logo Pro-force Ltd

Pro-force Ltd

Leeds

Opinie o Pro-force Ltd

longer85 2013-08-01 20:48:48
firma pro-force to prawdziwe auschwitz ......... odciagaja za nie wiadomo co i zawsze jest problem z wyplatami... LUDZIE omijajcie ta agencje... bedziece pracowac jak niewolnicy ... za grosze... PRACA W ANGLII A ZAROBKI MNIEJSZE NIZ W POLSCE !!!
Agnieszka 2013-08-02 17:39:45
Ludzie nie chcecie pracy w Polsce za 1300 netto więc z chęci zarobku z głową pełną marzeń jedziecie pracować do Anglii.Uważacie że dorobicie się fortuny.To nie te czasy ponieważ jest nas tam zbyt wiele żeby płacili kokosy.Na spotkaniach rekrutacyjnych mówią wyraznie CIĘŻKA PRACA I TRUDNE WARUNKI(wiem bo byłam osobiście na takim spotkaniu)godzicie się sami na taki rodzaj pracy a teraz jest problem.Nikt was tam siłą nie trzyma zawsze można wrócić do domu ale jak się słowa po angielsku wykrztusić nie umie i na wyjazd pieniądze się pożyczyło to i problem z powrotem na własną rękę.Na co wy liczyliście na luksus w karawanach lepszy niż w domu i lekką pracę w polu?Przecież to bardzo ciężki rodzaj pracy.Ja osobiście na truskawki się nie zgodziłam bo miałam świadomość o co biega ale jak widać wy zgrywaliście na spotkaniu twardzieli z ogromną motywacją do pracy a teraz co lipa!Przestańcie się użalać albo do domu albo do pracy.Może piszecie tak bo boicie się konkurencji chcecie odstraszyć nowe osoby żeby dla was więcej pracy było.Typowe zachowanie zachłannych hartów na robotę.Ja czekam na info i pojadę ale wy nie powinniście już więcej dostać szansy na taki wyjazd tylko status bezrobotnego w najbliższym urzędzie pracy w Polsce.Życzę więcej rozumu i rozsądku przy podejmowaniu jakich kolwiek decyzji tym bardziej związanych z pracą(chociaż na to już chyba za pózno)
ps.Ludzie którzy chcecie wyjechać nie dajcie się zastraszyć tego rodzaju wpisą bo chcą was odwieść żeby było więcej pracy dla nich(bo po powrocie długi trzeba pospłacać a za resztę strugać inteligenta co po świecie jezdzi!!!
2
zbieraczka 2013-08-03 10:43:38
Widzę, że wszystko co napisałaś wiesz z autopsji? Nam w życiu to nie przyszło do głowy. Jakbyś była INTELIGENTNA zauważyłabyś, że cały czas prowadzą rekrutację do tych samych miejsc bo ludzie uciekają ! Od nas 150 osób wyjechało. Nikt nie myślał o zarobieniu fortuny, również byliśmy na spotkaniu i zostały podane sprzeczne informacje co do normy, przedmiotu zbierania, karawan, wypłat, picia wody !!! Spekuluję, że jesteś jedną z tych pracownic biurowych :) Bo nawet nie wiesz o czym piszesz. NIE BYŁO CIĘ TO SIĘ NIE UDZIELAJ.
