brak logo

Cortex Chemicals

Tarnów

Opinie o Cortex Chemicals

slabiutko 2009-12-03 15:38
pracowalem. zatrudniaja niepelnosprawnych, zeby mniej kosztowali, ale wyciskaja z nich wszystko co sie da. placa bardzo marnie, a wymagania maja wielkie. mala prywatna firemka bez mozliwosci rozwoju i awansu i tylko Cie zgnoja, jak cos Ci sie nie podoba. generalnie wlasciciel/szef przesiakniety jakas mania przesladowcza. stanowczo nie polecam
9
Jasiek 2010-02-04 16:03
Potwierdzam w/w. Jezeli nie masz co robic mozesz sprobowac, ale stanowczo nie polecam. Duze wymagania, marne pieniadze!!!
5
nigdy więcej 2013-03-25 15:17
Potwierdzam powyższe komentarze. Firma nie daje żadnych podkreślam żadnych perspektyw. Nie ma możliwości rozwoju, oczywiście jeśli nie jesteś znajomym właściciela lub kogoś z zarządu. Nierówne traktowanie pracowników to chleb powszedni, wysokość płacy zależy nie od twoich wyników tylko od znajomości z właścicielem. Firma właściwie w rękach prezesa i jego [usunięte przez moderatora] żony, którzy w stosunku do pracowników stosują kłamstwa, pomówienia i zastraszenia. W trosce o zdrowie stanowczo radzę, poważnie zastanowić się nad pracą w tej beznadziejnej firmie.
10
jb 2015-03-07 23:04
stanowczo odradzam!!! atmosfera nie do wytrzymania! na porządku dziennym kłótnie, krzyki i trzaskanie drzwiami. Pani V-ce Prezes ma tylko 1 cel - dobrze wyglądać w oczach właściciela. Właściciel widzi całą pocztę, dlatego też pierwszego dnia dostałem od Pani Vice prezes instrukcje, że mam nic nie pisać tylko przychodzić i rozmawiać, a właściwie wypluwać dane handlowe mojego poprzedniego pracodawcy. Po rozmowach dostawałem maile "zgodnie z uzgodnieniami...." chociaż żadnych uzgodnień nie było...
Jak w żadnej innej firmie jest podział na pracowników pierwszej i drugiej kategorii, czyli rodzinkę i znajomych właściciela oraz zwykłych pracowników. Ludzie z rodzinki znani są z tego że nie robią nic.... Wyniki pracy innych są przypisywane do nich i do Pani Vi-ce prezes. Pozostali pracownicy zasuwają podwójnie i dobrego słowa nie słyszą nie mówiąc o premii.
Tak jak powyżej stanowczo odradzam, chyba że ktoś lubi być wykorzystywany...
12
Kali 2016-02-26 08:27
Hej,pracuję w tej firmie prawie 2 lata i różnie bywało,
ale od jesieni jest nowy zarząd i już widać różnicę.
Praca jak każda w prywatnej firmie, właściciele chcą zarobić.
To nie praca jak w urzędach... kto się pracy boi niech siedzi w domu.
2
anonimm 2016-03-16 14:12
Dziwię się powyższym opiniom... od początku mojej pracy w cortexie ani razu nie było opóźnienia w wypłacie, zawsze mam przed czasem kasę na koncie. Poza tym atmosferę w firmie budują koledzy, a ja nie narzekam... ;P
2
K 2016-03-17 14:00
Właśnie zastanawiam się czy wysłać tam swoje CV. Jednak nie wiem co to za praca i czego mam się spodziewać
si 2016-03-21 16:04
Tak, nowy zarząd jest...wyjątkowo arogancki i mobbingujący -widać efekty, ludzie odchodzą, a oni rekrutują i piszą bzdury o miłej atmosferze w pracy. Odradzam.
