Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ets Sp.z o. o.

Pracowałeś w firmie Ets Sp.z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-04 17:30:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Chciałem się dowiedzieć jak tam praca wygląda w Rossmanie w Monachium ?
Przy wykładaniu towarów na sklep Rossmana?
Proszę o opinię , bo mam zamiar jechać w czwartek.
zdjecie uzytkownika
czesiek - 2014-07-05 14:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-07-04 17:30:48]:
a to cos nowego ten Rossman ?? to napewno Ets (eko team sort)
zdjecie uzytkownika
on - 2014-07-06 21:13:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktos w piatek z Racka ?? pisac gg 4239040
zdjecie uzytkownika
ets guwno - 2014-08-11 21:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak pracowałem w ets wowka chowa bydlakuw do lania ludzi kropka koniec
zdjecie uzytkownika
SQ - 2014-08-12 19:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wacham sie nad wyjazdem do Neustadt i mam pytanie czy to jest praca legalna czy mozna sie rozliczac z urzedem skarbowym itp.Jesli by ktos mogl mi ktos to opisac kto jezdzil tam to bylbym niezmiernie wdzieczny.Prosze o kontakt pod nr 19661863.Bd
zdjecie uzytkownika
SQ - 2014-08-13 08:04:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poniewaz moj znajomy mi to powiedzial ze to jest pol legal pol czarno ze podatek to dopiero po 8 razach moge rozliczenie spytac.Ja wolalbym miec pewnosc dlatego ze mieszkam wsrod ludzi ktorych bola cztery litery jak ktos pracuje na czarno i lubia kablowac do urzedow
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-02 18:22:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdecydowanie odradzam wyjazdy do pracy za pośrednictwem tej firmy. Traktują w niej ludzi jak śmieci. Hotele są obskurne, a szefowie to (usunięte przez administratora)Zarobki też nie powalają. Firma ETS to jedno wielkie szambo!
zdjecie uzytkownika
bebcia - 2014-09-02 19:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jeśli chodzi o podatek to raczej nie można sobie tego odliczyć,takie dziwne mają zasady. praca w porządku,pracowałam zarobiłam,było ok. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
lookx@op.pl - 2014-09-09 00:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam z chłopakiem 8 tygodni w Kaiserslautern(niestety to, że byliśmy pierwszy raz to nie chcieli nam przedłużyć), polecam ten hotel szczególnie dla par, ponieważ chyba każda para dostaje swój pokój i dla kobiet, ponieważ praca przy segregacji metali(miedź, mosiądz, cynk, aluminium, platyna, itp.), a nie przy śmieciach w których leci wszystko.. Inne pokoje max. 3 osoby i łazienki w pokojach co jest jak słyszałam rzadkie na innych hotelach. Warunki w hotelu to nie są 5 gwiazdkowe, ale naprawdę nie jest aż tak źle. Szefowie hotelu Jakob i Helmut są uczuleni na pijaństwo, ale jeżeli się nie pije w dni które chodzi się do pracy i nie rozrabia to można być spokojnym. Ogólnie my jesteśmy zadowoleni, chociaż przyznam że byłam tak zestresowana i wystraszona tym co tutaj przeczytałam, że nie chciałam tam jechać, ale teraz nie żałuję, ponieważ trafiliśmy na fajny hotel. ;) Jak ktoś chce coś więcej wiedzieć to mogę opowiedzieć na maila.
zdjecie uzytkownika
to ja he - 2014-09-12 18:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jezdzilem 2 lata do kaizerslauter i powie wam ze na hotelu zeczywiscie pijanstwo ale pokoje 2-3 osobowe w kazdym prysznic ubikacia nie ma tragedi a co do szefostwa tez nie bylo najgozej wczesniej bul tam jacob i bylo fajnie a teraz jest ta faja helmut i wszystko sie zesralo a z kasa nnigdy nie bylo problemu
zdjecie uzytkownika
tadek2651 - 2014-09-17 10:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja powiem tak jeżdżę do pracy w tej firmie 9ty rok byłem na trzech hotelach luksusów nie ma ale da się żyć normalnie tylko trzeba chcieć.Zarobki napewno sa wyższe niż te w polsce 1200zl
zdjecie uzytkownika
on30 - 2014-09-21 14:52:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca za marne euro dobra dla emerytow i osob ktore nie potrafia znalesc czegos innego! Bez zadnych swiadzczen poprostu wyzysk przez ruskich. nie powiem bo sam jezdzilem ale dla bardziej ambitnych to nie jest miejsce zeby cos osiagnac w zyciu to samo moga miec w pl pozdr dla starej gwardii z okolich monachium a zwlaszcza gaden
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-09-26 20:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema dostalem propozycje wyjazdu ,moze mi ktos napisac ile tam zarobie miesiecznie przy tej normie na mies??40h~tydz,
zdjecie uzytkownika
roger - 2014-09-29 20:46:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jan - 2014-09-26 20:57:27]:
a ja próbowałem znaleźć do nich jakichś kontakt , poszukać w internecie ofert pracy z Etsu i niestety nigdzie nie ma o nich słychu. Czy właściwie jest możliwość dostania u nich obecnie pracy cz też nie ma na to żadnych szans? i napiszcie też coś o zarobkach bo póki co pisaliście tylko, że są wyższe niż 1200 zł
zdjecie uzytkownika
cobra8248 - 2014-10-06 12:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie radze jechać do sortowania śmieci pośrednicy mają biura w Białej Gliwicach i gdzieś jeszcze . na obiecują że firma fajna co tygodniowo 50 euro i ze super robota a tak na prawde to w hotelach jest patologia i chłam . nic tam nie mówią ale codziennie jest o godzinie 16. lista na której pisze kto idzie do pracy a kto nie dopiero jak jest nawał w pracy to biorą tych nowych nie maja pakiet ubezpieczeń a pracodawcy to Ruscy . moi koledzy pojechali pojechali w tamtym tygodniu a już chcą wracać !! siedza powoli kasa im sie konczy i jedzenie a oni to mają gdzieś i jeszcze wmawiają głupoty ludziom .. jak nie ma tam roboty to siedza w pokojach dopiero tak jak pisalam jak jest nawał roboty to wtedy pojda moze na 3 dni.
