brak logo

Objectivity Bespoke Software Specialists

Wrocław

Opinie o Objectivity Bespoke Software Specialists

W 2014-01-24 12:55
Słabo płaca, zaproponowali mi niecaly 1700 netto.
15
gość 2014-01-24 21:06
A możesz napisać. o jakie stanowisko się ubiegałeś/łaś?
Pracownik 2014-03-09 16:06
Świetna firma! Dla firmy bardzo ważna jest atmosfera w zespole, dbają o pracowników. Dostałam bardzo dobrą pensję i masę dodatkowych benefitów. Jeśli ktoś szuka fajnego miejsca, w którym zagrzeje miejsce na dłuuuugi czas, to jest to właśnie taka firma.
1
monikagb 2014-04-05 21:14
Funtów? :)
7
zawiedziona 2014-09-20 09:23
totalna porażka, rekrutacja jak z filmu czeskiego, a stawka jaka mi zaproponowano calkowicie odbiegala od tego co na poczatku ze mna ustalono. szkoda:(
4
to juz nie to 2014-10-02 23:39
To już nie ta sama firma co dwa, trzy lata temu. Robi się coraz większy bałagan, a dodatkowo coraz więcej ludzi znika z firmy z dnia na dzień bez żadnego uprzedzenia i nikt nie wie dlaczego - zakończyliśmy współpracę z... i tyle wiadomo.
6
leszek 2014-11-13 15:17
bylem 3 tygodnie temu na rozmowie o prace na stanowiku pracgramisty - niestety do tej pory cisza, nie wiem czy to taki problem cos napisac, zadzwonic? nie rozumiem takiego poastepowania i nie chce juz do firmy ktora olewa kandydatow.
6
coraz gorzej 2014-12-03 16:39
Coraz gorzej się dzieje, chaos to mało.
Odszedłem sam.
Odkd wlasciciele odeszli to zmiany sa tylko na gorsze.
5
Maniek 2014-12-08 11:15
Nie bardzo wiem o jakich właścicielach mowa (którzy odeszli). Firma jest rewelacyjna, świetnie poukładana, zatrudniani ludzie reprezentują bardzo wysoki poziom zarówno profesjonalizmu jak i podejścia do życia i ludzi. Pracowałem dotychczas w 6-ciu firmach, ta jest 7-ma więc mam podstawy do porównań. Każdemu życzę znaleźć pracę w takiej firmie.
djlasjdlas 2014-12-08 22:35
Wlasciciele? Chyba mala prowokacyjka :) Sa ci sami, brytyjscy w Polsce wiec daj spokój z tymi wywodami :)
Red 2015-01-09 15:50
To chyba nie było OBSS :)
Tu poczujesz ze pracownik to nie robol od brudnej roboty! Atmosfera, ludzie, możliwość rozwoju oraz zarobki..wszystko jest na rewelacyjnym poziomie. Firma wciąż sie rozwija i stwarza nowe możliwości! Oby nie zmieniło sie!
2
andrzej k. 2015-02-14 18:55
na jaką płacę w objectivity może liczyć programista c# z 4-letnim doświadczeniem (branża finansowa)? Powyżej czy poniżej 8 netto?
8
ktos kto pracuje 2015-02-24 18:42
Jak do tej pory zwiedziłam kilka firm, a OBSS jest najlepszą. Dużo ciekawych projektów, zarobki są dużo wyższe niż w innych wrocławskich firmach, o ile nie najwyższe i przede wszystkim parcie na dobro pracownika.
Wiadomo, że nie ma na świecie rzeczy, które by nas zaspokoiła w 100%, bo każdy ma swoje za uszami i pewne niedociągnięcia też by się znalazły, ale nie warto szukać minus a dopatrywać się plusów..
2
gość 2015-04-02 19:25
Firma raczej celuje w pracowników z kilkuletnim doświadczeniem, ale jeśli jesteś naprawdę zdolny to warto spróbować.
