyms pomorze a raczej zaszkodzi.w sobote po przyjezdzie do biura podpisuje sie umowe oki .ale zaraz na drugi dzien przynosi sie aneks do umowy kturego niewolno czytac i podpisuje sie zrzekniecie wszystkiego na poczet firmy agero ubezpieczenia dodatkuw za prace i ze niebedzie zadnych roszczen do pracodawcy wrazie utraty zdrowia lub wypadku zrzekacie sie połowe stawki na rzecz firmy agero dobrowolnie jak ktos bedzie to chcial czytac lub niepodpisze zaraz zostanie wyzucony z hotelu i martw sie sam za byle copotrafiom w nocy cie spakowac i wywiez gdzies zebys na hotel nietrafil a codo pracy do tez masakra godz malo robota np rzy sortowaniu urzywanych pampersach i zurzytych igiel i bandarzy z szpitala mozna tez biegac za smieciarkąwtempie mistrza swiata w bieganiu totalna masakra w poniedzialek po1 wekendzie podpisuje sie kaucje za hotel okturej raczej mozna zapomniec wystarczy zle sie odezwac juz kaucji niema internetu niema chyba ze swuj godz jak ktos dobija do 30 to cie cieszy atak nie wszendzie ale te miejsca juz sa obstawione przez ludzi na stale jezdzących do tej firmy kiedys szlo sie jeszcze zalapac dzis to niemozliwe dziennie gdzie indziej do pracy masakra stawka na dzis bo sie zmienia 4,80 bylo 5 kiedys nawet 5,60 ale zapowiada sie ze spadnie na 4,60dla nowoprzyjezdzajacych tPYTA SIE KTOS JAK JA WYRZYMALEM TU 9 LAT SAM NIEWIEM DZIS TO JUZ HISTORIA AHA JESZCE JEDNO JESTESCIE TU NA DZIKO BEZ MELDUNKU I ZADNEJ SZANSY NA JAKIES LATA DO EMERYTURY no to zycze powodzenia odwaznym to naprawde akt desperacji jak ktos sie zdecyduje hotelu jest duzo ale wszendzie tak samo a im dalej od neustdu czyli od biura to gorzej niema szansy ze ktos pomoze jak pobija czy inne kradzierze ps.na dziedobry potrafia w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wejsc a pizniej to juz tylko szkoda sluw
8
Brajan 2016-06-07 02:22
Urządzenie ośrodka jest super i ma ogromną przewagę nad innymi ośrodkami, których w okolicy jest wiele. Domki są praktyczne i zapewniają dużą dozę prywatności. Komu przeszkadza zgiełk na basenie, może się udać na tylną część podwórka. Szczególnie przyjemna jest przednia część ogródka z drzewami oliwnymi, gdzie można się zrelaksować i po krótkim spacerze wskoczyć też do morza. Ogólnie ośrodek jest bardzo czysty i zadbany.
3
Paweł 2016-06-07 02:29
Ten piękny ośrodek usytuowany jest w prywatnej zatoce i ma luksusowe pokoje , które bardzo dobrze komponują się w krajobraz. Pokoje są doskonale urządzone, łazienka z własną wanną i prysznicem, oddzielne wc Absolutnie 6* standard.
1
Jacek 2016-06-07 02:34
na pierwszy rzut oka jest to niepozorne miejsce, jednak gdy tylko otworzy się oczy, nie można się nadziwić! ośrodek przypomina raczej budynek z filmów Bonda, wszystko jest takie futurystyczne. wow! dostaliśmy szybko napój powitalny i szybko nas zameldowano.
2
KURWYBEZHONORU 2016-06-07 05:42
ODRADZAM BO MOJ NICK. 6 gwiazdek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kto to pisał..
1
adrian sitko 2016-06-07 07:37
po pysku dostaja tylko przejawy polskiego pijanstwa, kretactwa i zlodziejstwa. jak sie jest normalnym czlowiekiem, to praca jest w zupelnosci bezproblemowa.
3
www 2016-06-07 09:51
polaki robaki robią jak niewolniki
2
janusz 2016-06-07 22:41
Biją i poniżają pracowników, nie wypłacają pieniędzy...
