brak logo

Diehl Matering Sp. z o.o.

Cieszyn

Opinie o Diehl Matering Sp. z o.o.

anonim 2011-10-18 22:30:43
kasztanek

to tam same [usunięte przez moderatora] takie jak ty zostały,normalny facet tam nie robi!!!!
anonim 2011-11-10 17:19:08
FATALNA firma. [usunięte przez moderatora] ludzi na całego.
anonim 2011-11-11 05:34:39
Zakazy nakazy oto wizerunek kapo w gułagu.Czy to ludzie pracują w tym zafajdanym zakładzie czy zwierzęta?
były pracownik 2012-01-01 21:29:09
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla gości z którymi pracowałem miłości niech was nie opuszcza i rozmnażajcie się . A wiecie jaka jest różnica pomiędzy Mirometrem a [usunięte przez moderatora] ?
ano taka że w [usunięte przez moderatora] nie pracowali na 3 zmianę .
koleżanka 2012-01-04 18:42:21
A ja uważam,że praca w Mirometrze nie jest taka zła. Pracowałam już w kilku zakładach i wcale nie czuję się tu,jakbym była w więzieniu czy w Oświęcimiu. Chyba trochę przesadzacie.Jasne że mogłyby być lepsze pieniądze,ale każdy z nas wiedział już przy przyjęciu ile tu sę zarabia. Ja już za najniższą krajową robiłam gdzie indziej i ugoniłam się i urobiłam więcej niż teraz,więc wcale nie myślę że tu jest tak źle.Ostatecznie droga jest wolna,nikogo tu na siłę nikt nie trzyma,a konkurencja u Koreańców też co chwila potrzebuje ludzi. A wszystkim zadowolonym z tego,że choć mają niewiele,ale mają,życzę w Nowym Roku,by się nie poddawali pesymizmowi.Wiele radości wszystkim.Pa
byly pracownik 2012-01-12 14:55:48
kiedys szanowalem ta fabryke ale teraz uwazam ze sie mylilem polityka firmy beznadziejna. szanujmy
GRATULACJE 2012-01-27 23:32:05
Zostaliśmy w dniu dzisiejszym docenieni przez naszego pracodawce.
koleżanka 2012-01-29 18:21:48
to "docenienie" oczywiście w cudzy-słowie, ale jutro będzie lepiej, dla tych co mają oczy zawsze wschodzi słońce,nawet gdy z nieba leje się tylko woda. Powodzenia :)
pracownik 2012-01-30 17:59:50
Co za lizus tu pisze to znaczy jak na ciebie leją z góry to znaczy że pada deszcz.
Trochę szacunku do siebie byś miała?
Jasno 2012-01-31 14:31:19
no cóż szef nas docenia jak widać w końcu ciągle powtarza "musimy trzymać się razem " ale jak trzeba docenic pracownika to rączki umywa no ale cóż widać gdzie poszły nasze wysiłki w końcu nasi przedstawiciele i dyrekcja musiała siebie nagrodzić za swoje ciężkie wysiłki ..... szkoda,że zapominają, że gdyby nie "CI ROBOLE NA DOLE " to oni też by nie mieli !!!!!!!!!!!! no ale jak to wciąż powtarza nasza bardzo wykształcona KADRA KIEROWNICZA " JAK SIĘ KOMUŚ NIE PODOBA TO DROGA WOLNA NIKT NIKOGO NA SIŁE NIE TRZYMA " i tutaj właśnie widać jak bardzo szanują ludzi ...
