brak logo

PRZEDSIĘBIORSTWO BUDOWLANO HANDLOWO TRANSPORTOWE "EDMUND LEŚ"

Brzesko

Opinie o PRZEDSIĘBIORSTWO BUDOWLANO HANDLOWO TRANSPORTOWE "EDMUND LEŚ"

Stanisław 2016-02-15 23:45
Nie polecam, nie dotrzymują umów, szczególnie Michał L. niesłowny i nieuczciwy, chamski, nie szanuje ludzi chociaż tak mu się wydaje. Ogólnie wyżej s..a niż du.e ma.
18
zwykły 2016-04-11 22:45
Jednym słowem kpina
10
niki 2016-05-11 20:59
Żenada i tyle
9
rysiek 2016-06-17 00:39
Proszenie się o premię po 2 miesiące, obiecana na słowo prowizja od sprzedaży nie istniej. W tej firmie słowo honoru nie istnieje bo najpierw trzeba by go mieć !!
8
wrotkarz 2016-06-25 00:38
Wszystko powyżej potwierdzam. nie sprzedawajcie im nic bo i tak nie zapłacą.
9
pracownik 2016-06-28 13:08
Firma krzak jakich wiele w budowlance szef pieniądze ma pracownik przymiera głodem... brak szacunku do ludzi przedewszystkim..
Auta bez klimatyzacji, brak premiery, proszenia się o każdy grosz, oszustwo na porządku dziennym. Szukajcie innego pracodawcy.
9
Wojo 2016-08-11 17:05
Potwierdzam powyższe wpisy nic dodać nic ująć
5
bracia 2016-08-11 20:11
dzie Bozym zaplaca za to wszytko zlo cowyrzdzili ludziom
1
oooo 2016-08-29 19:00
Witam,
wcale się nie zgodze a Wasza opinia jest jedynie efektem niezadowolenia wynikającego z braku wyników Waszej pracy. Kto pracuje ten pracuje i to długie lata, raz jest lepiej raz gorzej(jak wszędzie), ale ogół na plus, w przeciwnym razie bym tutaj tyle czasu nie pracował. A premia wypracowana zawsze jest wypłacona dla jasności od Michała(słownie, rzeczowa, na czas)
1
smyk 2016-08-30 22:07
Podejrzewam samozachwyt i samouwielbienie co zresztą wcale mnie nie dziwi bo jest obecne u nas na co dzień. Niestety rzeczywistość nie jest tak kolorowa, szczerze również nie polecam tego "bagna". Wykorzystują tylko, że człowiek boi się zmian i w pewnym wieku nie jest już pewny swego. Proszę się nie zdziwić bo już słychać też od tych "długoletnich" pracowników, że chcą zmienić pracę co znaczy, że już jest tak źle, że gorzej być nie może.
5
pracownicy 2016-09-02 09:09
Za to w jakim stanie zostawiłeś firmę, z kwotami jakie rozdałeś nieuczciwym kontrahentom, mając na uwadze na jakie ryzyko i straty naraziłeś firmę powinni Cię dawno zwolnić, dużo wcześniej. Za dużo mieli do Ciebie cierpliwości. Teraz to jest problem, ale ich anie Twój.(ciekawe co zrobi Twój obecny szef jak postawisz firmę w takiej sytuacji?) Chłopie powinieneś jeździć na rowerze!!! Samochodu to Ty nawet używać nie potrafisz - widząc w jakim stanie zostawiłeś go odchodząc.... O czym my tu mówimy, rynek pracy jest pojemny każdy może zmienić pracy w dowolnym momencie i każdy ma do tego prawo. Jeśli podpisałeś umowę przystałeś na określone warunki to w czym problem??? w czytaniu ze zrozumieniem?? Jeśli nie zrozumiałeś zwolnij się i idź w swoją stronę. Trochę więcej odwagi i podpisz się jak będziesz jeszcze smarował takie frazesy na kolejnego pracodawcę.
1
pracownik 2016-09-02 15:06
Niestety pudło Panie Michale...
6
rachel 2016-09-03 16:53
Jak można się nie podpisać i wymagać od innego żeby się podpisał ?
7
satisfied customer 2016-09-04 11:40
Heloooooo - nie narzekajcie tylko bierzcie się do pracy!!! Samo nic nie przyjdzie!!! Firma Polska, duża z kapitałem i dużymi możliwościami rozwoju. Nie rozumiem frustratów. Byłem kiedyś w Mrówce i byłem miło zaskoczony. Obsługa miła i ma dużą wiedzę. Byłem w pełni zadowolony. Uzyskałem komplet informacji i udało mi się wynegocjować z Panem w okularach fantastyczne ceny. Polecam.
3
Nick 2016-09-06 08:50
Boże widzisz te kłamstwa i nie grzmisz...
