brak logo

Pasternak Personal

Hamm

Opinie o Pasternak Personal

do miro 2016-10-23 06:44:00
Rozwoj i kariera w kaloszach po 4 godziny lub wiecej bez pauzy.smrod ,brud i do stodoly daleko.Kazdy dobrze wie ze te biurowe i kierowce to sami chlaja,cpaja.Margines spoleczny.Rozwoj i kariera,ha,ha,ha dobre.
1
Ania 2016-10-23 17:25:30
To, ze niektórym wydaje sie ze sa oszukiwani a inni oczekuja mieszkań w 4 **** hotelach, nie znaczy,
ze firma nie pracuje zgodnie z obowiazujacymi przepisami. Wszystkie firmy pracujace dla Kauflandu
sa co roku kontrolowane przez niezalezne instytucje. Sprawdzaja tez jak mieszkamy. Mieli ze soba
tlumaczy i rozmawiali z nami. Sprawdzaja tez wszystkie dokumenty w biurze i w Kauflandzie.
Zoll tez byl na kontroli. Wiele firm wylecialo po tych kontrolach z Kauflandu. Pasternak Personal byl
widocznie czysty bo pracuje do dziś i to w wielu zakladach. Tak ze to, ze warunki pracy i mieszkania niektórym osoba sie nie podobaja, nie znaczy ze firma lamie prawo.

do miro 2016-10-23 18:44:57
No prosze ,dlugo nie trzebabylo czekac i juz pisze gwiazda i usprawiedliwia pastewnaka.Podobno winny sie tylko tlumaczy? jak idziesz do pracy zatrudniona na pelny Etat,to dlaczego po kilku godzinach juz jestes niepotrzebna?i kto powinien zaplacic za osiem godzin pracy pracownikowi,bo pracownik sam nie opuscil stanowiska.Kto i na jakiej podstawie ,wysyla ludzi do pracy dzis na rano ,jutro na poobiedzie ,Piszesz o kauflancie,jakie firmy wylecialy?przeciez do wylotki pierwzy jest pastewnak,tylko uklady ktore istnieja ,nie oplacaja sie komus aby pastewnaka wywalic i dlatego wszystko jest umiejetnie zorganizowane.Jakie kontrole Zoll?Zoll jak wpada to obstawia caly zaklad,i przejmuje cala dokumentacje,kazdy pracownik jest sprawdzany i nawet w toalecie cie znajda.Nikt nie wymaga mieszkania w Hilton Hotel,zawsze mozesz pomieszkac z nami.
do ani 2016-10-29 16:42:13
Zacznij pisac na stronach dla ubezwlasnowolnionych te swoje wypociny,bo moze juz niedlugo takich bedzie zatrudniac Pasternak& kant.Pare dni pracy i dostajesz info o 21ej ,ze jutro masz wolne.Dawno juz w Kosmos powinnien Zoll wyslac Pasternak&kant,ale co sie odwlecze to nie uciecze.Kariera w kaloszach z maska na twarzy,przez ktora ciezko oddychac i tak wszystko przecieka i kapie na mieso bo tyle godzin bez przerwy chca zeby pracowac.A na koncu i tak cie oskubia z wyplaty.taki nowy niemiecki porzadek i polaczki zasuwaja,takie nowe obozy pracy.
O 2016-10-29 20:00:00
Nic stym nie robicie tylko narzekacie
Zibi Boehme 2016-10-30 14:56:28
Drodzy koledzy
Ja mogę powiedzieć wszystkim chętnym , którzy chca wyjechać do pracy w Niemczech żeby dali sobie bo Niemcy traktują Polaków jak śmieci , zresztą wielu zasługuje na takie traktowanie . Nie dawno wróciłem z Niemiec i powiedziałem , że więcej tam nie wyjadę bo chamstwo , mobing niemiecki i sposób traktowania nas tam jest dla mnie nie przyjęcia . Jestem wolnym człowiekiem i nie pozwolę traktować siebie jak niewolnika i harować jak durny niemiec powie . Nie mamy tam żadnych praw , zresztą pokazał to tez polski rząd kiedy to w tym roku odbywał się szczyt Nato w Warszawie to ci durnie z rządu zamówili sobie Bundeswehre bo te barany z polskiego rządu bali się , że napadniemy na nich albo rosjanie napadna na Polskę , poczytajcie sobie o ustawie 1066 , na co pozwala całemu blokowi Nato robić w Polsce . Bardzo sie zdziwicie , sama ustawa jest zamachem na Polskę celowo zrobionym przez durnego Tuska i jego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w .