1
ktoś 2012-02-02 14:37:48
148,1 % wypraowanego obrotu 48,1 % dla pracownika nieżle tylko pozostaje pytanie gdzie podziało się to 100 % czyżby asystentki ,asystenci i liczne awanse aż tyle kosztowały naszą firmę ???? a może szkolenia nadzoru produkcji są az tak drogie ???? no w końcu uczą się motywować pracowników do pracy :) ale chyba z odrwotnym skutkiem , bo ciągle powtarzają swoją starą śpiewke \" NA WASZE MIEJSCE JEST CALA MASA INNYCH \" ...szefie czy we Francji naprawdę tak motywuje się pracownika???
ktoś do ktoś 2012-02-03 00:54:09
ble,ble,ble.....co za osioł to tam pisał.Przecież każdy głupi wie,że 148,1% tzn. że dodatkowego zysku poza planowanym jest 48,1% Gdybyś miał swoją firmę to byś wiedział że między zyskiem planowanym i uzyskanym jest zawsze różnica - czasem na plus,czasem na minus...
No ale widać najłatwiej jest wszystkich o wszystko oskarżać - to łatwo przychodzi,żal mi tych wszystkich co siedzą (i też pracują) na górze...
Jasne że im lepiej i nie mają przynajmniej problemów z odpaleniem auta po nockach, ale nie możemy nikogo oczerniać,tylko dlatego,że nam na dole siadłaby lepsza kasa....ble ble ble..
PPPPP 2012-02-03 12:47:48
no tak same osły tam pracują nikt mądry za 1500 brutto by tak nie zapierdzielał
1
do ktoś do ktoś 2012-02-04 15:59:03
każdy głupi wie ,że to te 48,1% ponad te 100% ale czy nie pamietasz w zeszłym roku był mniejszy obrót i zysk a jednak premia była wyższa i to ponad 100% i nazywała sie wtedy premią roczną a teraz to premia zimowa hehe a raczej ble ble ble...
z... 2012-02-06 21:29:58
a ktoś z was pracował u gorszych pracodawców?? bo ja tak i szczerze nie ma co narzekać, każdy pracodawca kombinuje, by mieć jak najwięcej kosztem tych na dole, każdy wiedział jaka jest umowa! a firma się i tak utrzymać musi więc o co chodzi ?? a co do atmosfery ja lubię i mi się podoba, nie narzekam bo miałam już do czynienia z takimi pracodawcami co w konia robili ludzi a ludzie by spoko i też procowałam tam gdzie pracownicy byli nie w porządku w stosunku do pracodawcy a więc może róbmy swoje a na niektóre rzeczy i tak wpływu nie mamy

ps. dla kogoś tam z góry co pisał, nie każdy ma wykształcenie średnie albo zawodowe!! głupie i daremne ocenianie ludzi!
KZ 2012-02-10 08:22:05
I normy w góre masakra ... widac ze norma staje sie norma dla niektorych to normalne dla wiekszosci jednak nie ,jak tak dalej pujdzie to ludzie zaczna sie zwalniac . Zarobki tragiczne ewentualnie dla singla nie mowiac o rodzinie . Kto nie popracuje ten sie nie dowie lecz NIE POLECAM
mona 2012-02-19 17:44:44
Dosłownie [usunięte przez moderatora] już jetesmy zamykani na klucz nawet do szatni czy po wode nie można wyjść ..........hmmm ciekawe co w razie pożaru albo jakiegoś wypadku ?? czy ktoś wtedy będzie racjonalnie myślał i szukał klucza?? wątpie pewnie zostawią nas na pastwe losu w końcu na nasze miejsce jest masa innych ludzi to po co szanować tych co się ma...........
ogólnie praca ok ale płaca jak na sprzedaż naszych wyrobów TRAGICZNA większośc z nas po zapomogi do opieki musi chodzic , bo za taką pensje nie da się utrzymać!!!
były 2012-03-11 18:04:16
Jaka teraz norma? Na V3 250? Za moich czasów 200. A V4? 240? Na początek było ~150. Poważnie was zamykają? To już podchodzi pod paragraf. Pozdrawiam normalnych.
1
mily 2012-04-02 18:11:51
zamykają niestety na pierwszych i drugich zmianach bywa ,że jesteśmy zamknięcie nawet 1,5 godz dwa razy w ciagu jednej zmiany ............ paragraf hmmm no tylko kto znajdzie się taki odważny i gdzieś to zgłosi ? normy sa masakryczne a i tak dyrekcja wciąż ma za małe i twierdzi, że się opierdzielamy ...........