1
Erwin 2013-08-23 13:33:20
Witam kiedy wyjeżdzasz Andrzej i gdzie? co to za praca
2013-09-04 00:46:01
Jesli chodzi o inf na wstepnej rozmowie to mowia prawde ciezko warunki slabe norma 5.5 na truskawkach byla ale nie dodali kilku spraw ze gaz i prad samemu trzeba kupowac ze za przejaz sie placi jak sie robi nad godziny to z naszych bonusow zabieraja ze pays-lipy myla po 3 razy za to samo zabieraja ze bonusy od czasow czeresni ginely lub ich nie bylo wogole to fakt wszyscy co byli w tym roku to powiedza
zbieracz 2013-09-08 18:04:11
UWAGA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wyzyskiwacze w biurze taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e nie da się tego opisać. pracy nie ma a ludzi cały czas rekrutują a pan Lee mówi że za dużo ludzi do pracy jest. no ale karawany nie mogą stać puste.dają pracę na dwa dni żeby mogli odbić za karawan i za transport. ani jedna wypłata się nie zgadza o każdy grosz trzeba się upominać a i tak nie wypłacą wszystkiego.ZAPOMNIJCIE O BONUSACH.nawet jak są zrobione to nie zapłacą.Najgorszemu wrogowi nie życzę współpracy z pro-force.
2013-09-09 22:53:33
Witam właśnie dzisiaj dzwoniła do mnie jakaś kobieta z firmy pro fors miałam jechać 11.09 na truskawki ale po przeczytaniu tych opinii to sama nie wiem nie jestem jakimś lamusem bo na truskawki do Niemiec jeżdżę co rok ale tam nie ma żadnych norm może ktoś też jedzie 11 z Białegostoku albo ma lepszą pracę znam trochę angielski (usunięte przez administratora)
woorker 2013-09-13 14:17:09
dajcie sobie spokoj z pro-forcem.
2013-09-13 15:12:40
czemu mamy dac sobie spokoj
wk 2013-09-14 10:24:20
Czy ktoś konkretnie napisze jak wtgląda tam praca (ile pracuje się godzin, czy codziennie, ile zarobił w ciągu całego wyjazdu i przez jaki okres, czy da się przeżyć, umyć i ugotować w tych kempingach, czy faktycznie oszukują z kasą). KONKRETY !!!!!
2013-10-14 14:02:16
wlasnie wrucilem z angli ta firmaa to porazka pracowalem 3 dni zostalismy zwolnieni bez podania powodow z kent przewieziono nas do swannmor baraki zasyfiale a oplaty jak za hotel zaplacili za dwa dni pracy a za ostatni dzien niby zaplaca w piatek nie polecam nikomu jak ktos lubi sie poniewierac to gratuluje pozdrawiam kolegow z tamtej nory chlopaki wracajcie szkoda zycia
justyna 2013-10-28 09:49:22
No cóż, ja trafiłam tak, że praca była. Jednak bałagan w firmie i traktowanie pracowników przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Totalny (usunięte przez administratora), zero pomocy, spychanie spraw i odpowiedzialności. Maskara, jeśli jechać to na pewno nie z nimi, jest dużo innych pośrednictw. Ja np zjechałam w sierpniu do Polski i nadal czekam na ostatniego payslipa, właśnie próbuję sklecić mejla do nich, aczkolwiek wiem z doświadczenia, że nikt tam tego nie czyta i niczym się nie zajmuje.
1
pracownica 2013-10-29 12:11:48
Ja wróciłam wczoraj, przed wyjazdem czytałam te opinie ale wiadomo sa lepsze i gorsze, więc zaryzykowałam i bardzo żałuję, 95% tego co tu piszą to prawda, byłam na jabłkach, praca była tylko co z tego.... potraceń więcej jak zarobku. po dwóch tyg pracy dostałam ubranie za które potrącono mi 63 funty ( a przez 2 tyg miałam moknąć i marznąć bez ubrań)nawet jak ich nie chciałam to potrącić mi muszą ;-) Karawany... tragedia, że warunki ciężkie,ok poinformowano nas ale ze robaki będą po mnie łazić to już nie, do łazienki i kuchni 200m, za wszystko dodatkowe opłaty, z 300 funtów które zarobiłam dostałam 80,do pracy 100 km w jedną stronę, czyli pobódka o 4 rano i oczywiście dodatkowa opłata za przejazd. Atmosfera okropna, wszyscy piją i bluzgają. napewno i szczerze nikomu nie polecam.
byłamzobaczyłamprzeżyłam 2013-10-29 18:46:53
byłam na farmie makins od lipca do konca września. napiszę obiektywną opinię o farmie, warunkach pracy itp.