6
Kali 2016-04-08 11:56
Od listopada w firmie pod nowym zarządem nie zwolniono żadnego pracownika, tylko zatrudnili nowych i podobno mają nadal zatrudniać na całkiem nowe stanowiska.... czy na pewno pracujesz w tej firmie?
2
si 2016-04-08 13:13
Kali, napisałam że ludzie odchodzą i to jest fakt. Atmosfera była kiepska za starego zarządu, a teraz jest jeszcze gorsza. Na lepsze nic się nie zmieniło. Więc ja szczerze odradzam to miejsce. Poniżanie ludzi na porządku dziennym- przez Prezesa i tych którzy są z nim w "układzie". A co Kali - zarząd kazał Ci dobrze pisać na ich temat? bo tak to wygląda...Na szczęście internet to wolne medium;)
4
xyz 2016-04-19 10:07
hihihi ponoć proponowali zostanie Product Managerem za 3tys plus 2% z marży- szału nie ma. Cortex to mała firma z chciwym i głupim zarządem. Nie ma żadnego zaplecza socjalnego-nawet z papierem toaletowym w pięknym dworku bywa problem, o jakichkolwiek dodatkach typu "wczasy pod gruszą" nie ma nawet co marzyć. Pracowników traktuje się jak śmieci-generalnie "afryka dzika". Wypłaty są terminowo, ale nie wiadomo ile to jeszcze pociągnie bo obroty spadają. Zgadzam się z opinią "si". Trzeba też uważać na donosicieli i dupowłazów- jak masz coś co Ci pozazdroszczą albo jesteś w czymś lepszy to bedą z zawiści szukać na Ciebie "haka". W tej firmie nikt dobry się nie utrzyma zbyt długo-klika. Jeśli Cię to nie zraża to próbuj swoich sił
4
olololo 2016-05-09 09:44
To co napisales to opis kazdej polskiej firmy z branzy nie nalezacej do duzych koncernow. Swieżak w branży?
olololo 2016-05-24 12:15
Hm, zdefiniuj dobrą pracę. Czy chodzi o robienie zysku czy o częste wyjazdy do klientów? Są różne firmy
braun 2016-06-23 13:17
A powiedzcie mi jedno - ci tam pracujący albo znający sytuację. Byłem na jednej rozmowie - zaproponowali gówniane pieniądze i umowę na okres probny 3miesiące i . Zapewnili, ze po tym czasie i przedluzeniu umowy mogę liczyć na podwyżkę. Ile w tym prawdy ?
braun 2016-06-29 18:34
Braun: ponawiam pytanie
ja 2016-08-05 18:45
wszystkim potencjalnym i tym na "nie" powinien dać do myślenia fakt, że w tej firmie jest całkiem spora grupa ludzi ,na różnych stanowiskach, pracujących po kilkanaście lat. Dla mnie to duży argument na "tak".
3
gienek 2016-08-22 23:01
Dobra atmosfera zależy w równym stopniu od pracowników jak i od pracodawcy a nierówne traktowanie...szanowna pani z tym do sądu można iść, kodeks pracy pani czytała? :) I nie pieniądze są w życiu najważniejsze,heh.
4
a 2016-08-23 08:17
Wydaje mi się, że na spokojnie można u nich liczyć na uczciwe zatrudnienie @Bok, bo umowy są w pełni u nich respektowane. Legalne zatrudnienie sprawia, że prędzej przykładają wagę do swoich obowiązków.
3
OADM 2016-11-17 22:34
Powiedzcie mi trochę więcej na temat firmy, ponieważ idę na rozmowę na specjalistę ds logistyki.
Jakieś rady od Was ??
OADM 2016-11-17 22:34
Powiedzcie mi trochę więcej na temat firmy, ponieważ idę na rozmowę na specjalistę ds logistyki.
Jakieś rady od Was ??
