brak logo

Cortex Chemicals

Tarnów

Opinie o Cortex Chemicals

K.K. 2017-01-26 12:15
Pracownikiem Spółki Cortex jestem od 13 lat. Piotr już pracował i był wówczas jednym z wielu pracowników Działu Handlowego. Objęcie stanowiska Wiceprezesa Zarządu zawdzięcza tylko sobie i jest to efekt wielu lat bardzo ciężkiej pracy. Dużą rolę odegrali właściciele spółki, którzy umieli dostrzec i w pełni wykorzystać dla dobra firmy ogromny potencjał, drzemiący w tym człowieku. Wiceprezes Piotr to człowiek o bardzo wysokiej kulturze osobistej, od kiedy pamiętam zawsze tak był postrzegany i nie jest to jednostkowa opinia! Funkcja Wiceprezesa Zarządu To nie tylko zaszczyt, ale ogromna odpowiedzialność. W tle podejmowanych decyzji (czasami bardzo trudnych) stoi nie tylko dobro spółki, ale i zatrudnionych pracowników mających na utrzymaniu rodziny. Co warto zaznaczyć - w ciągu 13 lat mojej pracy - wynagrodzenia na kontach pracowników zawsze są w terminie, jak również terminowo odprowadzane są należne składki do ZUS. A z tym w innych firmach różnie bywa .
Uważam, iż opinia wyrażona przez osobę o nicku "Alek" jest opinią nieprawdziwą i bardzo krzywdzącą. Szkoda, że osoba ta nie miała na tyle cywilnej odwagi, aby podpisać się pod swoją wypowiedzią. Bardzo łatwo jest kogoś w ten sposób obrazić, ale warto pamiętać, iż w obecnych czasach brak podpisu nie sprawia, że jesteśmy całkiem anonimowi.
Zwracam się do "Alka" - Czy obrażanie drugiej osoby sprawia przyjemność? Może zanim to zrobisz po raz drugi, warto pomyśleć i postawić się na miejscu tej drugiej osoby. Może warto usunąć wpis ... o słowie "przepraszam" już nie wspomnę.
25
Jarząbek 2017-01-28 20:29
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla naszego klubu przemęcza, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!
To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek.
5
Ziuta 2017-01-31 21:20
Bardzo fajna firma, która dba o sprawy firmy jak również pracowników. Pensje są zawsze w terminie a atmosfera jest również ok. Polecam bo tu pracuję !!
16
JACK SPARROW 2017-02-02 09:10
PLUS za "przepraszam", chociaż marne te Wasze tłumaczenia Panie Alek. Jest co prawda, firma budowlana z nazwiskiem Pana S. w nazwie, ale nie zmienia to faktu, ze pisał Pan na TYM forum - forum Cortex'u ; i ciężko jest uwierzyć w historyjkę o "pomyłce" jeśli pisze Pan "wiceprezes P.S." Skoro wiceprezes pod tym imieniem i nazwiskiem urzęduje tutaj. A swoją drogą - obrażanie i rzucanie błotem przy jednoczesnym podaniu imienia , nazwiska i stanowiska czy to w tej czy w innej firmie jest po prostu nieeleganckie. (pomijając wszystkie aspekty prawne etc.). Łubu dubu, łubu dubu (...)
10
Kinga 2017-02-02 10:32
Drodzy Dyrektorzy, Prezesi,Wiceprezesi najmilsi Kierownicy powiedzcie nam czy osoby na takich stanowiskach powinny komentować pogłebiać się w szersze konwersacje tego typu????Czy nie sadzicie że, polenizowanie na tak płytkie wpisy, na tak nielubianym portalu nie idą w parę z wasza wyżej wymieniona wysoką kulturą osobista!
3
JACK SPARROW 2017-02-02 15:12
a skąd ta pewność, ze posty piszą osoby na ww. stanowiskach ? Może to sfrustrowani pracownicy "niższego szczebla" pracujący niekiedy jakby na "akord" za najniższą krajową ?
2
Kinga 2017-02-02 19:37
Panie Jack to do jakiego szczebla pan się zalicza??? pewnie do tego niższego skoro z wyższego nikt by tego nie robił. Skonczmy tą dyskusię bo mam wrazenie że,po pana powyższym komentarzu można wywnioskować stosunek pana do przypuszczam (pracowników) -wiec proszę o nie oburzanie sie ze ktoś omylnie lub nie wypowiada się na temat firmy ,wolność słowa .Jednak nie zaluję ze nie dostałam sie do tej firmy.
3
P.sekowski 2017-02-13 21:15
Cześć Wszystkim!