3
gosc 2015-05-04 16:08
może dobrze płaca, ale pod wzgledem rozwoju zapomnij.
Te niby programy rozwojowe to czysta sciema. Nie ma czasu na rozwoj.
5
dziadyga borowa 2015-06-16 19:56
Jeżeli ktoś ma rozeznanie w branży, ciężko się przyczepić. Zarobki przynajmniej przyzwoite, atmosfera wręcz nieporównywalna z innymi firmami. Dodatkowo, liczność i szczere wsparcie HR (stanowiącego chyba z 5% firmy - ponad 20 osób). Był wyżej komentarz o znikaniu bez powodu - nie, to się nigdy tak nie dzieje. Zawsze są rozmowy, wspólna (kilkumiesięczna) praca nad rozwiązaniem problemów. Dopiero jak to nie zadziała - cóż, trzeba się rozstać. To, że tylko strony bezpośrednio zainteresowane wiedzą, że coś jest na rzeczy, to tylko plus. Na marginesie, bądźmy szczerzy, nie każdy pasuje do każdej firmy. Warto dodać, że zwalnianych osób jest naprawdę mało, wskaźniki pokazują na absolutny rekord w branży w Polsce. Do tego bardzo silne (czasem, aż zbyt silne) nastawienie na ludzi - wsparcie jakie można im dać, popieranie czasem dość ekstremalnych pomysłów (siłownia i music room, o piłkarzykach i owocach nie mówię, bo to niemal standard w IT). Z drugiej strony - absolutny "zakaz wjazdu" dla osób bez minimalnego wymaganego doświadczenia (co ma swoje wady i zalety - ale chyba jednak więcej zalet), naprawdę trudna i drobiazgowa rekrutacja (kilka poziomów) - przechodzi może jedna osoba na pięćdziesiąt wysłanych CV. Za to ogromna większość zostaje na długo, do tego zadziwiający procent pochodzi z poleceń - a czy każdy z Was poleciłby bliskim lub przyjaciołom pracę w swojej firmie?
5
realista 2015-06-17 22:55
Do dziadygi borowej - to znaczy że nie ma żadnych minusów? :)
1
Tomek 2015-10-09 15:00
Objectivity to Korporacja z wszelkimi tego wadami i zaletami. Odróżnia się od innych tym, że jednak więcej kasy wydaje na pracowników i po prostu płaci dużo lepiej. Nie obejdzie się bez pustosłowia i marketingowego kitu, ale na tle innych wrocławskich korpo i tak się wyróżnia na plus.
1
Yellow 2015-11-23 22:05
Zenada, wpis osob z HR, wiadom o KTÓrEJ
3
barT 2015-11-23 22:14
Bardzo dobra pensja czyli ile, 2200? :D
słabotam 2015-11-23 22:16
U mnie też....zawracanie głowy i zmuszanie do brania urlopu, a potem takie zagrywki!!
1
? 2015-11-23 22:18
...kto powiedział, że nie można..?