6
MogeWszystko 2016-06-08 11:56
Nie polecam firmy, odradzam tam jechać, pierwszy i ostatni raz tam byłem!
2
Laura 2016-06-09 00:53
Absolutnie wszystkich przestrzegam przed wyjazdem do pracy za posrednictwem firmy ETS. Wszystkie negatywne oceny sa jak najbardziej prawdziwe. Pracownicy wysylani do pracy w Niemczech nie posiadaja zadnych praw. Sprzymierzencem pracodawcow jest gleboka niewiedza i strach zatrudnionych osob. Stosowane przez kierownictwo w Niemczech kary pieniezne, sa bezprawne. Zwykle odbywa sie to w ten sposob, iz pracownik jest zmuszany przez "kierownika" do podpisania tzw. zaliczki. Pieniadze sa potracane z pensji, nastepnie staja sie wlasnoscia owego "kierownika". Ogromnym problemem zatrudnianych osob jest nieznajomosc jezyka niemieckiego, to z kolei jest duzym plusem zarowno posrednika w Polsce jak rowniez kadry kierowniczej w Niemczech. Pracownicy sa ponizani, szefowie wytykaja im brak wyksztalcenia, ktorego niestety sami nie posiadaja. Duzym znakiem zapytania jest takze stawka godzinowa, od ktorej zgodnie z obowiazujacym w Niemczech prawem powinny byc odprowadzone skladki na swiadczenia socjalne i jakze wazne ubezpieczenie zdrowotne. Waznym jest, by nie podpisywac niejasnych, podkladanych "dokumentow" i jesli polski posrednik nie wymaga od pracownika znajomosci jezyka niemieckiego, domagac sie umowy w jezyku polskim. Zycze przemyslanego wyjazdu!
10
buszek 2016-06-09 05:22
witam ja bylem w kaiserslautern i powiem niestety tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego wzgledu ze pracowalem tam nalezycie , a zostałem z tam tąd wyżucony z powodu niby nieroby... i do tego umowe ze mną zerwali i na dzien wyjazdu do polski nałozono na mnie kare w wysokości bodajże 200euro i mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez grosza przy duszy jednym słowem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic wiecej , a co do tych pluskw w pokojach to prawda chodz nie w kazdym są, a ludzie bardzo mili i pomocni.
1
ksero 2016-06-20 11:15
Pojechałem z żoną do gliwic do pracy przy smieciach oferowali super warunki że bedziemy razem w pokoju a tu kicha nie powiem ludzie z pokoju bili super ale warunki masakryczne lazienka wspolna kuchnia tez syf totalny po pierwszym dniu pracy potem cały czas bylismy z żoną na wolnym masakra jeszcze te kosmiczne ceny za ubrania robocze a ten niby Valdemar poraszka pierwszy i ostatni raz pojechalismy do tej firmy a jeszcze bede publikowal zdjecia powodzenia dla tych któzy tam pojada wrucicie tak jak my
10
Labander 2016-07-09 16:14
Jak będziesz "fżócał" fotki , to może przy opisach używaj słownika ortograficznego...
Tommy 2016-07-13 17:45
kasa,pytacie o kase to jest po odliczeniu wszystkiego 4.60 na ręke,jeszcze oszuka was ten brudas koordynator ze wschodu na godzinach,da kare za plamke na poduszce to tyle wyjdzie taka wypłata jak w Polsce ludzie ogarnijcie sie nawet jak jesteście z wiochy gdzie jest brak fabryk to sa lepsze agencje gdzie nie będziecie traktowani jak śmieci i też biorą bez znajomości języka.