1
Wątek 2017-01-18 17:46
Powiedzcie mi czy na rozmowie rekrutacyjnej zadają jakieś trudne pytania? Słyszałem, że firma jest ok. i dlatego chcę tu pracować. Czy zarobki to sama pensja czy są jakieś dodatki a może jakieś dodatki socjalne. Poradźcie
Ja 2017-01-22 22:40
A co Panu zrobił takiego Pan wiceprezes?
1
LOK 2017-01-23 13:32
Dotyczy wpisu -Alek:Szczytem bezczelności jest obrażanie kogoś używając jego nazwiska a samemu kryjąc się pod pseudonimem.Może Alku-ujawnij swoje imię i nazwisko i miej odwagę wprost uzasadnić swoją opinię.Nie wiem czy masz świadomość ,że bezpodstawne obrażanie innych jest karalne i świadczy tylko o Tobie....
8
Młodzik 2017-01-23 17:06
Złożyłem swoje CV na asystenta ds handlowych w Tarnowie. Słyszałem, że to firma dobra i warto tu pracować.
Swietłana 2017-01-24 09:17
Pracuje w tej firmie wprawie 16 lat. Firma - jak każda inna, miała lepsze i gorsze dni. Jednak nie jest prawdą, ze nie dają szansy rozwoju. Jeżeli ktoś chce awansować, rozwijać i kształcić - proszę bardzo. Proszę wziąć pod uwagę, że to nie jest wielka światowa korporacja. Co do podejścia do pracowników - nikt nikogo nie zwalnia tak po prostu, zawsze są możliwości przejścia do innych działów. Chyba że ktoś notorycznie popełnia te same błędy i nienależycie wypełnia swoje obowiązki lub nie za bardzo potrafi współpracować w grupie. Pracy jest dużo - ten kto się boi pracy - na pewno nie powinien tutaj się zatrudniać. Wypłaty są zawsze na czas, i w miarę możliwości i wyników firmy - są podwyżki. Co do zarządu - trochę jest oddalony od zwykłych pracowników, jednak jak ktoś ma jakaś sprawę do załatwienia (czy służbową czy prywatna) - zawsze jest możliwość omówienia i przedstawienia swojej sprawy. Wszystko się rozpatruje w krótszym lub dłuższym czasie, ale starają się iść pracownikowi na rękę w większości przypadków. Co do narzekań - nie spotkałam jeszcze osoby, która by nie narzekała, ale niech każdy zacznie od siebie, a nie szuka winnego na około. Atmosferę pracy tworzą ludzi, i od każdego zależy, czy będzie dobrze czy źle. Co do wypowiedzi osoby po nickiem ALEK na temat vice prezesa: chyba ten pan/pani mówią o sobie, ponieważ osoba inteligentna, którą mama i tata nauczyli być prawdomównym i uczciwym i odpowiadać za swoje słowa i działania, takiej fałszywej i wrednej wypowiedzi by nie zamieścił na forum. A jeżeli faktycznie takie jest jego zdanie - to dla czego nie powie tego otwarcie, podając kim jest naprawdę, a ukrywa się za nickiem jak szczur, który ugryzie i chowa się do dziury. Co do P. Sękowskiego -to jest inteligentny, mądry, bardzo kulturalny i dobrze wychowany człowiek, nie zawsze może sam podjąć decyzje, ponieważ musi konsultować sprawy z zarządem - ale w miarę możliwości zawsze stara się załatwić sprawę w jak najlepszy i kulturalny sposób. Moja opinia o pracę w tej firmie - kto nie boi się pracy, nie oczekuje od razu kokosów, a chcę przez swoja pracę, rozwój osobisty dojść do konkretnych zarobków (dla każdego to swój oczekiwany poziom, dostosowany do własnych możliwości - wiadomo) - ta firma daje taka szansę. To dobra firma i warto tu pracować. Piszę pod swoim własnym imieniem, i to jest moje własne zdanie.
