brak logo

Bardo-Med

Kraków

Opinie o Bardo-Med

aneta 2015-01-15 11:24:27
Hej, wszystko u nich w porządku ;)
2
miłek 2015-04-23 19:36:19
1300 umowa o pracę, 600-700 umowa zlecenie, jak wyciśniesz prowizję to max.3 tys. zgarniesz po 6 miesiącach pracy, bieda...
2
ala29 2015-05-29 20:13:11
to kiepsko z wynagrodzeniem. Jest ktoś kto doda jeszcze jakąś opinie? Jak wygląda praca w biurze? W sprzedaży, obsłudze klienta. Jakie zarobki? równie słabe?
2
central01 2015-05-30 16:13:27
Zarobki kiepskie,(usunięte przez administratora) Masz pracować jak najwięcej za jak najmniej. Jest duża rotacja bo nie da się tam pracować dłużej. Podejście do pracownika poniżej normy. Nie polecam.
4
marian69 2015-06-17 22:22:38
Jak wyżej... jest słabo, śmieciówki, najniższa krajowa itp...
2
bossss 2015-06-29 21:24:12
Atmosfera w pracy zła, umowy śmieciowe, wyzysk nieziemski, mnóstwo obietnic bez pokrycia. Jeśli ktoś tam dłużej pracuje to tylko dlatego, że ma "specjalne" warunki ;) Nie polecam.
4
Obiektywnie 2015-07-28 08:38:11
współpracuje z z firmą od wielu lat. Firma i ludzie bardzo pozytywni, godni zaufani, rzeczowi i konkretni. Znam historie i strategie działania. Wydaje mi się, że zamieszczone tutaj opinie w ostatnim czasie są złośliwym, żałosnym i świadomym wylewaniem żali oraz robieniem czarnego PR przez poprzednich pracowników lub konkurencje. Opinie wg. mnie sa całkowicie wyssane z palca znając firmę i właściciela. Owszem jak to w firmie sa różne okresy lepsze i gorsze ale dla szefa słowo jest najważniejsze i z tego co wiem (słyszałem, widziałem) pracownicy byli i są dla niego największą wartością firmy i są traktowani partnersko. Opinie jak dla mnie nie pasuję do rzeczywistości. To nie jest sprawiedliwe, że opinie które może wpisać każdy pod wpływem różnych emocji następnie rzutują na obraz i imię firmy bądź ludzi.
Bartosz Frydrych – właściciel firmy BardoMed 2015-07-29 18:46:52
W ostatnim czasie zauważyłem nasilenie negatywnych, całkowicie kłamliwych komentarzy związanych z prowadzoną przez mnie firmą BardoMed oraz moja osobą.

Przypuszczam, że są one świadomie umieszczane przez byłych pracowników lub konkurencję.

Informuję, że w ostatnich kliku miesiącach prowadzona jest restrukturyzacja firmy.
Kilku osobom została wypowiedziana umowa o pracę z racji słabych wyników sprzedaży, a kilka osób zakończyło współpracę z moją firmą z własnej woli.
Tutaj podkreślam, że większość byłych pracowników pracuje u konkurencji, a część założyło własne firmy o tej samej specyfice. Wobec tego należy zadać pytanie czy zamieszczane komentarze są obiektywne i wiarygodne ??

Zastanawiającym jest również fakt, iż osoby piszące te opinie z jakiegoś powodu nie podają swojego imienia i nazwiska, przez co czują się anonimowo i bezkarnie w Internecie.

Korzystają z okazji chciałbym odnieść się do warunków zatrudnienia.
Wynagrodzenie handlowca w firmie BardoMed oparte jest na 3 filarach:
1. Podstawa – nigdy nie mniej n iż 2000 zł netto !!!
2. Prowizja od sprzedaży – miesięczna
3. Premia od sprzedaży – kwartalna
Handlowcy z dobrymi wynikami sprzedażowymi osiągali i nadal osiągają wynagrodzenie rzędu od 6000 zł wzwyż + premia kwartalna. Ponadto, handlowcy zawsze otrzymują dodatkowe benefity takie jak: samochód służbowy (również do prywatnego użytku), komputer, telefon, ewentualnie polisę ubezpieczeniową, opłatę za Internet prywatny.
Na dowód tego niektórzy z nich mieli problem z podzieleniem się informacją o swoich „niskich” zarobkach ze swoimi partnerkami.

Należałoby zadać również pytanie dlaczego osoby, przedstawiające się jako byli pracownicy, przez kilka lat pracy w firmie BardoMed nie zgłaszali niezadowolenia ze swoich warunków zatrudnienia i zarobków (a wręcz przeciwnie) i nie zamieszczali wówczas opinii w Internecie !

