Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ets Sp.z o. o.

Pracowałeś w firmie Ets Sp.z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
qmin - 2014-01-24 17:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowana - 2014-01-19 12:12:15]:
4.60 za godzine to smiech na sali firma kogucik
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-01-25 10:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wszyscy mają 4.60! po 5.60 mają ci pseudo kierowcy taki np.Kuczer który dzennie najebany siada za kierownice
zdjecie uzytkownika
świerzak :D - 2014-01-30 15:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, mam pytanie do tych osób które już tam były w ostatnim czasie. Jak wyglądają warunki mieszkalne i jak to jest z tym 4,60 Euro za godzinę ? 5,60 euro mają osoby które zgodzą się na to żeby wozić ludzi bo posiadają prawo jazdy? I ostatnie pytanie jak z godzinami pracy ? Ile można dziennie robić czy są też dni że siedzi się na mieszkaniu bo niby zapewnione ma być 37 roboczo godzin tygodniowo a jak faktycznie jest? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :D
zdjecie uzytkownika
puszkin - 2014-01-31 12:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tej firmy som zadowolone osoby (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-02-03 14:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prosilbym o szybka opinie jak na dzien dzisiejszy wyglada praca przy segregacji smieci , z gory dziekuje za odpowiedz / ets opole
zdjecie uzytkownika
mario 123.pl - 2014-02-11 12:26:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) prosze o odpowiedz bo nie wiem czy mam czekac na pit czy w ogule cos przyjdzie pozdrawiam z gury dziekuje za informacje
zdjecie uzytkownika
Pracus - 2014-02-14 12:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Smieszna firma. Ja tam jezdzilem juz 10 lat temu a stawki sa ciagle te same. Zenada....
zdjecie uzytkownika
ets - 2014-02-16 19:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PIJAK PIJAKA PIJAKIEM POGANIA......
zdjecie uzytkownika
beta 20.02.2014 - 2014-02-20 20:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam z tej firmy. mi się podobało,jednak nie wszystko jest tak jak oczekujemy. Praca raz jest,raz siedzisz na rezerwie, 4.60 jest,kierowcy to raczej są już tam ustalani,ale nie zawsze mają więcej pieniędzy. moja koleżanka jeździła i nic jej nie dodali. też byłam ciekawa jak tam jest jak miałam jechać pierwszy raz, powiem szczerze,to trzeba zobaczyć na własne oczy żeby pojąć co się dzieje. ale jest ok. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anka - 2014-03-04 23:10:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, odpisali mi, ze stawka jest 8,5 wiec nie rozumiem dlaczego piszecie ze 4,60 ?
zdjecie uzytkownika
XXX - 2014-03-07 10:34:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tez mi napisali ze stawka 8,5E. ale jak poszedłem do biura w Opolu, to co innego powiedzieli ze na reke to bd jakies 4,6 - 5,6. ponieważ nocleg kosztuje tzn. 7e/dobe, ubezpieczenie tez. nie wiem dlaczego to odliczają ze stawki godzinowej a nie z pensji.
zdjecie uzytkownika
Braerious - 2014-03-16 13:21:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma ETS z Opola (mają kilka oddziałów między innymi w Gliwicach, Raciborzu i Białej). Pośrednicząca w pracy w Niemczech jest firmą nierzetelną i oszukującą ludzi. Radzę wystrzegać się tej firmy jak ognia! Dodatkowo niech to będzie dla wszystkich cenna wskazówka jak postępować z takim pracodawcą!

