brak logo

XSolve

Gliwice

Opinie o XSolve

nikt 2009-10-10 14:30:44
polecam - mimo, iż zmieniłem pracę naprawdę firma rozwojowa z perspektywami
didi 2010-02-18 15:44:28
Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej w Xsolve. Miejsce pozytywnie zakręcone :-)
anonim 2010-08-21 23:24:11
didi - 2010-02-18 15:44:28

Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej w Xsolve. Miejsce pozytywnie zakręcone :-)

jakie zarobki mniej wiecej - jaki przedział ? :))))
Edzik 2010-09-07 11:03:26
to pewnie zależy od stanowiska ;)
janko 2010-09-10 11:33:30
a ja nie polecam:(
i radze omijac szerokim łukiem.
1
Adam 2010-09-26 11:28:30
Dlaczego?
bogd 2010-11-25 01:36:17
Firma naprawde malo profesjonalna. Zero organizacji pracy, zero jakichkolwiek zasad zarzadzania projektami. Ja nie polecam pracowalem tam 3 miesiace i zwolnielem sie - to nie mialo sensu!
Asia - HR, XSolve 2011-01-14 10:32:24
Żadna z osób pracujących w XSolve nie zwolniła się po 3 miesiącach.
1
myślący 2011-11-20 22:43:13
jak wyglądają zarobki? jak z tą organizacją tak naprawdę?
XClone 2012-01-23 13:15:25
( usunięte przez administratora )/>
Ktoś z XSolve zna tego gościa? Faktycznie u Was pracuje?
kris 2013-02-12 22:04:30
Ekipa fajna, ale firma nie reprezentuje poziomu jakościowego, którego się spodziewałem. Prezes jest osoba trudną we wspołpracy, co przekłada sie na nie miłą atmosferę.
Jack 2013-03-01 22:34:22
Przeciętna firma, przeciętne produkty. Z mojego doświadczenia z nimi zmarnowany czas.
Markus 2013-03-16 15:42:12
Zdecywdowanie NIE. Odradzam to miejsce
Jacek 2013-05-04 06:52:59
Porażka, nie wiem jakim cudem oni jeszcze funkcjonują ?!
jon 2014-01-15 20:11:10
Jak placa?
byly 2014-01-27 22:13:12
Totalna porazka, odradzam kazdemu. Fajnie sie lansuja, ale czar szybko pryska. Wynagrodzenie zdecydowanie ponizej sredniej.
1
Koniu 2014-04-01 13:01:05
Wynagrodzenie podają przy ogłoszeniach:
* junior software developer: 2000-3000 netto
* software developer: 3000-4500 netto
* senior software developer: 4500-6000 netto

(to chyba na Katowice są widełki)