5
Robo 2016-09-07 08:38
Samo nie przyjdzie i z pustych obietnic i kłamstw też nic nie przyjdzie... wymagają pracy ponad siły i wymiar godzin pracy, kiepsko placa. Nie polecam jak już to wszystko na piśmie.
4
Jan Janowski z Janowa 2016-09-07 14:07
Bo u was to jest tak - nic nie dając chcecie podwójnego zysku tka jak w pytaniu: Ile pies ma nóg. Normalny odpowie 4, a wasza dyrekcja 8. Pytacie jak to? Ano 2 lewe, 2 prawe, 2 tyle i 2 przednie. Da się? Da się!. Tylko że zawsze to jest 4!!! A teraz ten wasz przysłowiowy pies to ma 2 - żeby chociaż 1 z przody - jedna z tyłu to jeszcze by jakoś uszedł, ale ma tylko z przodu - i wyciąga daj daj daj :-)
7
chłopaki nie płaczą trochę tylko szlochają 2016-09-07 19:53
Pracujemy już pod 10/11 godzin dziennie 5 dni w tygodniu od czasu do czasu wpadnie jeszcze sobota. Jak tak dalej pójdzie będziemy pracować po 15 zaznaczę, że cały czas za te same pieniądze i bez wypłacania nadgodzin.
6
Gie o Gie o 2016-09-07 20:39
No i co w tym dziwnego!!! Bierz sobie podwójne drugie śniadanie i po sprawie. W domu mniej zuzyjesz wody, prądu, papieru toaletowego itp. Generalnie jesteś do przodu.
5
chłopaki nie płaczą trochę tylko szlochają 2016-09-10 18:58
Super
4
Sprzedawca 2016-09-13 13:15
Czy ktoś wie co zostało ustalone na targach? U kogo mamy dobre ceny?
7
Chrabia 2016-09-14 20:04
Podobno wie Maciek z Klanu. Ale on ma teraz ciężko - nie radzi sobie w życiu.
5
Berla sie nie zlapie 2016-09-15 11:15
Znacznie lepszym pytaniem było by, "czy ktoś wie co się stało na targach i czy ktoś coś pamięta?".
4
Pracus 2016-09-16 20:20
No to jeszcze jutro do 20 i wooooolne aż do poniedziałku!!! Ah ten weekend może mnie tylko rozleniwic :-)))
2
Pracownik nazwany Kosztem 2016-09-18 12:40
Mam ciekawy pomysł po ostatnich wydarzeniach z wydłużeniem godzin pracy. Proponuję abyśmy pracowali nie na godziny, a na obroty np. w poniedziałek musimy zrobić 100 tyś zł obrotu jeśli nam się nie uda to nie pójdziemy do domu tylko zostaniemy do wtorku. Było by to niesamowicie motywujące !! Przyniosło by tylko korzyści np w postaci wpłacania części wynagrodzeń przez pracowników do kasy żeby mogli iść do domu był by to tak zwany wykup być może spowodowało by spływ pieniędzy również od rodzin pracowników.
Mam jeszcze kilka pomysłów np:
-Przymusowy zakup towarów ze zbliżającym się terminem przez pracowników.
- Płatny urlop na zasadzie nie firma pracownikowi, a pracownik firmie przecież to odpoczynek czyt. o wykupie.
- Pracującą Niedzielę oczywiście za darmo.
- Przedstawiciele mogli by sami płacić za paliwo przecież jeżdżą sami w luksusie.
- Płatny parking przed sklepem.
- Bilet wstępu do mrówki.
- Potrącanie z wynagrodzeń pracowników wszystkich strat poniesionych przez firmę.
- Likwidacja wózków, ładowarek itp. wprowadzić system pracy ręcznej.
- Likwidacja komputerów, maszyny do pisania pozwolą zaoszczędzić prąd.
- Poczta dostarczana przez Przedstawicieli którzy sami tankują samochód.
- Można by jeszcze postawić wojskową grochówkę lub bigos przed wejściem.
- Płatne WC również dla pracowników
- Płatne wejście do "jadalni"
- Pracownicy zdecydowanie i skrupulatnie powinni być rozliczani za wodę i inne media.
- Likwidacja telefonów służbowych.
Nie muszę uzasadniać korzyści płynących dla firmy z powyższych rozwiązań.
9
Mania 2016-09-26 17:40
Taaaak. Michał, Marek, teraz Wojtek!!! Kto nastepny??? Jakieś wnioski???
6
Wojciech 2016-09-28 10:08
Mrówka w Zakliczynie szuka Pracowników Płacą lepiej polecam.