1
a taka jedna tam 2012-04-04 01:31:30
Co do norm - hm, ja tak jak wielu z nas wyrabiam, i wcale nie powiem że trzeba robić jak wół - no po prostu robi się i już, jak części są dobre to praca sama idzie, jak są gorsze - no to trochę trzeba ruszać rączkami -ale żeby z tego powodu tak narzekać???
A co do tego zamykania,to każdy głupi wie,że to z powodu mycia podłogi w szatni i na jadalni jest zamykane wyjście i to tylko na ten czas. Jak komuś się chce do kibelka iść,to na hali też jest toaleta,a jak ktoś chce pić,to może sobie zabrać picie przed sprzątaniem lub po- jak żeś zapomniał, to już chyba nie sprzątaczek wina. One też chcą swoją pracę zrobić porządnie,a nie "po łebkach". Jeśli już nie szanujecie swojej pracy,to może innych wysiłki uszanujcie. A co do pożaru-hm,znam wiele miejsc,gdzie na czas sprzątania zamyka się dane pomieszczenie i jakoś nikt z tego afery nie robi. Ale gdyby nagle zaczęło się palić,....no to miałaby ta zmiana pecha...hi hi
mlody oj 2012-04-11 13:30:34
siemanko mirometrowcy:) mowicie ze was zamykaja:) ale nie przesadzajcie wyjscie ewakuacyjne chyba wiecie gdzie jest:) Normy dzwigają no jak w każdej firmie i to ludzie ja dzwigaja pamietajcie!!!:) ale tak czy siak milo bede wspominal mirometr:) co do wynagrodzenia no jedyny minus. pozdrawiam wszystkich:)
luc 2012-05-30 11:32:51
Firma nie jest zła. Robota nie jest trudna. Czasem lekko, czasem zapieprz jak wszędzie. Na atmosferę i współpracowników też nie narzekam. Jedynie twierdzę, że stawkę mógłby pracodawca podnieść, a nie cateringi zamawiać.
kac 2012-06-06 21:22:43
Jakie zarobki to co dostajemy to jałmużna a nie zarobki nawet za festyn trzeba zapłacić i tego nie odpuszczą a jak wycieczki przyjeżdżają to parę dni się bawią za friko [usunięte przez moderatora]
a taki sobie jeden 2012-11-04 15:05:49
hmmm no cóż na czas sprzątanie można zamykać ale cas sprzątanie o 20 -30 minut a nie godzina czy półtorej , a normy ......... to jus pytanie , bo często majstowie i majstrzy twierdzą ,że ich nie ma a jak się zrobi nawet teoretycznie jakąś norme z poprzednich lat to zawsze się słyszy, że za mało ,że można więcej ........szkoda tylko,że jak wszyscy zrobią \\\\\\\"więcej \\\\\\\" żeby wysyłka poszła to nikt tego nie zauważa a my na koncie tym bardziej........ wielki wstyd z tymi naszymi zarobkami !!!!!!
lolo 2012-11-08 22:37:44
brak sprawiedliwości w tej firmie gdy wreszcie nadarzyła się okazja szkolenia ludzi z produkcji za granicą to dziwnym trafem pojechały żony dziewczyny i konkubiny kierowników oraz przyjaciółki i krewne kierowniczek a że zostało 5miejsc wolnych do dorzucili kilku roboli żeby ludzie się nie rzucali...nie ważne ile człowiek się stara i jakie normy wyrabia jeśli nie ma kontaktów na górze nie ma szans na lepsza płace i lepsze jutro:(
kolo1 2012-11-29 11:25:15
no cóż tak to u nas bywa , że szanse na lepsze zarobki i szkolenia ma rodzina i znajomi jednym słowem trzeba mieć plecy .... a poza tym jak to zawsze mówią nasi przełożeni jak sie nie podoba to wynocha podań mamy cały stus ........ [usunięte przez moderatora]
rotmistrz 2012-11-30 08:01:47
nepotyzm w prywatnej firmie? Nie żartujcie sobie? Zazdrość i zazdrość. Oczywiście, że pojechały osoby najbliższe majstrów, kierowników itd. Takie życie
ktoś 2012-11-30 08:54:06
brak słów co się zaczyna "wyprawiać" w tej firmie .... czego by człowiek nie zrobił i tak zawsze będzie zle ..........
