logo ACI Europe Ltd Przedstawicielstwo w Polsce

ACI Europe Ltd Przedstawicielstwo w Polsce

Poznań

Opinie o ACI Europe Ltd Przedstawicielstwo w Polsce

sailor 2014-07-12 11:37:34
To prawda, szukają pracowników.
Jakie proponują tam warunki? ktoś coś wie?
były pracownik 2014-07-30 19:17:10
Stanowczo odradzam pracy w ACI. Brak poszanowania dla człowieka jako pracownika, ciągłe zmuszanie do wykonywania bezsensownych telefonów, zabieranie prowizji lub walka o nie z innymi pracownikami. Za podpisanie kontraktu w nagrodę cukierek czekoladowy, za osiągnięcie wyniku "kawałek pizzy" Żenada!!!
Brak elastyczności jeśli chodzi o godziny pracy - chcesz wyjść z biura 10 min. wcześniej musisz to odpracować i dzwonić w tym czasie. Jeśli chodzi o sprzedaż to niestety produkty nie są przygotowane do sprzedaży a w przypadku braku sprzedaży po dwóch miesiącach wręczają wypowiedzenie. Ciągła rotacja ludzi. Dobrzy pracownicy albo odchodzą albo znikają z dnia na dzień w niewyjaśnionych okolicznościach. Na pierwszy rzut oka, firma pozytywna ale nie jest to miejsce pracy dla porządnych i szanujących się ludzi.
8
Kasia 2014-07-30 19:21:28
SZEF->MD tylko z nazwy,szczuje pracowników przeciw sobie,knuje za plecami,nie dał sobie nic wytłumaczyć jasno dawał do zrozumienia że jego zdanie się liczy więc marnujesz czas..LUDZIE->REWELACJA! PRACA->ogłoszenie z pozoru ok ale to CALL CENTER które oczekuje o wiele za dużo w stosunku do tego co daje..najniższa krajowa.prowizje zal od konferencji.kierownik wrzeszczący na ludzi nie jest niczym miłym..nieaktualne źródła danych.w słuchawce trzaskanie telefonem,chamskie odzywki,groźby,że pozwą;delegate sales executive zgarnia za wszystko burę, bo to on nie sprzedaje, a produkt jest cacy..CALL RATE..liczą ilość i czas wykonanych telefonów..best: 120 calls and 2:30 h on the phone (1tel ok 7min;120x7min=840min=14h-czas pracy: 8h, a nadgodziny niepłatne..raz kaza wiecej dzwonic, pozniej mniej, bo za drogo!sprzeczności; zero szkolen, zbędny stres, strata czasu..
przestrzegam!
5
ACI Employee 2014-07-31 16:17:06
Warunki:
* podstawa - minimalna krajowa (waloryzowana zgodnie z prawem co roku czyli obecnie PLN 1680, a od grudnia ok PLN 1750)
* prowizje - 15% wartosci zawartych kontraktow czyli za kazdego delegata ok PLN 969 oraz PLN 256 za pakiet dokumentow. Przy kontraktach powyzej £10000 wyplacane jest dodatkowe 5%.
* Team Leaderem mozna zostac po ok 6 - 12 miesiacach: lekka podwyzka podstawy + prowizje (3%) od wszystkich sprzedazy wykonanych przez ludzi ze swojego teamu.
* Jesli chcesz sprzedawac tj. jestes zdeterminowany/a zeby wybic sie z tlumu to jest to oferta dla Ciebie. Jesli szukasz pracy od 9 - 17:30 bez skupienia na wynikach to nie aplikuj.
* Najlepsza sprzedaz Delegate Executive z tego roku (kwiecien): £17,925 czyli wyplata ~PLN 17494 brutto, Marketing Executive £19,300 czyli brutto do wyplaty ok PLN 18683
* Najlepiej szukac kreatywnych rozwiazan i zdecydowanie solidnie pracowac czyli faktycznie im wiecej telefonow/rozmow z klientami tym lepiej, bo jesli nic nie sprzedasz to zarobisz podstawe i pewnie po 2-3 miesiacach firma Ci podziekuje za wspolprace.
* Zdecydowanie bardzo ceniona jest postawa: "co ja moge zmienic zeby bylo lepiej" w porownaniu z "caly swiat wokol, wlaczajac pracodawce, portiera i klimatyzacje przeszkadza mi osiagnac sukces"
* Jest sciezka kariery i szkolenia