Zacznę od początku.
Rekrutowała nas firma agrifresh, jednak na farmie podpisywaliśmy dokumenty proforcu, na payslipach tez byl proforce.
WARUNKI MIESZKALNE są tak jak wspominają na rozmowach rekrutacyjjnych ciężkie. na farmie są karawany 6 lub 4osobowe, jedne są schludniejsze inne mniej, w czasie jak tam bylam dowiezli z 10 nowych ładnych karawanów. za karawan płaci sie 34f. sa one podlaczone do wezla sanitarnego, nie interesuja was oplaty za prad, wode, jedynie butla gazowa, ktora kosztuje 60f ale waży 47kg. pierwsza butla jest za darmo- nam (karawan 6osobowy)wystarczyła na 3 miesiące. w krawanie jest lodówka, co prawda niewielka ale jest. Spokojnie można gotować. ze sobą trzeba zabrac jakieś garczki, sztucce, oczywiscie talerze,czajnik elektryczny, jakiś piecyk, coś żeby można bylo sie podgrzać jak jest zimno. można tez kupic w miasteczku za ok 10-15f.
OPŁATY WSTĘPNE jeśli tak mozna to nazwać. jest to dpozyt a karawan aż 100f ale pobrane z wypłaty w dwóch ratach.Depozyt jest zwracany na ostatnim payslipie.
my płacilismy dodatkowo 60f za jakies idiotyczne niby ubezppieczenie i za ubraanie przeciw deszczowe (dość długi płaszcz i spodnie).
DOKUMENTY INS,KONTO
farma sama załatwia sprawy zwiazane z insurance number (odpowiednik polskiego hmm... NIPu), załatwia też karty dzięki którym można wyciągać pieniążki. niestety nie jest to typowe konto bankowe a jedynie karty.
PŁACA
płaca bywała różna w zależności od godz. w tym roku nadgodziny były na prawie każdym payslipie (nie bylo na 3). normalne godz placone byly po ponad 6f a nadgodziny po 9. w trakcie sezonu w czasie nadgodzin obcinało sie albo wyrywało pędy, przekładało kwiatki, no i nierzadko pikowało. bywały dni że pracowało się od 4rano do 19. w międzyczasie byla godzinna przerwa na karawan. Zarobki były różne. najczęściej payslip miał ok 250f, ale zdarzały się poniżej 200f a 2razy udało mi sie dostać ponad 300f. kwoty podaje juz na czysto po odjęciu oplaty za karawan. Payslipy były w czwartek a w piątek były pieniążki na konciee.
WARUNKI PRACY
na pole jest blisko, idzie się pieszo.
praca jest ciężka, bolą plecy, ramiona, stopy
odniosę się do tych przerw. Zazwyczaj co 3h była przerwa półgodzinna. na wózku faktycznie nie możnabylo nic miec poza skrzynkami, a za butelki, telefony, ubrania bywaly worningi. podobno możnabylo mieć małą buteleczke w kieszeni.ale nie bylo problemu żeby wyjsc z tunelu i się napić. nikt za to nie karał.
NORMY bywały różne od 5-3 skrzynek na h, czyli około 22-13 kg na h. Faktem jest ze coo 3 h sprawdzano skaner, czyli to kto nie ma normy. jak komuś brakowało naprawde dużo to szedl na karawan, ale jesli brakowalo 2skrzynki zostawalo sie na polu. nierzadko kazali nadgonić normę.
ZDROWIE
bol kregołupa, ramion, stóp to na początku norma. gorsze jest to że pękają palcce wzdłóż linii papilarnych, pod paznokciami... ból ogromny, zwlaszcza ze caly czas dostają sie tam kwasy i ciala obce.
