brak logo

ATRIUM SPÓŁKA JAWNA M.T. PIECHOWICZ

Siemianowice Śląskie

Opinie o ATRIUM SPÓŁKA JAWNA M.T. PIECHOWICZ

były pracownik 2014-02-27 21:08:48
w pracy mili współpracownicy z wyjątkiem prokurenta i dyr. ds. ekonomicznych. Zarobki bardzo słabe a wymagania bardzo duże. Wyroby niskiej jakości, reklamacje bardzo trudne do zrealizowania i czasochłonne
pracownik 2014-02-28 09:37:02
zgadzam się poprzednimi opiniami. Współpracownicy sympatyczni i pomocni. (usunięte przez administratora)Jeśli chodzi o sama prace to wszystko na już, na teraz, na wczoraj.... a potem okazuje się mało ważne. Zero organizacji jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Liczy się tylko kasa, zero szacunku dla ludzi. A zarobki poniżej krytyki. Produkty to zwykle buble...
pracownik 2014-02-28 22:05:10
Potwierdzam jak najbardziej poprzednie opinie. Szkoda zachodu i czasu.
pracownik 2014-03-10 23:15:06
Zgadzam się z poprzednikami, pracownicy sympatyczni i pomocni, (usunięte przez administratora)
pracownik 2014-03-20 08:28:06
dokładnie tak jak napisali ludzie powyżej, pracownicy ok, ale szefostwo beznadzieja zwłaszcza stary prokurent - zwykły Fucking Asshole
pracownik 2014-03-26 20:09:09
Zgadzam się z poprzednikami, szkoda czasu i zachodu, wyroby buble "Obiecanki cacanki a głupiemu radość"
pracownik 2014-04-25 23:45:35
Potwierdzam opinie poprzedników. Czapa beznadziejna, pozostali pracownicy mili. Praca na zapalenie płuc a później okazuje się, że temat można wykonać w normalnym czasie, bez pośpiechu a i tak składowany jest dość długo po wykonaniu zanim opuści zakład. Płaca marna - nie ma co liczyć na podwyżki - prędzej rozwiązanie umowy (nie z winy zakładu).
były pracownik 2014-05-24 21:58:44
bardzo mili i uprzejmi pracownicy w biurze produkty wysokiej jakości w porównaniu z konkurencją
użytkownik 2014-06-01 07:41:04
Pracownicy mili przy zakupie. Wyrób to bubel, załatwienie gwarancji ciągnie się miesiącami, graniczy z cudem
użytkownik 2014-06-09 07:35:20
Potwierdzam co napisali poprzednicy. Jeżeli nie chcesz mieć problemu to raczej zrezygnuj z zakupów w tej firmie.
2
były pracownik 2014-06-28 07:02:24
Potwierdzam słabą jakość wyrobów, zasada jest żeby wyrób (podzespoły) wytrzymał okres gwarancji. Wszelkie pokazane wyroby wyglądają pięknie tylko na zdjęciach, rzeczywistość jest inna. Praca na zapalenie płuc a wyrób później leży przez dłuższy czas. płaca głodowa, wymagania bardzo duże.
1
były pracownik V 2014-08-24 22:30:09
Niestety nie zgodzę się z opiniami moich poprzedników firma produkuje wysokiej jakości produkty w porównaniu do konkurencji nawet tej zagranicznej - miałem okazje kilkakrotnie porównanie. Bardzo dobra atmosfera w pracy. Zarobki zbliżone do średniej na śląsku, ale żadna rewelacja Moja ocena to dobry z plusem!
były pracownik 2014-09-15 22:55:06
Ostatnie opinie (24-8-2014 i 25-8-2014) wskazują najprawdopodobnie na opinię kogoś z "kierownictwa". Swoje wyroby próbowano sprzedawać za granicą (tylko partie próbne na różnych kontynentach) ale bez nawiązania dalszej współpracy. Pracownicy fizyczni (poza kilkoma) przepracowują bardzo krótki okres.