Na ten wątek trafiłem przypadkiem, nie wiem niestety co napisał Pan Alek, wpis został usunięty, ale dziękuje Wszystkim za kilka słów w mojej obronie, jezeli kogoś przypadkiem niesłusznie uraziłem podczas naszej wspólnej pracy to oczywiście przepraszam, jednak po tych kilku wpisach wiem ze dalej warto działać razem z takim Team'em!

Pozdrowienia!
18
Radek 2017-02-14 14:52
Piotr wiem ze to był totalna gafa bo z wiarygodnych źródeł wiem ze to był złośliwie wysłany link do kolegi , któremu firma Pana tez P. S tylko imię inne nie wypłaciła kasy a koleś nie bardzo kumaty dostał linka i czasnal opinie !
12
Berry 2017-02-14 18:30
Piotr, ja uważam, ze to i tak za mało - te " kilka słów w Twojej obronie" . Wiem, ze na prawdę jesteś super gość, świetnie radzisz sobie jako wiceprezes a co najważniejsze - jesteś dobrym człowiekiem .
11
Eze 2017-02-15 10:52
Widzię, że PR pracuje i próbuje zakrzyczeć prawdę o firmie Cortex i jej zarządzie (jakie piękne świadectwa pracowników- szkoda, że tylko nieliczni mogą tak napisać- rozumiem, że na polecenie służbowe przełozonego-hihi). Tyle, że jest jeszcze drugie dno: rotacje (-ile to osób "znikneło" z firmy tylko w samym zeszłym roku 2016, za nowego zarządu?), mobingowanie(oczywiście na telefon, żeby nie było "śladu"- na e-mailu tylko oficjalna wersja -ta dla Właścicieli) i atmosfera w firmie, a jak ktoś napisz coś wprost to jest wielki raban - Gratuluje! Ale co kto sieje Panowie to i zbierać będzie musiał i tak jak traktuje tak jego potraktują.
9
Tara 2017-02-15 18:29
Trochę już pracuję w firmie Cortex , zaznaczam że to prywatna firma, w 100% Polska firma, dająca radę na rynku już ponad 30 lat, nie podpierająca się żadną zagraniczną "matką". W związku z tym Ci którzy liczą na "ciepłą posadkę " niewiele z siebie dając tego tutaj nie znajdą ..Co do Zarządu to moim skromnym zdaniem i tak mają świętą cierpliwość co do niektórych osób.. rozmowy, kolejne szanse..etc..
Piotr-pełen szacunek do tego człowieka ,przede wszystkim za mega pracowitość i odpowiedzialność,otwartość do ludzi.Nadmienię,że nie piszę tego na żadne zamówienie tylko mnie krew zalewa chwilami jak wszelkiej maści "pokrzywdzeni" nigdy nie widzą żadnej winy u siebie a najlepiej wiadro pomyj wylać na Zarząd, firmę ,wszystkich naokoło...Czasy komuny dawno się skończyły i hasło:"czy się stoi czy się leży 2 patole się należy" już dawno nieaktualne.A kto się czuje pokrzywdzony ,proszę bardzo, wolny rynek, założyć sobie firmę, nająć pracowników i ciekawe czy będą matkować jednemu czy drugiemu jak przyjdzie opłacić koszty i utrzymać biznes...
23
PR 2017-02-19 00:25
Nie mogłeś tego ująć inaczej !! Prawda! prawda! 100% PRAWDA!
5
Baba Jaga 2017-02-20 23:06
@Eze sfrustrowana bo emerytura już na karku. @PR 100% prawda to będzie jak napiszesz, ile nowych osób zatrudnili...
14
Werdykt 2017-02-25 16:39
Pracuję w Cortex-ie i uważam, że jest część osób żerujących na pracowitych kolegach. Firma jest dobra i powinna zrobić porządek.
6
Patrycja 2017-03-06 09:41
Kinga, czy odbyłaś rozmowę rekrutacyjną w Cortex Chemicals?
p 2017-05-06 20:20
Hahahahha.... Hahahah.... sie uśmiałem hahah ... chyba nie piszecie o tym samym człowieku hahahha wysoka kultura osobista!!! Hahah.. dobre sobie nie mówiąc o przypadkowym wejściu na profil ludzie nie róbmy z ludzi matolow przecież każdy wie ze te wpisy niby pozytywne na temat osoby sa faktyczne ! Każdy wie jak jest naprawdę w firmie .Hahahah...
