brak logo

Pasternak Personal

Hamm

Opinie o Pasternak Personal

Opaa 2017-01-27 20:30
Nie polecam
Gerwazy 2017-01-27 20:43
Stanowczo odradzam prace u tych ludzi syf kurestwo i pijaństwo. Praca na piekarni w bonen w temperaturze 100 stopni ludzie przywracają się z wycieczenia a żeby tego było mało pracują tam Rumuni czarni jak smola którzy obmacuja pracowników po genitaliach. Poniewieranie na porządku dziennym traktowanie ludzi jak śmieci. Kierowca który wozi ludzi do pracy non stop pijany a samochód którym jeżdżą pozostawia wiele do życzenia. Brak swiatel w nocy swiecilismy telefonami żeby widzieć coś na drodze. Kiedyś potracilismy człowieka był czarnej karnacji i nie było go widać. Trzymajcie się z daleka od nich.
5
Niema sprawidliwosci 2017-01-28 15:07
I takiego trzymają dlatego że BEATKOM siedzi jak by zniom nie siedzal to by dawno w Polsce był
abc 2017-01-31 01:59
Takich glupot jak ty piszesz jeszcze nigdy nie czytalem. Pracuje tam juz 5 lat ale nawet w lecie w najwiekszy upal nie bylo za cieplo bo maja klimatyzacje w calej piekarni. Pozatym Rumunia lezy
w europie a nie w afryce i nie ma tam czarnych ludzi. Pracowalem dla firmy Pasternak na magazynach, w piekarni, fabryce lodów i przy pakowaniu miesa ale nigdy nie bylo ani czarnych
ani arabów bo takich nie zatrudniaja. Maja tylko Polków, Niemców i Wegrów. Czyli wszystko
co piszesz to wymysly.
2
CIUN 2017-02-07 15:28
witam, Praca w zakładzie z branży mięsnej znajdującym się w miejscowości Möckmühl/rejon Heilbronn. Praca polega na obsłudze skanera przy zbieraniu zamówień, wyszukiwaniu produktów na półkach, Z firmy
D&D Personal Sp. z o.o. w opolu, Czy ktoś już był w podobnej pracy lub tam pracuje lub Pracował ktoś z tej firmy interesuje mnie czy placa i warunki mieszkalne
quentin 2017-02-24 10:01
wybieram się do pracy na chłodnie w dortmund ma ktoś jakieś informacje jak tam sytuacja wygląda ??
BYŁY 2017-03-05 11:53
ODRADZAM PRACĘ W KAUFLANDZIE PRZY ZBIERANIU SKRZYNEK Z MIĘSEM NA SKANERZE I MIESZKANIA NA ULICY FRIEDRICH GERNER RING 10 ADELSHEIM PONIEWAŻ BARDZO NIEBEZPIECZNA ULICA I LUDZIE JAK KOMUŚ JEST ŻYCIE NIE MIŁE NIECH JEDZIE JAK KTOŚ CHCE DOSTAĆ Z BEJSBOLA LUB KOSE W BRZUCH TO NIECH JEDZIE
10
asd 2017-03-19 13:32
nie polecam
2
KaROLINA 2017-03-22 18:35
Ludzie omijacie szerokim łukiem ta agencje ,tyle co się napatrzyłam będąc tam to szok rzucaja ludzi gdzie chcą na jaki dział to nie wiesz gdzie i jak ,ludzie są dyskryminowani ,liczą się tylko lizusy i podpierdalacze nic wiecej mowa tu o pracy w Heligen Heligenstadt u pani Beaty i szanownego Rajmunda co w oczy nigdy ci prawdy nie powiedzą umieszczają ludzi w pokojach 6 osobowych tzw na świnkach nie liczy sie godność człowieka tylko hajs ,jak najwięcej ubić ludzi w klatce żeby hajs za chate był.