1
były pracownik 2014-09-22 22:40:06
Gwarancja trudna do wyegzekwowania, przeważnie wina klienta w użytkowaniu lub własnym montażu, ogłoszenia o poszukiwaniu pracowników - na okrągło tych samych (fizycznych), poszukują przedstawiciela na zagranicę bo dotychczasowym handlowcom skończyły się umowy, umowy tylko na czas określony (ile razy się da) a później "fora z dwora" (nawet zatrudnieni z bliskiej rodziny) nie dotyczy "kapusiów", o wysokość zarobków lepiej nie pytać
Zenrad 2014-09-23 19:46:15
Potwierdzam poprzednie negatywne opinie, można by było dodać dużooooo więcej, ale szkoda czasu i słów, opinie pozytywne i dodatkowo szukanie pracowników na nowe etaty to próba zamydlenia rzeczywistości i próba pozyskania klientów na wyroby z własnej produkcji
1
zenrad 2014-09-29 20:31:53
Zgadzam się z negatywnymi opiniami, pomiędzy pracownikami z dołu miła atmosfera ale pomiędzy "szefostwem" to lepiej nie wspominać, rotacja nowych pracowników bardzo wysoka, zarobki bardzo słabe a wymagania bardzo duże, wyroby niskiej jakości, gwarancje trudne do wyegzekwowania i bardzo opieszale załatwiane. Liczy się tylko jak najwyższa kasa dla "szefostwa" i "zaufanych - donosicieli".
Niechciany 2014-11-07 14:14:13
Atrium? Nie pracowałem jeszcze w gorszej firmie. Wszystko na juz i odrazu! Ludzie ogólnie ok. Jest też szeroko rozwinięta banda donosicieli na czele z panem kierownikiem w czerwonej koszuli na A!. Płaca marna!! Nie mówiąc o wymaganiach których jest nadmiar.Kierownik produkcji to gorol i tyle w tym temacie! Nie polecam! Praca ma się podobać i przychodzić z pewnym celem a tam to tylko po to by było wpisane 8 godzin i nara.
były pracownik 2014-12-07 14:38:47
W Atrium przepracowałem kilka lat moim zdaniem firma oferuje wysokiej jakości produkty. Podkreślam - bardzo dobra atmosfera w pracy. Zarobki nie najgorsze typowa "średnia" czyli żadna rewelacja!
2
były pracownik 2014-12-16 21:08:23
Chyba należałeś do grona "donosicieli" bo Oni zarabiali więcej, pozostali dużooo poniżej średniej, rotacja pracowników bardzo dużaaaa, o jakości produktów lepiej nie mówić. Atmosfera miła poza "donosicielami"
Pracownik aktualny 2014-12-18 16:16:38
Widzę, że jak zwykle większość fizycznych pracowników, którzy się nie sprawdzili i paru biurowych, którzy również szukali szukali szukali i niczego dobrego dla firmy nie znaleźli sie tutaj wypowiada... Obserwujcie rynek moi drodzy, Atrium rosnie w siłe w Europie! pozdrawiam wszystkich normalnych!
pracownik 2015-01-03 22:21:01
Wyroby nie spełniają podstawowych warunków wykonania jakie obowiązują za granicą, po zakupie partii próbnej pośrednik lub użytkownik więcej już nie się nie kontaktuje ani nie poleca. Kupują głównie Polacy zamieszkali za granicą ze względu na cenę. Praca biurowa i fizyczna to sama gehenna, ciągle mało i nie pytaj ani o ponadnormatywny czas pracy i ani o pieniądze, a wpis to typowy chwyt reklamowy bez pokrycia
zainteresowany 2015-01-06 20:43:54
Witam, Czytając poprzednie wpisy a pisali to głównie byli pracownicy, musi być w znacznym stopniu zgodny z prawdą, natomiast pojedyncze wpisy poprawne o firmie nie zmieniają ogólny raczej negatywny obraz firmy. Sugerowanie że wpisy negatywne pisały osoby nie normalne lub tp... to nie najlepsza też opinia o samym piszącym, chyba należy do grona osób z kierownictwa którym zależy najczęściej tylko na zyskach kosztem pracowników
Pracownik aktualny 2015-01-14 15:35:25
Szkoda czasu na pisanie odpowiedzi proszę Państwa.