ATMOSFERA
na farme przyjezdzaja polacy,slowacy,bulgarzy,rumuni,litwini,łotysze,węgrzy więc mieszanka jest. Atmosfera w zalezności w której jest sie grupie. (usunięte przez administratora) manaager (usunięte przez administratora) w zaleznosci od humoru, raz byl do zniesienia a czasem... Uwazam że troche za bardzo patrzy na ludzi z góry, no i cały czass powtarza- jak sie wam nie podoba to jedzcie do domku, albo żże on nie bedzie nam placil 6f za taka prace. zdarzylo sie ze z raz nas pochwalił ;)
Atmosfera na początku jest tragiczna. jest się dosłownie gnębionym, jak sie nie złamiesz to przetrwasz i dasz rade. Trzeba pokornie słuchac i starac sie robić jak oni chcą. pyskowaanie nie ma sensu, bo jedynie sie podpada a jak to sie powtarza to out.

będąc obserwatorem zauważyłam, że grupy szybsze mialy chyba wiekszy luz odnnosnie rabishu. jak sie rozmawialo z ludzmi to brdzo narzekali ze ganiają za raabish, wywalaja za pomijanie go na karawan. nie we wszystkich grupach tk bylo. jedni chyba byli nastawieni na szybki piking a inni na sprzątanie po tamtych rabishu. być może się mylę ale takie możnaby odnieść wrażenie.

WORNINGI!!!
czyli ostrzeżenia. możnabylo je dostac za wszystko, nawet za pierdołe. Za
-norme
-czyszzenie rajek, czyli pozzostawiona na krzakach 1 lub 2 klasa
-za przeklinanie
-za jakość w skrzynkach
-za rzeczy niedozwolone na wozku
-za odnoszenie sie do innych pracowników
-za wolną prace.
oficjalnie dostajesz 3 i wylatujesz. nieoficjlnie bywa różnie.

Podsumowując- miesięcznie da rade odłożyć 4000 zł.
Warto pojechać i się sprawdzić, ale nie nastawiać się, że będzie dobrze.
Danny 2013-11-27 00:02:05
Witam. Mialem okazje pracowac przez ta firme i dla kazdego ktory/ktora planuje to samo radze zastanowic sie kilka razy. Poniewaz Proforce to JEDEN WIELKI PRZEKRET! Na poczatku (usunięte przez administratora) mydli oczy wspanialymi warunkami pracy i mieszkania potem sen sie konczy i zaczyna sie rzeczywistosc... tzn: pobieraja pieniadze ktorych jeszcze nie zarobiles/as , do tego potracaja pieniadze ktore w ich tlumaczeniu zapewnia ubezpieczenie repatracyjne w ktorego sklad wchodza rzeczy ktorych nawet na oczy nie widzialem bo wiecznie dowozili a dowiezc jakos nie umieli . Warunki mieszkalne sa nie zle tylko TRAGICZNE! Warunki pracy sa tak samo tragiczne jak i zakwaterowania. Odcinaja wyplaty do tego nie wyplacaja bonusow ani overtimó-w(nadgodzin) , czasami zdarzy sie ze trzeba czekac nawet tydzien na rozpoczecie pracy. Wszyscy ludzie ktorzy byli tam w tym samych czasie co ja pouciekali juz po tygodniu , maximum dwoch! moja rada... LEPIEJ POJECHAC DO HOLANDII NAWET NA WIEKÓWCE NIŻ DO ANGLII PRZEZ FIRME PRO FORCE WERBUJĄCYCH LUDZI PRZEZ AGRIFRESH !
3
me and only me 2013-11-28 00:44:32
Polecam moje filmiki zamieszczone na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] agri-fresh... Nie dajcie się (usunięte przez administratora)
1
mmm 2013-12-16 23:45:59
jechałam z myślą, żeby zarobic a wrociło mi sie za przejazd !;/ jedna wielka porazka..robiło sie po12 godzin w tym jedna przerwa, krzyczeli..stres cały czas ze nie wyrobisz normy..maaasakra!