Zdziwiony byłem ich błyskawiczną odpowiedzią w sprawie pracy. Niestety dzisiaj milczą jak grób i nie chcą odpowiedzieć dlaczego wyłudzili ode mnie pieniądze. Firma wbrew zapewnieniom nie zapewnia ciągłości pracy! Gdy dotarliśmy na miejsce okazało się że niektóre osoby trzeci tydzień siedzą na tak zwanej "rezerwie" za którą nie dostaną pieniędzy. We wtorek dowiadujesz się że ponad 10 osób jutro ma wolne bo nie ma pracy. Zapewniają że jeśli wrócisz do Polski z ich decyzji to nie płacisz za autobus, niestety w rzeczywistości wypłacają mniej pieniędzy i "do widzenia", jawnie łamią tym samym prawo, wyłudzają pieniądze karami które są bezprawnie naliczane. Np. wchodzą do pokoju i stwierdzają że materac na którym spałeś kilka dni był nowy i musisz za niego zapłacić 200zł, (nauczka na przyszłość aby robić zdjęcia po wejściu do pokoju). Ktoś na hali zgubił ładowarkę do wkrętarki, więc dwie osoby które posiadały taki sam model musiały zapłacić około 1000zł za zgubę która kosztuje znacznie mniej.. Kar jest wiele i nie ma ich w żadnym regulaminie (np otwarcie okna przy włączonym grzejniku 200zł), kwoty są wymyślane od ręki. Wszystko wam odliczą z wypłaty tak abyście po kilku tygodniach dostali 100EU. Firma nie zapewnia opieki lekarskiej! W takich przypadkach wysyłają do Polski i naliczają opłaty za powrót!! Nie ma możliwości wezwania policji w Niemczech ponieważ rozliczenie na którym dowiadujemy się że wyłudzą od nas pieniądze ma miejsce godzinę przed powrotem do Polski!!
Na pracę nie ma co narzekać, jest po prostu bardzo ciężka i wyczerpująca, właśnie po to jechałem za granicę. Wyłudzono ode mnie ponad 500zł łamiąc przy tym wielokrotnie prawo...
Powinni zamknąć tą firmę i ukarać dużymi karami za nierespektowanie prawa Polskiego i Niemieckiego. To co opisałem to jedynie kilka przewinięć tej firmy. Niech to będzie przestroga i wskazówka dla innych.
zdjecie uzytkownika
wallach - 2014-03-21 12:00:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam to jakie są aktualne stawki 4.6E czy 8.5E Ktoś zjechał ostatnio? Jak to wygląda teraz? Da się zarobić 4 koła PLN na czysto?
zdjecie uzytkownika
beta 21.03.2014 - 2014-03-21 16:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. stawka to 4.60,jeśli jest praca i nie będziesz brać dużych zaliczek to da się zarobić 4 koła na czysto
zdjecie uzytkownika
mientus - 2014-03-23 15:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, pracowalem w tej firmie wiele razy, najlepszy hotel to oczywiscie Neustadt, pani J. Pilnuje porzadku z pijakami i innymi brudasami ktorzy pryzjezdzaja, jak twierdza, na wakacje odpoczac od zony i sie napic. Pracowalem w kilku miesjcach, najwiecej na sinscheim przy sortowniu smieci. Robota nie jest ciezka, chyba ze sie stoi na kontroli to trzeba sie namachac, ale to juz zalezy od ludzi ktorzy przebieraj smieci przed toba, bo jesli oni nie robia to ty zapieprzasz za nich i tak to wyglada. Czemu nikt nie pisze o tym ile polacy wynosza z smieci rzeczy?telefony, ciuchy, pieniadze i inne cenne rzeczy...
godziny to juz zalerzy ile jest materialu na dniowke. Mieszkanie na hotelu wyglada tak ze spi sie w pokojach po kilka osob, ale wiekszosc zalezy jacy to ludzie, jesli trafi sie na pijakow, zlodzieji to nic tlyko powiediec o tym szefowi, hausmeistrowi i problem zostanie rozwiazany szybko a dokuczliwy wspollokator wyelimonowany w najblizsza sobote do polski z zakazem przyjazdu. Smrod, syf itp to juz zalezy od wszystkich kto jak dba i sprzata po sobie. Najgorsze sa soboty i niedziele bo wszystko nawalone i szuka zaczepki. Odnosnie pieniedzy to fakt 4.60 placa, mi zawsze wyplacali wszystko, z wiekszymi zaliczkami nie bylo nigdy problemow itp Praca nie jest zla, hotel nie jest zly. Jakto mowia, jak sobie poscielisz tak ie wyspisz. Pozdrawiam byc moze kiedys jeszcze tam zawitam na jakais skromny dorobek.
