logo Motoricus.com Sp. z o.o.

Motoricus.com Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Motoricus.com Sp. z o.o.

Motoricus.com Sp. z o.o. 2011-10-11 13:58:45
Jest to opinia sfrustrowanego, byłego pracownika który zakończył współpracę z Motoricus.com ze względu na swoją nieuczciwość, brak kultury i aspołeczne zachowanie.
1
M.W 2012-01-27 13:43:09
Prezes potrafił (usunięte przez moderatora).. pracownika za to że nastawił cały czajnik wody a robi herbatę tylko dla siebie. Szok że w tych czasach są jeszcze tacy pracodawcy.
M.W 2012-02-16 16:47:27
Ciekawsza praca jest w Tesco na warzywniaku. W Motoricusie nie da się normalnie pracować.Ta firma to dno ostateczne.
(usunięte przez moderatora) małostkowi ludzie którzy liczą tylko kasę dla siebie pracownik dla grona "menadżerskiego" jest nikim. PIP powinien tam wpaść razem ze Skarbówką po kontrolach zamknęli by ten bajzel i tym samy uratowali ludziom życie !
1
szpaqu 2012-02-21 15:20:28
Motoricus to serwisy, biuro, dział handlowy i inne instytucje z nim związane. Jeżeli wypowiadasz się to rób to w sposób rzetelny albo nie rób tego w ogóle.

Określając organizację mianem "dna ostatecznego" nie pozostawiasz suchej nitki również na jej pracownikach.

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ... to nie Auschwitz i nikt nikogo nie zmusza do pracy. W porównaniu do rynku zarobki wcale nie są najniższe, atmosfera jest koleżeńska a praca ciekawa.

Oczywiście każdy ma prawo do nie zadowolenia i wypowiadania anonimowo jałowych opinii ...
prorok 2012-04-30 16:02:58
Zwolnienia się zaczęły jak ludzie zaczęli wytykać wam ten syf który organizujecie pracownikom od co !! pracują tam tylko parobki bez własnego zdania, pomysłów nikt w tej firmie nie akceptuje innego zdania niż wasze narzucone z góry .Od tego jest ta strona aby przestrzegać ludzi przed takimi praktykami jest tragedia tyle w tym temacie.
otto 2012-05-15 15:23:21
Próby bycia dużą sieciówką- Jako mechanik można dostać 2tyś po warunkiem że jesteś samodzielny,i masz doświadczenie równe 40lat pracy,mało tego robisz na kołach i w kanale zachowujesz sterylne warunki. Praca w koszmarnych warunkach na serwisie bywało -15c zimą lub polecenia pracy na dworzu bo dwóch nie umiejętnych psełdo kierowników nie potrafi umówić samochodu na konkretny termin a jak już umówi to zapewne przyjdą nie odpowiednie części i nie liczy się dokładność tylko czas. Z tego co mówili starzy pracownicy nikt nie był zadowolony z tej pracy i każdy tylko gadał o odejściu. GORĄCO ODRADZAM
były pracownik 2012-05-23 18:42:28
Jeśli zastanawiacie się nad pracą w motoricusie to lepiej idźcie sobie gdzieś do ochrony. Lepiej wyjdziecie na tym finansowo i psychicznie. Jeśli chodzi o atmosferę, to przypomina tę w Czarnobylu, ciężka i toksyczna. Co miesiąc zmieniają się zasady premiowania o czym nikt nie raczy poinformować, a po pytaniu na ten temat można było usłyszeć \\\"jak ci nie pasuje to się zwolnij\\\". Tak więc to co tam się wyprawia to jakaś kpina. Żeby chociaż płacili normalnie to można byłoby się przemęczyć. Stanowczo odradzam!!!!!!!!!!
Kamil 2012-05-23 22:35:34
Zastanawiam się nad aplikowaniem do Motoricus ale z tego co widzę komentarze są różne ale dotyczą głónie magazynu i serwisów, z tego co wiem na ul. Wał Miedzeszyński jest biuro firmy, czy tam atmosfera jest inna, można normalnie pracować czy lepiej unikać ? Nie oczekuje kokosów bo o pracę ciężko ale chciałbym wiedzieć ile dostanę za uczciwie wykonane zadania.
gość 2012-05-25 13:25:46
Lepiej daj sobie spokój ja przewinołem się przez niby siedzibe i też myślałem że wystarczy być uczciwym i dobrym pracownikiem ale niee nie w tej firmie tam trzeba krwi upuszczać żeby stać się godnym do podania ręki prezesowi (usunięte przez moderatora) który przechodząc udaje że Cię nie widzi. Zarobki.... to tak jak słyszałeś lepiej stawić się na ochronie w molohu a co do atmosfery to nie wiadomo kto i kiedy Cię (usunięte przez moderatora)
Rudy 2012-06-07 16:16:41
Nie od dziś wiadomo, że w takich miejscach piszą głównie ludzie sfrustrowani, bo jak ktoś jest zadowolony z życia to nie szuka w internecie miejsc, żeby się wyżyć.
Nawet nie wiesz, czy oni faktycznie tam pracowali, to równie dobrze może robić ktoś z konkurencji.
Jak się nie przekonasz na własne oczy to się nie dowiesz, a tak będziesz tyko ufał plotkom.