3
Krystian 1994 2016-08-03 13:05
Witam wszystkich jestem Krystian pracuje w firmie ETS w Niemczech . Czytam komentarze na temat pracy i powiem jedno, jeżeli zależy komuś na dobrej pracy , zna jakieś zwykłe, najprostsze podstawy języka niemieckiego i nie jedzie tam, żeby 80procent wypłaty przepić, to nie ma się czego obawiać. Praca w porządku, zakwaterowanie czasem nie jest najlepsze wiem, kierownicy też nie są źli, jeżeli trzymasz się regulaminu, który obowiązuje na domku bądź w zakładzie pracy, to nie będziesz miał kłopotów typu niepełna wypłata, brak zaliczki itp. Jeżeli macie jakieś pytania to piszcie tutaj śmiało odpowiem pozdro
3
Alek 2016-09-02 10:32
co za bzdury
Ja 2016-10-01 10:27
Przyjeżdżam z tą firmą do pracy od kilku lat. Mieszkałem w kilku hotelach i zaobserwowałem, że ci, co mają negatywne opinie, to mają również problem z alkoholem. Podstawowy wymóg, to pojechać trzeźwy do pracy. Kaucję pobierają głównie po to, że każdy przyjeżdża tu gratis a transport kosztuje.( Wielu robiło sobie wycieczkę bez chęci pracy). Pamiętać należy, że to hotele pracownicze a nie zwykłe i czysto jest tak, jak sobie o to zadbasz. Niektórzy piszą, że praca na czarno - to bzdury, znam kilka osób które juz niemiecka emeryturę pobierają a ostatnie naście lat pracowali tutaj. Zarobki ostatnio poszły w górę i na czysto, po odliczeniu wszelkich składek i kosztów wychodzi podstawy 6 - praca w zakładzie najczęściej przy taśmie, 6,50 - lader, 7€/h - kierowcy. Kierowcy na ładowarki, wózki widłowe albo na LKW zwykle dostają więcej - negocjuje na miejscu. Na LKW prawdopodobnie dostaniesz od razu propozycje stałej pracy a zarobki się podwoją. Zaliczki dostajesz co tydzień i zwykle pijący dostają 50€, ci normalniejsi 100-150€ w zależności od potrzeb. Jeśli ktoś musi wysłać do kraju więcej na opłaty do kraju, musi zgłosić wcześniej kierownikowi. Jak ktoś ma pytania, to śmiało.
3
addddddddddd 2016-10-19 13:58
jest jakis hausmajster czy co? za 6 to s wacikow ne kupisz nawet
dawid 2016-10-19 14:28
Kierowca ciągnika siodłowego kat BCE szukają obecnie.
Paweł 2016-11-29 09:42
Byłem 2 razy poprzez tę agencję. Najpierw w Rastatt 6 tyg. Powiem tak: było kiepsko z pracą tam, raz jeździłem raz nie, głównie na paczki ( Bardzo ciężko ). Teraz w sobotę zjechałem, a byłem w Maulbronn 11 tyg. O wiele lepszy hotel, warunki, robota cały czas, prawie 550h. Prawda, że chlają non stop, ale bez przesady z tym biciem. Jak nie będziesz strugać kozaka nic Ci się nie stanie, a gwałcenie to bajki. Nie wierzcie tym idiotom co tak piszą. Jak pracujesz, nie chlasz na umór ( 2-3 piwka to nie grzech ) wszystko jest w porządku. Kasa elegancko się zgadzała, kaucję zwrócili normalnie, żadnych problemów. Jak ktoś chce zarobić dobrą kasę i ma chęci do roboty, a przede wszystkim jest gotowy na ciężką pracę, POLECAM.
Szef Pan Andriej świetny gość. Pozdro dla Maulbronnu :)
KS 2016-11-29 22:33
A gdzie ty pracowales z tej agencji? Bo czekam na wyjazd do niemiec na smieci mozesz cos o tym napisac albo ktos co tam robi jakie warunki i co z pokojami dla par?