1
kaczy 2015-12-01 16:44
Hdm4hahah kilka tysięcy? No szał. To nawet nie składam
realista pracownik 2016-03-12 00:34
Jestem w firmie już ladnych kilka lat (ponad 3). PR swoje robi - to fakt. Staraja się dogodzić pracownikom (efeumistycznie mowiac) czasami az za bardzo. Czasami to tylko puste frazesy. Benefity (med, słodycze) to ... mily dodatek ale dodatek. Badzmy realistami. Zarabiajac 6k+ stac mnie na slodycze raz w tygodniu:) Ale z drugiej strony ladnych kilka lat wstaje codziennie i chce się isc do pracy. Po urlopie czy L4 tęskni się za praca. Bo ludzie, bo atmosfera, bo faktyczny wpływ na losy firmy. To jest biznes - nie kazy pomysl "szaraczka" musi się spelnic, ale bardzo często ma odzwierciedlenie w tym co się dzieje. Niestety ale to wchodzenie w d.... wielu pracownikom konczy się zle - era rozpieszczonych dzieciaczkow - "bo nie". Podazanie za trendami konczy się czasami kompromisami. Ale nie można im odmowic ze chcą dzialac i się rozwijać. Ze inwestują w ludzi (tak!), ze inwestują w rynek. Nie każdemu po drodze - nie każdy chce BYC kims. Dla siebie przede wszystkim. Potem dla firmy. Fakt, ze im wyżej tym więcej się widzi i czasami nie zgadza się z "gora". Ale to jest kwestia odpowiedzi na jedno, ale to zaj.. ważne pytanie :)
Z mojej perspektywy, oraz ludzi z którymi rozmawiam co przyszli tu - nadgodziny to ewenement, wyzysk - nie istnieje. Liczy się Job Done i pracownik. Nagrody branżowe, PRowe, HRowe etc - to tylko wisienka na torcie.
Moim zdaniem? 7/10. Zarobki przyzwoite, atmosfera fajna, ludzie super. I pamiętajcie. Karma wraca!:)
4
Minionek 2016-05-21 10:45
Patrząc z kilkuletniej perspektywy w Objectivity na tę firmę i na inne, mogę powiedzieć kilka rzeczy odnośnie tematów powyżej:
- Premia roczna zależy od wyników firmy i stażu pracownika, a także od jego pensji, innymi słowy: ilość przepracowanych miesięcy przez premiowany okres x 1/12 pensji x współczynnik, czyli np. 1/2. Oznacza to, że pracując cały rok, dostaje się premię wielkości połowy pensji.
- Zarobki dla programistów / testerów są na więcej niż przyzwoitym rynkowym poziomie. Są firmy co płacą lepiej, są takie, co gorzej. Inne stanowiska już takie szałowe nie są.
- Benefity rzeczywiście robią wrażenie, chociaż ostatnio nieco się ukróciły. Reforma w Bizancjum :) Nadal jednak jest angielski, multisport, pakiet medyczny dla całej rodziny.
- Firma nie zwalnia pracowników, jeżeli nie ma dla nich pracy. Jak przyjdzie nowy projekt/klient, to robota się znajdzie. Pytanie, czy każdy chce czekać kilka tygodni, aż będzie miał co robić.
- Zatrudnia tylko ludzi z doświadczeniem. Po samych studiach szanse są nikłe.
- Firma też zwalnia ludzi. Z zasady daje jakiś okres na poprawienie się, ale różnie z tym bywa. Niekiedy kryteria "poprawienia się" są tak absurdalne, że można je nazwać fikcją (rób swoje i nie pomagaj innym, postaw się w roli klienta).
- Firma jest dumna ze swoich wartości, które jednak traktuje dość swobodnie. Ludzie niby są najważniejsi, ale przerzuca się ich między zespołami, projektami i zadaniami bez pytania o zdanie. Trzyma się ludzi bez przypisanych zadań i obowiązków, dając im czas na "doszkolenie się" samodzielnie w ramach godzin pracy.
- Atmosfera jest naprawdę niezła, choć różni się między projektami czy nawet zespołami. Większość robi swoje i jest zadowolona.
7
Monik 2016-06-23 22:46
hej, a mógłbyś napisać jak wyglądala rozmowa?
firework 2016-09-01 23:53
Jestem tam już dwa lata. Klimat i satysfakcja z pracy stoją na najwyższym poziomie. Zarobki bardzo dobre, ale fakt nie na każdym stanowisku. Prawdą jest, że im większe zaangażowanie, chęć doskonalenia się i namacalne efekty "progresu w skilach" :P tym większa kasa (płacą nawet jak podniesiesz poziom w j.angielskim...z automatu po teście). Dzięki przeważającej większości wspaniałych ludzi jacy tam pracują, do Objectivity przychodzi się jak do siebie, do miejsca gdzie można się dogadać, gdzie miło spędza się czas. Pewnie brzmi to trochę jak farmazon? W moich oczach tak wygląda praca w OBSS.