1
ydur 2012-06-12 16:36:11
@rudy hehe oczywiście tak tak spaniały wpis już widzę jak to piszesz z biura na Wale Miedzeszyńskim 437 więc japa i tyraj tam dalej ... strona ta powstał nie po to aby się wyżyć tylko po to aby tak słabe firmy jak ta zostały odpowiednio opisane aby ludzie nie marnowali czasu i nie dorabiali pustych i małostkowych ludzi którzy żerują na tym że w kraju mamy słabą sytuacje na rynku pracy.
pracownikI 2012-06-14 10:43:33
ydur - 2012-06-12 16:36:11

@rudy hehe oczywiście tak tak spaniały wpis już widzę jak to piszesz z biura na Wale Miedzeszyńskim 437 więc japa i tyraj tam dalej ... strona ta powstał nie po to aby się wyżyć tylko po to aby tak słabe firmy jak ta zostały odpowiednio opisane aby ludzie nie marnowali czasu i nie dorabiali pustych i małostkowych ludzi którzy żerują na tym że w kraju mamy słabą sytuacje na rynku pracy.

a ja pracuję kilka lat i mi się podoba ... każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii. Są zadowoleni z pracy i z niej niezadowoleni, wtedy rozsądek podpowiada zmienić miejsce pracy a nie obrażać wszystkich w koło i jechać nawet po kserokopiarce.
Zecen 2012-07-09 16:35:04
Widze ze duzo jadu tu sie saczy. Moj kuzyn pracowal w ktoryms z ich warsztatow i zawsze mowil ze spoko atmosfera. Potem pojechal do Irlandii, wiec za bardzo nie mam z nim kontaktu.
Mariusz 2013-07-27 11:41:09
Mirku, od kilku miesieęcy zmienił się zarząd w spółce, która zarządza serwisami.
Wprowadzone teraz zasady są bardzo przejrzyste, ale też wymagania są wysokie. Nie spodziewaj się wysokiego wynagrodzenia za wysiedziane w warsztacie dupogodziny. Firma przyjeła załorzenie, że jeśli ona zarabia to i pracownicy. Tak więc najlepiej premiowany jest pracownik myślący, który przy okazji naprawy potrafi znaleść inne usterki i zaproponować klijentowi naprawę. Wszelkie próby naciągnięcia klienta są surowo karane przez kierownictwo. Twardy regulamin dotyczący zakazu palenia na hali, jedzenia przy klijencie. Jesli kierownik wyczuje, ze w poniedziałek pachniesz, kończysz pracę natychmiast.
Legalne zatrudnienie, ZUS, płatny urlop i słowność zarządu dotrzymywanie obietnic nawet tych słownych, pensje terminowo.
Nie jest źle. Bardzo dobre wyposażenie warsztatu i możliwość kożystania z fachowych szkoleń.
ktoś 2013-08-30 20:00:26
z tego co wiem planowane jest uzupełnienie kadry kierowniczej w serwisach
Mariusz 2013-10-06 07:38:29
Tu nie zatrudnia się znajomych tylko dlatego że znajomi. Jeśli masz fachową wiedzę, traktujesz klijenta jak należy i potrafisz odpowiednio zarobić na siebie i dla firmy to jesteś mile widziany a jeśli nie to rostajesz się z firmą po okresie próbnym.
Możesz starcić pracę nawet dlatego, że nie przestrzegasz zasad ekologicznej zbiórki odpadów na przykład filtrów.
Tak jak wcześniej pisałem nie płaci się tu tylko za ilość godzin spędzonych w pracy.
Ludzi poszukują dla Motoricusa profesjonalne firmy i z tego co wiem ostatnio przyjety kierownik serwisu był wybrany z ponad 150 ofert.
Nie pracuję pod nim, ale słyszę od chłopaków z tamtego serwisu same pochfały. Ja jestem bardzo zadowolony z pracy w Motoricusie po wędrówce przez kilka warsztatów gdzie regularnie byłem oszukiwany na wypłacie bez zusu i zanirzonej wypłacie podczas choroby lub urlopu.
Mariusz 2013-11-30 22:07:13
Jestem mechanikiem. Dostałem się poprzez specjalistyczną firmę poszukującą ludzi na zlecenie Motoricusa, ale zawsze możesz wysłać CV wprost do sekretariatu mailem. Czasem to też działa.