2
mar 2016-11-30 09:22
Zgadzam Się w 100%
KAZAHSTAN 2016-12-06 09:19
70procent tamtejszych ludzi jest z kriminalu albo ucieklo z niego,ludzie uciekajacy przed wyrokiem albo komornikiem a reszta ludzi to alkocholicy razem z niektorymi ludzmi<opiekunowie> z biór ktorzy sami zaczynali prace na śmieciach! ty jestes do zalatania dziury po ludziach ktorzy tam siedza b ardzo dlugo i wracaja na maly urlopik do kraju.... ja w pierwszy tydzien przyjazdu siedzialem na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 7dni bez zadnych godzin (za darmo) przydalo sie to glebiej przeanalizowac i zrobic cos w koncu! to jest wielki pic na wode z ta piekna praca za €..hah ludzie nagrywajcie jak sie dzieje cos nie tak i wtedy mozna to zglaszac do konsulatu nawet jesli nie zna sie tamtejszego jezyka... ja zostalem bezkarnie wyrzucony na dworzec z torbami i rob co chcesz jak nie wiadomo w ktora strone jechac.. a na dwrocu pelno zlodzieji i tak wrocilem tylko z jedna torba ktora mialem na sb... a pieniadze niby za miesiac i nie wiesz jak ci je policza i trzeba bedzie jechac do swojego biora posredniczego ... Nigdy wiecej nie pojade do tego plugawego miejsca!!! i wy tez nie dajcie sie nabrac na te NIBY <<ZŁOTE GÓRY!!!
3
Czarna 2016-12-19 00:15
Ludzie co wy za bzdury wypisujecie . Negatywne komentarze dodaja ci ktorzy przyjeżdżają pija i awanturuja się. Naprawde to praca jest bardzo dobra a i warunki nienajgorsze. Jezeli ktos jest w porzadku , zostaje tu na długie lata . Pozdrawiam.
2
DoWszystkich 2016-12-27 10:06
Witam, czytam i czytam wasze komentarze, i w 100% to co piszecie jest prawdą, sam to przeżyłem, o kase meczyłem się miesiąc, warunki na najgorszym poziomie,kłamią, kradną, cwaniarstwo na codzień, był ktoś w Lehrte ?
5
Były pracownik 2017-01-14 11:58
Siema pracowałem kilka lat temu przez tą firmę i nie mogę się nadziwić że dalej nie brakuje desperacji jadących do tej dżungli. Polecam zatrudnienie uchodźców ci po tygodniu zapi..dolili
By wszystkich maczetami. Pozdrawiam wszystkich którzy uciekli z tego piekla
15
Bartosz 2017-02-04 06:23
Dodaj że opiekunowie są rosyjskiego pochodzenia. a segregacja śmieci jest niezależna.
Zawiedziona 2017-02-20 22:55
Przestrzegam wszystkich zamierzających podjąć pracę przez to biuro! Wiele informacji nie jasnych oraz tych które są nie przekazane...w weekendy libacje na całym hotelu...praca w miarę Okey ale płaca za nią to istny śmiech na sali
2
Zawiedziona 2017-02-23 21:05
Święta prawda
krzysiek 2017-03-01 11:49
Prawda placo 5 na godzine smiech
1
grzech za grzech 2017-03-08 10:52
Witam , pracowałem w maulbronn i było ok i to jest jeden hotel gdzie jest spokój , praca jest w miarę dobra ale zarobek jest do kitu , wiadomo trzeba od razu zgłaszać to czy pościel jest czysta czy poplamiona by za to nie została pobrana żadna gotówka bo w tym momencie jest się w plecy. Wypłacane są tygodniówki w każdy piątek na hotelu po pracy.