A teraz spis agencji , przez które nie powinniście wyjeżdżać do niemiec bo będziecie notorycznie okradani przez ich właścicieli i ich koordynatorów .
Crew gmbh
Pasternak gmbh
Zawadzki gmbh - ta agencja ma tyle spółek , że nie sposób zliczyć
kontakt personaldisponent gmbh
Wpisałem tu tylko te , które znam i dodam właścicielami tych agencji są żydzi , dobrze znający język polski i naszą mentalność Agencji jest cała kupa oszustów i niemcy nie bardzo chca ich kontrolować ponieważ mają z tego zyski , dlatego nie liczcie jak nawet doniesiecie na nich do Zoll czy na policje , będą robić wszystko żeby wyjaśnianie trwało jak najdłużej na waszą niekorzyść .
W Crew gmbh i u Pasternak będziecie spać po sześciu w pokoju , gdzie niektórzy się nie myją albo onanizują w nocy - prawda jest oczywista . Jedna kuchenka elektryczna , trzy lodówki , jedna toaleta , jeden prysznic i jedna wanna do kąpieli . Dodam , że według prawa niemieckiego , minimalna ilość metrów mieszkalnych na jednego człowieka to 13 metrów kwadratowych , pełna kuchnia , pełna łazienka i toaleta .
Jeżeli będziecie rekrutowani przez jakieś chore agencje przesyłowe to nie liczcie na czystą prawdą , takie gówniane agencje jak na przykład D&D Personal Sp. z o.o.
ul. Długa 25 , 47 - 253 Przewóz : ta babsko mieszka na takim zadupiu , że nikt nigdy pewnie nie znalazłby ale mapy google pokazują gdzie to ścierwo mieszka i jaki ma dom . Podjedźcie tam i zobaczcie jak sie urządziła na kłamstwie i oszustwie . Wybór należy do was czy zechcecie jechać do niemiec i dać się oszukiwać takim żydowskim agencjom ,
Prawo niemieckie chroni takie agencje ponieważ są to spółki z ograniczoną odpowiedzialnością i nie odpowiadają za was w pełni jak normalna firma .
To tyle .
3
O 2016-10-30 16:53:06
To niema nanich żadnych paragrafu
do zibi 2016-10-30 18:46:08
Sa do ruszenia wszyscy ,nawet przez Fleischergennosenschaft,Finnanzamt i na koncu nawet przez Ordnungsamt.Poprzez sprawdzenie legalnego pobytu i legalnego zameldowania w miejscu wlasciwego zameldowania,ubezpieczenia AOK.Na koncu sprawdzajac czy sa to pracownicy oddelegowni przez polskie dziadostwo,jak d&d czy Pasternak&kant zarejestrowany w Hamm.Gdzie ludzie Maja meldunki na Hamm a mieszkaja w innych miejscowosciach.nie wszyscy niemieccy urzednicy sa skorumpowni przez kontrachentow ktorym Pasternak daje ludzi do pracy.Kazdy kontrachent ma strony internetowe, na ktorych kazdy pracownik moze bez strachu opisac jak jest traktowany.Boja sie negatywnych opinii jak ognia.Nawet po polsku mozna pisac,Kto przeciwko Tobie uzyl slow,,,schnauze voll,arsloch,schwul,lub halap czyli spie.....j.
1
Pozew 2016-10-30 20:26:03
Cześć
Nie będę opisywał się na portalach bo to nic nie w nosi w życie. Mam wynajętego adwokata co do tej firmy i szykujemy pozew zbiorowy który może dużo. Potrzebuje jak najwiecej osób, moje pytanie Zibi czy mogę na Ciebie liczyć ?
ab 2016-10-31 00:27:13
No znowu wypociny prostaków z Polski, którzy ani w kraju ani w Niemczech sobie rady nie daja i wiecznie sa niezadowoleni. Wychowaliście sie w zaklamanym i skorumpowanym kraju i nie mozecie uwierzyć, ze sa państwa i firmy które istnieja i pracuja zgodnie z prawem. Zawsze potrzebujecie jakiegoś winnego dla wytlumaczenia waszych zyciowych niepowodzeń. Najlepiej Niemca albo Zyda.