Jeżeli chodzi o prace nigdy nie wiesz gdzie trafisz nie ma godzin .Dają cię na różne działy na których godzin nie ma , wypłaty mizerne jak na Niemcy, jeśli chcesz iść do lekarza robią problemy ,juz możesz liczyć żeby się pakować i wracać do Polski.

Większość ludzi im uciekła do firmy Garant w której są lepsze warunki mieszkalne i lepszy hajs, mieszkałam z ludżmi z różnych działów convinens.caslerr ,magazyn , poznałam ludzi i ich opinie więc nie wyssałam tego z palca ,dobrze wspominam 3 chłopaków z magazynu co już nie pracują tam zawsze im mówiłam żeby tam nie zostawali bo nie ma sensu ,poza tym w Grudniu 2016 zostałam z chłopakiem przeniesiona na inna sztele czyli inny zakład tak samo godzin nie miałam z chłopakiem ,teraz pracuje w Holandii i tego nie żałuje dobrze wspominam tylko paru chłopaków z charakterem z magazynu inni to przydupasy biura co na każdym kroku podpitalają donosiciele .

Minusy:

1. Mało godzin ,częste wolne dni na tygodniu o tym mowy nie ma przez telefon z Polski

2. Dużo podpitalaczy ,donosicieli

3. Licza się tylko układy

4. Faworyzacja pracowników dużo widziałam jak chłopcy po 2 lata robili jak ich rzucali po różnych działach a młodych zostawiali na działąch

5. Mizerne wypłaty

6. Duża dwulicowość i zakłamanie ze strony biura

Także podsumowując prace tam w pasternak nie polecam chyba że ktoś lubi się wkurzać .pozdrawiam tych co byli i nie życze nikomu takiej patoli jak tam jest.
9
franek b. 2017-03-29 14:06
Witam Wszystkich,pracowałem dla tej agencji pół roku,to co oni robią z ludzmi to przechodzi ludzkie pojęcie.Po przyjechaniu do Niemiec przed podpisaniem umowy stawka zmalała,w Polsce Pani z biura mówiła o innej stawce za godzinę,po małej interwencji Pani koordynator jednak może dać ta stawkę,klasę podatkową wstawili dla kawalera nr 1,choć jestem żonaty,na umowie było zagwarantowane co miesiąć płacone za 151 godz.tyle zapłacili za 1mies.pracy pózniej płacili jak im się podobało bo reszta godzin szła na tzw.zeitausgleich plus-caj konto(zamrożone godziny) o których dowiadujesz się na miejscu.Pani koordynator dwu licowa osoba,fałszywa na każdym kroku,w żadnym wypadku nie możesz do niej dzwonić i liczyć na jakąś pomoc bo ona zawsze jest zajęta i ciężko pracuje-co do wystawienia dokumentów to też oszukują robisz taką robotę a świadectwo możesz dostać z całkiem innym zawodem.Pani księgowa bardzo często nie używa kalkulatora,więc jej naliczenia na fiszkach są takie jak sobie wpisze.Nie polecam nikomu tej bandy oszustów-zwanej tylko agencją pracy,pracowałem już w róznych miejscach przez agencje ale ta tylko żeruje na ludziach jak pasożyt.
6
franek 2017-03-29 17:21
zwoza juz kogo sie da starcow,malolatow aby sztuka.upychaja ile sie da mieszkaniach na lozkach pietrowyh jak wiezniow w obozach.a po swietach wielkanocnych z marna wyplata lub tez bez...pa pa.z dnia na dzien.
3
Rałał 2017-04-01 15:54
Ja pokrótce dodam od siebie grosz ,wszystko się zgadza z przedmówcami ,dodać by należało że w Heligen nie powinno mieć miejsca dawać takich koordynatorów jak pani Beata i Rajmund nie nadają się wogólen na te stanowiska nie umieją zadbać o pracowników i wyręczają się innymi ludżmi nawet jeśli chodzi o przejazdy do pracy .Istotna rzeczą jaka jest jeszcze taka że nie szaanuja wogóle starych pracowników i dlatego im uciekają traktują ich jak świeżaków a tak nie powinno być ,osoby które robia ponad rok powinny mieć jakąś większą kasę niż ci nowi przybyli bo nie ma wówczas motywacji do pracy .