W moim mniemaniu poniżej godności jest konkurowanie przy pomocy kłamstw i oszczerstw, a nie wiedzy oraz kompetencji wykazywanej wobec klientów.

Odnosząc się do kłamliwych opinii nt. mojej osoby rozważam w tym momencie złożenie zawiadomienia do prokuratury oraz pozwu za pośrednictwem mojego pełnomocnika o zniesławienie, znieważenie, pomówienia i szkalowanie mojego dobrego imienia.
Ww. opinie mogą w sposób pośredni lub bezpośredni wpłynąć na moją dobrą opinią wśród dostawców, odbiorców i partnerów biznesowych, na którą pracowałem kilkanaście lat.
Jeśli zauważę takie symptomy pozwę autorów opinii o odszkodowanie za wymierne szkody ekonomiczne i biznesowe.

Osoby chcące dowiedzieć się więcej na temat stanu faktycznego zapraszam do kontaktu bezpośredniego:
Email: bfrydrych@bardomed.pl, frydrych.bartosz@gmail.com, telefon: 722 000 012.

Pozdrawiam
Ciekawy 2015-08-13 13:30:22
Jestem zainteresowany pracą w firmie bardomed ale mam jeszcze 2 inne na oku. Rozmawiałem z osoba która pracowała w firmie Bardo-Med i o 6 tysiącach to słszeli ale w 3 miesiące. Nie wiem czy kłamie czy nie, ale skoro właściciel pisze o 6 tys miesiecznie myśle ze nie będzie problemem wrzucenie skanu ze pracownicy tyle zarabiali jak i zarabiają dalej. Ja wierzę że własciciel pisze prawde, ale nie takich oszustów juz spotkałem na swojej drodze.

Słyszałem również że pracownicy dają/dawali? łapowki przy jakichs przetargach czy temu podobnych, nie wiem nie znam sie, ale wolę skonfrontować historie.

Internet w domu tez jest opłacany przez firme? Jakie polisy mają pracownicy?
Czy informacje o sprzedanych długach? to również plotki ?
1
onaonono 2016-04-22 11:08:30
musi być fajnie" obiektywnie" jak co kilka tygodni szukaja na to samo stanowisko.
Miła atmosfera, dobre zarobki (jak na sprzataczkę w niemczech), PR szefa na pewno wystarczy żeby zapewnić życie na poziomie europejskim, toż to żywa moneta. Bo przecierz 2 Tyś plus obiecanki premii to się przelewa niewolnikom.
hophyc 2016-06-07 12:01:51
Pamiętajcie że gdy pracujecie normalnie po 8h ale na zlecenie/o dzieło to po zgłoszeniu tego do sądu pracy uznaje wam on taką pracę za formę 'umowy o pracę' i pracodawca musi wam wyrównać składki i wypłacić zaległy urlop!
MisCo. 2016-08-16 09:12:13
przerost formy nad treścią. Oferta nie jest warta uwagi.
Uważam, ze Pan Bartosz Frydrych powinien zwrócić uwagę osobie prowadzącej rekrutację - bardzo nieprofesjonalne jest prawienie złośliwych uwag pod adresem Prezesa firmy za jego plecami....
Bartosz Frydrych - Prezes firmy BardoMed 2016-08-16 09:55:41
Witam, ponownie z tej strony Bartosz Frydrych (Prezes firmy BardoMed). Nie wiem kto dodaje te wpisy, chyba automat po prostu reaguje widząc, że nie nie ma aktywnoiści na stronie. Informacja dla wszystkich zainteresowanych, dla odmiany. Ja jestem Prezesem firmy BardoMed i osobiście prowadzę wszystkie rekrutację od początku do końca. Tak więc jakiś MisCo czy inny pseudo anonimowy użytkownik powinien, dokonując wpisu, choć trochę być w tremacie.
Pozdrawiam i życzę miłej lektury ;-) Do następnego razu.
MisCo. 2016-08-16 22:09:02
Panie Bartoszu doskonale wiem kim Pan jest. Chyba jest Pan zupełnie nieświadomy tego w jakim świetle stawia Pana p. Jarek.
Również pozdrawiam
riaiai 2016-08-16 22:50:03
Skoro jest szansa u nich na stawki dochodzące nawet do 15zł, to są to przecież bardzo dobre stawki, b o z tego wychodzą dość wysokie zarobki. Pewnie i tak jest szansa na jeszcze odpowiednie premie do tego, ale czy wypłata jest na czas? Dzięki za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Bardo-Med - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bardo-Med