To Ja 2016-10-31 07:22:13
Brawo i dziekuje za tego posta :) Czasami jaak zaczynam tesknic za Polska i szukajac przyczyn tej tesknoty jakos nieswiadomie trafiam na forum. I chyba juz wiem czego szukam. Tej maluczkiej polaczkowosci, tej ulanskiej mentalnosci meczennikow i swietych za zycia bohaterow romantycznych. Narzekania, marudzenia, cierpietniczych opisow, jeczenia, stekania, wyolbrzymionych historii, opowiesci wyssanych z palca, czesto klamstwa o ktorych sami wiecie. Jestesmy jedynym na swiecie narodem z tak krzywdzaca i niepelnosprawna mentalnoscia. Juz nawet nie sposob te klamstwa wymienic, tez nie taki sens mojego posta. Ale ok, juz mi lepiej, juz tchneliscie we mnie ducha polskosci, sarmackiej pychy i szlacheckiej mobilizacji w kierunku wroga. Jak dumnie byc Polakiem, a jaki wstyd byc utozsamianym z Wami.
Były frajer kierowca 2016-11-08 07:53:08
Ja wygrałem sprawę w niemieckim sądzie z Pasternakiem i co? Winien mi jest od 2011r 1200euro miał nawet komornika i co? Komornik mówi ze ten pan jest biedny nie ma pieniędzy i nie ma nic na siebie. Byłem kierowca poprzez tego oszusta Pasternaka
adi 2016-11-10 23:03:03
Albo opowiadasz bajki albo jakiś cwany, polskojezyczny adwokat w Niemczech cie skasowal i nic nie robil. Gdybyś faktycznie mial wygryne w sadzie 1200 € to byś je juz dawno dostal. Firma która co miesiac placi kilkuset pracownikom nie moze od 2011 r. nie mieć pieniedzy. Czyli znowu baju, baju,
bajke...
sev 2016-11-12 18:36:23
TA AGENCJA JEST DOBRA TYLKO DLA OSOB BEZ NIEMIECKIEGO, KOMBINACE, MENELE, PIJAKI,PRO S TYTUTKI ZE SLASKIEGO ORAZ LEGALNA KRADZIEZ WYNAGRODZENIA, AGENCJA TYLO DLA DESPERATOW ORAZ DOLINIARZY!
NACH AUS CHWITZ UND DIESE SCHEIBE UMLIEGEN:-p.
POZYTYWNE KOMENTARZE TO LUDZIE TEGO BAGNA.
ODRADZAM!
BANDA ZLODZIEI!


3
miiiros 2016-11-18 09:11:44
nie wyjeżdzać banda złodzieji kryminalistów i oszustów na czele z panią karolinką
1
sev 2016-11-20 12:41:56
Pieknie napisane i o dziwo nie skasowane.Cala Prawda,tak jeszcze brakuje kto bierze lapowki od Pastewnaka ze strony Kauflant za zatrudnianie na produkcji ludzi zlapanych na ulicy i wywiezionych doArbeit Lager w niemczech
1
darek 2016-11-22 16:33:49
Po trafnych analizach mentalności znacznej cześci polskiego spoleczeństwa przez "ab" i " To Ja ",
zamilkli na jakiś czas ci wszyscy pokrzywdzeni przez los, okradani przez firmy i gnebieni przez Zydów
i Niemców. Ale teraz, po wódeczkowym weekendzie, podnosza znowu skacowane glowy i ze zgryzoty
wyzywaja wszystkich od zlodzieji, kryminalistów, oszustów i lapówkarzy. Czyli nic nowego.
Na szczeście u mnie wszystko gra. W Kauflandzie duzo godzin, kasa pasuje no i do tego wszystkiego
Borusia Dortmund wygrala z Bayerem Monachium. Pozdrawiam wszystkich zadowolonych z zycia.