Pewnie, ze nie jest idealnie, jak w zyciu, ale pracujac juz w kilku firmach dopiero tu udalo mi sie zarobic dobre pieniadze za dobra jakosciowo prace.
3
ACI 2014-08-07 19:57:59
Pięknie opisane, niestety rzeczywistość wygląda inaczej. Takie piękne prowizje i wypłaty to dlaczego jest taka rotacja pracowników, dlaczego firma wciąż poszukuje pracowników i ogłoszenie wciąż jest aktualizowane, ilu było Team Leaderów od początku istnienia firmy? 6 osób miało zaszczyt osiągnąć ten zaszczyt :) Ścieżka rozwoju, szkolenia? - czytanie z kartek jak wykonać telefon nazywa się szkoleniem? Co do wynagrodzenia owszem można zarobić ok 6000 zł ale jeśli trafi się udany event a z tym trudno bo najlepsze zagarnia GM dla siebie, a z innymi wygląda to tak; przychodzi nowa osoba dostaje z reguły nowy event, który nie wiadomo czy się odbędzie, pracujesz dwa miesiące, brak sprzedaży i nieważne, że produkcja nawaliła z organizacją konferencji a Ty wylatujesz bo byłeś za mało kreatywny. Możesz siedzieć i 5 godzin robiąc 800 telefonów a i tak z tego nic nie będzie. Podana wyżej pensja nie jest pensją Delegate Sales Executive tylko Team Leader'a, który to ma prowizje od swoich podopiecznych, którzy pracują nad jednym projektem. Takich projektów na wszystkie biura jest w przybliżeniu 8 w roku. Podane wynagrodzenia są kwotami brutto i osiągane są raz na kilka lat a może jak się uda to będzie raz w roku, jeśli dostaniesz tą samą konferencję w następnym roku.
2
ACI 2014-08-29 22:14:37
tydzień pracy w ACI ha ha ha wielkie Wow :) Powodzenia Orejro
1
ewt 2014-12-02 00:24:01
a szkolenie jest przewidziane i dalszy rozwój w tej firmie ? może ktoś doswiadczony mógłby podpowiedziec?
Marika 2014-12-02 22:55:44
Powiem tak nie trac czasu i uciekaj
2
Były pracownik 2015-01-27 20:19:16
Nie warto marnować czasu na ACI, szkolenie polega na czytaniu kilkudziesięciu kartek przez dwa dni, klapa jeśli chodzi o konferencje a jak nie zdobędziesz kontraktu to wylot bo się nie nadajesz do pracy. Szukają jeleni na dwa miesiące, którzy zrobią robotę a później Managerowie zabierają prowizję. Nie marnuj czasu!
4
Karina 2015-03-11 16:28:42
Jak dla mnie 15% z 1495 funtow to bardzo wysoka prowizja. Do tego umowa o prace, motywujace wyjscia, wspolne kolacje i nagrody. Ostatnio ponoc szef na barze zostawil 3000zl do wykorzystania na drinki za udany miesiac. To jest biuro sprzedazowe. Wiadomo jezeli ktos przez pol roku nie sprzedaje to nie ma co sie dziwic...ale jezeli ktos naprawde czuje sie dobrze jako sales person to naprawde mozna duzo zarobic. Atmosfera jest jak w amerykanskiej firmie...pizza Friday, konkursy, konkurencje. Jak dla mnie ok. W koncy jestem dobrym sprzedawca. Jezeli chodzi o wynagrodzenie to fajnie tez widziec 5000zl na koncie. Nie wiem gdzie indziej mozna tyle zarobic. W kazdej firmie mozna na cos ponarzekac wiadomo ale ja raczej zlego slowa powiedziec nie moge.
4
ex ACI 2015-03-12 22:06:01
Czyżby po wizycie PIP polepszyły się losy pracowników, czy pseudo Team Leader podpisuje się dla zachęty bo pracowników utrzymać firma nie może? :)
ps. pol roku pracy nie swiadczy o tym czy za 3 miesiące nie będziesz out of work ;) zobaczymy co za konferencja będzie w łapce :) :) :)
3
critic 2015-03-14 18:41:20
Tyle hałasu o nic. Praca jak każda inna-są miejsca lepsze i gorsze.
Pracowałem ponad 2 miesiące w ACI,do czasu aż dostałem wymarzoną posadę.
Prowizje są rewelacyjne, to prawda-nie znam za wiele miejsc, gdzie od sprzedaży można dostać ok 800pln, a pracuję w branży od ponad 10lat.