Jednym słowem podsumowując prace w Kauflandzie w Heligen Heligenstadt agencja pasternak to dno , mała ilość godzin ,częste rzucanie po innych działach ,małe pieniądze , osoby umieszkane są w pokojach jak w kryminale łóżka piętrowe po 5-6osób a potem wyrzucane spowrotem do Polski , tzw łapanka na akcje 1-3tygodnie .

Negatywne odczucia mam co do tej agencji ich pośrednik z Polski to : D & D Personal

z Polski obiecują ci złote góry przyjedziesz okazuje sie co innego stawka jak i godziny pracy diametralnie spadają , dobrze że ja robię już na kontrakcie także mam to gdzieś.

D & D Personal w Polsce pośrednik
Pasternak w Niemczech

Omijajcie szerokimi krokami ,chyba że chcecie się zadłużyć. Były pracownik Pasternaka ,Rafał.
7
do rafal 2017-04-06 09:27
Wystarczy isc do Arbeitsamt w danym miescie ,opowiedziec co sie dzieje,w jakich warunkach sie mieszka.Bardzo szybko zrobia porzadek,Najwazniejsze to zglaszac.Pisananiem tutaj nie odzyskacie pieniedzy,nie polepszycie warunkow mieszkaniowych,nie zagwarantujecie sobie osmiu godzin pracy.Przez Arbeitsamt zalatwicie wszystko.Nie bac sie ludzie.
3
Marcin 2017-04-08 11:54
Firma Pasterniak Personal zaczęła już nawet działać w Berlinie, niestety naciołem się na nich więc pisze ku przestrodze innym omijajcie ich zdaleka. Babka kazała się spotkać na parkingu przed Kauflandem było nas tam 8 osób kilku z berlina a pozostali z polski przyjechali niektórych to z takzwanej ulicy pozabierali kogo popadnie i przywiozła umowy które były podpisywane na tzw. kolanie w samochodzie na szybkiego to już dla mnie było dziwne i podejrzane żadna normalna firma tak nie robi, umów odrazy nie dostaliśmy do ręki i minoł tydzień i nadal nie dostałem niby pocztą wyślą, no i po podpisaniu poszliśmy robić wszystko normalnie w środku było pokazali co robić i robiliśmy, popołudniu już tak roboty nie było bo wyrobiliśmy wszystkie zamówienia i tak było codziennie i pracownicy niemieccy się wkurzali że nas zatrudnili no i przez nas nie mają roboty i słyszałem jak gadali że jesteśmy scheise polen i że zabieramy im robote przyszedł koniec tygodnia kazali zostać dużej w robocie bo było więcej zamówień a jak skończyliśmy to dostaliśmy na parkingu wymówienia że niby za słabo znamy niemiecki, a mi się wydaje że niemcy się poskarżyli że zabieramy im robote to dlatego. OMIJAJCIE ICH ZDALEKA POROBICIE CHWILE I ZARAZ WAS ZWOLNIĄ.
3
Zuzanna 2017-04-10 12:06
@Marcin kiedy miała miejsce sytuacja, o której wspominasz? Czy wtedy firma znalazła dla Ciebie pracę w nowej firmie??
Pracownik 2017-04-17 19:49
Dokładnie Heligenstadt omijać łukiem .inne sztele ok. Po prostu koordynatorzy do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Pracownik 2017-04-17 20:03
Ten pożar wywołał pan który wstawił frytki i poszedł spać. Reszta też spała bo była noc .A czujniki by działały tylko jakieś debile wyjeli baterie żeby mogli palić w pokojach i gdzie się da .A jest zakaz palenia w mieszkaniach .I tyle na ten temat i zginął ten który te frytki robił. Za wyjęcie baterii jest kara 50 euro jest w regulaminie .