zdjecie uzytkownika
dawid - 2014-10-21 17:03:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to nie zarabiacie tam tych 50 euro, jakie macie konkretnie stawki tam? ja nie wiem czy dałbym rade tak nawet nie codziennie pracować, ale więcej i tak niż to standardowy etat zakłada. Słuchajcie, polecacie tą pracę jako dodatkową? bo ja na przykład studiuje i szukam czegoś dorywczego tylko na razie.
zdjecie uzytkownika
look - 2014-10-27 09:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarabiasz 4.6 e na godz. Ja tak jak pisalam bylam w kaiserslautern i tam jest jedna sztela dla kobiet dlatego jak u nas cos naprawiali bo sie zepaulo to czesc kobiet miala wolne, ja na 8 tyg siedzialam 1 na hotelu, a co do godzin to ranna zmiana 39 godz tygodniowo a popolidniu 41.5 godz. ale faceci robia rozne rzeczy wiec jak w jednym miejscu potzrebuja mniej osob to wysylaja w inne miez jsce, moj chlopak mial tylko 3 pierwsze dni, a jak potem przyznal sie ze ma prawko(bo wszyscy odradzali zeby mowic ze sie ma) to zostal kierowca swojej zmiany i byl pewny ze bd jezdzil do pracy bo malo kierowcow bylo a na rozlivzenie dostal 100e wiecej za to ze jezdzil. A co do godzin to zawsze mial te 40 godz tygodniowo a czasami w sobote i niedziele parcowali. Zawsze bralismy po 50e zaliczki i spokojnie starczalo zeby sie wyrzywic i na weekend zeby sie napic. Koniec koncow ja wyszlam slabo przez te wolne , ale moj chlopak po rozliczeniu mial 1000e za 8 tygodni. A ze sie ucy jeszcze i to byla dla nas praca wakacyjna to dla nas duzo, bo gdzie zarobilby w polsce za 2 miesiace 4 tys zl. A dodatkowo zaliczki podliczyc.
zdjecie uzytkownika
dla desperatów - 2014-10-31 13:40:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem tak, dla naiwnych młodych lub desperatów.

Wszedłem do jednego z biur by zapytać o pracę (na szczęście pracowałem już w dwóch innych solidnych agencjach i mam alternatywę, ale zapytać nie boli) bo w Niemczech to zawsze bliżej, ale już pierwsze wrażenie było na minus po wejściu do "biura", następnie pytanie"jaka stawka na rękę"... 5 euro?! Przy 8,5e brutto to mogłbym popracować jedynie przy założeniu, że zakwaterowanie gratis. 1000 euro za dwa miesiące? plus te zaliczki po 50e?... szczerze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa, 5 euro za grzebanie w śmieciach, mieszkanie w hotelu gdzie dzieją się wesołe rzeczy... za dużo widziałem, żeby w ogóle próbować ofertę firmy ETS, wiadomo jak to na miejscu wygląda :) polecam się lepiej rozejrzeć, nie bądźcie Polacy murzynami!