Zarobki rzędu 4-5 tys złotych są możliwe, ale bardzo zależą od konferencji nad którą się pracuje i od Team Leadera, do którego się trafi.

Jest 3 Team Leaderów, których rzeczywiście można określić tym mianem, bo oferują wsparcie merytoryczne na każdym kroku. Jest też czarna owca, która nie robi nic poza tym, że głośno beka.

Praca dla ludzi lubiących kontakt z drugim człowiekiem i posiadających zmysł handlowca.
1
Indygo 2015-10-04 01:32:29
Nie polecam, prowizje to fikcja, przydzielane przez dyrektorkę sobie i znajomym królika. Nowi zatrudniani przez agencje pracy Vector są mięsem armatnim. Brak szacunku do nich i manipulacje.
1
JK 2015-10-25 11:50:39
"Nie polecam, prowizje to fikcja, przydzielane przez dyrektorkę sobie i znajomym królika. Nowi zatrudniani przez agencje pracy Vector są mięsem armatnim. Brak szacunku do nich i manipulacje."

Jedyne prawdziwe stwierdzenie w opini powyżej to, że istnieje agencja pracy Vector.
System prowizyjny (15% od każdej sprzedaży) jest stały i klarowny.
Zrobisz sprzedaż - prowizja jest Twoja i nikt tego nie podważy.

Każdy nowy pracownik rozpoczynający przygodę w ACI ma równe szanse.
Szczypta przebojowości, zaangażowanie i umiarkowana zdolność przyswajania wiedzy da Ci pewne wynagrodzenie 3-4 tys net.
Nie wymagamy doświadczenie w sprzedaży, w obsłudze klienta - jedyna co potrzeba to dobra wola, chęć uczenia się i oczywiście znajomość języka angielskiego.
1
ZA 2015-11-17 08:02:26
Zastanawiam się nad wysłaniem aplikacji ale mam poważne wątpliwości. Firma niemal stale poszukuje pracowników co ukazuje fakt ciągłej rotacji. Skoro warunki są takie dobre to rozumiem, że firma ma powyżejj 100 pracowników a co za tym idzie rozwój firmy. A może bazują jak widać z wcześniejszych opini na "iluzji zatrudnienia" na dwa, trzy miesiace i kolejna rekrutacja. Dlaczego w firmie był PIP i o co chodzi z Agencją Vector? Może ktoś coś odpowie rzetelnie i uczciwie? Nie zamazując oczu jak to w sprzedaży. Proszek do prania nie przywraca kolorów jak w reklamie ;) Pozdrawiam.
ZA 2015-11-17 08:14:22
Ile pracowników ma firma? Każdy pracownik zawsze ma 4 - 6 tysięcy złotych netto? Jeśli nie to 1200 zł netto za miesiąc pracy w pełnym wymiaże? Rzeczywiście nikt nie podważy uzyskanej prowizji (widnieją inne opinie wielu byłych pracowników)? Waham się co do wiarygodności... Szukam dobrej, stałej pracy w fajnej, normalnej atmosferze, nie chce marnować czasu i swoich umiejętności na przebywanie w firmie, która wygeneruje nawet 5 tysięcy złotych a będzie jak w chińskiej firmie, nie porozmawiasz z pracownikiem bo 8 godzin na tele - łączu. Prestiż to nie siedzenie za biurkiem przy telefonie to mogę wykonać z domu.
Licze na więcej informacji bo nie tylko pieniądze się liczą ale najważniejszy jest komfort pracy!
ex emp 2015-11-17 23:31:46
Praca dla szczurow doswiadczalnych...jedni zarabiaja a inni nie i wylatuja...zalezy na jakiej konferencji pracujesz...pupilki MD maja lepsze projekty, kozacza a nowi dostana jakis nowy wynalazek i dawaj...ogolnie firma jest w trakcie rozprawy w sadzie i zaplaci duza gotowke za nielegalne z prawem zwalnianie pracownikow...szef stoi nad glowa z batem i nie mozna nawet wdechu pobrac bo juz jest pytanie...dlaczego nie dzwonisz? Do tego jako nowy pracownik nie otrzymasz swojego kompa tylko trzeba stac w kolejce do wyslania maila....5 komp na cale biuro sprzedazowe. Moze po roku, dwoch...jak zostaniesz troche doceniony to dadza Ci jakiegos lapka.
1
tom 2015-11-17 23:35:03
Kasa marna...podstawa minimalna a prowizja dopiero po 2 miesiacach
hub 2015-11-18 11:30:57
,,Każdy nowy pracownik rozpoczynający przygodę w ACI ma równe szanse.
Szczypta przebojowości, zaangażowanie i umiarkowana zdolność przyswajania wiedzy da Ci pewne wynagrodzenie 3-4 tys net ''