Piszecie same ogólniki, czy ktoś kto zna firmę może napisać co nie jest OK?
(Aktualne komentarze wyglądają po prostu na zwykły hejt i nie mówią nic o tym, jakim X solve jest pracodawcą).
kris 2014-04-02 08:15:38
Hejt zaczyna się od jakiś podstaw doświadczeń z Xsolve. Druga sprawa że większość tak jak ja woli zostać anonimowa, aby firma im nie zaszkodziła przy ewentualnych innych rekrutacjach.
Koniu 2014-04-02 16:31:17
OK Kris, nikt nie pyta Cię kim jesteś. Po prostu dziwię się, że nikt nie jest w stanie napisać co jest źle, więc to chyba jakaś ściema jest.
Piszecie, że stawki niskie a ja widzę, że dobre.
Piszesz, że źle, źle i strasznie ale nie jesteś w stanie napisać co.
Idę na rozmowę - zobaczymy co i jak, bo to co piszecie pachnie ściemą.
Koniu 2014-04-02 16:31:56
OK Kris, nikt nie pyta Cię kim jesteś. Po prostu dziwię się, że nikt nie jest w stanie napisać co jest źle, więc to chyba jakaś ściema jest.
Piszecie, że stawki niskie a ja widzę, że dobre.
Piszesz, że źle, źle i strasznie ale nie jesteś w stanie napisać co.
Idę na rozmowę - zobaczymy co i jak, bo to co piszecie pachnie ściemą.
papi 2014-08-12 22:39:59
I jak bylo na rozmowie?
marzenie 2014-12-31 17:23:49
dla mnei to zarobki na takim poziomi to przeciez jest kosmos. dla mnie to takie marzenie zeby tyle zarabiac przeciez wtedy mozna spokojnie sobie zyc i nie trzerba sie martwic o cokolwiek. trudno jest lekko zyc wiem ,ale ludzie na prawde nie macie co narzekac . lepiej wezcie sie doroboty. i tyle. pozdrawiam
alicja 2015-03-12 12:41:06
popieram poprzedników że zarobki 3000 netto to jednak bardzo wysoka suma i chętnie bym się zatrudniła na taki stanowisku żeby tyle zarabiać. nie rozumiem ludzi którzy narzekają w takim wypadku..., chętnie się z wami zamienię na moje 1200 w obecnej firmie! a ewentualnie gdzie można potwierdzić info że na serio tyle można zarobić?
nasikim 2015-03-26 23:40:00
Wiecie ja bym chciał sie dowiedziec czegos wreszcie o tej pracy bo od rozmowy o pieniadzach niestety nikt umowy ze mna nie podpisze. nie orientujecie sie moze o jakis wolnych stanowiskach, bo na prawde zalezy mi na dobrym miesjcu do pracy a nie stawianie tylko na tymczasowe prace. mam nadzieje, ze sie uda.
gal 2015-05-06 20:31:16
Hmmm a jak tam z tym angielskim? Jako programista muszę biegle mówić po angielsku? Z czytaniem nie ma problemów, z mową trochę gorzej ;)
1
alan 2015-06-03 20:26:03
Polecam. Atmosfera w firmie jest bardzo przyjazna. Pracownicy są bardzo kompetentni (seniorzy) i bardzo pomocni. Jeśli masz łeb na karku to lekką ręką możesz zarobić >6k
alan 2015-06-15 12:15:39
Nie wystarczy "tylko wyksztalcenie". To firma w ktorej liczy sie wiedza i umiejetnosci, a nie papierek.
2
Asia (XS) 2015-09-01 12:21:08
Hej,