9
K.K. 2017-01-26 12:15
Pracownikiem Spółki Cortex jestem od 13 lat. Piotr już pracował i był wówczas jednym z wielu pracowników Działu Handlowego. Objęcie stanowiska Wiceprezesa Zarządu zawdzięcza tylko sobie i jest to efekt wielu lat bardzo ciężkiej pracy. Dużą rolę odegrali właściciele spółki, którzy umieli dostrzec i w pełni wykorzystać dla dobra firmy ogromny potencjał, drzemiący w tym człowieku. Wiceprezes Piotr to człowiek o bardzo wysokiej kulturze osobistej, od kiedy pamiętam zawsze tak był postrzegany i nie jest to jednostkowa opinia! Funkcja Wiceprezesa Zarządu To nie tylko zaszczyt, ale ogromna odpowiedzialność. W tle podejmowanych decyzji (czasami bardzo trudnych) stoi nie tylko dobro spółki, ale i zatrudnionych pracowników mających na utrzymaniu rodziny. Co warto zaznaczyć - w ciągu 13 lat mojej pracy - wynagrodzenia na kontach pracowników zawsze są w terminie, jak również terminowo odprowadzane są należne składki do ZUS. A z tym w innych firmach różnie bywa .
Uważam, iż opinia wyrażona przez osobę o nicku "Alek" jest opinią nieprawdziwą i bardzo krzywdzącą. Szkoda, że osoba ta nie miała na tyle cywilnej odwagi, aby podpisać się pod swoją wypowiedzią. Bardzo łatwo jest kogoś w ten sposób obrazić, ale warto pamiętać, iż w obecnych czasach brak podpisu nie sprawia, że jesteśmy całkiem anonimowi.
Zwracam się do "Alka" - Czy obrażanie drugiej osoby sprawia przyjemność? Może zanim to zrobisz po raz drugi, warto pomyśleć i postawić się na miejscu tej drugiej osoby. Może warto usunąć wpis ... o słowie "przepraszam" już nie wspomnę.
10
Jarząbek 2017-01-28 20:29
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla naszego klubu przemęcza, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!
To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek.
5
Ziuta 2017-01-31 21:20
Bardzo fajna firma, która dba o sprawy firmy jak również pracowników. Pensje są zawsze w terminie a atmosfera jest również ok. Polecam bo tu pracuję !!
3
JACK SPARROW 2017-02-02 09:10
PLUS za "przepraszam", chociaż marne te Wasze tłumaczenia Panie Alek. Jest co prawda, firma budowlana z nazwiskiem Pana S. w nazwie, ale nie zmienia to faktu, ze pisał Pan na TYM forum - forum Cortex'u ; i ciężko jest uwierzyć w historyjkę o "pomyłce" jeśli pisze Pan "wiceprezes P.S." Skoro wiceprezes pod tym imieniem i nazwiskiem urzęduje tutaj. A swoją drogą - obrażanie i rzucanie błotem przy jednoczesnym podaniu imienia , nazwiska i stanowiska czy to w tej czy w innej firmie jest po prostu nieeleganckie. (pomijając wszystkie aspekty prawne etc.). Łubu dubu, łubu dubu (...)
3
Kinga 2017-02-02 10:32
Drodzy Dyrektorzy, Prezesi,Wiceprezesi najmilsi Kierownicy powiedzcie nam czy osoby na takich stanowiskach powinny komentować pogłebiać się w szersze konwersacje tego typu????Czy nie sadzicie że, polenizowanie na tak płytkie wpisy, na tak nielubianym portalu nie idą w parę z wasza wyżej wymieniona wysoką kulturą osobista!
3
JACK SPARROW 2017-02-02 15:12
a skąd ta pewność, ze posty piszą osoby na ww. stanowiskach ? Może to sfrustrowani pracownicy "niższego szczebla" pracujący niekiedy jakby na "akord" za najniższą krajową ?