były pracownik 2015-02-01 21:58:24
Byłem pracownikiem tej firmy, lepiej omijać szerokim łukiem pod każdym względem. Do plusów należało tylko terminowość płacy, o minusach brakło by miejsca i szkoda czas, a wyroby nie tolerują wilgoci bo rdzewieją pomimo zainstalowania w pomieszczeniach ogrzewanych.
użytkownik 2015-02-20 18:33:19
Potwierdzam negatywne opinie o wyrobach (własny montaż). Wyroby stalowe pokryte bardzo cienką warstwą farby - brak podkładu - zabezpieczenia antykorozyjnego, stopnie drewniane z pęknięciami, klejone, o różnej barwie i słojach, reklamacja bardzo trudna do wyegzekwowania i czasochłonna.
b yły pracownik 2015-02-28 22:03:15
Podczas rozmowy kwalifikacyjnej są mili i obiecują gruszki na wierzbie. Po podjęciu pracy ukazuje się rzeczywistość dzisiejsza, między innymi brak organizacji pracy, traktowanie pracownika jak nieumiejącego nic tylko chcącego oszukać właściciela, płaca marna a wymagania bardzo duże itd. Lepiej poszukać gdzieś indziej, chyba że dołączysz do grupy "kolesi" to już inaczej jesteś traktowany.
1
zenrad 2015-04-27 10:27:37
wyroby nie tolerują wilgoci, na wyrobach rdza najczęściej po okresie gwarancji - brak zabezpieczenia antykorozyjnego, stopnie rozchodzą się w miejscach klejonych, farba na konstrukcji pod wpływem promieni słońca płowieje, poręcze z rur plastikowych. Wyroby z stali nierdzewnej nie tolerują pracy na zewnątrz a wewnątrz muszą spełniać surowe rygory - o tym nie ma nigdzie mowy dopiero przy zgłaszaniu reklamacji.
3
zenrad 2015-05-04 20:35:46
Produkty są tańsze w stosunku do konkurencji ale jakościowo dużo gorsze. Prawie wszystkie elementy są skopiowane od konkurencji, lecz posiadają inne wymiary aby uniknąć plagiatu. Nie polecam, chyba że na własne ryzyko.
1
były pracownik 2015-05-04 20:54:00
Szkoda poświęcać czas na temat produkcji tej firmy bo tyle jest negatywnych uwag
były pracuś 2015-06-19 23:29:08
To co że firma działa długo ale jej wyroby /schody, balustrady, daszki, schody na strych itp./ jak napisali poprzednicy jakość znacznie się pogorszyła w związku z konkurencją (OMAN itp.} w stosunku do poprzednich lat. Poza estetycznym wyglądem dużo im brakuje - miejsca spawane, wyroby śrubowe, zabezpieczenie antykorozyjne, powłoki lakiernicze itd. Decyzja należy do Kupującego, wyroby bierzesz na siebie kłopoty.
uzytkownik 2015-09-13 19:14:13
Potwierdzam niską jakość wyrobów z stali nierdzewnej (wg projektu w/w firmy). U mnie już kilkakrotnie poprawiali wykonanie balustrady (nalot rdzy na wyrobie głównie na spawach jak i na rurkach) po kilkukrotnych rozmowach i monitach, co roku zwalając na warunki atmosferyczne panujące w okolicy.