rotmistrz 2013-01-23 20:05:40
Mnie to tam nikt nie popędza, nikt nie mówi, że jest źle, a swoje robię. Może pracuję na innej zmianie. Zawsze jak ci nie odpowiada praca to się zwolnij. To najprostsze rozwiązanie.
ala 2013-06-28 22:47:15
Mam pytanie ile teraz zarabia się w Mirometrze ? I jak tryb zmianowy macie 3 czy 2 ? I JAK SIĘ TAM PRACUJE ALE PROSZĘ O ODPOWIEDZ TYCH KTÓRZY NADAL TAM PRACUJĄ?
,,,, 2013-09-22 19:42:56
i oto wypowiedż kogos kto nigdy nie pracował w tej firmie, bądz kogoś kto [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liże !!!!!!!!!!!!!!! jeśli jesteś osobą nie zależna to trzeba było sie przedstawić .... no chyba ,że twoja wypowiedz jednak nie jest taka obiektywna i jednk masz kogoś znajomego na konkretnym stanowisku !!!!!!!!!!!!!!!
Żabojad 2013-09-24 20:22:32
Witam,
Ta firma to jeden wielki syf. Ludzie którzy tam pracują przychodzą od razu po szkole, ale widzac taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uciekaja jak najdalej zostaja tylko desperaci, albo powiazani z kadra kierownicza. Wyzysk maksymalny a płaca oczywiscie minimalna. Normy ludzie w obawie przed zwolnieniem sami sobie dzwigaja istny wyscig szczurow
pracownik 2013-12-22 17:41:22
Uważam, że w Mirometrze jest ok i uczciwie, nie można narzekać
ktoś 2013-12-22 17:48:30
Bardzo przyjemną robotą w Mirometrze jest praca na stanowisku Altair V3 do wody ciepłej. Jest to ciekawa i urozmaicona robota i bardzo ciekawie się ją wykonuje. Wodomierze Altair V3 do wody ciepłej to wodomierze o bardzo solidnej budowie. Składają się one m.in. z koralików i bardzo istotne jest, żeby dać koralik i o nim nie zapomnieć. I zapamiętaj: "KIEDY NIE DASZ KORALIKA, MOŻESZ MIEĆ PRZECHLAPANE U [usunięte przez moderatora]". Są pracownicy, którzy nie lubią składać Altair V3 do wody ciepłej, bo za dużo roboty, ale są tacy, którzy bardzo lubią.
3
Marek 2014-04-01 06:35:36
Tak dzisiaj mówisz,a nie wiesz co Cię jutro czeka.Jeszcze tak może być w twoim życiu,że będziesz prosił o pracę nawet za 1500 a nie będziesz mógł dostać.
4
jan-o 2014-09-02 17:26:30
Witam,ile na dzień dzisiejszy zarabia sie w tej firmie i jak się tam pracuje ,dwie zmiany czy trzy?....
pracownik 2014-09-10 22:40:51
Na dzien dzisiejszy mamy trzy zmiany-idzie sie przyzwyczaic. Zarobki takie jak wszedzie-startuje sie od najnizszej krajowej,a potem minimalnie podwyzszaja-ale to nie sa WIELKIE pieniadze. Praca nie jest ciezka,choc trzeba byc troche obrotnym i po prostu chciec pracowac. Poza tym ludzie sa OK (przynajmniej na mojej zmianie).
Waterkeener 2014-10-25 16:43:09
Firma się rozwija, co widać gołym okiem. Niestety za rozwojem firmy nie idzie rozwój wypłaty. Ludzie są generalnie w porządku.