1
Kinga 2017-02-02 19:37
Panie Jack to do jakiego szczebla pan się zalicza??? pewnie do tego niższego skoro z wyższego nikt by tego nie robił. Skonczmy tą dyskusię bo mam wrazenie że,po pana powyższym komentarzu można wywnioskować stosunek pana do przypuszczam (pracowników) -wiec proszę o nie oburzanie sie ze ktoś omylnie lub nie wypowiada się na temat firmy ,wolność słowa .Jednak nie zaluję ze nie dostałam sie do tej firmy.
3
P.sekowski 2017-02-13 21:15
Cześć Wszystkim!
Na ten wątek trafiłem przypadkiem, nie wiem niestety co napisał Pan Alek, wpis został usunięty, ale dziękuje Wszystkim za kilka słów w mojej obronie, jezeli kogoś przypadkiem niesłusznie uraziłem podczas naszej wspólnej pracy to oczywiście przepraszam, jednak po tych kilku wpisach wiem ze dalej warto działać razem z takim Team'em!

Pozdrowienia!
5
Radek 2017-02-14 14:52
Piotr wiem ze to był totalna gafa bo z wiarygodnych źródeł wiem ze to był złośliwie wysłany link do kolegi , któremu firma Pana tez P. S tylko imię inne nie wypłaciła kasy a koleś nie bardzo kumaty dostał linka i czasnal opinie !
6
Berry 2017-02-14 18:30
Piotr, ja uważam, ze to i tak za mało - te " kilka słów w Twojej obronie" . Wiem, ze na prawdę jesteś super gość, świetnie radzisz sobie jako wiceprezes a co najważniejsze - jesteś dobrym człowiekiem .
5
Eze 2017-02-15 10:52
Widzię, że PR pracuje i próbuje zakrzyczeć prawdę o firmie Cortex i jej zarządzie (jakie piękne świadectwa pracowników- szkoda, że tylko nieliczni mogą tak napisać- rozumiem, że na polecenie służbowe przełozonego-hihi). Tyle, że jest jeszcze drugie dno: rotacje (-ile to osób "znikneło" z firmy tylko w samym zeszłym roku 2016, za nowego zarządu?), mobingowanie(oczywiście na telefon, żeby nie było "śladu"- na e-mailu tylko oficjalna wersja -ta dla Właścicieli) i atmosfera w firmie, a jak ktoś napisz coś wprost to jest wielki raban - Gratuluje! Ale co kto sieje Panowie to i zbierać będzie musiał i tak jak traktuje tak jego potraktują.
9
Tara 2017-02-15 18:29
Trochę już pracuję w firmie Cortex , zaznaczam że to prywatna firma, w 100% Polska firma, dająca radę na rynku już ponad 30 lat, nie podpierająca się żadną zagraniczną "matką". W związku z tym Ci którzy liczą na "ciepłą posadkę " niewiele z siebie dając tego tutaj nie znajdą ..Co do Zarządu to moim skromnym zdaniem i tak mają świętą cierpliwość co do niektórych osób.. rozmowy, kolejne szanse..etc..
Piotr-pełen szacunek do tego człowieka ,przede wszystkim za mega pracowitość i odpowiedzialność,otwartość do ludzi.Nadmienię,że nie piszę tego na żadne zamówienie tylko mnie krew zalewa chwilami jak wszelkiej maści "pokrzywdzeni" nigdy nie widzą żadnej winy u siebie a najlepiej wiadro pomyj wylać na Zarząd, firmę ,wszystkich naokoło...Czasy komuny dawno się skończyły i hasło:"czy się stoi czy się leży 2 patole się należy" już dawno nieaktualne.A kto się czuje pokrzywdzony ,proszę bardzo, wolny rynek, założyć sobie firmę, nająć pracowników i ciekawe czy będą matkować jednemu czy drugiemu jak przyjdzie opłacić koszty i utrzymać biznes...
7
PR 2017-02-19 00:25
Nie mogłeś tego ująć inaczej !! Prawda! prawda! 100% PRAWDA!