Większość realizowanych przez nas projektów to projekty dla klientów anglojęzycznych (na ten moment ok. 80%). Musimy być w stanie się z nimi porozumieć i zrozumieć (nie tylko mailowo). Twój angielski nie musi być super biegły. W praktyce poziom B1 jest wystarczający do tego, żeby się rozkręcić. Większość z nas nabrała odwagi i płynności po kilku rozmowach. Nie wszyscy zaczynają od poziomu native speakera ;)
ryba 2015-11-19 19:21:37
Jestem w XSolve od ponad 2 lat i uznałem, że przyszedł czas podzielić się wrażeniami. Padały tu pytania/opinie głównie dotyczące organizacji pracy, zarobków i atmosfery.
Zaczynając od pierwszego, firma dostarcza niezbędne ramy, natomiast większość decyzji pozostawia zespołom, które dobierają się w taki sposób aby samodzielnie mogły wykonać dany projekt. Odnośnie wielkości projektów staramy dobierać się projekty średnie i duże, czyli trwające powyżej 6 miesięcy.
Odnośnie zarobków i możliwości warunków współpracy to w mojej opinii są bardzo dobre (chociaż oczywiście zawsze można zarobić więcej kosztem czegoś). W ofertach zawsze znajdują się widełki, więc najlepiej sprawdzić samemu (aktualnie medior to bodajże 5000-8000 przy umowie B2B).
Mówiąc o atmosferze to jest naprawdę świetna. Każdy zespół ma swoją własną specyfikę, która w pewien sposób jest wyjątkowa ;) Stawiamy mocno na współpracę, zawsze uzyskasz pomoc u swojego zespołu lub poza nim. Jeśli coś Ci nie leży, zawsze możesz o tym powiedzieć otwarcie, więc większość problemów rozwiązuje się od razu.
Jednocześnie dodam (aby nie było tak kolorowo), że nie jest to firma dla osób, które wolą pracować w pojedynkę, otrzymywać zlecenia przez JIRA i oddawać je komuś z innego piętra do akceptacji. Takie podejście jest w pełni w porządku, tutaj jednak nie tylko robimy świetny aplikacje, ale również kontaktujemy się z klientami, wspólnie dyskutujemy nad rozwiązaniami. I gramy w piłkarzyki.
3
ryba 2015-11-20 10:20:27
@penik, zasady umów i wynagrodzeń są wspólne dla całej firmy.
Asia 2015-12-03 16:28:18
Dorian, są różnice w stawkach. Przy ogłoszeniach i na stronie Xsolve są podane widełki dla każdego stanowiska.
Benek 2016-02-18 15:34:57
Firma niestety przeciętna. Prezes z którym trudno się rozmawia i nie potrafi podjąć żadnych decyzji mimo próśb zespołu. Kluczowi pracownicy którzy przejmują złe nawyki idące z góry. Rozwlekane projekty, złe decyzje, tylko kasa dobra jak na programistów. Tylko tym się bronią w sumnie bo muszą ściągać ludzi z rynku.
noname 2016-02-23 15:30:45
Na pewno?
Zenek 2016-03-02 15:51:05
Kasa dobra ? chyba żart, maja napisane stawki na stronie dla niektorych stanowisk. Coś co w krk czy waw jest oferta dla juniora ( 4,5 rok studiów, czy ledwo po studiach ) to oni oferują dla SENIORA.
Na targach pracy na AEiI wyglądali i zachowywali się jak przedszkolaki.
Zenek 2016-03-02 15:58:44
Musze koniecznie dodać ze inne firmy na Śląsku maja nie wiele wyższe widełki, temu tez rosną jak grzyby po deszczy, mają swoje siedzimy, samochody firmowe, wszystko kosztem pracowników.
Xve 2016-03-23 19:25:42
firma dla młodych, pięknych, dynamicznych i zdolnych nic tylko startować do wyścigu
Patryk 2016-04-05 09:58:45
Obecnie prowadzona jest rekrutacja na stanowisko QA Engineer. Szczegóły wkrótce na stronie kariery, ale już teraz możesz przesłać swoje CV na carrer@xsolve.pl.
Patryk 2016-05-23 09:32:04
Cześć balik,

w zależności od poziomu umiejętności w ramach szkoleń naszych nowych pracowników oferujemy:

1. Program stażowy, który rusza już lipcu. Jako stażysta będziesz pełnoprawnym członkiem zespołu do którego dołączysz, tzn. będziesz pomagał rozwijać produkt, z czasem coraz bardziej aktywnie, w ramach zdobywania doświadczenia i umiejętności. Będziesz również uczestniczył we wszystkich spotkaniach zespołu, również tych z zagranicznym Klientem.

Podczas całego stażu będziesz pracował także ze swoim Mentorem, który będzie w Twoim zespole. Mentor pomoże Ci we wdrożeniu się w ogranizację, w projekt oraz we wszelkie techniczne aspekty. Podczas planowania zespołu otrzymasz swoje zadania, które pomogą Ci się rozwinąć.

Więcej informacji znajdziesz tu: http://www.xsolve.pl/career/gliwice/trainee/

2. Stały rozwój i naukę poprzez kontakt ze specjalistami z branży. Codziennie prowadzimy rozmowy, wymieniamy myśli i doświadczenia ze swoich projektów. Gdy natrafisz na jakiś problem, zawsze możesz porozmawiać z jednym z naszych Seniorów, którzy chętnie Ci pomogą. Reszta organizacji również jest do Twojej dyspozycji.

3. Cyklicznie organizujemy warsztaty, na które chętnie Cie zapraszamy. Następne warsztaty odbędą się już w czerwcu. Zachęcam Cię do śledzenia naszego profilu na fb https://www.facebook.com/XSolve/, gdzie wkrótce znajdziesz więcej informacji.