1
darek 2016-11-23 18:19:49
po trafnych analizach Darek najlepiej lize oberschale w kauflancie a niemcy oszedzaja na wodzie,bo polaczki lubia lizac.Niemcy oszedzaja tez na papierosach,alkoholu,bo duraki z polski im przywiazaTeraz na swieta auta z polski beda sie uginac od prezentow dla niemieckich przelozonych.
1
Aneta 2016-11-26 01:05:50
Pozdrawiam. Również pracowałam w tych latach i miło wspominam te czasy. Szczególnie pracę w fabryce lodów:) czasami 16 godzin się pracowało ale dla chcącego nic trudnego. A co do biura to miło wspominam Panią Weber. Aneta S
1
darek 2016-11-29 17:08:49
Nietylko na wodzie oszczedzaja na fajkach i wodeczce ,najbardziej ta czysta aryjska rasa kozyssta na goscinnosci zatrudnionych kobiet przez pastewnaka,bardziej to zaczyna przypominac agencje zapoznawcza,niz zaklad pracy,Ale z drugiej strony,kto by dal takim niemieckim koslawcam,smierdacym drubasom.Polka zniesie najgorszy smrod.
1
do nikt 2016-12-01 13:59:27
a dlaczego nie piszecie tego bezposredni ,naprzyklad na Facebook do danej osoby,przeciez ta su,,,,cz ma fejsa,,, i walisz do niej bezposrednio z tekstem.Wpis popieram i ze tak powiem zachecam zeby ludzie nareszcie zaczeli walczyc o swoje,,a takie koordynatorki zyly z tego co umieja najlepiej.Do puff jest caly czas zapotrzebowanie
B 2016-12-01 17:20:37
Teraz Beatka cz nosi nazwisko panieskie czyli Zak
1
nikt 2016-12-02 09:34:19
Hej .Jak myslisz czy ja bym byl taki desperat zeby taka pania lekkich obyczajow zapraszac na fb? nigdy w życiu ! to wstyd !
Edek 2016-12-02 10:36:53
Na fb każdy wchodzi jej w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jaka ona jest piękna. Nikt niema odwagi jej powiedzieć prawdy w oczy.
Marta 2016-12-02 16:47:12
Beatka to nie jedyna która rozpir.....a swój zwiazek. Mieszkałam na hotelu z taka jedna starszą dziewczyną , która tu słodziła swemu męzowi a sama balangowała ostro z facetami których zmieniała jak rękawiczki. Potem poszła na swoje mieszkanie i dalej imprezki . W pracy awansowała bo sypiała z Niemcami więc miała poparcie. Aż sie jej stary zorientował co i jak i pogonił cichodajkę. Była gdzieś spod Częstochowy bodajrze . Dużo małżenstw sie rozpadło przez babe czy chłopa co nie potrafia się szanować .
1
golec na malte 2016-12-02 19:25:23
A golecka wiesniarka komu ,daje .Zielonyy ufoludek .Pan nad Pany ,,zostaje nikim.Na Malte to sie lata.a nie kariere robi,ale juz nedlugo bedzie pa pa dla wiesniarki i malte.
123 2016-12-04 14:27:02
co druga ,jak zobaczy niebieski czepek pzelozonego to popuszcza z milosci,do garbatego lub kulawego,lub smierdzacego .Kwiat rozy na szyji zawsze nosili wiezniowie, ktorzy byli chetni.To samo dotyczy tych co nosza spodnie na pol posladka,wiezienna moda z USA ,czyli chlopiec gotowy na przytulenie chlopca.
1
Dobre 2016-12-08 19:34:51
Pasternak Story.Na kaauflant charty poprzyjezdzaly, malo co tasmy niepoobgryzaly,przyjezdzaly prezenty dla Dominika niemieckiej menty.Mysleli ze swiat zawojuja ,a teraz pomalu wszystkie choruja.Lazili .chodzili o wiecej roboty sie prosili.Teraz przychodzi wolna sobota,a tu minus i sobota do robota.Pod Pasternakiem charty pracowaly a pod kauflantem tylko by toalety odwiedzali,no i troszke z szafki gumijagod popijali.Dominika uprosili i Charta po szkole specjalnej sciagnyli,ten tam cyrki odwala .za wszystkich zapitala.Moral jest krotki .Jaki te polaczki Maja rozum krotki.
