logo GSU Spółka Ubezpieczeniowa Sp. z o.o.

GSU Spółka Ubezpieczeniowa Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o GSU Spółka Ubezpieczeniowa Sp. z o.o.

admin 2015-08-03 13:34
Jak poznać prawdę o firmie GSU Spółka Ubezpieczeniowa Sp. z o.o. zanim sami zostaniemy w niej zatrudnieni? Czekamy na Twoje komentarze na temat warunków zatrudnienia?
anonim 2015-09-29 19:27
I etap - Rozmowa rekrutacyjna z 3 osobami
Rozmowa przebiegła szybko - zadali kilka pytań o doświadczenie/ wiedzę ubezpieczeniową i dyspozycyjność.
Odzywają się tylko do wybranych 3 osób .
II etap - rozmowa prezesa z 3 kandydatkami i wybór najlepszej.
2
emzap 2015-09-30 22:30
Rekrutacja przebiegła całkiem zwyczajnie. Mają formularze rekrutacyjne i idą pytaniami z nich, przynajmniej wiem, że nie liczy się tylko wygląd ;)
anonim 2015-10-15 13:21
czy możecie napisać jak wygląda praca w GSU, jakie zarobki i atmosfera ? bardzo proszę o opinie.
GSU 2015-11-13 09:49
Zdajemy sobie sprawę, że jedynie rozwój i dążenie do doskonałości są gwarantem przetrwania firmy i jej rynkowego sukcesu. Dlatego mamy wdrożone rozmaite rozwiązania, aby poprawiać jakość pracy w naszej firmie. Jednym z takich rozwiązań jest Rada Doradcza, do której należy każdy pracownik firmy, niezależnie od stażu. W jej ramach można zgłaszać swoje pomysły na innowacje lub udoskonalenia funkcjonowania firmy. W ten sposób każdy pracownik ma wpływ na środowisko w jakim pracuje.
GSU 2015-11-13 09:51
Proponujemy stałą podstawę + prowizje od sprzedaży + nagrody za osiąganie celów. Do tego "wczasy pod gruszą", pracowniczy program emerytalny, kasa zapomogowo-pożyczkowa, dość "sute" nagrody kwartalne (nawet do 200% podstawy).
GSU 2016-03-18 11:12
@ulka
Obecnie na terenie kraju poszukujemy osób, które pomogą nam zdobywać klientów poprzez polecanie i promowanie naszej firmy i sprzedawanie produktów. Wynagradzamy za każdego pozyskanego dla nas w ten sposób klienta. Może to być interesująca forma zwiększenia obecnych przychodów, nie angażując się za bardzo w temat. Najlepszym polecającym proponujemy awans i umowy stałe.
GSU 2016-03-21 09:52
@michał
Poszukujemy przedstawicieli w całej Polsce. Być może z powodów technicznych wyświetla się tylko oferta "pod Poznań". Sprawdzimy to.
GSU 2016-03-26 11:18
Praca jest na tyle elastyczna, że nie trzeba pracować w konkretnym miejscu/mieście, szukamy przedstawicieli na terenie całego kraju, nawet w malutkich miejscowościach czy wsiach.
GSU 2016-03-26 11:20
Oferjuemy także umowy zlecenie. To jest praca elastyczna i raczej dodatkowa (choć można z tego zrobić bez większego problemu podstawowe źródło utrzymania) i nie oczekujemy zakładania działalności gospodarczej.
could 2016-05-07 18:04
No oczywiście @xxx. Czasem jest tak, że wymagają doświadczenia, ale jak spodoba im się czyjeś cv, a ta osoba wymaganego doświadczenia nie ma, to i tak jest szansa na zatrudnienie. Tak jak w przypadku ich oferty na młodszego doradcę ubezpieczeniowego. Wymagają 2 lat doświadczenia i wykształcenia średniego.
Florek 2017-05-06 13:28
Firma oszukuje Klientów, przez zawyzanie stawek ubezpieczen. Kontakt z call Center nie istnieje ! Dodatkowo bez zgody Klienta umowy są aneksowane. Nie wiem jak wygląda tam praca, ale pod kątem sprzedaży mogę wypowiedzieć się tylko negatywnie.
Florek 2017-05-06 13:29
Firma oszukuje Klientów, przez zawyzanie stawek ubezpieczen. Kontakt z call Center nie istnieje ! Dodatkowo bez zgody Klienta umowy są aneksowane. Nie wiem jak wygląda tam praca, ale pod kątem sprzedaży mogę wypowiedzieć się tylko negatywnie.
jul 2017-05-07 20:25
Nie prawda!
Kapoeira 2017-05-29 18:02
Firma GSU wyzyskuje pracowników do granic możliwości. Elastyczna umowa zlecenie to wymuszone zlecenie, za które płacą śmieszne grosze. Niby nie ma przyzwolenia na maksimum, ale w godzinach pracy nie ma szans na wyrobienie choćby połowy wciąż śrubowanego planu. Firma lubuje się w byłych pracownikach PZU, którzy przychodzą wraz z bazą swoich klientów. Młoda nowa osoba nie ma szans się przebić. Jakaś rozpacz i tragedia.
xyz 2017-06-08 13:34
Kapoeira w 100% sie zgadzam.
Srednia wieku pracowników to 50+, w przewazajacej wiekszosci to byli pracownicy PZU, lacznie z kierownikami i dyrektorami. Mlodzi pracownicy nie maja szansy sie przebic, nie mowiac juz o wdrazaniu jakichkolwiek pomyslow. Sztywne korpo, ktore kreuje sie na firme w ktorej panuje "rodzinna atmosfera".
Umowa o pracę skonstruowana jest tak, ze nawet Dyrektor Regionu nie potrafi jej wyjasnic nowo przyjmowanemy pracownikowi. Do dziś nie moge zapomniec miny p. Dyrektor kiedy zapytana przez nowo zatrudnioną osobę-"o co chodzi z ta umową?" Powiedziala jedynie: "popracuj pierwszy miesiac a sama sie przekonasz"
Na nadgodziny niby nie ma zgody ale jak nie zdazysz wprowadzic wszystkiego do systemu ostatniego dnia miesiaca to wtedy pracownik ma problem, wiec zaczyna sie zabieranie papierow do
domu.
Pracownik jest od wszystkiego: sprzedaje, obsluguje kase, rozlicza miesiac, jest konwojentem, sprzata oddzial i jest informatykiem bo przyjmujac sie do pracy wszystko trzeba ogarnac samemu i ciagle tylko pisac pisma o zgode do Zarzadu. Zarzad to jakas skamielina, czegos takiego nie widzialam w zadnej firmie.
Mobbing i sztuczne afery sa na porzadku dziennym, nigdy nie wiesz jak skonczy sie dzien.
Klienci sa oszukiwani- pod przykrywka modyfikacji. Skladki klientow rosna a swiadczenia maleja, ale tego nie mozna powiedziec klientowi.
Sprzet na ktorym sie pracuje pamięta jeszcze Komodore i Pegasusa, tragedia. Wszystko sie zawiesza a kolejka tupie nogami.
Profil klienta GSU to sami starsi ludzie na ktorych niewiedzy GSU bazuje. Sami emeryci, bez oglady i kultury.
Nie wspomne o sposobie odprowadzania gotowki, kto pracowal ten wie.
Zostaw swoją opinię o GSU Spółka Ubezpieczeniowa Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GSU Spółka Ubezpieczeniowa Sp. z o.o.