SuperFlay 2014-01-26 16:16:46
rozmowa rekrutacyjna poszła bez problemow. jechała nas grupa ok 15 osób na zbiór pomidorów. spotkaliśmy sie w umówionym miejscu i razem dojechaliśmy na miejsce. prace zaczeliśmy od razu i bez problemow. jedyny problem ze nikt oprócz mnie nie mowil po angielsku. gdyby nie ja to nie kupilibyśmy biletów na prom i nie zamówilibyśmy taxowek na miejsce docelowe,bo nikt z firmy po nas nie wyjechal. firma Agri Fresh jest uczciwa bo praca byla ale mam zal do nich ze nawet po tym jak zalatwilem transport dla wszystkich i kupilem bilety na prom i inne rzeczy.nikt z firmy Agri Fresh nie zadzwonił do mnie i nie podziękował mi za to co zrobilem. oni wiedzieli ze tylko jedna osoba mowi po angielsku i liczylem chociaz na slowa gratulacyjne ze strony kierownictwa Agri Fresh ze udalo mi sie tak duza grupe doprowadzic do celu. przeciez moglem wsiąść do taxowki i pojechac tm sam. wydaje mi sie ze to mloda firma ktora nie zna sie na prowadzeniu pracownikow. oni sa tylko od zalatwienia pracy i to wszystko. reszta lezy w rekach tych którzy przyjada. powodzenia!!!
3
Były pracownik agri fresh 2014-03-04 21:53:05
Byłem 2 lata temu na farmie na Groves Farm za pośrednictwem tej firmy. Te panie na spotkaniu mówia prawdę, że praca jest ciężka, trudne są warunki mieszkalne ale jak ktoś jedzie z celem zarobienia kasy to zarobi. Ale musi pracować! anie pić czy ćpać. A poznałem takich ludzi nie stety. Wróciłem zadowolony z angli bo dobrze zarobiłem a 5 miesiecy później dostałem zwrot podatku. Na spotkaniu w krakowie 14.03 będę.
1
michalikaro 2014-03-14 22:50:17
Były pracowniku ! Pisz na ocbmpc@gmail.com . Tak jak mówilismy, pojawiliśmy się na forum. :D pozdro
1
xd 2014-04-01 21:06:32
Mozesz napisac cos wiecej ? Skontaktuj sie ze mna edyta999999@gmail.com
Były pracownik agri fresh 2014-04-06 17:29:00
A co chcecie wiedzieć?
zgred 2014-04-06 19:26:51
czy sikales w tunelach zeby miec norme :P a moze cos wiekszego tam robiles :P ???
1
zgred 2014-04-08 10:40:58
Do Były pracownik agri fresh ja bylem tam rok temu i do toi toia bylo czaasami 10 minut z tunelu,poznalem pacjentow co szczali w tunelach zeby miec normy i pisze calkiem powaznie
Były pracownik agri fresh 2014-04-08 12:25:10
Przykro mi Zgred ale to zależy od farmy na jaką trafisz. Różnie bywa, warunki są ciężkie. Ekstramalne czasami. Ja i tak jadę w tym roku.