1
Ja 2017-04-17 20:11
Co za głupota pracuje na piekarni są klimatyzatory .nikt nikogo nie maca .Niemcy bardziej nas szanują jak Polacy co tu po 10 lat pracują..pracują Rosjanie Turcy Polacy niemcy włosi. Arab nie pracuje a i są czarni ale to Francuzi z Francji. Skąd te wymysly .
Prawda 2017-04-19 12:17
Ludzie uciekają do firmie Garant bo tam Pani Djesika pracuję. ona była najlepsza koordynatorka w firmie Pasternak. odeszła bo już było jej za ciężko walczyć dla pracowników. Rajmund i Beata to koordynatorzy do ******
5
Magazyn 2017-04-20 14:33
Świeta racja Jessica była najlepsza ,niestety już jej nie ma walczyła o ludzie nie to co Beata i Rajmund , Takie przesłanie do was bądżcie dla ludzi to ludzie wam odpłacą tym samym.Pracuje juz jakiś czas na magazynie co mi się nie podoba to że jest taka sama stawka jak na innych działach a powinna byc wyższa pracujemy w zimnie gdzie mrozowe?? Poznałem ludzi którzy pracują aktualnie zemną i juz nie pracuja ze starej gwardii ludzie po pare lat robili a szanowni koordynatorzy Beatka i Rajmund rzucali ich po różnych działach jak psów .Ludzie gdzie tu polityka , tak szanowani są własnie ludzie w pasternaku w Heligan w KAUFLANDZIE , nie dziwi sie że ludzie od was uciekają , kochacie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w konfidentów ? czy szanujecie uczcciwych ,rzetelnych pracowników ktorzy długo dla was pracują ,nigdzie się z takim plewem nie spotkałem , nie polecam nikomu tej agencji 920euro na magazyn to śmiech na sali , tym bardziej dla pracowników którzy robią rok.Omijajcie ludzie szerokim łukiem ten plebs
6
DOrtmund 2017-04-20 20:09
Jessica zostawiła nas tutaj na kuflandzie z Jolą. Jola to straszna. u niej nie można wziąć urlopu na święta. ale sama ta stara pojechała sobie do polski na odwiedziny. no tak ta gwiadzka myśli ze my nie mamy rodziny. my jestesmy smiec. Poza tym nie wypłaca premje. jeśli się upomniusz to od razu nerwy dostaje i zaczyna ryczec. co są pie... baba. nawet wyzywa ludzi 'ty głupi..ty głuchy... -Jak Jessica była to ona nas traktowała normalnie. miałeś problemy to ona ci pomogła. u urlopem nie było problem załatwić bo ona znała się na pracy i stanowiska koordynatora. Jola to nic nie potrafi. dlatego ona tak brzydko się odezwie do ciebie. żebyś nie poczuł że ona nie zna się na prawie niemieckim.
2
kolo 2017-04-25 15:41
Witam,one wszystkie siebie warte te koordynatorki,mam do czynienia z Pania Donatą,jest wiecznie zapracowana,nigdy nie ma czasu,cały czas kłamie a jesli prosisz o urlop to wstawia bezpłatny.Najważniejsze dla niej żebyś tylko w soboty chodził i konto zeit plus zbierał i nie można też jej żadnych sprzeciwów robić.Ostrzegam wszystkich przed tą fałszywą kobietą.
2
Hamm 2017-04-26 16:04
to chyba nie poznałes pani Jessiki. ona była inna. naprawdę była bardzo miłą i uprzejmą koordynatorką.
2