zizi 2015-09-23 21:12:30
Pracowników zmieniają jak rękawiczki, nie liczy się pracownik tylko zysk, stopnie składowane są w pomieszczeniach nie spełniające nawet podstawowe parametry tj. wilgotność, temperatura itp. co w okresie późniejszym powoduje rozwarstwienie - szczeliny na łączach /najczęściej po gwarancji/, stosowane są wyroby śrubowe niskiej jakości /produkcja dalekiego wschodu/ urywają się łebki, nie można odkręcić po krótkotrwałym użytkowaniu, a zabezpieczenie antykorozyjne w ogóle brak, nie widzę sensu użytkowania takich stopni chyba że użytkownik lubi zmieniać konstrukcję wraz z stopniami na własny koszt bo reklamacje są bardzo trudne do wyegzekwowania i długotrwałe
mimi 2015-09-23 21:27:37
Witam. Jestem użytkownikiem stopni szklanych wykonanych przez tą firmę. Po złożeniu reklamacji, co nie było łatwe /ciągłe zwodzenie a nawet sugerowanie złego użytkowania - nie stawanie stopy na środku stopnia/. Tylko dzięki temu że bardzo mało ich użytkuję nie wymieniłem ich na innej firmy chociaż już byłam skłonna ponieść dodatkowe koszta. NIE POLECAM
zainteresowany 2015-09-27 20:37:02
po przeczytaniu opinii nie widzę próby zatrudnienia się w firmie wytwarzającej buble. Szkoda poświęcać czas dla takiej firmy, mowa o zatrudnieniu jak i zakupie wyrobów
hihi2 2015-10-22 22:34:15
Po zatrudnieniu na okres "próbny" nie przedłużają umowy tylko zatrudniają nowego z urzędu pracy - dodatkowa kasa. Oferta jak podaje @zainteresowany bardzo odbiega jakościowo od rzeczywistości, a w szczególności po okresie gwarancyjnym stracone pieniądze.
hihi2 2015-11-22 15:39:18
Zatrudnionych jest kilka osób (lalusiów) którzy pilnują produkcji- pozostali to pracownicy od czarnej roboty, liczą się tylko zyski a jakość pozostawia wiele do życzenia
hihi2 2015-12-14 22:51:01
Szkoda czasu na rozpisywanie się, decyzja należeć będzie do użytkownika ale może być już za późno o refleksję jaki bubel się nabyło. Arson jak nie umiesz czytać co piszą inni to lepiej nie zabieraj głosu bo się ośmieszasz. Osoby te to pracownicy wybrani z długiej listy chętnych do pracy (tworzona przez kadrową - też laluś), najczęściej bez kompetencji byle nie mogli dostać zatrudnienia na stałe.
były pracownik mimi 2015-12-16 21:26:21
Potwierdzam wcześniejsze wpisy, żeby zatrudnić się dostajesz się na listę oczekujących utworzoną przez kadrową - "PIERWSZA DONOSICIELKA". Jeżeli pracujesz (za najniższe wynagrodzenie bez dodatków) to tylko na okres próbny, później już nie chcą z tobą rozmawiać, chyba że jesteś donosicielem. Zakład jest monitorowany na okrągło nie można ani na chwilę przerwać produkcji, woda ciepła do mycia jest reglamentowana - tylko pierwsze osoby później tylko letnia nie wspominając o bardzo kiepskiej jakości wyrobów.
były pracownik mimi 2015-12-20 18:00:33
By nie zawrzeć umowy na stałe a co za tym idzie nie dać podwyżki, a ewentualne zyski skasować dla siebie, wszystko robią legalnie w stosunku do prawa.
były pracownik 2016-01-03 22:42:41
W Atrium jak i w każdej firmie gdzie pracowałem jest monitoring. Niestety niektórych pracowników trzeba pilnować z uwagi na alkohol, nieprzestrzeganie przepisów bhp. A armię donosicieli wymyślili sobie ludzie, którzy od pracy wolą papierosa co 10 minut albo alkohol i nieraz zostali nie dopuszczeni do pracy z tego powodu. Pracę tam mogę polecić emerytom, rencistom, gdyż stawki są bardzo niskie. Jakość produktów moim zdaniem jest na zadowalającym poziomie.
były pracownik 2016-01-04 19:54:21
Wypłata zawsze była na czas. A pomiędzy ludźmi zawsze jest raz lepiej raz gorzej.