2
rysiaczki 2016-09-28 10:18
Pracowałem i nie polecam
NN 2016-09-28 19:19
Jeśli wam nie pasuje zwolnijcie się wszyscy, firma sobie bez was da radę. Jest masa chętnych mniej wymagających ludzi do pracy, którzy wezmą z pocałowaniem ręki wasze posady i pewnie będą wykonywać pracę dużo lepiej od was. Jeśli jest tak źle możecie nawet już się pakować.
2
Stan 2016-09-29 12:47
Tak kandydaci walą oknami i drzwiami - nawet dachem. Będą lepiej wykonywać pracę to znaczy jak - dwa razy przejadą po blasze? Więcej rozwalą i uszkodzą? A może będę milsi dla wszystkich? Gratuluje poczucia humoru.
6
NN 2016-09-29 12:57
Trzeba sobie pilnować swoich spraw. Nikt za nikogo nie będzie myślał !! Wszystkich rozliczają nas z wyników pracy, a jeśli ktoś nie potrafi wykonywać swoich obowiązków to niestety. Na waszej głowie jest żeby do klienta dostarczyć towar bez uszkodzeń. Może jak wprowadzimy odpowiedzialność materialna lepiej będziecie dbać o materiały.
fernando 2016-09-29 23:47
Tak wszystkich rozliczają z wyników pracy... Jeśli by tak było pierwszy "byś się pakował" Panie NN
6
kwicoł jak pracował 2016-10-04 10:16
Myślę o tekście piosenki "to co się dzieje naprawdę nie istnieje" chyba jest adekwatna.
Yatanka Tatanka 2016-10-08 18:02
Uraaaaaaaaaa!!! W poniedziałek wyplaaaaaaaataaaaaaaa i preeeeeeemiaaaaaaaaa!!!!
Marlenka 2016-10-13 06:35
Ostatnio widzę modnym stało się składanie wypowiedzenia żeby uzyskać podwyżkę. Ciekaw jestem jak długo będzie działało. A ci którzy tak robią to z całym szacunkiem cieniasy. Jak już składacie wypowiedzenie to miejcie kohones do końca a zostawiajacie przed drzwiami z szybką. Ja byłabym konsekwentna do końca.
9
prze fohisha 2016-10-17 23:17
kohones, a raczej cojones (w oryg. pisowni z ang. slangu) = Jaja męskie co byście się nie głowili :) w/w wpis popieram w całości.
6
gienek 2016-10-19 21:15
he he he he co ja tu czytam :D :D :D moze niech sie inspekcja pracy zainteresuje kartkami ktorze stare dziadki podpisują przy umowach na czas nieokreslony.... kartka- zwalniam sie za porozumieniem stron-
6
Strapiony 2016-10-23 15:56
Darcie na sklepie i w czasie spotkań to też norma. Ciekaw jestem kiedy ktoś nagra menedżera i zaniesie gdzie trzeba. Równia pochyla w dół. Klientów coraz mniej. Bo kto kupi od gburowatej kadry.
8
podoba sie ? 2016-10-24 22:26
Wyzysk, brak kultury i wszystko co najgorsze. Chamstwo w czystej postaci, aż mnie mdli na samą myśl, że taka firma funkcjonuje. Na każdym kroku "szczere uśmiechy" i każdy tylko patrzy żeby cię "pochwalić" do wielmożnego szefa. Który szybkim krokiem przybiegnie aby otworzyć na kogoś swój wielki RYJ tyle tylko potrafi i taką kulturę sobą prezentuje.
6
Oszukany 2016-11-02 07:28
Może P. Edmund wreszcie otworzy oczy i przekona się jak "Bratanek" z resztą rodziny kosztem zwykłych ludzi go oszukuje i okłamuje. Tracą na tym wszyscy, a zyskuje tylko chamski i nietykalny M.L. Chyba że P. Edmund jest taki sam jak reszta tego towarzystwa. Wtedy opinia o całej firmie jest prawdziwa. Może czas złożyć parasol i zacząć wymagać i wyciągać konsekwencje także od "swoich"
9
Paweł 2016-11-03 06:23
I na co Ty liczysz? Jak umiesz liczyć to licz na siebie! To dopiero jest początek góry lodowej wywołanej faktem iż do rządzenia zaufano najmniej kompetentnej osobie z pełnym i nieodwracalnym poparciem z którym nie wygrasz w myśl powiedzenia: "Moja prawda jest najmojsza" Ale ktoś kiedyś zapyta o RW, dlaczego jeden towar kupujemy w pięciu miejscach, dlaczego klienci wolą Biedronkę od Mrówki, choć ta druga wydawałoby się pracowita? Można mnożyć pytania. Ale nie w tym rzecz. Rzecz w tym aby na drugi dzień głowa nie bolała.