norek 1234 2017-05-01 20:12
Ludzie pod zadnym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pozorem tam nie jedzcie . Syf syf syf i jeszcze raz syf sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] meliniarze . Pojechalem tam z bratem na neustadt czy jakos tak mielismy tego samego dnia jechac na inny hotel a dali nas chocby do jakis barakow a jak sie zapytalem o ktorej przyjada po nas z tamtego hotelu to mi powiedzieli ze co mi sie tutaj nie podoba ? . Powinni to zamknac wszystko wpizdziec !!!!!!!!! Szyby powybijane lozka jakies posikane [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie z czego to wgl bylo jak by mozna bylo dodac zdjecia to bym wam wszystkim pokazal jakie warunki tam sa !!!! Ale znalazlem filmik na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego syfu po obejrzeniu go 2 razy sie zastanowcie czy chcecie tam jechac !!!!!! https://youtu.be/UZZ8Ds9MA4E
4
agg 2017-05-02 23:46
Witam.Moja historia zaczela się z ta firma w 2011r w Rastatt .Hotel ogólnie czysty dużo osób w pokojach ale dało się wytrzymać.pracowałam na albie przy sortowaniu śmierci było ciężko bo poganiali nas nie bylo można mieć przy sobie nawet wody wytrzymalabym pewnie 9tygodni ale niestety spodobalam się szefowi Wiktorowi który wywiózł mnie do lasu i usiłował zgwałcić ale miałam to szczęście że zawsze mam gaz piepszowy i podziałało.Po powrocie do hotelu oczywiście mnie zlapal i groził ze jak coś powiem to nie wrócę nigdy juz do polski i ukrywalam to a on oczywiście wywiózł mnie na sinbada razem z moim chłopakiem który o niczym nie wiedział dopiero w Polsce mu powiedziałam dodam ze miałam za 7tyg pracy wyplacone ok 200€ za 297godz. Tak mnie razem z alexem zrobili.W 2013r ponownie zmusiła nas sytulacja gdzie musieliśmy wrócić do tej samej firmy tylko ze hotel Kaizeslautern i o niebo lepiej.szefowie spoko byli mieliśmy swój pokój z lazieka obylo się bez pluskw gotowalismy w pokoju mieliśmy swoja maszynkę i telewizje na wszystko nam pozwolił.Jesteśmy spokojni nie pijacy to się nie czepial.Praca ok nawet lepiej pracowałam na tier luzik słuchasz muzyki i przebierasz metal i oczywiście woda i papieros kiedy tylko ci się spodoba ludzie w pracy wszyscy sympatyczni szczególnie Minh i Hung gorzej z Simona.moj partner byl laderem nie narzekał bo byly godziny i wieksza stawka.Na hotelu oczywiście pijaństwo bylo ale można było pominąć to wyjściem z hotelu i pojechać sobie do miasta.Ogolnie na ten hotel nie narzekaliśmy i na koniec jeszcze dostaliśmy premie po50€ takze spoko.Bylismy 3lata w kaizes.
SzczeryGrzechu 2017-05-13 10:42
Witam tych wszystkich co piszą prawdę na temat piekła jakie jest w Niemczech ale biuro firmy ETS nic sobie z tego nie robi mają to głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Płacą śmieszne pieniądze i bardzo dziwię się że w ogóle ludzie tam jeżdżą. Proszę Państwa jeżeli stawka byłaby większa zakładając 10 euro na godzinę to ludzie bardzo chętnie by jeździli . Wszystkie Panie z biura ETS powinny jechać na tydzień czasu to by widziały na własne oczy co tam się dzieje , jak się ludzie chamsko zachowują że na jadalni palą papierosy co powinno być zabronione ponieważ w tym miejscu spożywa się jedzenie. Palarnia powinna być tylko przed wejściem do hotelu . Teraz rodzi się pytanie , dlaczego jak nowi przyjeżdżają na miejsce do danego hotelu otrzymują od razu brudną poplamioną pościel co w konsekwencji muszą za to płacić , to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczyt chamstwa , to jedno , druga sprawa , dlaczego nie chcą dać nowych materacy do spania tylko śpi się na starych wyleżałych materacach gdzie nie da się spać i to jest prawda bo Ja taką sytuację miałem i o materac trzeba walczyć . Proszę Państwa moim zdaniem wszyscy co wyjeżdżają powinni iść do danego biura i postawić się tym Paniom i powiedzieć jasno żeby pojechały do danego hotelu i zobaczyły to na własne oczy . Jeżeli ktoś z państwa uważa tak samo to co Ja napisałem to proszę o szczery komentarz. Pozdrawiam
2
Piotr 2017-05-13 21:07
10 EUR na godzinę to zarabia w Niemczech fachowiec, a nie ktoś bez wykształcenia, bez kwalifikacji, bez znajomości języka, który może jedynie segregować śmieci. Syf i chamstwo na hotelu robią ludzie, mieszkańcy, a nie firma. Ustal sobie dyżury na jadalni. Niech dyżurny stoi i pilnuje, aby nikt tam nie palił, ewentualnie "tłumaczył" że nie należy palić na jadalni bo to chamstwo. Takie same dyżury ustal w kiblu, pod prysznicem, w pokojach, najlepiej jeden dyżurny niech pilnuje jednego mieszkańca. Dobre sobie! A może najlepiej niech każdy pilnuje siebie i zachowuje się jak człowiek, a nie jak świnia. Wtedy wszystkim w hotelu będzie się żyło łatwiej i całkiem znośnie.