Marcin 2017-05-02 23:03
Myślałem na początku że pani Beata jest świetna w tym co robi. Ale zgodzę się z przedmówcami że się grubo myliłem.
1
Znajomy 2017-05-03 12:31
Bo pani Beata jest dobra tylko w rozwalaniu zwoskuw. A puzniej ich zdradzaniu. Taka kobieta nigdy się nie zmieni. Wiem co piszę bo znam Beatę od dawna. I dużo widzalam naco ta kobieta jest zdolna. Ona szuka naiwnych frajerów którzy wiezom tylko jej. Bo żaden facet normalny,nigdy niebyl by zniom.
1
wiesio 2017-05-06 17:34
jak z pracą w heligenstad? i jak wygladaja kwatery ???
Mark 2017-05-06 18:18
Jak w tej chwili wyglada praca przy pakowaniu mięsa? Pracy jest duzo? Czy faktycznie podpisujac umowe na pol roku faktycznie ma tyle czasu jest praca? Prosze o wszelkie informacje...zarobki,warunki mieszkaniowe i wszelkie koszty...Proszę tylko o powazne wypowiedzi konkretnych ludzi ktorzy tam pracuja lub pracowali...
Powiem 2017-05-07 21:18
w jakiej miejscowości to ma być?
Mark 2017-05-07 23:12
Heilbad
Mark 2017-05-07 23:15
....w Kazdym razie chodzi o pracy przy pakowaniu mięsa na Kauflandzie...
Powiem 2017-05-08 16:58
Poczytaj sobie ostanie opinie.
Beata i Rajmund są koordynatorzy.
okropnie tam jest.
Zonk 2017-05-08 18:48
A inne agencje? Czy z innych agencji kudzie pracujacy tam maja lepiej czy wszyscy maja kiepskie warunki?
botti franko 2017-05-09 19:56
Witam,prawdę pisze mój poprzednik.Jeśli ktoś ma stałą pracę w Polsce to niech tu nie jedzie,a to co oferują w biurze w Polsce zwłaszcza jeśli chodzi o kasę to nigdy takiej tu nie zarobicie pracując w tym burdelu-to nie jest normalana agencja pracy.Pracowałem dla nich kilka miesięcy,tam gdzie mieszkałem to łóżka piętrowe jak w koszarach wojskowych,syf w pokojach,żyrandole wiszą na kablach,w kuchni szyby brakowało,z zewnątrz była roleta-pani zwanej tylko koordynator nie można było się doprosić żeby ktoś przyszedł i to naprawił.Jeśli ktoś przyjedzie tu bez znajomosci języka to na wstępie zostanie oszukany-najgorszy kłamca z jakim miałem do czynienia to P.(usunięte przez administratora)-proszę szczególnie uważać na tą kobietę jesli ktoś będzie desperatem i tu przyjedzie.
4
Marek 2017-05-12 14:00
ktoś pytał i inne agencje../spróbujcie pzez easy personal, to dopiero was wydymają:)
Właśnie zwolniło się około połowy kadry...wypłata 840e :DD o warunkach i pseudokordynatorach szkoda pisać
sylwester 2017-05-17 21:48
Powiedzcie a jak praca przy pakowaniu bułek Bönen
były pracownik 2017-05-18 09:40
Ten cały Pasternak to jest kpina i żenada.Po przyjezdzie meldują ludzi kiedy chcą i gdzie chcą,wstawiają klasę podatkową jaka im pasuje,niby jesteś ubezpieczony ale nie masz karty ubezpieczeniowej-broń boże nie możesz iść do lekarza bo od razu jesteś wróg nr 1 i mogą cię skreślić i odesłać do domu.Nie można też dużo mówić z koordynatorkami a w szczegółnosći wyrażać swoich opinii.Przestrzegam ku przestrodze przed kobietą z miejscowośći Hamm-jest nieobliczalna w stosunku do ludzi to d o n a t a t.Ludzie nie przyjeżdzajcie do tego syfu.