suchy 2016-09-13 20:23
pracowalem w wielu firmach przy tej wydaje mi sie ze wczesniej pracowalem w zakladach karnych a nie pracy po raz pierwszy pracuje z project managerami ktorzy maja background w programowaniu a programisci nie sa wypalonymi klepaczami przychodzacymi do pracy za kare polecam kazdemu rekrutacja nie jest latwa ale naprawde warto
2
kiss me 2016-09-13 20:44
A wiadomo jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno do podstawy dorzucają jakieś premie.
podziurawiony 2016-11-03 15:06
Mam pytanie do tutaj zgromadzonych. Czy ktokolwiek może podzielić się informacją jakich zarobków można oczekiwać na stanowisku PMO mając doświadczenie w IT (1.5 roku) oraz potem na stanowisku PMO 4 lata?

Wiem wiem - należy wiedzieć ile się jest wartym bla bla bla, ale niestety nasz rynek pracy to przedziały rzędu 1000% przy podobnych wymaganiach w różnych firmach.
znudzony 2017-01-24 19:04
Brak mozliwosci rozwoju a wlasciwie stopniowe uwstecznianie sie to glowne powody dla ktorych rozwazam odejscie podobnie jak kilku znajomych w pracy jezeli chodzi o atmosfere w pracy jest spoko
10
Nick 2017-02-22 22:27
dobrze wiedziec.
ja natomiast chcialbym nadac nagane, bo bylem rekrutowany 2-3 miesiace przed koncem roku i panie HR-ki, ktore mnie przesluchiwaly nawet nie daly znac, a umowa miala byc, ze do 2 tyg sie odezwa.
jednak lampka mi sie zapalila podczas interview, bo to stanowisko, na ktore aplikowalem sie zwolnilo, poniewaz wczesniejsza osoba zapragnela robic co innego w firmie :) wiec pewnie to co zostawila i na co ja aplikowalem wcale takie fajne nie bylo... nie mam wiec sie czym przejmowac.
Zuzanna 2017-03-02 10:54
@znudzony długo już tu pracujesz? Możesz trochę szerzej opisać jakie warunki pracy oferuje firma?
Ja juz sobie pojde 2017-06-10 10:15
Niskie zarobki w konkurencji średnio o 1000 zl netto więcej do tego dochodzą projekty w dawno zapomnianych technologiach nie warto chyba ze chcesz sie wypalic zawodowo
4
Zuzanna 2017-06-12 11:26
@Ja juz sobie pojde piszesz o pracy przy projektach tworzonych z użyciem starszych technologii. Mógłbyś powiedzieć na ten temat coś więcej? Dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które biorą pod uwagę Objectivity jako potencjalne miejsce pracy.
Pracownik 2017-06-14 17:01
Praca to przede wszystkim projekt w którym jesteś. W dużych projektach, na których opiera się OBJ wykorzystuje się stare technologie, często jest nielogiczny sposób zarządzania projektem. Typowe korpo ubrane w ładny pr. Benefity? Tylko parking, bo chyba juz każda firma daje owoce, Multisport czy płatne L4. Podwyżek nie ma od bardzo dawna, ludzie polecają kogo się da byleby tylko zgarnąć 8k, a profesjonalizm którym tak firma się chwali już dawno się zakończył (juniorzy, ludzie z małym doświadczeniem). Małe możliwości rozwoju, brak płatnych szkoleń, awanse które dawane są tylko tym, którzy chwalą objectivity ponad wszystko. To już nie ta firma co kiedyś. Niczym się nie wyróżnia. Ani nie polecam, ani nie zachęcam. Można trafić lepiej
8
Pracownik1 2017-06-28 15:38
Podpisuje sie obiema rekami! W sumie nie wiem co by jeszcze dodac, stawki sa bardzo przecietne, byly dobre 3 lata temu... W wiekszosci firm mozna dostac wiecej.