Waterkeener 2014-11-24 20:49:11
0 śmieciówek. Nawet jakbyś miał pracować 1 miesiąc to masz zawsze umowę o pracę i to jest duży plus.
2
kaaaaccc 2015-02-08 11:43:52
Witam , czy moglby mi ktos powiedziec jak wygladaja zarobki w tej firmie ? Jakie umowy i czy trzeba chodzic duzo na nadgodziny ?
Bardzo prosze o odpowiedz.
Zawiedziony 2015-02-27 23:19:22
Jeden wielki syf...nie warto zaczynać tu pracy...zero szacunku do człowieka....
1
Myslący 2015-03-15 22:36:33
Mirometr to miejsce gdzie przyjmują chętnie ludzi i naprawdę dbają o nich, pieniądze, premie, atmosfera jest OK. Ale jeżeli ktoś lubi używać mózgu to tam nie pasuje. Niestety wasz głos nie będzie się liczył, o wszystkim decyduje jedna osoba.
2
nic 2015-03-24 19:04:28
PPG Polifarb Cieszyn rządzi!! Gdyby jeszcze to byli ludzie kompetentni i pracowici, ale to są tylko karierowicze...
joy77 2015-03-24 23:53:55
Witam....;-(hmm chciałabym tam pracować,ale cv wysłałam i nic i nie wiem kogo zapytać ..Pozdrawiam
jedyny 2015-03-31 17:43:20
pracuje już kilka lat ale jak zjawiają się Niemcy czy francuzi to kierownictwo ma nasrane w spodniach i trzepoczą galotami ale ogólnie jak dla mnie jest spoko ale to wszystko zależy od tego czy komuś chce się pracować czy nie
Waterkeener 2015-04-15 22:58:37
Mirometr, obecnie Diehl Metering samo produkuje ponad 1 mln wodomierzy rocznie, a z tego co wiem to w planach jest więcej. Na hali pracują różne osoby, nawet po teologii. Co do postępowania w czasie wizyt to się zgodzę, ale każdy chce wypaść jak najlepiej przed tymi z góry. Zarobki - zaczynasz od stawki minimalnej. Zatrudnienia są co jakiś czas.
Czesław 2015-05-17 11:16:22
Odszedł na zawsze Czesław ,najstarszy pracownik Mirometru,szef zmiany,dobry człowiek,dobry organizator,koleżeński,nigdy nie odmówił nikomu pomocy i swojego czasu.Był też w tym wszystkim samotny w swojej ułomności i gdzie zabrakło pomocnej ręki,ale zato został zwolniony - porzucony przez firmę.Następnie pozbyto się drugiego najstarszego.Czy tak sie dziękuje pracownikom?
1
Waterkeener 2015-06-01 12:11:44
Alkus i gościu co nie umiał kompa obsłużyć?
rozczarowany 2015-09-26 19:47:43
Wszystko w porządku gdyby nie liczyły się tylko znajomości i plecy jeśli ich nie masz jestes nikim. Dostaje się podwyżki i wyższe stanowiska jeśli się ma tam rodzine a tak to nie wiadomo czego się spodziewać. Co roku są zwolnienia miedzy wrzesniem a listopadem bo jest mniejsze zapotrzebowanie i mniej częsci wiec mimo że się starasz bądź znasz się na maszynach a np stary pracownik nie ma o nich pojęcia lub osoba ktora ma na to wyjebane ale ma np męża, brata gdzieś wyzej to spodziewaj się ze tak czy tak wylecisz. Zarobki swoją droga 1300 na ręke i nie ma co marzyć o znacznej poprawie.
1
Marek 2016-05-11 11:29:51
@wojcie w tej chwili nikogo niestety nie poszukują - chyba, że jakieś ogłoszenie gdzieś mi umknęło. Zero rotacji wśród pracowników, to w zasadzie dobrze wróży :)
Zostaw swoją opinię o Diehl Matering Sp. z o.o. - Cieszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Diehl Matering Sp. z o.o.