brak logo

Sultan 5

Szczecin

Opinie o Sultan 5

anonim 2010-09-14 22:20:47
Standard pracy jest żenujacy! Większość współpracowników z którymi miałam do czynienia nadają się do spożywczaka, łącznie z osobami na "wyższych stanowiskach" w których przedstawiają się jako Kierownik/Dyrektorka są na takim poziomie że w innych poważnych instytucjach finansowych mogliby zostać kadra sprzątającą.
Sultan na Odzieżowej to faktycznie został sam szyld firmy, a tak na prawdę zatrudnia się u chłopaczka w firmie "HANDEL I USŁUGI W ZAKRESIE MARKETINGU I ZARZĄDZANIA Ł.J. GŁOGOWSKI oczywiście zatrudnia się na kasjer - sprzedawca ale z małym ALE nie wypłaca się pieniędzy za przepracowany okres próbny!!! Zostaje się od razu rejestrowanym w ZUS- ie bez wiedzy przyszłego pracownika po 2 nawet jeśli zdecyduje się ktoś na pracę w tej firmie zostają przedstawione 2 listy płac przy której pracownik nie widzi jej na oczy ewentualnie jest kropka przy której trzeba podpisać się z imienia i nazwiska i nie wie tak na prawdę co podpisuję!!!! Kilka zdań o pracy w tej firmie... praca dwu zmianowa od 6 -14 ( oczywiście nie wychodzi się z pracy o 14 tylko minimum pół godziny później) i od 14- 22 ( to samo tyczy się godzin wieczornych zamykany sklep jest po 22, a wychodzi się pół godziny później) w pracy trzeba być minimum 15 minut wcześniej i nie jest to wliczane wynagrodzenie ... karaluchy latają wszędzie potrafią nawet w jedzeniu być w butelkach od piw czy w paletach... nie ma żadnego przeszkolenia jeśli chodzi o kasy... jest dużo przeterminowanego jedzenia na półkach np nabiału i wielu innych jeszcze produktów !!!!! Alkohol jest sprzedawany osobą nieletnim i osobą nietrzeźwym!!! Zero jakiegokolwiek poszanowania dla pracownika!!! O wynagrodzenia trzeba się prosić jak pies, a w rzeczywistości pracownik zarabia na godzinę 3,78 zł co jest kpiną !!!!!! Tyra się jak wół za psie pieniądze. Kierownik tylko zamydla jak fajnie jest i stara się dziewczyny urabiać głodnymi kawałkami myśląc jaki to z niego " NARCYZ" hahahahahah a prawda jest taka że to właśnie dziewczyny tyrają, a taki kierownik nawet nie tknie palcem by cokolwiek zrobić, żeby poprawić warunki w pracy!!!!
DLATEGO ZDECYDOWANIE ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE I W TYM SKLEPIE KAŻDY KTO NIE PRZYJDZIE DO TEJ FIRMY ZARAZ ODCHODZI I CIĄGLE ZMIENIA SIĘ PERSONEL W FIRMIE SULTAN NON STOP!!!!
LEPIEJ PÓJŚĆ DO FRESH-A BO LEPIEJ PŁACĄ!!!!!!
Były pracownik 2010-10-14 12:05:09
Niestety miałam tę nie przyjemność pracy w Sułtanie. Umowę zawiera się z firmą HANDEL I USŁUGI w zakresie marketingu i zarządzania Ł.J Głogowski 70-744 Szczecin,(usunięte przez administratora) z tą firmą podpisuje się umowę o pracę i pracuje się na Odzieżowej w sklepie spożywczym w którym jest dosłownie wszystko.
Co z tą firmą i sklepem jest nie tak? Otóż to,że pracodawca nie wywiązuje się z warunków umowy. Tak na prawdę każdy pracuje tam za inną stawką. Mi osobiście zaoferowano 1200zł na rękę. Jak można się domyślać takiej kwoty nawet nie dostałam. Przy "wynagrodzeniu" za pracę nie otrzymałam podstawowego wykazu co i jak jest naliczane,jakie składki są odprowadzane etc. W każdym innym zakładzie pracy taki "pasek" otrzymywało się od kadr lub od księgowej. Tutaj na to proszę nie liczyć! Jeśli nawet poprosi się o taki "pasek" to usłyszycie odmowę.
Ponadto są pracownicy, którzy pracują 240 godzin w miesiącu a wynagrodzenie UWAGA 1100zł!!!!!! O wolnym nie ma co marzyć a pracować każą. Bezczelnością jest wykorzystywanie tak ludzi, którzy są pod przysłowiowym nożem.
Kolejną przestrogą może być to,że karaluchy mnożą się na sklepie a kierownik nic z tym nie robi!