4
Jestem cały w trawie 2017-05-07 18:59
no cóż... Mała firemka z nieco zacofanym zarządem, pozująca na super korporację. Niestety większość pracowników snuje się tam z kąta w kąt męcząc się cholernie w straszliwej nudzie i ściemnianiu, ze coś robią. Szefostwo - tj. Właściciel, który mało co wie chyba , (bo powierzył kierowanie Zarządowi) jest robiony w ciula na każdym kroku. Wyzysk i zatrudnianie ludzi za marne grosze (wyższe wykształcenie i języki przy tym to standard) i jednoczesne zatrudnianie innych za grubą kasę przy "NICNIEROBIENIU". Brak szacunku i docenienia dla pracowników, którzy COŚ robią, brak awansów wewnętrznych, nierówno rozłożone obowiązki, "nikt nic nie wie" - to dodatkowe minusy. A ludzie, którzy pracują tam naście i więcej lat ? Chyba przyrośli, pogodzili się, nie widzą dla siebie szansy na rozwój i boją się "nowego". ..albo dostają grubą wypłatę "za nic" ot co..... Szkoda, bo piękny dworek i otoczenie tworzy "wow" na każdym kroku, ale niestety - przerost formy nad treścią :(
12
Wacek 2017-05-08 12:45
@Jestem cały w trawie Może trzeba założyć własną firmę i nie będziesz miał czasu pisać takich złośliwości.
19
Jestem cały w trawie 2017-05-08 23:21
Przepraszam, to nie złośliwości, nikogo też nie obrażam a myślę, że .... no, może dam Komuś do myślenia.
6
Jestem cały w trawie 2017-05-08 23:22
Przepraszam, to nie złośliwości, nikogo też nie obrażam a myślę, że .... no, może dam Komuś do myślenia.
1
Pr 2017-05-09 09:08
Dokladnie!!moze w koncu pewnym sprawom najwyzszy czas sie przygladnąć .Dokladniej!
5
Cze 2017-05-09 18:33
Dajcie już spokój z tym pluciem.Żyjemy w wolnym kraju, wolny rynek, nie ma przymusu pracy w tej czy innej firmie, komu nie pasuje zawsze może zmienić pracodawcę.Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma..
A kamieniem rzucić najprościej..
Życzę Zdrowia Wszystkim bo to najważniejsze..reszta zależy od nas :)
18
oo 2017-05-09 22:01
To nie plucie !! Chyba ktos tutaj sie czegos obawia!! jak to napisał Eze ( Co kto sieje Panowie to i zbierać będzie musiał i tak jak traktuje tak jego potraktują.:)
6
Wątek 2017-05-14 12:24
@Jestem cały w trawie Bardzo łatwo idzie Ci krytykowanie innych, wychwytywanie najdrobniejszych wad oraz zarzucanie innym, że nie potrafią prowadzi firmy. Ale po co to robisz?
14
Jestem cały w trawie 2017-05-30 23:50
To tylko moja prywatna, obiektywna opinia, nikogo nie chciałem urazić, nic nikomu nie zarzucam. Zdrowia życzę !
2
Władzia 2017-06-01 11:21
Masz na myśli "subiektywna" Pozdrawiam Cię :)
11
Wątek 2017-06-06 21:51
Cortex Chemicals od 35 lat działa na rynku polskim i międzynarodowym. Pozycja lidera zobowiązuje.Firma podnosi kwalifikacje pracowników, zdobywamy kolejne certyfikaty jakościowe, poszerza działalność o nowe branże. To jest naprawdę dużo.
16
Flis 2017-06-08 21:15
Mało, p. Dyrektorze.
2
Wątek 2017-06-19 09:19
Cortex Chemicals jest spoko firmą. Nigdzie nie jest idealnie bo to jest niemożliwe. Jeśli komuś jest tu bardzo źle zawsze może zmienić na inną , może lepszą?
20
była 2017-08-11 21:57
Swoją prace w tej firmie kojarzę tylko z bólem brzucha. Jak rano trzeba bylo wstac i iść tam do pracy to po drodze sie modliłam żeby juz wracać do domu. Na szczęście teraz mam inną prace która sprawia mi same przyjemnosci i do której chętnie idę.
2
Kandydat 2017-08-12 13:17
Cortex Chemicals to świetnie rozwijająca się firma. Słyszałem o nich sporo dobrego i chcę aplikować . Mam pytanie jak pracuje się w firmie? Czy macie dodatki socjalne może jakieś inne? Może cos jeszcze się dowiem?
OLEK 2017-08-18 15:05
AMEN!
1
Wątek 2017-08-19 12:13
Dlaczego niektórzy uważają , że dobre zdanie o firmie może mieć jedynie dyrektor? Jestem zwykłym pracownikiem, jest mi tu dobrze i nie widzę powodu żeby wypisywać coś na firmę. Nie ma ideałów ale szanujmy co mamy. Bardzo często jak już stracimy to dopiero żałujemy.