Dominik Krach 2016-12-10 14:34:20
Lubie was polskie daunnny,ja nic nie robie a przywozicie fajeczki,wodeczke,co zechce to mam,mam niebieski czepek ,kto wiecej przywiezie ten ma piatek,lub poniedzialek wolny.Jestem zwyklym chamem ,a wy i tak wozicie i w tylek mi wchodzicie.najglupszy narod na swiecie Polacy.
ja 2016-12-10 14:38:05
Zajmujcie sie nareszcie waszym zyciem a nie obsmarowujcie innych. Nasze kobiety sa takie jakie sa ;
jedne daja a inne nie, tak jak wszedzie. Ma firma Pasternak Personal przyjmować tylko kobiety z zaświadczeniem ze spowiedzi potwierdzone przez ksiedza albo zakladać im pasy cnoty ?
1
normalna 2016-12-10 19:05:20
Bronisz ich bo jestes taka sama? W Polsce maz albo zona rodzina a tu dawanie tylka na okraglo albo latanie za tymi co sie puszczaja bo maz albo zona nie widzi.
do normalna 2016-12-10 19:32:26
szczera Prawda,kopulacja jak kroliki,a do meza lub zony w polsce przez Telefon kocham cie,Only you..zaklamanie na maksa.przychodzi piatek ,i jada takie do rodzin do dzieci,a tu w tygodniu rusza sie kazdy z kazda i kazda z kazdym,,malzenstwa kontraktowe.bercik z mazenka kilka lat ,,a jak slawus zasnal pijany to i sie slawusiowa zonke obracalo.
Normalny 2016-12-10 20:31:07
Co prawda boli
stuku puku,cienkie sciany 2016-12-11 09:03:28
Brygadzistka pasternaka S.G. z pracownikiem gruchaja na pokoju na stubenstr az milo,golabeczki
widzialam 2016-12-11 10:34:59
Domyslam sie o kim piszesz. Gosia lubi ten sport . Kolejki do niej jak po mieso za komuny. A to stara baba juz jest. Maz jom zostawil jak sie o tym dowiedzial.
1
do widzialam 2016-12-11 11:07:16
Ta od majstra z wolowego tez gosia ,tez goscinna jak mezulek napruty spi.
lkii 2016-12-17 15:18:11
Jakieś informacje na temat zakładu w w lubecke
Wigilia 2016-12-25 14:21:13
Aja bym wolala juz byc na kontrakcie bo takie swieta rujnuja nasze zycie kontraktowe,musisz siedziec na wigilii z rodzina ,a i tak myslisz ile godzin jeszcze do wyjazdu aby uciec,albo strach by kontrakowy maz nie napisal czasami,bo na kontrakcie jest zycie ,picie i Love do bolu,partnerzy i partnerki zmieniane jak rekawiczki,Tzw,Swingerkontrakt.
Świątecznie 2016-12-25 14:33:06
Ale jest spokój jak niema tej Beatki Cz nicht nie rządzi ludźmi. I tego Darusa nietrzeba wochac smrodu alkochol odniego.
1
kdp 2016-12-26 21:30:00
pusia za flaszeczke i ziolo zrobi wszystko ,jest jak grypa,kazdy ja mial.
ptz 2016-12-27 20:37:09
a ta co nonstop lazi poosiedlu do wszystich i szuka by jej polali lub dali zajarac,ajak sie nachleje to sie sama rozbiera ,tez element na ta cyganka mowia,ale to juz degenerat baba.
Ja 2016-12-28 15:12:23
Nie mozesz twierdzić, ze to praca sezonowa od kwietnia do lipca. Sa wachania w zapotrzebowaniu na personel w zalezności od wielkości zamówień ale to robi ok. 10 ~ 15 % . Wyrównujemy to nadgodzinami w w czasie wielkich zamówień, tak ze średnia czasu pracy pasuje. Wiekszość z nas pracuje juz tu ponad 2,3 lata tak ze nie mozna mówić o pracy sezonowej. Sa tez tacy którzy przyjezdrzaja kilka razy w roku na miesiac lub dwa aby sobie dorabić bo w Polsce maja gospodarstwo albo jakiś interes.