Zauważę,że więcej tam osób, które chcą rządzić a tak na prawdę są to osoby, które robią z siebie na co dzień debili.Szkoda,że tego nie zauważają. Łukasz Głogowski chętnie pójdzie z każdym do sądu bo jak twierdzi on pieniądze ma więc sądzić się z nim można. Jak się mianuje "kierownikiem" tak jest nikim co mu się mówi w twarz a tego nie dostrzega. Z taką osobą nie można porozmawiać za zamkniętymi drzwiami i w zaufaniu bo każde słowo ląduje u jego "ulubionej" pracownicy Gosi. Gosia ma lat 20 pracuje tak od roku i widać bardzo zażyły kontakt między nimi. Z tą dziewczyną także nie ma co dyskutować. Z początku wydaje się normalną osoba lecz to pozory. Na każde słowo trzeba uważać a przede wszystkim nie dawać się wykorzystywać. Ja postawiłam twarde zasady na jakich ja będę pracować a nikt jeździć po mnie nie będzie co jej powiedziałam.
Powiedzmy, że plusem jest możliwość robienia zakupów na sklepie wpisywanych w tzw zeszyt. Szybko Wam się odechce takich zakupów.Przy grubo okrojonym wynagrodzeniu zostaje Wam potrącone to co kupowaliście.Jednak nie dostajecie żadnego paragonu i nie ma możliwości zapoznania się z nim. Kwota jaka zostanie odciągnięta z zakupów może być stanowczo zawyżona o czym Wy sami nie wiecie.
Co do robactwa. Robaki chodzą po zapleczu, po żywności co nawet klienci zauważyli. Jedzenie leży na półkach przeterminowane! Trzeba zwracać uwagę na słodycze, nabiał, wędliny.
Reasumując
Sklep brudny, robactwo rozprzestrzenia się po nim błyskawicznie, przeterminowane jedzenie, które leży na półkach, pracownicy zmieniają się bardzo szybko, oszukują ludzi na pieniądze, "wynagrodzenie" nie jest wypłacane na czas, pracuje się po 240 godzin, o wolnym można zapomnieć.
Chcę dodać,że wynagrodzenie ma się nijak do przepracowanych godzin.
STANOWCZO ODRADZAM PRACĘ DLA GŁOGOWSKIEGO BO TEN FACET TYLKO WYKORZYSTUJE LUDZI I NACIĄGA KAŻDEGO JAK SIĘ TYLKO DA.
PONADTO!! PRZY WYPŁACIE CZY RACZEJ TYCH OCHŁAPACH JAKIE DAJE ZA CIĘŻKĄ PRACĘ KAŻE PODPISYWAĆ DWIE LISTY PŁAC. JEDNA OFICJALNA A DRUGA DLA URZĘDU SKARBOWEGO. TEJ LEWEJ LISTY NAWET NIE ZOBACZYCIE ANI TEGO CO JEST TAM NAPISANE! KARTKĄ ZAKRYWA TREŚĆ I PRZY KROPCE KAŻE SIĘ PODPISYWAĆ! W KOŃCU PIP,URZĄD SKARBOWY POWINIEN SIĘ ZAINTERESOWAĆ MACHLOJKAMI (usunięte przez administratora)!!
anonim 2010-10-16 14:40:07
pracowalam tam prawie 2 lata i jedynie nabawilam sie bólu kregoslupa. Dla mnie wszyscy co tam pracuja jako zwykli robole sa nie normali jak w XXI wieku mozna robic za 1100 pln i to wybłagane 1100 pln, kapuś baska to moze kierowac ale dziecmi na katechezie a nie ludzmi z wyższym wykształceniem, nie zycze nikomu by tam kiedykolwiek trafil do pracy. to totalne dno, beznadziejne kierownictwo typu plastuś "pan głogowski " nie znajacy sie na niczym- przyglupawy i tepy grubas i te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z czesci sklepowej- zwykle buraki udajace menadżerów to tyczy sie Goski. A na koniec pracownikom radze zastanowić się czy warto dalej pracować w SULTAN i uzerac się z " grubasem który udaje warzniaka i wielkiego kierownika" który i tak ma w poszanowaniu pracowników i to ile nadgodzin mają nie zapłaconych!!! Mi jeszcze nie wypłacono do konca mojego wynagrodzenia i "grubas udajacy kierownika" unika mnie jak ognia byle by nie wypłacić mi pieniędzy. Odradzam zdecydowanie pracy w sklepch SULTAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim 2010-11-05 12:39:37
Nie jestem, nie byłam i nigdy nie będę pracownikiem ,,sklepu" SUŁTAN. Piszę w cudzysłowie bo nie wiem czy można to barachło nazwać sklepem. Nie jednokrotnie robiłam tam zakupy i z własnych obserwacji wnioskuję że opinie zawarte na tej stronie dotyczące funkcjonowania sułtana a także tego bydła, które uważa się za kierownictwo jest trafne. Zachowanie niejakiej Gosi irytuje mnie i doprowadza do tego, że otwiera mi się przysłowiowy scyzoryk w kieszeni. Ta dziewczyna nic takiego mi nie zrobiła, ale jak widzę jak traktuje innych to z chęcią bym ją za szmaty wzięła i przeciągnęła przez całą Odzieżową to może wtedy by się nauczyła gówniara jedna. A to że łączy ją coś z głogowskim to gołym okiem widać nie trzeba tam pracować. wystarczy tylko wejść do sułtana gdy oni oboje są. (usunięte przez administratora)mało jej nie pożre wzrokiem a ona jak by mogła to pewnie uwiesiłaby mu się na szyi przy wszystkich. Co do samego ,,pana kierownika" to uważam że jest cwaniaczkiem bezmyślnym chamem i niesprawiedliwym (usunięte przez administratora). jak można tak traktować ludzi, nie wypłacać im pieniędzy za wykonaną pracę, a przecież te kobiety to zapieprzają tam gorzej niż w dawnych czasach konie pociągowe. Dziwie się, że jeszcze tam przychodzą bo ja na ich miejscu wypięłabym się na ,,pana kierownika" i niech sam sobie tyra bez żadnego współczucia. A Gosia to niech szpera sobie w torebce i ewentualnie Łukaszkowi w kieszeni bądź w majtach jak ją łapki swędzą, a do długu jaki zaciąga na zeszyt niech doliczy te pieniądze, które bierze z kasy.