zdjecie uzytkownika
wallach - 2014-03-24 00:03:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ponownie SUMY PANOWIE SUMY.Chwalcie Się.Da się coś wysłać do Polski.3,4,5 patoli(PLN) na miesiąc ile przywieżliście???To każdego interesuje.Zniosę wszystko tylko za jaką cene.Jakoś mały ruch na tym forum.
zdjecie uzytkownika
wasyl - 2014-03-31 09:58:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogolnie porazka i tyle,pracowalem w Ausburgu po 12h 1 pauza dojazd 1.5h w pokoju 8 osob na rozne zmiany tak ze po tygodniu wory pod oczami i 10 kilo mniej (polecam jak sie ktos odchudza)Po 15 h ciezkiej pracy jak wracalem do"pokoju" (usunięte przez administratora)Jesc najlepiej na miescie bo do niby kuchni sie nie dopchasz 1 kuchnia na 40 osob. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Muatashi - 2014-04-09 18:23:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jak firma cudów nie ma ale tragedii też nie. Każdemu dają szanse(tak są kary ale tylko dla pijaków co piją zamiast jechać do pracy). Jeżeli będziesz dobrze pracował oraz nie będziesz co dzień pił zarobisz. I w weekend były wyjazdy na segregacje butelek ale wtedy zawsze dostawało się skrzynkę piwa. Firmę polecam wytrwałym ludziom ponieważ to nie są wakacje jak niektórym się wydaje.
zdjecie uzytkownika
mały - 2014-04-09 20:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś mieszkał na hotelu w Maulbronn jakie tam są warunki i jaka atmosfera
zdjecie uzytkownika
wallach - 2014-04-10 14:09:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Muatashi - 2014-04-09 18:23:11]:
Witam kiedy i gdzie byłeś?
zdjecie uzytkownika
beta - 2014-04-11 14:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wallach - 2014-04-10 14:09:58]:
witam. na hotelu w Maulbronn jest różnie. jak sobie posprzątasz tak będzie. warunki nie są idealne ale jest ok. nie bierz pokoju na dole bo tam są myszy.
zdjecie uzytkownika
maly - 2014-04-12 11:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beta 21.03.2014 - 2014-03-21 16:26:36]:
4000 pln to 950 e po ilu miesiacach
zdjecie uzytkownika
beta - 2014-04-12 20:17:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maly - 2014-04-12 11:36:17]:
witam.po ilu miesiącach pytasz? 4.60e masz na godzinę,zależy gdzie pracujesz,nieraz zrobisz 9 godz.innym razem tylko 4godz. odejmij od tego zaliczki tygodniowe,(zależy ile weźmiesz)także na miesiąc może Ci wyjść 540e.
zdjecie uzytkownika
Ewelines - 2014-04-13 12:00:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, byłam trzy tygodnie wspominam to jako koszmar o którym szybko chce zapomnieć.. warunki mieszkalne melina, złodziejstwo, grzyb na ścianie w pokoju 8 osób... Praca ciężka smród.. trzeba było uważać na igły i strzykawki przy sortowaniu a tego idzie sporo.. stawka 4.60, oszukali mnie na godzinach prowadzą Rosjanie co mnie bardzo zdziwiło. ( usunięte przez administratora ) gdzie nie ma się nic do gadania... Osobiście byłam świadkiem gdzie chłopakowi przecięło rękę nikt nie zawiózł go do szpitala na drugi dzień wypieprzyli go ze zwisającym palcem bez ubezpieczenia do Polski!!! SKANDAL!!!!
zdjecie uzytkownika
Ewelines - 2014-04-13 12:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam iż przestrzegam przed firmą Wurzer UMWELT ( Gaden) Gdzie Rosjanie rządzą Polakami
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
67 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ets Sp.z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x