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-11-01 11:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam wyjazd do trochtelfingen był ktoś tam jakie tam ss warunki bo tyle sie naczytalam
zdjecie uzytkownika
deko - 2014-11-05 11:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a zastanawiam się jeszcze czy ten wyjazd to jest na kilka czy na więcej osób, jak sądzicie? bo jakby była możliwość jechania większą grupą, to ja bym była chętna na to, żeby się jakoś ogarnąć i pojechać tam całą grupą, w końcu to by było też bezpieczniejsze zawsze i każdy czułby się pewniej na takim wyjeździe.
zdjecie uzytkownika
Ona - 2014-11-05 14:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc Ewa ja wyjezdzam 07 pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Olo - 2014-11-06 12:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam. Bylem i widzialem dno i meliny nie pokoje dobre dla meneli ktorych tam wiekszosc. Z praca roznie nieraz dwa lub trzy dni w tyg. Albo siedziz na rezerwie. Ogolna porazka nie jedzcie bo w topicie
zdjecie uzytkownika
frodo - 2014-11-19 20:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [look - 2014-10-27 09:25:32]:
za dwa miesiące za granicą dostać 4 tysiące złotych... to naprawde nie jest powalający wynik ... Wy mieliście o tyle dobrze , że to była ta praca wakacyjna. Ale jeżeli ktoś w Etsie szuka roboty na stałe to bardziej mu się oplaca zostać w kraju. 4,6 euro za godzine ...to żadne pieniadze na zachodzie tylko wykorzystywanie ludzi
zdjecie uzytkownika
look - 2014-11-25 00:21:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [deko - 2014-11-05 11:54:59]:
Mozecie sie zapisac ze razem jedziecie ale to nie gwarantuje wam ze bd na jednym hotelu. Do nas przyjechala para dziewczyna z chlopakiem, ale spowrotem na neustadt ich zawiezli bo u nas dosyć ludzi było i tam im powiedziwli ze nie sa para bo nie sa malzenstwem i rozdzielili ich na rozne hotele. Wiec moga wam powiedziec ze jedziecie w jedno.miejsce a tam was rozdziela.
zdjecie uzytkownika
dud - 2014-11-26 22:13:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po przyjezdzie okazuje sie, ze pracijesz dla rosjan. Jedynymi polakami sa hausmajstrowie w tych melinach zwanymi hotelami, gdzie w pokojach mieszka sie po osmiu, spi sie na pietrowych lozkach, prysznice i ubikacje sa laczone ( panowie i panie razem) ktore oczywiscie samemu trzeba sprzatac zaleznie czy w danym tyg masz dyzur. Zwolnieni ze sprzatania sa kierowcy, ale oni musza na kazde pstrykniecie byc zwarci i gotowi do wyjazdu po pracownikow.. W zamian za to maja stawke 5,00 € na godzine, czyli mozesz jezdzic i jezdzic a masz z tego jedno wielkie G! Normalna stawka to 4,6 albo 4,65€ nie chce wprowadzac w blad, bo sam bylem na tej dla kierowcow. Ogolnie na hotelach to nie byle jaka patola. Sam mieszkalem w Rastatt gdzie mieszkaja tez bulgarzy, takze nie dziqic sie jak pojdziesz pod prysznic i bedzie tam czekac na Ciebie nieladnie pchnaca niespodzianka.. W ubikacjach papieru nie ma, bo trzeba miec swoj, takze Ci ktorym szkoda nań wyciera palce o scianki dzielace ubikacje. Smutne i obrzydliwe, ale prawdziwe.. Co do pracy to ciezko. Wiadomo, ze Ci ktorzy pracy sie nie boja i maka gdzies szacunek do samych siebie powiedza, ze nie jest zle. Za te pieniadze naprawde nie warto. Wyzysk w bialy dzien, brak poszanownia do pracownika ze strony pracodawcow. Dobrze maja sie tylko stali bywalcy ktorzy wlaza im od tylu bez mydla. S to moim zdaniem ludzie bez ambicji ktorzy przyjechali ze wsi i robia tam z siebie Bog wie kogo.. Czesto jest tak, ze sciagaja z polski ludzi, a pozniej siedza na tzw rezerwie, bo nie ma dla nich pracy.. Brak ubezpieczenia, ktore zekomo masz.. Sam chcialem isc do lekarza, to caly czas owijali kota ogonem, ze lekarza polskiego nie ma( bo nie wiem dlaczego, ale mowili, ze musze isc do polskiego). Kpina nie agencja pracy. Przy rozliczeniu kasa sie zgadzala, ale za wiele jej nie bylo( po odliczeniu zaliczek po 10 tyg pracy ok 1000€). Jezeli juz zdecydujesz sie na wyjazd, to wez ze soba duzo jedzenia, ale nie takiego ktore trzeba przechowywac w lodowce, bo lodowECZKI sa to te malutkie na 2 osoby. Na serwisie "youtube" wpisz "ETS Neustadt" i w wyniku wyszukiwania wyskoczy Ci filmik ktory ktos nagral chcac uwiecznic swoj pobyt w "luksusch". Jezeli trafisz na hotel w miescie Rastatt, to uwazaj. Mieszka tam taki lizus, ktory prowokuje, a pozniej leci do szwfostwa i raczki umywa, a ty masz wyklad na temat poprawnego zycia w hotelu.. Krotko mowiac KAPUS. Pozdrawiam wszystkich i przestrzegam przed wycieczka zycia:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ets Sp.z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x