Jeśli chodzi o towar to niejednokrotnie był przeterminowany a na drożdżówkach były porozgniatane pająki taki porządeczek panuje w sułtanie.
Dziewczyny zbierzcie się wszystkie razem i idźcie z tym do sądu. Ten cwany (usunięte przez administratora)nie będzie miał z wami szans. Dacie radę wierzę w to i trzymam kciuki
xxxx 2010-11-15 18:58:26
Aż się nie chce wierzyć co piszecie. Pracaowałam na tym sklepie na paczątku roku co do wynagrodzenia to nie wielkie pieniądze ok. 1200 zł, ale przyjmując sie tam odrazu sprecydowane były zasady pracy i za ile.Praca na kasie i na sklepie 4godziny na 4 godziny.Najbardziej co mi nie odpowiadało na tym sklepie to zero współpracy wśrod pracoiwników, przychodziły laleczki do pracy nic nie robiły a najwięcej miały do powiedzenia przy wynagrodzeniu,czołwiek żyły wyprówał żeby jakoś wygladało na tym sklepie. przez takie osoby trzeba było robić za dwuch a one brały takie same pieniadze, co było niesprawidliwe . Co do p.Ł.G to faktycznie pewny siebie, troche cwaniakowaty, zamias zajmować sie dupą Gosi to niech sie zajmie załogą bo tam ma największy proble. Co do Gosi to za krótko pracowałam z nią żeby cokolwiek powiedzić na jej temat wiem tylko jedno beszczelna, bez kultury osoba. Powiem jeszcze jedno po porównaniu kilku innych prac to są gorsi ,którzy traktują ludzi jak bydło zero szacunku wymagania wygórowane a pieniedzę marne.Myśle że jak na tym sklepie były by większe pieniądze za prace to problem z ludzmi rozwiązał by się sam. Ja zrezygnowałam z tej pracy tylko przez to że pieniadze byly zbyt małe.
alex 2011-11-17 22:17:45
(usunięte przez administratora) Smród bród i całkowity syf.
Dziwie sie ludziom ze tam robią zakupy.
nowa 2012-07-11 20:38:31
Pracuje na odziezowej od 3 miesięcy faktem jest ze napotkałam sie felernego (usunięte przez administratora) ktory jest budowlancem a nie (usunięte przez administratora) ale od niedawna pojawila sie na sklepie nowa pani tzw od komputera ale od miesiaca jest kierownikiem sklepu z tego co wiem pracowała wczesniej na majowym w sultanie jako zastepca kierownika prawie 10 lat a łącznie u tego (usunięte przez administratora) robi 15 lat tak wiec sadze ze wszystko idzie w dobra strone co do robakow to odkad jestem nie widziałam zadnego no moze gdzies tam jakas mrowke ale bez przesady towar jest sprawdzany i ceny zmieniane to ze kiedys był człowiek ktory był tam dla pieniedzy nie znaczy ze juz zawsze tak bedzie jak narazie jestem usatysfakcjonowana ta praca nie ma kokosów ale moze kiedys bedzie jeszcze lepiej a ta pani kierownik jest bardzo miła i nic nie ukrywa ani listy płac ani nic wszystko widze co podpisuje
1
nowa 2012-07-11 20:42:58
nie można cały czas patrzec wstecz duzo sie zmienia kiedys było inaczej z tego co czytam ale teraz jest tez inaczej wiele firm miało swoje gorsze dni ale to nie znaczy ze juz trzeba je zamknac a tak propo to sultan nie jest taki drogi mieszkam na majowym i mam obok siebie 2 sultany i w obydwu robie zakupy a jak juz chcecie sie czepiac to zobaczcie na zabki jaki tam jest harmider czemu o tym sie nie pisze ten kto to czyta niech zerknie z kiedy sa te komentarze i pozniej pomysli
dhsbj 2016-05-13 19:16:31
@Mama co prawda moją wypowiedź dzieli od twojej aż rok, ale nie zmienia to faktu, że nadal niestety nie szukają ludzi do pracy w firmie Sultan 5. Trzeba czekać
Zostaw swoją opinię o Sultan 5 - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sultan 5