6
sylwester 2017-05-18 17:56
Bo mam jechac w niedziele do Bergkamen i osobe do kontaktu mam pania Donate .
sylwester 2017-05-18 17:59
Bo w niwedziele mam jechac do miejscowosci Bergkamen a osoba do kontaktu to wlasnie Donata
2
wiktorr 2017-05-20 15:09
prawda to, że każa pracować nawet w niedziele ?
martini 2017-05-21 08:31
a co powiecie o piekarni w bonen ? jak wyglądaja kwatery i właśnie co z tymi niedzielmi ?
cdf 2017-05-21 10:32
Sobotni tekst.Wlaczyc tasmy bo ludzie do Polski jada.Ludziem nie jestes bo jestes parobkiem.Do polski do rodziny do zony?przeciez Zone zdradzasz tutaj ,masz gdzies swoje dzieci,bo tutaj masz zastepcza Zone z ktora gotujesz ,spisz.Zony kontraktowe i mezowie kontraktowi jest wpisane do kontraktu.Zaklamanie jest totalne.Jezeli slyszysz parobka co dzwoni do rodziny i mowi kocham cie a tu obok siedzi ona,lub ona ktora dzwoni do meza i mowi kocham cie jak tam dzieci?a obok siedzi on.
2
Ryba 2017-05-29 11:44
Wiem o czym piszesz.KAUFLAND
1
Tomek 2017-06-05 12:36
Nie pytaj lepiej
Andre 2017-06-11 13:05
Witam pracowal ktos z was w Berlinie.Praca w kauflandzie na magazynie.komisjonowanie.Nie dawno przyjechalem do pracy i chcialem sie dowiedziec jakie sa wasze opinie.
Naiwny 2017-06-14 18:02
Praca kufland spoko. Wyplata hahahahahahahhahaah nawet 900 euro nie zarobisz.
były pracownik 2017-06-28 15:33
Witam,banda oszustów Pazerniak zmieniła swoją lokalizacje do Lünen,na wszystkich portalach pracy szukają spawaczy do Hagen,przestrzegam wszystkich kto chce jechać do tej pracy:praca jest na dwie zmiany,jest tu akord,to co obiecują w polsce chodzi o stawkę po przyjezdzie do niemiec stawka spada,w niczym nie pomogą jesli chodzi o urlop,lekarz czy kindergeld,w mieszkaniu co oferują karaluchy,grzyb i brak szyby w kuchni-opisuję to co widziałem bo pracowałem tam krótki okres i uciekłem bo oszukiwali na wypłacie.Przestrzegam też przed Panią koordynator-dwulicowa osoba i bardzo fałszywa donatat.
3
Pracus 2017-06-29 20:19
Masz racje ja tez tam bylem syf syf i jeszcze raz syf
2
pracus 2017-07-02 16:09
Kiedys niemcy mieli obozy w polsce ,teraz Maja w niemczech a wiesniaki z polski sami sie tam pchaja a potem nazekaja.polacy to narod konfidentow co za pare euro obrabiaja lachy niemcom.[Patrz Tusk]Pijaki,zlodziejaszki.Panie ktore zostawily rodziny a w niemczech kopuluja jak kroliki.Panowie tez kopuluja jak kroliki a na wekend do rodziny jada.Na kontrakcie zycie jak bajka,wodka sie leje, konkubina szaleje.Bez jednego wystrzalu niemcy Maja wiesniakow ktorzy za pol darmo pracuja i sa zadowoleni.
3
GOSIA 2017-07-11 22:23
JAK TAM JEST ? WARTO ? TEZ MAM JECHAC
1
dawny pracownik 2017-07-13 16:47
Witaj,to dno i wodorosty pod każdym względem-jedna z najgorszych agencji w okolicy,jeśli masz pracę w Polsce to nie jedz.Pozdrawiam.
3
Zostaw swoją opinię o Pasternak Personal - Hamm
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pasternak Personal