2
Zuzanna 2017-06-28 16:00
@Pracownik
Myślę, że nie każda firma zapewnia lekcje angielskiego w czasie pracy, opiekę medyczna i kartę Multisport. Nadal są to dodatkowe benefity. Coraz częściej spotykane, ale jednak zawsze liczą się według mnie na plus. Na stronie firmy jest też coś na temat Gold Cards, które dają dodatkowy czas. Możesz powiedzieć jak one działają?
1
Ny 2017-07-29 23:55
Bardzo dobra firma, a w ostatnich 1-2 latach bardzo duzo sie pozmieniało na lepsze. Mam za sobą kilka innych miejsc pracy, Ci co narzekają powinni wskazać w której konkretnie firmie było im lepiej, bo cos mi trudno uwierzyć.
2
Javers 2017-08-09 22:42
Ile może zarobić programista Java z 4 letnim doświadczeniem (brutto)? Jak się pracuje? Czy są wyjazdy za granicę? Czy jest prywatny budżet szkoleniowy? W obecnej firmie mogę go wydać według swojego uznania.
loko 2017-08-11 22:41
Na szkolenia w tej firmie nie licz :D Jezeli chodzi o kase to szlu nie ma jakies 8-10 tys . Wyjazdy tak ale nic ciekawego jezeli chodzi o miasta same dziury w uk
2
loko 2017-08-11 22:59
We Wrocławiu w każdej firmie płacącej wiecej a to nie jest trudne :D
Dla przykladu w obecnej firmie mam 2 tys brutto wiecej Nie musze użerać sie z korporacyjnym belkotem jak w objectivity typu daj taska to ci pomoge innaczej spadaj(tak to usłyszysz od hr a nie od dev w tej cudownej firmie), Moze mam lepiej dlatego ze firma mniejsza i bardziej o ludzi dba nie jak w objectivity 450+ ludzi wiec latwo o kims zapomniec. Jezeli chodzi o socialne pierdoly(pisze tak bo przy pensji developera sa one nieistotne) to w przeciwienstwie do objectivity mam owoce i słodycze codziennie a nie raz w tygodniu, 2h angielskiego a nie 1 w tygodniu, ubezpieczenie medyczne z ktorego realnie moge skozystac , imprezy integracyjne za ktore nie musze placic ,plus projekty ktore firma posiada w przeciwienstwie do siedzenia i nic nierobienia w objectivity itp itd jedyny minus w obecnej firmie to dojazd 30 min dłużej.
7
Zuzanna 2017-08-17 13:04
W sieci pojawiło się klika nowych ofert pracy, między innymi na stanowisko Content Writer'a - czy ktoś z forumowiczów był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w Objectivity Bespoke Software Specialists? Jakich pytań można się spodziewać podczas rozmowy? Czy coś szczególne Was zaskoczyło podczas procesu rekrutacyjnego? Każda merytoryczna informacja będzie cenna dla osób potencjalnie zainteresowana zatrudnieniem.
Artek 2017-09-14 21:49
Dobry socjal i dużo nowych inicjatyw. Właśnie uruchomiono np. Akademię Objectivity Plus. Cenię sobie to, że ciągle wprowadza się ulepszenia
1
Zuzanna 2017-09-19 13:38
@Artek - wspominasz, że firma gwarantuje dobry socjal. Czy możesz to rozwinąć? Jakie benefity zapewnia pracodawca? Piszesz też, że firma nieustanie wprowadza innowacje - to bardzo dobrze, takie zachowania naprawdę się ceni. A jak oceniasz pozostałe warunki zatrudnienia? Czy Objectivity Bespoke Software Specialists zatrudnia swoich pracowników w ramach umowy o pracę? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
Zostaw swoją opinię o Objectivity Bespoke Software Specialists - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Objectivity Bespoke Software Specialists