Wuja 2017-01-04 17:24:43
Masakra czlowiek robi non stop zero zwolniej unikania wolnych a jak zachoruje to odrazu zwalniaja
2
Krzys 2017-01-04 19:34:28
Mialem tasama sytuacje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam.
1
kot 2017-01-07 17:20:07
Sa wachania w zapotrzebowaniu na Personel itd....Czyli jak to sobie wyobrazasz?Ze kazdego przyjetego ,masz prawo wyrzucic po dwoch dniach ,jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niema zamowien.Czyli nie liczy sie kto przyjechal ,tylko numer identyfikacji pod ktorym zostal sam dobrowolnie przyjety do obozu pracy .Gdzie nie ma zadnych przestzeganych praw pracy .praw bezpieczenstwa pracy,przestrzegania godzin pracy.smrod,brud.i wtakich warunkach produkuje sie jedzenie dla narodu niemieckiego.smirdzace.pakuje sie w marynaty ,lub zwroty ,jeszcze raz trafiaja po dacie waznosci do produkcji.stare przymrozone mieso idzie na mielone.ale jakosc.Tak sie dzieje w kaulandzie
do wuja 2017-01-08 04:19:52
Jak sie nie czyta co ludzie ktorzy juz pracowali pisza,zeby dac sobie spokoj z dana Firma i tam nie jachac.A jedzie sie ,bo sie mysli ze setki ludzi klamia ,to tak pozniej jest,ze potem sie pisze ze ludzie mieli racje.Dlaczego Polacy?Bo to najglupszy narod,bedzie robil za darmo i jeszcze kablowal do niemcow na swoich.Kto sciaga ludzi do pracy ?niemcy?nie to sa polskie firmy ,ktore kazdego zatrudnionego traktuja jak ofiare ktora trzeba okrasc,wydojc z pieniedzy,zwolnic.
sw 2017-01-08 05:53:54
Kto chce stracic pieniadze ,zdrowie swoj cenny czas oraz po raz pierwszy zobaczyc na wlasne oczy kim jest polak dla polaka w niemczech zapraszam do POLSKIKEGO OBOZU PRACY W Heilbad..Tutaj biora kazdego ,nie musisz miec wyksztalcenia ,znac jezyka ani miec doswiadczenia ,wystarczy ze zapomnisz o dobrych zarobkach rodzinie ,o zjazdach do polski na swieta ,a w zamian za to pokaza ci co to prawdziwa harowa i po kilku miesiacach zapomnisz jak sie nazywasz !
polskie buraki 2017-01-08 17:23:24
Ha.Ha.a itak wiesniaki sie wkrecaja w tylek niemieckim wiesnikoam.Kurna co za pejebany narod te poloki,sie dziwia ze caly swiat ich nie lubi,Najgorszy lump na swiecie ma wiecej szacunku do siebie niz poloczki.bez zebne lalki i zapijaczone adoratory,ale pasat w TDI na wsi to lans.I antena 3metrowa CB.
jo 2017-01-09 13:24:59
Mosz recht. Do 2011 r. robiyli u Pasternaka yno Ślonzoki z podwujnym obywatelstwem i byl spokój
i zoden nie narzykol. Oni robiom w firmie do dzisiej albo przeszli do klijentów od Pasternaka. Majom swoje mieszkania a niektórzy wybudowali domy na Ślonsku i som zadowoleni. A te glupki z centralnej i wschodniej Polski narzekajom tu na to, ze mieszkaja z pijakami w zasyfialych i nie posprzatanych mieszkaniach i nie merkujom, ze pisza o sobie. Przeca firma nie przyjezdrza i nie marasi im mieszkań ani nie stawio w kuchni 20 pustych flaszek po gorzole.
1
skywalker 2017-01-10 15:34:27
siema a jak z pracą w dortmund? ktos sie orientuje jak sytuacja wyglada ?
Zostaw swoją opinię o Pasternak Personal - Hamm
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pasternak Personal