8
obserwator 2016-11-04 21:11
Jak Prezes się nie ocknie i nie zmieni Pana Menadżera M.L. to będzie ciągle dokładał i go jeszcze pociągnie na dno ta hurtownia. Ten facet rozumem nie grzeszy, a jego decyzje mają skutki jakie widzimy.
12
Widzacy w dzień 2016-11-11 09:24
Skutki dopiero zobaczymy. Kasy nie ma. Dostawcy mają nas gdzieś. Klienci również. Firma traci ludzi. Brak strategii. Brak kompetenci. Bimbanie sobie z pracowników, klientów i dostawców. Sprzęt stary wiecznie latany. A najhorzym jest fakt samozachwytu i przekonania o własnej nieomylnosci. Skutkiem bedzie że PSB wywali firme ze swoich struktur bo nie można latmo tak działać. I co zrobią wtedy? Przykre ala to handlowy Titanic. Kto ma rozum niech szuka sobie pracy.
6
Wierzyciel 2016-11-20 23:23
Firma nie reguluje swoich zobowiązań i nie chodzi tu o to, że robi to po terminie NIE ROBI TEGO WCALE !! Pan kierownik już nie naciąga prawdy On po prostu kłamie przez duże K, a później próbuje wmówić "ja tak nie powiedziałem", "musieliśmy się źle zrozumieć" itd. tylko nie wiem jak można zrozumieć źle datę chyba, że chodzi nie o ten listopad. Nie polecam współpracy myślę że wszystkie wcześniejsze wpisy są prawdziwe...
7
Współczuję 2016-11-22 19:36
Na takie firmy (celowo z małej litery aby nie ubliżać prawdziwym Firmom) jest bardzo prosta metoda. Po pierwsze, jeżeli jest ubezpieczona zgłosić do ubezpieczyciela z podaniem powodów. Zapewniam że utrata limitów jest gwarantowana u innych dostawców. Jak nie pomoże zawsze można wpisać do KRD. Wówczas też Banki zajmą się delikwentem. O prawdomówności i obietnicach to nawet nie podnoszę tematu bo wykracza on po za wszelkie normy etyczne i i dotyczy każdej sfery działalności wymienianego Pana. Dziwię się tylko ludziom że to wszystko tolerują. Chyba że nic nie umią i boją się zmian.
10
Gienek 2017-01-12 15:00
Złodzieje i oszuści tyle w temacie bo nawet denerwowac się szkoda.
4
Wielki Pan 2017-01-12 18:53
krótko i na temat jednak w sendo sprawy...
3
Oboz pracy 2017-01-27 21:47
Jak w opisie a najgorsze te dojazdy choc po ostatniej wpadce autobusy przynajmniej lepsze
2
Maestro 2017-02-21 19:34
Autobusy to temat rzeka. Wszyscy w Krakowie się z nich śmieją. Proponuje uważać na autostradzie na nie, są zdecydowanie niebezpieczne w połączeniu z kadrą kierowców jakich ci wątpliwej opinii "przedsiębiorcy" zatrudniają. Nie mogę nie wspomnieć o Panu Kierowniku Michale, który nie potrafił by się posługiwać nawet młotkiem, nie mówiąc już o zarządzaniu ludźmi. Widać to po tym ile osób odeszło i jak wspaniale się rozwija magazyn przerzutowy w Nowym Sączu. Proponuję również spojrzeć na ul. Centralnej w Krakowie na niebywałe zjawisko etniczno-architektoniczne jakim jest "Dom Na Palach" Autorem jest niebywały i niedoceniany wieloosobowy artysta w postaci "przedsiębiorstwa" PBHT. "Samochody" jakimi próbują przemieszczać się przedstawiciele tego "przedsiębiorstwa" można by powiedzieć "przedsięwzięcia" też są interesującym zjawiskiem. Podejrzewam, że to "przedsiębiorstwo" posiada w swych szeregach wielu projektantów i konstruktorów rzeczonych wehikułów. One muszą wychodzić spod dłuta mistrza. Przedstawiciele przenoszą się nimi w przestrzeni ale trzeba zauważyć, że także w czasie. Ponieważ jak można inaczej wrócić do korzeni człowieczeństwa jak nie w samochodzie bez klimatyzacji, bez wspomagania i bez niczego. I tak oto pcha się wózek w "firmie" PBHT. Jak widzieliście wiele cudzysłowów by trzeba aby opisać dokładnie to piękno i artystyczną duszę firmy, którą tworzą ludzie. Ludzie, którzy sami sobie zgotowali tą firmę !!
6
Zostaw swoją opinię o PRZEDSIĘBIORSTWO BUDOWLANO HANDLOWO TRANSPORTOWE "EDMUND LEŚ" - Brzesko
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRZEDSIĘBIORSTWO BUDOWLANO HANDLOWO TRANSPORTOWE "EDMUND LEŚ"