mimi 2016-01-04 23:02:51
Najczęściej w tej firmie nigdy nie jest lepiej a raczej gorzej. Jak napisał "były pracownik" poleca tylko emerytom, rencistom i nikomu więcej, ogłoszenia o zatrudnieniu to bardzo rzadko można spotkać, tworzą własną listę oczekujących. Na zmuszaniu pracowników do nieprzestrzegania przepisów bhp przez kierownictwo na porządku dziennym, nie wykonasz polecenia fora z dwora, pilnują abyś przez przypadek coś nie ukradł, i poza przerwą śniadaniową bez przerwy wykonywał jakąś robotę - o innych przerwach zapomnij od razu wylatujesz. Pomiędzy ludźmi kontakty są różne natomiast z kierownictwem a w szczególności z kapusiami to lepiej nie wspominać. Wygląd zewnętrzny wyrobów nie budzi zastrzeżeń, natomiast jakość to lepiej nie rozwijać tematu. Podczas zamawiania wyrobów obiecują dużo , natomiast w przypadku reklamacji to tor przeszkód trudny do pokonania a jak już się uda to bardzo czasochłonny.
lili 2016-01-11 22:17:51
Jeżeli nie masz poglądów PO i Nowoczesnej to nie zagrzejesz miejsca w tej firmie, wszystkie wypowiedzi poprzedników się zgadzają nie biorąc pod uwagę opinii pozytywnych to opinie wypaczone
były pracownik 1000 2016-01-19 20:42:21
Firma zatrudnia na tzw. umowy śmieciowe. Pracujesz dużo (choćby w biurze) i dostajesz 1000zł na rękę, a to od ciebie zależy czy wszystko będzie wykonane na czas.
Z firmą nie warto wiązać nadziei na dłuższy okres. Bez zapowiedzi nie przedłużają umowy i proszą aby się z nimi kontaktować. Dzwonisz i przyjeżdżasz pytając o umowę przez miesiąc, dwa i wciąż słyszysz, iż dyrektor wciąż nie podjął decyzji czy ci przedłużyć umowę.
Zarządzanie nie istnieje. Z niczego robi się problemy na wielką skalę, a tam gdzie one faktycznie występują nie robi się nic, aby je rozwiązać. Fakt, robi się dużo, aby wyglądało, że coś się dzieje, ale nie przyczynia się to do usunięcia problemu.
Widzieliście film "Bajzel po polsku"?

P.S. Jeśli nie masz w ogóle pracy, lepszy rydz niż nic.
były pracownik 2016-01-24 13:03:16
Nie opowiadaj bzdur. Sympatycy partii rządzącej mają się tam dobrze np. z-ca kierownika.
mimi 2016-01-26 20:50:16
Myślałem że ta firma już dawno zlikwidowana, to co piszą poprzednicy w sprawach negatywnych to normalka w tej firmie a wyroby to dno.
2
użytkownik 99 2016-02-14 11:32:31
Witam. Wyroby wyglądem są estetyczne, natomiast wykonanie, zabezpieczenie antykorozyjne itd. lepiej nie wspominać - dno, szczególnie uwidacznia się po okresie gwarancyjnym
użytkownik 11 2016-03-09 21:56:18
Witam. Schody wyglądają dość pozytywnie lecz jakość pozostawia wiele do życzenia. Uwagi jak wyżej się potwierdzają a dodatkowo uchwyt wykonany z rury plastikowej który pod wpływem światła zmienia punktowo kolor na jaśniejszy, połączenia aluminiowe lub coś podobnego pękają, odchodzi farba. Usterki powyższe jak i wskazane przez poprzedników pojawiają się najczęściej po okresie gwarancjnym, daszki nad wejście wykonane z rur nierdzewnych(???????)rdzewieją, możliwość tylko zakupu, płyta na daszku wewnątrz zachodzi parą, gwarancja bardzo trudna do wyegzekwowania, nie polecam tych wyrobów.
mimi 2016-04-29 09:45:20
To wina użytkownika????, jak wykonuje się z byle jakiego materiału i byle liczył się tylko zysk to efekt jest widoczny po krótkim okresie użytkowania
1
3err 2016-05-09 20:26:29
@ars no ale przeciez zawsze wine na kogos trzeba zwalic :D oj wiaodmo jak zazwyczaj ludzie do tego podchodza
Zostaw swoją opinię o ATRIUM SPÓŁKA JAWNA M.T. PIECHOWICZ - Siemianowice Śląskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATRIUM SPÓŁKA JAWNA M.T. PIECHOWICZ