1234 2014-04-21 13:05:51
praca po10-12 godzin w karnych warunkach z mało kompetentną kadrą kierowniczą
Jerry 2014-07-13 07:56:02
Czytam i czytam i sądzę, że młodzież nie zrozumiała jeszcze jak pracuje się w kapitaliźmie.
Czy cały czas oczekujecie, że będzie picie kawy i pogaduszki na magazynie, czy w szatni dla pracowników jak to opowiadała mama o swojej pracy w PRLu?
W żadnej firmie, która chce funkcjonować nie ma miejsca dla leserów i ludzi konfliktowych, wymienia się ich na nowych pracowników, którzy rozumieją o co chodzi.
Ludzie, firma musi działać w oparciu o zdrowe zasady. Jako pracownik Motoricusa zwracam uwagę na: słowność szefów, terminową wypłatę wynagrodzeń, zapłatę ZUSu, wysyłanie na prawdziwe obowiązkowe badania lekarskie, fachowo przygotowane umowy o pracę, pilnowanie aby pracownicy przestrzegali zasad bezpieczeństwa (również dla ich własnego dobra)oraz nie kombinowanie z urlopami (wręcz obowiązkowe wykorzystanie).
Czy ktoś z was jest w stanie powiedzieć, że nie przestrzegają tych zasad?
Ja niestety przejechałem się już w poprzednich prywatnych firmach, gdzie np. po 2 latach dowiedziałem się, że nie byłem ubezpieczony, bo szef "zapomniał".
Gal Anonim 2014-07-19 14:47:24
ooo tak motoricus super dba o pracowników!! umowy na najniższą krajowom, przekraczanie czasu pracy jest norma zwłaszcza w sezonie, wynagrodzenia wręcz niewolnicze, a to że prezes udziela sie na takich formach podszywajac pod niby pracowników wręcz żałosne!!!! SMIECIARZE!!!
klient 2014-08-29 17:29:38
Odradzam, Motricus al.krakowska geometria kół po poerwszej wizycie stwierdzili że nie da rady ustawić geometri ponieważ koncowka zardzewiala powiedziałem no dobrze to prosze tak zrobić żeby mozna było ustawić zbieżność poczym otrzymuje odpowiedz że z godzine potrwa i nie mają czasu, no dobrE to dziękuje 35zl.sie należy, pytam ale za co zbieżność nie ustawiona ale była proba podjecia ustawienia-żal, wiec umowilem się na drugi dzień na konkretna godzine, po oczekiwaniu 45 min nikt się mna nie zaintersowal-odradzam wszystkim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Bajka 2014-11-30 17:32:35
Dlaczego praca jest w karnych warunkach? czy wynagrodzenie jest otrzymywane na czas i jaka jest umowa o pracę czy na zlecenie?
sdffg 2015-01-12 20:17:30
Jakie wynagrodzenia!!!??? To nawet nie jest jałmużnę bo by więcej było!!!to jest praca albo dla ludzi którym pieniądze nie są potrzebne!! Bo jak chcecie zarobić to poszukajcie gdzie indziej
Adam 2015-03-04 19:42:16
To racja, motoricus ot bardzo znany sklep z artykułami motoryzacyjnymi, posiadają jeden z większych sklepów online. Dodatkowo mają teraz otwarta rekrutacje, poszukuja na stanowiska: Pracownik Myjni, Myjnia Ręczna, Konsultant w Dziale Handlowym oraz Mechanik, jak się domyslacie wszystko to Warszawa.
Kinga 2016-07-19 13:15:06
hehhe Widziałeś grabie co grabią do siebie :)? Mechanik co szuka usterki al4 tak żeby nie naciagnąć klienta
Obcy 2016-07-19 15:19:48
Chyba Ci się serwisy pomylily. Nie na temat ...
tikio 2016-07-19 15:28:01
no przecież takie informacje sa na ich stronie @Obcy, nie widziałeś? Ja sie zastnawiam dlaczego nie ma do nich tak naparwde nowych ofert pracy, chyba jednak będzie można u nich zarobić troche wiecej niż ta stawka minimalna, jak coś o tym wiecie to dajce znac koniecznie.
Zostaw swoją opinię o Motoricus.com Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Motoricus.com Sp. z o.o.