mar 2014-04-28 09:11:38
beda moze jeszcze jakies rekrutacje na ten rok
robaczek28 2014-04-29 22:24:46
POWIEM TAK ... ZBIERAJA LUDZI I ALBO JEST PRACA ALBO JEJ NIE MA W POLSCE OBIECUJA OPIEKE I TAK DALEJ,BYLAM TAM I NA KONTO CZEKALAM 2 MIESIACE UBESPIECZENIA ZERO BRALI PODATKI A JAK IM NAPISALAM MAILA TO BYLO BEZ ODZEWU JAK SIE DZWONI DO PANA MARCINA I SIE PROSI O KARTY TO SIE CZEKA NIE WIADOMO ILE....OSZUSCI NACIAGACZE I POLAKOW MAJA ZA NIC PROSZE LUDZIE NIE PORYWAJCIE CIE Z MOTYKA NA KSIEZYC...NIE Z TA FIRMA
1
skarbek321@buziaczek.pl 2014-04-29 22:29:40
LUDZIE ONI OSZUKUJA NIE MA ZADNEJ OPIEKI Z ICH STRONY,BLAGAM SZUKAJCIE GDZIE INDZIEJ PRZEZ MIESIAC ZESZLAM Z WAGI PRAWIE 20 KG TO JEST WYZYSK I JAK NAPISALAM DO NICH O ZWROT PODATKU TO DO DZISIAJ NIE MA ODPOWIEDZI,JAK CHCECIE STRACIC ZDROWIE I PIENIADZE TO WASZ WYBOR.... JA NIE POLECAM NAWET NAJWIEKSZEMU WROGOWI
1
lll 2014-05-01 10:45:31
na stronie eures jes ich ofera ze potrzebuja prawie 150 osob do pracy przy zborach
olka 2014-05-31 23:41:47
byłamzobaczyłamprzeżyłam - 2013-10-29 18:46:53
Jakie to polskie... kilka tygodni w UK i panienka juz zaczyna cwaniaczyc wielka znajomością angielskiego...
cytujac "nastawieni na szybki piking a inni na sprzątanie po tamtych rabishu." Laska jesli juz uzywasz slow angielskich których znaczenia pewnie nie znasz to przynajmniej staraj się napisać te słowa poprawnie... Z pewnością przeklinając w Polsce mówisz F..K zamiast cholera... Jaka Ty obyta jesteś...
Pomijając żenadę w komentarzach drodzy ludzie... nie dajcie sie naciagac !!!! Placa minimalna w uk Wynosi bodajże ok 6:50... wystarczy zaczepić sie w kraju i poszukac lepszej pracy na wlasna reke. Tutejsze agencje oferuja prace za stawki wyższe niz pro force. Radze tez szukac pracy tam, gdzie ilosc Polaków nie jest jakas zastraszająca ponieważ nasi rodacy zawsze zapierdzielaja jak roboty zamiast spokojnie robic tak jak robia anglicy. Zawyżają normy, zawyżają czas pracy godzą sie pracować z obniżoną pensja a potem placza ze zle i ciężko... Im wieksze miasto tym wiecej agencji jedne oferuja prace po stawkach najnizszych a inne za stawki siegajace nawet 14 funtow za godzine np jedna agencja z harrogate... ) Wszystko uzaleznione jest od znajomosci jezyka i doswiadczenia... zycze wam powodzenia, i nie dajcie sie wykorzystywac!!!!
Skarbeczek232 2014-06-02 20:48:29
hej nie wiecie co sie dzieje agri rektutowalo ludzi a teraz milcza?
byłamzobaczyłamprzeżyłam 2014-06-03 09:38:39
Nie próbuje cwaniaczyć angielskim, bo nie mam takiej potrzeby. Zdaje mi się, że to forum jest do wypowiadania się na temat konkretnej agencji a nie na temat ludzi tu piszących.
Jeśli chodzi o płace minimalną to niestety mądralo masz złe informacje. Taka płaca będzie dopiero od 1 października.
dymek 2014-06-04 14:27:25
do skarbeczek232.
hej czekam od 13 lutego i cisza.pisze,dzwonie i nic.wyjazd mial byc kwiecien-maj jest czerwiec i cisza w eterze.jeszcze sie okaze ze wyjazd w lipcu,a ja czekam jak ten frajer.dla mnie czeski film
Skarbeczek232 2014-06-12 17:12:28
czesc a ja sie ostatnio dowiedzialam ze nowi pracownicy raczej maja w tym sezonie marne szanse zwlasza ze angli otwozyla granice dla Rumuni i Bułgari i jest ich podobno od goma teraz na farmach
Rubik 2014-06-26 17:08:04
W zeszłym roku pojechałem do pracy na farmy Mansfield do zbierania owoców za pośrednictwem Agri fresh. Było by całkiem znośnie gdyby nie fakt że pracy po prostu NIE BYŁO! Gdy przyjechałem to przez dwa tygodnie nic nie robiliśmy, potem przez dwa kolejne tygodnie praca była potem kolejny tydzień przerwy... Ogółem zwróciły mi się tylko koszty wyjazdu. Osobiście nie polecam.