Jeśli będziesz miał pytania pisz śmiało na career@xsolve.pl

Pozdro,
Patryk
1
Mariusz 2016-08-21 22:04:10
Ponieważ pracuję w XSolve już od ponad 6 lat, wydaje mi się, że mogę podzielić się miarodajną opinią. Rozpoczynałem pracę jako programista-samouk (i to nie najmłodszy, bo trzydziestoletni) na trzymiesięcznej umowie próbnej, a od kilku lat jestem starszym programistą.

Projekty, które realizowałem, dały mi niesamowite możliwości rozwoju i praktycznie przy okazji każdego z nich uczyłem się czegoś nowego. Niektóre projekty były kilkumiesięczne, ale zdarzają się też długie - w jednym z ostatnich uczestniczyłem przez trzy lata. Miałem okazję poznać nowe i stare Symfony, AngularJS, Node.js, Elasticsearch - wszystko na rzeczywistych projektach, z realnymi potrzebami i ograniczeniami czasowymi. Z absolutną pewnością nie byłbym w stanie nauczyć się tego samodzielnie, bo w XSolve spotkałem mnóstwo osób o dużej wiedzy, które jednocześnie gotowe są służyć radą i pomocą w każdej chwili.

W ciągu tych kilku lat XSolve urósł chyba niemal trzykrotnie, ale nadal zachował bardzo płaską strukturę i właściwie całkowity brak formalizmu. W dowolnej chwili mogę iść do mojego przełożonego z każdym problemem czy propozycją, albo od razu porozmawiać z naszym CEO jak z dobrym znajomym bez żadnego stresu - i dotyczy to w równej mierze pracowników z kilkumiesięcznym stażem i stażystów.

Firma ceni ludzi, którzy są samodzielni i potrafią rozwiązywać problemy bez absorbowania wszystkich dookoła; nastawione na dostarczanie tego, co zostało umówione; potrafiące blisko współpracować z klientem i zrozumieć jego potrzeby, nawet jeżeli nie potrafi on ich wprost wyartykułować; uczciwe i w przejrzysty sposób raportujące postępy projektów. Oczywiście wszelkie umiejętności programistyczne i techniczne są również cenne, ale je akurat można nabyć z biegiem lat, jeżeli tylko reprezentuje się odpowiednie podejście. Bardzo ważna jest dobra znajomość języka angielskiego i możliwość w miarę swobodnej komunikacji (ustnej i pisanej) w tym języku, ponieważ znakomita większość projektów realizowana jest dla klientów zagranicznych.

Wiadomo, że zdarzają się również jakieś niedociągnięcia czy konfliktowe sytuacje, ale nawet w takich momentach zawsze miałem wrażenie, że organizacja jako całość szuka rozwiązań na tyle, na ile jest to możliwe. Nigdy nie spotkała mnie żadna przykrość związana z krytykowaniem różnych spraw (a naprawdę mam talent do krytykowania).

Co do wynagrodzeń nie mogę się za bardzo odnieść do innych firm (bo nie znam realiów), ale wydaje mi się, że jest to poziom typowy dla Górnego Śląska.

Podsumowując, na pewno firma jest dobrym miejscem dla rozpoczęcia kariery programisty lub ugruntowania swojej wiedzy i skonfrontowania jej z rzeczywistymi projektami realizowanymi w oparciu o zwinne metodyki. Również doświadczeni programiści znajdą tutaj wiele ciekawych obszarów, w których będą mogli się rozwijać. Nieformalna atmosfera, sympatyczni i pomocni współpracownicy oraz otwarci na sugestie przełożeni dopełniają tego - w mojej ocenie - dość pozytywnego obrazu.
5
mijek 2016-08-22 13:48:42
Na pewno jak ktoś długo pracuje w firmie to też widzi jak ona się w tym czasie rozwija i wydaje mi się to na plus.
3
SSD 2016-11-17 17:30:20
Zenku,

Czy naprawdę dziwi Cię to, że wynagrodzenie w Gliwicach jest inne niż w Warszawie?
Pisanie, że Senior zarabia w XSolve 4500 netto mija się z prawdą.
Pogadaj z Seniorami z tej firmy - to najlepsze i najbardziej wiarygodne źródło informacji :)
Zostaw swoją opinię o XSolve - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XSolve