Wlasnie o to chodzi ze rozpoczynajac przygode w ACI nie ma rownych szans bo jedni dostaja konferencje przy ktorych mozna zarobic 3-4 tys net a inni dostana nowy wynalazek i nie zarobia nic, po czym sa zwolnieni. To gdzie tu sa rowne szanse?
1
JK 2015-12-04 07:43:53
@ZA firma się cały czas rozwija, z roku na rok mamy coraz więcej projektów, w związku z czym szukamy nowych ludzi.

@ex emp Jest to SPRZEDAŻ-nie każdy się w niej odnajduje.Zdecydowanie nie szukamy szczurów, a inteligentnych, zaangażowanych ludzie, którzy czuję się w kontakcie z drugim człowiekiem jak ryba w wodzie.

@hub konferencji jest kilkadziesiąt rocznie-w zależności od tego, w jakim terminie zaczyna grupa nad takim projektem pracuje, nie ma przydziałów "specjalnych" dla nowych osób

@th dla chętnych,ambitnych i chcących sprawdzić się w sprzedaży/lub mających doświadczenie miejsce zawsze się znajdzie. zadzwoń/wyślij CV
1
fla 2016-08-25 18:16:26
Mobing, mobing i jeszcze raz mobing...nie polecam....traktuja Cie jak czarnucha... dzwonic i nie oddychac...a kasa marna chyba ze sie ma szczescie i wpadnie jakas sprzedaz ale to zazwyczaj ktos sie sam odzywa...szef zadumany w sobie do entej potegi...zero rozmowy z pracownikami...kradnie requesty aby jak najwiecej zarobic...BRAK KOMPUTEROW bo po co Ci komputer...masz tylko dzwonic i tyle...az sie potniesz a na koncu wyrzuca Cie...po 3 miesiacach tak robia jak ktos nie ma sprzedazy bo trafi przypadkowo na konferencje pod tytulem...zobaczmy jaki jest odezw....NIE POLECAM...!!!
4
fla 2016-08-25 18:18:17
Dodam jeszcze ze Menagerowie maja wrazenie ze sa Bogami egiptu...traktuja Cie jak popychadlo bez szacunku
1
vbnm 2016-08-25 20:45:48
@ fla a co oznacza dla ciebie marna kasa - bo obawiam sie ze dla kazdego oznacza zupełnie co innego.
1
former_elmploee 2016-11-14 22:10:59
ACI to biuro skupione głównie na sprzedaży i jeśli oczekujesz w sprzedaży, że będziesz robić nic a pieniądze będą płynąć strumieniem to zapraszam do sprzedawania wody na pustyni ;) A konferencji jest jak drzew w lesie więc tutaj lekko nie będzie.