zam 2014-07-30 10:30:59
Kto jedzie w sierpniu do pakowania owoców?
xxx 2014-08-04 23:14:24
Witam. Wręcz odradzam pro-force! Ludzie nie dajcie sie nabierac!byłem zarejestrowany 2miesiące to dzwonili po mnie zaledwie kilka razy. Pozdro
hans 2014-09-18 19:49:08
Tak mówią...również mówią, że dobrym okresem jest marzec,kwiecień na wyjazd.
pracownik 2014-10-22 08:32:33
Jak czytam Wasze opinie to zastanawiał się czy wiecie gdzie jedziecie do pracy. Jak się jedzie do pracy sezonowej to nie można oczekiwać luksusow. Jedziesz na parę tygodni, zarabiasz, oszczedzasz i tyle. Nie oczekujcie ze będzie pracować i żyć w super warunkach. Praca na farmie jest ciężka, uzależniona od pogody, jakości owoców itp. Jeżeli komuś nie odpowiadają warunki mieszkalne to proste-znajdz, zaplac i wynajmij sobie mieszkanie to zobaczysz czy się opłaca. Zostajesz na dluzej-jak najbardziej. Nie rozumiem tez czemu wszyscy oceniają agencje pod kątem pracy-praca i jej warunki uzależnione SA od farmy i farmera. Ja pracowalem tez w Niemczech i Holandii, wszędzie to samo-praca sezonowa=ciężka praca i warunki
anikan 2014-12-01 13:18:15
A jak wogle wyglada rekrutacja do nich? Jetsem osoba, ktora chetnie w przyszlosci skorzysta z propozycji zatrudnienia w Pro-force. Chetnie wyjade na sezon, by zarobic jakas wieksza gotówke. Jak wogle wyglada sprawa z wynagrodzeniem, warto wyjechac i ciezko pracowac?? mam znajomych ktorzy pracuja w podobnych firmach i nie narzekaja...A jek jest tu?? pozdrówki...
MUMINEK 2014-12-10 01:11:11
Szukaj lepiej innej pracy wytrzymasz tam gora 2 tyg to (usunięte przez administratora) wyzywa cie od najgorszych i pogania a to jest praca za ktora placa ci na godz a nie na akord Sa na nia skargi ale oni nic nie robia zeby sie jej pozbyc porownuja ludzi ktorzy robia tam 5 lat z nowicjuszami niektorch zwalniaja juz pierwszego dnia bo wolno robia Zero szacunku do ludzi i oszukuja na godzinach przewaznie co tydzien masz mniej na payslipie od 2 do 5 godzin o ktore musisz sie klocic Mowie wam ludzie serio bo to przezylam gorszego obozu pracy nie ma chyba w UK Stracicie tylko zdrowie a nic nie zarobicie Ja teraz ide ze skarga do Citizen Advice ludzie sa tam zastraszani i upokarzani boja sie odezwac bo w Margate nie ma innej pracy niz zasrane farmy Rozumiem ze starsze osoby nie znaja jezyka i nie maja wyjscia i sa zmuszeni zeby zarobic na zycie tym samym traca szacunek dla siebie ale zdrowia im nikt nie kupi a miesiac w obozie pracy konczy sie wycienczeniem organizmu Nieraz jak masz duze zamowienie to robisz od 6 rano do 24 w nocy pojebalo ich i wczesniej cie o tym nie informuja Naprawde nie zycze najwiekszemu wrogowi pracowac na jablkach Niby w kontrakcie masz 4 dni po 12 godz ale oni tego nie przestrzegaja chcieliby czlowieka zajechac na smierc Jak nie wierzycie to przekonajcie sie na wlasnej skorze i sprobujcie daje wam miesiac i uciekniecie gdzie pieprz rosnie
renia3077 2015-01-06 19:50:11
Odradzam!Odradzam!To koszmarna agencja.Mialam ''przyjemnosc''miec z nimi do czynienia.Kazda inna tylko nie ta!!!!!!!