Jeżdżę z tą firmą 3-4 razy do roku od kilku lat, pracuję, zarabiam i mam za co utrzymać rodzinę. Za dwa tygodnie znów tam wracam.
Xxx 2017-05-23 06:58
Ludzie opanujcie sie, nie dawno wróciłam z Niemiec właśnie z tej firmy. To co tam sie dzieje to przechodzi ludzkie pojecie, praca przy smieciach, zarobki marne, hotel okropny, dwie pary w pokoju, kierownictwo ma w tylku co sie dzieje, a jak sie sprzeciwisz ktoremus z kierownikow to od razu masz zjazd do polski i to bez pieniedzy. Co do kar to pieniądze idą do ich kieszeni. W razie jak cos ci sie stanie w pracy to tez zjezdzasz do polski bo jestes tam nie ubezpieczony, a jak juz z toba pojda do lekarza to do polskiego, mowiac ze wypadek zdarzyl sie w hotelu a nie w pracy. Jezeli ktoś się zdecyduje tam jechac to niech pierw sie dobrze zastanowi bo tam ludzi wykorzystuja na maksa. Bylam tam pierwszy i ostatni raz. Jednym słowem, okropienstwo i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gorzej niz w polsce.
4
Julita 2017-07-20 15:11
To jaki charakter ma praca @Xxx czyli sortowanie odpadów można zobaczyć od razu w ogłoszeniu, napiszcie może jakie punkty są zawarte w umowie i na jakiej podstawie pracodawca może odesłać pracownika do kraju?
wkur...y polak 2017-07-20 19:43
Hey Julita w niemcech podpisuję się umowę o pracę w której zawarta jest stawka brutto za 1 h / 9 Euro brutto, czas pracy w tygodniu 40 godzin ale tylko w teorii bo tak naprawdę pracuję się przy sortowaniu śmieci od poniedziałku do niedzieli na okrągło. W umowie nie ma ani słowa o urlopie, składkach na ubezpieczenie, rentowych i emerytalnych. Zamiast urlopów w tej agencji są tak zwana ,, rezerwa " w czasie której nie możesz tego dnia opuścić hotelu bo w każdej chwili mogą zadzwonić po ciebie z pracy na zastępstwo innej osoby i musisz siedzieć jak burek w pokoju, jak nie pójdziesz na taka zmianę to szef agencji każe ci wracać do polski. Według mnie ta umowa o pracę istniej tylko na niby bo według mnie to tak naprawdę to jest umowa zlecenie a nie umowa o pracę. Atak wogulę to strach do tej pracy jechać bo nie ma gwarancji ze będzie praca, ja tam byłem 2 razy w tym roku za 1 razem byłem 8 tyg. a za 2 razem tylko 3 tygodnie bo zostałem spisany na zakładzie ,, Edeka " za innego polaka i musiałem wracać do polski na własny koszt i każdy miał to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze się pomylili w nazwiskach i teraz dzwonią do mnie z agencji ze dostałem potwierdzenie ze mogę wracać w życiu tam nie pojadę bo ten szef Rosjanin to pewnie nie księguję wypłat pracowników i nie odprowadza podatku.
1
Julita 2017-08-13 10:19
@polak, skoro jest jakaś umowa to dlaczego pracownicy nie dochodzą swoich praw? Jeśli coś zostało podpisane to macie prawo odnosić się do tego i nie zgadzać się na inne warunki pracy. Czy ktoś interweniował z was w tej sprawie?
Zostaw swoją opinię o Ets Sp.z o. o. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ets Sp.z o. o.