Polecam to miejsce każdej osobie, która chce zbudować swoją karierę w sprzedaży a wie, że ma pewne ograniczenia np. źle organizuje sobie swój czas, nie zadzwoni do Pana X bo on jest szefem przedsiębiorstwa Y, albo nie zniesie słowa NIE. W ACI nauczy się organizować swój czas efektywnie, wyrobi sobie tupet do dzwonienia od piekła do nieba ;) , i ogłuchnie na NIE.

Zasady są jasne od początku a team leaderzy spoko ludzie, którzy bardzo dbają o swój zespół!

Ale znów BIURO SPRZEDAŻY: trzeba pracować i jest nacisk na wynik, pierwsza prowizja wleci pewnie po więcej niż miesiącu pracy ale na pewno dużo się nauczysz.
1
ktoś 2016-11-26 18:02:40
Nie zgadzam się. Co z tego, że konferencji jest jak drzew w lesie, skoro i tak na początku dają Ci jedną i zależy, na jaką konferencję trafisz - są takie, na które nikt się nie zapisuje lub rejestruje się jedna osoba, po czym się wycofuje. W ACI nie ma znaczenia, czy masz miły głos, znasz dobrze angielski, umiesz rozmawiać z ludźmi, wykonujesz 100 telefonów dziennie i komunikujesz się przez inne kanały - nic z tego nie będzie, jeśli konferencja jest słaba, a takich jest kilka. Znam osoby, które wcale jakoś super nie rozmawiały i wykonywały raptem 10 telefonów, a sprzedawały. Więc nikt mi nie powie, że w większości to zależy od nas - w większości decyduje szczęście - rodzaj konferencji i literki, jakie Ci przypadną.

Poza tym team leaderzy spoko, ludzie raczej też. Szef nie interesuje się pracownikami, jest zajęty sobą. Poza tym pseudomarketing, który robi właściwie to samo (wysyłają maile) , a ma wszystkie konferencje. Atmosfera dość drętwa, znajdzie się kilka fałszywych osób, ale jak wszędzie.
KATE 2016-11-29 12:06:48
Rozmowa rekrutacyjna przez telefon wygląda tak:
Dzwoni do Ciebie koleś, sprawia wrażenie poważnej osoby, a raczej chce sprawiać, ale w głosie da się wyczuć pewien brak pewności siebie i desperację. Opowiada o obowiązkach, pragnie nawiązać kontakt, pyta po angielsku, po polsku, ogólnie zachęca do stanowiska. Na końcu pojawia się wiadomy temat: "pieniądze". "Pensja to podstawa, tzw. basic salary + prowizje. Co Pani o tym sądzi?"
Czyli już można wywęszyć, że ktoś tę pensję ukryć próbuję.
"Jaka jest ta podstawa?"
"A jakie są Pani oczekiwania?"
Podaję swoje oczekiwania, realne w moim odczuciu. Odpowiedź?
"No... to nieco się rozmijamy, podstawą tutaj jest 2000 zł BRUTTO".
DZIĘKUJĘ, DO USŁYSZENIA.
True Sales 2016-12-07 01:37:18
ktoś 2016-11-26 18:02:40
jeśli uważasz Twoje zaangażowanie, doświadczenie i chęć uczenia się nie wpływają na Twoje wyniki to dobrze, że zmieniłeś pracę i powodzenia na przyszłość.
W ACI Ty kreujesz swoje wyniki, bez względu na konferencje-nikt nie zaprzeczy że są konferencje cieszące się większym zainteresowaniem niż inne; jeśli wkładasz w to zaangażowanie i serce, bez względu na konferencje będziesz sprzedawał na dobrym poziomie.

KATE: wydaje mi się,że wyminęłaś się z powołaniem; mogłaś zostać nadwornym łowczym z takim węchem i predyspozycjami.

Ponownie, żeby wątpliwości nie było SPRZEDAŻ nie jest dla wszystkich-jeśli nie czujesz się zmotywowany, nie chcesz aby Twoje zaangażowanie przekładało się na zarobki znajdź sobie inne miejsce;
2
Zostaw swoją opinię o ACI Europe Ltd Przedstawicielstwo w Polsce - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ACI Europe Ltd Przedstawicielstwo w Polsce