5
Baba Jaga 2017-02-20 23:06
@Eze sfrustrowana bo emerytura już na karku. @PR 100% prawda to będzie jak napiszesz, ile nowych osób zatrudnili...
5
Werdykt 2017-02-25 16:39
Pracuję w Cortex-ie i uważam, że jest część osób żerujących na pracowitych kolegach. Firma jest dobra i powinna zrobić porządek.
5
Patrycja 2017-03-06 09:41
Kinga, czy odbyłaś rozmowę rekrutacyjną w Cortex Chemicals?
p 2017-05-06 20:20
Hahahahha.... Hahahah.... sie uśmiałem hahah ... chyba nie piszecie o tym samym człowieku hahahha wysoka kultura osobista!!! Hahah.. dobre sobie nie mówiąc o przypadkowym wejściu na profil ludzie nie róbmy z ludzi matolow przecież każdy wie ze te wpisy niby pozytywne na temat osoby sa faktyczne ! Każdy wie jak jest naprawdę w firmie .Hahahah...
4
Jestem cały w trawie 2017-05-07 18:59
no cóż... Mała firemka z nieco zacofanym zarządem, pozująca na super korporację. Niestety większość pracowników snuje się tam z kąta w kąt męcząc się cholernie w straszliwej nudzie i ściemnianiu, ze coś robią. Szefostwo - tj. Właściciel, który mało co wie chyba , (bo powierzył kierowanie Zarządowi) jest robiony w ciula na każdym kroku. Wyzysk i zatrudnianie ludzi za marne grosze (wyższe wykształcenie i języki przy tym to standard) i jednoczesne zatrudnianie innych za grubą kasę przy "NICNIEROBIENIU". Brak szacunku i docenienia dla pracowników, którzy COŚ robią, brak awansów wewnętrznych, nierówno rozłożone obowiązki, "nikt nic nie wie" - to dodatkowe minusy. A ludzie, którzy pracują tam naście i więcej lat ? Chyba przyrośli, pogodzili się, nie widzą dla siebie szansy na rozwój i boją się "nowego". ..albo dostają grubą wypłatę "za nic" ot co..... Szkoda, bo piękny dworek i otoczenie tworzy "wow" na każdym kroku, ale niestety - przerost formy nad treścią :(
7
Wacek 2017-05-08 12:45
@Jestem cały w trawie Może trzeba założyć własną firmę i nie będziesz miał czasu pisać takich złośliwości.
3
Jestem cały w trawie 2017-05-08 23:21
Przepraszam, to nie złośliwości, nikogo też nie obrażam a myślę, że .... no, może dam Komuś do myślenia.
4
Jestem cały w trawie 2017-05-08 23:22
Przepraszam, to nie złośliwości, nikogo też nie obrażam a myślę, że .... no, może dam Komuś do myślenia.
1
Pr 2017-05-09 09:08
Dokladnie!!moze w koncu pewnym sprawom najwyzszy czas sie przygladnąć .Dokladniej!
5
Cze 2017-05-09 18:33
Dajcie już spokój z tym pluciem.Żyjemy w wolnym kraju, wolny rynek, nie ma przymusu pracy w tej czy innej firmie, komu nie pasuje zawsze może zmienić pracodawcę.Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma..
A kamieniem rzucić najprościej..
Życzę Zdrowia Wszystkim bo to najważniejsze..reszta zależy od nas :)
4
oo 2017-05-09 22:01
To nie plucie !! Chyba ktos tutaj sie czegos obawia!! jak to napisał Eze ( Co kto sieje Panowie to i zbierać będzie musiał i tak jak traktuje tak jego potraktują.:)
4
Wątek 2017-05-14 12:24
@Jestem cały w trawie Bardzo łatwo idzie Ci krytykowanie innych, wychwytywanie najdrobniejszych wad oraz zarzucanie innym, że nie potrafią prowadzi firmy. Ale po co to robisz?
4
Zostaw swoją opinię o Cortex Chemicals - Tarnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cortex Chemicals