rudrudaruda 2015-01-09 02:34:21
Pracowalem w tej zasranej agencji Ludzi traktuja jak szmaty wyzywaja od kurew skarzysz sie koordynatorowi a on ma to w dupie Najgorszym cwelem jest F.I.L.I.P. jebana kurwa i Jelena ruska suka na pewno imiona usunie administrator ale to jest przestroga dla ludzi idacych tam do pracy szukajcie innej agencji proforce to oboz pracy to powinno byc kurwa karane za znecanie sie psychiczne nad pracownikami dziewczyny pierwszego dnia placza bo tak sie wyzywaja ale nikt ryja nie otworzy bo sie boi ale wam mowie nastepny proces bedziecie mieli za mobing i ponizanie psychiczne ludzi skarzy sie a wy nic z tym nie robicie a Polki w biurze tez trzesiecie (usunięte przez administratora)sorki ja nic nie moge zrobic bo boje sie ze strace prace i takie pomocne jestescie Polak Polakowi wilkiem! (usunięte przez administratora)
pracownik 2015-01-12 15:42:34
Przepraszam ale Twoja opinia trochę wprowadza ludzi w błąd-wyzywają ludzi w PH i to jest prawda ale nie w agencji/ach. I robią to ludzie nie związani z agencjami. Koordyntorzy nie mogą z tym wiele zrobić albo też nie chcą ale to osobny temat
bezrobotna 2015-02-04 16:40:10
Witam,ja jestem zadowolona z wyjazdu poprzez Pro-force.Mimo że mam ponad 50 lat,dostałam szansę,by spróbować pracy i się nie zawiodłam.Za pierwszym wyjazdem byłam na spotkaniu rekrutacyjnym,w nastepnym roku miałam juz zaproszenie,w tym roku również planuje wyjazd. Zgadza się że praca ciężka,no i nasza odporność psychiczna wystawona na próbę.Ale coś za coś.Pozdrawiam wszystkich :)
Gabi 2016-02-19 14:45:52
Pro-Force ma rozne oddzialy w roznych miejscach - ja jestem w jednym z nich. Nie wszystkie sa tez takie jak opisujecie. Dlatego piszcie w tkorych Wy byliscie. Ja jestem zadowolona i nikt na mnie nie krzyczy :)
asia 2016-05-08 18:12:15
No proponują. Właśnie dostałam na e maila odpowiedz ze sie do nich dostałam i ze praca kolo 15 czerwca się zacznie ale jak czytam te opinie to już niewiem co myśleć. Ktoś z was jest w stanie podac realne zarobki tzn ile w ciagu miesiaca na czysto , po odliczeniu za wszystko mozna wyciagnac? Czy te 4 tysiace zlotych bedzie?
daro 2016-05-19 00:05:33
na wielkie kokosy liczyć nie możesz,po odliczeniu mieszkania ,ubezpieczenia,podatku-około 200f na tydzień powinno ci zostać,oczywiście jesli przepracujesz 6 dni w tygodniu
MAC 2016-05-30 12:38:13
masz do nikt kontakt
kasia basia 2016-06-15 20:20:46
@daro to i tak niezłe wynagrodzenie, przecież w Polsce nie masz szans na taką kwotę - a chociaż te warunki tego mieszkania są jakieś przyzwoite i normalne? byłabym wdzięczna za szczere info bo z innymi firmami jak jechałam to wiadomo - różnie bywało.
Zostaw swoją opinię o Pro-force Ltd - Leeds
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pro-force Ltd