7
Karo 2017-08-20 11:13
dokładnie, koleżance od "bólu brzucha" jedno zdanie: nie każdy nadaje się do każdej pracy,trzeba mierzyć siły na zamiary, fajnie że udało się znaleźć pracę,która pasuje.Ja też jestem "zwykłym pracownikiem" i mam dobre zdanie o firmie,polecam każdemu kto nie boi się rozwoju, wyzwań i pracy, i z własnego doświadczenia potwierdzam,że to procentuje :)
11
Cezary 2017-08-22 18:07
Mam swoje doświadczenie zawodowe i wiem, że jak człowiek pracuje i potrafi dogadać się ze współpracownikami to zupełnie inna bajka. Chce się pracować!
5
Patrycja 2017-08-28 12:13
@Wątek czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy w Cortex Chemicals? @była dlaczego nie byłaś zadowolona z pracy w firmie? Powiesz nam coś więcej o tym? @Kandydat czy udało Ci się aplikować do firmy? Jak przebiegła rozmowa kwalifikacyjna?
OLX 2017-09-11 19:40
Hahaha...Normalni ludzie zdrowi , potrafią się zintegrować z otoczeniem a nie zachowywać jak z Epoki kamienia łupanego.
1
OLX 2017-09-12 15:38
Dobre sobie . :D
1
Wandziulka 2017-09-12 20:39
@OLX Z takimi pracownikami jak ty Cortex Chemicals nie będzie miał lekko. Atmosfera w firmie zależy w największym stopniu od ludzi ale niektórzy nawet nie chcieliby spróbować? Dobrze, że w firmie jest więcej fajnych osób to może damy radę, przecież tu przebywamy dużo godzin!
9
OLX 2017-09-12 21:32
Nawet bym tam nie chciała pracować, nie zbyt podoba mi się szef !:)
Berry 2017-09-13 09:43
Prawda jest po środku, mniej więcej połowa ludzi tam G robi, i taka jest prawda! - papierosek, ploteczki, układanie fryza w kiblu, mejk ap nad rańcem (bo przecież rano się nie zdążyło), zakupy, itp itp, bo przecież się już jest w pracy i czas leci. I tak się kręci. Wszyscy wiedzą , ze tak jest ! ;)
Natomiast - druga część - coś tam robi, kręci tym biznesem, niestety ta część to asystenci asystentów asystentek, czyli sztuczny tłok.
Dobra rada - przyjrzeć się po co kto tam siedzi i czy robi coś więcej niż skok na papieroska i dwa maile dziennie, liczba zatrudnionych się zmniejszy to i bilans firmy się polepszy.
A niech tylko ktoś nie przyzna mi racji.... haaaa :)
7
w trawie 2017-09-13 09:45
hmmm wizualnie ;D ? haha
OLX 2017-09-13 11:12
Mentalnie :D:D
1
w trawie 2017-09-13 23:28
;D Szef - Szef ? (bo ponoć jest "tylko jeden") czy Prezesostwo ? ;)
OLX 2017-09-14 11:16
A tak jest ktoś taki jak Wiceprezes???? istnieje taka pozycja??? :D :D
1
YYY 2017-09-18 18:28
OLX -Szef jaki by nie był to akurat od "podobania się" nie jest.
Dobra rada: licz się ze słowami o każdym o kim się wypowiadasz.Takim podejściem do życia, pogardą do ludzi za daleko nie zajdziesz w ŻADNEJ FIRMIE.Poziom Twoich wypowiedzi sugeruje z jakiej epoki pochodzisz..trochę refleksji i pokory życzę z dobrego serca, może wtedy znajdziesz jaką robotę ..
9
OLX 2017-09-20 10:06
Na brak pracy nie narzekam w porównaniu do innych !!:D
1
Patrycja 2017-09-20 13:10
@YYY czy pracujesz obecnie w firmie Cortex Chemicals? Czy powiesz coś o swoich doświadczeniach związanych z pracą w firmie? Jakie stanowisko obejmujesz i jak długo pracujesz? Czy polecasz pracę w tej firmie?
YYY 2017-09-20 19:09
tak, pracuję.Jestem zwykłym pracownikiem, mam trochę doświadczenia co też nie oznacza że wszystko idzie gładko i samo się robi.Specyfika pracy w każdej firmie a szczególnie handlowej polega na sytuacjach nie do końca dających się przewidzieć, potwierdzi to każdy z podobnej branży.Są wzloty i upadki,ale istotne jest żeby się nie poddawać i mieć wokół siebie ludzi na których można polegać.A tu tak jest na każdym szczeblu.Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i do doskonałości nam daleko, choć pewnie by się chciało :) Uczciwie powiem, że polecam pracę w Cortexie,powołując się na wpisy innych :polecam osobom,którzy naprawdę chcą pracować, i wymagają tak samo od innych jak i od siebie.
3
Zostaw swoją opinię o Cortex Chemicals - Tarnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cortex Chemicals